Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Νίκος Κακλαμανάκης: «Ο Τσοχατζόπουλος με έκοψε από τους Ολυμπιακούς!»


Ο Νίκος Κακλαμανάκης για το κόψιμο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ κατηγορεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Όπως ο ίδιος αναφέρει το 1988 είχε καταφέρει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, αλλά τελικά δεν πήρε μέρος αφού «κόπηκε» από τον Τσοχατζόπουλο...

Ο ίδιος δηλώνει χαρακτηριστικά στο «Πρώτο θέμα»: «Το 1988 ήμουν ένα 19χρονο παιδί που του τράβηξαν βίαια το χαλί κάτω από τα πόδια πριν πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο. Με πίεσαν πολύ βαθιά μέσα στο χώμα. Το 1988 ένας πολιτικός με έλιωσε σαν μυρμήγκι. Έδωσε εντολή να προτιμηθεί στη θέση μου ένας αθλητής τον οποίο είχα κερδίσει σε δεκατρείς από τις δεκατέσσερις προκρίσεις για την Ολυμπιάδα.

Και αυτό το έμαθα μόλις πριν από 7-8 χρόνια, καθώς μου το αποκάλυψε ένας φίλος του τεχνικού συμβούλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, Ηλία Καρώνη. Ο Καρώνης, δυστυχώς πέθανε από καρκίνο και θέλοντας να ελαφρώσει την ψυχή του, εξομολογήθηκε ότι ο αποκλεισμός μου το 1988 «δεν ήταν επιλογή δική μου, ήταν εντολή του Τσοχατζόπουλου. Από ότι ακούστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αδελφικός φίλος με τον πατέρα του αθλητή που τελικά επελέγη».

Ακόμα όμως και το 2000 ο Νίκος Κακλαμανάκης υποχρεώθηκε να προετοιμαστεί παρέα με σωματοφύλακες, αφού η επιλογή του να καταγγείλει τα κακώς κείμενα στον αθλητισμό τον έφερε αντιμέτωπο ακόμα και με ανθρώπους της νύχτας. «Ενώ βρισκόμουν σε προετοιμασία εμφανίστηκε ένας τύπος και μου είπε: "Έχω τον τρόπο μου να μην φτάσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς". Απειλούσε ότι θα μου σπάσει τα γόνατα, θα με σκοτώσει...»

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »