Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ραγδαίες εξελίξεις: Άδεια για νέες έρευνες & εκμετάλλευση πετρελαίων στο Β.Αιγαίο!


Συμφωνήθηκε η επέκταση της περιοχής εκμετάλλευσης των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Βορείου Αιγαίου μεταξύ του δημοσίου και της εταιρείας Energean που εκμεταλλεύεται τώρα το κοίτασμα του Πρίνου. Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι η πρώτη φορά από την δεκαετία του 1970 που δίνεται τέτοια άδεια σε μία περιοχή όπου του 1987 η Τουρκία είχε επιχειρήσει "να βάλει πόδι" και τελικά κατάφερε να υπάρξει ένα Μνημόνιο στο οποίο συμφωνήθηκε ότι και η Ελλάδα, εκτός από την Τουρκία δεν θα προχωρούσε σε επέκταση των αδειών γεωτρήσεων.
Για το θέμα είναι ενημερωμένες και οι ΗΠΑ, οι οποίες συνηγορούν στην άμεση επέκταση των ερευνών, αφού υπάρχει βεβαιότητα για ανακάλυψη και άλλων κοιτασμάτων. .

Ακόμα δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό για ποιες περιοχές πρόκειται, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορά το κοίτασμα «Εψιλον» ενώ κύριος στόχος πάντα παραμάνει το κοίτασμα του Μπάμπουρα, αντικείμενο της κρίσης του 1987 το οποίο δίχνει να είναι εφάμιλλο των κοιτασμάτων νότια της Κρήτης.  

Σε σχέση με την ποιότητα των πετρελαίων του Αιγαίου, κομβικό σημείο για την αποδοτικότητα της εκμετάλλευσής τους θεωρούνται τα 67 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με υπολογισμούς ειδικών το ανεκμετάλλευτο κοίτασμα «Εψιλον» περιέχει αποθέματα περίπου 18 εκατ. βαρελιών ενώ υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι μπορεί να είναι και διπλάσιο

Πάντως το μεγάλο παιχνίδι για τα πετρέλαια του Αιγαίου διαδραματίζεται ανατολικότερα του Πρίνου, στην περιοχή του Θρακικού Πελάγους που περικλείεται από τη Θάσο, τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο και την Ιμβρο και όπου, σύμφωνα με τους ειδικούς, κρύβονται τεράστια αποθέματα ανάλογα με αυτά της Α.Μεσογείου. Και μόνο από το γεγονός ότι τα τρία πρώτα νησιά είναι ελληνικά ενώ το τέταρτο ανήκει στην Τουρκία καταδεικνύει τη δυσκολία της εκμετάλλευσης των πλούσιων κοιτασμάτων για τα οποία έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον η Shell. Ο χάρτης που δημιεύουμε προέρχεται από τα στοιχεία της Shell σε ότι αφορά την πιθανολογούμενη περιοχή των κοιτασμάτων.

Με την επιπλέον επένδυση των 100 εκατ. ευρώ στο κοίτασμα του «Πεδίου Ε», ο αγοραστής μπορεί να αποσπάσει επιπλέον παραγωγή 1.500 βαρελιών ημερησίως από το 2009, προσθέτοντας στον ετήσιο τζίρο άλλα 100 εκατ. δολάρια.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα πλούσια κοιτάσματα του Βορείου Αιγαίου βρίσκονται στην «ευαίσθητη» περιοχή ανάμεσα στα τέσσερα νησιά που περιγράψαμε ενώ τα αποθέματα του Πρίνου μάλλον εξαντλούνται. Οποιος όμως «βάλει πόδι» στον Πρίνο εγγράφει μια πολύ σοβαρή υποθήκη για το μέλλον. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε την αντίδραση της Τουρκίας, στο όλο θέμα…

Επίσης δημιουργείται από την εταιρεία Energean που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου από κοινού με την Ιταλική Edison φυσική υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου σε εξαντλημένο κοίτασμα του Πρίνου δημιουργείται στην περιοχή της Θάσου. Είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα ένα τέτοιο project, το οποίο έτσι ή αλλιώς είναι πρωτοποριακό.

Η υποθαλάσσια αποθήκη θα γεμίσει με φυσικό αέριο που θα μεταφερθεί με πλοία υγροποιημένου αερίου. Είναι κάτι σαν "εθνική ρεζέρβα", ειδικά για τις περιπτώσεις που οι ανάγκες για φυσικό αέριο είναι μεγαλύτερες από αυτές που έχουν συμφωνηθεί με τα κράτη-παρόχους. Ταυτοχρόνως όμως δημιουργεί και προβλήματα ασφάλειας διαφόρων κατηγοριών: Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα αποτελούσε στόχο εχθρικών δυνάμεων σε περίπτωση κρίσης, αφού εντάσσεται στις κρίσιμες υποδομές. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Διαβάστε παρακάτω »

Το Σάββατο 31 Μαρτίου η φετινή Ώρα της Γης


Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην φετινή Ώρα της Γης απευθύνει η WWF Eλλάδας, ζητώντας από τον κόσμο να κατεβάσει τον διακόπτη του ηλεκτρικού για μία ώρα, από τις 8.30 το βράδυ, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012.

Η δράση Ώρα της Γης, με στόχο την ευαισθητοποίηση κατά της κλιματικής αλλαγής ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση και της εφημερίδας The Sydney Morning Herald. Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, η δράση επεκτάθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο την επόμενη χρονιά.

Φέτος, η WWF Ελλάδας δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή, καλώντας τους πολίτες να δώσουν το δικό τους μήνυμα μέσω της σελίδας της οργάνωσης στο Facebook.

real

Διαβάστε παρακάτω »

Νέοι διαγωνισμοί για έρευνες υδρογονανθράκων σε Εβρο, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά...


    Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα (ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο) θα υπογραφεί στα τέλη του μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Σε συνέντευξη Τύπου, από κοινού με τον υφυπουργό κ. Γ. Μανιάτη, ανακοινώθηκε επίσης ότι τον Ιούλιο θα προκηρυχθούν νέοι διαγωνισμοί για έρευνες σε 10-12 περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε Έβρο, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αχαία και πιθανώς στην Κρήτη.

    Το μνημόνιο μεταξύ των τριών χωρών θα αναφέρεται στις δυνατότητες ηλεκτρικής διασύνδεσης αλλά και στην προοπτική συνεργασίας για τη μεταφορά των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί ή θα ανακαλυφθούν στην Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι και η χώρα μας ξεκινά τώρα τη διαδικασία των ερευνών. Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου η κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή Κύπρου-Ισραήλ και οι προοπτικές που διανοίγονται για τη χώρα μας συζητήθηκαν και στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ καθώς δημιουργείται δυνητικά η προοπτική να υπάρξει ένας τρίτος πόλος εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο, πέρα από τη Ρωσία και την περιοχή της Κασπίας.

    Ο υπουργός ΠΕΚΑ χαρακτήρισε πέραν πάσης προσδοκίας την ανταπόκριση των εταιρειών στον διαγωνισμό για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Η προθεσμία έληξε την Παρασκευή, οπότε κατατέθηκαν συνολικά 8 προσφορές. Η αξιολόγηση και οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα, με στόχο τον Απρίλιο να υπογραφούν οι συμβάσεις, ως τα τέλη του χρόνου να υπάρχουν και να έχουν αξιολογηθεί τα σεισμικά δεδομένα και στα τέλη του 2012 με αρχές του 2013 να γίνουν οι προκηρύξεις για παραχώρηση έως 15 περιοχών για έρευνες με γεωτρήσεις.

    Παράλληλα, κινούνται οι διαδικασίες για ερευνητικές εργασίες σε περιοχές της Ελλάδας που είχαν ερευνηθεί και στο παρελθόν και τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον. Με τη διαδικασία αυτή έχουν προκηρυχθεί ήδη τρεις περιοχές (Πατραικός Κόλπος, Κατάκολο, Ιωάννινα) όπου τα υπάρχοντα δεδομένα κάνουν λόγο για 200, 80 και 3-4 εκατ. βαρέλια αντίστοιχα και η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει τον Ιούλιο. Τον ίδιο μήνα θα γίνει η προκήρυξη για τις 10-15 νέες περιοχές που θα βγάλει προς διερεύνηση η Ελλάδα.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ο υπουργός και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ ανέφεραν ακόμη ότι:

    -Τα έσοδα του Δημοσίου κυμαίνονται περίπου στο 40% της αξίας των κοιτασμάτων που ανακαλύπτονται, όπως προκύπτει ιστορικά από τις συμβάσεις που υπογράφονται διεθνώς.

    -Η Ελλάδα θα διερευνήσει με όλους τους τρόπους όλα τα κοιτάσματα, σε όλες τις περιοχές που έχει κυριαρχικά δικαιώματα.

    -Έχει συμφωνηθεί με την εταιρία Energean που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου η επέκταση της περιοχής εκμετάλλευσης ενώ θα προχωρήσει και η χρονική επέκταση της σύμβασης. Η εταιρία από κοινού με την Ιταλική Edison ανέλαβαν επίσης την εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου σε εξαντλημένο κοίτασμα του Πρίνου. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και οι αποφάσεις για την ανάθεσή του θα ληφθούν με βάση το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την εταιρία αλλά και τις εισηγήσεις των συμβούλων.


onalert

Διαβάστε παρακάτω »

Οι 10 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο!

Είναι συντομότερος, στενότερος, μεγαλύτερος, φαρδύτερος… Καθένας από τους 10 δρόμους που φιγουράρουν στη λίστα με τους πιο παράξενους του κόσμου έχει τη δική του «πονεμένη» ιστορία. Καλό θα ήταν να τη μάθετε και εσείς σε περίπτωση που κάποια στιγμή βρεθείτε στο οδόστρωμα, να ξέρετε -βρε αδελφέ- πώς θα… ξεφύγετε!

1. Ο «συντομότερος» δρόμος (Ebenezer Place, Σκοτία)

perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο!

Τον διασχίζεις τάχιστα, χωρίς να κουραστείς καθόλου, είτε φοράς παπούτσι φλατ είτε γόβα στιλέτο! Ο «συντομότερος» δρόμος στον κόσμο έχει μήκος 2,06 μέτρα και μόνο μία διεύθυνση(!): Η είσοδος ενός μπιστρό με τον αριθμό 1, που αποτελεί μέρος του ξενοδοχείου «Mackays». Κατάκοπος πια, πίνεις και το ποτάκι σου!

2. Ο στενότερος δρόμος (Spreuerhofstraße, Γερμανία)

perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο!

Σε αυτόν το δρόμο πρέπει να είσαι το λιγότερο «ψηλόλιγνος» για να τον διασχίσεις, αφού το πλάτος του κυμαίνεται από 31 εκατοστά (στο στενότερο σημείο) έως 50 εκατοστά (στο φαρδύτερο). Επιπλέον, για να περάσεις ξέχασε τους τρυφερούς εναγκαλισμούς με το έτερον ήμισυ! Στην έξοδο πάλι θα πιαστείτε χεράκι χεράκι…

3. Ο πιο περίπλοκος δρόμος (Judge Harry Pregerson Interchange, Λος Άντζελες, ΗΠΑ)
perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο!

«Χαθήκαμε… χριστιανοί», αναφώνησε ο τελευταίος οδηγός και μετά… τα ίχνη του χάθηκαν! Ένα σύνολο από γέφυρες σε τέσσερα επίπεδα δημιουργούν το πιο περίπλοκο δίκτυο δρόμων στον κόσμο, όπου πρέπει σαν άλλος Κοντορεβυθούλης να αφήνεις τα… ψιχουλάκια σου για να βρεις την έξοδο!

4. Ο πιο «στριφογυριστός» δρόμος (Lombard St, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ)
perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο!

Βρίσκεται στο λόφο Russian Hill στο Σαν Φρανσίσκο και αποτελείται από 8 απότομες στροφές, που για να τις διασχίσεις πρέπει πρώτα να έχεις πάρει (καλού κακού) τις Ντραμαμίνες σου για τη ναυτία! Το όριο ταχύτητας είναι 8 χιλ./ώρα, ενώ για περισσότερη ασφάλεια στρώθηκε με ειδικά τούβλα.

5. Ο πιο απότομος δρόμος (Baldwin Street – Νέα Ζηλανδία)
perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο!

Οι οδηγοί συνηθίζουν να βάζουν πέτρες στις ρόδες των αυτοκινήτων τα βράδια, μήπως και τα πάρει η κατηφόρα, ενώ οι ίδιοι χρησιμοποιούν τα… παγοπέδιλα για να κατέβουν! Ο πιο απότομος δρόμος στον κόσμο χαρακτηρίζει και την πιο απότομη κατοικημένη περιοχή στον πλανήτη, όπου το χειμώνα τα πράγματα είναι ακόμη πιο επικίνδυνα.

6. Ο φαρδύτερος δρόμος (9 De Julio, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή)
perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο!

Πάνω από 300 μέτρα πλάτος και 12 λωρίδες κυκλοφορίας συνθέτουν το φαρδύτερο δρόμο στον κόσμο, όπου -παρόλα αυτά- το μποτιλιάρισμα είναι μεγάλο. Όσο για τους πεζούς; Ένα τσιγάρο… δρόμος και ένας ζεστός καφές είναι ό,τι πρέπει για να διασχίσουν το δρόμο! Όσοι βιάζονται, τώρα, μπορούν να χρησιμοποιούν τα πατίνια τους!

7. Ο μακρύτερος εμπορικός δρόμος (Yonge St, Οντάριο, Καναδάς)
perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο!

Ένας από τους κεντρικότατους δρόμους στο Οντάριο συνδέει τις όχθες των λιμνών Οντάριο και Simcoe, καλύπτοντας μια απόσταση 1.178 μιλίων. Ότι πρέπει δηλαδή για να αποφασίσεις αν θα πάρεις το ροζ πουλόβερ που είδες στη βιτρίνα ή το κόκκινο, πώς θα το συνδυάσεις, τι αξεσουάρ του ταιριάζουν κ.λπ. Άλλωστε, χρόνο έχεις!

8. Ο μεγαλύτερος κυκλικός δρόμος (Putrajaya, Μαλαισία)
perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο!

O δρόμος βρίσκεται στα νότια της Κουάλα Λουμπούρ και διατρέχει έναν καταπράσινο λόφο, ενώ το μήκος του φτάνει τα 3,4 χιλιόμετρα. Είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς δρόμους στον κόσμο, αρκεί να μην κάνεις πολλούς κύκλους και χάσεις τον προσανατολισμό σου! Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις μια βόλτα μέσα στο πάρκο!

9. Ο πιο μπερδεμένος κυκλικός δρόμος (Magic Roundabout, Swindon, Ηνωμένο Βασίλειο)
perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο!

Το λέει και το όνομά του: Μαγεία! Άλλωστε για να ξεμπερδέψεις τις διαδρομές πρέπει να είσαι το λιγότερο ο… Χουντίνι ή να έχεις πάει πριν σε χαρτορίχτρα!  Κατασκευάστηκε το 1972 και αποτελείται από πέντε μίνι-κυκλικούς κόμβους που σχηματίζουν έναν μεγάλο κύκλο. Το 2009 ψηφίστηκε ως ο τέταρτος πιο «τρομακτικός» δρόμος στη Βρετανία, αφού παρατηρήθηκε ότι πολλοί οδηγοί… κλείστηκαν σε ψυχιατρείο!

10. Ο μεγαλύτερος εθνικός δρόμος  (Highway 1, Αυστραλία)
perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο!

Mε συνολικό μήκος περίπου 14.500 χιλιόμετρα (9.000 μίλια) είναι η μεγαλύτερη εθνική οδός στον κόσμο, που ενώνει όλες τις ηπειρωτικές πρωτεύουσες της Αυστραλίας. Αποτελεί έναν από τους πλέον ξεκούραστους αυτοκινητοδρόμους, όπου το ταξίδι αποκτά άλλη διάσταση!

perierga.gr

Δείτε ακόμα .....

Ισπανικό χωριό «θαύμα» με ... μηδενική ανεργία!
Παλιές ελληνικές διαφημιστικές αφίσες
Ο ψηλότερος τοίχος αναρρίχησης στον κόσμο!
Μια ζωντανή «κούκλα»!
Τέχνη με ....... αλυσοπρίονο!


Διαβάστε παρακάτω »

Ατύχημα με ... σαμπάνια ! Δείτε το βίντεο ....

Διαβάστε παρακάτω »

«Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την Ευρώπη»


ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Κίνηση για τη Διαγραφή του Απεχθούς Ελληνικού Χρέους ‘’ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ’’

ΣΚΟΠΟΣ
Συλλογή ενός (1) εκατομμυρίου υπογραφών σε ηλεκτρονική μορφή. Οι υπογραφές,θα πρέπει να καλύπτουν γεωγραφικά και πληθυσμιακά, όσο το δυνατόν, περισσότερεςπεριοχές της Ευρώπης. Το κείμενο με τις υπογραφές, θα σταλεί στη συνέχεια στονΠρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΝΟΗΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ στην οικονομική εξαθλίωση και την ατομική και εθνική υποδούλωση.Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη. Αυτή, αποτελεί τεράστιο χρέος και ευθύνη.

ΖΗΤΟΥΜΕ.
ΔΙΑΓΡΑΦΗ του επαχθούς Χρέους. Όταν οι Χώρες βρίσκονται σε «κατάστασηανάγκης» (κατάρρευση υγείας, παιδείας, μισθών και συντάξεων), η πληρωμή τουαπεχθούς χρέους παραμερίζεται. Και προηγούνται οι ανάγκες επιβίωσης καιαξιοπρέπειας του ατόμου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το άρθρο 8 της Συνθήκης της Λισσαβώνας, περί ενός (1) εκατομμυρίουυπογραφών, θα τεθεί επίσημα σε ισχύ την 1/4/2012. Από τότε, θα μπορούν ναυποβάλλονται από τους Ευρωπαΐους πολίτες, αιτήματα για ψήφιση Νόμων στηνΕυρωπαϊκή Ένωση.

ΑΝΑΓΚΗ.
Μέχρι τότε Η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ, πρέπει να έχει συγκεντρώσει ένα (1) εκατομμύριοΕυρωπαΐους πολίτες! Για να διεκδικήσει και να καθιερώσει και νομοθετικά τηνισχύ της κατάστασης ανάγκης. (Όταν ο Λαός δεινοπαθεί, δεν πληρώνεται οτοκογλύφος).


ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ‘’ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ’’

Προς Κύριον José Manuel Barroso,
President of the EuropeanCommission
1049 Brussels,Belgium. 

Κύριε Πρόεδρε,

θεωρείται σκληρή διαπίστωση, πως η Ευρώπη έχει συστήσει τοκογλυφικέςσχέσεις, έναντι της Ελλάδας (και των άλλων κρατών). Τα επιτόκια δανεισμού, μετα οποία η Τρόΐκα δανείζει στην Ελλάδα, είναι πολλαπλάσια από εκείνα πουδανείζονται τα Κράτη-δανειστές. (Η Γερμανία , δανείζεται η ίδια με 0,25 και στησυνέχεια δανείζει στην Ελλάδα με 5%). Η κρίση στην Ελλάδα, γίνεται αιτίαανεπίτρεπτου πλουτισμού των Κρατών-εταίρων.
Τούτο, συμβαίνει σε πλήρη άρνηση της κοινοτικής αλληλεγγύης. Ο οικονομικόςκανιβαλισμός, κατά κράτους-μέλους, συνιστά τον ύψιστο κίνδυνο για τις αξίες τηςΕυρώπης.
ΙΙ. Οι λύσεις που δίνονται ΔΕΝ είναι βιώσιμες,για την Ελλάδα. Καιγενικώτερα, για το Ευρωπαϊκό οικονομικό οικοδόμημα. Τα δάνεια στην Ελλάδα, μεεξοντωτικό επιτόκιο, γεννούν μεγαλύτερο χρέος. Καιι βέβαια ο εκτροχιασμός κάθεομαλής δημόσιας λειτουργίας των. Η κατάσταση ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ.
Σας καλούμε , κατά το άρθρο 8 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, να εισάγετε στηνΕυρωπαϊκή Επιτροπή τις ακόλουθες προτάσεις, προς ψήφιση :
-Να διαγράφει κάθε μέλος μονομερώς το μέρος του δημοσίου χρέους, πουεμπίπτει στην κατηγορία του «επονείδιστου χρέους».
Τέτοιο είναι και το «ελληνικό» .
Το μεγαλύτερο μέρος αυτού συνίσταται στην κεφαλαιοποίηση τόκων, που γυρίζουνπολλές δεκαετίες πίσω.
Το κεφάλαιο των δανείων, έχει καταβληθεί.
ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ, δηλαδή.
-Nα καθιερωθεί η Αρχή της « κατάστασης ανάγκης».
Όταν η οικονομική και πολιτική υπόσταση του Κράτους κινδυνεύει από τηνεξυπηρέτηση του απεχθούς χρέους ( καλπάζουσα ανεργία, κατάρρευσημισθών-συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων , σχολείων , κοινωνικών υπηρεσιών,ατομική εξαθλίωση κλπ) η άρνηση πληρωμής του είναι αναγκαία και δικαιολογημένη.

πατήστε εδώ για ηλεκτρονικήυπογραφή


πηγή:  http://www.1millionsignatures.eu/?a=gr


Διαβάστε παρακάτω »

Μεταφορές μαθητών στην Κίνα ! Δείτε το βίντεο .....

Διαβάστε παρακάτω »

Ιπτάμενα ρομπότ παίζουν τη μουσική του James Bond! Δείτε το βίντεο ....

“Ιπτάμενα ρομπότ” εκτελούν το μουσικό θέμα του James Bond, παίζοντας διάφορα όργανα, όπως πιάνο, τύμπανα μαράκες κι ένα κύμβαλο.

Η τεχνολογία των ρομπότ βέβαια δεν προχωρά όπως είναι αυτονόητο για να τα βάζουν να παίζουν μουσική,αλλά κυρίως για στρατιωτική χρήση. Η επίδειξη της “ρομποτικής ορχήστρας” όμως είναι εντυπωσιακή και δείχνει τι έρχεται αύριο.


Δείτε το βίντεο .....


Δείτε ακόμα ....

Η νύφη... ξεγυμνώθηκε και το ‘βαλε στα πόδια. Δείτε το βίντεο ....
Μετεωρίτης που διέσχισε χτες τον ουρανό της Βρετανίας
Ένας σύγχρονος Σαμουράι. Δείτε το βίντεο ....
Ο πιο ατζαμής οδηγός άρματος !
Η όμορφη Ελλάδα σε ένα εντυπωσιακό βίντεο ...
Ένα «άτακτο» και «πονηρό» δελφίνι!
Το μεγαλύτερο «ανθρώπινο» ντόμινο 850 ατόμων !

Διαβάστε παρακάτω »

Η νύφη... ξεγυμνώθηκε και το ‘βαλε στα πόδια. Δείτε το βίντεο ....

 

Συνέβη στη Ρωσία.

Όλα ήταν έτοιμα για το γάμο. Οι καλεσμένοι κάθισαν στις θέσεις του, ο γαμπρός περίμενε στο ιερό, το εμβατήριο άρχισε να παίζει και εμφανίστηκε εκείνη. Τη συνόδευε (μάλλον) ο πατέρας της για την παραδώσει στον άνδρα της.

Όλα καλά; Όχι ακριβώς! Κάπου στου δρόμου τα μισά, άρχισε το δράμα της νύφης.
Πρώτα, παραπάτησε και έπεσε. Αλλά, αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά σε ό,τι ακολούθησε. Σηκώθηκε με τη βοήθεια του πατέρα της. Αλλά δυστυχώς, πάτησε το νυφικό της. Εκείνη σηκώθηκε, αλλά το κάτω μέρος του φορέματος έπεσε!

Και αποκαλύφθηκαν όσα υποτίθεται πως θα έβλεπε μόνο ο γαμπρός την πρώτη νύχτα του γάμου!
Φυσικά, η νύφη έφυγε τρέχοντας...

Δείτε το βίντεο .... εδώ

Δείτε ακόμα ....

Μετεωρίτης που διέσχισε χτες τον ουρανό της Βρετανίας
Ένας σύγχρονος Σαμουράι. Δείτε το βίντεο ....
Ο πιο ατζαμής οδηγός άρματος !
Η όμορφη Ελλάδα σε ένα εντυπωσιακό βίντεο ...
Ένα «άτακτο» και «πονηρό» δελφίνι!
Το μεγαλύτερο «ανθρώπινο» ντόμινο 850 ατόμων !

Διαβάστε παρακάτω »

Το πραγματικό αντικείμενο της "σύσκεψης - μοιρασιάς" των πολιτικών αρχηγών ....





Διαβάστε παρακάτω »