Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ένα μοναδικό φαινόμενο. Δύο διαφορετικές θάλασσες συναντώνται και «ακουμπάει» η μια πάνω στην άλλη! (εικόνες & βίντεο)


Στην πόλη Σκάγκεν της Δανίας, στο βορειότερο άκρο της χώρας, συμβαίνει ένα φαινόμενο που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Εκεί ακριβώς συναντώνται δύο διαφορετικές θάλασσες, η Βαλτική με τη Βόρεια Θάλασσα οι οποίες όμως δεν... σμίγουν. Απλά «ακουμπάει» η μια πάνω στην άλλη. 

Η αντίθετη παλίρροια των νερών από τη μια, αλλά και η διαφορετική πυκνότητα του νερού, δεν αφήνουν τις δυο θάλασσες να συγχωνευτούν, με αποτέλεσμα το σημείο συνάντησής τους να φαίνεται ξεκάθαρα.

Μάλιστα, τα νερά των δύο αυτών θαλασσών έχουν και διαφορετική θερμοκρασία. Η Βαλτική έχει κρύα νερά, ενώ η Βόρεια Θάλασσα ζεστά νερά. Οποιος σταθεί με το ένα πόδι στη μια και με το άλλο στην άλλη, καταλαβαίνει αμέσως τη διαφορά θερμοκρασίας!




Διαβάστε παρακάτω »

Φεστιβάλ... φαλλού στο Καβασάκι της Ιαπωνίας. (Εικόνες)


Ένα από τα πιο ασυνήθιστα φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Καβασάκι της Ιαπωνίας. Η πόλη γέμισε... φαλλούς, όπως ορίζει η παράδοση για τη γιορτή της γονιμότητας. H γιορτή προσελκύει κόσμο από όλο τον πλανήτη.

Το φεστιβάλ είναι και μια ευκαιρία για την εκτίναξη της αγοράς, αφού χιλιάδες αντικείμενα σε μορφή φαλλού πωλούνται στους δρόμους της πόλης.

Η... δράση άρχισε το μεσημέρι με τον ιερέα Χιρογιούκι Νακαμούρα να ευλογεί τα τρία φορητά ιερά, όπου είχαν τοποθετηθεί ομοιώματα φαλλών σε ζωηρά χρώματα.

Στη συνέχεια, σύλλογος τραβεστί από την Αζακούσα του Τόκιο, παρέλασαν μεταφέροντας ένα άλλο ροζ ομοίωμα φαλλού, σε μέγεθος κάδου σκουπιδιών. Σηκώνοντάς το ψηλά προς τον ουρανό, φώναζαν "είναι ένα μεγάλο" και αμέσως μετά το τοποθέτησαν πάνω σε μια ξύλινη εξέδρα.



Πηγή: iefimerida.gr


Διαβάστε παρακάτω »