Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Βουτιές με την Jordan Carver! Θα σε δροσίσει αμέσως...


O Σεπτέμβρης είναι καυτός στην Καλιφόρνια, αλλά η Jordan Carver ξέρει τη λύση.

Φοράει το μοβ μπικινάκι της και κατεβαίνει στην πισίνα. Ποζάρει με παιχνιδιάρικη διάθεση μπροστά στο φακό κι ετοιμάζεται για μια δροσιστική βουτιά.

Εμπρός Jordan δρόσισέ μας!

(πατήστε πάνω για μεγέθυνση


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Δυναμώστε το σήμα του WiFi σας!


Δείτε πως μπορείτε να ενισχύσετε το σήμα του WiFi με ένα απλό κουτάκι μπύρας. Με την μέθοδο αυτή ουσιαστικά ενισχύετε το σήμα του WiFi προς την κατεύθυνση που επιθυμείτε, αν και θα μπορούσατε απλώς να...

αγοράστε μεγαλύτερη κεραία ή καλύτερο router.


Διαβάστε παρακάτω »

Γυναίκα στην κίνα έκλεισε ....τα 127! Τίναξε το ασφαλιστικό σύστημα στον αέρα!


Η γυναίκα που διεκδικεί τον τίτλο της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο γιόρτασε τα 127α γενέθλιά της! Η Luo Meizhen ζει με τον μοναδικό της γιο, τον οποίο, όπως η ίδια λέει, γέννησε στα 61 στην πόλη Bama, στο νότο της Κίνας.

Γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1885, σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο, που φέτος συνέπιπτε με την 25η Αυγούστου με το δικό μας ημερολόγιο.

Έτσι, έκλεισε τα 127, είναι δηλαδή πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον τελευταίο αναγνωρισμένο γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Στο πάρτι προς τιμήν της η Luo έφαγε ένα μπολ ρύζι, δύο κομμάτια χοιρινό, ένα κομμάτι πάπια και κοτόπουλο και δύο κομμάτια τούρτα.

Η περιοχή Bama είναι γνωστή και τη μακροζωία των κατοίκων της. Η απογραφή του 2000 έδειξε 74 αιωνόβιους κατοίκους, αριθμό εντυπωσιακό για έναν πληθυσμό συνολικά 238.000 ανθρώπων.

Δείτε τις φωτογραφίες


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

End National Debt: Οι Ομογενείς θα μας σώσουν από το χρέος! (Βίντεο)


Οι δηλώσεις  του ομογενή προέδρου της οργάνωσης "End National Debt", κ. Μανώλη Λαμπράκη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης CRETA την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 μας συγκινούν.

Στο βίντεο που ακολουθεί  θα τον ακούσετε να λέει ότι οι ομογενείς με επικεφαλής τον Αρτέμη Σώρρα, δε θα αποπληρώσουν το τεχνητό χρέος της Ελλάδος, αλλά θα το εξαγοράσουν έχοντας στα χέρια τους ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου τα οποία λήγουν άμεσα .

Ο εξαίρετος κύριος Λαμπράκης, και σαν γιατρός αλλά και σαν Έλληνας, έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία προ τις 12 Σεπτεμβρίου 2012 ,δηλαδή σε 6 ημέρες.

Επίσης στο βίντεο θα ακούσετε και για την προσφορά που έκαναν στον Χριστόφια γιατί για αυτούς Ελλάδα και Κύπρος είναι ENA και το αυτό και η κυβέρνηση της Κύπρου παλινδρομεί, μια με Κινέζους, μια με Ρώσους, μια με ΔΝΤ και δεν προχωρεί στην λύση που της δίνει η ομογένεια .

Δείτε το βίντεο:


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Η φέτα...θα μας σώσει από την κρίση! Άνοδο 87,1% οι εξαγωγές της ελληνικής φέτας στις ΗΠΑ!


Εντυπωσιακή άνοδο σε αξία, κατά 87,1%, έχουν σημειώσει οι εξαγωγές της ελληνικής φέτας στις ΗΠΑ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, φθάνοντας τα 5,039 εκ. δολάρια έναντι 2,693 εκ. δολ. συγκριτικά με την ίδια περίοδο του παρελθόντος έτους και η σημαντική αυτή ενίσχυση οδήγησε στην άνοδο της χώρας μας στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα, υπερσκελίζοντας τις γειτονικές Βουλγαρία και Ιταλία.

Αυτά αναφέρονται σε σχετικό ενημερωτικό έγγραφο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, το οποίο πάντως σημειώνεται ότι οι εισαγωγές φέτας στις ΗΠΑ δεν είναι δυνατό να προσδιοριστούν με απόλυτη ακρίβεια, καθώς στη συγκεκριμένη δασμολογική κλάση (0406905700) υπάγονται συνολικά πέντε μαλακά τυριά (μανούρι, χαλούμι, λαδοτύρι, ρικότα, φέτα).

Όμως, σύμφωνα με στοιχεία του National Cheese Institute οι πωλήσεις φέτας σε μεγάλα σούπερ μάρκετ το 2011 έφθασαν τους 8 χιλ. τόνους (7,892 εκατ. κιλά) με συνολική αξία πωληθέντων τα 171,7 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 6,4% εν συγκρίσει με το 2010.

Η πλειοψηφία των πωλήσεων αφορά σε εγχωρίως παραχθείσα φέτα, η οποία όπως επισημαίνεται από την ίδια πηγή, κυριαρχεί στην εγχώρια κατανάλωση σε ποσοστό που φθάνει το 90%.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, στην αμερικανική αγορά, πρώτη σε πωλήσεις τυριού τύπου φέτας έρχεται η εταιρεία με την επωνυμία Athenos (δραστηριοποιείται και στην παραγωγή ελληνικού τύπου γιαούρτης), θυγατρική της Kraft Foods με έδρα την πολιτεία του Wisconcin και εν συνεχεία ακολουθούν η εταιρεία Boar's Head και η εταιρεία Klondike Cheese of Monroe.

Γνωστές ελληνοαμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια παραγωγή και εμπορία φέτας είναι, μεταξύ άλλων, η Krinos, η Fantis Foods, η Kontos Foods, η Altamira foods και η Boboris Imports.

Στο σύνολό τους οι εισαγωγές των τυριών τύπου φέτας στις ΗΠΑ εμφανίζονται ενισχυμένες σε αξία κατά 21% κατά το α' εξάμηνο του 2012, προσεγγίζοντας τα 30 εκ. δολάρια. Αντίστοιχα, σε ποσότητα παρατηρείται άνοδος κατά 19,7%, στα 3,877 εκ. κιλά.

Προτάσεις για αύξηση μεριδίου αγοράς

Όσον αφορά τις προοπτικές αύξησης του μεριδίου αγοράς από την Ελλάδα, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω του σχεδιασμού μιας συνεκτικής στρατηγικής προώθησης της ελληνικής φέτας στις ΗΠΑ, με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων, με στόχο την ενημέρωση του μέσου Αμερικανού καταναλωτή για τις σημαντικές ποιοτικές διαφορές μεταξύ του αυθεντικού προϊόντος και των αντίστοιχων απομιμήσεων που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Απαραίτητη, σε πρώτη φάση κρίνεται η ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας σε μεγάλες κλαδικές εκθέσεις τροφίμων, με κυριότερη την FANCY FOODS (χειμερινή και θερινή).

Εν συνεχεία, χρήσιμη είναι η πραγματοποίηση εκδηλώσεων προβολής των ελληνικών τυροκομικών προϊόντων (in-store promotion) σε στοχευμένες αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πώλησης και σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως σημειώνεται, αν δεν καταστεί εφικτή η θεσμική αναγνώριση της μοναδικότητας της ελληνικής φέτας στις ΗΠΑ, τα περιθώρια διείσδυσης της Ελλάδας σε μια αγορά η οποία με συντηρητικούς υπολογισμούς υπερβαίνει κατά πολύ τα 300 εκ. δολάρια σε ετήσια βάση, με αυξητικές μάλιστα τάσεις, είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Τέχνη από ...σκιά! Μοναδικές εικόνες με τη βοήθεια των σκιών.


O Rashad Alakbarov, ένας καλλιτέχνης από το Αζερμπαϊτζάν, δημιουργεί μοναδικές εικόνες με τη βοήθεια των σκιών.


Διαβάστε παρακάτω »