Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Βιο-φωτοβόλο πλαγκτόν στις Μαλδίβες κάνει το νερό να λαμπυρίζει

H παραλία που φωσφορίζει
Η παραλία Vaadhoo λάμπει την νύκτα
Καθώς τα κύματα πλησιάζουν στην απομονωμένη παραλία Vaadhoo που βρίσκεται στις Μαλδίβες αρχίζουν ξαφνικά να λαμπυρίζουν έντονα δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα. Το σπάνιο και μοναδικής ομορφιάς φαινόμενο κατέγραψε με την κάμερα του ο Νταγκ Πέριν, ένας από τους διασημότερους φωτογράφους της θαλάσσιας ζωής και φύσης.

Όταν η θάλασσα λάμπει

Το φαινόμενο προκαλείται από φωσφορίζοντες μικροοργανισμούς όπως τα μονοκύτταρα πρώτιστα και τα μαλακόστρακα. Αυτοί οι οργανισμοί όταν ενοχληθούν αρχίζουν να φωσφορίζουν. Η βιο-φωτοβόλος δυνατότητα των συγκεκριμένων μικροοργανισμών οφείλεται στη χρωστική ουσία λουσιφερίνη η οποία αντιδρά στο οξυγόνο και στο ένζυμο λουσιφεράση η οποία επιταχύνει αυτή την αντίδραση.

Αυτό το δίδυμο είναι υπεύθυνο για τις φωσφορίζουσες ιδιότητες που παρουσιάζουν διάφορα είδη όπως οι μέδουσες και οι πυγολαμπίδες.Η παρουσία του φαινομένου συνήθως αποπροσανατολίζει τους θαλάσσιους θηρευτές και καταστρέφει το κυνήγι τους ενώ ταυτόχρονα προσελκύει είδη που τρέφονται με θηρευτές. 
 
 
Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Ήρθαν στο φως τα αρχαιότερα ημερολόγια των Μάγια

Ήρθαν στο φως τα αρχαιότερα ημερολόγια των Μάγια

Τα παλαιότερα αστρονομικά ημερολόγια των Μάγια που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, έφεραν στο φως Αμερικανοί αρχαιολόγοι στη Γουατεμάλα.

Τα ημερολόγια αυτά ανάγονται στον 9ο αιώνα και εντοπίστηκαν κατά την ανασκαφή ενός σπιτιού στον αρχαιολογικό χώρο του Σουλτούν.
Σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού αυτού οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με γραμμές χαραγμένες στην πέτρα. Πολλά από τα ανάγλυφα είναι αριθμοί με τους οποίους υπολόγιζαν τους διαφορετικούς κύκλους των ημερολογίων.

maya-guatem

Πρόκειται για ένα τελετουργικό ημερολόγιο των 260 ημερών, ένα ηλιακό ημερολόγιο 365 ημερών, τον κύκλο της Αφροδίτης, διάρκειας 584 ημερών και τον κύκλο του Άρη, διάρκειας 780 ημερών. Άλλα ημερολόγια παρακολουθούν τις φάσεις της Σελήνης, διευκρίνισε ο αρχαιολόγος Ουίλιαμ Σατούρνο, του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις ανασκαφές.
maya-notes

Σε αντίθεση με τις λαϊκές προκαταλήψεις, δεν υπάρχει καμία ένδειξη στα ημερολόγια αυτά ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει στα τέλη του 2012, υπογράμμισε ο καθηγητής.

«Οι αρχαίοι Μάγια προέβλεπαν ότι ο κόσμος θα συνεχιζόταν και ότι σε 7.000 χρόνια η κατάσταση θα είναι ακριβώς όπως ήταν τότε», προσέθεσε.

Οι επιτοίχιες επιγραφές είναι οι πρώτες που βρίσκονται μέσα σε σπίτι των Μάγια, είπε από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Στιούαρτ, καθηγητής Μεσοαμερικανικής Τέχνης του Πανεπιστημίου του Τέξας. Ο Στιούαρτ ήταν αυτός που ανέλαβε να αποκρυπτογραφήσει τα ανάγλυφα.

«Το πιο συναρπαστικό στοιχείο αυτής της ανακάλυψης είναι ότι οι Μάγια επιδίδονταν στους υπολογισμούς των ημερολογίων τους πάνω σε τοίχους, εκατοντάδες χρόνια προτού οι γραφείς να τα καταγράψουν στους κώδικες», οι οποίοι σήμερα αποτελούν τα «αρχεία» αυτού του προκολομβιανού πολιτισμού που καταστράφηκε από τους Ισπανούς κονκισταδόρες, εξήγησε ο Άντονι Αβένι, καθηγητής Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο Κολγκέιτ της Νέας Υόρκης.

Οι εντυπωσιακές ανακαλύψεις καταγράφονται στην επιστημονική επιθεώρηση Science και στο τεύχος Ιουνίου του National Geographic.


Πηγή






Διαβάστε παρακάτω »

Το WikiLeaks αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν αλλά το έκρυψαν πως υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα..


Η χώρα μας είναι πλούσια και κοιτάσματα και αυτό το γνώριζαν όλοι. Και όταν λέμε όλοι εννοούμε ΌΛΟΙ. Βέβαια, αυτοί που το γνώριζαν, έπρεπε να το αποσιωπήσουν γιατί βόλευε να μπούμε στο μνημόνιο. Σύμφωνα με το μεγαλύτερο think tank των ΗΠΑ Stratfor, τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!

Όμως και τα Wikileaks αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές και μάλιστα οι υπολογισμοί τους φαίνεται να στηρίζονται σε επαφή με το ίδιο τον επικεφαλής της Noble Energy ο οποίος έχει ολόκληρο τον φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο. Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.

Τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.


Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Ανέκδοτο - Η γιαγιά με τις σακούλες...

Μία γριά περπατάει στο πεζοδρόμιο σέρνοντας δύο σακουλές σκουπιδιών, μία σε κάθε χέρι....

....Μία από αυτές έχει μια τρύπα χαμηλά και κάθε λίγο ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ βγαίνει και παρασέρνεται σιγά σιγά από το αεράκι. 


Ένας αστυφύλακας το προσέχει και πηγαίνει προς το μέρος της γριάς, λέγοντας:
- Γιαγιά, σου έπεσε ένα χαρτονόμισμα από τη σακούλα.


- Φτου σου, ήταν τρύπια. Ας τρέξω προς τα πίσω μήπως μπορέσω να μαζέψω μερικά. Λέει η γριά.


- Επ, πού πας; Πού βρήκες τόσα λεφτά; Δεν πιστεύω να τα έκλεψες; τις λέει ο αστυνομικός.


- Όχι, όχι να σου εξηγήσω. Το σπίτι μου και ο κήπος μου είναι ακριβώς δίπλα από το πάρκινγκ του γηπέδου και όταν έχει αγώνα, έρχονται πολλοί και κατουράνε τα λουλούδια μου. Έτσι και εγώ πηγαίνω πίσω από τα λουλούδια με το ψαλίδι του κλαδέματος και όταν κάποιος τη βγάζει για κατούρημα του λέω “ή δίνεις 20 ευρώ ή στην έκοψα!”


- Χα, χα πολύ έξυπνο γιαγιά, λέει το όργανο της τάξης. Πολύ καλά τους κάνεις. 'Αντε να πας στο καλό. Α! Και τί έχεις στην άλλη σακούλα;


- Ε, δεν πληρώνουν και όλοι…




Δείτε ακόμα .....

Ανέκδοτο - Στο οικογενειακό τραπέζι
Ανέκδοτο - Η γυμνή και ο ταρίφας
Ανέκδοτο - Η κηδεία του γιατρού
Ανέκδοτο - Τα ολυμπιακά προφυλακτικά...
Έξυπνες απαντήσεις σε ..... 12 εύκολες ερωτήσεις! 


Διαβάστε παρακάτω »

Μεγάλες στιγμές ΝΒΑ. Τα στιγμιότυπα που πρέπει να θυμάσαι!

Μεγάλες στιγμές ΝΒΑ

Γιατί τα All-Star Games του NBA είναι η επιτομή του εξεζητημένου μπάσκετ…
Και εξεζητημένο μπάσκετ ένα μόνο πράγμα μπορεί να σημαίνει: θέαμα! Να λοιπόν 14 τέτοια θεάματα που οι πωρωμένοι με το ΝΒΑ δεν μπορούν να ξεχάσουν…


Bob Cousy - 1951


Ο Cousy τελειώνει τον αγώνα του All-Star Game με 8 πόντους, 8 assists και 9 rebounds, οδηγώντας την ομάδα της Ανατολής σε νίκη 111-94…


Walt Frazier - 1975


Ο ασταμάτητος Frazier σημείωσε 30 πόντους και μάζεψε 11 rebounds στη νίκη της Ανατολής με 108-102. Και ήταν φυσικά και ο MVP του αγώνα!


Julius Erving - 1976


Ο Erving σηκώνεται για κάρφωμα από τη γραμμή των βολών, κατά τη διάρκεια του πρώτου στην ιστορία του ΝΒΑ διαγωνισμού slam dunk!


Kareem Abdul-Jabbar και Magic Johnson - 1983


Ήξερες ότι οι Abdul-Jabbar και Magic Johnson ήταν συμπαίκτες στο NBA All-Star Game του 1983 στο Los Angeles;


Larry Nance - 1984


Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Nance, που του χάρισε τη νίκη στον διαγωνισμό slam dunk!


Dominique Wilkins - 1985


Ο Wilkins, αδιαφιλονίκητος νικητής του slam dunk contest, ποζάρει με το τρόπαιο πάνω στην μπασκέτα! Ωραίος…


Larry Bird - 1986


Ο Bird ποζάρει με το τρόπαιο και την επιταγή των 10.000 δολαρίων που το συνόδευε. Στα τρίποντα το κέρδισε βεβαίως…


Michael Jordan - 1987


Πώς να το ξεχάσεις αυτό! Ο Jordan στο κάρφωμα που τον ανέδειξε νικητή της χρονιάς…

 
Dee Brown - 1990


Ο Brown καρφώνει με τα μάτια κλειστά! Αφού είχε βέβαια ήδη κλειδώσει τη νίκη στον διαγωνισμό…


Reggie Miller - 1990


Ο Reggie έτοιμος να ρίξει την πρώτη του βολή στον διαγωνισμό τρίποντων στο All-Star του Miami…


Patrick Ewing, Dikembe Mutombo και Alonzo Mourning - 1995


Οι Ewing, Mutombo και Mourning ήταν φίλοι από τα παλιά, την εποχή που έπαιζαν στο Georgetown. Τι καλύτερη περίσταση λοιπόν να θυμηθούν τα παλιά από το διήμερο του All-Star στο Phoenix…


Shawn Kemp - 1992


Το μαγικό κάρφωμα του Kemp στον διαγωνισμό καρφωμάτων του 1992 δεν μπόρεσε να του δώσει τη νίκη. Ο Cedric Ceballos κέρδισε το αγώνισμα και ακόμα ψάχνουν γιατί…


Vince Carter - 2000


Πώς να μην κερδίσει ο Carter το έρμο το dunk contest; Μέχρι τον αγκώνα έφτασε το χέρι του μέσα στην μπασκέτα!


Charles Barkley εναντίον Dick Bavetta - 2007



Ο αειθαλής διαιτητής του NBA, Dick Bavetta, διαγωνίζεται με τον Charles Barkley στο σπριντ! Ένα ιδιαίτερο θέαμα, ακόμα και για το All-Star Game του Las Vegas. Ο διαιτητής τα ’δωσε όλα, δεν κατάφερε ωστόσο να κερδίσει τον Barkley…



Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Σε δημοπρασία το κρυστάλλινο γάντι του Michael Jackson

Σε δημοπρασία βγαίνει το διάσημο γάντι του Michael Jackson που είναι κεντημένο με χιλιάδες κρυσταλλάκια.

Αναμένεται να πιάσει τιμή περισσότερα από 310.000 ευρώ, ενώ παράλληλα στο σφυρί βγαίνουν κι άλλα αγαπημένα αντικείμενα του βασιλιά της pop, όπως ένα κουστούμι που φορούσε στο βίντεο Scream, ρούχα που φορούσε στην περιοδεία του BAD στα τέλη της δεκαετίας του '80, αλλά και το αγαπημένο t-shirt του.


Πριν πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός, τα αντικείμενα θα εκτεθούν σε χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και τη Νότια Αμερική.
Πολλά από αυτά τα αντικείμενα δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα από την ημέρα θανάου του σταρ στις 25 Ιουνίου 2009.


"Εκτός από πολυβραβευμένος και εκπληκτικός μουσικός, ο Michael Jackson  υπήρξε και σύμβολο μόδας παγκοσμίως" ανέφερε ο εκπρόσωπος του οίκου που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή της δημοπρασίας στο Λος Άντζελες στις 2 Δεκεμβρίου.





Πηγή



Διαβάστε παρακάτω »

Απίστευτο! Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ 92χρονη γιαγιά με καταθέσεις 16,4 εκ. ευρώ!

Κρυμμένο θησαυρό 16,4 εκατομμυρίων ευρώ ανακάλυψαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς 92χρονης γυναίκας η οποία δήλωνε στην Εφορία «επάγγελμα οικιακά» και εισοδήματα ολίγων ευρώ, όταν τα ευρήματα των ελέγχων οδηγούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο συμπέρασμα ότι ήταν απλώς… τοκογλύφος.

Ηδη, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν προχωρήσει σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών ύψους 4 εκατ. ευρώ ενώ η Εφορία προετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί ορισμένα από τα 16 ακίνητα ιδιοκτησίας της τα οποία επίσης φαίνεται πως δεν θεωρούσε σκόπιμο να καταγράψει στις φορολογικές της δηλώσεις.
Η υπόθεση αυτή είναι μία από εκατοντάδες υποθέσεις που «τρέχει» αυτή την περίοδο το ΣΔΟΕ, το οποίο δεν φαίνεται να επηρεάζεται από την παραδοσιακή ραστώνη που χαρακτηρίζει τους ελεγκτικούς - εισπρακτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών σε προεκλογικές περιόδους. Ενδεικτικό είναι ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο ειδικά κλιμάκια ελέγχου έκαναν έφοδο σε 73 νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια όπου εντόπισαν 46 παραβάτες και 2.058 παραβάσεις και καταλογίστηκαν πρόστιμα περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Στην υπόθεση της ηλικιωμένης γυναίκας, ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι όταν στην υπηρεσία έφτασαν πληροφορίες ότι η Α. Β. έχει καταθέσεις στις τράπεζες από 2,5 έως 3 εκατ. ευρώ και 16 ακίνητα τα οποία δεν δηλώνει. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ξεκίνησαν από το άνοιγμα των τραπεζικών της λογαριασμών, κίνηση που αποκάλυψε πλήθος ανώνυμων καταθέσεων από τρίτους και ρευστοποιήσεις επιταγών από λίγες εκατοντάδες ευρώ έως και 6,4 εκατομμύρια ευρώ, μέσα σε μία ημέρα.
Παράλληλα η επεξεργασία των φορολογικών της δηλώσεων αποκάλυψε εισοδήματα που κυμαίνονται από ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό το 2001 έως και 6.165 ευρώ - το μέγιστο - το 2004. Συνολικά, μόνο το 2011, οι καταθέσεις της υπερήλικης έφτασαν τα 2,4 εκατ. ευρώ όταν από το 2000 έως και το 2010 οι φορολογικές της δηλώσεις αποκαλύπτουν συνολικά εισοδήματα μόλις 27.888,91 ευρώ. 
Η ηλικιωμένη τον περασμένο Σεπτέμβριο απεβίωσε και ο γιος της ο οποίος είναι και ο μοναδικός της κληρονόμος, υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η μητέρα του είχε κληρονομήσει μεγάλη περιουσία από έναν θείο της που ζούσε στην Αμερική και τα χρήματα των τραπεζικών της λογαριασμών, πλην της κληρονομιάς, προέρχονται από την εργασία της ως πλασιέ καλλυντικών, από τη σύνταξη του μακαρίτη του συζύγου της, από ενοίκια που εισέπραττε, από το πάθος της για επενδύσεις σε τραπεζικά προϊόντα υψηλής απόδοσης και από τις οικονομίες μιας ζωής…
Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον νόμιμο κληρονόμο της δεν έπεισαν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, που θεωρούν ότι η γιαγιά δεν ήταν τίποτε άλλο από τοκογλύφος. Ακόμα κι αν δεν ήταν όμως, η διασταύρωση των τραπεζικών της λογαριασμών και των δηλωθέντων εισοδημάτων της αποκαλύπτει, σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ, πως ήταν μεγάλος φοροφυγάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, η ηλικιωμένη λόγω ψυχικής διαταραχής, όπως υποστήριξε ο γιος της, ζούσε ως ρακοσυλλέκτρια.


Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Παράξενο πλάσμα με φτερά εμφανίστηκε σε δρόμο της Ινδονησίας. (Βίντεο)

Βίντεο: Πλάσμα με φτερά εμφανίστηκε σε δρόμο της Ινδονησίας

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από κάμερα ασφαλείας στην Ινδονησία έχει γίνει θέμα συζήτησης, αφού εμφανίζεται ένα φωτεινό πλάσμα με φτερά το οποίο μετά από λίγα δευτερόλεπτα εξαφανίζεται.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί η μορφή εμφανίζεται από το πουθενά και αφού στέκεται για λίγη ώρα στο έδαφος ξαφνικά χάνεται.

Λίγο αργότερα άνθρωποι φτάνουν στο σημείο για να δουν τι έχει γίνει .

Οι θεωρίες για το βίντεο είναι πολλές, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως είναι ψεύτικο και πως πρόκειται για διαφημιστικό ταινίας ή video game που θα βγει στην αγορά τις επόμενες μέρες.


Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Polka Dog Bakery: Αρτοποιείο για… σκύλους!

perierga.gr - Polka Dog Bakery: Αρτοποιείο για σκύλους!
Ένα ζευγάρι Αμερικανών σκέφτηκε να κάνει το όνειρο κάθε σκύλου πραγματικότητα, δημιουργώντας το πρώτο αρτοποιείο για σκύλους στον κόσμο, όπου όλες οι λιχουδιές παρασκευάζονται στο χέρι, με άριστες πρώτες ύλες και έμφαση στη διακόσμηση!

Μπισκοτάκια όλων των ειδών, σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων, τούρτες γενεθλίων(!), αφράτα κέικ αλλά και πολλά «ζαχαρωτά» δίνουν και παίρνουν στο «Polka Dog Bakery» στη Βοστόνη, που βρίσκεται πρώτο στη λίστα των κατοικιδίων αλλά και των ιδιοκτητών τους!
perierga.gr - Polka Dog Bakery: Αρτοποιείο για σκύλους!

Είναι αξιοσημείωτο, μάλιστα, το γεγονός ότι πολλές φορές γίνεται «μάχη» για ένα cookie ή ένα αφράτο παντεσπάνι κοτόπουλου! «Επιπλέον, την παράσταση κλέβουν οι συσκευασίες των αρτοποιημάτων αλλά και ο στολισμός τους…
perierga.gr - Polka Dog Bakery: Αρτοποιείο για σκύλους!

… Είναι μοναδικός! Τόσο πολύ, που κι εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε από τις βιτρίνες», λένε οι ιδιοκτήτες των ζώων που περιμένουν υπομονετικά στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά τους για ψώνια… Και συμπληρώνουν με νόημα: «Πάντα βγαίνουμε εκτός προϋπολογισμού!» Τυχαίο; Δεν νομίζω!
perierga.gr - Polka Dog Bakery: Αρτοποιείο για σκύλους!

«Το κατάστημα δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στη… μονόφθαλμη Polka, ένα ημίαιμο σκυλί που βρήκαμε κυριολεκτικά ετοιμοθάνατο στο δρόμο. Λάτρευε τα μπισκοτάκια και έκανε τόση χαρά για τις λιχουδιές με γεύση μπέικον! Αυτή μας έδωσε την ιδέα και της χρωστάμε την επιτυχία…», λέει το ζευγάρι των ιδιοκτητών.
perierga.gr - Polka Dog Bakery: Αρτοποιείο για σκύλους!
perierga.gr - Polka Dog Bakery: Αρτοποιείο για σκύλους!
perierga.gr - Polka Dog Bakery: Αρτοποιείο για σκύλους!
perierga.gr - Polka Dog Bakery: Αρτοποιείο για σκύλους!
perierga.gr - Polka Dog Bakery: Αρτοποιείο για σκύλους!
perierga.gr - Polka Dog Bakery: Αρτοποιείο για σκύλους!
perierga.gr - Polka Dog Bakery: Αρτοποιείο για σκύλους!

Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Ένα ποτάμι φωτός στην Ιαπωνία. (Βίντεο)


Ένα φαντασμαγορικό θέαμα δημιούργησαν πριν από λίγες ημέρες Ιάπωνες καλλιτέχνες, ρίχνοντας εκατό χιλιάδες αυτόφωτες σφαίρες LED στον ποταμό Σουμίντα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Χοτάρου (Πυγολαμπίδες) στο Τόκιο.

Τα φωτάκια επέπλεαν στον ποταμό και φορτίζονταν κατά τη διάρκεια της ημέρας με ηλιακή ενέργεια μέσω ενός μικροσκοπικού ηλιακού συλλέκτη που έχουν στο εσωτερικό τους. Το βράδυ, ερχόμενα σε επαφή με το νερό, μεταμορφώνονταν σε γαλάζιες φωτεινές σφαίρες, παρουσιάζοντας ένα θέαμα μαγικό.

Το θέαμα ήταν κομμάτι μιας εικαστικής εγκατάστασης με τίτλο «Hikari no Symphony» («Συμφωνία του Φωτός»), η οποία περιελάμβανε το φωτισμό κι άλλων σημείων της πρωτεύουσας και συναυλία της τραγουδίστριας της ποπ Καόρι Μοτσίντα.


Στόχος των καλλιτεχνών ήταν να προσομοιάσουν ένα σμήνος από πυγολαμπίδες που φέγγουν στην επιφάνεια του νερού, δημιουργώντας έτσι ένα ρεύμα με ηλεκτρική γαλάζια απόχρωση που έκανε αυτή την καινοτόμα σε πολλούς τομείς πόλη, να φαίνεται ακόμα πιο φουτουριστική.

Όσο για το αν η πρωτότυπη αυτή κίνηση επιβάρυνε με οποιονδήποτε τρόπο το περιβάλλον, η απάντηση της Panasonic που διοργάνωσε την τελετή είναι κατηγορηματικά αρνητική, καθώς τα φώτα λειτουργούν αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια.

Εξάλλου, η εταιρία φρόντισε να απομακρύνει όλα τα φωτάκια με ένα τεράστιο δίχτυ και, όπως ανακοίνωσε, θα τα ξαναχρησιμοποιήσει.



Πηγή



Διαβάστε παρακάτω »

«Η ανάσα του διαβόλου»: Το πιο επικίνδυνο ναρκωτικό του κόσμου!

"Η ανάσα του διαβόλου" (2)

Είναι τόσο δυνατό που μπορεί να καταργήσει την ελεύθερη ανθρώπινη βούληση, ενώ μπορεί να διαγράψει τη μνήμη των “θυμάτων” του. Το ναρκωτικό αυτό, γνωστό ως “devil’s breath”, κυκλοφορεί ελεύθερο στους δρόμους της Κολομβίας. Και φέρει δικαίως τον τίτλο του πιο επικίνδυνου ναρκωτικού που έχει ανακαλυφθεί ως σήμερα.

Προερχόμενη από το δέντρο Borrachero που συναντάται συχνά στη Νότια Αμερική, η ουσία Scopolamine έχει γίνει ευρέως γνωστή και ως “devil’s breath”, “η ανάσα του Διαβόλου”. Μη σε ξεγελά η ομορφιά των λευκών και κίτρινων ανθών του.

"Η ανάσα του διαβόλου" (3)

Οι δυνάμεις αυτής της απαγορευμένης ναρκωτικής ουσίας μοιάζουν υπερφυσικές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής dailymail, όταν κάποιος βρεθεί υπό την επήρεια της εν λόγω ουσίας πέφτει είτε θύμα βιασμού, είτε κλοπής, ακόμη και αφαίρεσης οργάνων. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν οι αστικοί μύθοι που κυκλοφορούν στους δρόμους της Κολομβίας.
Το ταξίδι του βρετανού δημοσιογράφου Ryan Duffy για το αμερικανικό Vice μέχρι την Κολομβία ήταν αρκετό ώστε να αποκαλύψει όλη την αλήθεια για το ναρκωτικό. Eνώ αρχικά είχε συμφωνήσει να το δοκιμάσει για να γράψει μετά την εμπειρία του, οι τρομακτικές ιστορίες που άκουσε τον έκαναν να αλλάξει γνώμη. Αυτό που έκανε όμως ήταν να συναντήσει μερικούς από τους διακινητές του αλλά και κάποια από τα “θύματά” του.

"Η ανάσα του διαβόλου" (4)

  • Οι έμποροι
Ρωτώντας έναν κολομβιανό διακινητή του ναρκωτικού, για περισσότερες λεπτομέρειες, ο Ryan Duffy έμαθε περισσότερα για το πώς ο δράστης “χρησιμοποιεί” την “ανάσα του Διαβόλου”. Όπως του είπε χαρακτηριστικά, το μόνο που έχει να κάνει είναι να φυσήξει το ναρκωτικό στο πρόσωπο του θύματός του.
“Είναι άγευστη και άοσμη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια το θύμα μετατρέπεται σε ένα άβουλο “ζόμπι” και υπακούει στις εντολές του δράστη, με συνέπεια να κάνει ακραία και εκτός ελέγχου πράγματα. Ο dealer σημείωσε πως σε υψηλές δόσεις το ναρκωτικό μπορεί να προκαλέσει το θάνατο, ενώ ο ίδιος υποστήριξε πως είναι χειρότερο και από τον άνθρακα.
Σύμφωνα με μια ακόμη έμπορο ναρκωτικών, την Demencia Black, το το ναρκωτικό είναι τρομακτικό για την ευκολία με την οποία μπορεί να χορηγηθεί.
  • Τα θύματα
“Μπορεί να καταργήσει την ελεύθερη ανθρώπινη βούληση”. Αυτή είναι ίσως η πιο τρομακτική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα, ή καλύτερα πνεύμα του ναρκωτικού.
Μια γυναίκα που είχε πέσει θύμα της ουσίας έφτασε στο σημείο να βοηθήσει με τη θέλησή της αυτόν που της έδωσε το ναρκωτικό, χωρίς φυσικά να το γνωρίζει.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας περαστικός της ζήτησε οδηγίες για μια οδό. Εκείνη, τον βοήθησε και στη συνέχεια κάθισαν να πιουν ένα χυμό μαζί. Το επόμενο που θυμάται είναι να τον οδηγεί στο σπίτι της, όπου και της αφαίρεσε όλα της τα υπάρχοντα. Η ίδια, τον βοήθησε να τα μαζέψει.. (Ευτυχώς το μέγεθος της ουσίας που της χορηγήθηκε ήταν μικρό, έτσι κατάφερε να θυμηθεί το τι ακριβώς της συνέβη).
  • “Ορός της αλήθειας”
Στο παρελθόν, η CIA επιχείρησε να χρησιμοποιήσει την ουσία ως “ορό της αλήθειας” τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου. Παρόλ’ αυτά, λόγω του ότι το ναρκωτικό αποτελείται από χημικές ενώσεις οι οποίες προκαλούν και ψευδαισθήσεις, το εγχείρημα φαίνεται πως απέτυχε.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο η τοξικολόγος Dra Miriam Gutierez, “είναι η τέλεια ουσία για εγκληματικές πράξεις αφού το θύμα δε θυμάται τίποτα και συνεπώς δε θα μπορέσει να καταδώσει τον δράστη αργότερα”.
Οι μητέρες προειδοποιούν τα παιδιά τους να μένουν μακριά από τα δέντρα Borrachero, ενώ οι ειδικοί στηρίζουν την εξάπλωση των εγκλημάτων (που στηρίζονται στη χρήση του ναρκωτικού) στο παρελθόν που έχει ο Κολομβιανός πολιτισμός με τις απαγορευμένες ουσίες αλλά και στους συνεχείς εμφυλίους πολέμους.

"Η ανάσα του διαβόλου" (1)



Διαβάστε παρακάτω »

Sea Lion: Tο ταχύτερα κινούμενο αμφίβιο όχημα στον κόσμο. (Βίντεο)

Το αμφίβιο όχημα που σπάει ρεκόρ ταχύτηταςΧρειάστηκαν 6 χρόνια για την ανάπτυξή του, όμως το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει. Το πρωτότυπο Sea Lion, είναι το ταχύτερα κινούμενο αμφίβιο όχημα στον κόσμο.

Ο κινητήρας Mazda 13B Rotary εξασφαλίζει ταχύτητες που μπορεί να φτάσει τα 290 χλμ/ώρα κινούμενο στη στεριά! Δεδομένου ότι το ρεκόρ για αμφίβιο όχημα ήταν 200 χλμ/ώρα, ο αριθμός αυτός, κάθε άλλο παρά δεδομένος ήταν.

Πέρα όμως από το ρεκόρ που έσπασε για τη ταχύτητα με την οποία μπορεί να κινηθεί στη στεριά, η πιο εντυπωσιακή δυνατότητα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, είναι όταν ετοιμαστεί για… «κατάδυση». Ωστόσο εδώ δεν σπάει το ρεκόρ ταχύτητας, το οποίο παραμένει στα 96χλμ/ώρα.

Το αμφίβιο όχημα Sea Lion έχει βγει προς πώληση στην τιμή των 259.000 δολαρίων.
 



Πηγή




Διαβάστε παρακάτω »