Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

"Cyclist". Ένα μνημείο από... ποδήλατα!


Το παράξενο αυτό μνημείο με το όνομα "Cyclist" βρίσκεται στην Καλιφόρνια. Έχει ύψος 20 μέτρα και έχει φτιαχτεί αποκλειστικά από ποδήλατα. Συγκεκριμένα έχουν χρησιμοποιηθεί 340 ποδήλατα με δύο ρόδες και 1 ποδήλατο με τρείς.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ivy Guide. Το «μαγικό» στυλό… μεταφραστής!Το Ivy Guide είναι μια συσκευή που ταιριάζει γάντι σε οποιοδήποτε στυλό ή μολύβι, σαρώνει τις λέξεις και τις μεταφράζει απευθείας πάνω στο έγγραφο. Πιο συγκεκριμένα, η άκρη του σαρωτή προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε εργαλείο γραφής με τη βοήθεια ενός ευέλικτου πλαστικού, ενώ πατώντας το κουμπί της μετάφρασης οι αναγνώστες μπορούν να υπογραμμίσουν το κείμενο και στη συνέχεια οι λέξεις θα μεταφραστούν αυτόματα στην επιλεγμένη γλώσσα.


Οι τρεις Ιάπωνες σχεδιαστές Shi Jian, Sun και Jiahao Li Ke ευελπιστούν να διευκολύνουν τους χρήστες στη μετάφραση χωρίς να χρειάζεται να ανατρέξουν σε ογκώδη λεξικά ή να χαθούν στην… ηλεκτρονική μετάφραση! Το πρωτότυπο gadget βρίσκεται στη διαδικασία παραγωγής, ενώ αναμένεται να κάνει θραύση καθώς προσφέρει άνεση, ευκολία και ταχύτητα. Χαμένοι στη μετάφραση, τέλος!

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ping pong Hotel. Ένα ξενοδοχείο σε σχήμα... ρακέτας του πινγκ πονγκ!


Ένα φουτουριστικό ξενοδοχείο σε σχήμα ρακέτας του πινγκ πονγκ αναμένεται να κατασκευαστεί στην Κίνα, και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Huainan Anhui. Το «Ping pong Hotel» αποτελεί μέρος ενός πολύπλοκου project, που θα περιλαμβάνει διάφορες αθλητικές εγκαταστάσεις, συνθέτοντας ένα εντυπωσιακό αθλητικό πάρκο.


Θα καλύπτει μια έκταση 67 στρεμμάτων και το ύψος του θα φτάνει τα 150 μέτρα, ενώ η κατασκευή του συγκροτήματος έχει ανατεθεί στον διάσημο αρχιτέκτονα αθλητικών δομών Mei Jikui. Το «Ping pong Hotel» αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε μία πενταετία, ενώ ειδική μελέτη έχει γίνει και για τον περιβάλλοντα χώρο που θα περιλαμβάνει πάρκα, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και χώρους εκδηλώσεων και αναψυχής.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »