Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Λίβυοι αντάρτες κάνουν μαριονέτα το νεκρό κορμί του Καντάφι (Βίντεο)


Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει Λίβυους αντάρτες να ζητωκραυγάζουν πάνω από το άψυχο σώμα του Μουαμάρ Καντάφι.

Το συγκεκριμένο βίντεο αναρτήθηκε την Δευτέρα στο youtube, αλλά έγινε ευρέως γνωστό όταν ένας ακτιβιστής από την Συρία το εντόπισε και το αναδημοσίευσε στο twitter εμφανίζοντάς το ως απειλή κατά του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Απίστευτη έκθεση νεαρής μαθήτριας με θέμα την γιαγιά!


Όταν ο μπαμπάς έκλεισε το μαγαζί (γιατί κανείς δεν έμπαινε πια να ψωνίσει κι έτσι δεν μπορούσε να πληρώνει νοίκι και ΤΕΒΕ) κι η μαμά απολύθηκε, ήρθε να μείνει μαζί μας η γιαγιά απ' το χωριό.

Η γιαγιά είναι πολύ καλή και πολύ πλούσια. Παίρνει 300 ευρώ σύνταξη απ' τον ΟΓΑ και τώρα που μένει μαζί μας μας τα δίνει κι είμαστε κι εμείς πολύ πλούσιοι.

Χτες φάγαμε ψάρια, που είναι καλό και ακριβό φαΐ. Είμαστε όλοι χαρούμενοι και δεν καταλάβαμε γιατί η Μαμά είπε στον Μπαμπά θυμωμένη «Μα για όνομα! Χρυσόψαρα θα φάμε, βρε Σταμάτη;». Κι ο Μπαμπάς (που η Μαμά τον λέει Σταμάτη) είπε «όλα τα κινέζικα είναι πιο φτηνά, ακόμα και τα ψάρια. Με τη σύνταξη της μάνας μου τι ήθελες να φάμε; Μπαρμπούνια;». Και μετά η Μαμά δεν είπε τίποτα και καθίσαμε όλοι στο τραπέζι να φάμε τα χρυσόψαρα.


Μετά η γιαγιά πέθανε. Δεν ξέρω αν έφταιγε το χρυσόψαρο που έφαγε ή αν πέθανε από μόνη της, ξέρω μονάχα πως ο Μπαμπάς και η Μαμά πολύ λυπηθήκανε και κλαίγανε και λέγανε «τι θα κάνουμε, τώρα, χωρίς την σύνταξη, Παναγία μου;» και η Παναγία τους λυπήθηκε και τους είπε να βαλσαμώσουμε τη γιαγιά, όπως ο θείος Λεωνίδας είχε βαλσαμώσει εκείνο το κεφάλι από το γουρούνι το άγριο που είχε σκοτώσει στο κυνήγι και το είχε βάλει στον τοίχο της σάλας, στο σπίτι του στο χωριό. Εμείς της γιαγιάς δεν της βαλσαμώσαμε μόνο το κεφάλι. Ολόκληρη τη βαλσαμώσαμε γιατί, όπως είπε κι ο Μπαμπάς «δική μας είναι η γιαγιά κι ό,τι θέλουμε την κάνουμε».

Έτσι τώρα έχουμε τη γιαγιά συνέχεια μαζί μας και παίρνουμε και τη σύνταξη του ΟΓΑ και είμαστε πάντα πλούσιοι. Μόνο που τα βράδια, όταν μαζευόμαστε τα παιδιά κοντά στο τζάκι, η γιαγιά δεν μας λέει παραμύθια, παρά κάθεται ακούνητη, αμίλητη κι αγέλαστη, όπως ο Μπέρνυ στην ταινία «Τρελό γουηκέντ στου Μπέρνυ», που είχα δει στην τηλεόραση, όταν έπαιζε. Τώρα δεν παίζει γιατί μας έχουνε κόψει το ρεύμα. Όμως τον Μπέρνυ δεν τον είχανε βαλσαμώσει καλά και μάζευε μύγες, ενώ εμείς τη γιαγιά τέλεια την κάναμε!



Καμιά φορά, για να την βλέπει η γειτονιά (έτσι λέει ο Μπαμπάς), την βγάζουμε έξω και την στήνουμε όρθια δίπλα στην αυλόπορτα. Μοιάζει, τότε, η γιαγιά μ' εκείνον τον ξύλινο Ινδιάνο που στήνουν έξω από τα καπνοπωλεία στην Αμερική. Και μια φορά ξεχάσαμε να τη μαζέψουμε κι έβρεξε πολύ κι έγινε μούσκεμα. Και ύστερα τη βάλαμε κοντά στο τζάκι να στεγνώσει, αλλά μάλλον τη βάλαμε πολύ κοντά κι άρπαξε φωτιά. Ευτυχώς ο Μπαμπάς πρόλαβε και την έσβησε γρήγορα, αλλά μας μάλωσε γιατί «κοντέψαμε να αφανίσουμε το μοναδικό μας εισόδημα».


Έκθεση της μαθήτριας Ν.Κ. - Γ' τάξη Δημοτικού - Σχολικό έτος 2011-2012
08/02/2012


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Το ψηλότερο μωρό στον κόσμο! (Βίντεο)


Είναι μόλις 2,5 ετών και στο ύψος ξεπερνάει ένα παιδί 10 ετών. 

Σχεδόν φτάνει το ενάμιση μέτρο. Ο Κεράν Σινγκ θεωρείται σαν το υψηλότερο παιδί στον κόσμο στην ηλικία του.

Γεννήθηκε και ζει στο Μειρουτ της Ινδίας και είναι 2 φορές πιο ψηλό από ένα φυσιολογικό παιδί της ηλικίας του.

Βέβαια έχει και καλό γονίδιο. Αυτή τη στιγμή η μητέρα του θεωρείται ότι είναι η πιο ψηλή γυναίκα σε ολόκληρη την Ασία με ύψος που αγγίζει τα 2.15.

Η ίδια λέει για τον γιο της ότι "ναι το ξέρω ότι είναι ένα ψηλό παιδί. Βρίσκεται ακόμη στην αρχή της ανάπτυξης του. Ακόμη δεν έχετε δει τίποτε".




Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ισπανοί πυροσβέστες γυμνοί στο δρόμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

Γυμνοί στο δρόμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Βγήκαν από τα ρούχα τους κυριολεκτικά και μεταφορικά οι Ισπανοί πυροσβέστες, προκειμένου να τονίσουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση Ραχόι.

Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης το Σάββατο, αφού συγκεντρώθηκαν, έβγαλαν τις στολές τους και έμειναν όπως τους γέννησε η μαμά τους σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα δημόσιου κτηρίου.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ιστορική αποκάλυψη. Εντοπίστηκε ο Λάζλο Τσατάρι, ο καταζητούμενος ναζί εγκληματίας πολέμου!

Εντοπίστηκε ο πλέον καταζητούμενος ναζί

Υπήρξε ένα από τα πιο αηδιαστικά πρόσωπα της Ιστορίας. 

Ο 97χρονος πια βασανιστής του ναζιστικού καθεστώτος, ο οποίος ευθύνεται για 15.700 εγκλήματα πολέμου εντοπίστηκε στη Βουδαπέστη και η εφημερίδα Sun τον βρήκε στο διαμέρισμα όπου κατοικεί εξασφαλίζοντας αποκλειστικές φωτογραφίες.

Το ισραηλινό γραφείο του Κέντρου Σίμον Βίζενταλ ανακοίνωσε, ότι εντοπίστηκε στη Βουδαπέστη ο καταζητούμενος ναζιστής εγκληματίας πολέμου, ο Ούγγρος Λάζλο Τσατάρι.

"Βεβαιώνω, ότι ο Λάζλο Τσατάρι, αφού τελείωσε η έρευνα ότι πρόκειται γιαυτόν, εντοπίστηκε να ζεί στη Βουδαπέστη", τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο ο διευθυντής στο ισραηλινό γραφείο του ανωτέρω ισραηλινού Κέντρου διώξης των ναζιστών εγκληματιών πολέμου, ο Εφρέμ Ζουρόφ.

"Η Sun εξασφάλισε φωτογραφίες του και μπόρεσε να τον κινηματογραφήσει (τον Τσατάρι), χάρη στα δικά μας στοιχεία, προϊόν μεγάλης έρευνας, που ήταν διαθέσιμα τον Σεπτέμβριο πέρυσι", δήλωσε επίσης ο Εφρέμ Ζουρόφ.

Σύμφωνα με το Κέντρο Βίζενταλ, ο Λάζλο Τσατάρι βαρύνεται με την θανάτωση 15.700 Εβραίων, κυρίως της κεντρικής Ευρώπης, καθ' όλη τη διάρκεια του Β΄Παγκόσμιου πολέμου.

Ο Τσάταρι ήταν ο επικεφαλής της ουγγρικής στρατιωτικής αστυνομίας που διοικούσε το γκέτο του Κόσιτσε, στην σημερινή Σλοβακία, το 1944.

Υπό τις διαταγές του συνολικά 15.700 εβραίοι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, μεταφέρθηκαν στο Αουσβιτς όπου και εξοντώθηκαν.

Οι ρεπόρτερ της εφημερίδα Sun τον εντόπισαν στο διαμέρισμά του και εκείνος σοκαρισμένος τους έκλεισε την πόρτα κατάμουτρα λέγοντας ότι εκείνος δεν έκανε τίποτα!




Διαβάστε παρακάτω »

Ολικές μεταμορφώσεις. Κορίτσια που έγιναν .... άλλοι άνθρωποι ! # 2


Δε θα πιστέψετε στα μάτια σας με τις φωτογραφίες που θα δείτε!




Διαβάστε παρακάτω »

Η ισότητα πήγε... περίπατο! Γερμανικά δήμαρχος κάνει διαχωρισμό στις θέσεις στάθμευσης!


Ο δήμαρχος της πόλης Triberg στο Black Forest της Γερμανίας φαίνεται ότι έχει λύσει όλα τα προβλήματα της περιοχής του και αυτή την περίοδο ασχολείται με τις θέσεις parking, όχι για το αν πρέπει να τις αυξήσει αλλά το πως θα τις διαχωρίσει σε ανδρών και γυναικών.


Ο δήμαρχος θεωρεί ότι οι άντρες είναι καλύτεροι στο παρκάρισμα και σκέφτηκε να διευκολύνει τις γυναίκες επιλέγοντας θέσεις μακριά από κολόνες, καλύτερο φωτισμό και λιγότερους ελιγμούς.


Μάλιστα, για τον διαχωρισμό, η δημοτική αρχή επέλεξε τα σύμβολα των δύο φύλων.

Όπως ήταν φυσικό, η απόφαση του αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Όταν οι Beatles έβγαζαν φωτογραφίες στην Αράχωβα! (Εικόνες)


Δεν πρόκειται για φάρσα ούτε για κάποιο παιχνίδι του photoshop. Τα θρυλικά «Σκαθάρια» είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα το 1967 όπου και τους «συνέλαβε» ο φακός του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα.


Έτσι ο φακός ακολούθησε τους Beatles, κάπου στην Αράχωβα, την οποία επισκέφθηκαν λίγους μήνες αφότου η χώρα είχε μπει στον «γύψο». Οι θρυλικοί αστέρες της ροκ φαίνεται να απολαμβάνουν το φωτογραφικό κλικ, παρέα με τους ομότεχνους τους λαϊκούς οργανοπαίκτες της εποχής, τον Παπαλεξανδρή και τον Μηλιώνη, τον Ιούλιο του 1967.


Oι φωτογραφίες περιλαμβάνονται στο φωτογραφικό λεύκωμα του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα «Αναμνήσεις ενός Έλληνα φωτορεπόρτερ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ. 

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Η ΝASA αντιγράφει αγγεία της αρχαίας Ελλάδας για τη μόνωση των διαστημοπλοίων της


Το περίφημο μελανό υάλωμα των αττικών αγγείων που κανείς ως τώρα δεν έχει καταφέρει να μιμηθεί, προσέλκυε το ενδιαφέρον των επιστημόνων της NASA, οι οποίοι ενδιαφέρονται να το αναπαράγουν και να το χρησιμοποιήσουν για τη μόνωση των διαστημοπλοίων τους.

Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το υάλωμα αυτό είναι ουσιαστικά ένα νανοϋλικό με ιδιαίτερες μηχανικές και χημικές ιδιότητες και η NASA αναζητά σε αυτό τα μυστικά που θα μπορούσαν να τη βηθήσουν να βελτιώσει την ανθεκτικότητα των κεραμικών που χρησιμοποιεί για τη μόνωση των διαστημοπλοίων της.

Σύμφωνα δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής», το μυστικό της ανθεκτικότητας βρίσκεται στο άργιλο, που υπήρχε σε αφθονία στο ελληνικό χώμα και προμήθευε στους κεραμείς τις πρώτες ύλες για να πετύχουν ένα υάλωμα εξαιρετικής αντοχής και ποιότητας.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αλκαλοαργιλοπυιτικό γυαλί με νανοκρυστάλλους μαγνητίτη που έχει υψηλό οξείδιο του αργιλίου, το οποίο συμμετέχει στη διαμόρφωση του γυαλιού εξίσου με τηο οξείδιο του πυριτίου, γεγονός που του προσδίδει μεγάλη ανθεκτικότητα στη διάβρωση και ιδιαίτερη μηχανική αντοχή.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι η NASA αποφάσισε να στραφεί στα μυστικά της αρχαιοελληνικής κεραμοποιείας προκειμένου να βελτιώσει τις δικές της τεχνολογίες.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Προκαλεί η Μέρκελ: Στην Ελλάδα και την Ισπανία πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ύφεση!


Προκλητική για το λαϊκό αίσθημα, για άλλη μία φορά, έγινε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εξέφρασε την άποψη πως στην Ελλάδα αλλά και στην Ισπανία θα έπρεπε να υπάρξει κι άλλη ύφεση προκειμένου να αντιμετωπιστούν επιτυχώς τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας στην γερμανική Βουλή, είπε πως η εξυγίανση των προβληματικών κρατών, όπως η χώρα μας και η Ισπανία, μπορεί να έρθει μόνο εάν συρρικνωθούν οι οικονομίες τους καθώς «δεν μπορεί να συζητά η Ευρώπη μέτρα ανάπτυξης που θα στηρίζονται σε δανεικά».

Στην συνέχεια προκαλώντας, είπε πως κάτι τέτοιο θα ήταν μία «απαραίτητη και φυσιολογική εξέλιξη»! Μεταξύ άλλων η Άνγκελα Μέρκελ είπε πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και, ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχει άμεση ανάγκη, η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει μεγαλύτερο έλεγχο στις οικονομίες των κρατών, αλλά και να επιβάλλει κυρώσεις.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Το πιο χλιδάτο μετρό στον κόσμο είναι στο Ντουμπάι


Το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Ντουμπάι, αποφάσισε να αντιμετωπίσει ο Σεϊχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ κατασκευάζοντας... το πιο πολυτελές μετρό του κόσμου.

Το δίκτυο, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στον κόσμο, λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και είναι πλήρως αυτόματο με αποτέλεσμα να είναι περιττή ακόμη και η παρουσία των οδηγών στους συρμούς.

Μέχρι στιγμής εχουν κατασκευάσει δύο γραμμές, αλλά σχεδιάζονται και αλλες τρεις. Οι σταθμοί του μετρό του Ντουμπάι είνα υπογειοι και ολοι είναι εξοπλισμένοι με κλιματισμό, όπως φυσικά και τα τρένα. Το δε εισητήριο είναι άκρως θελκτικό για τους επιβάτες...


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »