Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Δεν χορταίνει να φωτογραφίζεται η Rita Rusik

Δεν χορταίνει να φωτογραφίζεται η Rita Rusik

Μέχρι και ο σκύλος της απορεί

Ότι έχει κορμί που κόβει την ανάσα στα 51 της χρόνια είναι γεγονός. Όμως κι αυτή η εμμονή της να φωτογραφίζεται καθημερινά στις παραλίες του Μαϊάμι έχει παραγίνει.

Ο λόγος για την Rita Rusik την ιταλίδα ηθοποιό και παραγωγό κινηματογράφου που φόρεσε και πάλι το μικροσκοπικό μαγιό της και πήγε να δροσιστεί στη παραλία.

Παρέα πήρε και το σκύλο της που αν μπορούσε να μιλήσει θα της έλεγε: «Φτάνει πια».



Πηγή





Διαβάστε παρακάτω »

Σαρκοφάγο φυτό τρώει ποντίκι (Βίντεο)


Τον γύρο του κόσμου κάνει το video που αναρτήθηκε στο YouTube με το αβοήθητο ποντίκι που πέφτει στην παγίδα ενός σαρκοφάγου φυτού.
Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας όμως όντως υπάρχει ένα σαρκοφάγο φυτό που «τρώει» ποντίκια και αρουραίους, ενώ χωνεύει ακόμα και τα δόντια ή τα κόκαλά τους.
Το φυτό, με την επιστημονική ονομασία Nepenthes spathulata, απαντάται στην Ιάβα και τη Σουμάτρα.
Ο κορμός του φτάνει σε μήκος τα πέντε μέτρα. Το φυτό δελεάζει τα ζώα και όταν αυτά μπουν στο «λουλούδι» του τα αιχμαλωτίζει με αποτέλεσμα να πεθάνουν από εξάντληση και «διαλυθούν» από τα πεπτικά του ένζυμα.





Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Νύχτα στη Βρετανία

Εκπληκτικές αεροφωτογραφίες των βρετανικών πόλεων

Αυτές οι εκπληκτικές αεροφωτογραφίες συνελήφθησαν από τον φωτογράφο Jason Hawkes, ο οποίος χρησιμοποιώντας ένα ελικόπτερο, κατάφερε, μετά τη δύση του ηλίου, να συλλάβει στο φακό του εντυπωσιακά πλάνα από διάφορες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας.

Από τη πολύβουη πρωτεύουσα του Λονδίνου, έως και τα βιομηχανικά τοπία του Μάντσεστερ και του Νιούκαστλ, αυτές οι εκπληκτικές εικόνες, τραβηγμένες στα 1.000 πόδια, κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα.

Κάθε φωτογραφία αναδεικνύει τη μοναδική ομορφιά κάθε πόλης, καθώς και το μίγμα της παλιάς με τη νέα αρχιτεκτονική, σε μία τεράστια ποικιλία χρωμάτων.

«Λατρεύω τις βραδινές φωτογραφίες. Οι περισσότερες πόλεις ζωντανεύουν μετά τη δύση του ηλίου και τα πολύχρωμα φώτα προσθέτουν μια σουρεαλιστική νότα στο χαρακτήρα κάθε πόλης. Τα τοπία είναι περισσότερο κινηματογραφικά», δήλωσε ο φωτογράφος
.


ΛΟΝΔΙΝΟ


ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ


ΜΠΡΙΣΤΟΛ




ΓΛΑΣΚΩΒΗ



ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ



ΜΠΑΘ



ΜΠΕΡΚΣΑΪΡ





Δείτε ακόμα .....

Μια πρωτότυπη οντισιόν για… μαύρες γάτες!
Τρελές εφευρέσεις του περασμένου αιώνα!
Τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του κόσμου
Μία πόλη κολλημένη σε βράχο!
Παράξενα κρεβάτια για πολύ περίεργα γούστα


Διαβάστε παρακάτω »

Πού φυτρώνει η...τεκίλα; (Βίντεο)

  Το ξέρατε ό,τι η τεκίλα, προέρχεται από ένα ειδικό φυτό, το οποίο δεν λέγεται φυσικά "τεκιλολούλουδο" όπως το αποκαλούμε στον τίτλο αλλά, αγαύη; Η αγαύη στην Ελλάδα είναι ο γνωστός σε όλους μας "αμάραντος" ο οποίος μας έχει έρθει από το Μεξικό.

  Αν και μεξικανικής καταγωγής η αγαύη έχει ελληνικότατο όνομα, προερχόμενο από την ελληνική μυθολογία. Κόρη του βασιλιά της Θήβας Κάδμου και αδερφή της Σεμέλης (μητέρας του Διόνυσου) , όταν η τελευταία κεραυνοβολήθηκε από τον εραστή της, Δία, η Αγαύη διέδωσε πως ο Δίας τιμώρησε την αδερφή της γιατί τον συκοφάντησε.
 
  Η τεκίλα, παράγεται από ένα συγκεκριμένη ποικιλία του φυτού, την μπλε αγαύη. Τα φυτά αυτά με τα ακιδωτά φύλλα, καλλιεργούνται μόνο στις ξηρές ορεινές περιοχές του Μεξικού εδώ και χιλιάδες χρόνια και είναι γνωστά ως "κρασί τεκίλα".


perierga.gr - Πού φυτρώνει η... τεκίλα;


Και διαιτητικός ο χυμός της αγάυης!

  Πρόσφατα μάλιστα δημοσιεύτηκε μια έρευνα υπό τον Δρ. Τζόρζ Σεγκούρα του Πανεπιστημίου της Γκουανταλαχάρα, σύμφωνα με την οποία ο χυμός που εκχειλίζεται από τα μπλε φυτά αγαύης,  μπορεί να βοηθήσει όλους αυτούς που προσπαθούν να χάσουν κιλά. Για να μην χαρείται όμως άδικα, τα πιθανά οφέλη της αγαύης στη δίαιτα χάνονται όταν το φυτό αποστάζεται στο αλκοόλ, για να γίνει τεκίλα.

 Δείτε στο βίντεο πόσο σκληρή δουλειά απαιτείται για να μαζευτούν τα φυτά της μπλε αγαύης από το χωράφι και να οδηγηθούν στο αποστακτήριο και από εκεί στα ποτήρια μας. Στην υγειά μας!!




Πηγή

 
Διαβάστε παρακάτω »

Η αρχαία αρχιτεκτονική έμπνευση για “πράσινο” τσιμέντο


Εμπνεόμενοι από τους αρχαίους Ρωμαίους και Αιγύπτιους, μηχανικοί του Drexel University ανέπτυξαν μια “πράσινη” ποικιλία του τσιμέντου Πόρτλαντ χρησιμοποιώντας ορισμένα όμοια υλικά και ακολουθώντας παραπλήσιες μεθόδους.
Η εν λόγω μέθοδος παραγωγής συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 97% και στον περιορισμό του κόστους κατά 40% σε σύγκριση με την παραγωγή του συμβατικού τσιμέντου Πόρτλαντ.
Ο τσιμέντο των ερευνητών του Drexel University είναι μια παραλλαγή αλκαλικώς ενεργοποιηµένου τσιμέντου το οποίο προέρχεται από τη μείξη ενός υποπροϊόντος (σκωρία µε ασβεστόλιθο) και δεν απαιτεί θέρμανση για την παραγωγή του.
Το τσιμέντο αυτό αποτελείται σε ποσοστό 68% από μη πυρακτωμένο ασβεστόλιθο έναντι μόνο 5% στο συμβατικό Πόρτλαντ.
Οι επιστήμονες θεωρούν πως η μέθοδος αυτή αποτελεί μια καλή λύση για την περιβαλλοντικά φιλική δόμηση στις χώρες που η ζήτηση για οικοδομές βρίσκεται σε άνοδο.
Οι Αρχαίου Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν μια παρόμοια μέθοδο στην κατασκευή των πυραμίδων, με ένα μείγμα συμπαγούς ασβεστόλιθου, οξείδιο του ασβεστίου και διατομική γη.
Οι Ρωμαίοι αντίστοιχα, χρησιμοποιούσαν ηφαιστειακή τέφρα, οξείδιο του ασβεστίου, άμμο και νερό, όπως στη μέθοδο pozzalana.
Η ερευνητική ομάδα φιλοδοξεί να δημιουργήσει πιο προσιτά οικοδομικά υλικά για περιθωριοποιημένους πληθυσμούς που ζουν σε φαβέλες, αλλά και να ενεργοποιήσει επιχειρήσεις παραγωγής περιβαλλοντικά φιλικών οικοδομικών υλικών χαμηλού κόστους σε χώρες όπως η Ινδία.

Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

«Έξυπνο» ύφασμα φορτιστής στον στρατό


Πρωτοποριακές στρατιωτικές στολές από έξυπνα υφάσματα αναπτύσσει η εταιρεία Intelligent Textiles, με έδρα το Surrey της νοτιανατολικής Αγγλίας.
Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει για τις νέες στολές ηλεκτρικά αγώγιμο νήμα, το οποίο θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες και τα καλώδια που βαραίνουν τους στρατιώτες και τους δυσκολεύουν στις μετακινήσεις τους.
Με άλλα λόγια, τα «έξυπνα» υφάσματα της στολής θα λειτουργούν ως μια κεντρική μονάδα ενέργειας, μια κεντρική μπαταρία που θα τροφοδοτεί τον εξοπλισμό των στρατιωτών, οι οποίοι μέχρι σήμερα έπρεπε να «κουβαλούν»  πάνω τους ένα σωρό μπαταρίες και καλώδια για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών.
«Έχουμε ενσωματώσει στις στολές αγώγιμο νήμα που μεταφέρει την ενέργεια και τα δεδομένα εκεί που πρέπει να πάνε», τόνισε σε δηλώσεις της η διευθύντρια της εταιρείας Intelligent Textiles, Asha Thompson.
«Ένα από τα προβλήματα με τα συμβατικά καλώδια είναι ότι αν κοπούν συνήθως καταστρέφονται. Εμείς ενσωματώνουμε στις στολές περισσότερο ύφασμα από αυτό που πραγματικά χρειάζεται, έτσι ώστε αν κοπεί, καταστραφεί ή σκιστεί να υπάρχει τρόπος για τη μεταφορά των δεδομένων», προσέθεσε.
Οι νέες στολές φτιαγμένες από «έξυπνα» υφάσματα θα δοκιμαστούν τον Μάιο και μέχρι το τέλος του χρόνο θα χρησιμοποιηθούν σε περιορισμένες περιπτώσεις. Δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ευρέως πριν το 2014 ή το 2015.

Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Δείτε το δέντρο με τα 10.000 διακοσμητικά αυγά! (Βίντεο)

Δείτε το δέντρο με τα 10.000 διακοσμητικά αυγά! : Περίπου 10.000 διακοσμητικά αυγά έχουν τοποθετηθεί σε ένα δέντρο σε πόλη της Γερμανίας εν όψει των εορτασμών του Πάσχα.  Όπως μεταδίδει το euronews το
Περίπου 10.000 διακοσμητικά αυγά έχουν τοποθετηθεί σε ένα δέντρο σε πόλη της Γερμανίας εν όψει των εορτασμών του Πάσχα.

perierga.gr - Ένα δέντρο με 10.000 πασχαλινά αβγά!

perierga.gr - Ένα δέντρο με 10.000 πασχαλινά αβγά!
perierga.gr - Ένα δέντρο με 10.000 πασχαλινά αβγά!
perierga.gr - Ένα δέντρο με 10.000 πασχαλινά αβγά!
perierga.gr - Ένα δέντρο με 10.000 πασχαλινά αβγά!






Όπως μεταδίδει το euronews το δέντρο βρίσκεται στην πόλη Σάαφελντ της ανατολικής Γερμανίας και ήδη αποτελεί ατραξιόν για τους τουρίστες.




Διαβάστε παρακάτω »

Έδειρε τον διαιτητή γιατί... τόλμησε να τον αποβάλει. (Βίντεο)

Πολύ καλά θα πρέπει να το σκεφτούν από εδώ και στο εξής οι διαιτητές στο τοπικό πρωτάθλημα Βραζιλίας «Campeonato Amazonense» για να αποβάλλουν ποδοσφαιριστή.

Κι αυτό γιατί ο τελευταίος ρέφερι που το έκανε μετράει αρκετούς μώλωπες. Ναι καλά διαβάσατε…

Ένας παίκτης στη συγκεκριμένη διοργάνωση, μόλις αντιλήφθηκε ότι ο διαιτητής του έδειξε κόκκινη κάρτα, όρμησε πάνω του και άρχισε να τον χτυπάει.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο -υπέρμετρα- οξύθυμος ποδοσφαιριστής συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει και βαριά ποινή αποκλεισμού που μπορεί να φτάσει τις 720 ημέρες όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα.


Διαβάστε παρακάτω »

Φοιτητές προσφέρουν δωρεάν χαλαρωτικό σεξ πριν από τις εξετάσεις

Τον ρόλο της βαλβίδας… αποσυμπίεσης αποφάσισαν να αναλάβουν τρεις φοιτητές του πανεπιστημίου του Μάνχαϊμ στη Γερμανία, οι οποίοι προσφέρουν εαυτούς ως μηχανές του σεξ προς «στρεσαρισμένες» φοιτήτριες!

Οι τρεις φοιτητές οικονομικών, με τα ψευδώνυμα Όσκαρ, Κρίστοφερ και Γιούλιους, έχουν γεμίσει το campus του Μάνχαϊμ με αφίσες που κάνουν γνωστές τις υπηρεσίες τους, προς τις φοιτήτριες που αγχώνονται, λόγω διαβάσματος και εξεταστικής περιόδου.

Αποκαλούν μάλιστα το σχέδιό τους «Bib:Love», δηλαδή «Η Βιβλιοθήκη της Αγάπης», και υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα, δηλαδή «καλούς βαθμούς διά μέσου καλού σεξ».

Ο Κρίστοφερ, ένας εκ των εμπνευστών του σχεδίου, σημειώνει: «Προσφέρουμε καλό σεξ που λειτουργεί ως αγχολυτικό εν όψει μιας δύσκολης εξεταστικής περιόδου».

Οι ενδιαφερόμενες δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν μια απλή διαδικασία για να μπουν στην… ουρά: με την αποστολή μιας αίτησης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η κοπέλα ζητεί συνάντηση με έναν από τους τρεις. Το ραντεβού δίνεται σε κάποιο μπαράκι, όπου το ζευγάρι συζητά για να καταλάβει εάν ταιριάζει ερωτικά. Αν όλα πάνε καλά, η βραδιά καταλήγει στο σπίτι ενός εκ των δύο.

Μοναδικός όρος είναι πως οι τρεις νέοι διατηρούν το δικαίωμα να αρνηθούν να κάνουν σεξ με μια φοιτήτρια, εάν δεν τους έλκει εμφανισιακά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο… προ-εξεταστικό πρόγραμμα είναι πολλές. Μέχρι στιγμής, έγιναν 82 αιτήσεις και 5 εξ αυτών κατέληξαν σε one night stand - σεξ της μιας βραδιάς, ενώ, όπως λέει ο Κρίστοφερ, ενδιαφέρον εκδηλώνουν φοιτήτριες και άλλων γειτονικών πανεπιστημίων, όπως του Ουλμ και του Τέμπιγκεν.

Τι λένε όμως οι καθηγητές του Πανεπιστημίου; Εμφανίζονται πραγματικά άνετοι και προοδευτικοί, καθώς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αντιμετωπίζουν με χιούμορ την έμπνευση των τριών.

Εξάλλου, ό,τι γίνεται ούτως ή άλλως κάθε βράδυ στα μπαράκια των πανεπιστημιουπόλεων συμβαίνει και τώρα και μάλιστα… με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. 
Πηγή
Διαβάστε παρακάτω »

Λίμνη στην Παταγονία εξαφανίζεται για δεύτερη φορά με μυστηριώδη τρόπο (Βίντεο)

Ένα παράξενο φαινόμενο, που έκανε για δεύτερη φορά την εμφάνισή του φέτος στη Χιλή, προβληματίζει τους επιστήμονες.
Μια λίμνη εξαφανίστηκε για δεύτερη φορά αυτή τη χρονιά αφήνοντας άφωνους τους επιστήμονες. Πρόκειται για τη λίμνη Cachet 2 στην Παταγονία της Χιλής, που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή, εξαιτίας του παράξενου φαινομένου. 

  Η λίμνη άρχισε να "αδειάζει" πριν από μερικές μέρες, με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να μειωθεί  κατά 31 μέτρα τις τελευταίες 48 ώρες.


Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει εξηγήσουν ακόμα το φαινόμενο. "Δεν γνωρίζουμε το γιατί, αλλά η λίμνη άδειασε πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε όταν  είχε πάλι γεμίσει μετά από περίπου δύο μήνες",  δήλωσε η Φαμπιάν  Εσπινόζα , διευθύντρια κέντρου θαλασσίων ερευνών  και πρόσθεσε ότι από το 2008 το ίδιο φαινόμενο είχε καταγραφεί 11 φορές.

Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Φωτογραφίες τρελών σκύλων. Ποσοχή ... γυαλίζει το μάτι τους!

Διαβάστε παρακάτω »