Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Tο 97% του πάγου της Γρoιλανδίας έλιωσε μέσα σε τέσσερις μέρες! Έντρομοι οι επιστήμονες.


Ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν έχει σημειωθεί τέτοιος ταχύς ρυθμός τήξης του επιφανειακού φύλλου πάγου μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Το φαινόμενο καταγράφτηκε από τρεις δορυφόρους, θορυβώντας τόσο τους επιστήμονες που αρχικά δεν ήθελαν να το πιστέψουν, όπως δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους στον ιστότοπο της NASA.

Νομίζοντας πως πρόκειται για σφάλμα κατά τη μεταφορά δεδομένων, εν συνεχεία επιβεβαίωσαν ότι στην περιοχή επικρατούν ασυνήθιστα μεγάλες θερμοκρασίες για την εποχή (μέσα Ιουλίου), καθώς και ότι η τήξη είχε εξαπλωθεί σε όλη την επιφάνεια του παγωμένου στρώματος. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από κλιματολόγους των πανεπιστημίων της Τζόρτζια και της Νέας Υόρκης.

Παρ' όλα αυτά, εμπλεκόμενοι επιστήμονες που παρακολουθούν την κατάσταση του πάγου στην περιοχή δυσκολεύονταν να χωνέψουν τις σοκαριστικές εικόνες, κάνοντας λόγο για συμβάν άνευ προηγουμένου.

Ήταν το δεύτερο ασυνήθιστο συμβάν μέσα σε λίγες μέρες, αφότου ένα παγόβουνο στο μέγεθος του Μανχάταν αποσπάστηκε από τον παγετώνα Πέτερμαν. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα.

Άλλοι επιστήμονες αναφέρουν ότι τέτοιας τάξεως φαινόμενα τήξεις λαμβάνουν χώρα κάθε περίπου 150 χρόνια και ότι αν τα πράγματα συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό τα επόμενα χρόνια, οι κλιματικές αλλαγές θα είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικές.

Οι πιο άμεσες συνέπειες θα είναι η απότομη άνοδος της στάθμης της θάλασσας και η ανεξέλεγκτη αύξηση της θερμοκρασίας της Αρκτικής. Στη δε Γρoιλανδία, ο πάγος στις άκρες έχει λεπτύνει επικίνδυνα πολύ, με αποτέλεσμα να λιώνει μέσα στη θάλασσα.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Σοκ: Βρέθηκαν «πεταμένα» σε δάσος της Ρωσίας 248 ανθρώπινα έμβρυα!


Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας ρώσος ψαράς, όταν πηγαίνοντας στο δάσος κοντά στο χωριό του Σβερντλόφσκ των Ουραλίων για να κόψει ξύλα, ανακάλυψε πέντε πλαστικά βαρέλια, τα οποία περιείχαν 248 νεκρά έμβρυα!

Τα ανθρώπινα έμβρυα, βάσει των ετικετών που υπήρχαν στο εξωτερικό των βαρελιών οι οποίες ανέφεραν επώνυμα και αριθμούς,  θεωρείται ότι  προέρχονται από  νοσοκομεία στο Εκατερίνενμπουργκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Σβερντλόφσκ.

Οι υγειονομικές αρχές αναφέρουν ότι η ευθύνη εναπόκειται στον οργανισμό που είχε αναλάβει τη διαχείριση των βιο-ιατρικών αποβλήτων από τα νοσοκομεία της πόλης.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Το μεγάλο πλιάτσικο της Ολυμπιάδας 2004


Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ημέρες Ελλάδας του 2004 ζει η Αγγλία λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ενθουσιασμός, εθνική υπερηφάνεια, μια γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ημέρες Ελλάδας του 2012 προβλέπουν ήδη πολλοί Άγγλοι οικονομολόγοι ότι θα ζήσει η Αγγλία τα επόμενα χρόνια γιατί και εκεί έγινε ό,τι και εδώ για τους Αγώνες.


Μια απέραντη κλεψιά στα Ολυμπιακά έργα που εκτόξευσαν το κόστος τους έξι και εφτά φορές πάνω από ό,τι είχαν υπολογιστεί στον σχεδιασμό της Ολυμπιάδας του 2004 και του 2012.

Η Ελλάδα ζει την σημερινή της τραγωδία και μία από τις βασικές αιτίες της είναι η σπατάλη και η ρεμούλα που υπήρξε μεταξύ 2000 και 2004 για τα περίφημα Ολυμπιακά Έργα που σαπίζουν σήμερα και που θέλει, αλλά δεν μπορεί να πουλήσει η κυβέρνηση.

Επίσημα τα οικονομικά στοιχεία για το κόστος της Ολυμπιάδας του 2004, δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ, αν και ξένα δημοσιεύματα τα τοποθετούν μεταξύ 15 έως 20 δισ. ευρώ με μετριοπαθέστερη την Standard & Poor's που ανεβάζει το κόστος των έργων στα 11,27 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 6% του ΑΕΠ.

Να σημειωθεί ότι πρέπει κατεπειγόντως να βρούμε σήμερα 11,6 δισ. ευρώ, όπως ζητάει η τρόικα για να μας δώσουν το επόμενο δάνειο και να μην καταρρεύσουμε οριστικά.

Μερικά από τα τελικά κόστη και τις υπερβάσεις στα περίφημα Ολυμπιακά Έργα:

Ολυμπιακό Συγκρότημα Παραλιακής Ζώνης στο Φάληρο
- Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου: από 182,5 εκατ. ευρώ κόστισε 221,1 εκατ. ευρώ
- Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας – επισκευές για αναμόρφωση-: Από 3,3 εκατ. ευρώ, σε 29 εκατ. ευρώ.
- Ολυμπιακό Κέντρο Baseball στο Ελληνικό: από 18,7 εκατ. ευρώ, κόστισε 200,4 εκατ. ευρώ.

Σε Ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε διάφορα άλλα σημεία της Αθήνας είχαμε τις εξής εξωφρενικές υπερβάσεις:

- Παναθηναϊκό Στάδιο: Από 300.000 ευρώ στο φάκελο οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων το έργο κόστισε 11,2 εκατ. ευρώ.
- Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης: Από 30 εκατ. ευρώ έφτασε τα 103 εκατ. ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες το newsbomb.gr θα εμφανίσει κι άλλα από τα έργα που έγιναν για τους Ολυμπιακούς με αδικαιολόγητες υπερβάσεις στο κόστος τους και θα αποκαλύψει τους μεγάλους υπεύθυνους για αυτό το απέραντο πλιάτσικο που έχει βυθίσει σήμερα την Ελλάδα στην απαξίωση και την οικονομική καταστροφή.

Πηγή




Διαβάστε επίσης:

Οι πύλες της κόλασης άνοιξαν για την Ελλάδα το 2004

Διαβάστε παρακάτω »

Hoverbike: Η ιπτάμενη ...μοτοσικλέτα! (Βίντεο)


Αν έχετε βαρεθεί τα συνηθισμένα δίκυκλα τότε το Hoverbike είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε. Αντί να μπλέκετε στην κίνηση λοιπόν μπορείτε να απογειωθείτε και να πετάξετε πάνω απ' αυτήν.

Βέβαια ακόμα βρίσκεται σε μορφή πρωτοτύπου και ο Αυστραλός που το κατασκεύασε παραδέχεται ότι δεν καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του. Γι' αυτό άλλωστε το χαρίζει σε όποιον θέλει να δοκιμάσει την τύχη του με αυτό.

Αν λοιπόν περάσετε από την Αυστραλία και θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας, δεν χάνετε τίποτα να του ρίξετε μια ματιά. Η τύχη άλλωστε βοηθά τους τολμηρούς!


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Έπιασαν ψάρι... μισού τόνου! (Φώτο)


Με μήκος που ξεπερνά τα 3,5 μέτρα και βάρος που φτάνει μισό τόνο (!) αυτή είναι μια ψαριά που δεν βλέπουμε συχνά. Ο γιγάντιος οξύρρυγχος πιάστηκε στον Καναδά και θεωρείται το μεγαλύτερο ψάρι που έχει ποτέ πιαστεί στη Βόρεια Αμερική.

Οι Michael and Margaret Snell χρειάστηκαν μιάμιση ώρα για να τραβήξουν το ψάρι.

«Είναι η ψαριά μιας ζωής», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Michael.

«Του δώσαμε ένα φιλί και τον αφήσαμε να φύγει», είπε ο οδηγός του ζεύγους στον ποταμό Fraser, όπου και πιάστηκε ο οξύρρυγχος.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Πέθανε σε μαραθώνιο σεξ με τις έξι συζύγους του!


Οι πέντε τον απείλησαν με μαχαίρι για να τις ικανοποιήσει

Τη ζωή του έχασε ο Νιγηριανός Ουρόκο Ονόγια έπειτα από μαραθώνιο σεξ με τις συζύγους του.

Η κατάσταση δεν ήταν εύκολη για τον Ονόγια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι πέντε σύζυγοί του τού επιτέθηκαν και απαίτησαν να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές τους ανάγκες απειλώντας τον με μαχαίρι και μάλιστα την ώρα που βρισκόταν, για τον ίδιο σκοπό, με την 6η σύζυγό του.

Αποφασισμένος να τις ευχαριστήσει όλες, άρχισε να κάνει σεξ με την κάθε μία στη σειρά. Κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πέντε συζύγων αλλά στην 5η οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν.

Σύμφωνα με την έκτη σύζυγο, ξαφνικά ο Ονόγια «σταμάτησε να αναπνέει, και όλες οι σύζυγοι έφυγαν από το δωμάτιο γελώντας. Όταν όμως διαπίστωσαν πως δεν μπορούσα να τον συνεφέρω έφυγαν τρέχοντας προς το δάσος».

Δύο από τις συζύγους συνελήφθησαν και ως αιτία θανάτου του Ονόγια αναφέρθηκε ο «βιασμός μέχρι θανάτου». Πιστεύεται πως επιχείρησε να αντισταθεί στις απαιτήσεις των συζύγων του όταν του επιτέθηκαν.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως οι πέντε σύζυγοι είχαν σχεδιάσει την επίθεσή τους. Συναντήθηκαν και κατάστρωσαν το σχέδιο εισβολής στο υπνοδωμάτιο όπου θα βρισκόταν με την 6η σύζυγό του, προκειμένου να διεκδικήσουν τα συζυγικά τους δικαιώματα. 
 

Διαβάστε παρακάτω »

Έκανε τατουάζ στο πέος του και υπέστη …μόνιμη στύση!


Έναν πρωτότυπο τρόπο να «διακοσμήσει» το κορμί του αποτίνοντας ταυτόχρονα… φόρο τιμής στην κοπέλα του βρήκε ένας 21χρονος Ιρανός, ο οποίος θεώρησε καλή ιδέα να κάνει τατουάζ στο πέος του το περσικό ρητό «καλή τύχη στα ταξίδια σου» καθώς και το γράμμα «Μ», αρχικό του επιθέτου της συντρόφου του.

Αφού λοιπόν ταλαιπωρήθηκε από τον πόνο για λίγες εβδομάδες, στη συνέχεια αυτός αποχώρησε δίνοντας τη θέση του σε μόνιμη  στύση. Ο νεαρός πάντως μπορεί να έχει ακόμα φυσιολογικές επαφές και αρνήθηκε να ακολουθήσει θεραπεία. Όσο για τα αίτια που δημιούργησαν το πρόβλημα, ο καλλιτέχνης που του έκανε το τατουάζ, τρύπησε το πέος με τις βελόνες του πιο βαθιά από όσο έπρεπε, προκαλώντας μια δυσλειτουργία στα νεύρα της περιοχής με επακόλουθο τη μόνιμη στύση. «Βασιζόμενοι στη συγκεκριμένη και μοναδική περίπτωση, πρέπει να αποθαρρύνουμε τους ενδιαφερομένους από το να κάνουν τατουάζ στα πέη τους», δήλωσαν Ιρανοί γιατροί.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Σοκ: Το κεφάλι της είναι 3 φορές μεγαλύτερο από αυτό ενός ενήλικα


Η 3χρονη Dilla Anargia Adilla γεννήθηκε με υδροκεφαλισμό, μια σπάνια ασθένεια εξαιτίας της οποίας το κεφάλι της είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το κεφάλι ενός ενήλικα.

Όταν γεννήθηκε, το κεφάλι της μικρής Dilla ήταν λίγο μεγαλύτερο από το μέσο όρο των νεογέννητων αλλά τώρα η περιφέρεια του κεφαλιού της είναι 100 εκατοστά από το ένα αυτί ως το άλλο.

Η Dilla, από την Ινδονησία, που μπορούσε να εκφέρει μερικές λέξεις , πλέον δεν μπορεί να μιλήσει και να περπατήσει. 

Υποφέρει ακόμη από θολή όραση και απαιτεί τη συνεχή φροντίδα των γονιών της και της 7χρονης αδερφής της.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι η μικρή γεννήθηκε έτσι εξαιτίας μιας λοίμωξης που υπέστη η μητέρα της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

«Ήξερα ότι θα γεννηθεί με πρόβλημα. Μου το είχαν πει οι γιατροί και το αποδέχτηκα. Αλλά όταν τη βλέπω να υποφέρει και να πονάει τόσο πολύ δεν το αντέχω. Μας επηρεάζει πολύ όλους που τη βλέπουμε να πονάει. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να επιζήσει καθώς χρειάζεται συνεχή φροντίδα. Ένας γιατρός μου είπε ότι δεν μπορεί καν να την εγχειρίσει γιατί δεν έχει δυναμώσει καθόλου. Πρέπει απλά να αποδεχτούμε αυτό που μας έστειλε ο Θεός. Ξέρω ότι ο Θεός μου την έδωσε για να τη φροντίσω με όλη μου την καρδιά. Έχουν αφήσει όλες τις ελπίδες μας για ένα θαύμα στο Θεό» δηλώνει η μητέρα της.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Οι πύλες της κόλασης άνοιξαν για την Ελλάδα το 2004


Το Σάββατο αρχίζουν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Λονδίνο και η Αγγλία μετράει ήδη τις πληγές της από την διοργάνωσή τους.

Οκτώ χρόνια πριν η Ολυμπιάδα της Αθήνας βούλιαξε την Ελλάδα σε ένα οικονομικό χάος που το πληρώνουμε σήμερα, καθώς οι κλεψιές, οι υπερβάσεις, οι περιττές πολυτέλειες και οι χωρίς όρια προσφορές σε ξένους και ντόπιους, ανέβασαν το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων στα 15 δισ. ευρώ, ενώ η αρχική τους πρόβλεψη δεν ξεπερνούσε τα 2,5 δισ. ευρώ.

Παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το newsbomb.gr με ντοκουμέντα και αδιάψευστα στοιχεία θα αποκαλύψει από σήμερα και τις επόμενες ημέρες με αλλεπάλληλες αναρτήσεις, την ληστεία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, τους δράστες της, και τις βαριές ευθύνες των διοργανωτών τους.

Η δημοσιογραφική έρευνα θα παρουσιάσει τον κατάλογο των Ολυμπιακών έργων που έγιναν και το μεγάλο πλιάτσικο σε αυτά, αποκαλύπτοντας την πρώτη τιμή που είχε υπολογιστεί για κάθε έργο και το τελικό του κόστος που συχνά ήταν δεκαπλάσιο από τον αρχικό υπολογισμό.

Οι Ολυμπιακοί του 2004 ήταν το γεγονός που άνοιξε τις πύλες της κόλασης για την ελληνική οικονομία με μια καταλήστευση του εθνικού χρήματος που ξεκίνησε από την ημέρα ανάληψης των αγώνων των Σεπτέμβρη του 1997, συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της οργάνωσης και υλοποίησης της Ολυμπιάδας και ξεπέρασε κάθε όριο την περίοδο 2000-2004.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ παραδέχτηκε ότι ένα μέρος του υπέρογκου χρέους της Ελλάδας οφείλεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αρκεί κανείς να δει το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας και θα καταλάβει ότι ένα ποσοστό 2% ή 3% οφείλεται στο κόστος της Ολυμπιάδας του 2004».

Παράλληλα ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Παναγιώτης Γεννηματάς χαρακτήρισε επίσημα τους Ολυμπιακούς του 2004 ως την μεγαλύτερη καταστροφή που έγινε στην σύγχρονη οικονομική ιστορία της Ελλάδας, μια καταστροφή που δεν απασχόλησε όμως ποτέ την Βουλή λόγω της αλληλοκάλυψης των κομμάτων.

Πριν προχωρήσουμε στην αποκάλυψη προσώπων και υπευθύνων μια πρώτη παρουσίαση έργων που το κόστος τους ήταν ασύγκριτα μεγαλύτερο από την αρχική τους εκτίμηση:

- Ολυμπιακό Στάδιο: Από 310 εκατ. ευρώ στο φάκελο διεκδίκησης, κόστισε 399 εκατ. ευρώ.
- Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης: Από 12,3 εκατ. ευρώ, κόστισε 47,5 εκατ. ευρώ.
- Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο: Από 2,5 εκατ. ευρώ κόστισε 8 εκατ. ευρώ.
- Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου: Από 3,5 εκατ. ευρώ, έφτασε τα 22,5 εκατ. ευρώ

Στις επόμενες ημέρες το newsbomb.gr θα αποκαλύψει το μεγάλο πλιάτσικο που έγινε με το Ολυμπιακό Συγκρότημα Παραλιακής Ζώνης στο Φάληρο, με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας αλλά και της επαρχίας και με το Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης.

Η Ολυμπιάδα όχι μόνο δεν έφερε κέρδη στην χώρα μας, αλλά η υπέρβαση στο κόστος της, που υπολογίζεται τουλάχιστον στα 12 με 13 δις, δημιούργησε μια «Ολυμπιακή Τρύπα» για την εθνική οικονομία, για την οποία θα πληρώνουμε διάφορα χαράτσια τουλάχιστον μέχρι το 2020.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και ένα παράπονο!



Με τίτλο «Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και ένα παράπονο» το κείμενο με πολύ καυστικό τρόπο καταδεικνύει τις διαφορές των Ελλήνων με τους Γερμανούς.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο:

1) Πίνω νερό όταν διψάω και μπύρα όποτε θέλω διότι το νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης δεν είναι ούτε... στυφό, ούτε άνοστο, ούτε πανάκριβο.

2) Με χοντρές, αθλητικές, λευκές κάλτσες φορώ αθλητικά παπούτσια και όχι σανδάλια...

3) Δε μου χρειάστηκε ποτέ να στήσω μνημείο – υπόλειμμα κανενός τείχους αίσχους για να μου θυμίζει κατάπτυστη διχοτόμηση του έθνους μου, φοβούμενος πιθανή επανάληψη στο μέλλον.

4) Έχω θετική σκέψη, αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη και χωρίς να καταναλώσω απίστευτες ποσότητες αλκοόλ.

5) Δεν πιστεύω σε φυλετικές ή άλλες ανωτερότητες, αλλά στο σεβασμό της αξίας και στην προστασία κάθε ανθρώπου.

6) Δεν προκάλεσα δύο δηλωμένους, κι έναν τρίτο υποβόσκοντα, παγκόσμιους πολέμους.

7) Δεν αιματοκύλησα την ανθρωπότητα, δε σκότωσα αμάχους, δεν κατεδίωξα φυλές ή άλλα έθνη, δεν έστησα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν υπέταξα λαούς, δε ρήμαξα χώρες.

8)Για την παρασκευή σαπουνιού περιορίζομαι στη χρήση ελληνικού ελαιολάδου.

9) Δε χρωστάω πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικά δάνεια.

10) Δεν σφετερίστηκα ξένους πολιτισμούς κι αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες (γιατί διέθετα δικούς μου), δεν κατέκλεψα αρχαιότητες, δεν υφάρπαξα αγάλματα και θησαυρούς.

11) Δεν είμαι απόγονος του Αδόλφου Χίτλερ.

12) Κάνω την αυτοκριτική μου. Αργά, ανώφελα, άκαιρα ίσως. Έχω κάνει λάθη, πολλά και μοιραία, πλην όμως τ' αναγνωρίζω και πολεμάω. Όπλα δεν καταθέτω, άλλωστε, δεν το έκανα ποτέ (θα το θυμάσαι άσπονδε φίλε γερμανέ, όταν γύρευες να με λειώσεις με τη μπότα της βέρμαχτ...). Κριτής των πάντων, διαιτητής και νταβατζής δε χρήζομαι. Δε μου ταιριάζει ο ρόλος ούτε του δοσίλογου, ούτε του χαφιέ.

13) Χαμογελώ και στη χαρά και στην απόγνωση. Ξέρω, σε προβληματίζει, άσπονδε φίλε γερμανέ, αλλά τι τα γυρεύεις... Είναι στο DNA μου το γέλιο, δουλειά δική μου!

14) Επάνδρωσα τις βιομηχανίες της Γερμανίας με φιλεργατικούς, φιλότιμους, φιλήσυχους Έλληνες μετανάστες (γκασταρμπάιτερ) κρατώντας τους τεμπέληδες, ανεπρόκοπους κι άχρηστους στη χώρα μου.

15) Διέδωσα σε όλους την αξιοπιστία των Siemens συσκευών γερμανικής κατασκευής και χρεώθηκα το σκάνδαλο του χρηματισμού, της μίζας και της δωροδοκίας, αφού έκανα γαργάρα την ευθύνη του γερμανού που δωροδόκησε. Η ενοχή βαραίνει μόνον εκείνον που δωροδοκεί; Μάλλον...

16) Χαίρομαι και τον ήλιο και τη θάλασσα της μεσογείου... Κλισέ, αλλά αληθές. Κι έχω μια μικρή υποψία ότι σ' ενοχλεί, άσπονδε φίλε γερμανέ...

17) Στην ταβέρνα κερνάμε (άγνωστη έννοια).... Ποτέ ρεφενέ, ποτέ ο καθένας τα δικά του, ποτέ κομπιουτεράκι – γερμανικό σύστημα, όπως είθισται να λέμε εμείς οι ταπεινοί οφειλέτες σου.

18) Δανείζομαι, δεν αντιλέγω. Πληρώνω ακόμη τις πληγές παλιών και πρόσφατων κατακτητών που θώπευαν στο λίκνο τους οι χώρες οι δήθεν προοδευμένες κι αξιοζήλευτες, με μηχανισμούς, συστήματα, προγράμματα σαν τη δική σου.

19) Δε σκύβω το κεφάλι, κι είναι κουσούρι μου. Θα βόλευε καλύτερα να προσαρμοζόμουν στο νταχάου ή το άουσβιτς... Τι σου θύμισα τώρα;;;

20) Το γλωσσικό μου ιδίωμα μου επιτρέπει να προφέρω οποιαδήποτε ομιλούμενη γλώσσα χωρίς να αντηχεί διαταγή, επιβολή ή κακόηχη προφορά.

21) Δεν επέλεξα την Αγγέλα. Μου την επέβαλαν. Μα τι φάτσα; Προτιμώ τα playmobil...

22) Δεν αποδίδω στους άλλους, και δη στους Έλληνες, τις ευθύνες για όλα τα δεινά από γεννήσεως κόσμου.

23) Δε συνοδεύω όλα τα πιάτα μου με βραστό λάχανο, βραστές πατάτες και λουκάνικο...Έλεος, λίγη φαντασία δε βλάπτει...

24) Διαθέτω ανοιχτά καταστήματα γιορτινές ημέρες, αν και τεμπέλης, για να προσφέρω καφέ ή φαγητό...

25) Γιορτάζω κι άλλες μέρες πλην Χριστουγέννων, σε πείσμα των καιρών, της κατοχής, της ύφεσης και της εξαθλίωσης.

26) Υποθάλπω πρώτα τους συνανθρώπους μου και στη συνέχεια τα ζώα.

27) Έχω οικογένεια σφιχτή γροθιά. Ενοίκιο δεν πληρώνω στους γονείς μου, παρότι ζω μαζί τους, κι ας ενηλικιώθηκα προ πολλού. (Φρόντισαν άλλοι να μην μπορώ να ζήσω μόνος).

Ένα παράπονο έχω μόνο:

Συναίσθηση δεν έχω της αξίας μου, της ιστορίας, της δύναμής μου, των δυνατοτήτων, των αξιώσεων, της μεγαλοσύνης μου. Κι εδώ είναι που δεν έχεις φταίξει μόνον εσύ, άσπονδε φίλε γερμανέ... Έφταιξαν άλλοι, μαζί ή πριν από σένα.... Ο τελευταίος λόγος, όμως, είναι δικός μου, δεν αργεί κι είναι προς όλους σας...


Διαβάστε παρακάτω »

Εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος! Σπάνιο φαινόμενο στη λίμνη της Ζυρίχης (Βίντεο)


Ένας εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε στη λίμνη της Ζυρίχης το περασμένο Σάββατο, μετά το πέρασμα μιας καταιγίδας.

Το σπάνιο φαινόμενο έσπευσαν να απαθανατίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι και τουρίστες της πόλης Κίλχμπεργκ.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Βρέθηκε ο «Ναός του Ήλιου» των Μάγια (Βίντεο)


Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα ναό 1.600 ετών των Μάγια αφιερωμένο στην "νύχτα" στην κορυφή μιας πυραμίδας στο βόρειο δάσος της Γουατεμάλας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Ήλιος ήταν ένα βασικό στοιχείο των Μάγια ,ο επικεφαλής αρχαιολόγος Stephen Huston εξήγησε ανακοινώνοντας την ανακάλυψη από την κοινή ομάδα της Γουατεμάλας και της Αμερικής που ανασκάπτει την περιοχή του Ελ Zotz από το 2006.

Βρήκαμε κάτι που κάθε μέρα αυξάνεται και διεισδύουμε σε όλες τις γωνίες και τις σχισμές, όπως πιθανώς και της βασιλικής εξουσίας , δήλωσε ο Χιούστον, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπράουν του Ρόουντ Άιλαντ.

"Το κτήριο αυτό, είναι ένα από αυτά που γιορτάζει αυτή τη στενή σχέση μεταξύ του βασιλιά και των πιο ισχυρών και κυρίαρχων ουράνιων παρουσιών".

Οι αρχαιολόγοι λένε ότι ο ναός πιθανότατα κτίστηκε για να τιμήσει τον ηγέτη που θάφτηκε κάτω από τον τάφο της πυραμίδας Diablo , ο κυβερνήτης και ιδρυτής της πρώτης δυναστείας Ελ Zotz ονομάζεται Pa'Chan, ή σε ελεύθερη μετάφραση "εμπλουτισμένος ουρανός."

Ο πολιτισμός των Μάγια εξαπλώθηκε μέσω του νότιου Μεξικού,στη Γουατεμάλα, Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ, και στο Μπελίζ,όπου βρίσκονταν στο απόγειό του μεταξύ 250 και 900 μ.Χ..

Η χρονολόγηση άνθρακα τοποθετεί την κατασκευή του ναού στο πρώτο μέρος της εποχής εκείνης, κάπου μεταξύ 350 και 400 μ.Χ., είπαν οι αρχαιολόγοι.

Είναι περίτεχνα διακοσμημένος με γυψομάρμαρο και φέρει μαζικές μάσκες, 1,5 μέτρο (5 πόδια) ψηλές, η καθεμία που απεικονίζουν τις φάσεις του Ήλιου καθώς κινείται από ανατολικά προς τα δυτικά, και έχει ένα ζωγραφισμένο διάζωμα που η ομάδα που περιγράφει ως «απίστευτο».

Ο ναός είχε πιθανότατα 14 μάσκες στο ύψος της ζωφόρου, αλλά μόνο οκτώ από αυτές έχουν τεκμηριωθεί μέχρι στιγμής, γι 'αυτό οι ανασκαφές πρέπει να συνεχιστούν, πρόσθεσε στο Πανεπιστήμιο του Όστιν ο αρχαιολόγος Edwin.

Οι ανασκαφές από την Γουατεμάλα και την αμερικανική ομάδα ξεκίνησαν στο El Zotz το 2006, αλλά ο ναός δεν είχε αποκαλυφθεί μέχρι πριν από τρία χρόνια.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Η Παναγία σε δέντρο στην Νέα Υόρκη; (Βίντεο)


Ανά εκατοντάδες συρρέουν κάτοικοι και επισκέπτες της Νέας Υόρκης τις τελευταίες ημέρες γύρω από ένα δένδρο στον κορμό του οποίου έχει σχηματιστεί ένα γδάρσιμο που θυμίζει τη μορφή της Παναγίας.

Πολλοί μιλάνε για θαύμα, ενώ εκατοντάδες είναι εκείνοι που πηγαίνουν μέχρι το σημείο όπου φύεται το δένδρο από περιέργεια. Οι αρχές της πόλης έχουν περιφράξει μία ακτίνα γύρω από το δένδρο για λόγους ασφαλείας. Κάποιοι πιστοί έχουν αφήσει στο χώρο εικόνες, λουλούδια και κεριά.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »