Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Εκπληκτικά ανθρώπινα πορτραίτα φτιαγμένα από σπίρτα!


Εκπληκτικά πορτραίτα δημιουργεί εδώ και 30 χρόνια ο καλλιτέχνης Nτέιβιντ Μαχ χρησιμποιώντας ως μοναδική πρώτη ύλη... σπίρτα.

Τα τρισδιάστατα κεφάλια απεικονίζουν μορφές της παγκόσμιας Ιστορίας όπως ο Μέγας Αλέξανδρος ή ο Μαχάτμα Γκάντι αλλά και πιο αφαιρετικές εικαστικές προσεγγίσεις της ανθρώπινης κεφαλής.


Διαβάστε παρακάτω »

Τι θα είχε «κλέψει» ο Έλγιν αν δεν είχε έρθει στην Ακρόπολη! (Φώτο)


Την φράση , μην κοιτάζεις τί μπορεί να κάνει η πατρίδα για εσένα, κοίταξε τί μπορείς να κάνεις εσύ γι αυτήν έκανε πράξη ένας Έλληνας που ζει μόνιμα στη Γερμανία.

Με την βοήθεια φίλων του, ο Αλέξης Μανθεάκης έκανε φωτογραφικό κολάζ σε διάφορα ιστορικά μνημεία ολόκληρου του κόσμου, δείχνοντας τι θα είχε συμβεί εάν ο Έλγιν... περνούσε και από εκεί.


Διαβάστε παρακάτω »

Μητέρα βρήκε πρωτοποριακό τρόπο να ξεχωρίζει τα τετράδυμα αγόρια της! (Φώτο)


Έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο για να ξεχωρίζει τους τέσσερις γιους της που μοιάζουν σαν σταγόνες νερό, βρήκε μια μητέρα στην Κίνα, η οποία επί έξι χρόνια δυσκολευόταν να ξεχωρίσει ποιος είναι ποιος.


Η εφευρετική μητέρα πήρε την ψιλή και ξύρισε τα κεφάλια τους, αφήνοντας μόνο όσο μαλλί χρειαζόταν για να σχηματιστούν οι αριθμοί 1,2,3 και 4, ανάλογα με τη σειρά που το κάθε αγόρι ήρθε στον κόσμο.

Όπως δήλωσε η ίδια «ακόμα και σε μένα οι γιοι μου μού φαίνονται ίδιοι. Η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι το σχήμα των βλεφάρων τους».



Διαβάστε παρακάτω »

Πιάστηκαν κατάσκοποι στην Λήμνο - Βάσεις πυραύλων & οδοί πρόσβασης οι στόχοι τους!



Με ιδιαίτερα λεπτομερές ως προς τις απεικονίσεις, οπτικοακουστικό υλικό που ελήφθη με την χρήση διάφορων σύγχρονων ηλεκτροοπτικών μέσων, ακόμα και νυκτερινών καμερών συνελήφθησαν για κατασκοπεία στο Πλατύ της Λήμνου, δύο άτομα από την Τσεχία ηλικίας 28 και 33 ετών. Ήδη έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους και η υπόθεση από πηγές των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών χαρακτηρίζεται ως "ιδιαίτερα σοβαρή".

Σύμφωνα με πηγή της ΕΥΠ στην κατοχή τους βρέθηκαν λήψεις από κάμερα και από φωτογραφίες, των οδών που οδηγούν στην βάση των MM-40 Exocet Block II κοντυά στο Μούρο, του αεροδρομίου της 130 Σμηναρχίας Μάχης, του ραντάρ (8η ΜΣΕΠ) κλπ, στρατιωτικών βάσεων της 28ης ΣΔΙ (δύναμη Ταξιαρχίας) κλπ. .

Το ψηφιακό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή τους κατασχέθηκε ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, αλλά είναι άκρως ανηχητικό το γεγονός ότι δεν κατέγραφαν τόσο στρατιτικές εγκαταστάσεις, όσο την προσβασιμότητα αυτών των εγκαταστάσεων, εναλλακτικές διαδρομές, σταθμούς καυσίμων κλπ.

 "Αυτή η καταγραφή είναι ιδιαίτερα προχωρημένη και δείχνει άλλα πράγματα> Δεν ρποσπαθούσαν να δουν τι έχουμε που τα έχουμε, αλλά πως θα φτάσουν σε αυτά και τις ανναλακτικές οδούς δράσης ειδικών μονάδων. Εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση" κατέληξε μιλώντας στο defencenet.gr αξιωματικός που υπηρετεί στην διακλαδική διεύθυνση πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ.

Όπως είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, η ΜΙΤ σε τέτοιου είδους αποστολές δεν χρησιμοποιεί ποτέ Τούρκους υπηκόους, αλλά ξένους, χωρών της ΕΕ, κατά κανόνα. Κάποτε έτρεφαν ιδιαίτερη προτίμηση σε Ολλανδούς πράκτορες...
 
Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

DryBath: Κάντε μπάνιο χωρίς νερό!


Η νοτιοαφρικανική εταιρεία Headboy Industries ανέπτυξε ένα μικροβιοκτόνο τζελ το οποίο εκτιμάται ότι θα δώσει λύσεις υγιεινής και καθαριότητας σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση σε νερό.

Η Headboy δηλώνει πως το DryBath δεν είναι τοξικό, είναι υποαλλεργικό και ασφαλές για το δέρμα. Πέραν του ότι εξοντώνει το 99.9% των βακτηρίων, ενυδατώνει το δέρμα και έχει ευχάριστο άρωμα.

Το DryBath θα διατεθεί σε αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες εξορύξεων, ξενοδοχειακούς ομίλους και άλλους εταιρικούς πελάτες.

Το τζελ περιέχεται στα σακίδια EasySnap τα οποία είναι πολύ εύκολα στη χρήση.

Μάλιστα για κάθε πώληση σακιδίου EasySnap θα δωρίζεται ένα σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς ή ΜΚΟ προκειμένου να επωφεληθούν πληθυσμοί σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Pollia condensate: Το φρούτο με το πιο έντονο μπλε χρώμα στη φύση!


Μια σπουδαία ανακάλυψη έκαναν Βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα μικροσκοπικό αφρικανικό φυτό που τα μικρά σφαιρικά φρούτα του, παρόλο που δεν διαθέτουν χρωστικές ουσίες, έχουν το πιο λαμπερό μεταλλικό μπλε χρώμα που έχει ποτέ εντοπιστεί στη φύση. 

Μάλιστα, επειδή το χρώμα δεν βασίζεται σε χρωστικές ουσίες κι έτσι δεν ξεθωριάζει με το πέρασμα του χρόνου, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους θα μπορούσε να έχει διάφορες πρακτικές βιομηχανικές εφαρμογές στο μέλλον.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, με επικεφαλής τη φυσικό Σίλβια Βινιολίνι και τη βιολόγο Μπέβερλι Γκλόβερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το "Science", το "Nature" και το "New Scientist", ανέφεραν ότι το υποσαχάριο φυτό Pollia condensata δημιουργεί το ιριδίζον μεταλλικό χρώμα των φρούτων του (που δεν είναι ούτε νόστιμοι, ούτε θρεπτικοί) χάρη στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στο φως και στη φλούδα, η οποία περιέχει διαδοχικά στρώματα μικροσκοπικών ραβδόμορφων ινών κυτταρίνης.

Μολονότι ορισμένα είδη του ζωικού βασιλείου όπως οι πεταλούδες, τα σκαθάρια και τα παγώνια διαθέτουν τέτοια ιριδίζοντα χρώματα, χωρίς να έχουν χρωστικές ουσίες στο δέρμα τους, κάτι ανάλογο ήταν άγνωστο έως τώρα στα φυτά. Σύμφωνα με τη Μπέβερλι Γκλόβερ, η ανακάλυψη του εν λόγω ασυνήθιστου φυτού αποτελεί ένα όμορφο παράδειγμα συγκλίνουσας εξέλιξης ανάμεσα στα ζώα και τα φυτά. Το χρώμα του Pollia condensate είναι πιθανό ότι έχει αναπτυχθεί εξελικτικά για να προσελκύει πουλιά και έντομα, τα οποία μετά θα διασπείρουν τους σπόρους του στη φύση.

Οι ερευνητές προσδοκούν να εμπνευστούν από το παράδειγμα της φύσης και να χρησιμοποιήσουν τη φθηνή κυτταρίνη των φυτών για να δημιουργήσουν νέα μη τοξικά νανο-υλικά με «δομικό» χρώμα, που δεν θα ξεθωριάζουν και θα έχουν διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές, ως χρωστικές ουσίες τροφίμων, στα καλλυντικά, στη βιομηχανία χαρτιού, στα χαρακτηριστικά ασφαλείας των χαρτονομισμάτων κ.α.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »