Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ασφυκτικές μετακινήσεις: Οι πόλεις με τη χειρότερη κίνηση στον κόσμο! (Εικόνες)


Αν δεν αντέχετε να μένετε κολλημένοι στην κίνηση και έχετε πρόβλημα με τα ασφυκτικά γεμάτα μέσα μαζικής μεταφοράς τότε καλύτερα να μην ταξιδέψετε σε αυτές τις πόλεις.

Ο απίστευτος συνωστισμός στο κέντρο τους και η έλλειψη, όχι μόνο δακτυλίου αλλά και στοιχειώδους σεβασμού στον οδικό κώδικα, προκαλούν κυριολεκτικά πανζουρλισμό στους δρόμους της πόλης.

Δείτε τις πόλεις που καλό θα ήταν να μην ταξιδέψετε αν πάσχετε από αγοραφοβία.


Μπαγκλαντές



Μπανγκόκ
 


Πεκίνο



Κάιρο
 


Γκουβαχάτι
 


Τζακάρτα
 


Ιάβα
 


Κένυα
 


Λάγος
 


Βομβάη



Σάο Πάολο
 


Σρι Λάνκα
 


Τόκιο
 


Βιετνάμ
 




Διαβάστε παρακάτω »

Η πιο εντυπωσιακή πισίνα του κόσμου χτίζεται στην Τήνο. (Εικόνες)


Στην Τήνο χτίζεται μια από τις πλέον εντυπωσιακές πισίνες που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε μια πλαγιά του νησιού χτίζεται ένα σπίτι που ενσαματώνεται πλήρως στο τοπίο και εντυπωσιάζει τόσο με την αρχιτεκτονική του ιδίου, αλλά και της πισίνας που βρίσκεται στην οροφή του και αποτελεί το φυσικό του καμουφλάζ.

Η πισίνα, που θα βρίσκεται στην άκρη του βράχου και θα εκτείνεται και πέρα από αυτόν, δεν θα έχει σκελετό και θα δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι είναι φυσική συνέχεια της θάλασσας. Όπως φαίνεται και από τα σχέδια, μάλιστα, η τελευταία θα λειτουργεί και ως φυσικό καμουφλάζ του σπιτιού, το οποίο θα βρίσκεται ακριβώς από κάτω του. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το μόνο πράγμα που θα φαίνεται αν δει κανείς το σημείο από ψηλά, θα είναι η πισίνα. Η οποία, όμως, και πάλι θα γίνεται... ένα με το φυσικό τοπίο. Το νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αντανακλά το περιβάλλον και κατά τη διάρκεια της νύχτας τον έναστρο νυχτερινό ουρανό.

Η βίλα Mirage, έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου Kois Associates Architects, θα εκτείνεται σε ένα επίπεδο και θα έχει μια επιφάνεια 198 τετραγωνικών μέτρων, που θα προσφέρει πανοραμική θέα στο χερσαίο και θαλάσσιο τοπίο.



Διαβάστε παρακάτω »

Τα 32 κόλπα του Ρεμί με τις 32 φανέλες του Μουντιάλ! (Βίντεο)


Ο Ρεμί Γκεγιάρ έχει μπει σε ρυθμούς Μουντιάλ και προσφέρει ένα απίστευτο βίντεο με 32 ξεχωριστά τρικ για κάθε ομάδα που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για μια ακόμη φορά κάνει τα δικά του και σκορπάει γέλιο, αλλά και παράλληλα τρελαίνει τους πάντες με τα κατορθώματά του. Όταν βάζει την φαντασία του να παίξει... μπάλα, οργιάζει για τα καλά.


Αυτή την φορά, φόρεσε τις 32 εμφανίσεις των ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντιάλ και έκανε από ένα ξεχωριστό κόλπο με την μπάλα.

Για την Ελλάδα, διάλεξε έναν ερημικό δρόμο, σημάδεψε από μακριά ένα φρεάτιο, σούταρε με το δεξί και την έστειλε... συστημένη μέσα στην τρύπα.

Δείτε το βίντεο:



Διαβάστε παρακάτω »

Μπόνους για να πάνε με το ποδήλατο στη δουλειά


Ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο πρόγραμμα ξεκινά στη Γαλλία με σκοπό να προωθήσει τη χρήση του ποδηλάτου. Σύμφωνα με το πιλοτικό πρόγραμμα εξάμηνης διάρκειας, οποιος εργαζόμενος πηγαίνει με ποδήλατο στη δουλειά, θα λαμβάνει μπόνους ως ανταμοιβή!

Το σχέδιο προστίθεται σε ανάλογες πρωτοβουλίες και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και εντάσσεται σε μια προσπάθεια βελτίωσης της δημόσιας υγείας, μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και της κατανάλωσης καυσίμων. Πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένων της Ολλανδίας, της Δανίας, της Γερμανίας, του Βελγίου και της Βρετανίας έχουν θέσει σε εφαρμογή προγράμματα για τη χρήση ποδηλάτου για τις μετακινήσεις των εργαζομένων, με διαφορετικά είδη κινήτρων: φορολογικές ελαφρύνσεις, χρηματική αποζημίωση ανά χιλιόμετρο ή οικονομικά βοηθήματα για την αγορά ποδηλάτων.


Στη Γαλλία, περίπου 20 εταιρείες και οργανισμοί, που απασχολούν συνολικά 10.000 εργαζόμενους, έχουν συμφωνήσει να πληρώνουν το προσωπικό τους 25 λεπτά του ευρώ ανά χιλιόμετρο μετακίνησης με ποδήλατο, ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση το γαλλικό υπουργείο Μεταφορών.

Ο γάλλος υπουργός Μεταφορών Frederic Cuvillier είπε ότι αν τα αποτελέσματα της δοκιμής είναι ενθαρρυντικά, θα εφαρμοστεί ένα δεύτερο στάδιο του πειράματος, σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Το υπουργείο Μεταφορών ελπίζει ότι τα κίνητρα για τη μετακίνηση με ποδήλατο προς και από τους χώρους εργασίας θα ενισχύσει τη χρήση ποδηλάτου για μετακίνηση κατά 50% – από το 2,4% που είναι σήμερα – επί του συνόλου αυτών που μετακινούνται από το σπίτι στη δουλειά, διανύοντας περίπου 800 εκατομμύρια χιλιόμετρα, με μέση απόσταση τα 3,5 χιλιόμετρα ανά μετακίνηση.

Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Η καλύτερη selfie όλων των εποχών!


O 31χρονος Λονδρέζος Lee Thompson πήγε διακοπές στη Βραζιλία και είπε να τραβήξει μια selfie που σίγουρα αξίζει να δεις.
Σκαρφάλωσε σε περίπου 25 λεπτά στο κεφάλι του επιβλητικού αγάλματος του Χριστού
(40 μέτρα ύψος) στο Ρίο ντε Τζανέιρο και τράβηξε μοναδικές εικόνες!





Διαβάστε παρακάτω »