Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Euro 1980: Όταν η Ελλάδα τα έβαζε με την Γερμανία

Euro 1980: Όταν η Ελλάδα τα έβαζε με την Γερμανία

Η θρυλική εθνική του Αλκέτα Παναγούλια που κράτησε τους Γερμανούς στο 0-0 δείχνει τον δρόμο στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος.
Ήταν οκτώ και μισή το βράδυ της Τρίτης, 17 Ιουνίου του 1980. Πριν 32 χρόνια και 5 ημέρες δηλαδή. 14.000 θεατές βρίσκονταν στο στάδιο Κομουνάλε του Τορίνο για να χειροκροτήσουν τις εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Δυτικής Γερμανίας, στον τελευταίο τους αγώνα για την φάση των Ομίλων, στο πρώτο Euro της ιστορίας όπου μετείχαν 8 και όχι 4 ομάδες. Ναι, η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η Εθνική Ελλάδας του αείμνηστου Αλκέτα Παναγούλια. Ήταν η πρώτη του μεγάλη επιτυχία, ίσως και μεγαλύτερη από την μετέπειτα πρόκρισή μας στο Μουντιάλ του '94, την οποία θυμόμαστε οι περισσότεροι...

32 χρόνια μετά η Ελλάδα θα συναντήσει και πάλι την Γερμανία στην τελική φάση ενός Euro. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Κατ' αρχάς, η άπειρη Ελλάδα που το '80 ντεμπούταρε στα ευρωπαϊκά σαλόνια, κατάφερε, στην δεύτερη προσπάθειά της, πολλά χρόνια αργότερα, το 2004, να σηκώσει το τρόπαιο. Όλοι πια την σέβονται ακόμη κι αν δεν ανήκει στα φαβορί. Κατά δεύτερον, οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται το αποψινό ματς του δίνουν έναν χαρακτήρα πιο εθνικό από ποτέ. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας η νίκη επί της Γερμανίας. Ας είναι και στα πέναλτυ μετά από ένα 0-0. Ας είναι επί της καλύτερης ομάδας του φετινού Euro, τουλάχιστον μετά την πρώτη φάση. Απίθανο; Όχι και τόσο. Το παράδειγμα του Αλκέτα Παναγούλια, που έφυγε από κοντά μας αυτήν την εβδομάδα, και της θρυλικής του ομάδας υπάρχει για να μας θυμίζει ότι όταν οι Έλληνες θέλουν κάτι, μπορούν να το πραγματοποιήσουν...


Δύο ατυχείς ήττες...
Η Δυτική Γερμανία έπαιξε 4 ματς στο Euro 1980 και κέρδισε τα 3 από αυτά. Το ένα ήταν, βέβαια, ο μεγάλος τελικός κόντρα στο Βέλγιο. Τότε δεν υπήρχαν ημιτελικοί. Ο πρώτοι των δύο ομίλων πήγαιναν στον τελικό και οι δεύτεροι έπαιζαν στον μικρό τελικό. Η Ελλάδα είχε ήδη κάνει δύο ήττες και άρα δεν είχε ελπίδα για πρόκριση. Στην πρεμιέρα έχασε 1-0 από την Ολλανδία, αλλά το γκολ αυτό ήταν αποτέλεσμα ενός πέναλτυ που δόθηκε εντελώς άδικα εναντίον μας. Η άπειρη Ελλάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο '64, αλλά δεν πτοήθηκε. Ο Αλκέτας Παναγούλιας είχε στήσει μια εξαιρετική ομάδα, γεμάτη ταλέντο και θέληση, και την καθοδηγούσε μαεστρικά από τον πάγκο. Γνωρίζοντας πως ακόμη και η ισοπαλία θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στους φιναλίστ του Μουντιάλ του '78, συνέχισε να παίζει προσεκτικά, πιέζοντας σωστά και απειλώντας στις αντεπιθέσεις και στις στημένες φάσεις. Δυστυχώς μια κεφαλιά του Άνθιμου Καψή τρία λεπτά πριν την λήξει βρήκε το δοκάρι και όχι τα δίκτυα και φύγαμε από το Σαν Πάολο της Νάπολης με 0 βαθμούς.

Κόντρα στην Τσεχοσλοβακία, παίξαμε πιο επιθετικά. Παρά το πολύ γρήγορο γκολ που δεχτήκαμε από τον μεγάλο Πανένκα, απαντήσαμε σχεδόν αμέσως με το Νίκο Αναστόπουλο και πιέσαμε για τη νίκη που ήταν το μόνο αποτέλεσμα που χρειαζόμασταν πια, εν όψει και του τελευταίου ματς με το μεγάλο φαβορί, την Δυτική Γερμανία. Δυστυχώς, στο δεύτερο ημίχρονο η απειρία και οι ατυχίες έδωσαν τελικά τη νίκη με 3-1 στους Τσεχοσλοβάκους.


Δεν φοβηθήκαμε τους Γερμανούς
Παρ' όλ' αυτά, ο Αλκέτας Παναγούλιας δεν πτοήθηκε. Άλλαξε σχεδόν όλη την εντεκάδα, όχι μόνο για να δώσει χρόνο συμμετοχής και στα υπόλοιπα παιδιά, αλλά και γιατί η κούραση και η κακή ψυχολογία θα ήταν κακός σύμβουλος στο δύσκολο ματς με την Δυτική Γερμανία. Επίσης, ο πάγκος της Εθνικής Ελλάδας τότε ήταν σχεδόν ισάξιος της αρχικής εντεκάδας. Οι Δυτικογερμανοί, πάλι, παρατάχθηκαν με όλα τους τα μεγάλα αστέρια: Σουμάχερ, αδελφοί Φέστερ, Στίλικε, Ρουμενίγκε, Μπρίγκελ, Χρούμπες. Ο σκοπός μας, βέβαια, αυτήν την φορά ήταν να μην κάνουμε άλλη ήττα. Χάρη στις οδηγίες του Αλκέτα Παναγούλια, η ομάδα έπαιξε κλειστά και έξυπνα και κατάφερε να κρατήσει το 0-0 ως το τέλος του αγώνα, γυρίζοντας, έτσι, στην Αθήνα με ψηλά το κεφάλι.

Ήταν μια σπουδαία εθνική, που αδικήθηκε από την τέταρτη θέση που πήρε στον όμιλό της. Θα μπορούσε να έχει βγει ακόμη και δεύτερη και να παίξει στον μικρό τελικό. Ήταν όμως άπειρη, αποτελούμενη από πολλά νεαρά παιδιά που έμελλε να γράψουν ιστορία στους συλλόγους τους στην συνέχεια και, βέβαια, ήταν η πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση. Και μόνο το ότι έφτασε ως εκεί ήταν μια απόδειξη του πόσο καλή δουλειά είχε κάνει ο αείμνηστος Αλκέτας. Είχαμε προκριθεί από έναν από τους δυσκολότερους ομίλους της προκριματικής φάσης, με αντιπάλους την Σοβιετική Ένωση, την Ουγγαρία και την Φινλανδία, έχοντας μάλιστα ξεκινήσει με δύο ήττες (από Φινλανδούς και Σοβιετικούς). Στην συνέχεια, όμως, η ομάδα μας ήταν πραγματικά άπιαστη και πέτυχε μάλιστα μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της, διαλύοντας τους Φινλανδούς με 8-1 τον Οκτώβρη του '78 στο «Απόστολος Νικολαΐδης».


Τα παλικάρια του Αλκέτα
Οι παίκτες που πήρε μαζί του ο Αλκέτας Παναγούλιας στο Euro της Ιταλίας ήταν οι: Βασίλης Κωνσταντίνου (Τερματοφύλακας) Παναθηναϊκός, Γιάννης Κυράστας (Αμυντικός) Ολυμπιακός, Κώστας Ιωσηφίδης (Αμυντικός) ΠΑΟΚ, Άνθιμος Καψής (Αμυντικός) Παναθηναϊκός, Γιώργος Φοιρός (Αμυντικός) Αρης, Σπύρος Λιβαθηνός (Μέσος) Παναθηναϊκός, Χρήστος Τερζανίδης (Μέσος) Παναθηναϊκός, Τάκης Νικολούδης (Μέσος) Ολυμπιακός, Χρήστος Αρδίζογλου (Επιθετικός) ΑΕΚ, Μάικ Γαλάκος (Επιθετικός) Ολυμπιακός, Γιάννης Δαμανάκης (Μέσος) ΠΑΟΚ, Γιάννης Γούναρης (Αμυντικός) ΠΑΟΚ, Μπάμπης Ξανθόπουλος (Επιθετικός) Ηρακλής, Γιώργος Κούδας (Μέσος) ΠΑΟΚ, Θωμάς Μαύρος (Επιθετικός) ΑΕΚ, Ντίνος Κούης (Μέσος) Άρης, Πέτρος Ραβούσης (Αμυντικός) ΑΕΚ, Λάκης Νικολάου (Αμυντικός) ΑΕΚ, Γιώργος Κωστίκος (Επιθετικός) ΠΑΟΚ, Νίκος Αναστόπουλος (Επιθετικός) Πανιώνιος, Λευτέρης Πουπάκης (Τερματοφύλακας) ΟΦΗ, Στέλιος Παπαφλωράτος (Τερματοφύλακας) Άρης. Ήταν όλοι τους «παιδιά» του Αλκέτα, ίσως η πιο δεμένη εθνική όλων των εποχών. Το παράδειγμά τους ας δώσει έμπνευση στην 23άδα του Φερνάντο Σάντος για το αποψινό ματς... 

Κι αν η πρόκριση έλθει με το καλό, ας την αφιερώσουμε όλοι στον μεγάλο Αλκέτα Παναγούλια.


Διαβάστε παρακάτω »

Σοκαριστικός τρόπος μεταφοράς ανήλικου παιδιού! Φωτογραφία που σοκάρει!


Mία φωτογραφία που πρόκειται να σοκάρει το ευρύ κοινό και ακόμη περισσότερο τις μητέρες, αλλά που απ' ότι φαίνεται δεν προκαλεί καμιά εντύπωση στους Κινέζους, ήρθε στο φώς της δημοσιότητας, παρουσιάζοντας έναν φαινομενικά αστείο, αλλά πρακτικά πολύ επικίνδυνο τρόπο μεταφοράς ενός ανήλικου παιδιού.

Ένας πατέρας επιβαίνει σε μηχανάκι χαμηλού κυβισμού, χωρίς κράνος, αλλά το σοκαριστικό είναι οτι το παιδί του δεν το έχει μαζί του στο μηχανάκι (πράγμα που έχουμε ξαναδεί και είναι επίσης αρκετά επικίνδυνο) αλλά κυριολεκτικά το «σέρνει» πίσω του μέσα σε ένα καφάσι το οποίο είναι δεμένο στο μηχανάκι του και δεν έχει καν ρόδες, απλώς σέρνεται πάνω στην άσφαλτο με το παιδάκι μέσα.

Ό γελαστός ανεύθυνος πατέρας οδηγάει μέσα στη κίνηση σέρνοντας πίσω το παιδί και όσο αστείο κι αν φαίνεται οπτικά είναι σοκαριστικό στην πράξη. Αν και δε θα έπρεπε να μας εκπλήσσει αφου το συγκεκριμένο γεγονος συμβαίνει στην ίδια χώρα απο την οποία στο παρελθόν κυκλοφόρησε ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ένα φορτηγό να περνάει 3-4 φορές πάνω απο ένα πεντάχρονο κοριτσάκι και ύστερα ο οδηγός να φεύγει ανενόχλητος.

Δείτε λοιπόν τον σουρεαλιστικό τρόπο μεταφοράς του παιδιού στο καφάσι:


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Απίστευτο: Μπορεί να γυρίσει το κεφάλι του... 180 μοίρες! (Βίντεο)

Απίστευτο βίντεο: Μπορεί να γυρίσει το κεφάλι του... 180 μοίρες

Όχι, δεν πρόκειται για το κοριτσάκι από τον ''Εξορκιστή'', ούτε για κάποια οπτική απάτη...
 
Ο νεαρός Ρώσος στο βίντεο μπορεί να γυρίσει το κεφάλι του 180 μοίρες, λόγω ενός προβλήματος που παρουσιάζει..

Παρακολουθήστε το βίντεο και μην το δοκιμάσετε σπίτι!


Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Γερμανία: Μειωμένες βάρδιες για να δουν τον αγώνα με την Ελλάδα!

Γερμανία: Μειωμένες βάρδιες για να δουν τον αγώνα με την Ελλάδα!

Μειωμένες βάρδιες στη Γερμανία αποφάσισε η αυτοκινητοβιομηχανία της Volkswagen, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα εναντίον της Ελλάδας, σήμερα το βράδυ (21:45).

Έτσι, η τελευταία βάρδια θα ολοκληρωθεί στις 19:00 το απόγευμα και όχι στις 21:00, όπως είναι το κανονικό ωράριο.

Παρόμοια απόφαση έλαβε και η Opel για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο στο Ρούσελχαϊμ, ενώ η Daimler άφησε την ευθύνη της απόφασης στον υπεύθυνο κάθε εγκατάστασης.

Στη BMW, αντίθετα, οι εργαζόμενοι θα δουλέψουν κανονικά στον προημιτελικό

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Κατσαρίδες: Θα επιβιώσουν μιας πυρηνικής καταστροφής! Μύθος ή αλήθεια;

Μύθος ή αλήθεια: Κατσαρίδες - Θα επιβιώσουν μιας πυρηνικής καταστροφής

Οι κατσαρίδες, όπως και όλα τα έντομα, αντέχουν σίγουρα περισσότερο από τους ανθρώπους και από άλλα θηλαστικά, εξ αιτίας της απλής κατασκευής τους.

Πόσο ανθεκτικές θα είναι όμως σε μία πυρηνική καταστροφή; Σύμφωνα με επιστημονικές μετρήσεις, η ραδιενέργεια που μπορούν να αντέξουν οι κατσαρίδες είναι από 6 εως και 15 φορές περισσότερη από όση αντέχει ο άνθρωπος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα αντέξουν μεν, ως ένα σημείο όμως σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής. Σίγουρα πάντως δεν θα είναι τα μόνα πλάσματα που θα επιβιώσουν στον πλανήτη αφού για παραδειγμα υπάρχει μία σφήκα, η Habrobracon, η οποία αντέχει μέχρι και 180 φορές περισσότερη ραδιενέργεια!

Στην παρατήρηση πολλών ανδρών ότι " εκτός από τις κατσαρίδες ΚΑΙ οι γυναίκες θα αντέξουν σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής"η απάντηση των γυναικών είναι ότι "όταν αντέχεις τους άντρες για όλη σου τη ζωή, τότε είναι σαφές πως μπορείς να επιβιώσεις και από την ραδιενέργεια"!

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Roopkund: Η μυστηριώδης λίμνη με τους 600 σκελετούς!

Η μυστηριώδης λίμνη με τους 600 σκελετούς!

Η Roopkund, γνωστή ως η λίμνη με των σκελετών αποτελεί ένα μέρος γεμάτο από άλυτους γρίφους.

H λίμνη βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή των μακρινών Ινδιών, Uttarakand, στα Ιμαλάια Όρη, σε υψόμετρο 5.000 μ.

Ουσιαστικά αποτελεί έναν τάφο τεραστίων διαστάσεων που φιλοξενεί τουλάχιστον 600 κουφάρια, που κανείς μέχρι σήμερα δεν δύναται να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα: σε ποιούς ανήκαν και πως βρέθηκαν εκεί.

Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1942 και από τότε αποτελεί πόλο έλξης για εκείνους που αγαπούν το μυστήριο. Για να φτάσει κανείς εκεί, απαιτείται ταξίδι τεσσάρων ημερών από την κοντινότερη κατοικημένη περιοχή. Το pyles.tv, παραθέτει τους γρίφους που συνοδεύουν για δεκαετίες την μυστηριώδη λίμνη.

Γρίφος πρώτος: από πότε βρίσκονται εκεί οι σκελετοί!

Οι πρώτες διαδικασίες χρονολόγησης με άνθρακα που διεξήχθησαν σε αυτούς τους σκελετούς, τους τοποθετούν μεταξύ του 12ου και του 15ου αιώνα. Ακολούθησε νέα ραδιοχρονολόγηση, η οποία έδειξε τον 9ο αιώνα.

Γρίφος δεύτερος: τι οδήγησε στο θάνατο τόσους ανθρώπους!

Οι επιστήμονες του Λονδίνου και του Hyderabad που εξέτασαν τα κρανία, διαπίστωσαν ότι φέρουν πολλά κατάγματα. Πιθανολογούν ότι προκλήθηκαν εξαιτίας πτώσης μεγάλων χαλαζόκοκκων που συνοδεύτηκε από κάποια μεγάλη χιονοθύελλα. Αυτό βοήθησε να διατηρηθούν πολλά από τα λείψανα σε καλή κατάσταση, στο εσωτερικό της λίμνης.

Γρίφος τρίτος: γιατί πήγαν στην περιοχή!

Δεδομένου ότι το Roopkund δεν ήταν ποτέ μια σημαντική περιοχή, ούτε αναφέρεται πουθενά ως τόπος προσκυνήματος, για να προσελκύσει τόσο μεγάλες ομάδες ανθρώπων, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα "πώς βρέθηκαν εκεί;".

Οι θεωρίες που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί, είναι πολλές. Μερικοί υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για περιπλανώμενους Θιβετιανούς εμπόρους. Το πρόβλημα είναι πως η Roopkund απέχει πολύ από τους εμπορικούς δρόμους της Ινδίας, άρα δεν είχαν κανέναν λόγο οι έμποροι να βρεθούν εκεί.
Άλλοι, λένε ότι πρόκειται για προσκυνητές και άλλοι για νεκρούς από κάποια άγνωστη -μη καταγεγραμμένη ιστορικά- μάχη που έγινε στην περιοχή.

Η θεωρία των ερευνητών του National Geographic

Η ανάλυση του DNA στους σκελετούς, έδειξε ότι άνηκαν σε δύο διαφορετικές ομάδες ανθρώπων: η μία ήταν εξαιρετικά κοντή και η άλλη είναι αισθητά πιο ψηλή. Αυτό πύκνωσε τό μυστήριο και οδήγησε μια ομάδα Ευρωπαίων και Ινδών επιστημόνων, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν τα καλά κρυμμένα μυστικά της λίμνης. Η αποστολή χρηματοδοτήθηκε από το National Geographic Channel και οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν (δεξιά) συγκέντρωσαν τα βλέμματα όλου του κόσμου.

Σύμφωνα με τη δική τους θεωρία , οι νεκροί ήταν μάλλον μέρος μιας θρησκευτικής πομπής, της "Nanda Jaat Yatra", η οποία γινόταν κάθε 12 χρόνια! Απόγονοι των βασιλιάδων του Garhwal οργάνωναν ταντρικές τελετουργίες, αφιερωμένες στη περίφημη "Sri Yantra". Σύμφωνα με την παράδοση 5000 ετών, αυτή ήταν "η αναπνοή της Θεότητας", μέσω της οποίας εξελίχθηκε ο κόσμος. Εκατοντάδες σκέψεις περνούν από το νου. Ουδεμία όμως απάντηση με απτές αποδείξεις υπάρχει για να συμπληρωθεί το πάζλ της μυστηριώδης εικόνας. Μια σειρά από αποσυντιθέμενα σώματα στοιχειώνουν τη λίμνη. Κουβαλούν τη δική τους ιστορία που έχουν φροντίσει να κρύψουν στα παγωμένα νερά. Εμείς πότε θα τη μάθουμε;

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Facebook: 9 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε!

Facebook: 9 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε

Μπορεί το Facebook να αλλάζει συνεχώς ρυθμίσεις και να μην ξέρεις τι πρέπει να κάνεις κάθε φορά για να προστατεύσεις το λογαριασμό σου, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που αγνοείς για το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο...

1) O μέσος χρήστης έχει περίπου 130 φίλους.
Αν ανησυχείτε για τη «δημοτικότητα» σας στο Facebook πρέπει να ξέρετε ότι ο μέσος χρήστης έχει περίπου 130 ενώ οι γυναίκες κάποιες φορές έχουν λίγους παραπάνω. Μάλιστα ο καθένας δεν «μιλάει» ή αλληλεπιδρά με πάνω από επτά.

2) Πάνω από το 25% έχουν χωρίσει μέσω Facebook.
Σε μια έρευνα που έγινε το 2010 ανακαλύφθηκε ότι σε δείγμα 1000 χρηστών το 25% είχαν μάθει ότι χώρισαν από το status Των συντρόφων τους στο Facebook. Μάλιστα το 75% αυτών που έμαθαν τα κακά νέα ήταν άνδρες!

3) Το Facebook δεν επιτρέπει να «ανεβαίνουν» φωτογραφίες θηλασμού.
Μπορεί να έχετε δει πολλές φωτογραφίες γυμνών γυναικών ή ανδρών ή ακόμα και σελίδες που προωθούν τη βία αλλά το Facebook είναι αυστηρό σε κάποια θέματα και δεν επιτρέπει να «ανέβουν» στα προφίλ φωτογραφίες με μητέρες που θηλάζουν. Τελευταία πάνω από 1.000 γυναίκες που προσπάθησαν να «ανεβάσουν» τέτοια φωτογραφία έλαβαν μήνυμα ότι δεν επιτρέπεται.

4) Το Facebook ευθύνεται για 1 στα 5 διαζύγια.
Σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα Ακαδημίας δικηγόρων οικογενειακού Δικαίου 1 στα 5 διαζύγια οφείλεται σε μηνύματα που βρήκε ο ένας σύντροφος στο προφίλ του άλλου!

5) Ο Αλ Πατσίνο ήταν το πρώτο «πρόσωπο» στο Facebook.
Θυμάστε ότι το 2007 στην αρχική σελίδα του Facebook πριν συνδεθείτε εμφανιζόταν σχεδιασμένο με αριθμούς και γράμματα ένα πρόσωπο. Αυτό λοιπόν το πρόσωπο ήταν ο ΑΛ Πατσίνο νέος τον οποίο είχε σχεδιάσει ο φίλος του Ζούκερμπεργκ, Andrew McCollum.

6) Το 36% των χρηστών μπαίνουν στο Facebook μετά το sex!
Μετά το τσιγάρο και τον ύπνο φαίνεται ότι το Facebook έχει μπει για καλά στη ζωή των νέων αφού σύμφωνα με έρευνα το 35% των χρηστών κάτω των 36 μπαίνουν στο προφίλ τους για να τσεκάρουν τα μηνύματά τους μετά το σεξ!

7) Πάνω από 350 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εθισμό με το Facebook.
Σύμφωνα με ομάδα αμερικανών ψυχολόγων περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εθισμό με το Facebook και παρουσιάζουν συμπτώματα όπως έλλειψη συγκέντρωσης και εκνευρισμό να δεν τσεκάρουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το προφίλ τους.

8) Οι χρήστες του Facebook έχουν χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο από τους μη χρήστες.
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο έδειξε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και πανεπιστημιακές σπουδές δε διαθέτουν λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο.

9) Εστιατόριο χάριζε χάμπουργκερ αν διέγραφες δέκα φίλους σου από το Facebook.
Κι όμως συνέβη! Το 2009 ένα εστιατόριο έκανε δώρο ένα σπέσιαλ χάμπουργκερ σε όποιον διέγραφε δέκα φίλους του. Μετά έστελνε μήνυμα σε αυτούς που είχαν διαγραφεί και έλεγε «Ο τάδε φίλος σου σε διέγραψε για ένα burger»!

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Τα νέα «όπλα» της Αστυνομίας

Τα νέα «όπλα» της Αστυνομίας

Η αστυνομία εκσυγχρονίζεται, εφοδιάζεται συνεχώς με "όπλα" νέας τεχνολογίας, αφού έχει να αντιμετωπίσει την νέα γενιά τρομοκρατών, τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών σε πορείες με βόμβες μολότοφ, αλλά και τις οργανωμένες συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίες είναι οπλισμένες με καλάσνικοφ ακόμη και χειροβομβίδες.

"ΑΥΡΑ" ΜΕ ΚΑΝΟΝΙ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Το πρώτο θωρακισμένο ειδικό όχημα ρίψης νερού αγοράστηκε το 2009 έναντι περίπου 300.000 ευρώ από το Ισραήλ και ήδη έχει κάνει την εμφάνιση του σε διαδηλώσεις, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί. Η "αύρα" είναι εφοδιασμένη με κανόνι εκτόξευσης νερού, έχει στο μπροστινό μέρος ειδική "δαγκάνα" για να απωθεί φλεγόμενα οδοφράγματα, τα τζάμια είναι προστατευμένα με συρματόπλεγμα, ενώ διαθέτει ακόμη και κάμερα για να δίνει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α. Στο όχημα έχουν εκπαιδευτεί αστυνομικοί των ΜΑΤ , αφού επιβαίνουν σε αυτό ένας οδηγός και ένας συνοδηγός, ενώ έχουν γίνει και δοκιμές. Το κανόνι της "αύρας" εκτοξεύει με μεγάλη πίεση νερό, αφού έχει δεξαμενή χωρητικότητας έως και 15 τόνων και μπορεί έτσι να διαλύσει συγκεντρώσεις. Τέτοια οχήματα χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία αλλά και στην Αμερική.

ΟΠΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ
Taser M – 26 ή αλλιώς όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης... Η αστυνομία αγόρασε μικρή ποσότητα τέτοιων όπλων πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 και τα χρησιμοποιούν σε ειδικές περιπτώσεις μέχρι στιγμής μόνον τα ΕΚΑΜ (π.χ. ομηρίες και μόνον από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό). Αυτά τα όπλα ακινητοποίησης όπως χαρακτηρίζονται από την αστυνομία, προκαλούν ηλεκτροσόκ και παραλύουν προσωρινά το μυϊκό σύστημα. Η εμβέλεια τους είναι περίπου επτά μέτρα και με το πάτημα της σκανδάλης εκτοξεύονται ειδικά οδοντωτά "βελάκια" με μικρά αγκίστρια που χτυπούν τον ύποπτο με 50.000 volt ! Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν ότι το όπλο δεν είναι επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών, έρευνα όμως της διεθνούς Αμνηστίας αναφέρει, ότι τα τελευταία χρόνια 254 άνθρωποι σε ΗΠΑ και Καναδά έχασαν τις αισθήσεις τους και δεν συνήλθαν ποτέ μετά από χρήση taser πάνω τους.

ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ
Οι νέες χειροβομβίδες κατά την έκρηξη τους διασπώνται σε 16 σφαιρίδια από καουτσούκ και προκαλούν αφόρητο πόνο στον δράστη. Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς ήταν αυτός που είχε ανάψει το "πράσινο" φως για να τις χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν επιθέσεις με όπλα και βόμβες μολότοφ. Οι νέες χειροβομβίδες δεν χρησιμοποιούνται σε διαδηλώσεις, αλλά ίσως δοθούν σε αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς που έχουν αναλάβει την φύλαξη τμημάτων και κτιρίων που αποτελούν στόχους επιθέσεων.

ΚΙΝΗΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ
Ένα άλλο εφόδιο που υπάρχει στο οπλοστάσιο της αστυνομίας είναι τα κινητά μεταλλικά φράγματα. Το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει τις δυνάμεις των ΜΑΤ να αποκρούουν τους διαδηλωτές με τις ασπίδες και την χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, χημικών και δακρυγόνων, αλλά και την τοποθέτηση των φραγμάτων μπροστά από ταραξίες. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει αγοράσει και χρησιμοποιεί μέχρι στιγμής, δύο φράγματα μήκους περίπου 12 μέτρων το καθένα και ύψους σχεδόν 2,5 μέτρα. Όπως λέει αξιωματικός της αστυνομίας, " τα μεταλλικά κινητά φράγματα μας δίνουν τη δυνατότητα να απωθούμε το συγκεντρωμένο πλήθος με ασφάλεια, αφού αποφεύγεται η μάχη σώμα με σώμα αστυνομικών και διαδηλωτών ".

ΣΟΥΠΕΡ "ΚΟΡΙΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
Ένας νέος σούπερ "κοριός" αγοράστηκε για λογαριασμό της αντιτρομοκρατικής, ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιεί η ΕΥΠ για την παρακολούθηση υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και συμμοριών κακοποιών, αφού το γνωστό "βαλιτσάκι" θεωρείται ξεπερασμένο. Το σύστημα τηλεφωνικής επισύνδεσης, όπως ονομάζεται, αγοράστηκε από την Γερμανία και αμέσως όλες οι εταιρείες έχουν προμηθευτεί λογισμικά που είναι συμβατά με το σύστημα νόμιμων συνακροάσεων. Ο "κοριός" έχει την δυνατότητα παρακολούθησης κινητών και σταθερών τηλεφώνων, φαξ, email και mms και sms. Οι τεχνικές του προδιαγραφές, είναι η ταυτόχρονη παρακολούθηση 800 ατόμων, ενώ μπορεί να αναβαθμιστεί το λογισμικό του και να φθάσει τα 3.000. Αυτός ο "κοριός" χρησιμοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από την ΕΥΠ για την σύλληψη της συμμορίας του Παναγιώτη Βλαστού που απήγαγε τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο, αλλά και σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΣΚΥΛΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑΣ
Πλαστικές σφαίρες έχουν ήδη προμηθευτεί αστυνομικοί των ΜΑΤ και η εντολή από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. είναι να χρησιμοποιηθούν μόνον σε εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις, όπως εξεγέρσεις σε φυλακές. Σε πεζές περιπολίες αλλά και σε μπλόκα, υπάρχουν ήδη 35 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά με τους αστυνομικούς εκπαιδευτές τους, ενώ απορρίφθηκε πρόταση αξιωματικών να χρησιμοποιούνται σκυλιά, ως αποτρεπτικό μέσο σε πορείες που ξεσπούν επεισόδια.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Χελώνες που πέθαναν στο σεξ 50 εκατ. χρόνια μετά!


Η ανακάλυψη απολιθωμάτων ζώων από επιστήμονες μετά από εκατομμύρια χρόνια δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

Αυτή τη φορά οι ερευνητές βρήκαν μετά από 50 εκατομμύρια χρόνια απολιθώματα χελωνών... εν δράσει!

O Δρ. Walter Joyce του Πανεπιστημίου Tuebingen της Γερμανίας αναφέρει ότι οι χελώνες που ανακαλύφθηκαν πέθαναν την ώρα της συνεύρεσης πιθανόν από δηλητηριώδες αέριο του ηφαιστείου κοντά στο οποίο βρίσκονταν.

Οι χελώνες σύμφωνα με τον ερευνητή ήταν ενός είδους που εξαφανίστηκε, το Allaeochelys crassesculpta.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται απολιθώματα σε παρόμοια στάση και μάλιστα και άλλων ζώων, πουλιών, κροκόδειλων, βατράχων και άλλων.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ατάκες που άφησαν εποχή!

Μπορεί να μην έχουμε λεφτά, αλλά έχουμε χιούμορ και αυτοσαρκασμό!
Διαβάστε κορυφαίες ατάκες που κυκλοφορούν τα κρίσιμα αυτά χρόνια:


Ευχαριστούμε τους.... Αμερικανούς (Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ)

Λεφτά υπάρχουν (Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ)

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας (ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΣΑΣ)

Μαζί τα φάγαμε (Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ)

Άμα τα πάρω,θα πάρω φορά κ θα σας ταράξω στις κλωτσιές στην ανηφόρα (ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ)

Σκέφτονται να κατέβουν στο Σύνταγμα για διαμαρτυρία οι ληστές και οι λωποδύτες. Κατηγορούν τη κυβέρνηση για μονοπωλιακές τακτικές στο επάγγελμα...

Γνωρίζω οικογένεια με 2 συνταξιούχους και 2 εργαζόμενους. Που κάνω καταγγελία;

Ένας μέσος εργαζόμενος παίρνει τη μέρα 23EURO... τα 2 πάνε στο ΙΚΑ, τα 2n στα κοινόχρηστα, τα 6 στη ΔΕΗ και τα 10 στην εφορία! Μένουν 3! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ!

Η κυβέρνηση πασχίζει να διατηρήσει την καλή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό! Δηλαδή τι; Όταν έχει επεισόδια στέλνει καρτ ποστάλ από τη Μύκονο;

Έχω αρκετά χρήματα για να περάσω μέχρι το τέλος του μήνα. Του προηγούμενου...

Η Αλήθεια είναι ότι με την παρούσα κυβέρνηση νοιώθω μια ασφάλεια... και μια δίωξη... και μια αντιτρομοκρατική και μια ΜΑΤ.

Tις προάλλες ένα αυτοκίνητο στούκαρε στη βιτρίνα ενός καταστήματος και φώναξε ο καταστηματάρχης: "Επιτέλους, μπήκε ένας άνθρωπος στο μαγαζί."

Ζητείται προίκα χωρίς νύφη για σοβαρό σκοπό...

Πόσοι θα αγόραζαν ένα πανάκριβο κάμπριο, αν δεν τους έβλεπε κανείς να το οδηγούν;

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μη τυχόν και κάθεστε ακίνητοι για πάνω από 5 λεπτά... Θα φορολογήστε για ακίνητο!

Γιατί πήγε στο Κατάρ ο Πρωθυπουργός; Εμείς στο Σιχτίρ τον στείλαμε.

Σιγά τη ληστεία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κόλπο σαν το «Λεφτά υπάρχουν» δεν έχει ξαναγίνει.

Δημοκρατία είναι 4 λύκοι και 1 πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό.

Το να 'σαι πολιτικός, είναι σαν να 'σαι πόρνη. Δεν πρόκειται να πετύχεις αν δεν μπορείς να προσποιηθείς, πως συμπαθείς αυτόν που πηδ@ς...

Αν το κράτος αναλάβει την έρημο Σαχάρα σε λίγα χρόνια θα υπάρχει έλλειψη άμμου.

1 φλιτζάνι καφέ, αξία: 5EURO
1 ποτό στο μπαρ, αξία: 10EURO
1 λίτρο βενζίνη, αξία: 1,70EURO
1 γιαούρτι στα μούτρα ενός κουστουμάτου, ψεύτη πολιτικού, αξία: ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!

Μην κλέβετε, μην λέτε ψέματα, μην πουλάτε ναρκωτικά, η κυβέρνηση δεν γουστάρει ανταγωνιστές!

Τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα...χθες πέρασα από το Σύνταγμα και είδα τα περιστέρια να ταΐζουν τους ανθρώπους.

Έβγαλα το Δημοτικό... Έβγαλα το Γυμνάσιο και το Λύκειο... Έβγαλα & το Πανεπιστήμιο... Και τώρα για να βρω δουλειά πρέπει να βγάλω ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!

Πώς κλίνεται το ρήμα πτωχεύω;
Εγώ πτωχεύω, εσύ κερδίζεις, αυτός πλουτίζει, εμείς πεινάμε, εσείς τα τρώτε, αυτοί μας πηδάνε!

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Φανταστικά μέρη που θα θέλαμε να υπήρχαν και στην πραγματικότητα

7 φανταστικά μέρη που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε και στην πραγματικότητα! (8)

Η κρίση συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα μας και ο τρόπος ζωής των περισσότερων Ελλήνων έχει αλλάξει ριζικά... Με χιουμοριστικό πνεύμα, σας παρουσιάζουμε κάποια μέρη ιδανικά για…μετανάστευση, τους ιδιαίτερους αυτούς καιρούς που ζούμε!

Υπάρχουν κάποια μέρη όμως που αντί για χρήματα χτίστηκαν με την καλλιτεχνική έμπνευση των δημιουργών τους και που για να ταξιδέψεις εκεί αντί για διαβατήριο χρειάζεται μόνο η φαντασία σου!
Πώς θα ήταν λοιπόν άμα ζούσαμε στη…
1) Μέση Γη! (Middle Earth) του J.R.R Tolkien

7 φανταστικά μέρη που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε και στην πραγματικότητα! (2)

Γενικότερα, είναι ήρεμη η κατάσταση, είτε ανήκεις στην φυλή των παιχνιδιάρικων Hobbits, ή των εργατικών Νάνων, ή των ξωτικών-παιδιών των λουλουδιών!
Το μόνο που πρέπει να φοβάσαι είναι να μη βρεθείς στο δρόμο των αιμοβόρων ορδών του Sauron ή του αδίστακτου μάγου Saruman (ορκς, ουρουκ-χαι κ.τ.λ.)
Α και αν ανακαλύψεις τυχαία κανένα δαχτυλίδι, άστο να το πάρει κανένας άλλος, μόνο μπελάδες φέρνει!
2) Gotham City

7 φανταστικά μέρη που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε και στην πραγματικότητα! (3)

Ποιος δεν θα ήθελε να περάσει μια μέρα, ή μάλλον μια νύχτα στη διαβόητη πόλη-πατρίδα του “Σκοτεινού Ιππότη;”
Ο Frank Miller, την περιγράφει σαν “η Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της νύχτας” ενώ ο άνθρωπος που της έδωσε το όνομά της, ο Bill Finger εξήγησε πως “ξεφύλλιζα τον τηλεφωνικό κατάλογο της Νέας Υόρκης και έπεσε το μάτι μου στα κοσμηματοπωλεία Gotham. Τότε είπα αυτό θα είναι το όνομα της πόλης του Batman.”
Η μόνη συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσεις με ευλάβεια στην πόλη αυτή είναι η εξής: αν παρατηρήσεις ένα περίεργο κυκλικό φωτεινό σήμα στο νυχτερινό ουρανό, και μέσα του ένα παράξενο σχέδιο, μην κάνεις τον κόπο να σηκωθείς από το κρεββάτι σας, κουκουλώσου κάτω από τα ζεστά παπλώματα και άσε τη “βρώμικη” δουλειά στον ειδικό!
3) Πλανήτης Dune του Frank Herbert

7 φανταστικά μέρη που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε και στην πραγματικότητα! (4)

“He who controls the spice, controls the Universe…”
Καλό θα ήταν να έχεις πάντα αυτό υπόψη σου, γιατί αποτελεί ολόκληρη την κοσμοθεωρία του σύμπαντος αυτού!
Επίσης, πάρε και ένα μπουκαλάκι νερό μαζί…Σίγουρα θα σου χρειαστεί αφού ουσιαστικά πρόκειται για μια τεράστια έρημο, στην οποία ζει ο “γέρος της ερήμου.”
Και ναι πρόκειται για τεράστια σκουλήκια! Όχι ότι πιο ευχάριστο, όποτε καλύτερα να μείνεις μακριά και να αφήσεις τις τολμηρές πράξεις για τη φυλή των Fremen, που τα χρησιμοποιούν και για…μεταφορικό μέσο.
Η πολιτική κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο αυτό, κάνει τη δική μας να μοιάζει παραμυθένια.
Δολοπλοκίες και ραδιούργα σχέδια διαδέχονται το ένα το άλλο, με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση της εξουσίας και τον έλεγχο της ροής του “καρυκεύματος” (spice) φυσικά…
4) Πόλη Άρκαμ (Arkham) του H. P. Lovecraft

7 φανταστικά μέρη που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε και στην πραγματικότητα! (5)

Η πιο τρομακτική πόλη που έχεις βρεθεί ποτέ! Οι ανατριχιαστικοί εφιάλτες σου ζωντανεύουν στα σκοτεινά και υγρά σοκάκια της, με ένα και μοναδικό σκοπό! Να σε καταβροχθίσουν (μεταφορικά και κυριολεκτικά!)
Ο μετρ του φανταστικού τρόμου, ο Howard Phillips Lovecraft, δημιούργησε την πόλη αυτή, για να πειραματιστεί με τον ανθρώπινο νου και τους βαθύτερους φόβους που μας “στοιχειώνουν.”
Η υπαινικτική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο Lovecraft στις ιστορίες του, είναι πιο καθηλωτική από τα ίδια τα αντικείμενα του φόβου.
5) Κιμμέρια (Cimmeria) του Robert E. Howard

7 φανταστικά μέρη που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε και στην πραγματικότητα! (6)

Η πατρίδα του πιο διάσημου βάρβαρου της φανταστικής λογοτεχνίας, του Κόναν.
Επικρατεί το απόλυτο χάος, δεν υπάρχουν αρχηγοί παρά μόνο φυλές. Φυσικά μάχονται μεταξύ τους και με τους γειτονικούς βαρβάρους.
Πάρε κανένα χρυσό σταυρουδάκι της γιαγιάς μαζί. Θα σου χρησιμεύσει να προσλάβεις έναν ντόπιο οδηγό, ώστε να μην πεθάνεις από το κρύο και από την πείνα!
6) Azeroth

7 φανταστικά μέρη που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε και στην πραγματικότητα! (7)

Πρέπει να λάβεις ίσως την πιο κρίσιμη απόφαση της ζωής σου…Ορδή ή Συμμαχία…
Με άλλα λόγια, Όρκς, τρολς, απέθαντους και σκοτεινά ξωτικά ή Ανθρώπους, Νάνους και Ξωτικά του Δάσους (χίπηδες!)
Ότι και να διαλέξεις θα σε περιμένουν άφθονες μάχες και ενδιαφέρουσες συμμαχίες.
Α, θα πρέπει και να σώσεις τον κόσμο από τους δαίμονες που θέλουν να τον καταστρέψουν!
7) Χώρα των Θαυμάτων (Wonderland)

7 φανταστικά μέρη που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε και στην πραγματικότητα! (8)

Το πράγμα είναι απλό! Για να επιβιώσεις στην χώρα των Θαυμάτων, και να μην την πατήσεις όπως η Αλίκη, θα πρέπει να μην κυνηγάς άγνωστους φουντωτούς λαγούς, να μην τρως ότι σου προσφέρουν (κυρίως αν πρόκειται περί μανιταριών, παραισθησιογόνων ή μη!) και ποτέ μα ποτέ να μην φέρνεις αντιρρήσεις στην Ντάμα Κόυπα (Queen of Hearts).
Αλλιώς μπορεί να χάσεις ακόμα και το κεφάλι σου! (κυριολεκτικά…)

Διαβάστε παρακάτω »

Άνθρωποι που πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο


Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που ψάχνουν τον εύκολο τρόπο να αποκτήσουν περισσότερη ευχαρίστηση, πλούτο ή δύναμη. Κατά μια έννοια, είναι συναρπαστικό το μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς για να πετύχει ότι επιθυμεί περισσότερο.

Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε 10 ανθρώπους που πιστεύεται πως στραφήκαν στο κακό για να αποκτήσουν ότι επιθυμούσαν...


10. Πάπας Συλβέστρος Β'

Ο Συλβέστρος Β' ήταν ένας από τους πιο μορφωμένους ανθρώπους της εποχής του. Πολύ έμπειρος στα μαθηματικά, στην αστρονομία και στη μηχανική. Του πιστώνεται η επινόηση του υδραυλικού οργάνου, του ρολόι με εκκρεμές και η εισαγωγή των αραβικών αριθμών στη Δυτική Ευρώπη. Έγραψε επίσης βιβλία για τα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες, τη μουσική, τη θεολογία και τη φιλοσοφία. Ήταν ο πρώτος Γάλλος Πάπας και σίγουρα ο πιο σημαντικός του 10ου αιώνα. Μετά το θάνατό του, άρχισαν να διαδίδονται φήμες ότι η μεγάλη νοημοσύνη του -και, κατά συνέπεια, η εφευρετική μεγαλοφυΐα του- ήταν το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας με το διάβολο. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην τακτική επαφή του με μεγάλα επιστημονικά μυαλά του αραβικού κόσμου και η γενναία προσπάθεια του να ξεριζώσει τη σιμωνία (περιπτώσεις χειροτονίας ή προαγωγής κληρικών και μοναχών σε εκκλησιαστικό αξίωμα, με προσφορά οικονομικών ανταλλαγμάτων) στην Εκκλησία.


9. Νικολό Παγκανίνι

Ο Παγκανίνι είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους του βιολιού. Έμαθε να παίζει μαντολίνο στα 5 του και μέχρι τα 7 τα είχε αρχίσει να συνθέτει. Ξεκίνησε να παίζει δημοσίως σε 12 αλλά στα 16 του κατέρρευσε και εξαφανίστηκε στον αλκοολισμό. Επανήλθε όμως και μέχρι τα 22 του ήταν ο πρώτος σούπερ σταρ της μουσικής. Μπορούσε να παίζει τρεις οκτάβες σε τέσσερις χορδές με μια έκταση του χεριού, ένα κατόρθωμα που είναι σχεδόν αδύνατο ακόμα και σήμερα. Μέχρι τα 23 του είχε συνθέσει τα «24 καπρίτσια» και για χρόνια κανένας άλλος βιολιστής δεν μπορούσε να παίξει μεγάλο μέρος της μουσικής του. Το παίξιμό του λεγόταν πως έκανε το κοινό να δακρύζει. Ένα από τα διάσημα κομμάτια του ήταν το «Le Streghe» δηλαδή ο Χορός των Μαγισσών. Το κοινό πίστευε πως ο Παγκανίνι είχε έρθει σε συμφωνία με το διάβολο για να παίζει τόσο «υπερφυσικά». Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται πως είδαν το διάβολο να τον βοηθά κατά τη διάρκεια των παραστάσεων του. Γι' αυτό το λόγο του αρνήθηκε η τελευταία μετάληψη και το σώμα δεν θάφτηκε καθολικά στη Γένοβα. Έπρεπε να περάσουν 4 χρόνια και μια έκκληση προς τον Πάπα, για να επιτραπεί να μεταφερθεί το σώμα του στη Γένοβα, αλλά και πάλι δεν θάφτηκε. Τα λείψανά του τοποθετήθηκαν τελικά το 1876 σε ένα νεκροταφείο στην Πάρμα.


8. Ζιλ ντε Ρε

Ο Ζιλ ντε Ρε (Gilles de Rais) θεωρούνταν ευφυής, θαρραλέος και πολύ ελκυστικός με μαύρα γένια. Γεννημένος από μια από τις πιο διακεκριμένες οικογένειες στη Βρετάνη, έμεινε μόνος όταν ο πατέρας του πέθανε στα 20 του. Βρέθηκε με ανείπωτο πλούτο και δύναμη που τελικά τον οδήγησε στην πτώση του. Άρχισε να επιδεικνύει τον πλούτο του με γιορτές που τον οδήγησαν στη κατασπατάληση του και πάνω στην απελπισία του άρχισε να πειραματίζεται με τον αποκρυφισμό, υπό την καθοδήγηση κάποιου Francesco Prelati, ο οποίος του υποσχέθηκε πως θα μπορούσε να τον βοηθήσει να ανακτήσει την περιουσία που είχε σπαταλήσει με τη θυσία παιδιών σε κάποιον δαίμονα ονόματι «Βαρόνο». Κατά τη διάρκεια ενός «ξεφαντώματος» βίασε, βασάνισε και δολοφόνησε 80 με 200 παιδιά. Δικάστηκε, καταδικάστηκε και εκτελέστηκε με απαγχονισμό και καύση.


7. Στρατηγός Jonathan Moulton

Ο Moulton ξεκίνησε ως μαθητευόμενος επιπλοποιός, αλλά το 1745 ξεκίνησε την καριέρα του στο στρατό της Νέας Αγγλίας. Το 1749 παντρεύτηκε και απέκτησε 11 παιδιά. Έγινε ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στο Νιου Χάμσαϊρ και αυτό οδήγησε στις μεταγενέστερες ιστορίες ότι είχε κλείσει κάποια συμφωνία με το διάβολο. Το 1769 το αρχοντικό που έκτισε σε μια φτωχή πόλη πουριτανών καεί ολοσχερώς. Οι φήμες τότε έλεγαν ότι ο Moulton είχε μια συμφωνία με το διάβολο πως θα του γέμιζε τις μπότες του με χρυσό μία φορά το μήνα σε αντάλλαγμα για την ψυχή του. Ειπώθηκε ότι ο Moulton σκέφτηκε έναν τέχνασμα και έβαλε τις μπότες του -με τις σόλες βγαλμένες- πάνω από μια τρύπα. Ο διάβολος, απόρησε γιατί δεν γέμιζαν οι μπότες και όταν ανακάλυψε το τέχνασμα θέλησε εκδίκηση. Πιστεύεται ότι όταν ο Moulton πέθανε το σώμα του εξαφανίστηκε από το φέρετρο του και αντικαταστάθηκε από ένα κουτί με νομίσματα που ήταν σφραγισμένο με μια εικόνα του διαβόλου. Ο Moulton θάφτηκε χωρίς κάποια ένδειξη και το μέρος είναι άγνωστο.


6. Urbain Grandier

Ο Urbain Granadier ήταν ένας Γάλλος καθολικός ιερέας ο οποίος κάηκε στην πυρά αφού καταδικάστηκε για μαγεία. Αγνόησε τον όρκο της ιερατικής αγαμίας και είναι γνωστό ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με πολλές γυναίκες έχοντας αποκτήσει μάλιστα και μεγάλη φήμη. Το 1632, μια ομάδα από μοναχές από το τοπικό μοναστήρι των Ουρσουλινών τον κατηγόρησε πως τις έκανε μάγια, στέλνοντας το δαίμονα Ασμοδαίο, μεταξύ άλλων, για να τις κάνουν κακό και αναιδής πράξεις μαζί τους. Στη δίκη του, οι δικαστές, αφού τον βασάνισαν, παρουσίασαν έγγραφα που υποτίθεται ότι είχε υπογράψει και αρκετούς δαίμονες ως απόδειξη ότι είχε κλείσει μια διαβολική συμφωνία. Ήταν γραμμένα ανάποδα στα λατινικά και περιελάμβανε ακόμη και την υπογραφή του ο ίδιου του σατανά!
Το κείμενο έλεγε τα εξής:
Εμείς, ο Εωσφόρος, ο Σατανάς, ο Βελζεβούλ, ο Λεβιάθαν, ο Ελιμί,
και ο Ασταρώθ, μαζί με άλλους, δεχτήκαμε σήμερα τη συμφωνία
με τον Urbain Grandier, ο οποίος είναι δικός μας. Σ' αυτόν υποσχόμαστε
την αγάπη των γυναικών, το άνθος των παρθένων, το σεβασμό των μοναρχών, τιμές, λαγνείες και δυνάμεις.
Θα εκπορνευτεί για τρεις ημέρες. Το ξεφάντωμα θα τον ευχαριστήσει. Μας προσφέρει μια φορά
εντός του έτους μια σφραγίδα με αίμα, με τα πόδια που θα καταπατήσει τα ιερά της εκκλησίας και
θα μας κάνει πολλές ερωτήσεις. Με αυτό το σύμφωνο θα ζήσει είκοσι χρόνια ευτυχισμένος
στη γη των ανθρώπων και θα ενωθεί μαζί μας αργότερα στην αμαρτία εναντίον του Θεού.
Δεμένος στην κόλαση, στο συμβούλιο των δαιμόνων.
Εωσφόρος, Βελζεβούλ, Σατανάς
Ασταρώθ Λεβιάθαν Ελιμί
Οι σφραγίδες είναι για τον διάβολο, τον αφέντη και τους δαίμονες, πρίγκιπες του κυρίου.
Baalberith, συγγραφέας.


5. Τζουζέπε Ταρτίνι

Ήταν Ιταλός συνθέτης και βιολιστής και έχει γράψει πάνω από 400 έργα. Σε αντίθεση με τους περισσότερους συγχρόνους του, δεν έγραψε εκκλησιαστική μουσική ή όπερες, και έγραψε κονσέρτα για βιολιά και σονάτες. Περίφημη είναι η σονάτα του «Η τρίλια του διαβόλου». Η ιστορία πίσω από το έργο αυτό ξεκινά με ένα όνειρο. Φέρεται να είπε στον Γάλλο αστρονόμο Ζερόμ Λαλάντ ότι ονειρεύτηκε πως του εμφανίστηκε ο διάβολος και του ζήτησε να τον υπηρετήσει. Στο τέλος των μαθημάτων τους ο Ταρτίνι έδωσε στον διάβολο το βιολί του, για να δοκιμάσει τις ικανότητες του και ο διάβολος αμέσως άρχισε να παίζει με τέτοια δεξιοτεχνία που ο Ταρτίνι αισθάνθηκε να του κόβεται η αναπνοή. Όταν ξύπνησε ο συνθέτης αμέσως άρχισε να γράφει τη σονάτα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να θυμηθεί ότι είχε ακούσει στο όνειρο. Παρά το γεγονός πως η σονάτα είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό του, ο Ταρτίνι παραπονέθηκε ότι το κομμάτι απείχε πολύ ακόμα από αυτό που είχε ακούσει στο όνειρό του. Είχε γράψει, "είναι τόσο πολύ κατώτερό από αυτό που είχα ακούσει, που αν θα μπορούσα να επιβίωνα αλλιώς, θα είχα σπάσει το βιολί μου και θα σταματούσα τη μουσική για πάντα".


4. Κορνήλιος Αγρίππας

Ο Κορνήλιος Αγρίππας ήταν ο σημαντικότερος συγγραφέας της Αναγέννησης. Σπούδασε νομικά και ιατρική, αλλά ποτέ δεν απέκτησε πτυχίο. Θεωρούνταν μάγος, αποκρυφιστής συγγραφέας, θεολόγος, αστρολόγος και αλχημιστής. Ήταν ηγέτης του φεμινιστικού κινήματος και συχνά υπερασπίστηκε γυναίκες που κατηγορήθηκαν για μαγεία. Έγραψε 3 βιβλία για τον αποκρυφισμό που χρησιμοποιούνται και σήμερα. Το 1535 χαρακτηρίστηκε αιρετικός και καταδικάστηκε σε θάνατο. Δραπέτευσε και καθώς πήγαινε στο σπίτι του, αρρώστησε και πέθανε. Μετά το θάνατό του, κυκλοφόρησαν φήμες ότι καλούσε δαίμονες. Ειπώθηκε πως στο νεκροκρέβατο του, εμφανίστηκε από το πουθενά ένα μαύρο σκυλί που ήταν γνωστό του. Αυτό το μαύρο σκυλί επανήλθε σε διάφορους μύθους όπως στου Φάουστ και στον Γκαίτε έγινε το ο Μεφιστοφελής.


3. Ρόμπερτ Τζόνσον

Ο Τζόνσον ήταν ένας Αμερικανός μουσικός των Blues. Είναι 5ος στους 100 μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών του Rolling Stones. Ο θρύλος λέει ότι ήθελε να είναι ο καλύτερος κιθαρίστας και του δοθεί η εντολή να πάει σε ένα σταυροδρόμι. Εκεί συνάντησε τον διάβολο που συντόνισε την κιθάρα του, κάνοντας τον να κυριαρχεί στο όργανο. Ο Τζόνσον όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να διαλύσει τις φήμες, αλλά τις ενθαρρύνει κιόλας με υπαινιγμούς ότι είχε κλείσει και μια συμφωνία με τον πρίγκιπα του σκότους. Παρήγαγε 6 δίσκους πριν πεθάνει σε ηλικία 27 χρονών. Λέγετε πως πέθανε όταν τον έπιασαν να φλερτάρει μια παντρεμένη γυναίκα και εκείνη του έδωσε να πιει ουίσκι που πιστεύεται ότι ήταν δηλητηριασμένο από τον σύζυγό της. Θάφτηκε σε έναν ανώνυμο τάφο, η θέση του οποίου ακόμη ερευνάται.
2. Γιόχαν Φάουστ
Ο Δρ Γιόχαν Φάουστ ήταν ένας πλανόδιος αλχημιστής, αστρολόγος και μάγος της γερμανικής Αναγέννησης. Η ζωή του έγινε ο πυρήνας της δημοφιλούς ιστορίας του γιατρού Φάουστ από την δεκαετία του 1580, με αποκορύφωμα την τραγωδία του Άγγλου ποιητή Μάρλω «Η τραγική ιστορία του Δρ Φάουστ» το 1589 και τον Φάουστ του Γκαίτε. Ο θρύλος λέει ότι ο Φάουστ ήθελε μια ζωή γεμάτη απολαύσεις και έχοντας αναμειχθεί με τον αποκρυφισμό έμαθε πώς να καλεί το διάβολο, έχοντας κλείσει κιόλας συμφωνία μαζί του δίνοντας την ψυχή του σε αντάλλαγμα 24 χρόνων υπηρεσίας από το σατανά. Δυστυχώς, μετά από 16 χρόνια ήθελε να το σπάσει τη συμφωνία. Οι συνέπειες αυτής της προσπάθειας ήταν να δολοφονηθεί άγρια από τον διάβολο.


1. Άγιος Θεόφιλος των Αδάνων

Ο Άγιος Θεόφιλος ο Μετανοών ή των Αδάνων, ήταν κληρικός του 6ου αιώνα, ο οποίος λέγεται ότι είχε κάνει μια συμφωνία με το διάβολο να αποκτήσει εκκλησιαστική θέση. Η ιστορία του είναι σημαντική, μιας και είναι η παλαιότερη ιστορία συμφωνίας κάποιου με το διάβολο. Ο Θεόφιλος ήταν ο αρχιδιάκονος των Αδάνων της Κιλικίας στη σημερινή Τουρκία. Εκλέχθηκε παμψηφεί ως επίσκοπος, αλλά αρνήθηκε τη θέση λόγω της ταπεινοφροσύνης του και εξελέγη κάποιος άλλος στη θέση του. Όταν ο νέος επίσκοπος στέρησε άδικα της θέσης του αρχιδιάκονου από τον Θεόφιλο, ο Θεόφιλος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την ταπεινοφροσύνη του και έψαξε να βρει ένα μάγο για να τον βοηθήσει να επικοινωνήσει με το σατανά. Σε αντάλλαγμα ο σατανάς του ζήτησε να αποκηρύξει τον Χριστό και την Παναγία σε ένα συμβόλαιο που θα υπέγραφε με το ίδιο του το αίμα. Ο Θεόφιλος το έκανε και ο διάβολος τον έκανε επίσκοπο.
Χρόνια αργότερα, φοβούμενος για την ψυχή του, ο Θεόφιλος μετανόησε και προσευχήθηκε στην Παναγία για συγχώρεση. Μετά από 40 ημέρες νηστείας, η Παναγία του εμφανίστηκε και τον τιμώρησε προφορικά. Ο Θεόφιλος Την παρακάλεσε για συγχώρεση και Αυτή του υποσχέθηκε να παρέμβει στο Θεό. Έπειτα νήστεψε άλλες 30 ημερών, οπότε και η Παναγία του εμφανίστηκε ξανά, και του έδωσε άφεση. Ωστόσο, ο σατανάς δεν ήταν πρόθυμος να παραιτηθεί από τον Θεόφιλο, και μετά από 3 ημέρες όταν ο Θεόφιλος ξύπνησε βρήκε στο στήθος του το συμβόλαιο. Πήγε τότε το συμβόλαιο στο νόμιμο επίσκοπο και ομολόγησε όλα όσα είχε κάνει. Ο επίσκοπος έκαψε το έγγραφο, και ο Θεόφιλος ήταν πλέον απαλλαγμένος από το βάρος του συμβολαίου του.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Η τέχνη των σπηλαίων δεν είναι ανθρώπινη!

Η τέχνη των σπηλαίων δεν είναι ανθρώπινη!

Το γύρο του κόσμου κάνει η έρευνα που δημοσίευσαν Βρετανοί και Ισπανοί αρχαιολόγοι και υποστηρίζει ότι η τέχνη των σπηλαίων πιθανώς να μην οφείλεται σε... ανθρώπινες καλλιτεχνικές δεξιότητες.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές θεωρούν ότι οι πρώτες σπηλαιογραφίες στην Ευρώπη δεν ήταν έργα των προγόνων του ανθρώπου (homo sapiens), αλλά των Νεάντερταλ.
Αν αυτό ισχύει, τότε καταρρίπτεται η ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι τα “ξαδέλφια” μας ήταν κτηνώδεις και μάλλον… χαζοί.

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγήθηκαν οι ερευνητές, αφού χρονολόγησαν 50 τοιχογραφίες σε 11 ισπανικές σπηλιές. Μια νέα μέθοδος χρονολόγησης, αποκάλυψε ότι η πρακτική της τέχνης των σπηλαίων στην Ευρώπη άρχισε 4.000 έως 10.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.
Μάλιστα, η αρχαιότερη σπηλαιογραφία χρονολογήθηκε πριν από περίπου 41.000 χρόνια.

Η χρονολόγηση δεν έγινε με τη συνήθη τεχνική του ραδιενεργού άνθρακα, αλλά του ραδιενεργού ουρανίου.  Συγκεκριμένα, πάνω από τις σπηλαιογραφίες σχηματίζεται μία κρούστα ασβεστίτη, με παρόμοιο τρόπο που δημιουργούνται οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες. Μέσα σε αυτό το υλικό ενσωματώνονται μικρές ποσότητες ατόμων ουρανίου, οι οποίες διασπώνται σε άτομα θορίου με σταθερό ρυθμό μέσα στον χρόνο. Οι επιστήμονες, μετρώντας τη σημερινή αναλογία ισοτόπων ουρανίου-238 και θορίου-230, μπορούν να χρονολογήσουν μία σπηλαιογραφία.

Οι ηλικίας 40.800 ετών απεικονίσεις μικρών κύκλων και παλαμών στα τοιχώματα του σπηλαίου Ελ Καστίγιο θεωρούνται πλέον τα αρχαιότερα δείγματα σπηλαιογραφιών που έχει βρεθεί στη “γηραιά ήπειρο” και είναι κατά 4.000 έως 10.000 χρόνια αρχαιότερες από τις ανάλογες στα σπήλαια της Γαλλίας (Σοβέ, Αμπρί Καστανέ κ.ά.).

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, οι αρχαιότερες ενδείξεις της ύπαρξης ανατομικά σύγχρονων ανθρώπων (homo sapiens) ανάγονται πριν από 41.500 χρόνια. Πριν από αυτούς -αλλά επίσης στη συνέχεια παράλληλα με αυτούς για αρκετές χιλιάδες χρόνια- έζησαν οι Νεάντερταλ. Αυτό, κατά τον Βρετανό επιστήμονα, σημαίνει πως είτε οι πρόγονοί μας έφθασαν από την Αφρική στην περιοχή διαθέτοντας ήδη την τέχνη της σπηλαιογραφίας στην “παλέτα” του πολιτισμού τους (ή την ανέπτυξαν μόλις έφθασαν στην Ιβηρική χερσόνησο), είτε τελικά πρόκειται για Νεαντερτάλια τέχνη.

Η δημιουργία αυτών των πρώτων καλλιτεχνικών αναπαραστατικών και συμβολικών έργων θεωρείται σημαντικό βήμα για την εξέλιξη του σύγχρονου ανθρώπινου νου, ίσως και της ανάπτυξης της γλώσσας. Αν και στην Αφρική (από όπου ήρθε ο homo sapiens) έχουν βρεθεί διακοσμητικά και συμβολικά αντικείμενα (τρυπημένες χάντρες, εγχάρακτα κοχύλια, χρωματισμένες πέτρες κ.α.) που είναι πολύ παλαιότερα, προ 70.000 έως 100.000 ετών, πιστεύεται ότι οι πρώτες ζωγραφιές σε σπήλαια έγιναν στην Ευρώπη.

Υπάρχει όμως και η εναλλακτική θεωρία - που φαίνεται να ενισχύεται με τα νέα ευρήματα στην Ισπανία - ότι η τέχνη των σπηλαίων αναπτύχθηκε από τους Νεάντερταλ, πριν καν φθάσει στην ευρωπαϊκή ήπειρο ο homo sapiens πριν από περίπου 42.000 χρόνια (οι Νεάντερταλ έφθασαν στην Ευρώπη πριν από 250.000 χρόνια). Συνεπώς, για να γίνει πιο πειστική η άποψη περί των ζωγράφων Νεάντερταλ, θα πρέπει, κατά τους επιστήμονες, να βρεθούν σπηλαιοαγραφίες που να είναι παλαιότερες των 42.000 ετών, τουλάχιστον.

Πάντως, ήδη ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν την τελευταία ανακάλυψη ως το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της αντίληψης πως οι Νεάντερταλ (ένα από τα λιγότερο ή περισσότερο συγγενικά μεταξύ τους είδη του ευρύτερου γένους Homo) ήταν απολίτιστοι σε σχέση με τους προγόνους μας.
Δεν είναι τυχαίο ότι κατά την τελευταία δεκαετία, οι επιστήμονες έχουν αναγκαστεί ξανά και ξανά να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους μετά από νέα ευρήματα (γενετικά, αρχαιολογικά κ.α.), που συνεχώς αναβαθμίζουν το “προφίλ” των “ξαδέλφων” μας. Μεταξύ άλλων, έχει ανακαλυφθεί ότι οι Νεάντερταλ χρησιμοποιούσαν εργαλεία, φορούσαν διακοσμητικά στολίδια και έχουν κληροδοτήσει στους σημερινούς Ευρωπαίους περίπου το 4% του DNA μας. Ο τελευταίος κοινός πρόγονος των homo sapiens και των Νεάντερταλ πρέπει να έζησε πριν από τουλάχιστον μισό εκατομμύριο χρόνια.

Πηγή



Διαβάστε παρακάτω »

Βρέθηκε γιαούρτι ηλικίας... 7.000 ετών!


Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, το γιαούρτι ίσως να συμπλήρωνε το μενού των Βορειοαφρικανών πριν από 7.000 χρόνια.

Ίχνη λιπαρών ουσιών από γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση βρέθηκαν σε κεραμικά θραύσματα, γεγονός που πιθανόν υποδηλώνει ότι οι κάτοικοι της περιοχής είχαν βρει τρόπο να αντιμετωπίσουν τη δυσανεξία στη λακτόζη, το βασικό σάκχαρο του γάλακτος.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον βιομοριακό αρχαιολόγο Ρίτσαρντ Έβερσεντ και την αρχαιολόγο Τζούλι Ντουν από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, ανέλυσαν την κεραμική από τη βραχοσκεπή Τακαρκόρι που βρίσκεται στην οροσειρά Ακακούς της νοτιοδυτικής Λιβύης, η οποία χρονολογείται από το 5200 έως το 3000 π. Χ.

Αν και σήμερα αποτελεί τμήμα της Σαχάρας, το τοπίο πριν από 7.000 χρόνια ήταν εντελώς διαφορετικό: καταπράσινο, με βλάστηση που μπορούσε να συντηρήσει γαλακτοφόρα ζώα.
Η βραχοσκεπή Τακαρκόρι, καθώς και άλλες παρόμοιες τοποθεσίες της περιοχής, φιλοξενούν βραχογραφίες με ζωηρά και ποικίλα χρώματα, που απεικονίζουν βοοειδή, κάποια με μαστούς, ακόμα και παραστάσεις ανθρώπων που αρμέγουν αγελάδες. Η χρονολόγησή τους ωστόσο είναι σχεδόν αδύνατη, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Στις ίδιες θέσεις, οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης τμήματα οστών από εξημερωμένα βοοειδή, ωστόσο τα ευρήματα αυτά δεν δείχνουν αν τα χρησιμοποιούσαν για κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα ή για κάτι άλλο.

Οι ερευνητές μελέτησαν 81 θραύσματα, από τα οποία τα 29 περιείχαν λίπη και περίπου τα μισά από αυτά λιπαρές ουσίες από γαλακτοκομικά προϊόντα. Από τις αναλύσεις βρέθηκαν επίσης ότι τα λιπαρά γάλακτος προέρχονταν από διάφορα φυτά, συνεπώς οι άνθρωποι που τα άρμεγαν μάλλον τα μετακινούσαν πολύ.

"Θα πρέπει να τα έβοσκαν πάνω - κάτω στα βουνά, ανάλογα με την εποχή", δηλώνει στο περιοδικό ο Έβερσεντ.

Ο Μαρκ Τόμας, γενετιστής από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, χαρακτηρίζει το εύρημα "συναρπαστικό". Εικάζει μάλιστα ότι οι μεταλλάξεις που επιτρέπουν στους ενήλικες να αφομοιώνουν τη λακτόζη και οι οποίες προέκυψαν πριν από περίπου 6.000 χρόνια στην Ευρώπη και αργότερα επεκτάθηκαν και στην Αφρική, θα πρέπει να προσέφεραν μοναδικό πλεονέκτημα στους ανθρώπους που ζούσαν σε περιοχές οι οποίες μαστίζονταν από την ξηρασία.

Γιατί το φρέσκο γάλα είναι μια πολύ καλή πηγή αμόλυντου υγρού και οι άνθρωποι που μπορούσαν να το χωνέψουν θα ήταν καλύτερα ενυδατωμένοι από εκείνους που δεν διέθεταν το κατάλληλο ένζυμο, τη λακτάση.

GIAOURTIII 469 355

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς 43 χρόνια πριν!


Την Πέμπτη 20 Ιουνίου ο Αντώνης Σαμαράς ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός της χώρας.

Στη φωτογραφία τον βλέπουμε κατά την αποφοίτησή του από το Κολέγιο Αθηνών, 43 χρόνια πριν.
Στο Κολέγιο φοιτούσε και ο κατά ένα χρόνο μικρότερός του Γιώργος Παπανδρέου, προτού ο ίδιος και η οικογένειά του πάρουν τον δρόμο της εξορίας κατά τη διάρκεια της Χούντας.

Οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν και πάλι λίγα χρόνια αργότερα, στο Κολλέγιο Άμχερστ της Μασαχουσέτης, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου σπούδαζε Κοινωνιολογία και ο Αντώνης Σαμαράς Οικονομικά. Μάλιστα, θα συγκατοικήσουν για ένα διάστημα στη φοιτητική εστία του Κολεγίου.

Βίοι παράλληλοι στα μαθητικά και φοιτητικά χρόνια, βίοι αντίθετοι στην πολιτική.
Να δούμε τι μας επιφυλάσσει και ο… μνημονιακός βίος του κυρίου Σαμαρά.

Τον κύριο Παπανδρέου τον είδαμε…

Ο πρωθυπουργός 43 χρόνια πριν


Διαβάστε παρακάτω »

Ξενοδοχεία του κόσμου που έχουν σπάσει ρεκόρ!


Ένα μοναδικό αφιέρωμα που έρχεται να απαντήσει σε ερωτήματα όπως:  Ποιο είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου; Σε ποιο ξενοδοχείο βρίσκουμε το ακριβότερο δωμάτιο;
Ποιο είναι το μεγαλύτερο spa ξενοδοχείο; Ποιο είναι το ψηλότερο ξενοδοχείο; Ποιο είναι το πιο παράξενο ξενοδοχείο;
Ποιο ξενοδοχείο είναι χτισμένο στο μεγαλύτερο υψόμετρο;


1. Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο



Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου βρίσκεται στη Μαλαισία και ονομάζεται Genging Highlands Resort. Το πολύχρωμο αυτό ξενοδοχείο διαθέτει 6118 δωμάτια,  μια τροπική ζούγκλα στην είσοδό του, καθώς και 10 εστιατόρια.

2. Το ακριβότερο δωμάτιο ξενοδοχείου



Το ξενοδοχείο President στη Γενεύη διαθέτει την πιο ακριβή σουίτα στον κόσμο. Η σουίτα ονομάζεται  Royal Penthouse Suite, κοστίζει $65.000 τη βραδιά και μεταξύ όλων των άλλων διαθέτει ιδιωτικό roof garden για coctail.

3. Το ξενοδοχείο με το ψηλότερο αίθριο



Το ψηλότερο αίθριο σε ξενοδοχείο έχει ύψος 180 μέτρα και  βρίσκεται στο Burj Al Arab, στο Ντουμπάι.

4. Το ψηλότερο ξενοδοχείο



Το Rose Rayhaan στο Ντουμπάι είναι επίσημα καταγεγραμμένο στο βιβλίο Guiness ως το ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο. Έχει ύψος 333 μέτρα, 72 ορόφους και 482 δωμάτια

5. Το ξενοδοχείο από άμμο που είναι κατοικήσιμο



Βρίσκεται στην παραλία Weymouth στο Dorset, του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι το μοναδικό ξενοδοχείο - κάστρο στον κόσμο που είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από άμμο. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν περίπου 1000 τόνοι άμμο. Διαθέτει δωμάτια με μονά και διπλά κρεβάτια και το κόστος του είναι περίπου 20 δολάρια τη βραδιά.

6. Το ξενοδοχείο που βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο



Σε υψόμετρο 3.962 μέτρων, το Hotel Everest View είναι επίσημα το ξενοδοχείο που βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο. Είναι χτισμένο πάνω από το χωριό Namche στο Νεπάλ και κοντά στο καταφύγιο βάσης του Έβερεστ. Κάθε δωμάτιο του πέτρινου ξενοδοχείου, διαθέτει φανταστική θέα στο Everest και άλλες κοντινές κορυφές.

7.Το ξενοδοχείο με το μεγαλύτερο lobby



Το Hyatt Regency στο Σαν Φρανσίσκο διαθέτει επίσημα τη μεγαλύτερη ρεσεψιόν ξενοδοχείου στον κόσμο. Με 107 μέτρα μήκος, 49 μέτρα πλάτος και 52 μέτρα ύψος απλά αυτό το lobby δεν περνάει απαρατήρητο.

8. Το μεγαλύτερο spa resort


Το Shun Jing Hot Spring Hotel στο Πεκίνο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2009 και είναι το μεγαλύτερο θέρετρο spa στον κόσμο. Καλύπτει μια έκταση 98.060 τετραγωνικά μέτρα.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Milli: Η γάτα που έπιασε δουλειά ως σεκιούριτι!


Μια γάτα προσέλαβε ως σεκιούριτι η αποθήκη παιχνιδιών «Bandai» στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας.
Οι υπεύθυνοι της αποθήκης έψαχναν για νέο φύλακα όταν οι εργάτες είδαν το αξιαγάπητο γατάκι να περιφέρεται στο εργοστάσιο.

Οι εξαιρετικές αναρριχητικές της ικανότητες αλλά και το δυνατό της νιαούρισμα κατέστησαν αμέσως τη «Milli» τέλεια υποψήφια για τη θέση.

«Περιμένουμε μια καλή χρονιά φέτος  με τις παραγγελίες των καταστημάτων για τα Χριστούγεννα να ξεκινούν από τώρα», δήλωσε εκπρόσωπος της αποθήκης.

«Με την πρόσληψη της Milli, της γάτας – σεκιούριτι, τα παιχνίδια μας είναι πλέον πολύ καλά προστατευμένα. Η Milli υπέγραψε το συμβόλαιό της με την πατούσα της και θα πληρωθεί σε είδος, με γατοτροφή», προσέθεσε.

Μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Milli είναι διαρκώς σε επαγρύπνηση και δεν την πειράζει να μένει πολλές ώρες μόνη της.

«Τα παιχνίδια είναι τυχερά που έχουν έναν τόσο προσεκτικό φύλακα. Δεν μου κάνει εντύπωση που βρήκε δουλειά ως σεκιούριτι», τόνισε χαρακτηριστικά.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Η μεγάλη «καψούρα» της Μέρκελ!


Στη χώρα του ποδοσφαίρου, οι πολιτικοί δεν θα μπορούσαν να περιφρονούν την μπάλα. Λιγότερο ή περισσότερο, όλοι θέλουν να δείχνουν ότι αγαπούν τον «βασιλιά των σπορ» και απολαμβάνουν ένα (μεγάλο) ποτήρι μπίρα και έναν καλό αγώνα – στον οποίο, κατά προτίμηση, κερδίζει η Γερμανία.

Κανένας άλλος Καγκελάριος όμως δεν έδειχνε τόσο μεγάλη αφοσίωση στο Ποδόσφαιρο από την Άγκελα Μέρκελ, η οποία έχει υιοθετήσει την εθνική ομάδα της Γερμανίας και τους ποδοσφαιριστές της – κάποιους μάλιστα περισσότερο από άλλους. Η «συμπάθειά» της είναι εδώ και χρόνια ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, τον κεντρικό χαφ της Μπάγιερν Μονάχου.


 Οι κάμερες την έχουν μάλιστα καταγράψει κατ’ επανάληψη να ...χαριεντίζεται μαζί του σε αγώνες της εθνικής. Εκείνος βεβαίως την θεωρεί ως το «σουπερ γούρι» του, ενώ έχει περάσει στην αθλητικοπολιτική ιστορία της Γερμανίας η περιγραφή του σε τηλεοπτική εκπομπή της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ, η οποία, όπως είπε, συνηθίζει να εισβάλει απροειδοποίητα στα αποδυτήρια μετά από αγώνες, με την μπίρα στο χέρι, είτε για να πανηγυρίσει είτε για να παρηγορήσει τους παίχτες. «Έτσι, έχω βρεθεί επανειλημμένα ημίγυμνος δίπλα στην Καγκελάριο», εξηγεί ο Σβάινστάιγκερ....


Ίσως με αυτή την αφορμή να έγραψε και ο συγγραφέας Μόριτς Ρίνκε σειρά από «μυστικές ερωτικές επιστολές» της Άγκελα Μέρκελ προς τον Σβαϊνστάιγκερ στην εφημερίδα “Die Zeit”, στις οποίες η Καγκελάριος απευθύνεται στον ποδοσφαιριστή αναλύοντάς του ποδοσφαιρικές και πολιτικές σκέψεις της, με ύφος νεαρής θαυμάστριας και υπογράφει «Η Άντζι σου».

1η Εικόνα:
- «Κυρία Καγκελάριε, το τηλεφωνικό σας ραντεβού για την ευρω-κρίση είναι στην γραμμή 1»
- «Ευχαριστώ»

2η Εικόνα:
- «Σβάινι (ελεύθερη μετάφραση: Σβαϊνούλη), πώς πάει το πόδι;»

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Capela Arvore da Vida: Μια παράξενη εκκλησία στην Πορτογαλία

perierga.gr - Μια παράξενη εκκλησία στην Πορτογαλία

Η εκκλησία ονομάζεται Capela Arvore da Vida- Seminario Conciliar de Braga ή αλλιώς «Tree of Life» και βρίσκεται στην πόλη Braga της Πορτογαλίας, και πιο συγκεκριμένα στο εσωτερικό του ομώνυμου κολεγίου.

Είναι κατασκευασμένη από 20 τόνους ξύλου, σε minimal, λιτές γραμμές, ενώ για τη σύνδεση των σανίδων μεταξύ τους δεν έχει χρησιμοποιηθεί ούτε ένα καρδί αλλά ούτε και κάποιο μεταλλικό εξάρτημα!

perierga.gr - Μια παράξενη εκκλησία στην Πορτογαλία

Οι αρχιτέκτονες António Jorge Cerejeira Fontes και André Cerejeira Fontes σε συνεργασία με τον γλύπτη Asbjorn Andresen δημιούργησαν έναν γαλήνιο χώρο προσευχής για όσους διαμένουν στο πανεπιστήμιο.

perierga.gr - Μια παράξενη εκκλησία στην Πορτογαλία

Η δομή μοιάζει με «καλύβα» και κάθε λεπτομέρεια τόσο του σχεδιασμού όσο και της εσωτερικής διακόσμησης αντλεί την προέλευσή της από την Αγία Γραφή, ενώ οι ξύλινες σανίδες εν είδει τοίχων αλλά και η ανοιχτή οροφή αφήνουν το φως να πλημμυρίζει το χώρο κάθε στιγμή της μέρας.

perierga.gr - Μια παράξενη εκκλησία στην Πορτογαλία

«Η συνολική κάτοψη αλλά και η απουσία κεντρικής θύρας στο παρεκκλήσι -καθώς η είσοδος σε αυτό γίνεται από ένα πλευρικό μονοπάτι- απηχούν τις έξι ημέρες της Δημιουργίας και την έβδομη ημέρα ανάπαυσης», λέει ένας εκ των αρχιτεκτόνων.

perierga.gr - Μια παράξενη εκκλησία στην Πορτογαλία
perierga.gr - Μια παράξενη εκκλησία στην Πορτογαλία

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »