Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Το «μυστήριο των μουλιασμένων δαχτύλων»! Γιατί σχηματίζονται αυλακώσεις στην επιδερμίδα;


Όταν τα χέρια μας μένουν για πολλή ώρα στο νερό, παρατηρούμε πως μουλιάζουν, η επιδερμίδα μαλακώνει και δημιουργούνται αυλακώσεις!
 
Γιατί;

Αυτό το συνηθισμένο φαινόμενο παρέμενε ανεξήγητο μέχρι πρόσφατα!

Όπως λένε οι επιστήμονες που ερεύνησαν την υπόθεση "χέρια στο νερό", η απάντηση ανάγεται στο εξελικτικό παρελθόν των ανθρώπων.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η δημιουργία των αυλακώσεων μας βοηθά να πιάνουμε καλύτερα τα βρεγμένα αντικείμενα ή να περπατάμε με γυμνά πόδια μέσα στο νερό!

Αυτό το χαρακτηστικό έδινε αυξημένες δυνατότητες προσαρμογής και επιβίωσης των προγόνων μας στο περιβάλλον τους, είτε ήταν υγρό είτε ξηρό.

Τη θεωρία την απέδειξαν με μια σειρά από πειράματα - ζητήθηκε από 20 εθελοντές να σηκώσουν κομμάτια μάρμαρου και άλλα εξίσου βαριά αντικείμενα και με στεγνά, αλλά και με βρεγμένα (μουλιασμένα) χέρια. Όπως αποδείχτηκε, και οι 20 εθελοντές σήκωσαν κατά μέσο όρο 12% πιο γρήγορα τα διάφορα βάρη με τα ρυτιδιασμένα από το μούλιασμα χέρια τους!

Διαβάστε παρακάτω »

Datta Phuge: Ο Ινδός εργένης με το χρυσό... πουκάμισο!

 

Έχω και... χρυσό πουκάμισο... πάμε μια βόλτα; 

 

Προσέλαβε 15 χρυσοχόους και τους έβαλε να δουλεύουν 16 ώρες την ημέρα επί δύο εβδομάδες για να του φτιάξουν αυτό το... αριστούργημα του κιτς: ένα πουκάμισο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από χρυσάφι!

Ο Ινδός Ντάτα Πούγκε, 32 ετών, θέλησε να αποκτήσει αυτό το ξεχωριστό πουκάμισο για να προσελκύσει την προσοχή των γυναικών, οι οποίες τον αγνοούσαν επιδεικτικά.


Ο ίδιος λέει ότι το χρυσό πουκάμισο, που του κόστισε 20.000 ευρώ, ήταν το όνειρό του και συμπληρώνει: «Ξέρω ότι δεν είμαι ο πιο ωραίος άνδρας στον κόσμο, αλλά επίσης ξέρω ότι καμία γυναίκα δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητη από ένα ολόχρυσο πουκάμισο».

Τι να πούμε κύριε Πούγκε; Αν κρίνουμε από τη δήλωσή σας, κάτι ήξεραν οι γυναίκες που σας απέφευγαν.


Διαβάστε παρακάτω »

Ψάρι ζόμπι! Nεκρό αποκεφαλισμένο ψάρι… ζωντανεύει! (Βίντεο)


Ένα αποκεφαλισμένο ψάρι που… ζωντανεύει ξανά και πετάγεται από τη θέση του ενώ βρίσκεται τοποθετημένο πάνω στον πάγο στη βιτρίνα ιχθυοπωλείου έχει προκαλέσει αίσθηση στο YouTube.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το ψάρι συσπάται παρότι έχει κοπεί το κεφάλι του και έχουν αφαιρεθεί όλα του τα εντόσθια.

Το συγκεκριμένο βίντεο ανέβηκε τον περασμένο μήνα στο YouTube και από τότε έχει δεχτεί πάνω από 400.000 επισκέψεις, με τους θεατές να αναρωτιούνται τι προκαλεί το φαινόμενο, γράφει η The Sun.

Ορισμένοι αναφέρουν ότι οι «περίεργες κινήσεις» προκαλούνται από κάποιο άλλο μικρό ψάρι που βρίσκεται μέσα του, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι για τους σπασμούς αυτούς φταίει το αλάτι: «Το νάτριο περνά στους μυς του ψαριού και προκαλεί τους σπασμούς».

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που πιστεύουν ότι το βίντεο είναι ψεύτικο και ότι κάποιος κινεί με κάποιο τρόπο το ψάρι, χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τη συγκεκριμένη λήψη.Διαβάστε παρακάτω »