Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ray Bandar: Ένας παράξενος συλλέκτης... οστών!


Ο Ray Bandar είναι συνταξιούχος βιολόγος από το Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος έχει περάσει τα τελευταία 50 χρόνια της ζωής του συλλέγοντας χιλιάδες οστά ζώων. Εκτιμά ότι έχει περίπου 7.000 κρανία, 200 οστά λεκάνης και αμέτρητα άλλα άκρα από διάφορα ζώα.


«Μου αρέσει η αφαίρεση της σάρκας από το κρανίο, ενέργεια που αποσυντονίζει τα σαγόνια», δήλωσε πρόσφατα ο Bandar σε συνέντευξή του για τη σειρά «Taboo» του National Geographic.


Η μακάβρια συλλογή του ξεκίνησε να δημιουργείται στο γυμνάσιο, ενώ με την πάροδο του χρόνου το πάθος του μεγάλωσε, όπως άλλωστε και η συλλογή, που συμπληρώνεται αδιάλειπτα τόσο από δικές του ανακαλύψεις ζώων στις ακτές της βόρειας Καρολίνας όσο και από οστά που συγκεντρώνει από μουσεία, ζωολογικούς κήπους αλλά και από πτώματα ζώων στο δρόμο!


Κάθε δωμάτιο του σπιτιού του είναι σχεδόν γεμάτο με κρανία και οστά από ζώα, ενώ όπως λέει ο ίδιος «δεν βρίσκω τίποτα κακό σε αυτή τη συλλογή. Βλέπω τα οστά σαν γλυπτά!». 

Όσο για τη δυσοσμία που πεικρατεί, ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά: «Χρησιμοποιώ έναν χώρο στο σπίτι για να καθαρίσω τα κόκαλα και μάλλον μυρίζει άσχημα εδώμέσα. Εγώ, όμως έχω αδύναμη αίσθηση της όσφρησης»…


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Πολίτες του Ισημερινού κατέβασαν ως υποψήφιο βουλευτή έναν... γάϊδαρο! (Φώτο)

Δεκάδες πολίτες του Ισημερινού κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης Γκουαγιακουίλ, προωθώντας την υποψηφιότητα στη Βουλή ενός γαϊδάρου. Οι Αρχές της πόλης αρνήθηκαν να τους δεχτούν και απέρριψαν το αίτημά τους.


Τουλάχιστον 40 πολίτες πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία της εκλογικής επιτροπής, μαζί με τον υποψήφιο της επιλογής τους. Είχαν μάλιστα φτιάξει και κάρτα υποβολής της υποψηφιότητας, στην εικόνα της οποίας ο γάιδαρος φορούσε κοστούμι.



Ο Ντάνιελ Μολίνα, ένας εκ των υποστηρικτών του γαϊδάρου δήλωσε ότι στόχος είναι να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους για τη σημασία των εκλογών του Φεβρουαρίου και όχι να προσβάλουν τα κόμματα που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.


Διαβάστε παρακάτω »