Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ice Hotel: 'Ενα πολυτελές ξενοδοχείο από... πάγο!


Τι θα έλεγες να μείνεις για διακοπές σε ένα γιγάντιο igloo ή καλύτερα ένα πολυτελές ξενοδοχείο από πάγο και χιόνι; Μπορεί να μην το έχεις φανταστεί αλλά αυτή η διαμονή είναι μια εμπειρία ζωής, βγαλμένη από παραμύθι σαν τη Βασίλισσα του Χιονιού και επειδή εκεί κάνει πολύ κρύο μην σκεφτείς να πας χωρίς το ταίρι σου... εδώ χωράει για τα καλά αυτό που λέμε " πολύ κρύο... καιρός για δύο".

Ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο, το Icehotel, βρίσκεται στη μικρή πόλη Jukkasjarvi στη Σουηδία, Βόρεια του Αρκτικού Κύκλου και είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από πάγο. Κάθε χρόνο καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες από όλη την Σουηδία επισκέπτονται τη μικρή πόλη για την εξεζητημένη κατασκευή του πελώριου ξενοδοχείου από Πάγο και Χιόνι.


Η ακριβής του τοποθεσία αλλάζει κάθε χρόνο αφού κάθε αρχές του χειμώνα χτίζεται από την αρχή και 10 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί ταξιδιώτες παραμένοντας ανοιχτό έως τις 18 Απριλίου, λίγο πριν αρχίσουν οι πάγοι να λιώνουν.


Απλώνεται σε μία έκταση 6 χιλιάδων στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο- και το αυθεντικό- παγωμένο ξενοδοχείο στο κόσμο. Όλες του οι εγκαταστάσεις, ακόμα και τα κρεβάτια είναι φτιαγμένα από χιόνι και πάγο. Οι πελάτες τους μπορούν να απολαύσουν τον υπνάκο τους μέσα σε θερμικό sleeping bag στο ειδικά σχεδιασμένο, παγωμένο κρεβάτι, υπενδεδυμένο με δέρμα τάρανδου. Το πρωί, το προσωπικό του ξενοδοχείου σου φέρνει στο κρεβάτι ζεστό χυμό για να ζεσταθούν τα κοκαλάκια σου, αφού η μέση θερμοκρασία μέσα στα δωμάτια είναι -8 βαθμοί Κελσίου. Όσο για το βραδάκι, αν ακόμα δε μπορείς να συνέλθεις από τον παγετώνα, μπορείς να επισκεφτείς το Absolut μπαρ και να ζεστάνεις… το συκώτι σου με λίγη βότκα.

Μη χάσεις την ευκαιρία να το επισκεφτείς αφού οι τιμές είναι νορμάλ για τέτοια διαμονή, αλλά ακόμα και αν δε μείνεις μπορείς απλά να το επισκεφτείς, όπου η περιήγηση στο εσωτερικό του είναι δωρεάν! 



Διαβάστε παρακάτω »

Παράξενα δαχτυλίδια! Δείτε μερικά από τα πιο δημιουργικά και ασυνήθιστα δαχτυλίδια στον κόσμο!


Το έθιμο του "δούναι και λαβείν" δαχτυλιδιών χρονολογείται πάνω από 6.000 χρόνια! Οι άνθρωποι όλων των τάξεων φορούσαν δαχτυλίδια για πολλούς και διάφορους λόγους, ενώ πλέον τα δαχτυλίδια έχουν καθιερωθεί ως μέσο αυτοκέφρασης.

Είθισται τα μέλη της μαφίας να φορούν δαχτυλίδια στα δάχτυλά τους, ενώ οι βασιλείς φορούσαν πάντα στο δείκτη τους, δαχτυλίδι! 

Ανάμεσα σε αμέτρητα σχέδια δαχτυλιδιών, δείτε μερικά από τα τα πιο δημιουργικά και ασυνήθιστα δαχτυλίδια στον κόσμο!



 "Φωλιά πουλιών"



 "Κουτί από κόσμημα"



για DJs...!
 


 δαχτυλίδι σε σχήμα κλειδιών!



δαχτυλίδι- πρόκες και βίδες!
 

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Εντυπωσιακοί πίνακες από... φρούτα και λαχανικά!


Ο φωτογράφος Klaus Enrique Gerdes, εμπνευσμένος από τον τρόπο δουλειάς του Ιταλού ζωγράφου του 16ου αιώνα, Giuseppe Arcimboldo, δημιούργησε μια σειρά από συνθέσεις με τίτλο «Η σειρά Arcimboldo» , στην οποία απεικονίζονται ανθρώπινα πορτρέτα φτιαγμένα από φρούτα, λαχανικά, λουλούδια και άλλα προϊόντα καθημερινής χρήσης!

Σκοπός του Gerdes ήταν να αναδείξει τη στενή σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης.

Το φθινόπωρο



Ο χειμώνας



Η άνοιξη
 


 Το καλοκαίρι


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »