Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Για τους φαναντικούς φίλους του beach volley .... γυναικών!

Το καλοκαίρι έρχεται
Beach volley. Εννοείται γυναικείο! Ας αρχίσουν οι χοροί…
Οι αρετές του γυναικείου beach volley είναι γνωστές στα πέρατα της οικουμένης. 
Και να γιατί…


Πηγή



Διαβάστε παρακάτω »

Τα πραγματικά .....γατόνια της τεχνολογίας!




Διαβάστε παρακάτω »

Σκαλιστά ελεφαντόδοντα βγαίνουν στο σφυρί

Σκαλιστά ελεφαντόδοντα βγαίνουν στο σφυρίΕίναι τα μεγαλύτερα που έχουν βγει ποτέ σε δημοπρασία

Πλέον θεωρούνται αποδείξεις κακοποίησης ζώων, αλλά πριν από μερικούς αιώνες το να έχει κάποιος στην κατοχή του περίπλοκα, σκαλιστά ελεφαντόδοντα ήταν ένδειξη τιμής.

Το μεγαλύτερο ζεύγος σκαλιστών ελεφαντόδοντων πρόκειται να τεθεί προς πώληση, ενώ εκτιμάται ότι θα φτάσουν το ποσό των 310.000 ευρώ.

Κάθε κομμάτι έχει μήκος 1,8 μέτρα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών τα σκάλισαν έμπειροι τεχνίτες κάπου ανάμεσα στο 17ο και 19ο αιώνα.



Ο ιδιοκτήτης τους τα κρατούσε καλά φυλαγμένα τα τελευταία 60 χρόνια, αλλά πλέον θα βγουν στο σφυρί από βρετανικό οίκο δημοπρασιών.



Οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι η πρώτη φορά που ελεφαντόδοντα τέτοιου μεγέθους βγαίνουν σε δημοπρασία στις 10 Μαΐου.

Το εμπόριο ελεφαντόδοντων απαγορεύτηκε το 1975.


Πηγή



Διαβάστε παρακάτω »

Τα σπίτια του μέλλοντος

Τα σπίτια του μέλλοντοςΦουτουριστικές κατασκευές μοναδικής αρχιτεκτονικής

Η Δυτική Ακτή των ΗΠΑ κατακλύζεται από μοναδικής αρχιτεκτονικής κατασκευής κτίρια, που κλέβουν όλες τις εντυπώσεις, παρά το λιτό σχέδιό τους, αλλάζοντας τη μέχρι τώρα εικόνα των Αμερικανών για τα σπίτια τους!



Πηγή



Διαβάστε παρακάτω »

Τα πιο άσχημα γουρούνια στον κόσμο

Ζουν στην Κίνα και ο ιδιοκτήτης τους θέλει να τα… πολλαπλασιάσει

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε ίσως τα πιο άσχημα γουρούνια του κόσμου! Ο αγρότης Lan Yi από το Luocheng στην επαρχία Guangxi της Κίνας τα βρήκε πριν από ένα χρόνο στο δάσος στο βουνό Jiuwan και παρά την τρομακτική εμφάνισή τους αποφάσισε να τα αιχμαλωτίσει!

«Ήταν ακόμη πολύ μικρά όταν τα βρήκα» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι θέλει να εκθρέψει τη ράτσα στη φάρμα του.




Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Τα πιο παράξενα μανιτάρια στον κόσμο

Τα μανιτάρια είναι μία από τις πιο κοινές αλλά και πιο νόστιμες τροφές σε όλο τον κόσμο. Αποτελούν μια πολυάριθμη ομάδα οργανισμών, το δεύτερο σε πλήθος ειδών σε άθροισμα στον πλανήτη.
Ας ρίξουμε μια ματιά στα 10 πιο παράξενα,  εξωτικά μανιτάρια του κόσμου. Η επιλογή έχει γίνει από  βιολόγους.


1.  The devil’s cigar.
Το πιο σπάνιο μανιτάρι στον κόσμο. Τo  «πούρο του διαβόλου» ονομάζεται  επίσης και «Texas Star», επειδή φυτρώνει μόνο στο κεντρικό Τέξας (μόλις πρόσφατα ανακαλύφθηκαν μανιτάρια και στα βουνά της Nara στην Ιαπωνία). 

Τα 10 πιο παράξενα μανιτάρια στον κόσμο



2.  Brain mushroom (Morel Mushrooms, Gyromitra Esculenta)
Ιδιαίτερα  διαδεδομένο μανιτάρι  σε Ευρώπη αλλά και στη Βόρεια Αμερική. Εμφανίζεται την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού. Φυτρώνει συνήθως σε  αμμώδες έδαφος κάτω από τα πεύκα.
Ακανόνιστο σχήμα, σκούρο καφέ τις περισσότερες φορές χρώμα. Το ύψος του φτάνει τα 10 cm ύψος, και το πλάτος του τα 15 cm.


Τα πιο παράξενα μανιτάρια στον κόσμο



3.  Blood tooth fungus (Bleeding Tooth Fungus Hydnellum peckii)
Αρκετά  κοινό μανιτάρι  στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορείτε να το βρείτε και στην Ευρώπη αλλά και σε Ιράν και Νότια Κορέα. Συνήθως αναπτύσσεται μέσα σε πευκόδασος.


Τα πιο παράξενα μανιτάρια στον κόσμο



4.  Calvatia
Το μανιτάρι Calvatia που βλέπετε στην φωτογραφία έχει το μέγεθος μια μπάλας ποδοσφαίρου. Συνήθως όμως είναι μεγαλύτερα. Σήμερα το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί είναι 5 μέτρα μήκος και βάρος 50 κιλά!

Τα πιο παράξενα μανιτάρια στον κόσμο



5.  Turkey tail (Coriolus versicolor)
Τα μανιτάρια με το παράξενο όνομα «η ουρά της γαλοπούλας» είναι  από τα πιο χρήσιμα μανιτάρια στις  φαρμακοβιομηχανίες. Αναπτύσσονται στα βόρεια δάση του κόσμου, από την Ευρώπη εως την Κίνα και την Ιαπωνία, και από τη Σιβηρία προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά.


Τα πιο παράξενα μανιτάρια του κόσμου



6.  Entoloma hochstetteri
Το μανιτάρι «μπλε ουρανός» μπορεί να βρεθεί σε Νέα Ζηλανδία αλλά και Ινδία. New Zealand and India

Τα πιο παράξενα μανιτάρια στον κόσμο



7.  Hericium erinaceus
Ένα μανιτάρι σαν μακαρόνια. Το Hericium erinaceus δεν είναι το μοναδικό του όνομα. Είναι επίσης γνωστό σαν the lion mane mushroom, Hericium, hedgehog mushrooms κ.α

Αναπτύσσεται συνήθως προς τα τέλη καλοκαιριού αλλά και το φθινόπωρο. Είναι πολύ κοινό, και συνήθως αναπτύσσεται σε σάπια πατώματα,και σε δέντρα όπως η οξιά.

Τα πιο παράξενα μανιτάρια στον κόσμο



8. Dog Stinkhorn
Το «Dog Stinkhorn» (Mutinus elegans), πέρα από την ιδιαίτερη εμφάνισή του, ξεχωρίζει και από την αποκρουστική μυρωδιά του αλλά και την υγρή, κολλώδη επιφάνεια.
Η έντονη μυρωδιά του προσελκύει έντομα, τα οποία με την σειρά τους διασκορπίζουν τα σπόρια του , τα οποία κολλούν στα πόδια τους .



Τα πιο παράξενα μανιτάρια του κόσμου



9.  Mycena chlorophos
Το Mycena chlorophos φωσφορίζει.. Εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των βροχών, στα δάση της Ιαπωνίας αλλά και  της Βραζιλίας. Τα σπόρια του καλύπτουν το έδαφος και το κάνουν να αστράφτει από μακρυά.

Τα πιο παράξενα μανιτάρια στον κόσμο



10.  Amanita (Amanita muscaria)

Το πιο διάσημο μανιτάρι στον κόσμο αλλά και ένα από τα πιο επικίνδυνα. Η αναφορές στο Amanita είναι συχνές σε βιβλία, ταινίες για παιδιά, διακοσμητικά, ευχετήριες κάρτες αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια.


Τα πιο παράξενα μανιτάρια στον κόσμο


Διαβάστε παρακάτω »