Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Uluru: Ο βράχος που αλλάζει χρώματα!


Το Uluru είναι ένας μεγάλος σχηματισμός από βράχους και αποτελεί το διασημότερο φυσικό αξιοθέατο της Αυστραλίας. Πανέμορφος, μυστηριώδης και επιβλητικός αποτελεί κατάλοιπο μιας οροσειράς που διαβρώθηκε κι έμεινε μόνο του, στη μέση του πουθενά.
Αξιοσημείωτο είναι ότι "Ο βράχος" αλλάζει χρώμα ανάλογα με την εποχή και την...
...ώρα της ημέρας, με πιο χαρακτηριστικό το κοκκινωπό χρώμα που παίρνει κατά το ηλιοβασίλεμα. Οι επισκέπτες στο Uluru μπορούν να δουν τις αρχαίες τοιχογραφίες, τα σπήλαια και τις αμέτρητες πηγές.
Τόσο το Uluru όσο και το κοντινό του Kata Tjuta, αποτελούν μέρος του Εθνικού Πάρκου Uluru-Kata Tjuta και έχουν μεγάλη πολιτιστική σημασία για τους παραδοσιακούς κατοίκους της περιοχής τους Anangu.
Μην το αποκαλείτε "Ayers Rock"
Από σεβασμό στους ιθαγενείς τιμήστε το ένα και μοναδικό όνομα του βράχου εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια που είναι το U-L-U-R-U.
Μην αναρριχηθείτε στο Uluru. Αποτελεί ιερό τόπο. Είναι σαν να κάνετε αναρρίχηση στο Τείχος των Δακρύων της Ιερουσαλήμ, να σκαρφαλώνετε στον Άγιο Πέτρο της Ρώμης ή να πάρετε ένα υπνάκο στον ξαπλωτό Βούδα της Μπανγκόκ. Εκτός από αυτό αποτελεί και επικίνδυνο εγχείριμα αφού πρόκειται για ένα εξαιρετικά απότομο και ολισθηρό μονοπάτι και πολύ καυτό τοπίο.
Μην ξεχάσετε τους υπόλοιπους βράχους και αξιοθέατα της περιοχής
Το Kata Tjuta, 20 χιλιόμετρα δυτικά από το Uluru είναι ένας σχηματισμός που αποτελείται από 32 θόλους διαβρωμένου βράχου, με μαγευτική θέα και λιγότερο κόσμο. Ενώ το φαράγγι Walpa ξεναγεί τους επισκέπτες σε μια μίνι όαση.
coolaristo
Γκρίζος γάτος
tnsite.gr

Δείτε ακόμα .....

Oι πιο συναρπαστικές έρημοι του πλανήτη!
Τα απίστευτα λεπτομερή και ρεαλιστικά σχέδια ενός 47χρονου Σκωτσέζου
Τα πιο λεπτά κτήρια του κόσμου!
Παράξενα γαμήλια έθιμα σ'όλον το κόσμο!
Τα πιο αξιολάτρευτα κουτάβια 

Διαβάστε παρακάτω »

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΝΟΜΟ


Τα περισσότερα ιστολόγια δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την σημαντική και ανησυχητική αυτή είδηση…
Πριν μερικές μερες(26/1/2012) στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη συμφωνία ACTA, για τα “πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο”, που στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια...
ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση, ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος.
Πέντε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Σλοβακία) δεν την υπέγραψαν, είτε επειδή διαφωνούσαν, είτε επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους.
Οι εδώ πολιτικοί μας θεωρούν πρόβατα και την υπέγραψαν χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος… Τον περασμένο Οκτώβριο, την ίδια συμφωνία υπέγραψαν οι: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη και Μαρόκο. Είναι απίστευτο με ποιο τρόπο πλασάρεται η συμφωνία. Την ονομάζουν συμφωνία “κατά της πειρατείας”, και έτσι σκέφτεται ο καθένας απλός και απονήρευτος πολίτης:
“Το βρίσκω απόλυτα σωστό. Επιτέλους θα σταματήσει η πειρατεία στα μουσικά CD και στις ταινίες DVD”. Aυτό όμως που κυρίως επιδιώκουν είναι το φρένο στην αναπαραγωγή άρθρων, ειδησεογραφικών και άλλων, αλλά και ανακοινώσεων, εικόνων και βίντεο από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, όπως έχει, ή μεταφρασμένη.Έτσι πιστεύουν πως θα καταφέρουν να κρατάνε τον κόσμο στο σκοτάδι.
Συγχρόνως, θα είναι η τέλεια ευκαιρία να εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου, με την πρόφαση ότι θα πρέπει να εντοπίζονται οι “παραβάτες”.
Οι καταδικασθέντες θα πληρώνουν πρόστιμα ή θα φυλακίζονται. Το άρθρο που ακολουθεί δίνει μια πρώτη γεύση για την ύπουλη νομοθεσία:
Μπορεί η μαζική διαμαρτυρία του διαδικτυακού κόσμου να πέτυχε όπως είδαμε την αναστολή των νομοσχεδίων SOPA και PIPA, τώρα όμως μια νέα συμφωνία κατά της πειρατείας έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά… Πράγματι, 22 κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης -ανάμεσα τους και η χώρα μας-υπέγραψαν χθες στο Τόκυο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement), με τις διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις -σχεδόν στα κρυφά.
Στην πράξη, το ACTA αφορά τη θέσπιση διεθνών προτύπων σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία και την επιβολή των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της πειρατείας. Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προτείνει σοβαρότατες κυρώσεις -όπως απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο, πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση- για όσους επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ή να μοιραστούν αρχεία προστατευμένα με copyrights. Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη με χιλιάδες οργανώσεις, ακτιβιστές αλλά και απλούς πολίτες να κατηγορούν το ACTA για κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο.
Ειδικότερα στην Πολωνία, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Από την περασμένη εβδομάδα πλήθος κόσμου εκδηλώνει την αντίθεση του στη νέα συμφωνία με καθημερινές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι διαμαρτυρίες είναι έκδηλες και στον κόσμο του διαδικτύου, όπου ακτιβιστές hackάρουν κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως αυτές του Πρωθυπουργού και του Κοινουβουλίου της χώρας.
Από την 1η Οκτωβρίου 2011 τη συμφωνία έχουν υπογράψει και οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία και Μαρόκο. Οι πέντε ευρωπαϊκές χώρες που δεν υπέγραψαν είναι οι Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Σλοβακία και Κύπρος. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Ιούνιο.
hellasxg
olympia.gr
anti-ntp
katohika.gr
Ελευθερη σκεψη
tnsite.gr
 
 
Διαβάστε παρακάτω »

Oι πιο συναρπαστικές έρημοι του πλανήτη!

Ακούγοντας για ερήμους ή διαβάζοντας γι’ αυτές, λίγα πράγματα μας έρχονται στο μυαλό. Ή μάλλον ένα: άμμος! Θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι υπάρχουν όμως και έρημοι με χιόνι, λίμνες, αλάτι, ακόμη και ελέφαντες; Κι όμως είναι γεγονός. Αν και η πιο διαδεδομένη εικόνα της ερήμου στο μυαλό μας είναι κίτρινοι αμμόλοφοι, ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες, υπάρχουν έρημοι με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Δείτε ποιες…


Namib (Ναμίμπια): η μόνη έρημος με ελέφαντες

Στα νότια της Αφρικής, βρίσκεται η έρημος Namib, που είναι μικρότερη από τη Σαχάρα, αλλά εξίσου εντυπωσιακή. Αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Namib-Naukluft με τη γειτονική Ανγκόλα. Οι αμμόλοφοι Sossusvlei είναι οι υψηλότεροι στον κόσμο –μερικοί φτάνουν και τα 300 μέτρα- και αν είστε τυχεροί, μπορεί να συναντήσετε σε όλη την έρημο Namib ελέφαντες! Στην παλαιότερη έρημο του κόσμου, βρίσκονται επίσης χιλιάδες είδη φυτών και ζώων. Πέρα από την ακτή, ισχυροί νότιοι άνεμοι και ρεύματα παραπλανούν τους ναυτικούς, ενώ η βόρεια ακτή έχει ονομαστεί «Skeleton Coast», εξαιτίας των ναυαγίων που βρέθηκαν εκεί.

Lençóis Maranhenses (Βραζιλία): μια «έρημος» με λίμνες


Φαίνεται απίστευτο, αλλά σε μια χώρα που διατηρεί περίπου το 30% του γλυκού νερού και έχει το μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον κόσμο, υπάρχει και μια «έρημος». Στην περιοχή Maranhão, στις βόρειες ακτές της Βραζιλίας, βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Lençóis Maranhenses μια περιοχή περίπου 300 τετρ. χλμ. εκτυφλωτικών λευκών αμμόλοφων και μπλε λιμνών, ένα από τα πιο όμορφα και μοναδικά μέρη στον κόσμο.
Αν αναρωτιέστε πώς γίνεται να υπάρχουν λίμνες σε μια έρημο, πρέπει να ξέρετε το εξής: αυτό που κάνει διαφορετική αυτή την περιοχή από μια έρημο, είναι οι βροχοπτώσεις που πέφτουν πάνω στους αμμόλοφους και δημιουργούν τεχνητές λίμνες με κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά. Παρά τις ομοιότητές της με έρημο, στην περιοχή Lençóis Maranhenses καταγράφεται μια μέση ετήσια βροχόπτωση 1.600 χιλιοστών, 300 φορές περισσότερο από ό, τι στη Σαχάρα. Κατά την περίοδο της ξηρασίας, οι λιμνοθάλασσες εξατμίζονται, ενώ μετά την περίοδο των βροχών, φιλοξενούν πολλά είδη ψαριών, χελώνες και όστρακα.

Taklamakan (Κεντρική Ασία): μια έρημος καλυμμένη με χιόνι


Είναι μία από τις μεγαλύτερες αμμώδεις ερήμους του κόσμου, καταλαμβάνοντας την 15η θέση σε μέγεθος, ανάμεσα στις μεγαλύτερες μη πολικές ερήμους στον κόσμο. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα και καλύπτει μια έκταση 270.000 km2 της μεγαλύτερης λεκάνης στον κόσμο, Tarim, 1.000 χλμ. μήκους και 400 χλμ. πλάτους. Το 2008, στη μεγαλύτερη έρημο της Κίνας, σημειώθηκε η μεγαλύτερη χιονόπτωση και η χαμηλότερη θερμοκρασία μετά από 11 συνεχόμενες ημέρες χιονόπτωσης.

Salar de Uyuni (Bολιβία): η πιο μεγάλη έρημος αλατιού στον κόσμο


Η έρημος Salar είναι μία από τα μέρη-σύμβολα της Βολιβίας, μια τεράστια έρημος από αλάτι στη μέση του υψιπέδου στα δυτικά της νότιας Αμερικής. Πρόκειται για μια επίπεδη σχεδόν έρημο που αντανακλά τον ήλιο με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργεί ένα φαινόμενο αντικατοπτρισμού με τον ουρανό. Έχει επίσης πολλές λίμνες με παράξενα χρώματα, εξαιτίας της κατάθεσης ορυκτών στην περιοχή.
Πριν από περίπου 40.000 χρόνια, η περιοχή ήταν μέρος της λίμνης Minchin, μιας γιγαντιαίας προϊστορικής λίμνης. Όταν αυτή στέγνωσε, άφησε πίσω της δύο άλλες λίμνες, τη λίμνη Poopó και την Uru Uru και δύο μεγάλες ερήμους αλατιού, τη Salar de Coipasa και τη μεγαλύτερη Uyuni. Η Uyuni εκτιμάται ότι περιέχει 10 δισεκατομμύρια τόνους αλάτι.

Farafra (Αίγυπτος): η λευκή έρημος


Ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της περιοχής-λακούβας, Farafra, είναι η Λευκή έρημος, που βρίσκεται 45 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Farafra. Η έρημος έχει ένα λευκό, κρεμ χρώμα (στην πραγματικότητα είναι λευκό, σε αντίθεση με το κίτρινο της ερήμου) και έχει τεράστια πετρώματα κιμωλίας που έχουν δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα των αμμοθυελλών στην περιοχή.

Atacama (Χιλή): η έρημος με τα λουλούδια


Η έρημος Atacama καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους της Χιλής που βρίσκεται βόρεια του 29ου παράλληλου. Η περιοχή που βρίσκεται στην ακτή μεταξύ Arica και Antofagasta, εμφανίζεται στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness ως το πιο ξηρό μέρος στον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, στα νότια του Τροπικού του Αιγόκερω, η έρημος γίνεται φιλική προς τα έμβια όντα, με υγρασία, απαραίτητη για τη διατήρηση της παράκτιας βλάστησης. Πολλά φυτά επιβιώνουν κυρίως λόγω της ομίχλης «camanchaca».

Έρημος Simpson (Aυστραλία): η έρημος με την κόκκινη άμμο


Στην Αυστραλία βρίσκονται τέσσερις μεγάλες έρημοι: η έρημος Sturt Stony, η Tanami, η Great Victoria και η έρημος Simpson, η οποία είναι επίσης γνωστή ως «The Big Red», εξαιτίας των κόκκινων αμμολόφων της. Η έρημος Simpson έχει τους μεγαλύτερους παράλληλους, στατικούς (λόγω βλάστησης) αμμόλοφους στον κόσμο, με κατεύθυνση από βορρά προς νότο και ύψος από 3 έως 30 μέτρα. Ο πιο διάσημος αμμόλοφος, ο Nappanerica, έχει 40 μέτρα ύψος.

Η μαύρη έρημος (Αίγυπτος): η έρημος με τις μαύρες πέτρες


Εκατό χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λευκής ερήμου, βρίσκεται η Μαύρη έρημος, μια περιοχή βουνών ηφαιστειακού σχήματος, με πολλές μικρές μαύρες πέτρες να καλύπτουν το πορτοκαλί-καφέ έδαφος. Η θέα από την κορυφή ενός από τους πολλούς αμμόλοφους, είναι ιδιαίτερα όμορφη. Η Μαύρη έρημος είναι ακατοίκητη.

Ανταρκτική: η πιο ξηρή και υγρή έρημος του κόσμου

Η Ανταρκτική είναι η ήπειρος των άκρων. Δεν κατοικείται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου από ανθρώπους, επειδή είναι πολύ παγωμένη. Το 1983 οι επιστήμονες κατέγραψαν τις πιο ακραίες κρύες θερμοκρασίες, της τάξης των -89 βαθμών κελσίου. Είναι επίσης το υγρότερο μέρος στη γη, αλλά ταυτόχρονα και το πιο ξηρό. Υγρό, καθώς η Ανταρκτική καλύπτεται από πάγο κατά 98% και ξηρό καθώς οι βροχοπτώσεις είναι ελάχιστες (2 εκατοστά βροχής το χρόνο) –γεγονός που καθιστά την Ανταρκτική ως έρημο.

Sahara (βόρεια Αφρική): η πιο μεγάλη έρημος του κόσμου


Η Σαχάρα, με έκταση 8,6 εκατομμύρια τετρ. χλμ., είναι η μεγαλύτερη έρημος του κόσμου, καλύπτοντας μεγάλο μέρος της Βόρειας Αφρικής. Περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εκεί. Το μέγιστο μήκος της είναι 4.800 χιλιόμετρα, από τα δυτικά προς τα ανατολικά και 1.200 χλμ. από βορρά προς νότο. Η Σαχάρα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Μαυριτανίας, τη Δυτική Σαχάρα, την Αλγερία, τη Λιβύη, την Αίγυπτο, το Σουδάν, το Τσαντ, το Νίγηρα και το Μαλί και λίγο από το Μαρόκο και την Τυνησία. Είναι ιδιαίτερα ξηρή έρημος με ελάχιστες βροχοπτώσεις.

πηγή   www.clickatlife.gr
kosmoskaipolitismos

Διαβάστε παρακάτω »

Τα απίστευτα λεπτομερή και ρεαλιστικά σχέδια ενός 47χρονου Σκωτσέζου

Μπορεί οι παρακάτω εικόνες να μοιάζουν με φωτογραφίες, ωστόσο στη πραγματικότητα αποτελούν τη χειρόγραφη συλλογή του υπερρεαλιστή καλλιτέχνη, Paul Cadden, ο οποίος χρησιμοποίησε μόνο μολύβι για τα έργα του!

Ο 47χρονος Σκωτσέζος είναι σε θέση να αναδημιουργεί πραγματικές φωτογραφίες με εκπληκτική λεπτομέρεια, χρησιμοποιώντας μονάχα ένα μολύβι. Από τις ρυτίδες του προσώπου μέχρι και το σύννεφο καπνού από ένα τσιγάρο, ο ταλαντούχος Cadden μπορεί να αναπαράγει οποιοδήποτε φυσικό αντικείμενο με απίστευτη λεπτομέρεια.

Ο υπερρεαλισμός γεννήθηκε από την ιδέα του φωτορεαλισμού, την αναπαράσταση δηλαδή φυσικών πορτρέτων, χρησιμοποιώντας όμως μη-φωτογραφικά μέσα.

Ο Cadden φιλοτεχνεί επτά περίπου έργα το χρόνο, με διάρκεια παραγωγής μεταξύ τριών και έξι εβδομάδων για κάθε κομμάτι. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί χαρτί μεγέθους μεταξύ Α1 και Α0 για τα έργα του, τα οποία πουλά σε γκαλερί, στη τιμή των 5.000 λιρών το κομμάτι.

«Όταν κοιτάζεις τα έργα του, νομίζεις πως πρόκειται για φωτογραφίες. Ωστόσο, εάν τις εξετάσεις λεπτομερώς στη γκαλερί, συνειδητοποιείς ότι πρόκειται στη πραγματικότητα για σχέδια. Η λεπτομέρεια είναι απίστευτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γκαλερί στο Λονδίνο.

Ο Cadden, ο οποίος προέρχεται από τη Γλασκώβη, ήταν πέρυσι υποψήφιος για το βραβείο του «Καλλιτέχνη της Χρονιάς», για το σχέδιο του «Βαμμένο Πλαίσιο».

«Από την ηλικία των έξι ετών ήθελα να γίνω καλλιτέχνης. Μέσω του υπερρεαλισμού, ο καλλιτέχνης είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα συναισθηματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό αντίκτυπο και διαφέρει από τον φωτορεαλισμό, ο οποίος είναι αρκετά πιο τεχνικός», δηλώνει ο καλλιτέχνης.

«Προσπαθώ να μελετήσω την εσωτερική πτυχή της εικόνας αντί να επικεντρώνομαι αποκλειστικά στην εξωτερική όψη της. Μπορεί ακόμα και να ερωτευτώ μια εικόνα, όσο «χίπικο» κι αν ακούγεται», συνεχίζει.

«Εκείνο που με διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους υπερρεαλιστές καλλιτέχνες είναι το γεγονός ότι εγώ χρησιμοποιώ μολύβι, ενώ οι υπόλοιποι συνήθως χρησιμοποιούν πινέλο»


















newsbeast.gr


Δείτε ακόμα .....

Τα πιο λεπτά κτήρια του κόσμου!
Παράξενα γαμήλια έθιμα σ'όλον το κόσμο!
Τα πιο αξιολάτρευτα κουτάβια
Aokigahara Forest, το δάσος των αυτοκτονιών.
Απίστευτος παγωμένος ποταμός 

Διαβάστε παρακάτω »

Τα πιο λεπτά κτήρια του κόσμου!

Perierga.gr - Τα πιο λεπτά κτήρια!Ειναι αυτό που λέμε μια λωρίδα γης. Κτήρια με πολύ μικρό πλάτος, στενόμακρα. Προφανώς οι ιδιομορφίες του οικοπέδου δεν έδιναν και πολλές επιλογές στου ιδιοκτήτες και τους αρχιτέκτονες που ανέλαβαν το σχεδιασμό. Προσπάθησαν πάντως να κερδίσουν το χαμένο χώρο σε ύψος.
Perierga.gr - Τα πιο λεπτά κτήρια!

Perierga.gr - Τα πιο λεπτά κτήρια!

Perierga.gr - Τα πιο λεπτά κτήρια!

Perierga.gr - Τα πιο λεπτά κτήρια!

Perierga.gr - Τα πιο λεπτά κτήρια!

Perierga.gr - Τα πιο λεπτά κτήρια!


perierga,gr

Δείτε ακόμα .....

Παράξενα γαμήλια έθιμα σ'όλον το κόσμο!
Τα πιο αξιολάτρευτα κουτάβια
Aokigahara Forest, το δάσος των αυτοκτονιών.
Απίστευτος παγωμένος ποταμός
Σπίτια με θέα! 

Διαβάστε παρακάτω »

Ελληνική πηγή Stratfor:"Σκόπιμη η διόγκωση του ελλείμματος"!


Για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο Έλληνας πληροφοριοδότης της αμερικάνικης ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor. Οπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που αποκτήθηκε από το Wikileaks και παρουσιάζουν "Τα Νέα Σαββατοκύριακο", η συγκεκριμένη πηγή ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν έθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές ή παλαιότερα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πληροφοριοδότη με κωδικό GR101:

«Η ελληνική κυβέρνηση σκόπιμα επιδείνωσε το πρόβλημα του ελλείμματος το 2009 (με στόχο να επιρρίψει όλα τα οικονομικά προβλήματα στην προηγούμενη κυβέρνηση και πιθανότατα για να λάβει μεγαλύτερη βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς) πληρώνοντας κάποιους λογαριασμούς νωρίτερα. Για παράδειγμα, πληρωμές που θα μπορούσαν να γίνουν τον Ιανουάριο του 2010, καταβλήθηκαν νωρίς τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2009 ώστε σκόπιμα να αυξήσουν τις δαπάνες της κυβέρνησης».
Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στις 16 Ιανουαρίου 2010 ο υπάλληλος της Stratfor που χειρίζεται τη συγκεκριμένη πηγή επισημαίνεται επίσης ότι ο πληροφοριοδότης GR101 είναι δικηγόρος στις Βρυξέλλες. Περιγράφεται δε ως πολύ αξιόπιστος και με πολύ καλές επαφές στην ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές που έδωσε χαρακτηρίστηκαν από τον χειριστή ως «φήμες».

Σημειώνεται ότι μία εβδομάδα πριν από την αποστολή του εν λόγω μηνύματος είχε εκδοθεί από τη Eurostat η έκθεση-κόλαφος για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2008.

[Και τώρα περιμένουμε να δούμε την ποινική πλέον εξέλιξη της δυσώδους υπόθεσης ΕΛΣΤΑΤ...]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Διαβάστε παρακάτω »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Διορίζει "κολλητούς" του στο δημόσιο ο Βενιζέλος λίγο πριν την παραίτησή του

Υπουργός της... ρεμούλας

Πριν παραιτηθεί ο υπουργός των φτωχών Ελλήνων με καταθέσεις εκατομμυρίων (διαβάστε το άρθρο), διορίζει φίλους και και γνωστούς σε ασφαλείς θέσεις του δημοσίου και σε Επιτροπές φαντάσματα, με μισθούς - πρόκληση! Δείτε στο planet-greece όλα τα έγγραφα των τερατουργημάτων του κυρίου Βενιζέλου....




Η Επιτροπή - φάντασμα
Ας αρχίσουμε, λοιπόν, από την Επιτροπή - φάντασμα που ίδρυσε ο κύριος Βενιζέλος. Αύγουστος 2011. Τα μέσα ενημέρωσης υπολειτουργούν, η βουλή το ίδιο, ο κόσμος καταβεβλημένος από της καλοκαιρινές καταστολές με χημικά στην πλατεία Συντάγματος, προσπαθεί να βρει λίγες σταγόνες δροσιάς έστω και σε κοντινές παραλίες.

 Όχι, όμως, και ο δαιμόνιος υπουργός Οικονομίας. Καταφέρνει και περνάει νομο, που ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος εισηγήθηκε, για την λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας κι Ελέγχου Παιγνίων με βάση έναν "ανενεργό" νόμο του 2004. Προστέθηκε δηλαδή στον κρατικό προϋπολογισμό η δαπάνη λειτουργίας μιας ακόμα κρατικής δομής.

Χωρίς καμία προφανή αιτία, η ΕΕΕΠ μετατράπηκε γρήγορα σε ανεξάρτητη αρχή και ο Εύαγγελος Βενιζέλος διόρισε στη θέση του Προέδρου (με μισθό 5.856 ευρώ) τον Ευγένιο Γιαννακόπουλο.


http://static.doldigital.net/webstatic/F464942CFEB39DE3FF2E77BF92E52276.jpg
Ο "κολλητός"

Το ποιος είναι ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος, δε χρειάζεται κάποιος να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να μάθει. Ήταν πολύ εύκολο. Φρόντισε ο ίδιος ο Βενιζέλος να μας τον συστήσει με την πράξη διορισμού του:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiozYRs6btZthnoSy9M18_6R8zf-Gv_XkApCTUv4NpNAxdmQ0leg4Qld_1yySj0zikkcfWE1ovail3-psjKH58dq8-rRm9tQqB_uR81oUkWGfPgMps0ce0eg0RMmqsQQSAU87i-shTWyyE/s1600/gian.jpg

Ο Γιαννακόπουλος διορίσθηκε επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου – Λιάνη πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ (1993 – 1995). Ήταν η περίοδος που ο Βενιζέλος διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μετά ο Βενιζέλος τον πήρε μαζί του στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου ήταν γενικός γραμματέας (1996 – 1999). Άνθρωπος εμπιστοσύνης, διορίσθηκε πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΕΟΤ (1999 – 2002. Το 2002 ο Βενιζέλος τον διόρισε πρόεδρο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας ως έχοντα «μακρά εμπειρία σε θέματα πολιτιστικής διοίκησης και διαχείρισης, καθώς και σε θέματα επικοινωνίας και προβολής της διεθνούς εικόνας της χώρας». Η επιλογή ξένισε διότι επελέγη ένα «τεχνοκρατικό και πολιτικό» στέλεχος να διαδεχθεί ανθρώπους του πολιτισμού, όπως ο Μιχάλης Κακογιάννης και ο Τίτος Πατρίκιος που είχαν παραιτηθεί για «προσωπικούς λόγους».

Οι μηνίαιες αποδοχές του αγγίζουν τα 5.856 ευρώ. Για ακόμα μια φορά το επάγγελμα "φίλος Βενιζέλου" αποδεικνύεται επικερδές....

Κι αρχίζει το πάρτι....

Μιας και ο συνεργάτης του Βενιζέλου εξασφάλισε τον παχυλό αυτό μισθό, δεν θα έπρεπε να βολευτούν και μερικά ακόμα δικά μας παιδιά και μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο;

Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό έγγραφο, την Επιτροπή Ελέγχου κι Εποπτείας των Παιγνίων θα στελεχώσουν πρώην υπάλληλοι του υπό κατάργηση ΕΟΜΜΕΧ και μάλιστα διαφορετικής κατάρτισης. Ένας τεχνολόγος μηχανικός, ένας οικονομολόγος, ένας μηχανολόγος μηχανισμός, ένας χημικός μηχανικός και μια φιλόλογος. Τι σχέση έχουν άραγε όλοι αυτοί με τον έλεγχο της αγοράς των Παιγνίων;



Μιας και δεν φτάνουν οι υπάλληλοι από τον ΕΟΜΜΕΧ , ας βολέψουμε κι έναν υπάλληλο από τον ΗΣΑΠ Α.Ε κι έναν από την ΕΘΕΛ Α.Ε.

Με λίγα λόγια, το Δημόσιο κυνηγάει την ουρά του μεταφέροντας το βάρος της μισθοδοσίας των υπεράριθμων υπαλλήλων σε νέες κρατικές δομές οι οποίες στελεχώνονται αναξιοκρατικά κι αδυνατούν να κάνουν σωστά και τη δουλειά τους.

Προτιμούμε να αναθέσουμε στον "κηπουρό" ενός υπουργού, σε μια φιλόλογο,  σ' έναν υπάλληλο της ΕΘΕΛ κτλ τον έλεγχο της αγοράς των Παιγνίων παρά να τους απολύσουμε και να προσλάβουμε, αν χρειάζεται, μερικούς από τους 1.000.000 ανέργους. Καλύτερα να παραμείνει άνεργος ένας νεαρός οικονομολόγος με μεταπτυχιακά παρά να χάσει τη δουλειά της μια φιλόλογος του ΕΟΜΜΕΧ.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο ζάμπλουτος υπουργός των χρεωκοπημένων Ελλήνων, συνεχίζει να μάχεται υπέρ αυτού που στις συνεντεύξεις και τους λόγους σιχαίνεται. Τη διαφθορά και βόλεμα... ημετέρων! Με τις υγείες σας κύριε.... πρόεδρε.

*planet-greece, με αναφορές από parapolitiki.com
 

Διαβάστε παρακάτω »

Νέος επικίνδυνος ιός απειλεί τους υπολογιστές με Windows!

Ένας νέος ιός, «σκουλήκι» όπως περιγράφεται από τους ειδικούς, απειλεί τους υπολογιστές που «τρέχουν» σε λειτουργικά Windows.

Ο ιός που έχει εμφανιστεί σε κινέζικα sites, χτυπά ένα κενό ασφαλείας στα Windows όπως ανακοίνωσε η ίδια εταιρεία και επιβεβαίωσε και η Sophos Security…


Απαραίτητο κρίνεται να κατεβάσουν οι χρήστες την τελευταία ενημέρωση ασφαλείας από το site της Microsoft.

Ο ιός ως τώρα προκαλεί τους υπολογιστές να «κρασάρουν» με τη γνωστή «μπλε οθόνη του θανάτου» και εξαπλώνεται σαν »worm» ανάμεσα στα PC.

Το ελάττωμα που επιτρέπει στον ιό να χτυπήσει το λειτουργικό της Microsoft είναι γνωστό ως MS12-020 ή RDP flaw.

Oι υπεύθυνοι, όπως αναφέρει το mediagate.gr, τονίζουν ότι όλοι πρέπει να κατεβάσουν άμεσα τις ενημερώσεις ασφαλείας, καθώς όποιος σχεδίασε τον ιό δεν αποκλείεται να τον χρησιμοποιήσει για να βλάψει τους υπολογιστές ή και τα αρχεία των χρηστών.
Διαβάστε παρακάτω »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Υπουργός χρεωκοπημένης χώρας με καταθέσεις 3 εκατ. ευρώ!

Δείτε το έγγραφο με τους λογαριασμούς του

Το είδαμε και πάθαμε απανωτά εγκεφαλικά! Ο υπουργός των φτωχών Ελλήνων λέει πώς καταλαβαίνει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι επώδυνα για τους πολίτες. Πώς; Με 3 (τρία) εκατομμύρια ευρώ τραπεζικές καταθέσεις; Δείτε το έγγραφο με όλους τους λογαριασμούς του...



Δεν λέμε ότι είναι μεμπτό κάποιος να έχει μεγάλη περιουσία. Μακάρι όλοι οι Έλληνες να ήμαστε στην ίδια μοίρα. Να είχαμε τραπεζικούς λογαριασμούς - μαμούθ στις τράπεζες.

Αλλά, ρε γαμώτο, λίγο τακτ... λίγη ευαισθησία... στοιχειώδη ανθρωπιά να υπάρχει...

Πώς είναι δυνατόν να έχεις τη θέση του υπουργού Οικονομικών και συνάμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε μια χώρα που οι πολίτες της, στην συντριπτική της πλειοψηφία, έχουν οδηγηθεί στην πλήρη εξαθλίωση και ταυτόχρονα να λες "σας καταλαβαίνω";

Πώς είναι δυνατόν να είσαι σε θέση να απαιτείς από τους πολίτες θυσίες, τη στιγμή που έχεις τεράστια περιουσία και μάλιστα σε ζεστό χρήμα και να μην έχεις έστω τη στοιχειώδη ευαισθησία να πεις "με φτάνουν αυτά που έχω, να τρώω για 10 ζωές, δωρίζω τους μισθούς ενός χρόνου στο τάδε ίδρυμα για να βοηθήσει οικονομικά 100 οικογένειες";

Πώς είναι δυνατόν να έχεις το θράσσος να κοιτάς τους πολίτες στα μάτια και να τους λες ότι θα τους σώσεις από την πείνα τη στιγμή που εσύ είσαι ο χορτάτος και δε δίνεις το παραμικρό;

Δείτε την λίστα των καταθέσεων του υπουργού Οικονομικών και διεκδικητή της αρχηγείας του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου:

 http://img844.imageshack.us/img844/8739/venizeloskatatheseis.jpg

*planet-greece, με πληροφορίες από το the-true-here και makeleio.gr

Διαβάστε παρακάτω »

Αφίσες που είχαν κατασχέσει οι ναζί κοστίζουν σήμερα 4,3 εκατομμύρια ευρώ!

 Το Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο του Βερολίνου οφείλει να επιστρέψει μία συλλογή από χιλιάδες χειροποίητες αφίσες, οι οποίες είχαν κατασχεθεί 70 χρόνια νωρίτερα από τους Ναζί, στον απόγονο του αρχικού κατόχου τους, αποφάνθηκε σήμερα ομοσπονδιακό δικαστήριο.

   

Οι 4.300 αφίσες, των οποίων η αξία υπολογίζεται στα 4,3 εκατ. ευρώ, είχαν κατασχεθεί από τους Ναζί το 1938 από τον οδοντίατρο Χανς Ζαχς, βάσει των νόμων για τις διακρίσεις εναντίον των Εβραίων.



Οι αφίσες, που πολλές από αυτές εκτίθενται επί χρόνια στο δημοφιλές μουσείο του Βερολίνου, θα πρέπει πλέον να επιστραφούν στον γιό του αρχικού συλλέκτη, τον Πέτερ Ζαχς, ο οποίος σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη.



«Οι αφίσες αυτές είναι όλες τους χειροποίητες, όχι σαν αυτές που σήμερα βλέπουμε να αναπαράγονται εκατ. φορές σε όλον τον κόσμο. Είχαν φιλοτεχνηθεί από ζωγράφους και αποτελούν πραγματική τέχνη», τόνισε ο δικηγόρος του Ζαχς, Ματίας Ντρούμπα.

   

Η συλλογή όλοι φοβούνταν πως είχε χαθεί, έως ότου κάποιες αφίσες άρχισαν να εμφανίζονται στις κομμουνιστικές περιοχές της Ανατολικής Γερμανίας και τελικά κατέληξαν στη συλλογή του Γερμανικού Ιστορικού Μουσείου μετά την ενοποίηση των δύο περιοχών το 1990.

   

Το θέμα της επιστροφής των κατασχεθέντων έργων τέχνης από τους Ναζί αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα στη Γερμανία, πολλές φορές ένεκα της υπέρογκης εκτιμώμενης αξίας των έργων αυτών. Πολλοί κατηγορούν τους δικαιούχους πως ενδιαφέρονται πραγματικά μόνον για το κέρδος τους, και όχι τόσο για την συναισθηματική, ή την καλλιτεχνική τους αξία.

   

Μολαταύτα, ο Ντρούμπα τονίζει πως ο πελάτης του παρακινείται πρωτίστως από το συναισθηματικό κίνητρο: «για τον Πέτερ Ζαχς, αυτό αποτελεί ένα στοιχείο επανασύνδεσής του με την ιστορία της οικογένειάς του», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως ο πατέρας του εντολέα του είχε αναγκασθεί να δει να του αφαιρούνται οι αφίσες, προτού κατορθώσει να φύγει από τη Γερμανία.

   

«Χρειάσθηκε ακόμη και να βοηθήσει να τυλίξουν τις αφίσες και να τις μεταφέρουν στο φορτηγό, προτού του επιτρέψουν να εγκαταλείψει τη χώρα», τόνισε ο δικηγόρος.

   

Ο Ζαχς σκοπεύει πλέον να εκθέσει τις αφίσες στο κοινό, αλλά ακόμη ψάχνει να βρει τον κατάλληλο χώρο: «ο συλλέκτης ήταν Βερολινέζος και συνέλεξε τις αφίσες στο Βερολίνο. Κι εγώ, ως Βερολινέζος θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος εάν παρέμεναν εδώ», τόνισε ο Ντρούμπα.

onalert.gr


Διαβάστε παρακάτω »

Wikileaks: Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «καρφώνει» Γιώργο για το έλλειμμα «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΙΟΓΚΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ»

Μια αποκάλυψη για το έλλειμμα του 2009 που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και μεταξύ των κόμματων έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω των Wikileaks.
Όπως γράφουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ «για σκόπιμη διόγνωση του ελλειματος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο Ελληνας πληροφοριοδότης της αμερικάνικης ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor. Οπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που αποκτήθηκε από το Wikileaks, η συγκεκριμένη πηγή ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν έθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές ή παλαιότερα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πληροφοριοδότη με κωδικό GR101, «η ελληνική κυβέρνηση σκόπιμα επιδείνωσε το πρόβλημα του ελλείμματος το 2009 -με στόχο να επιρρίψει όλα τα οικονομικά προβλήματα στην προηγούμενη κυβέρνηση καιπιθανότατα για να λάβει μεγαλύτερη βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς-πληρώνοντας κάποιους λογαριασμούς νωρίτερα. Για παράδειγμα, πληρωμές που θα μπορούσαν να γίνουν τον Ιανουάριο του 2010, καταβλήθηκαν νωρίς τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2009 ώστε σκόπιμα να αυξήσουν τις δαπάνες της κυβέρνησης».
Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στις 16 Ιανουαρίου 2010 ο υπάλληλος της Stratfor που χειρίζεται τη συγκεκριμένη πηγή επισημαίνεται επίσης ότι ο πληροφοριοδότης GR101 είναι δικηγόρος στις Βρυξέλλες.

Περιγράφεται εως πολύ αξιόπιστος και με πολύ καλές επαφές στην ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές που έδωσε χαρακτηρίστηκαν από τον χειριστή ως «φήμες». Σημειώνεται ότι μία εβδομάδα πριν από την αποστολή του εν λόγω μηνύματος είχε εκδοθεί από τη Eurostat η έκθεση - κόλαφος για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2008, με το μεγαλύτερο φάουλ να εντοπίζεται στις νοσοκομειακές δαπάνες.

Ανάμεσα σε άλλα επισημαινόταν ότι κατά τη μεθοδολογική επίσκεψη του κλιμακίου της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας στα μέσα Νοεμβρίου του 2009 στην Αθήνα βρέθηκε πως τα 2,5 δισ. ευρώ που συμπεριλήφθηκαν ως νοσοκομειακές δαπάνες στα στοιχεία της αναφοράς της 21ης Οκτωβρίου 2009 δεν θα έπρεπε να καταγράφονται στο έλλειμμα του 2008 για τρεις λόγους:
πρώτον επειδή το συγκεκριμένο ποσό ήταν αμφίβολο και το πραγματικό ποσό δεν ήταν γνωστό. Ειδικότερα, στην έκθεση της Eurostat αναφέρεται ότι η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία κατά τις συναντήσεις με τους αρμόδιους αποκάλυψε πως είχε δήλωσε ρητά στο υπουργείο Οικονομικών ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν είναι αξιόπιστα.

Δεύτερον, γιατί ενώ το ποσό των νοσοκομειακών δαπανών «αναφέρεται σε περισσότερα από ένα χρόνια», η απόφαση για την αποπληρωμή του ελήφθη το 2009 και η καταβολή των χρημάτων θα άρχιζε το 2010, δεν υπήρχε λόγος να εγγραφεί ολόκληρο στο 2008. «Οι σωστοί χρόνοι καταγραφής του απομένει να αποφασιστούν έπειτα από περαιτέρω ανάλυση του ζητήματος από τη Eurostat».
Τρίτον γιατί η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο Οικονομικών για το συγκεκριμένο ζήτημα πριν από τις 21 Οκτωβρίου, οπότε αποστάλθηκαν τα αναθεωρημένα στοιχεία στην ευρωπαϊκή υπηρεσία.

Αμέσως μετά τη μεθοδολογική επίσκεψη, οι αρμόδιοι της Eurostat ζήτησαν από την Ελλάδα τους υπολογισμούς για τις νοσοκομειακές δαπάνες που προέκυπταν από τις έρευνες της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με ερωτηματολόγια προς τα νοσοκομεία. Και τότε αποκαλύφθηκε το εξής: στα στοιχεία που είχαν σταλεί από την κυβέρνηση Καραμανλή στις 2 Οκτωβρίου 2009 οι νοσοκομειακές δαπάνες που καταγράφονταν στο έλλειμμα του 2008 ανέρχονταν σε 535 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, οι έρευνες με ερωτηματολόγιο της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας έδειχναν ότι για τη συγκεκριμένη χρονιά οι νοσοκομειακές δαπάνες υπολογίζονταν στα 1,15 δισ. ευρώ. Και στα στοιχεία της 21ης Οκτωβρίου καταγράφονταν τελικά 2,5 δισ. ευρώ. Η έκθεση κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η απόφαση της κυβέρνησης να εγγράψει 2,5 δισ. ευρώ ως νοσοκομειακές δαπάνες το 2008 ήταν λανθασμένη είτε από τη σκοπιά του συνολικού ποσού είτε για την καταγραφή του σε ένα και μόνο έτος. 
 
hellenicrevenge


Διαβάστε παρακάτω »

Τα εγκληματικά λάθη στη Θράκη συνεχίζονται!Ελληνικά κόμματα προσφεύγουν σε "Τούρκους" υποψηφίους


“Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν”. Η ανακοίνωση της προσχώρησης του ανεξάρτητου πλέλον βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μάντατζι στη Δημοκρατική Αριστερά αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη. Τα ελληνικά κόμματα επιμένουν να μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ζουν στη δική τους πραγματικότητα στην οποία το μόνο που μετράει είναι το εκλογικό ποσοστό και η ενίσχυσή του.



Δεν λέμε ότι η προσχώρηση του κ.Μάντατζι θα ενισχύσει υποχρεωτικά το κόμμα του κ.Κουβέλη,αλλά το επιτελείο του αυτό φαίνεται ότι εκτίμησε.
Θα δοθούν απαντήσεις κι εξηγήσεις ,λένε από τη πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς,αλλά ότι και να πουν η ουσία είναι αυτή. Δεν μπορεί πλέον κανένα κόμμα -γιατί θα ακολουθήσουν και τ΄ άλλα κόμματα μη γελιέστε- να υποστηρίξει ιδεολογικά την επιλογή υποψηφίων που δηλώνουν “τούρκοι”.

Που υποστηρίζουν ότι όποιος στη Θράκη είναι μουσουλμάνος,είναι και Τούρκος.Που λέει ότι οι Πομάκοι έχουν “τουρκική συνείδηση”. Υποψηφίων που πηγαινοέρχονται πιο συχνά στην Άγκυρα για να δουν τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου,παρά τους προέδρους των Ελληνικών κομμάτων που τους έχουν ή τους είχαν στα ψηφοδέλτιά τους.


Δεν μπορεί κανένα ελληνικό κόμμα να στηρίξει “ιδεολογικά” παρά μόνο “ψηφοθηρικά” τέτοιες υποψηφιότητες.
Εκτός αν τα ελληνικά κόμματα -του κ.Κουβέλη συμπεριλαμβανομένου- δέχονται απόψεις όπως ότι “η τουρκική μειονότητα καταπιέζεται”, “η τουρκική μειονότητα δεν έχει δικαιώματα” και άλλα σχετικά.



Δεν θυμόμαστε βέβαια σ΄ άλλη χώρα του κόσμου η δήθεν καταπιεσμένη μειονότητα να υποδέχεται τον πρέσβη της “μητέρας-πατρίδας”, όπως θεωρούν οι λεγόμενοι “Τούρκοι” της Θράκης τη Τουρκία. Γιατί τις τελευταίες ημέρες που προφανώς ο κ.Μάντατζι συζητούσε με τον κ.Φ.Κουβέλη τις προϋποθέσεις για την ένταξή του στη Δημοκρατική Αριστερά ,αυτό γινόταν στη Θράκη. Ο Τούρκος πρέσβης έκανε περιοδείες μεταφέροντας “χαιρετισμούς από τη γλυκιά πατρίδα”,όπως έλεγε.Κανείς δεν ενόχλησε ,ούτε το πρέσβη,ούτε όσους πολίτες θέλησαν να τον ακούσουν. Στην Ελλάδα έστω και με πολλά ελαττώματα και στρεβλώσεις υπάρχει Δημοκρατία.


Για να μην κουραζόμαστε και σας κουράζουμε.Και κυρίως για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας:δεν χρειάζεται ούτε πολύ σκέψη ,ούτε καμιά ιδιαίτερη ανάλυση για να καταλάβει κάποιος τι παιχνίδι παίζει η Τουρκία εδώ και δεκαετίες στη Θράκη. Εκμεταλλεύθηκε λάθη τραγικά της Ελλάδας και κατόρθωσε να βρει “χώρο να παίξει μπάλα”.


Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε μοιρολατρικά να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Αν τα ελληνικά κόμματα πιστεύουν ότι για μερικές ψήφους ακόμη αξίζει το κόπο να συνεχίσουν να προχωρούν σε περίεργους και ολισθηρούς δρόμους στη Θράκη,είναι δικαίωμά τους.
Είναι όμως και δικαίωμα και υποχρέωση των Ελλήνων πολιτών -χριστιανών και μουσουλμάνων- να τους κρίνουν.


www.onalert.gr



Διαβάστε παρακάτω »

Στους γυφτοσκοπιανούς λοιπόν να τις πουλήσετε τις σκατοφρυγανιές σας κύριοι της Εlite!!

Από σήμερα ΤΕΛΟΣ οι φρυγανιές Elite. Όχι μόνο επειδή στερήσανε από δεκάδες Έλληνες μια θέση εργασίας με το να μεταφέρουν το εργοστάσιο παραγωγής τους εκεί, αλλά και επειδή ακριβώς πήγαν εκεί.

Στους γυφτοσκοπιανούς λοιπόν να τις πουλήσετε τις σκατοφρυγανιές σας κύριοι της Εlite!


Εις το εξής, κάθε επιχειρησιακή δραστηριότητα που αποβαίνει σε βάρος του Ελληνικού λαού, αλλά και που έρχεται σε αντίθεση με τα εξωτερικά μας συμφέροντα θα στιγματίζεται και θα σαμποτάρεται ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ από την παρούσα σελίδα.

Συνιστούμε στους φίλους της σελίδας να αναδημοσιεύουν όσο μπορούν τέτοιες αναρτήσεις για να ξυπνάμε λέμεεεε....
elnewsgr.blogspot.com


Διαβάστε παρακάτω »

Ένας Έλληνας στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν»

Ύστερα από αρκετές δεκαετίες, ο πρώτος αθλητής ελληνικής καταγωγής θα αγωνιστεί αύριο στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» για να διεκδικήσει παγκόσμιο τίτλο στην πυγμαχία. Ο Ντόνοβαν «Da Bomb» Γεωργίου, όπως είναι γνωστός, θα αντιμετωπίσει τον αήττητο αντίπαλό του, Έντουιν Ροντρίγκες, από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Τον αγώνα θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, μέσω του τηλεοπτικού δικτύου HBO.

Ο Ντ. Γεωργίου θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Βορείου Αμερικής και στη συνεχεία τον παγκόσμιο τίτλο, έχοντας έως τώρα ρεκόρ 21 νίκες (εκ των οποίων οι 19 είναι με νοκ άουτ), μία ήττα και μία ισοπαλία στην καριέρα του, στο επαγγελματικό μποξ.

Ο Ντόνοβαν Γεωργίου, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι κατανοεί το βάρος της ευθύνης να εκπροσωπεί τον Ελληνισμό, επισημαίνοντας ότι παίρνει «τεράστια δύναμη» από την υποστήριξη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ο 27χρονος ομογενής αθλητής, που ζει στο Σικάγο, τόνισε ότι σέβεται τον αντίπαλό του, αλλά δεν τον επηρεάζει το γεγονός ότι ο Ροντρίγκες δεν έχει ηττηθεί ποτέ στο επαγγελματικό μποξ, καθώς νιώθει πιο έτοιμος από ποτέ να τον κερδίσει και να αφιερώσει τη νίκη σε όλους τους Έλληνες. Ο Ντόνοβαν Γεωργίου θα αγωνιστεί με τη σημαία της Κύπρου (απ' όπου κατάγεται ο παππούς του, ενώ η γιαγιά του κατάγεται από την Αρκαδία) στο σορτσάκι, καθώς και με μήνυμα υποστήριξης στα αυτιστικά παιδιά.

Ο Λου Ντιμπέλα, πρόεδρος της εταιρείας που διοργανώνει τον αγώνα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πραγματοποιείται ένας αγώνας «παγκόσμιου πρεστίζ και επιπέδου» και ανέφερε ότι έχει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς από τη μία ο Δομινικανός Ροντρίγκες εκπροσωπεί τους Ισπανόφωνους και από την άλλη ο Γεωργίου εκπροσωπεί την Κύπρο και την Ελλάδα, και βέβαια κοινή συνισταμένη είναι ότι οι δύο αθλητές εκπροσωπούν δύο μεγάλες κοινότητες των ΗΠΑ.




Real.gr



Διαβάστε παρακάτω »

Νέο λειτουργικό ποντίκι που .... φοριέται ! Δείτε το βίντεο .....

Ένα νέο λειτουργικό ποντίκι είναι πλέον διαθέσιμο και ταιριάζει γάντι με το χέρι σας. Το νέο αυτό ποντίκι, αποτελεί ουσιαστικά ένα γάντι το οποίο όταν φοριέται, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί το δείκτη του για τα απαραίτητα κλικ. Ο κέρσορας κινείται με τις...


κινήσεις του δαχτύλου, ενώ ο αντίχειρας πατάει πάνω στο δείκτη το αριστερό και το δεξί κλικ. Ακόμη, διαθέτει λειτουργία «Pause» για να μπορεί να βγαίνει το ποντίκι από την παλάμη του χρήστη.

Η συσκευή είναι φυσικά ασύρματη και επαναφορτιζόμενη μέσω USB.

Δείτε το βίντεο .....



Διαβάστε παρακάτω »

Το νέο «μυστικό όπλο» της ΕΛ.ΑΣ.

Σε 45 ημέρες οι σαρωτές πινακίδων οχημάτων αναγνώρισαν 3.244.817 πινακίδες και εντόπισαν 3.340 ύποπτα οχήματα.
H ΕΛΑΣ εξαρθρώνει συμμορίες κακοποιών και εντοπίζει εκατοντάδες κλεμμένα αυτοκίνητα με ένα νέο «μυστικό όπλο»!


Πρόκειται για έναν ειδικό σαρωτή των «ύποπτων» πινακίδων που έχει τοποθετηθεί τις τελευταίες ημέρες σε 30 περιπολικά και εντοπίζει μαζικά αυτοκίνητα που έχουν κλαπεί και τα οποία πολλές φορες χρησιμοποιούνται για την οργανωση εγκληματικών επιθέσεων ή άλλων ένοπλων ενεργειών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε περίπου 1,5 μήνα το σύστημα έχει εντοπίσει περισσότερα από 3.300 αυτοκίνητα που φαίνεται ότι απασχολούσαν τις ελληνικές διωκτικές αρχες.

Το Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων Απασχολούντων Οχημάτων (Αutomatic Number Plate Recognition – ANPR), όπως ονομάζεται, αποκτήθηκε μετά από πολυετείς διαδικασίες, έναντι 1.749.115 ευρω, από ιταλική εταιρεία με έδρα την Γένοβα. Τέτοιου είδους σαρωτές έχουν τοποθετηθεί ήδη σε 20 περιπολικά στην Αθήνα, σε πέντε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα πέντε στα Ιωάννινα. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί-χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε- τρία επιχειρησιακά κέντρα στις τρείς αυτές πόλεις.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, το σύστημα χρησιμοποιείται σε περιπολικά κοντά στα διόδια, σε δύο-τρία σημεία των δρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης- Ευζώνων, τους οποίους χρησιμοποιούν συνήθως οι λαθρέμποροι, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (λεωφόρο Κηφισίας, Σταδίου, Βασ. Σοφίας κλπ).
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, περιπολικά με τέτοιου είδους σαρωτές θα κινούνται κοντά στην Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ κ.λπ, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ένοπλη επίθεση. Ακόμη η ΕΛΑΣ σκόπευε να αγοράσει 10 φορητές συσκευές υποστήριξης περιπολίας, όμως αυτή η προμήθεια ματαιώθηκε λόγω λειτουργικών προβλημάτων.


Το σύστημα αυτό έχει τη δυνατότητα «ανάγνωσης» πινακίδων μέχρι και 15.000 οχημάτων την ώρα τα οποία διέρχονται από κάποιον δρόμο και μπορεί να ελέγξει ταυτόχρονα μέχρι και τρείς λωρίδες κυκλοφορίας. Ανιχνεύει και «αναγνωρίζει» πινακίδες ακόμη κι αν τα οχήματα τρέχουν με ταχύτητες 160-170 χιλιομέτρων την ώρα, καθώς και όταν, βεβαίως, είναι παρκαρισμένα. Συνδέεται, ακόμη, ηλεκτρονικά με την βάση δεδομένων κλεμμένων οχημάτων και πινακιδων που έχει δημιουργήσει η ΕΛΑΣ, όπου κάθε χρόνο καταχωρίζονται περίπου 20.000 οχήματα.
 
Στην περίπτωση που εντοπίζονται κάποιες πινακίδες που φέρεται να έχουν κλαπεί ή να ανήκουν σε κλεμμένο όχημα, το σύστημα σημαίνει συναγερμό, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα φωτογράφησης του υπόπτου ΙΧ, φορτηγού ή μοτοσυκλέτας. Έτσι, ειδοποιείται το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΑΣ και ζητείται η συνδρομή και άλλων αστυνομικών προκειμένου να ακινητοποιηθούν τα οχήματα με ύποπτες πινακίδες στις οποίες πιθανόν επιβαίνουν κακοποιοί!
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ σε διάρκεια περίπου 45 ημερών χρήσης των σαρωτών αναγνωρίσθηκαν 3.244.817 πινακίδες, ειδοποίηθηκαν τα πληρώματα των περιπολικών 3.340 φορές για απασχολούντα οχήματα και εντοπίστηκαν 629 κλεμμένα οχήματα.


 periplanomenos


Διαβάστε παρακάτω »