Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Νικόλας Λώτσος. Ο Έλληνας φωτογράφος κατέκτησε τον τίτλο “Φωτογράφος της Χρονιάς 2012” !


Σημαντική διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας απέσπασε ο Νικόλας Λώτσος.

Ο Έλληνας φωτογράφος κατέκτησε τον τίτλο “Φωτογράφος της Χρονιάς 2012” ενώ επιπλέον απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία “Άγρια Ζωή”.

Οι διακρίσεις αυτές ήρθαν από τη συμμετοχή του με πολλές υποψηφιότητες, στο διαγωνισμό ασπρόμαυρης φωτογραφίας SPIDER AWARDS 2012 που πραγματοποιήθηκε φέτος για έβδομη χρονιά και βραβεύει κάθε φορά τους καλύτερους φωτογράφους (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν μεγάλα ονόματα από τον κόσμο της φωτογραφίας και της τέχνης, αναγνωρισμένοι επαγγελματίες που συνεργάζονται με διάσημες γκαλερί όπως και με το National Geographic.

Η φωτογραφία που κέρδισε το 1ο βραβείο έχει τίτλο “Το κυνήγι” και απεικονίζει τη συναρπαστική στιγμή που όρνεα και άγρια θηρία (ύαινες, τσακάλια, λιοντάρια) έχουν συγκεντρωθεί και δίνουν μάχη γύρω από τη λεία ενός βουβαλιού. Το μεγαλειώδες στιγμιότυπο έχει τραβηχτεί στο οικοσύστημα Μασάι Μάρα στην Κένυα της ανατολικής Αφρικής.

Ο 43χρονος Νικόλας Λώτσος ασχολείται από 16 ετών με την καλλιτεχνική φωτογραφία, κυρίως με την ασπρόμαυρη, αποτυπώνοντας θέματα από την άγρια ζωή, τη φύση αλλά και την ανθρώπινη κουλτούρα, ενώ ένα μέρος της ενασχόλησής του έχει να κάνει και με την αρχιτεκτονική φωτογραφία. Οι φωτογραφήσεις του έχουν ως απώτερο στόχο την προστασία της φύσης, την κινητοποίηση του κόσμου αλλά και την προσφορά βοήθειας προς αυτή την κατεύθυνση.

"Σαν να προσπαθώ να διαφυλάξω κάτι πολύτιμο να μην χαθεί. Ίσως γιατί δείχνοντας το μεγαλείο της φύσης, μπορείς να τη διασώσεις για τις επόμενες γενιές. Ίσως γιατί πιστεύω ότι αν δείξουμε εμείς απλά τη θέληση να την προστατεύσουμε, η φύση θα βρει τον τρόπο", αναφέρει χαρακτηριστικά.


Πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου