Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Σάλος στην Ισπανία από σποτ της Αστυνομίας: Ημίγυμνα μοντέλα δίνουν μαθήματα πρώτων βοηθειών! (Βίντεο)


Όσοι άνδρες στην Ισπανία είδαν το συγκεκριμένο σποτ σίγουρα χρειάστηκαν τις... πρώτες βοήθειες. Καυτά ημίγυμνα μοντέλα μαθαίνουν στους πολίτες πώς να σώζουν κάποιον που πνίγεται, στα πλαίσια ενός διαφημιστικού-ενημερωτικού σποτ

Η αστυνομία της Σαραγόσα στην Ισπανία εξαναγκάστηκε σε δημόσια απολογία μετά το σάλο που προκάλεσε στην κοινή γνώμη της χώρας η προβολή ενός διαφημιστικού – ενημερωτικού σποτ για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Το σποτ φέρει την υπογραφή της Αστυνομίας, ενώ το περιεχόμενό του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα προκλητικό καθώς το  το τελικό αποτέλεσμα που μάλιστα προβλήθηκε δημοσίως, περισσότερο έμοιαζε με ταινία για ενήλικες, με light porno.


Αρχικά προβλήθηκε στη πόλη Χάκα στην Αραγονία, κατά τη διάρκεια ανοικτού για το κοινό σεμιναρίου που διοργάνωσε η αστυνομία σε συνεργασία με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ισπανίας.

Πρώτη μια γυναίκα αστυνομικός που συμμετείχε στο σεμινάριο κατήγγειλε το... περιεχόμενο του διαφημιστικού ως "σεξιστικό" και "ανάρμοστο".
Γιατί όμως η αστυνομία πλήρωσε με κονδύλια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης της χώρας ένα τέτοιο "καυτό" σπότ;

Οι παραγωγοί χρησιμοποίησαν μοντέλα από μια προηγούμενη διαφημιστική καμπάνια εταιρείας εσωρούχων και με τη βοήθεια του μοντάζ δημιούργησαν το σποτ για τις πρώτες βοήθειες.


Πηγή: news247

Διαβάστε παρακάτω »

Το 'βαλε και κέρδισε αυτοκίνητο! (Βίντεο)


Φαίνεται τόσο απλό, όλοι μας όμως ξέρουμε ότι μόνο εύκολο δεν είναι να κάνεις αυτό που έκανε ο οπαδός του Auburn University.

Γιατί το να διατρέξει το μπαλάκι όλο το γήπεδο και να περάσει από τη σχισμή, δεν είναι και κάτι που βλέπουμε κάθε μέρα!

Ήταν λοιπόν στον αγώνα των Tigers κατά του Mississippi State όταν ο οπαδός Patrick Burch επιλέχθηκε για την προωθητική δοκιμασία, με τους ιθύνοντες να έχουν φυσικά το κεφάλι τους ήσυχο, καθώς αυτά δεν τα βάζει κανένας.

Κι όμως, το μπαλάκι του τύπου ήταν φαίνεται τηλεκατευθυνόμενο, γι' αυτό και ο ίδιος έφυγε με ολοκαίνουριο αμάξι από τη σεμνή τελετή!

Απίστευτο κι όμως αληθινό...

Δείτε το βίντεο:



Πηγή: newsbeast

Διαβάστε παρακάτω »

Προβοσκίδα... βοηθείας! Οι ελέφαντες παρηγορούν ο ένας τον άλλο!


Οι ελέφαντες, όπως και οι άνθρωποι (οι περισσότεροι τουλάχιστον), νιώθουν τον πόνο του άλλου και προστρέχουν να τον παρηγορήσουν και να του συμπαρασταθούν, προσφέροντας… μια προβοσκίδα βοηθείας. Μια νέα επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει προηγούμενες ενδείξεις ότι οι γίγαντες του ζωικού βασιλείου έχουν μεγάλη καρδιά.

Ο κορυφαίος ζωολόγος Φρανς ντε Βάαλ του πανεπιστημίου Έμορι της Ατλάντα και ο συμπεριφοριστής οικολόγος Τζόσουα Πλότνικ των πανεπιστημίων Κέμπριτζ και Μαχιντόλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογικών και ιατρικών επιστημών "PeerJ", σύμφωνα με το "Science" και το "Scientific American", μελέτησαν και συνέκριναν τη συμπεριφορά των ασιατικών ελεφάντων τόσο στη διάρκεια στιγμών στρες για τα ζώα (π.χ. παρουσία άλλου εχθρικού ζώου), όσο και περιόδων χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Τα 26 αιχμάλωτα ζώα ηλικίας τριών έως 60 ετών ζούσαν σε ένα μεγάλο πάρκο ελεφάντων στη βόρεια Ταϊλάνδη. Οι περισσότεροι ελέφαντες (εκτός από μερικές μητέρες με τα παιδιά τους) δεν είχαν συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους και δεν ζούσαν σε οικογενειακές ομάδες, όπως κάνουν οι ελεύθεροι ελέφαντες.

Η καθημερινή επί ένα έτος παρακολούθηση και βιντεοσκόπηση των συνηθειών των ελεφάντων απέδειξε ότι τα ζώα αυτά εμφανίζουν το φαινόμενο της «κολλητικής» μετάδοσης των συναισθημάτων, όπως και οι άνθρωποι. Αν ένας ελέφαντας έδειχνε ανήσυχος ή φοβισμένος, σηκώνοντας την ουρά του και βγάζοντας κραυγές, οι άλλοι γύρω του αμέσως υιοθετούσαν την ίδια συμπεριφορά (κάτι που κάνουν και οι χιμπατζήδες).

Οι ελέφαντες, τόσο οι αφρικανικοί, όσο και οι ασιατικοί, έχουν παρατηρηθεί να βοηθάνε υπομονετικά τα μικρά τους να ξεκολλήσουν από τη λάσπη, να προσπαθούν να σηκώσουν με την προβοσκίδα τους άλλους ελέφαντες που έχουν τραυματιστεί ή πεθάνει, ακόμα και να χαϊδεύουν απαλά με την προβοσκίδα τους συντρόφους τους που είναι αγχωμένοι.

Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι ελέφαντες είναι άκρως κοινωνικά ζώα και επιπλέον έχουν ενσυναίσθηση, δηλαδή ταράζονται και οι ίδιοι, όταν άλλοι γύρω τους υποφέρουν, οπότε νιώθουν την ανάγκη να τους παρηγορήσουν «μιλώντας» τους και αγγίζοντάς τους. Αποδεδειγμένα πλέον, οι ελέφαντες έρχονται να προστεθούν στην -όχι μικρή- λίστα των ζώων όπου δείχνουν συμπόνια και η οποία περιλαμβάνει μεγάλους πιθήκους, σκυλιά και μερικά πουλιά.

Η μελέτη των ταϊλανδικών ελεφάντων κατέγραψε 84 περιστατικά στρες κάποιου ελέφαντα στο πάρκο και σχεδόν όλες τις φορές άλλοι γύρω του προσέτρεξαν σε συμπαράσταση, μερικές φορές κάνοντας και προστατευτικό κλοιό γύρω του. Όπως είπε ο Τζόσουα Πλόντικ, «οι ελέφαντες μπορούν να μπαίνουν στη θέση του άλλου και αυτό δεν είναι εύκολο».

Παραμένει πάντως ακόμα ασαφές σε ποιο βαθμό το κάνουν αυτό οι ελέφαντες μόνο προς όφελος του διπλανού τους ή νιώθουν ότι κερδίζουν και οι ίδιοι κάτι από αυτή τη συμπεριφορά αλληλεγγύης και παρηγοριάς - κάτι που θα απαιτήσει περισσότερες μελέτες, κατά προτίμηση με άγριους και όχι αιχμάλωτους ελέφαντες.

Πηγή: skai.gr
 
Διαβάστε παρακάτω »

Έφυγε από τη ζωή ο Σάκης Μπουλάς


Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή - σε ηλικία 60 ετών - ο δημοφιλής καλλιτέχνης Σάκης Μπουλάς, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Υγεία:

"O Αθανάσιος Μπουλάς απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια".

Ο Σάκης Μπουλάς τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Για τον λόγο αυτό διέκοψε και τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς, όπου συμμετείχε στην μουσική παράσταση «Γκαγκαντίν : Οι γενναίοι της νύχτας», πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη.

Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς, στις 11 Μαρτίου 1954, αλλά η καταγωγή του είναι από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Όταν ήταν μικρός, οι γονείς του τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος λόγω της άνεσης που παρουσίαζε στον λόγο, όμως αυτός επέλεξε το τραγούδι και την υποκριτική. Παλαιότερα, ήταν ιδιοκτήτης ενός καταστήματος με έπιπλα.

Μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα 'Ασιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, δημιούργησαν το πρώτο Μουσικό καφενείο στην Ελλάδα με το όνομα "Σούσουρο", χρησιμοποιώντας τη φόρμα του γερμανικού πολιτικού καμπαρέ, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα δρώμενα.

Παρόμοια δουλειά έγινε αργότερα στο "Αχ Μαρία" στα Εξάρχεια, τη θρυλική σκηνή όπου για δέκα χρόνια λειτούργησε μια παρέα με ανατρεπτικότητα, χιούμορ και αγάπη στη μουσική. Ο Σάκης Μπουλάς μαζί με τους Γιάννης Ζουγανέλη, Ισιδώρα Σιδέρη, Λάκη Παπαδόπουλο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σοφία Βόσσου αλλά και μια ευρύτερη παρέα δημιουργών που κατά καιρούς συμμετείχαν στα προγράμματα του εξαρχειώτικου στεκιού - έγραψαν τη δική τους σελίδα στον αθηναϊκό μουσικό χάρτη από το 1980 μέχρι το 1990.

Στην μικρή οθόνη, εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές ξεκινώντας από την ΕΡΤ και το Graffity μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη. Παρουσίασε τηλεπαιχνίδια όπως το «Κάνε ότι κάνω» και αργότερα το 2000 πρωταγωνίστησε στην κωμική τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα». 'Αλλες γνωστές σειρές που πρωταγωνίστησε ή συμμετείχε είναι: "Κουφώματα" (1988) , Δέκα λεπτά κήρυγμα (2000-2003), Τα Τετράγωνα των Αστέρων (2003), Σαββατογεννημένες (2003-2004), Ας Πρόσεχες (2004-2005), Πενήντα-Πενήντα (2005-2007), 7 Θανάσιμες Πεθερές (2006-2007), Εντιμότατοι κερατάδες (2006-2007), Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας (2007-2008), Φίλα το βάτραχο σου (2007-2009), Μπελάς ΤV (2008-2009), Εργαζόμενη Γυναίκα (2009), Η Οικογένεια βλάπτει (2009-2010) και Πενήντα-Πενήντα (3ος κύκλος) (2010-2011).

Στον κινηματογράφο, η πρώτη του εμφάνιση ήταν το 1981. Οι ταινίες στις οποίες συμμετείχε ή είχε βασικούς ρόλους είναι: Ο Δράκουλας των Εξαρχείων (1981), Ντελίριο (1983), Η Πόλη ποτέ δεν κοιμάται (1984), Τηλεκανίβαλοι (1987), Πατρίς Ληστεία Οικογένεια (1987), Ας περιμένουν οι γυναίκες (1998), Η Αγάπη είναι ελέφαντας (2000), Λουκουμάδες με Μέλι (2004), Ηθικόν Ακμαιότατον (2005), Το φιλί της ζωής (2007), Μαφιόζοι στο Αιγαίο (2008), Πεθαίνω για σένα (2009), Μια φορά και ένα μωρό (2011).

Ο Σάκης Μπουλάς ως τραγουδιστής, είχε κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους : Μπουλάς-Ελλάς (1986), Σάκης Μπουλάς (maxi single) "Ali Baba" (μουσική Μιχάλης Ρακιντζής) (1987), "Ας πρόσεχες" (album) (μουσική Μιχάλη Ρακιντζή) (1987), Ζαμανφού (1992), Έκθεση ιδεών" με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000). Ενώ συμμετείχε και σε πολλούς δίσκους άλλων ερμηνευτών όπως στους : Ανεπίδοτα Γράμματα του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, Καντάτα για την Μακρόνησο του Θ. Μικρούτσικου, Λουκιανού διάλογοι του Μ. Πλέσσα, Αχαρνής του Δ. Σαββόπουλου κ.α .

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του τραγούδησε σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες και συνεργάστηκε για χρόνια με τους Θάνο Μικρούτσικο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Βλάση Μπονάτσο, Διονύση Τσακνή, Μάνο Λοΐζο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα και με τον Διονύση Σαββόπουλο.

Ως στιχουργός συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες. Έχει γράψει στίχους για τραγούδια για τον Γιάννη Ζουγανέλη τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα καθώς και πολλά που είχε ερμηνεύσει ο ίδιος.

Πηγή: skai.gr


Διαβάστε παρακάτω »