Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Παντρεύτηκαν δύο φορές την ίδια μέρα


Ο ληξίαρχος ξέχασε να ζητήσει από τη νύφη να πει το «ναι»

Η Kelly Sweetman και ο Nathan Rees παρά το νεαρό της ηλικίας τους ήθελαν πολύ να παντρευτούν και να ξεκινήσουν την κοινή τους πορεία στη ζωή.

Οι δύο 25χρονοι είχαν κανονίσει τα πάντα στην εντέλεια. Ο γάμος τους επρόκειτο να γίνει σε μια παραλία στην όμορφη Κύπρο. Αυτό που δεν είχαν προγραμματίσει όμως ήταν ότι… θα παντρεύονταν δύο φορές την ίδια μέρα!

Ο ληξίαρχος που τέλεσε το γάμο ζήτησε από το γαμπρό να πει τους όρκους του και στη συνέχεια να φορέσει τη βέρα στη μέλλουσα σύζυγό του και… αμέσως μετά ανακοίνωσε ότι οι δυο τους ήταν πλέον παντρεμένοι!


«Σκέφτηκα ότι ήταν λίγο περίεργο ότι δεν είχα πει τους δικούς μου όρκους, αλλά δεν είπα τίποτα. Όλοι οι καλεσμένοι μάς κοιτούσαν έκπληκτοι. Αμέσως μετά υπογράψαμε τα χαρτιά και ετοιμαζόμασταν να βγάλουμε φωτογραφίες. Τότε ο διοργανωτής του γάμου άκουσε κάποιους να ψιθυρίζουν ότι δεν είχα πει τους όρκους μου και ανάγκασε τους υπεύθυνους στο ξενοδοχείο να καλέσουν στο δημαρχείο για να έρθει κάποιος να επαναλάβει την τελετή» είπε η Kelly.

«Το πήραμε στην πλάκα. Ο ληξίαρχος ήρθε μετά από λίγη ώρα και έφερε ποτά για όλους τους καλεσμένους μας. Ήταν πολύ ωραίο αυτό που έκανε» πρόσθεσε.

«Δεν είχα κανένα πρόβλημα να επαναλάβουμε την τελετή. Άλλωστε είχα την ευκαιρία να… φιλήσω τη νύφη δύο φορές. Την αγαπώ τόσο πολύ που θα την παντρευόμουν κάθε μέρα αν μπορούσα» είπε ο σύζυγός της. 

Πηγή
Διαβάστε παρακάτω »

Το μήνυμα που ταξίδεψε μέσα σε ένα μπουκάλι από τη Λιβύη, σε... λάθος προορισμό, στη Σκιάθο


«Αυτή τη στιγμή που σου γράφω οι βόμβες σκάνε γύρω μου, κάνοντας τη νύχτα μέρα». Με αυτά τα λόγια περιέγραφε τον αποκλεισμό του εμπορικού πλοίου του στο λιμάνι της Τρίπολης κατά τις ταραχές στη Λιβύη, τη 10η Αυγούστου του 2011 ο Tούρκος αποστολέας Ερσίν, στην αγαπημένη του Nτενίζ.

Αυτό το μήνυμα όμως δεν το μετέφερε ούτε μέσω κινητού, ούτε μέσω υπολογιστή. Το έγραψε και το τοποθέτησε σε ένα μπουκάλι με την ελπίδα το γράμμα του να ταξιδέψει μέχρι την Τουρκία. Εκείνες τις κρίσιμες ώρες, όταν η ζωή του παιζόταν κορώνα γράμματα, δεν ήξερε αν θα κατάφερνε να επιζήσει ή να βρει τον τρόπο να αποχαιρετήσει την αγαπημένη του. Όμως, ήθελε να έρθει σε επικοινωνία μαζί της – έστω και με αυτό τον πρωτόγνωρο τρόπο- για τα σημερινά δεδομένα.

Το μπουκάλι με το γράμμα βρέθηκε από μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Σκιάθος», όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου, Θοδωρής Τζούμας, όταν ανήμερα του Πάσχα, εκείνοι καθάριζαν τις παραλίες του νησιού.

Το γράμμα ήταν γραμμένο στα τουρκικά, έτσι, οι υπεύθυνοι του συλλόγου, ζήτησαν τη μετάφρασή του. Και συγκινήθηκαν όταν έμαθαν το μήνυμά του. Κάποια στιγμή, στο νησί βρέθηκε ένας τούρκος εκπαιδευτικός που ξεκαθάρισε κατά κάποιο τρόπο την διεύθυνση που υπήρχε στο σημείωμα.


Έτσι, ο υπεύθυνος του συλλόγου, πήρε την απόφαση να στείλει μια φωτοτυπία του αυθεντικού γράμματος στη διεύθυνση που αναγραφόταν. Οι γονείς του Έρσιν παρέλαβαν το μήνυμα, δεδομένου ότι εκείνος ταξίδευε.

Αργότερα όμως, ένα μήνυμα στο κινητό του, τον… έκανε κομμάτια. «Με λένε Ersin Emir, ψάξε με στο facebook». Έτσι, ο Θοδωρής Τζούμας και ο Ερσίν μίλησαν για πρώτη φορά και επικοινώνησαν μέσω chat και ο 25χρονος Τούρκος του επιβεβαίωνε ότι κάθε γραμμή του σημειώματος είναι αληθινή.

Η ιστορία των δύο έγινε γνωστή τόσο στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης όσο και στο νησί της Σκιάθου ενώ οι δυο τους, μετά την κατά περίεργο τρόπο γνωριμία τους, έγιναν πολύ καλοί φίλοι.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Η Βιέννη χόρεψε... συρτάκι! (Βίντεο)


Στους ρυθμούς του Ζορμπά Έλληνες και φιλέλληνες στην Αυστρία

Τα γαλανόλευκα «φόρεσε» η πλατεία Αγίου Στεφάνου, στη Βιέννη, με δεκάδες Έλληνες και φιλέλληνες να χορεύουν συρτάκι κατακλύζοντας την πλατεία Αγίου Στεφάνου, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές.

Ο κόσμος ένωσε τα χέρια, κι άρχισε να χορεύει συρτάκι στους ρυθμούς του «Ζορμπά»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία για την εκδήλωση ήταν των Αυστριακών φίλων της Ελλάδας, ενώ διοργανώθηκε μέσω facebook.



Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Πέντε φαγητά και ποτά που θα ανεβάσουν τις επιδόσεις σας στο κρεβάτι!


Αν έχετε σκοπό να κάνετε το κρεβάτι σας... «Μπερναμπέου» απόψε, φροντίστε να ετοιμάσετε κι έναν δίσκο με τα ακόλουθα και να τον αφήσετε στο κομοδίνο.

Εντάξει, δεν χρειάζεται να το κάνετε σαν το Μίκι Ρουρκ και της Κιμ Μπέισινγκερ στις «9 ½ εβδομάδες», αλλά το να έχετε μια γνώση των ευεργετικών για την λίμπιντό σας φαγητών και ποτών δεν θα χαλάσει ούτε εσάς, ούτε το έτερόν σας ήμισι.


Παστίλιες μέντας: Ξεκινάμε από το πιο αναπάντεχο, ακριβώς γιατί δεν το έχετε σκεφτεί ποτέ. Βάλτε την παστίλια (όσο πιο καυτερή, τόσο πιο καλά) στο στόμα σας και μετά κινηθείτε προς τα γεννητικά όργανα του / της συντρόφου σας. Ναι, το πιάσατε το υπονοούμενο. Στοματικός έρωτας με καρυκεύματα λέγεται αυτό και δεν θα μοιάζει με τίποτε απ' όσα κάνατε ως τώρα.

Λιωμένη σοκολάτα: Ξεχάστε εκείνη την φωτογράφιση της Δήμητρης Ματσούκα από το Nitro και σκαρώστε το δικό σας παιχνίδι. Ζωγραφίστε κάτι επάνω σας και βάλτε τον / την σύντροφό σας να το γλείψει. Εννοείται ότι θα απλώσετε τη σοκολάτα στα σημεία που σάς ερεθίζουν περισσότερο.

Ζουμερά φρούτα: Οι φράουλες βολεύουν πολύ γιατί είναι μικρές στο μέγεθος και μπορείτε να τις χειρισθείτε με δύο δάκτυλα. Αλλά και τα ροδάκινα, τα καρπούζια, τα πεπόνια θα την κάνουν την δουλειά (αν τα κόψετε σωστά). Η ιδέα είναι ότι στάζετε το ζουμί τους στο σημείο που ερεθίζεται πιο πολύ ο / η σύντροφός σας και μετά το... ρουφάτε από εκεί!

Ζεστό νερό και παγάκια: Σκοτσέζικο ντους και στο σεξ; Ειδικά στον στοματικό έρωτα, ενδείκνυται! Η εναλλαγή ζεστού και κρύου προκαλεί μια φοβερή αναστάτωση και ανεβάζει την λίμπιντο.

Σαμπάνια: Είναι το πιο αφροδισιακό από τα αλκοολούχα ποτά και οι φυσαλίδες της κάνουν κι άλλα χαριτωμένα παιχνίδια. Χύνετε λίγη ο ένας στον άλλον και ξεκινάτε να κυνηγάτε με τη γλώσσα σας τις σταγόνες. Προσοχή: Στο παιχνίδι αυτό, καλό είναι να μένει εκτός πεδίου βολής το αντρικό μόριο, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο αλκοόλ (κοινώς: τσούζει!)

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

17 κόλπα που δεν ξέρετε ότι κάνει το σώμα σας!


Πολλές φορές το σώμα μας λειτουργεί ανεξάρτητα από τις εντολές που του δίνουμε...
Διαβάστε 17 ενδιαφέροντα κόλπα καλής υγείας που κάνει το σώμα μας...

1. Εάν σας γαργαλάει ο λαιμός σας, ξύστε το αυτί σας
Ένας έξυπνος τρόπος για να απαλλαγείτε από το γαργαλητό που νιώθετε στο λαιμό σας είναι να ξύσετε το αυτί σας. «Όταν διεγείρονται τα νεύρα που υπάρχουν στο αυτί, προκαλείται μία αντανάκλαση στο λαιμό, που μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στον μυ,» αναφέρει ο Δρ. Scott Schaffer, πρόεδρος του Κέντρου Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γκίμπσμπορο του Νιού Τζέρσεϊ. «Ο σπασμός ανακουφίζει από το γαργαλητό.»

2. Αποκτήστε υπερηχητική ακοή
Εάν βρίσκεστε σε ένα μέρος με θόρυβο και δυσκολεύεστε να ακούσετε τον συνομιλητή σας, ο οποίος μιλάει ψιθυριστά, τότε σκύψτε προς το μέρος του με το δεξί σας αυτί.Το δεξί αυτί έχει την ικανότητα να ακολουθεί τους γρήγορους ρυθμούς του λόγου, σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής David Geffen του UCLA. Εάν, από την άλλη, προσπαθείτε να αναγνωρίσετε το τραγούδι που παίζει χαμηλά σε έναν χώρο, τότε προβάλετε το αριστερό σας αυτί προς τον ήχο. Το αριστερό αυτί έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει ευκολότερα τους μουσικούς τόνους.

3. Απαλλαγείτε από τον πόνο!
Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως εάν βήχουμε κατά τη διάρκεια μιας ένεσης, μειώνεται ο πόνος από το τσίμπημα της βελόνας. Σύμφωνα με τον Taras Usichenko, συγγραφέα μίας μελέτης πάνω σε αυτό το φαινόμενο, το κόλπο προκαλεί μία ξαφνική, προσωρινή αύξηση της πίεσης στο στήθος και το νωτιαίο σωλήνα, αναστέλλοντας τις δομές που προκαλούν πόνο στο νωτιαίο μυελό.

4. Καθαρίστε τη βουλωμένη μύτη σας
Ξεχάστε τα αποσυμφορητικά μύτης. Ένας ευκολότερος, γρηγορότερος και οικονομικότερος τρόπος για να ανακουφίσετε την πίεση της ρινικής κοιλότητας είναι να τοποθετήσετε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο και στη συνέχεια να πιέσετε με το δάχτυλό σας ανάμεσα στα φρύδια. Αυτό επιτρέπει στην ύνιδα, το οστό που περνάει από τις ρινικές οδούς και καταλήγει στο στόμα, να πάλλεται μπρος πίσω, σύμφωνα με την Lisa DeStefano, βοηθό καθηγητού οστεοθεραπευτικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Η κίνηση χαλαρώνει τη συμφόρηση και μετά από 20 δευτερόλεπτα νιώθουμε τη μύτη μας άδεια.

5. Διώξτε την καούρα χωρίς νερό!
Φοβάστε ότι το φαγητό που φάγατε θα σας προκαλέσει καούρες και δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ; «Κοιμηθείτε με το αριστερό πλευρό,» συνιστά ο Anthony A. Star, γαστρεντερολόγος και βοηθός καθηγητού στην Ιατρική Σχολή της Νέας Υόρκης. Μελέτες έδειξαν πως, ασθενείς που κοιμούνται με το αριστερό τους πλευρό, δεν έχουν παλινδρόμηση γαστρικών υγρών. Ο οισοφάγος και το στομάχι συνδέονται σε γωνία. Όταν κοιμόμαστε με το δεξί μας πλευρό, το στομάχι είναι χαμηλότερα από τον οισοφάγο, επομένως η βαρύτητα λειτουργεί υπέρ της καούρας.

6. Απαλλαγείτε από τον πονόδοντο χωρίς να ανοίξετε το στόμα σας
Απλά τρίψτε πάγο στην παλάμη σας, στην καμάρα που κάνει ο αντίχειρας με τον δείκτη. Μία καναδέζικη μελέτη έδειξε πως αυτή η τεχνική μειώνει τον πονόδοντο μέχρι και 50%. Οι οδοί των νεύρων στη βάση της καμπύλης διεγείρουν μία περιοχή στον εγκέφαλο που μπλοκάρει τα σήματα πόνου από το πρόσωπο και τα χέρια.

7. Εξαφανίστε τα καψίματα
Αν κάψετε κατά λάθος το δάχτυλό σας πάνω στο μάτι της κουζίνας, καθαρίστε το δέρμα και πιέστε ελαφρά το σημείο που καήκατε με το μαξιλαράκι των δαχτύλων σας. Ο πάγος θα ανακουφίσει τον πόνο πιο γρήγορα, σύμφωνα με τη Δρ. DeStefano, αλλά η φυσική αυτή μέθοδος επαναφέρει το καμένο δέρμα στη φυσιολογική του θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται φουσκάλα.

8. Κάντε τον κόσμο να σταματήσει να γυρνά
Μήπως ήπιατε λίγο παραπάνω και βλέπετε τα πάντα γύρω σας να γυρνάνε; Ακουμπήστε το χέρι σας σε κάτι σταθερό. Το κομμάτι του αυτιού, που είναι υπεύθυνο για την ισορροπία -ο θόλος του κοχλία- εγχέει ένα υγρό, που είναι της ίδιας πυκνότητας με το αίμα. «Καθώς το αλκοόλ αραιώνει το αίμα στο θόλο, ο θόλος αποκτά μικρότερη πυκνότητα και ανεβαίνει,» εξηγεί ο Δρ. Schaffer. Όλο αυτό μπερδεύει τον εγκέφαλο. Η αφή ενός σταθερού αντικειμένου δίνει μία δεύτερη «άποψη» στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να νιώθουμε μεγαλύτερη ισορροπία.

9. Απαλλαγείτε από τις σουβλιές στα πλευρά
Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, όταν τρέχετε εκπνέετε κάθε φορά που το δεξί σας πόδι πατάει στο έδαφος. Με την εκπνοή ασκείται πίεση στο συκώτι (που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά), το οποίο στη συνέχεια πιέζει το διάφραγμα και προκαλεί σουβλιές στα πλευρά. Ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό τον πόνο είναι να εκπνέετε κάθε φορά που πατάει το αριστερό πόδι στο έδαφος.

10. Σταματήστε το αίμα με το ένα δάχτυλο!
Εάν πιέσετε τη μύτη σας και σκύψετε προς τα πίσω μπορείτε να σταματήσετε την αιμορραγία στη μύτη -εάν φυσικά δεν σας πειράζει να καταπιείτε το ίδιο σας το αίμα. Ένας πιο «πολιτισμένος» τρόπος είναι να τοποθετήσετε βαμβάκι στα άνω ούλα σας -ακριβώς στο βαθούλωμα που βρίσκεται κάτω από τη μύτη- και να πιέσετε με δύναμη. «Οι περισσότερες αιμορραγίες προέρχονται από το μπροστινό μέρος του διαφράγματος, το χόνδρο που χωρίζει τη μύτη,» σημειώνει ο Peter Desmarais, ωτορινολαρυγγολόγος στο νοσοκομείο Entabeni του Ντάρμπαν, στη Νότιο Αφρική. «Ασκώντας πίεση στο συγκεκριμένο σημείο, σταματάτε την αιμορραγία.»

11. Σταματήστε το καρδιοχτύπι
Θέλετε να σταματήσετε το καρδιοχτύπι και τη νευρικότητα που νιώθετε στο πρώτο ραντεβού; Απλά φυσήξτε στον αντίχειρά σας. Το πνευμονογαστρικό νεύρο, που καθορίζει τον καρδιακό παλμό, μπορεί να ελεγχθεί μέσω της αναπνοής, όπως υποστηρίζει ο Ben Abo, γιατρός στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ. Εάν φυσήξετε στον αντίχειρά σας, ο καρδιακός παλμός θα επιστρέψει στα φυσιολογικά του επίπεδα.
12. «Ζεστάνετε» τον εγκέφαλό σας!
Εάν φάτε κάτι παγωμένο, πάρα πολύ γρήγορα, τότε θα παγώσει ο εγκέφαλος σας. Για να το αποφύγετε, πιέστε την επιφάνεια της γλώσσας σας στον ουρανίσκο σας, καλύπτοντας όσο μεγαλύτερη επιφάνεια μπορείτε. «Επειδή τα νεύρα στον ουρανίσκο παγώνουν υπερβολικά, το σώμα μας έχει την εντύπωση ότι παγώνει και ο εγκέφαλος,» υποστηρίζει ο Abo. «Σε αντιστάθμιση, υπερθερμαίνεται, προκαλώντας τον πονοκέφαλο του παγωτού, όπως λέγεται χαρακτηριστικά το φαινόμενο. Όσο μεγαλύτερη πίεση ασκήσουμε στον ουρανίσκο, τόσο πιο γρήγορα θα υποχωρήσει ο πονοκέφαλος.

13. Αποφύγετε τη μυωπία
Η μυωπία οφείλεται κυρίως στα γονίδια, σύμφωνα με την Anne Barber, οπτομετρικό στην Ουάσιγκτον. «Συνήθως δημιουργείται από μυωπικό στρες.» Με άλλα λόγια, δημιουργείται εάν κοιτάζετε για πολύ ώρα στην οθόνη ενός υπολογιστή. Εάν θέλετε να έχετε τέλεια όραση, θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα να κλείνετε τα μάτια σας, να τεντώνετε το σώμα σας, να παίρνετε μια βαθιά ανάσα και μετά από λίγα δευτερόλεπτα να εκπνέετε, χαλαρώνοντας ταυτόχρονα και τους μύες σας. Σφίγγοντας και χαλαρώνοντας τους μύες, όπως τους δικέφαλους και τους γλουτιαίους, ξεγελούμε ακούσια και άλλους μύες -όπως τα μάτια- οι οποίοι χαλαρώνουν και αυτοί.

14. Ξυπνήστε τους νεκρούς!
Εάν μουδιάσει το χέρι σας την ώρα που οδηγείτε ή κάθεστε σε περίεργη στάση, κουνήστε το κεφάλι σας πέρα δώσε και το μούδιασμα θα εξαφανιστεί σε λιγότερο από ένα λεπτό. Το μουδιασμένο χέρι είναι συχνά αποτέλεσμα της συμπίεσης των νεύρων που βρίσκονται στον αυχένα. Χαλαρώνοντας τους μύες του αυχένα, απελευθερώνετε την πίεση. Τα συμπιεσμένα νεύρα, που βρίσκονται χαμηλότερα στο σώμα, ευθύνονται για το μούδιασμα στο πόδι, επομένως μην επαναπαύεστε. Σηκωθείτε και αρχίστε να περπατάτε.

15. Εντυπωσιάστε τους φίλους σας!
Την επόμενη φορά που θα πάτε σε ένα πάρτι, δοκιμάστε το εξής κόλπο: Βάλτε κάποιον να κρατήσει το χέρι του τεντωμένο στα πλάγια, με την παλάμη προς τα κάτω και πείτε του να μείνει σε αυτή τη στάση. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα δύο σας δάχτυλα στον καρπό του και σπρώξτε προς τα κάτω. Θα αντισταθεί. Στη συνέχεια, βάλτε τον να ακουμπήσει το πόδι του σε μία επιφάνεια που είναι 1- 2 εκατοστά πιο ψηλή (βάλτε 1-2 περιοδικά) και επαναλάβετε. Αυτή τη φορά, το χέρι του θα πέσει σαν τραπουλόχαρτο. Επειδή οι γλουτοί δεν είναι ευθυγραμμισμένοι, μετατοπίζεται η σπονδυλική στήλη. Ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται πως η σπονδυλική στήλη είναι ευάλωτη και έτσι απενεργοποιεί την ικανότητα του σώματος να αντιστέκεται.

16. Αναπνεύστε κάτω από το νερό
Εάν θέλετε οπωσδήποτε να φτάσετε στο βυθό της θάλασσας και να πιάσετε μια χούφτα άμμο, πάρτε μερικές μικρές παρατεταμένες ανάσες. Όταν βρίσκεστε κάτω από το νερό, δεν είναι η έλλειψη οξυγόνου που σας κάνει να θέλετε απεγνωσμένα να αναπνεύσετε, αλλά φταίει η συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα, που κάνει το αίμα όξινο και στέλνει σήματα στον εγκέφαλο πως κάτι πάει στραβά. Η υπεροξυγόνωση μειώνει την οξύτητα του αίματος,» όπως υποστηρίζει ο Δρ. Jonathan Armbruster, αναπληρωτής καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Auburn. «Το κόλπο αυτό ξεγελά τον εγκέφαλο και νομίζει πως έχει περισσότερο οξυγόνο.» Έτσι, κερδίζετε μερικά δευτερόλεπτα επιπλέον.

17. Διαβάστε το μυαλό!
Το δικό σας! «Εάν έχετε να εκφωνήσετε μία ομιλία την επόμενη μέρα, κάντε μία επανάληψη πριν πέσετε για ύπνο,» όπως υποστηρίζει η Candi Heimgartner, καθηγήτρια βιολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Αϊντάχο. Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της μνήμης εδραιώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, οτιδήποτε διαβάσετε λίγο πριν να κοιμηθείτε είναι πιο πιθανό να κωδικοποιηθεί ως μακροχρόνια μνήμη.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ο Παπανδρέου κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής


Από μια κλωστή κρέμεται η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στο νομό Αχαΐας καθώς εκτιμάται πως αν το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώσει ποσοστό κάτω από 11% δεν θα στείλει κανέναν εκπρόσωπό του στη Βουλή.

Ταυτόχρονα, φουντώνουν οι φήμες ότι τοπικά στελέχη και παράγοντες δεν επιθυμούν την εκλογή του πρώην πρωθυπουργού και κινούνται ενεργά για να χαθεί η έδρα.

Η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα είχε προκαλέσει εξαρχής συγκρούσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που καταγράφονται στο real.gr ο πρώην υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εκλογές της 6ης Μαΐου αλλά δεν εξελέγη, είχε τονίσει και σε παλαιότερη συνέντευξή του «την ανάγκη εκπροσώπησης της Αχαΐας στη Βουλή», λέγοντας έμμεσα ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καμία σχέση με τον Νομό.

Αλλες πληροφορίες επιμένουν ότι και ο πρώην βουλευτής Αθανάσιος Παπαδόπουλος είχε απειλήσει την Ιπποκράτους ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αν το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπηθεί εκ νέου με τον Γιώργο Παπανδρέου επικεφαλής.

Ας σημειωθεί ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου το ΠΑΣΟΚ υπέστη συντριβή στην Αχαΐα που θεωρείται κάστρο της παράταξης και του παπανδρεϊσμού και εξέλεξε μόνο έναν βουλευτή. Δεν έλειψαν και οι φωνές που απέδωσαν αυτή την εκλογική καθίζηση στην παρουσία του κ. Παπανδρέου επικεφαλής του ψηφοδελτίου αφού, όπως έλεγαν, «εξέφρασε στην Αχαΐα το μαύρο πανί του Μνημονίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στα αχαϊκά ΜΜΕ, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εκλογική Επιτροπή Αχαΐας, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση όσον αφορά στην υποψηφιότητα Παπανδρέου. Ενας εκ των ομιλητών δήλωσε ότι και τα μέλη του κόμματος δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ αν στο ψηφοδέλτιο είναι ο Παπανδρέου, για να λάβει απάντηση από άλλο μέλος του ΠΑΣΟΚ: «Ελεος πια. Τον ανατρέψατε και δεν σταματάτε ούτε τώρα. Με αυτά και αυτά δεν θα βρείτε ούτε την ψήφο σας στο τέλος»!

«Αυτά που ακούστηκαν μέσα ήταν λίγα, καθώς ήταν παρών ο Πέτρος Ευθυμίου. Εξω λέγονται πολύ χειρότερα. Πολλά στελέχη του κόμματος δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ επειδή στο ψηφοδέλτιο εξακολουθεί να είναι ο πρώην πρόεδρος» δήλωσε στέλεχος του νομού, πρώην βουλευτής, επισημαίνοντας ότι «είναι προτιμότερο να χάσει το ΠΑΣΟΚ την έδρα αρκεί να μην εκλεγεί ο Παπανδρέου».

Τοπικά Μέσα της Αχαΐας, αναφέρουν ότι ανοιχτή παραμένει η κόντρα με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς βενιζελικά στελέχη εξακολουθούν να προσπαθούν στην Αχαΐα να μην εκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να παρέμβει στις προεκλογικές εξελίξεις, προκειμένου να μην του χρεώσουν και τη νέα ήττα (αφού τυχόν παρέμβασή του μπορεί να την εκμεταλλευτούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), γνωρίζοντας όμως πως από αυτή του τη στάση θα κατηγορηθεί ότι δεν έκανε προεκλογική εκστρατεία ούτε για την επανεκλογή του, αναφέρει το Patranews.

Η ένταση στην Αχαΐα προϊδεάζει για τη σύγκρουση Βενιζέλου - Παπανδρέου την επομένη των εκλογών, παράλληλα με τις μεγάλες αλλαγές που ο νέος πρόεδρος ετοιμάζει στο ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει το αχαϊκό Μέσο.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Αυτόματος πωλητής πίτσας! Το μέλλον της μασαμπούκας μόλις έφτασε! (Βίντεο)


Η μεγαλύτερη εφεύρεση στην ανθρώπινη ιστορία ή η χειρότερη ιδέα του κόσμου;
Ετοίμασε το στομάχι σου για τη Let's Pizza, τον πρώτο αυτόματο πωλητή πίτσας του κόσμου που υπόσχεται να σου δώσει ένα κομμάτι λαχταριστής ιταλικής κουζίνας σε λιγότερο από τρία λεπτά!

Πρόκειται για προτζεκτάκι του δαιμόνιου ιταλού επιχειρηματία Claudio Torghel, το οποίο θα ξεκινήσει να διανέμεται αργότερα μέσα στη χρονιά στις 4 γωνιές του κόσμου από την ολλανδική A1 Concepts. Τέτοια είναι η ζήτησή του...


Το αξιοθαύμαστο με το μηχανηματάκι είναι ότι παρασκευάζει φρέσκια πίτσα, τη ζυμώνει και ετοιμάζει τα υλικά της δηλαδή επιτόπου! Το προζύμι μετατρέπεται σε ζύμη μέσα σε έναν φούρνο που λειτουργεί με υπέρυθρες, ενώ έχεις στη διάθεσή σου πάνω από 200 υλικά να διαλέξεις. Αντίο πιτσαρία της γειτονιάς.

Λες το μέλλον της αγαπημένης μας πίτσας να είναι τα ρομπότ; Και σε ποιον θα παραπονιέσαι μετά ότι η πίτσα δεν είναι καλοψημένη;


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Euro 2012: η μάχη της εξέδρας. Η καυτή μάχη της εξέδρας, για την ακρίβεια!


Ποιος είπε ότι η ευρωπαϊκή γιορτή του ποδοσφαίρου γιορτάζεται μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο;
Το Euro 2012 κλείνει σήμερα την πρώτη του βδομάδα και ήδη έχει δικαιώσει τις προσδοκίες: ανατροπές, πάθος, ωραία μπαλάκια και -σχετικά- καλή μπαλίτσα! Και βέβαια καυτές παρουσίες στην εξέδρα για να ανάβουν ακόμα περισσότερο τα αίματα...

Η άτυπη μάχη των ευρωπαϊκών κρατών μαίνεται λοιπόν και στην κερκίδα, με τις χώρες να έχουν κατεβάσει δυνατές ομάδες. Πολύ δυνατές. Και η Ελλάδα όμως δεν πάει πίσω! Για δες...

Ιρλανδία


Γερμανία



 Ολλανδία


 Ελλάδα


 Πολωνία


 Τσεχία


Πορτογαλία




Αγγλία




Δανία


Διαβάστε παρακάτω »

Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος εμπνέει νανοτεχνολογία παραγωγής ηλεκτρισμού


Ένα φαινόμενο που πρώτος παρατήρησε ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Θεόφραστος* πριν από 23 αιώνες αποτελεί τη βάση λειτουργίας μιας συσκευής που έχει σκοπό τη συλλογή και εκμετάλλευση τεραστίων ποσοτήτων θερμικής ενέργειας που χάνονται καθημερινά.

Ο Ζονγκ Λιν Γουάνγκ και οι συνάδελφοί του στο πανεπιστήμιο Georgia Tech των Ηνωμένων Πολιτειών υπολόγισαν πως το 50% της ενέργειας που εκπέμπεται στη χώρα κάθε χρόνο, με πηγή από υπολογιστές έως αυτοκίνητα, σπαταλάται ως ανεκμετάλλευτη θερμότητα.

Ωστόσο, η θερμότητα μπορεί να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με το πυροηλεκτρικό φαινόμενο που πρώτος περιέγραψε ο Θεόφραστος το 314 π.Χ όταν παρατήρησε ότι ο ημιπολύτιμος λίθος τουρμαλίνης παρήγαγε στατικό ηλεκτρισμό και έλκυε κομματάκια αχύρου όταν θερμαινόταν.
Η θέρμανση και η ψύξη αναδιατάσσουν τη μοριακή δομή ορισμένων υλικών, όπως ο τουρμαλίνης, δημιουργώντας μια ανισορροπία ηλεκτρονίων, γεγονός που πυροδοτεί ένα ηλεκτρικό κύμα, σημειώνουν οι επιστήμονες της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nano Letters.

Η ομάδα του Γουάνγκ επιθυμεί να εφαρμόσει τις παρατηρήσεις του Θεόφραστου στην ανάπτυξη μιας νανογεννήτριας η οποία θα εκμεταλλευόταν τις μεταβολές στα επίπεδα θερμοκρασίας που προκαλεί η ανθρώπινη δραστηριότητα στο σύγχρονο κόσμο.

Με αυτό το στόχο, οι ερευνητές κατασκεύασαν νανοκαλώδια από οξείδιο του ψευδάργυρου, ένα υλικό που χρησιμοποιείται σε βαφές, πλαστικά, ηλεκτρονικές συσκευές, ακόμα και σε τρόφιμα. Με μια συστοιχία από κοντά νανοκαλώδια που στηρίζονται όρθια στο ένα άκρο τους, έδειξαν ότι η συσκευή αυτή παράγει ένα ασθενές ηλεκτρικό ρεύμα όταν θερμανθεί ή ψυχθεί.
Εκτιμούν επίσης πως οι νανογεννήτριες θα μπορούσαν να παράξουν ενέργεια ακόμα και από τις μεταβολές θερμοκρασίας που λαμβάνουν χώρα μες την ημέρα.

«Αυτός ο νέος τύπος νανογεννήτριας μπορεί να αποτελέσει τη βάση για αυτοτροφοδοτούμενες συσκευές νανοτεχνολογίας συλλογής θερμικής ενέργειας με εφαρμογή σε συστήματα όπως ασύρματοι αισθητήρες, θερμική απεικόνιση, διαγνωστικές εξετάσεις και προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές» εκτιμούν οι ερευνητές.

Ο Θεόφραστος

Ο Θεόφραστος (372 π.Χ. – περ. 287/5 π.Χ.) ήταν φιλόσοφος της αρχαιότητας. Θεωρείται συνεχιστής του έργου του Αριστοτέλη τον οποίο και διαδέχτηκε στη διεύθυνση της Περιπατητικής σχολής.
Βίος

Τις περισσότερες πληροφορίες για βίο του Θεοφράστου αντλούμε από τον Διογένη, συγγραφέα των βίων των φιλοσόφων. Ο Θεόφραστος γεννήθηκε το 372 π.Χ. στηνΕρεσό της Λέσβου. Ο πατέρας του ήταν ο πλούσιος έμπορος Μέλαντας (το όνομα φαίνεται και στη βάση της προτομής στην εικόνα δεξιά) και το πραγματικό του όνομα ήταν Τύρταμος. Αρχικά έλαβε τα πρώτα του μαθήματα κοντά στον Λεύκιππο ενώ αργότερα εγκατέλειψε την πόλη της Ερεσού και μετέβη στην Αθήνα όπου άρχισε να ασχολείται με τη φιλοσοφία ως μαθητής του Πλάτωνα. Μετά το θάνατο του δασκάλου του, το 347 π.Χ., ακολούθησε τον Αριστοτέλη, ο οποίος διακρίνοντας τη φιλομάθεια και την ευφυΐα του, τον επονόμασε αρχικά Εύφραστο και αργότερα Θεόφραστο. Η εκτίμηση που έτρεφε ο Αριστοτέλης στον Θεόφραστο αποδεικνύεται και από το γεγονός πως όταν το 323 π.Χ. ο Αριστοτέλης κατηγορήθηκε για ασέβεια και αναγκάστηκε να καταφύγει στη Χαλκίδα, δώρισε στον Θεόφραστο τη βιβλιοθήκη του και του εμπιστεύτηκε τη διεύθυνση της περιπατητικής σχολής.

Ο Θεόφραστος παρέμεινε στην διεύθυνση της σχολής επί 25 χρόνια και σε αυτό το διάστημα δίδαξε αλλά και άφησε πολλά γραπτά. Την περίοδο αυτή, λέγεται ακόμα πως οι μαθητές της σχολής ξεπέρασαν τις δύο χιλιάδες ενώ μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν ο Μένανδρος, οι βασιλείς της Μακεδονίας Φίλιππος και Κάσσανδρος καθώς και ο βασιλιάς της Αιγύπτου Πτολεμαίος Α’. Ο Θεόφραστος δεν ασχολήθηκε ποτέ ενεργά με την πολιτική, αλλά αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στην Επιστήμη και τη Φιλοσοφία. Πέθανε περίπου το 287 π.Χ. και μέχρι το τέλος της ζωής του δίδασκε και εργαζόταν.

Έργο

Το έργο του Θεόφραστου ήταν ιδιαίτερα πλούσιο, καθώς εκτιμάται πως έγραψε συνολικά περίπου 240 έργα τα οποία πραγματεύονται ένα πλήθος θεμάτων γύρω από την Ηθική, τη Λογική, τη ρητορική, την ιστορία των επιστημών ή τη μεταφυσική και κυρίως τη Βοτανική και τη Ζωολογία.
Σήμερα σώζονται κυρίως αποσπάσματα του έργου του αλλά και ορισμένα πλήρη κείμενα που είναι οι Περί Φυτών Ιστορίας (9 βιβλία), τα Περί Φυτών Αιτιών (6 βιβλία) καθώς και το πιο γνωστό του έργο, οι Χαρακτήρες. Τα δύο πρώτα έργα αποτελούν μάλλον τα πρώτα συγγράμματα στον τομέα της Βοτανικής, την εποχή της αρχαιότητας και μέχρι τον Μεσαίωνα. Μια σημαντική παρακαταθήκη του στην βοτανική, είναι ότι έχει «βαφτιστεί» σήμερα προς τιμήν του ο ενδημικός φοίνικας της νότιας Ελλάδας, ως Φοίνικας του Θεοφράστου (phoenix theophrastii), καθώς εκείνος ήταν που αναφέρθηκε πρώτος και έντονα για την ύπαρξη αυτού του φυτού στον ελλαδικό χώρο, μέσα στο έργο του.

Στους Χαρακτήρες, ο Θεόφραστος περιγράφει τα εσωτερικά και ψυχικά γνωρίσματα ανάλογα με το ήθος των ανθρώπων, ενώ μέχρι σήμερα δεν είναι βέβαιο αν αποτελούσαν αυτοτελές έργο ή τμήμα κάποιου άλλου ή σημειώματα του Θεόφραστου. Συνολικά περιγράφονται 30 διαφορετικοί χαρακτήρες εκ των οποίων οι 15 περιλαμβάνονταν στην πρώτη έκδοση του έργου (1527), ενώ το1522 ανακαλύφθηκαν επιπλέον οκτώ και το 1599 ακόμη πέντε. Οι δύο τελευταίοι από τους περιγραφόμενους χαρακτήρες ανακαλύφθηκαν μόλις το 1786.

Η ακριβής χρονολογία συγγραφής του έργου δεν είναι γνωστή. Θεωρείται πιθανό πως δεν γράφτηκαν όλοι οι χαρακτήρες συγχρόνως, ενώ άλλοι μελετητές τους χρονολογούν περίπου στο 317 π.Χ. Σε ότι αφορά την σύνθεσή τους, ο Θεόφραστος πιθανότατα στηρίχτηκε ως ένα βαθμό στο έργο του Αριστοτέλη Περί Ηθικής.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ρία Τσίγα. Φωτογραφίες που προκαλούν τσουνάμι...


Η Ρία Τσίγα τολμά να τρελάνει για άλλη μια φορά τους οφθαλμούς. Το γνωστό μοντέλο και τραγουδίστρια μας δείχνει, ξανά, τα νέα της μαγιό και προκαλεί στις παραλίες… τσουνάμια.

Είναι παιδί μου πειρασμός/σεισμός/άει γιάγια /άει.
Αναμένουμε τη στιγμή, το πότε θα ξεχαστεί να βγει στον καυτό ήλιο δίχως ίχνος υφάσματος, αλλά όπως την γέννησε η μαμά της. Παράλογο; Όχι!


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Οι υπερ-ρεαλιστικοί πίνακες του Omar Ortiz


Ο Omar Ortiz γεννήθηκε στην Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό το 1977, όπου και συνεχίζει να διαμένει μέχρι σήμερα. Το κύριο χαρακτηριστικό των έργων του είναι η προσήλωση στην ανθρώπινη γυναικεία φιγούρα. 

Σπούδασε Γραφιστική στο κολλέγιο όπου ήρθε και σε πρώτη επαφή με την ζωγραφική και γνώρισε τεχνικές όπως το κάρβουνο, τα ακρυλικά, και το airbrush. Μετά τις σπουδές του αποφάσισε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον κόσμο της ζωγραφικής. 

Τα έργα του διακρίνονται από την εντυπωσιακή προσοχή που δίνει ο Ortiz ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Στο άγγιγμα του χεριού, στις πτυχές των σεντονιών, ακόμη και στο φόντο πίσω από τις γυναικείες φιγούρες του..

Διαβάστε παρακάτω »

Γυναίκες που τρώνε φρούτα-Ωδή στο καλοκαίρι


Ο καύσωνας ήταν ο πρώτος οιωνός ότι το καλοκαίρι ήρθε για να μείνει. Ο καλύτερος ωστόσο παραμένει οι φωτογραφήσεις επωνύμων να δαγκώνουν φρούτα. Αυτές είναι οι καλύτερες. 

Υπάρχουν πάρα πολλά οφέλη στο να χρησιμοποιήσεις φρούτα σε μια φωτογράφηση. Είναι φτηνά, έχουν ζουμιά και σου βγάζουν και μια αίσθηση πρόστυχης αθωότητας. Αρκεί να ξέρεις να διαλέξεις τα σωστά.


Καρπούζι-Ο Μάικ Τάισον του 'φρουτικού' βασιλείου

Αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής εμφανίσεων σε φωτογραφήσεις με φρούτα.


Μεγάλο του ατού το κόκκινο χρώμα, που έρχεται και ταιριάζει απόλυτα στα κόκκινα χείλη μοντέλων όπως η Adriana Lima (πάνω) και η Rosie Huntigton-Whiteley (κάτω) από την διαβόητη φωτογράφιση του Terry Richardson για το ημερολόγιο της Pirelli.

 
Άσε που, στην μορφή φέτας, είναι ότι καταλληλότερο για να το κρατήσει μια κυρία όπως η Sienna Miller.


Αν και, μεταξύ μας, στην ελληνική αγορά το καρπούζι δεν έχει αποδειχθεί και το πιο 'γούρικο' αξεσουάρ. Ξεκινώντας από την Τζούλια Αλεξανδράτου στο Nitro το 2010 με προφητικό μότο 'Δεν έχω προλάβει να την ψωνίσω'.


Και συνεχίζοντας με τις παπαρατσικές φωτογραφίες της Μακρυπούλιας, με το καρπούζι στο χέρι, χωρίς ακριβώς να ξέρει τι να το κάνει, ενώ φωτογραφίζει τον Χατζηγιάννη. Ένα στιγμιότυπο που έφαγε το κράξιμο της αρκούδας.



Φράουλα-Το αγαπούν οι γυναίκες που αγαπάμε

Υπάρχουν άπειρες φωτογραφήσεις με φράουλες που κυκλοφορούν. Αλλά δεν έχει νόημα να σας δείξουμε καμία, πέρα από αυτή της Angelina Jollie, που δεν θα μπορούσαμε παρά να επιλέξουμε για κεντρική.


Ενώ την φράουλα επέλεξε για να μας πετάξει τα μάτια έξω και η λατρεμένη Alison Brie, στην μέση περίπου του backstage βίντεο από την φωτογράφηση του Complex.




Κεράσι-Το κατάλληλο χρώμα και το κατάλληλο σχήμα

Ο πρώτος συνειρμός που κάνεις, αν είσαι και λίγο Αμερικανάκι, έχει να κάνει με το πάρσιμο της παρθενιάς. Κάτι που σίγουρα δεν έγινε -σε φωτογραφικό, πάντα, επίπεδο-μεταξύ του Terry Richardson και της Megan Fox σε μια από τις πλέον χαρακτηριστικές λήψεις της για το εξώφυλλό της στο GQ.


Ενώ, αντίστοιχα, η παρθενιά (εννοώ οι συνειρμοί με αυτή) δεν εμπόδισε ποτέ την Pamela Anderson να προωθήσει την καριέρα της με ένα ακόμη εξώφυλλο.



Σταφύλια-Επιστροφή στο Ρωμαικό όργιο

Το μεγάλο προσόν του σταφυλιού είναι ότι έρχεται σε τσαμπί, αναγκάζοντας την γυναίκα να σκύψει για να κάνει πίσω το κεφάλι της προκειμένου να κλέψει  μια ρώγα. Όπως κάνει εδώ η Monica Bellucci.


Αλλιώς 'κινδυνεύει' να λερωθεί άσχημα, όπως εδώ η Angelina Jolie.



Μήλο-Αμαρτωλό από τα γεννοφάσκια του

Προσωπικά, αν ξαναδω γυναίκα να φοράει φίδι και να κρατάει μήλο -αναφορά στον Αδάμ και την Εύα-θα ξεράσω. Ακόμη και αν αυτή η γυναίκα είναι η Kate Moss.


Αλλά, όπως πάντα, στην περίπτωση της Angelina Jolie (όπως ήταν παλιά, όχι τώρα) θα ήμασταν πρόθυμοι να κάνουμε μια εξαίρεση. Ειδικά όταν έρχεται εξοπλισμένη με τα μαχαίρια, με τα οποία τόσο της άρεσε κάποτε να παίζει.

   

Μπανάνα-Πολύ φαλλικό για να το εκτιμήσουμε

Μπορεί η χρήση της στο Horrible Bosses να χάρισε στην Τζένιφερ Άνιστον το βραβείο Best On-Screen Dirt Bag στα φετινά MTV Movies Awards .



Και ο Terry Richardson να δείχνει και να δίνει την δικιά του σε όποιο μοντέλο βρεθεί στο οπτικό του πεδίο.


Αλλά είναι πολύ χυδαίο φρούτο για να το αποθεώσουμε.

Και, όπως είναι το πρέπον, σας αφήσαμε για το τέλος το καλύτερο. Μια εμπνευσμένη φωτογραφία του David LaChapelle, που απλά έβαλε την γυμνή Naomi Campbell πάνω σε ένα μάτσο φρούτα.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »