Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

‘Ενα παράξενο μαύρο… παγόβουνο!


Αυτό που βλέπετε δεν είναι οφθαλμαπάτη ούτε χρωματική επεξεργασία με το Photoshop! Είναι ένα μαύρο παγόβουνο δίπλα σε ένα λευκό! Αν και όλοι γνωρίζουμε ότι ο πάγος έχει λευκό χρώμα, το συγκεκριμένο παγόβουνο αλλάζει τα δεδομένα. Το σκούρο χρώμα του οφείλεται σε διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι μπορεί να έχει αναποδογυρίσει και να φαίνεται η βάση του πάγου ή να έχει δημιουργηθεί από νερό στα κατώτατα στρώματα του ωκεανού. Επίσης ο σκούρος χρωματισμός, που ποικίλλει από πράσινο, καφέ ή μαύρο, συχνά οφείλεται στις ακαθαρσίες που περιέχει το νερό, στη διαφορετική πυκνότητά του αλλά και στο περιεχόμενο του αέρα, ενώ η απουσία φυσαλίδων συχνά δίνει αυτό το αποτέλεσμα αν και είναι ιδιαίτερα σπάνιο. Η εικόνα κάνει το γύρο του Διαδικτύου προκαλώντας εντύπωση, ενώ ο φωτογράφος… τρίβει τα χέρια του!

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Sleep If U Can: Το πιο εκνευριστικό ξυπνητήρι στον κόσμο! (Βίντεο)


Το «Sleep If U Can» είναι μια νέα εφαρμογή αφύπνισης για iPhone και Android η οποία θα φανεί πολύ χρήσιμη σε όσους δυσκολεύονται να βγουν από το κρεβάτι ακριβώς γιατί ο μόνος τρόπος να το κλείσουν είναι να σηκωθούν.

Για να μπει σε λειτουργία το ξυπνητήρι πρέπει ο εκάστοτε «υπναράς» να τραβήξει μια φωτογραφία μακριά από το κρεβάτι του και για να σταματήσει να βαράει θα πρέπει να πάει ξανά στο ίδιο σημείο και να τραβήξει φωτογραφία.

Εδώ, βέβαια, μπάζει νερά η εφαρμογή, καθώς απευθύνεται μόνο σε καλούς μαθητές, γιατί ο οποιοσδήποτε μπορεί κάλλιστα να τραβήξει τη φωτογραφία, να κλείσει το ξυπνητήρι και να επιστρέψει ξανά στο κρεβάτι του.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Riajyuu: Το παλτό που... σε αγκαλιάζει! (Βίντεο)


Ζεστασιά... κυριολεκτικά και μεταφορικά χαρίζει ένα παλτό που κατασκεύασε μία ομάδα Ιαπώνων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Τσουκούμπα. Ανακάλυψη που πιστεύουν ότι θα παρηγορήσει πολλές... μοναχικές ψυχές. Συγκεκριμένα, θεωρούν ότι μπορεί - σε ένα μικρό βαθμό βέβαια - να καλύψει το κενό που νιώθει κάποιος όταν δεν έχει σύντροφο.

Το Riajyuu λοιπόν, όπως ονομάζεται το παλτό που έφτιαξαν, όταν το φοράς σου δίνει την αίσθηση ότι κάποιος σε αγκαλιάζει από πίσω. Αυτό το προκαλούν δύο ρομποτικές «τσιμπίδες» τις οποίες ελέγχει ένας μηχανισμός στην πλάτη και μιμείται την κίνηση που κάνει κάποιος όταν αγκαλιάζει. Το πανωφόρι όμως συνοδεύεται και με ακουστικά. Γιατί ταυτόχρονα με την αγκαλιά, οι χρήστες του θα ακούν την ίδια στιγμή μία γυναίκα να τους ψιθυρίζει λόγια όπως «Συγνώμη που περίμενες».


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Αποκαλύφθηκε το μυστικό για τον «πράσινο» Λουίτζι της Nintendo


Στην αποκάλυψη ενός... μυστικού που αρκετοί φίλοι των ηλεκτρονικών παιχνιδιών προσπαθούσαν να λύσουν για χρόνια προέβη ο σχεδιαστής της Nintendo Σιγκέρου Μιγιαμότο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιγιαμότο αποκάλυψε το λόγο που ο Λουίτζι, ο αδερφός του Σούπερ Μάριο, είχε πράσινο χρώμα. «Ενα από τα προβλήματα ήταν ότι εξαιτίας της περιορισμένης μνήμης, ο δεύτερος χαρακτήρας έπρεπε να είναι ίδιος με τον πρώτο στην εμφάνιση. Οπότε είπαμε ότι ακόμα και αν έχουμε τον ίδιο χαρακτήρα θα μπορούσαμε να αλλάξουμε το χρώμα του» τόνισε.

Ομως οι δημιουργοί του παιχνιδιού είχαν να αντιμετωπίσουν και ένα άλλο «πρόβλημα» που ήταν η περιορισμένη χρωματική παλέτα και έτσι αναγκάστηκαν να δανειστούν το πράσινο και το λευκό χρώμα από την εμφάνιση των άλλων χαρακτήρων του παιχνιδιού.

«Ετσι, από αυτούς τους τεχνικούς περιορισμούς είπαμε "Ok, έχουμε αυτούς τους δύο χαρακτήρες. Μοιάζουν το ίδιο εκτός του ότι έχουν διαφορετικό χρώμα. Προφανώς πρέπει να είναι δίδυμοι". Από κει και πέρα αποφασίσαμε ότι ο Luigi πρέπει να είναι ο νεότερος αδερφός» αποκάλυψε ο game designer της Nintendo.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Έξυπνη εφαρμογή βρίσκει τουαλέτες (Βίντεο)


Τους χρήστες έξυπνων κινητών που νιώθουν το κάλεσμα της φύσης στη μέση του δρόμου ανακουφίζει μια έξυπνη εφαρμογή.

Αν και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, η Σαγκάη, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας με 23 εκατομμύρια κατοίκους, διαθέτει ελάχιστες δημόσιες τουαλέτες.

Σε μια προσπάθεια να λύσει το πρόβλημα η εταιρεία τεχνολογίας  Nanjing Aixiyou ανέπτυξε μια εφαρμογή που κατευθύνει τους επισκέπτες που βρίσκονται σε ανάγκη στην πλησιέστερη δημόσια τουαλέτα.

Η διαδραστική εφαρμογή εύρεσης τουαλέτας χρησιμοποιεί τεχνολογία GPS (Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης) για να χαρτογραφήσει τις διαθέσιμες δημόσιες τουαλέτες.

Η εφαρμογή ενημερώνει για τις ώρες λειτουργίας τους και παρέχει άλλες σημαντικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα αν διαθέτουν χαρτί υγείας.

Οι τουαλέτες της Σαγκάης σε πολλές περιπτώσεις περιορίζονται σε έναν λάκκο στο έδαφος, χωρίς καζανάκι ή πόρτα. Πολλές μάλιστα καθαρίζονται σπανίως.

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας γνωρίζει το πρόβλημα και πρόσφατα θέσπισε νέους κανόνες για τους δημόσιους χώρους υγιεινής.

Από την εφαρμογή δεν θα επωφεληθούν μόνο οι τουρίστες καθώς οι χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Κίνα ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο και έχουν τις ίδιες ανάγκες όταν τους καλεί η φύση.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ανακάλυφαν ψάρι με... διάφανο αίμα! (Βίντεο)


Τα θαύματα της φύσης ποτέ δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. Τελευταία ανακάλυψη που εντυπωσίασε ακόμα και τους επιστήμονες το ψάρι «aka Chionodraco rastrospinosus», που ζει περίπου 1.000 μέτρα κάτω από τα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής, σε σκοτεινό περιβάλλον.

Το συγκεκριμένο ψάρι μπορεί με την πρώτη ματιά να μοιάζει φυσιολογικό, ωστόσο του λείπουν δυο χαρακτηριστικά στοιχεία: η αιμοσφαιρίνη και τα λέπια.

Η έλλειψη αιμοσφαιρίνης καθιστά το αίμα του ψαριού διάφανο σαν το νερό, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει σχεδόν από όλους τους ζωντανούς οργανισμούς που έχουν κόκκαλα, καθώς ο μυελός των οστών παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια.

Το μοναδικό ενυδρείο που φιλοξενεί ένα ζεύγος των σπάνιων ψαριών βρίσκεται στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Μάλιστα πριν λίγους μήνες τα ψάρια αναπαράχθηκαν με επιτυχία.

Εκτιμάται ότι η μελέτη στο ενυδρείο θα βοηθήσει τους επιστήμονες να λύσουν τον γρίφο της φύσης και να κατανοήσουν πώς τα ψάρια επιβιώνουν χωρίς την αιμοσφαιρίνη να μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρά τους.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »