Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ένα σπίτι στη Βρετανία χτισμένο γύρω από ..... βαγόνι

Το σπίτι του Jim Higgins είναι πραγματικά μοναδικό. Κι αυτό γιατί είναι χτισμένο γύρω από ένα παλιό βαγόνι! Πρόκειται για μία πλήρως λειτουργική οικία στην Κορνουάλη που περιλαμβάνει ένα ανακαινισμένο τραίνο της Great Western Railway ηλικίας 130 ετών μέσα στους χώρους του.

Το σπίτι κατασκευάστηκε από τον πεθερό του Higgins, Charles Allen, ο οποίος αναγκάστηκε να το φτιάξει γύρω από το βαγόνι γιατί οι κανονισμοί δεν επέτρεπαν, λόγω παλαιότητας, την απομάκρυνσή του.



«Το βαγόνι κατοικείτο από την Elizabeth Richards από το 1930. Το μέρος ήταν γνωστό ως Lizzies Place μέχρι που εκείνη πέθανε το 1966. Από τότε έμεινε άδειο για πολλά χρόνια μέχρι που το βρήκε ο πεθερός μου ψάχνοντας ένα μέρος για να φτιάξει το σπίτι του. Όταν όμως κατέθεσε αίτηση για να χτίσει ένα μπάνγκαλοου του είπαν πως το βαγόνι βρισκόταν εκεί τόσο πολύ καιρό που δεν επιτρεπόταν να μετακινηθεί. Κι έτσι εκείνος αποφάσισε να χτίσει το σπίτι γύρω του!»

Ο Allen έχτισε το σπίτι, κουζίνα, σαλόνι κλπ αλλά τα υπνοδωμάτια βρίσκονται μέσα στο βαγόνι. Στις εργασίες επισκευής, που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο μήνες, είχε εργαστεί και ο Higgins.

«Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθεί η αυθεντικότητά του», λέει. Ο Higgins λέει πως σκέφτεται να το ανοίξει στο κοινό όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση αλλά δεν είναι σίγουρος αν θα υπάρξει ενδιαφέρον.


Διαβάστε παρακάτω »

Η Ισλανδία από ψηλά. Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες.

Η Ισλανδία από ψηλάΕικόνες της Ισλανδίας για τις οποίες αναρωτιέσαι αν είναι πραγματικές ή όχι κατέγραψαν οι Erlend Haarberg και Orsolya Haarberg φωτογραφίζοντας το άγριο τοπίο από ύψος 2.700 μέτρων.

Το ζευγάρι αποτύπωσε στο φακό το γεμάτο αντιθέσεις «πρόσωπο» της Ισλανδίας.

«Έπρεπε να περιμένουμε δύο μήνες για μία ημέρα που δεν θα είχε σύννεφα ή βροχές», λέει η 35χρονη Orsolya που παντρεύτηκε τον 46χρονι Erlend το 2005. «Όταν ξυπνήσαμε και είδαμε τον ήλιο ξέραμε πως έπρεπε να απογειωθούμε το συντομότερο δυνατό».

Ο Erlend τραβούσε τις φωτογραφίες ενώ η σύζυγός του έδινε οδηγίες κατεύθυνσης στον πιλότο του μικρού αεροπλάνου. Ο Erlend φωτογράφιζε έξω από το παράθυρο για να είναι οι λήψεις του καθαρές πριν το αεροσκάφος γυρίσει στο πλάι ώστε να φωτογραφίσει κάθετα.

Η πτήση τους διήρκεσε πέντε ώρες πριν ξεμείνουν από καύσιμα κι αναγκαστούν να επιστρέψουν.

Το ζευγάρι κυκλοφόρησε και το βιβλίο με τίτλο «Iceland: Land of Contrast» (Ισλανδία: Γη των αντιθέσεων) στο οποίο έχει περιλάβει όλο το ταξίδι.


Πηγή
 










Διαβάστε παρακάτω »

Ξενοδοχεία πάνω σε δέντρα


Ξενοδοχεία πάνω σε δέντρα και μέσα στο δάσος.

Αυτή είναι η νέα μόδα που εξαπλώνεται σιγά σιγά σε όλο τον κόσμο. Από τη Σουηδία στη Βραζιλία , από το θεαματικό Vancouver Island στο Καναδικό Monviso.

Όλα πάντως είναι χτισμένα δίπλα ή πάνω ακριβώς από τα δέντρα. Τα άτομα που επιλέγουν να μείνουν σε Tree-hotel ίσως να θέλουν να δουν τον κόσμο από μία διαφορετική οπτική γωνία ή απλά να θέλουν να απολαύσουν μια εναλλακτική διαμονή μέσα στη φύση.


Διαβάστε παρακάτω »

Ήρθαν στα χέρια Τατσόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Σταυρίδης (ΔΡΑΣΗ). (Βίντεο)

Κόντεψαν να πλακωθούν στο στούντιο


Στη διάρκεια εκπομπής του Focus Web TV, υπό το συντονισμό της Φαίης Μαυραγάνη, ο συγγραφές και πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, έχασε εντελώς τη ψυχραιμία του στη διάρκεια αντιπαράθεσης που είχε με τον εκπρόσωπο της Δράσης, Στέλιο Σταυρίδη, ο οποίος είναι επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ideales.

Το ότι είναι ηλεκτρισμένη η πολιτική ατμόσφαιρα είναι κάτι παραπάνω από σαφές. Βουλευτές χάνουν τη ψυχραιμία τους και επιτίθενται σε συνομιλητές τους, με βαριές εκφράσεις αλλά και χειροδικία.

Όταν ο Στέλιος Σταυρίδης του είπε «τι νοοτροπία έχεις- δεν μπορείς να με κοιτάξεις στα μάτια και μου γυρνάς την πλάτη», ο Πέτρος Τατσόπουλος τον αποκάλεσε ηλίθιο, κραύγασε κι άλλα κοσμητικά επίθετα και χτύπησε τον συνομιλητή του.

Τελικώς, ο Πέτρος Τατσόπουλος αποχώρησε υβρίζοντας.



Διαβάστε παρακάτω »

Ανακαλύφθηκε απολιθωμένο δάσος ηλικίας 307 εκατ. ετών!

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο απολιθωμένο δάσοςΣε ένα ανθρακωρυχείο στο νότιο μέρος του Ιλινόις, επιστήμονες βρήκαν το «μεγαλύτερο απολιθωμένο δάσος που έχει ανακαλυφθεί ποτέ». Σύμφωνα με τη New York Times, τα ευρήματα των επιστημόνων μπορούν να ρίξουν φως σε αθέατες πλευρές της κλιματικής αλλαγής.

Το απολιθωμένο δάσος, του οποίου η ηλικία εκτιμάται στα 307 εκατ. χρόνια, βρίσκεται θαμμένο μέσα στα κοιτάσματα άνθρακα σε βάθος από 30 μέχρι 240 μέτρα. Ο παλαιοντολόγος καθηγητής Howard Falcon-Lang δήλωσε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο απολιθωμένο δάσος που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα είδη φυτών καθώς και η «αρχαία γεωγραφία» θα τους βοηθήσουν να κάνουν μεγαλύτερες αναλύσεις πάνω στα οικοσυστήματα και να μάθουν περισσότερα για τις επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής.

Μέσα στα ανθρακωρυχεία του Ιλινόις έχουν βρεθεί αρκετά απολιθώματα, αλλά αξίζει να αναφερθεί ότι και τον Φεβρουάριο ανακαλύφθηκε ένα παρόμοιο απολιθωμένο δάσος ηλικία 298 εκατ. χρόνων στη νότια Κίνα. Το συγκεκριμένο δάσος, όμως, διαφέρει από αυτό του Ιλινόις, αφού δεν διατηρήθηκε μέσα στον άνθρακα, αλλά από τη στάχτη μίας ηφαιστειακής έκρηξης.


Πηγή



Διαβάστε παρακάτω »

Μινιμαλιστικά πόστερ ταινιών

Διαβάστε παρακάτω »