Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Δέκα παράξενοι νόμοι ανά τον κόσμο!


Σας απαριθμούμε μερικούς από τους πιο παράξενους νόμους ανά τον κόσμο:

1. Απαγορεύεται στη Γαλλία να ονομάσεις ένα γουρούνι Ναπολέων.

2. Στην πολιτεία του Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, είναι παράνομο να μεθύσεις ένα ψάρι.

3. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μία έγκυος γυναίκα μπορεί νόμιμα να «κάνει την ανάγκη της» οπουδήποτε, ακόμα και στο κράνος ενός αστυνομικού, αν το ζητήσει η ίδια.

4. Στην Ινδονησία, ο αυνανισμός τιμωρείται με θάνατο

5. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας άντρας μπορεί να ουρήσει δημοσίως, με την προυπόθεση ότι «σημαδεύει» τον πισω τροχό του δικού του οχήματος και παράλληλα έχει το δεξί του χέρι πάνω στο όχημά του.

6. Στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, οι ανύπαντρες γυναίκες που κάνουν πτώση με αλεξίπτωτο τις Κυριακές, μπορεί να φυλακιστούν.

7. Στο Μπαχρέιν, ένας άντρας γιατρός μπορεί να εξετάσει τα γεννητικά όργανα μιάς γυναίκας, με την προυπόθεση ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης δε θα την κοιτάζει απευθείας, αλλά μέσω της αντανάκλασης ενός καθρέφτη.

8. Στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, απαγορέυεται η μεταφορά όπλων μεγαλύτερα από 1,8 μέτρα.

9. Στο Τορόντο του Καναδά, είναι παρανομο να οδηγείς αυτοκίνητο την Κυριακή, αν πρώτα έχεις φάει σκόρδο.

10. Στο Ισραήλ, είναι παράνομο να σκαλίζεις τη μύτη σου την Κυριακή
 
Διαβάστε παρακάτω »

Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο: Το δένδρο με τον πολύχρωμο κορμό!


Το απίστευτο αυτό δέντρο, αποκαλείται ευκάλυπτος – ουράνιο τόξο  λόγω των μοναδικών χρωματισμών που αναπτύσσονται στον κορμό του. Είναι το μοναδικό είδος ευκαλύπτου που ευδοκιμεί στο βόρειο ημισφαίριο, το ύψος του φτάνει τα 70 μέτρα και αξιοποιείται για την παρασκεύη λευκού χαρτιού.

Υπάρχουν πολλά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το συγκεκριμένο ευκάλυπτο αλλά από το όνομά του η προφανής ερώτηση που προκύπτει είναι, γιατί το δέντρο είναι πολύχρωμο. Η εξήγηση είναι αρκετά απλή. Τα δέντρα αυτά αποβάλλουν τμήματα του φλοιού τους με το πέρασμα του χρόνου, αλλά όχι ταυτόχρονα. Έτσι δημιουργούνται στον κορμό μπαλώματα από τμήματα φλοιού διαφορετικής ηλικίας.

Καθώς δημιουργούνται τα μπαλώματα , ο πράσινος εσωτερικός φλοιός εκτίθεται και  καθώς ωριμάζει γίνεται αρχικά γαλαζωπός, έπειτα πορτοκάλι, πορφυρός και στο τέλος καφέ.
Αυτή η διαδικασία ανανέωσης δημιουργεί τους πολύχρωμους αυτούς σχηματισμούς.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Kaindy: Η λίμνη με τα... βυθισμένα έλατα!


Η λίμνη Kaindy βρίσκεται στο νότιο μέρος του Καζακστάν, σε υψόμετρο δύο χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η επιφάνειά της έχει μήκος περίπου 400 μέτρα, ενώ το βάθος της σε κάποια σημεία φτάνει τα 30 μέτρα.

Σχηματίστηκε πριν από έναν αιώνα, όταν ένας σεισμός στην περιοχή προκάλεσε μεγάλες κατολισθήσεις βράχων που δημιούργησαν ένα φυσικό φράγμα στο δρόμο ενός ποταμού. Τα νερά του ποταμού γέμισαν τη λεκάνη που σχηματίστηκε, δημιουργώντας τη λίμνη Kaindy. Δείτε το αποτέλεσμα στις μαγευτικές εικόνες που ακολουθούν.

Τα έλατα που βρισκόταν στην περιοχή πριν τη δημιουργία της λίμνης, είναι τώρα κάτω από την επιφάνειά της. Επειδή η λίμνη είναι σχετικά πρόσφατη, τα δέντρα δεν έχουν σαπίσει ακόμα και οι κορμοί των πιο ψηλών από αυτά υψώνονται πάνω από το νερό, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο, το οποίο έλκει πολλούς τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αλλά ακόμα και κατά τους πιο κρύους μήνες του χειμώνα, η περίεργη αυτή λίμνη αποτελεί πόλο έλξης για κάποιους τολμηρούς τουρίστες. Οι «δύτες των πάγων» όπως αποκαλούνται, βουτάνε στη Kaindy για να θαυμάσουν τους βυθισμένους κορμούς κάτω από την παγωμένη επιφάνειά της.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Απίστευτες απαντήσεις από μαθητές γυμνάσιου! Όταν τα παιδιά έχουν έμπνευση...



Διάβασε τις παρακάτω απαντήσεις και θα τραβάς τα μαλλιά σου, πόσο μάλιστα αν είσαι και καθηγητής τους. Βέβαια υπάρχει και μια λαϊκή παροιμία που λέει  "μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις".

Εσπεριδοειδή σαν τα πορτοκάλια είναι και τα µαντολίνια, αλλά πιο µικρά και µε φλούδα που ßγαίνει εύκολα (γυµνάσιο Αθήνας)

Η επετηρίδα είναι αυτό που ßγάζουµε στα µαλλιά µας άµα δεν λουζόµαστε συχνά (γυµνάσιο Πάτρας)

Ο µισογύνης είναι τέρας µυθολογικόν, µισός γυναίκα και µισός άλλοπράµα, απερίγραπτης ασχήµιας και τελείως εξαγριωµένος µε την κατάστασή του (γυµνάσιο Θεσπρωτίας)

Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιßύη της Αλεξάνδρειας (γυµνάσιο Αθήνας)

Στην αρχαία εποχή δεν υπήρχαν ξένες χώρες, γι αυτό δεν έχουν ßρει οι αρχαιολόγοι αρχαία διαßατήρια (γυµνάσιο Θεσσαλονίκης)

Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, ßρήκε τους είκοσι ανεµιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ (γυµνάσιο Θήßας)

Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν, γιατί οι Θερµοπύλες ήτανε πολυπληθέστεροι σε αριθµό (γυµνάσιο Αθήνας)

Την Οδύσσεια της έγραψε ο Οδυσσέας. Την Ιλιάδα ο Ηλιάδης. (γυµνάσιο Λαµίας)

Η γυναίκα του Τσάρου λεγότανε Τσάρα. Η κόρη του τσατσάρα. Ο γιος του Νορέγιεφ. (γυµνάσιο Αθήνας)

Η µάνα του Ρασπούτιν ήτανε η ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιßηρίας (γυµνάσιο Καρδίτσας)

Η Παραφίνη ήτανε η θεά που προστάτευε τα Χερουφίµια και τα Σεραφίµια. (γυµνάσιο Κορίνθου)

Tα Χερουßίµ και τα Σεραßίµ ήταν µικρά αγγελάκια που πετούσαν δεξιά-αριστερά στο πλάι των µεγάλων αγγέλων. Τα Χερουßίµ χερούßιζαν (δεξί πέταγµα) και τα Σεραßίµ σερούßιζαν (αριστερό πέταγµα). Στην ανάγκη υπήρχαν και τα Πτερουßίµ για πέταγµα κατευθείαν στη µέση. (απ'το ίδιο διαγώνισµα Θρησκευτικών, γυµνάσιο Κορίνθου)

Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λιπτον Τι. (γυµνάσιο Αθήνας)

Το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται, αλλά όχι πάντοτε (γυµνάσιο Καλαµάτας)

Η κυριότερη αιτία της εξάτµισης είναι η φωτιά κάτω από το κατσαρολάκι (γυµνάσιο Κορίνθου)

Η σοßιέτα είναι που φοράνε οι Ρωσίδες. Στη Σερßία φοράνε σερßιέτες. (γυµνάσιο Κορίνθου)

Ο πρατήρας είναι λέξη δυσανόητη, δηλ. µε δυο έννοιες.. Μια όταν είναι σε ηφαίστειο και µια όταν δουλεύει σε πρατήριο. (γυµνάσιο Αθήνας)

Ενεργητική φωνή: Κυνηγάω τον λαγό.
Παθητική φωνή: Ο λαγός µε κυνηγάει. (γυµνάσιο Κορίνθου)

Οι ßηταµίνες ßρίσκονται ακριßώς ανάµεσα από τις αλφαµίνες και τις γαµαµίνες. (γυµνάσιο Θεσσαλονίκης)

Το ακριßώς αντίθετο της Αγίας Τριάδας είναι η Διαßολική Τριάδα, πυρ, συν γυναιξί και θάλασσα. Πράγµατα του Σατανά. (λύκειο Ξάνθης)

Η µπανάνα στα ελληνικά γράφεται όπως και στα αγγλικά, δηλαδή µε ένα µπα και δύο να. (γυµνάσιο Θεσσαλονίκης)

Τα 6 χαρακτηριστικότερα ζώα του Βόρειου Πόλου είναι 3 αρκούδες και 3 φώκιες. (γυµνάσιο Αθήνας)

Το 31 είναι πολύ κακός τζόγος. Ο πατέρας µου µας είπε ότι µια φορά 31 άνθρωποι παίζανε 31 και ήρθανε 31 µπάτσοι και τους έßαλαν 31 µέρες φυλακή και µετά 31 δικαστές τους εδικάζανε 31 µέρες και τους τιµώρησαν µε 31 χρόνια φυλακή. Κάναµε πως το πιστέψαµε για να µη γίνει φασαρία.
(από διαγώνισµα στην Ιστορία, γυµνάσιο Καρδίτσας)

Ερώτηση: "Τι γνωρίζετε για τις εικονοµαχίες;"
Απάντηση: "Εικονοµαχίες ήταν οι µάχες που έκαναν οι λαοί για τις εικόνες. Όποιος κέρδιζε τη µάχη κέρδιζε και τις εικόνες". (γυµνάσιο Αθήνας)

"Ο Ε. Λύτης και ο Σ. Εφέρης είναι και οι δύο Έλληνες ποιητές κατηγορίας νόµπελ". (γυµνάσιο Αργοστολίου)

"Οι Δέκα Εντολές γράφτηκαν από τον Σινά και παραδόθηκαν στον Μωυσή στην Πλάκα. Ήταν όλες πέτρινες, αλλά σαφέστατες". (γραπτό υποψηφίου για την Σχολή Αστυνοµίας)

"Ο Κουστώ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας, αλλά που δεν κατοικούσε στην Ιθάκη, και για το λόγο αυτό οι περιπέτειές του δεν λέγονται Οδύσσειες, αλλά Κουστωδίες". (γραπτό υποψηφίου για την Σχολή Αστυνοµίας)

Διαβάστε παρακάτω »