Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αληθινή φωτογραφία απο το Roswell ή fake?

Μια νέα φωτογραφία διέρρευσε και κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο, η οποία υποτίθεται ότι αναφέρετε στην περίπτωση του Roswell το 1947.


Η φωτογραφία όμως παρουσιάζει ένα ελάττωμα. Κοιτάξτε το έμβλημα στο μανίκι του στρατιώτη.
Είναι το έμβλημα της USAF (U.s. Air Force). Το ύποπτο στην φωτογραφία είναι ότι το συμβάν στο Roswell συνέβη τον Ιούλιο του 1947, και η
USAF  ιδρύθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους. Δηλαδή 2,5 μήνες αργότερα.
                                                                  το έμβλημα της USAF




Αν η φωτογραφία είναι αυθεντική και όχι ψεύτικη, δεν μπορεί να είναι η περίπτωση Roswell, αλλά πιθανόν κάποια μεταγενέστερη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι φαίνεται το ανθρωποειδές να έχει τρία δάκτυλα, ενώ οι αναφορές της εποχής μιλάνε για τέσσερα. (το γνωστό βίντεο της νεκροψίας μας δείχνει έξι!!).

Το μόνο θετικό στην φωτογραφία, (αν είναι εξωτερικός χώρος), ότι μοιάζει να είναι βράδυ ή πολύ νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Jesse Marcel (επικεφαλή για την ανάκτηση των συντριμμιών), έφτασαν στο σημείο της πτώσης ξημερώματα.


Πηγή



Διαβάστε παρακάτω »

Irina Shayk: Λατρεύω τα μικροσκοπικά μπραζίλιαν μαγιό

«Λατρεύω τα μικροσκοπικά μπραζίλιαν μπικίνι γι’ αυτό και πολλές φορές ο κόσμος νομίζει ότι είμαι από τη Βραζιλία. Δεν θέλω να έχω σημάδια στο σώμα μου από το μαύρισμα και τα μπραζίλιαν μπικίνι είναι τα ιδανικά για να κάνω ομοιόμορφο μαύρισμα» λέει η Irina Shayk.

Η Irina προτρέπει τις γυναίκες να φορούν ότι τους αρέσει για να αισθάνονται σέξι και να μην έχουν κόμπλεξ με το σώμα τους.

«Πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση. Μου αρέσει να φοράω άνετα ρούχα που τα αισθάνομαι σαν δεύτερο δέρμα. Είμαι σίγουρη ότι κάθε γυναίκα μπορεί να είναι όμορφη και σέξι και δεν υπάρχουν πρότυπα για την ομορφιά. Πολύ σημαντικό είναι να φοράς όμορφα και άνετα εσώρουχα», συμβουλεύει η καλή του Ronaldo.

Η Irina πρωταγωνιστεί στη νέα διαφημιστική καμπάνια γνωστών ισπανικών παπουτσιών και ποζάρει σε αρκετές φωτογραφίες με τα παπούτσια στο… χέρι.















Πηγή


Δείτε ακόμα .....

Μια playmate στην παραλία
Η Γεωργία Σάλπα δροσίζεται με το ... παγωτό της
Η... παιχνιδιάρα Kate Upton
Όποιος τη νύχτα... (κρυφο)περπατεί
Η Carla Ossa «ξεδιψάει» τον ανδρικό πληθυσμό 

Διαβάστε παρακάτω »

Επί 8 χρόνια τρώει μόνο πίτσα

Η Sophie Ray πάσχει από επιλεκτική διατροφική διαταραχή

Η 19χρονη Sophie Ray από το Wrexham της Ουαλίας τα τελευταία οκτώ χρόνια τρέφεται μόνο με πίτσα μαργαρίτα. Τα διατροφικά της προβλήματα ξεκίνησαν από την τρυφερή ηλικία των δύο ετών, ενώ από τα 11 της επιβιώνει μόνο με πίτσα με ντομάτα και τυρί.

Η νεαρή κοπέλα πάσχει από μια σπάνια διατροφική διαταραχή (Selective Eating Disorder-SED), εξαιτίας της οποίας έχει αναπτύξει φοβία σε όλα τα τρόφιμα και δεν μπορεί να δοκιμάσει τίποτε καινούριο.


Όταν ήταν δύο χρονών έπαθε γαστρεντερίτιδα και τότε ξεκίνησε ο φόβος της στο… φαγητό. Τότε ανεχόταν να φάει μόνο μακαρόνια με τυρί, τσιπς και σάντουιτς με τυρί. Μέχρι τα 11 της είχε καταλήξει να τρώει μόνο απλές πίτσες με σάλτσα και τυρί, ενώ κατανάλωνε μέχρι και τρεις τη μέρα!


«Τρελαίνομαι για πίτσα. Κάθε εταιρείας άλλωστε έχει διαφορετική γεύση, αλλά κατά βάση είναι το ίδιο πράγμα και δε χρειάζεται να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Η μητέρα μου μού είπε ότι άρχισα να έχω άποψη για το τι θα φάω από τα δύο μου. Μετά από την αρρώστια άρχισα να φοβάμαι το φαγητό. Πίστευα ότι εξαιτίας αυτού είχα αρρωστήσει. Όταν έγινα 11 δοκίμασα για πρώτη φορά πίτσα και από τότε τρώω μόνο αυτό… για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό» λέει η ίδια.
«Πολλοί πιστεύουν ότι είμαι απλά περίεργη, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για φοβία. Είναι σα να λέει κανείς σε κάποιον που πάσχει από αραχνοφοβία να κρατήσει στο χέρι του μια αράχνη. Όσο περισσότερα υλικά έχει ένα φαγητό τόσο πιο… τρομακτικό μου φαίνεται. Το παραδοσιακό αγγλικό πρωινό είναι ο εφιάλτης μου. Αρρωσταίνω και μόνο που το κοιτάω. Ξέρω ότι δεν είναι καλό για την υγεία μου, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να αλλάξω τη διατροφή μου» προσθέτει.


Διαβάστε παρακάτω »

Pizza express ... με το πάτημα ενός κουμπιού! (Βίντεο)

Μπορεί να μην σας γεμίζει το μάτι και όμως αυτό το μικρό μαγνητάκι ψυγείου, σας φέρνει την pizza στην …πόρτα σας!
Με το πάτημα ενός κουμπιού που διαθέτει, παραγγέλνει την αγαπημένη σας pizza και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την …καταβροχθίσετε!
Από την στιγμή που πατάει κάποιος το κουμπί, αποστέλλεται η παραγγελία μέσω Bluetooth στο κατάστημα! Εκείνοι με την σειρά τους στέλνουν ένα sms ότι έχουν λάβει την παραγγελία και την ετοιμάζουν.



Διαβάστε παρακάτω »

«Φιδίσιοι» δρόμοι για extreme οδήγηση!

perierga.gr - "Φιδίσιοι" δρόμοι για extreme οδήγηση!
Ο δρόμος, η διαδρομή από τον έναν τόπο στον άλλο είναι κι αυτά μέσα στη μαγεία ενός ταξιδιού. Γιατί, βέβαια, όλοι οι δρόμοι δεν είναι ίδιοι, ούτε ταξιδεύουμε πάντα μέσα στην Εθνική Οδό προκειμένου να φτάσουμε στον προορισμό μας.  Σωστά; Υπάρχουν δρόμοι πάνω στα βουνά, ανάμεσα σε απότομα βράχια, μέσα σε χαράδρες ή στην άκρη του γκρεμού. Και σίγουρα δεν μιλάω για «ευθείες» διαδρομές αλλά για δρόμους που για να τους διασχίσεις απαιτείται προηγουμένως να έχεις καταναλώσει μερικά «σκονάκια» για τη ναυτία. Επιπλέον, πρέπει να είσαι έτοιμος για extreme οδήγηση, που δεν σου συμβαίνει και κάθε μέρα! Στο πλαίσιο αυτό είναι και οι δρόμοι που θα δείτε στη συνέχεια, αφού η μία στροφή διαδέχεται την άλλη με απίστευτη ταχύτητα και απότομη κλίση, στους πιο στριφογυριστούς δρόμους που είδατε ποτέ. Γιατί πώς να το κάνουμε; Μια διαδρομή σε έναν από τους 12 «φιδίσιους» δρόμους που ακολουθούν όχι μόνο σου ανεβάζει την αδρεναλίνη αλλά σου προσφέρει και καταπληκτική θέα στα… πέριξ!
1. Stelvio Pass Road, Ιταλία
perierga.gr - "Φιδίσιοι" δρόμοι για extreme οδήγηση!

Bρίσκεται στην ανατολική πλευρά των Ιταλικών Άλπεων και τα ζιγκ-ζαγκ εκτείνονται σε μια απόσταση 2,7 χιλιομέτρων, ενώ οι «φουρκέτες» είναι πάνω από 48 στο σύνολό τους. Η θέα από ψηλά είναι μαγική αλλά για το αυτοκίνητο και τον οδηγό οι στροφές αυτές είναι άκρως επικίνδυνες.
2. Forcella Lavardet, Ιταλία
perierga.gr - "Φιδίσιοι" δρόμοι για extreme οδήγηση!

Πρόκειται για ένα ορεινό πέρασμα σε υψόμετρο 1.542 μέτρων, που βρίσκεται στις Δολομιτικές Άλπεις. Ο δρόμος είναι «πλήρης» στροφών, όπου η οδήγηση μετατρέπεται σε ένα πραγματικά extreme σπορ, ενώ αρκετές ημέρες το χρόνο είναι κλειστός για τα οχήματα, λόγω επικίνδυνων κατολισθήσεων.
3. Col de Turini, Γαλλία
perierga.gr - "Φιδίσιοι" δρόμοι για extreme οδήγηση!

Το Col de Turini είναι ένα βουνό των Άλπεων με υψόμετρο 1.607 μέτρα, που βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας. Ο δρόμος είναι γνωστός από το Ράλι του Μόντε Κάρλο που διεξάγεται κατά μήκος των πολλών στροφών του, αποτελώντας έναν από τους πλέον εντυπωσιακούς «φιδίσιους» δρόμους του κόσμου.
4.  Big Gate Road, Κίνα
perierga.gr - "Φιδίσιοι" δρόμοι για extreme οδήγηση!

Η «μεγάλη λεωφόρος προς τον ουρανό», όπως συνηθίζουν να λένε το δρόμο αυτό οι ντόπιοι, βρίσκεται στην επαρχία Χουνάν και έχει μήκος 10 χιλιόμετρα. Το ψηλότερο σημείο του είναι 1.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και το χαμηλότερο μόλις 200 μέτρα. Ο δρόμος χρειάστηκε οκτώ περίπου χρόνια για να ολοκληρωθεί και οι 99 στροφές του δεν είναι για… λιπόψυχους οδηγούς!
5. Trollstigen, Νορβηγία
perierga.gr - "Φιδίσιοι" δρόμοι για extreme οδήγηση!

Το Trollstigen είναι ένας ελικοειδής ορεινός δρόμος κοντά στην πόλη Rauma της Νορβηγίας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός στους ντόπιους λόγω της απότομης κλίσης του αλλά και των 11 στροφών που διατρέχουν την απότομη πλαγιά του βουνού. Στην κορυφή υπάρχει ένα εντυπωσιακό «μπαλκόνι» με θέα στο δρόμο με τις στροφές αλλά και στον καταρράκτη Stigfossen, που πέφτει με δύναμη από το βουνό.
6. Los Caracoles Pass, Χιλή / Αργεντινή
perierga.gr - "Φιδίσιοι" δρόμοι για extreme οδήγηση!

Αυτός ο δρόμος περνάει μέσα από τις Άνδεις, μεταξύ Χιλής και Αργεντινής, και «ανεβαίνει» μια εξαιρετικά απότομη πλαγιά. Οι πολλές στροφές αλλά και το γεγονός ότι το χειμώνα καλύπτεται από χιόνι καθιστούν την οδήγηση σε όλο το τμήμα του ιδιαίτερα επικίνδυνη.
7. Halsema Highway, Φιλιππίνες
perierga.gr - "Φιδίσιοι" δρόμοι για extreme οδήγηση!

Βρίσκεται στο νησί Luzon και χρειάζονται περίπου 6 ώρες για να τη διασχίσει κάποιος. Κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων είναι συνηθισμένα φαινόμενα, ενώ πολλά τμήματα του δρόμου είναι ακόμη χωματόδρομοι! Οι ομιχλώδεις συνθήκες σε συνδυασμό με την απότομη κλίση των στροφών αλλά και με την απουσία των απαραίτητων στηθαίων ασφαλείας, τη χαρακτηρίζουν ως την πιο επικίνδυνη Εθνική Οδό της χώρας.
8. Transfagarasan, Ρουμανία
perierga.gr - "Φιδίσιοι" δρόμοι για extreme οδήγηση!

Πρόκειται για έναν από τους πιο θεαματικούς δρόμους στον κόσμο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.134 μέτρων. Με μήκος 90 χιλιομέτρων διατρέχει ένα τμήμα των Τρανσυλβανικών Άλπεων και οι απότομες στροφές του αποτελούν πρόκληση για κάθε οδηγό. Ο δρόμος κλείνει από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο, λόγω σφοδρής χιονόπτωσης, ενώ διαθέτει τις περισσότερες σήραγγες από κάθε άλλο δρόμο της Ρουμανίας.
9. Grimsel Pass, Ελβετία
perierga.gr - "Φιδίσιοι" δρόμοι για extreme οδήγηση!

Βρίσκεται σε υψόμετρο 2.165 μέτρων και συνδέει την κοιλάδα του Ροδανού ποταμού με το καντόνι της Βέρνης. Κατασκευάστηκε το 1890 και μοιάζει σαν μια τεράστια «κορδέλα» που διατρέχει τις Ελβετικές Άλπεις. Στροφές που κόβουν την ανάσα αλλά και η υπέροχη θέα στο άγριο τοπίο της περιοχής αξίζουν και με το παραπάνω την οδήγηση μέχρι το τέλος!
10. Atlas Mountain Road, Μαρόκο
perierga.gr - "Φιδίσιοι" δρόμοι για extreme οδήγηση!

Το φαράγγι Νταντές στο Μαρόκο είναι πανέμορφο, αλλά οδηγώντας στις στροφές του δρόμου Atlas Mountain Road που το διασχίζει μπορεί να… καταλήξετε στο εσωτερικό του! Αφήστε, λοιπόν, τη θέα γι’ αργότερα και οδηγήστε με προσοχή στις επικίνδυνες στροφές του.
11. Gotthard Pass, Ελβετία
perierga.gr - "Φιδίσιοι" δρόμοι για extreme οδήγηση!

Το Gotthard Pass στην Ελβετία είναι το πιο διάσημο από όλα τα περάσματα των Άλπεων, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 2.108 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο δρόμος αποτελείται από μια σειρά από απότομες στροφές, καταλήγοντας σε μια επίπεδη κοιλάδα, ενώ διαθέτει την τρίτη μεγαλύτερη οδική σήραγγα στον κόσμο, μήκους 16,1 χιλιομέτρων.
12. Iroha-Zaka, Ιαπωνία
perierga.gr - "Φιδίσιοι" δρόμοι για extreme οδήγηση!

Είναι ένας από τους πιο δύσκολους δρόμους στην Ιαπωνία, ο οποίος περιλαμβάνει 48 απότομες στροφές, όσα και τα γράμματα του αρχαίου ιαπωνικού αλφαβήτου. Μάλιστα σε κάθε στροφή υπάρχει μία πέτρινη πινακίδα με ένα από τα γράμματα, ξεκινώντας από το I-ro-ha, που έδωσε και το όνομά του στο δρόμο.

Πηγή


Δείτε ακόμα .....

Naarden: Το «αστέρι» της Ολλανδίας!
Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου έχει ακόμα και σύννεφα !
Ιπποπόταμος μεγαλώνει με ανθρώπους επειδή τον απέρριψε η μητέρα του
Έξυπνα συνθήματα στους τοίχους
Εξωπραγματικές φωτογραφίες της Γης από έναν αστροναύτη 

Διαβάστε παρακάτω »

Μια playmate στην παραλία

Φωτογραφίες της «καυτής» Shauna Sand στην παραλία του Μαϊάμι

Η Shauna Sand ταράζει τα νερά! Και την αμμουδιά μη σου πω...

Γιατί όταν μια καυτή playmate σουλατσάρει με το μπικίνι της, γίνεται σεισμός. Τρέμει η γη! Ανοίγουν τα μπετά...

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε την καυτή Shauna Sand στην παραλία του Μαϊάμι με το μπικίνι της. Δείτε τις φωτογραφίες...


Πηγή


Δείτε ακόμα .....

Η Γεωργία Σάλπα δροσίζεται με το ... παγωτό της
Η... παιχνιδιάρα Kate Upton
Όποιος τη νύχτα... (κρυφο)περπατεί
Η Carla Ossa «ξεδιψάει» τον ανδρικό πληθυσμό
Η πιο σέξυ γιατρός του ποδοσφαίρου ! Η γιατρός της Τσέλσι προκαλεί... εμφράγματα !

Διαβάστε παρακάτω »

Η Γεωργία Σάλπα δροσίζεται με το ... παγωτό της

Η Γεωργία Σάλπα είναι μία σέξι Ελληνίδα που έχει ταράξει τη ζωή των Ιρλανδών και όχι μόνο. Αυτή τη φορά ο φωτογραφικός φακός την τσάκωσε να απολαμβάνει την ηλιόλουστη μέρα στο Λονδίνο ξαπλωμένη σε ένα πάρκο και να δροσίζεται με το παγωτό της.

Φορώντας ένα καυτό τζιν σορτσάκι και ένα λευκό μπλουζάκι που άφηνε το στήθος σε πλήρη θέα, η Γεωργία Σάλπα ήρθε για να μείνει. 

Διαβάστε παρακάτω »

ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ. Το πλοίο που δεν βυθίστηκε ποτέ. Ένα διαφορετικό σενάριο για την διάσημη ιστορία του μεγάλου ναυαγίου.!!!

Το παρθενικό ταξίδι του “Τιτανικού” είχε αρχικά σχεδιαστεί να γίνει στις 20 Μαρτίου του 1912. Έξι μήνες νωρίτερα, στις 20 Σεπτεμβρίου 1911, το δίδυμο πλοίο του “Τιτανικού”, που είχε το όνομα “Ολύμπικ” και ανήκε επίσης στην White Star Lines, συγκρούστηκε με βρετανικό πολεμικό πλοίο με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές ζημιές.
 Παρά την σφοδρή σύγκρουση το πλοίο δεν βυθίστηκε αλλά κατάφερε να φτάσει στο λιμάνι του Southampton. Το τραγικό για τους πλοιοκτήτες ήταν οτι το “Ολύμπικ” ήταν ανασφάλιστο και η ζημιά δυσβάσταχτη για τα οικονομικά τους…..


Το σατανικό σχέδιο για την δήθεν βύθιση του “Τιτανικού” Με τον “Τιτανικό” να βρίσκετε ακόμη στο ναυπηγείο και το “Ολύμπικ” ανασφάλιστο, η πλοιοκτήτρια εταιρεία βρισκότανε πλέον στα πρόθυρα της καταστροφής! Όταν το “Ολύμπικ” επέστρεψε στα ναυπηγεία Harland & Wolf στο Belfast για επισκευές, οι ιθύνοντες της εταιρείας εμπνεύστηκαν το “σατανικό σχέδιο” που θα τους έσωζε από την οικονομική κατάρρευση:
αφού ανακοίνωναν οτι το πολυαναμενόμενο παρθενικό ταξίδι του “Τιτανικού” θα καθυστερούσε για λίγες ημέρες ώστε να κερδίσουν χρόνο, στην συνέχεια θα επισκεύαζαν το “Ολύμπικ” και θα το μετονόμαζαν σε “Τιτανικό”. Έτσι τα δύο πανομοιότυπα πλοία θα άφηναν τους χώρους του ναυπηγείου με διαφορετικά ονόματα.
Μετά οι πλοιοκτήτες θα φρόντιζαν ώστε ο, ασφαλισμένος για πολλά εκατομμύρια ,”Τιτανικός”- που στην πραγματικότητα θα ήταν το “δίδυμο” πλοίο “Ολυμπικ”- κατά το παρθενικό ταξίδι να έχει μια μικρή σύγκρουση. Η σύγκρουση θα ήταν ελεγχόμενη ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς και η White Star Lines θα εισέπρατε τα ασφάλιστρα.
Για να είναι σίγουροι πως όλα θα πάνε καλά οι άνθρωποι της εταιρείας θα έβαζαν ένα ακόμη πλοίο τους να παρακολουθεί διακριτικά από απόσταση τον “Τιτανικο-Ολύμπικ” και σε περίπτωση ανάγκης να πλησιάσει, να βοηθήσει στην εκκένωση και να ρυμουλκύσει το κρουαζιερόπλοιο με ασφάλεια στην Νέα Υόρκη. Στην συνέχεια θα επισκεύαζαν το πλοίο, θα του ξαναέδιναν το πραγματικό του όνομα ενώ θα είχαν στην διάθεση τους και τον αληθινό “Τιτανικό”!!Στις 10 Απριλίου 1912 – με καθυστέρηση είκοσι ημερών από την ημερομηνία που αρχικά είχε ανακοινωθεί- δεν σάλπαρε για το μοιραίο ταξίδι του ο “Τιτανικός”, αλλά το επισκευασμένο και ξαναβαφτισμένο “Ολύμπικ”- το “δίδυμο” πλοίο του “Τιτανικού” που ήταν πανομοιότυπο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.Κατ’ επέκταση τα μεσάνυχτα της 14ης προς 15ης Απριλίου το πλοίο που συγκρούστηκε και οδήγησε στον θάνατο 1523 ανθρώπους δεν ήταν ο θρυλικός “Τιτανικος” αλλά το ολόιδιο πλοίο της εταιρείας White Star. Ο λόγος; Οι πλοιοκτήτες βρίσκονταν στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής και είχαν σχεδιάσει ένα “δήθεν” ναυάγιο του “Τιτανικού” για να εισπράξουν το υπέρογκο ποσό της ασφάλειας. Μόνο που η σύγκρουση δεν ήταν ανώδυνη όπως υπολόγιζαν αφού όλα πήγαν στραβά!!
Το παραπάνω σενάριο συνωμοσίας δεν αποτελεί αποκύημα της δικής μας φαντασίας. Το 1998, ο συγγραφεας Robin Gardiner κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο “Τιτανικός: Το Πλοίο Που Ποτέ Δεν Ναυάγησε?” (Titanic: The Ship That Never Sank?). Σε αυτό παρουσίαζε την θεωρία του, σύμφωνα με την οποία το πλοίο που ναυάγησε δεν ήταν ο “Τιτανικός” αλλά το “Ολύμπικ”. Ο Gardiner μάλιστα προχώρησε ακόμη πιο πέρα υποστηρίζοντας οτι ο δήθεν-Τιτανικός δεν συγκρούστηκε με παγόβουνο, αλλά με ένα από τα πλοία που τον ακολουθούσαν, όταν αυτο για άγνωστους λόγους πλησίασε πολύ κοντά του με σβηστα φώτα. Κατά τον συγγραφέα αυτός είναι και ο λόγος που οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για “παγόβουνο που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά στο πλοίο”. Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις η άποψη του Gardiner, αμφισβητήθηκε έντονα, χαρακτηρίστηκε “αστεία” και απαξιώθηκε. Μην περιμένετε από εμάς να σας διαφωτίσουμε ως προς την αξιοπιστία της θεωρίας του Robin Gardiner. Αυτό που θα κάνουμε είναι να σας δώσουμε μερικά ακόμη στοιχεία για το θέμα αυτό. Τα συμπεράσματα δικά σας!
Δεκάδες είναι οι μαρτυρίες επιζώντων του θρυλικού ναυαγίου που μιλούν για ένα πλοίο που ακολουθούσε τον “Τιτανικό” σε ολόκληρο το ταξίδι του.
Προσθέτουν μάλιστα οτι χάθηκε μυστηριωδώς μετά την πρόσκρουση στο παγόβουνο και δεν πήγε να βοηθήσει στην διάσωση των ναυαγών.
Το πλήρωμα του πλοίου “Californian” που έπλεε στην περιοχή, υποστηρίζει ακριβώς το ίδιο: λίγο πριν ο “Τιτανικός” εκπέμψει “sos” είδαν καθαρά ένα πλοίο στην ίδια θαλάσσια περιοχή αλλά από το μέγεθος του συμπέραναν οτι δεν ήταν ο “Τιτανικός”. Η περίπτωση βεβαίως του πλοίου Californian είναι ένα σκοτεινό σημείο στην ιστορία του “Τιτανικου” όμως η συγκεκριμένη μαρτυρία θεωρείται αξιόπιστη αφού συμπίπτει με αυτή των διασωθέντων.
Σήμερα σχεδόν 100 χρόνια μετα το ναυάγιο δεν έχει κανείς διευκρινήσει με σαφήνεια ποιό ήταν το “πλοίο φάντασμα” που ακολουθούσε τον “Τιτανικό” και κυρίως γιατί εξαφανίστηκε μετά το ναυάγιο. Σε αυτα τα ερωτήματα έρχεται να απαντησει ο συγγραφέας Robin Gardiner ��ε την “θεωρία συνωμοσίας “του. Ο Gardiner -που υποστηρίζει οτι το πλοίο που βυθίστηκε δεν ήταν ο “Τιτανικός” αλλά το ολόιδιο πλοιο “Olympic” για να εισπράξει η εταιρεία το ποσό της ασφάλειας -προχωράει την θεωρία του ένα βήμα παραπέρα.
Συγκεκριμένα λέει ότι ο “Τιτανικός” δεν προσέκρουσε πάνω σε παγόβουνο, όπως όλοι νομίζουμε, αλλά σε ένα πλοίο. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το αρχικό σχέδιο της πλοιοκτήτριας εταιρείας ήταν να ρίξουν το κρουαζιερόπλοιο σε ένα μικρό παγόβουνο γιατί θεωρούσαν οτι ήταν αδύνατο (!!) να βυθιστεί αμέσως το συγκεκριμένο πλοίο από αυτήν την πρόσκρουση. Είχαν κανονίσει λοιπόν να ακολουθεί σε διακριτική απόσταση ένα άλλο πλοίο, το οποίο θα πλησίαζε αμέσως μετά το στημένο “ατύχημα”, θα βοηθούσε στην εκκένωση του “Olympic-Titanic” και αμέσως μετά στην ρυμούλκηση του.
Το σχέδιο όμως δεν εφαρμόστηκε σωστά. Για άγνωστους λόγους -μηχανικη βλάβη ίσως;- το πλοίο που ακολουθούσε τον “Τιτανικό” πλησίασε υπερβολικά κοντά με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μαζί του και να προκληθούν και στα δύο τεράστιες ζημιές. Σύμφωνα πάντα με τον Gardiner το μοιραίο πλοίο-φάντασμα βυθίστηκε και αυτό λίγη ώρα πριν από τον “Τιτανικό”- για αυτό και “εξαφανίστηκε μυστηριωδώς” όπως κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες.”Τιτανικός” και “Olympic”: ποιο από τα δύο όμοια πλοία της White Star Lines βυθίστηκε στο θρυλικό ναυάγιο? Όποια κι αν ειναι η απάντηση το βέβαιο είναι ότι – αν ισχύει η θεωρία συνωμοσίας περί μη βύθισης του “Τιτανικού” τότε- το ένα από τα δύο πλοία έμεινε “ζωντανό”. Άραγε που βρίσκετε σήμερα;Όποιο από τα δύο πλοία κι αν βυθίστηκε στα παγωμένα νερα του Ατλαντικού την νύχτα της 14ης Απριλιου 1914, το άλλο παρέμεινε άθικτο. Είτε αυτός ήταν ο αληθινός “Τιτανικός”, είτε όχι , το πλοίο που έφερε το όνομα “Olympic” ήταν ολόιδιο με αυτό που ναυάγησε, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Και η απορία που προκύπτει είναι τι απέγινε άραγε αυτό το κρουαζιερόπλοιο.Το ενδιαφέρον του κόσμου για τον “Τιτανικό” είναι τόσο έντονο 100 χρόνια μετά που η ύπαρξη έστω ενός “δίδυμου” πλοίου θα αποτελούσε πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκέπτων από όλον τον κόσμο. Δυστυχώς όμως η White Star Lines είχε άλλη άποψη. Μετά το μοιραίο ναυάγιο,το “Olympic” συνέχισε κανονικά τα δρομολόγια του. Στον Α παγκόσμιο πόλεμο επιτάχθηκε για να μεταφέρει αμερικανούς και αυστραλούς στρατιώτες στην πρώτη γραμμή με το κωδικό όνομα Τ2810.
Μετά την λήξη του πολέμου το 1918 και μέχρι το 1934 το “δίδυμο” του “Τιτανικού” ξανάγινε κρουαζιερόπλοιο υπερατλαντικών ταξιδιών. ‘Οταν η πλοιοκτήτρια εταιρεία κατέρρευσε οικονομικά και εξαγοράστηκε, οι νέοι ιδιοκτήτες πούλησαν το πλοίο για παλιοσίδερα έναντι του ποσού των 100.000 δολλαρίων.
Έτσι στις 11 Οκτωβρίου 1935 το πλοίο – που για κάποιους ήταν ο ίδιος ο “Τιτανικός” με το όνομα “Ολυμπικ”- οδηγηθήκε στην Thomas Ward Company στην Σκωτία. Για έναν περί που χρόνο όλα τα είδη πολυτελείας, από τα διακοσμητικά και τα έπιπλα, μέχρι τα σκεύη, βγήκαν σε δημόσιο πλειστηριασμό. Αμέσως μετά το πλοίο που θα μπορούσε να είναι το δημοφιλέστερο μουσείο του κόσμου, παραδόθηκε στην μανία των ειδικών μηχανημάτων και μεταβλήθηκε σε παλιοσίδερα. Μαζί του χάθηκε κάθε ελπίδα να μάθουμε εαν το “Ολύμπικ” ήταν ή οχι ο “Τιτανικός”.

Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Naarden: Το «αστέρι» της Ολλανδίας!


perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!Η πόλη Naarden βρίσκεται στην επαρχία της βόρειας Ολλανδίας και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα οχυρωμένης πόλης του 16ου αιώνα. Είναι, μάλιστα, μία από τις καλύτερα διατηρημένες οχυρωμένες πόλεις στην Ευρώπη αλλά και η μοναδική που έχει να επιδείξει διπλά τείχη και τάφρους.

perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!

Το σχέδιό της, που θυμίζει «αστέρι», επιλέχθηκε με σκοπό την καλύτερη άμυνα της περιοχής, μετατρέποντας την πόλη σε ένα από τα σπουδαιότερα στρατηγικά οχυρά του παρελθόντος. Η αρχική κατασκευή της τοποθετείται στον 13ο αιώνα, ενώ εξελίχθηκε σχεδιαστικά μέχρι τον 16ο αιώνα, λαμβάνοντας τη μορφή που έχει σήμερα.
perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, οι οχυρώσεις σταμάτησαν να συντηρούνται και κατασκευάστηκαν καταφύγια, τα περισσότερα από τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα, και μάλιστα σε άριστη κατάσταση. Μετά τον Α’  Παγκόσμιο Πόλεμο ολόκληρη η πόλη θεωρήθηκε μνημείο, αποτρέποντας έτσι την καταστροφή της.
perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!
Στις μέρες μας η πόλη Naarden αποτελεί ένα ολόκληρο πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό μουσείο, με κτίρια επιβλητικά, φρούρια, προμαχώνες και τάφρους σε όλο το μήκος της για να θυμίζουν το ιστορικό παρελθόν της.
perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!
Εντυπωσιακοί κήποι, φυσικές λίμνες και ένα εκπληκτικό δίκτυο καναλιών συνθέτουν το «φυσιολατρικό» της πρόσωπο, ενώ οι εικόνες σε κάθε σημείο της «ξεδιπλώνουν» το μεγάλο «εικαστικό» ενδιαφέρον που προκαλεί στους επισκέπτες.
perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!
Γραφικές πλατείες, πλακόστρωτα σοκάκια, μικρές εκκλησίες και παραδοσιακά κτίρια ολοκληρώνουν το τοπίο, προς τέρψιν όλων των αισθήσεων, ενώ οι ιστορίες, οι μύθοι και οι θρύλοι των ντόπιων δημιουργούν ένα παράξενο σκηνικό: Ιππότες να μάχονται για τα όμορφα μάτια μιας πριγκίπισσας…
perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!
perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!
perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!
perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!
perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!
perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!
perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!
perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!
perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!
perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!
perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!
perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!
perierga.gr - Naarden: Το "αστέρι" της Ολλανδίας!



Δείτε ακόμα .....

Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου έχει ακόμα και σύννεφα !
Ιπποπόταμος μεγαλώνει με ανθρώπους επειδή τον απέρριψε η μητέρα του
Έξυπνα συνθήματα στους τοίχους
Εξωπραγματικές φωτογραφίες της Γης από έναν αστροναύτη
Πισίνα με θέα... 

Διαβάστε παρακάτω »