Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Οι μπαμπουίνοι τζελάντα της Αιθιοπίας που... μιλάνε! (Βίντεο)


Οι μπαμπουίνοι τζελάντα της Αιθιοπίας προσφέρουν στους επιστήμονες πολλή «τροφή» για έρευνα και διαπιστώσεις, καθώς παράγουν συγκεκριμένους σύνθετους φθόγγους σε ρυθμό που να μοιάζει με την ανθρώπινη ομιλία.

Βέβαια οι ήχοι που βγάζουν οι συγκεκριμένοι πίθηκοι δεν θυμίζουν λέξεις ή προτάσεις, ωστόσο, τα συμπαθέστατα αυτά ζώα επικοινωνούν μεταξύ τους με τρόπο που να θυμίζει την ανθρώπινη γλώσσα, με τους ειδικούς να θεωρούν ότι ίσως έχουν να μάθουν πολλά για τη γέννηση της ομιλίας στο είδος μας.

Οπως αναφέρει tovima οι Thropithecus gelada, γνωστοί ως μπαμπουίνοι τζελάντα είναι σχετικά άγνωστο είδος και ζουν αποκλειστικά και μόνο στα βουνά της Αιθιοπίας, ενώ έχουν ιδιαίτερη εμφάνιση και ξεχωριστό τρόπο ζωής.

Η μεγάλη τους διαφορά είναι ότι αντί για σύντομες μονότονες κραυγές, όπως κάνουν οι περισσότεροι πίθηκοι, επιδεικνύουν πλούσιες, σύνθετες φωνητικές ικανότητες, παράγοντας μικρές συλλαβές με κυματισμούς και τέμπο που μοιάζουν με τις αντίστοιχες των ανθρώπων.

Ο εξελικτικός βιολόγος Τορ Μπέργκμαν του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν τονίζει ότι «όταν αρχίσαμε να δουλεύουμε με τους τζελάντα, το 2006, παρατηρήσαμε ήχους σαν να μιλάνε γύρω μας άνθρωποι. Τα περισσότερα πρωτεύοντα βγάζουν μόνο μερικούς ήχους, οι τζελάντα όμως παράγουν μια σύνθετη ροή με ρυθμό παρόμοιο με αυτόν της ανθρώπινης γλώσσας».

Οι τζελάντα, όπως και ορισμένα άλλα είδη πιθήκων, πλαταγιάζουν τα χείλη τους, συνήθεια που θεωρείται από τους επιστήμονες σαν δεύτερο χαρακτηριστικό που είναι καθοριστικό για τις ομιλητικές τους ικανότητες.

Το πλατάγιασμα αυτό γίνεται με σύνθετο συγχρονισμό των χειλιών, της γλώσσας και του υοειδούς οστού, ανάμεσα στο σαγόνι και τον θυρεοειδή, ενώ είναι πολύ πιο εξελιγμένο σε σχέση με αντίστοιχες κινήσεις που κάνουν άλλα ζώα όταν πχ. τρώνε.

Αυτό θεωρείται ως «προθάλαμος» για την ικανότητα της ομιλίας, ωστόσο, οι τζελάντα έχουν και ένα ακόμη χαρακτηριστικό, καθώς μέσω του πλαταγιάσματος προσπαθούν να δώσουν συγκεκριμένη μορφή στις κραυγές του, κάτι που μοιάζει με τον ανθρώπινο τρόπο ομιλίας.

«Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν αυτοί οι σύνθετοι ήχοι τους επιτρέπουν να επικοινωνούν πληροφορίες που άλλοι πίθηκοι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν» δήλωσε ο κ. Μπέργκμαν.

Αλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο των τζελάντα είναι η κοινωνική τους οργάνωση και η προσπάθεια επικοινωνίας μεταξύ τους.

Οι τζελάντα ζουν σε πολύ μεγάλες ομάδες που μένουν για πολλά χρόνια ενώ ειδικά τα θηλυκά διατηρούν εξαιρετικά μακροχρόνιους δεσμούς.

«Εχουν ένα πολύ σύνθετο κοινωνικό σύστημα. Εχουν μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες μεταξύ των πρωτευόντων» λέει ο δρ Μπέργκμαν. «Αυτές οι πολύ μεγάλες ομαδικές δομές μπορεί να συνδέονται με τη φωνητική πολυπλοκότητα. Υπάρχουν ενδείξεις στα πρωτεύοντα ότι οι μεγαλύτερες ομάδες παράγουν περισσότερους ήχους».


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Το Ντουμπάι της υπερβολής. Αστυνομικοί περιπολούν... με Λαμποργκίνι! (Εικόνες)


Είναι γεγονός ότι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπάρχει μια πολυτέλεια που σε αρκετές περιπτώσεις φθάνει τα όρια της υπερβολής, ενώ, πλέον, η αστυνομία του Ντουμπάι θα έχει τη δυνατότητα να κυνηγάει τους εγκληματίες με μία Λαμποργκίνι αξίας 550.000 ευρώ.

Στόχος, όπως τονίζουν οι αρχές, είναι να ενισχυθεί η εικόνα της πολυτέλειας και της ευημερίας στο εμιράτο, ενώ το πανάκριβο περιπολικό θα βρίσκεται στις τουριστικές ζώνες του Τζουμέιρα Μπιτς Ρέζιντενς και του Μπουρτζ Χαλίφα, του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο. Είναι βαμμένο λευκοπράσινο και, προφανώς, δεν θα καταδιώκει τους «επικίνδυνους οδηγούς».

Η χρήση της Λαμποργκίνι από την αστυνομία θεωρείται ένδειξη ότι το Ντουμπάι έχει πλέον ανακάμψει μετά την οικονομική κρίση που γνώρισε το 2008 λόγω της κατάρρευσης του κατασκευαστικού τομέα.

Τα περιπολικά του Ντουμπάι είναι αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ή 4x4 γερμανικής και ιαπωνικής κατασκευής. Πρόσφατα στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους γύρω από την πόλη άρχισαν να περιπολούν και αμερικανικά Σεβρολέτ Καμάρο σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα περιστατικά στα οποία ορισμένοι οδηγοί αφήνονται να παρασυρθούν από την μέθη της ταχύτητας.

Βέβαια δε είναι η πρώτη φορά που ένα από τα πιο πολυτελή και γρήγορα αυτοκίνητα του πλανήτη τίθεται στην υπηρεσία της αστυνομίας, καθώς, οι Ιταλοί (αναμενόμενο) έχουν ήδη χρησιμοποιήσει Λαμποργκίνι.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Δέκα πραγματικά ανεξήγητες ανακαλύψεις (Εικόνες & Βίντεο)


Υπάρχουν ομολογουμένως πάρα πολλά ανεξήγητα σημεία του πλανήτη, αλλά και ανακαλύψεις εφευρέσεις και ευρήματα που πυροδοτούν την ανθρώπινη φαντασία και «γεννούν» θεωρίες συνωμοσίας, αλλά αποτελούν και σημαντικά αινίγματα για τους ερευνητές και επιστήμονες.

Τα παρακάτω είναι μόλις μερικά από τα άλυτα μυστήρια και ορισμένα από αυτά είναι από τα λιγότερο διαφημισμένα.

H χαμένη πόλη του Ναν Μαντόλ: Εκατό τεχνητά νησιά κατασκευάστηκαν σε κοραλλιότοπο στη Μικρονησία. Κατασκευασμένα το 200 π.Χ. Με πέτρες βάρους 250 εκατομμυρίων τόνων δημιουργούν μεγάλο πονοκέφαλο για το πως μεταφέρθηκαν ως εκεί και με ποιο τρόπο κατασκευάστηκε η πόλη.


Η μούμια του Σαν Πέδρο: Το 1932 δύο άνδρες ξέθαψαν μια μούμια μήκους 35 εκατοστών στα βουνά του Σαν Πέδρο κι ενώ επιβεβαιώθηκε η αυθεντικότητά της από το μουσείο Ιστορίας έχει εξαφανιστεί


Οι μπαταρίες της Βαγδάτης: Πρόκειται για ένα πήλινο βάζο 13 εκατοστών με ένα χάλκινο κύλινδρο που περιείχε μια μεταλλική ράβδο και χρονολογείται στο 200 π.Χ., περίπου 2.000 χρόνια προτού εμφανιστούν ξανά οι μπαταρίες


Οι μούμιες της Αιγύπτου: Σε εννέα αιγυπτιακές μούμιες επιστήμονες ανακάλυψαν χασίσι, κόκα και φύλλα καπνού, με τα τελευταία να προέρχονται από τον «Νέο Κόσμο» ο οποίος ανακαλύφθηκε 2.000 χρόνια μετά


Χειρόγραφο Βόινιτς: Ενα χειρόγραφο που χρονολογείται στον 15ο αιώνα έχει μπερδέψει του επιστήμονες καθώς είναι γραμμένο σε μια ακαταλαβίστικη γλώσσα και μπορεί να δείχνει σαν μια καλοστημένη φάρσα, ωστόσο, είναι ένα σύγγραμα 240 σελίδων που συνοδεύονται από σχέδια


Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων: Ο υπολογιστής ηλικίας 2.000 ετών που χρησιμοποιούνταν για την παρακολούθηση των άστρων με τα μπρούτζινα γρανάζια του να είναι πολύ εξελιγμένα για την εποχή τους


Οι σωλήνες του Μπαϊγκογκ στην Κίνα: Οι σωλήνες αυτές βρίσκονται μέσα σε μια σπηλιά στην Κίνα και περνούν μέσα από τα βουνά και από μια λίμνη. Το γεγονός ότι 8% του περιεχομένου τους αποτελείται από άγνωστο υλικό κάνει τους συνωμοσιολόγους να πιστεύουν ότι είναι δηιούργημα εξωγήινων.


Οι σφαιρικές πέτρες της Κόστα Ρίκα : Ανακαλύφθηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα, ενώ υπάρχουν περίπου 300 από αυτές. Η μεγαλύτερη από αυτές ζυγίζει 16 τόνους και έχει διάμετρο 2,4 μέτρα, ενώ η τέλεια συμμετρία τους διχάζει τους επιστήμονες


Η σιδερένια στήλη στο Δελχί : Ενας σιδερένιος στύλος ηλικίας 1600 ετών , εκπληκτικά ανθεκτικός στη σκουριά, προβληματίζει τους επιστήμονες για το πως κατασκευάστηκε τόσο παλιά


Ατσάλι από τη Δαμασκό : Τα σπαθιά, μαχαίρια ή λάμες που κατασκευάζονται στη Δαμασκό είναι τόσο ανθεκτικά που διατηρούνται κοφτερά ακόμη και έπειτα από χτύπημα σε πέτρα ή μέταλλο χάρη σε μικροσκοπικούς πόρους άνθρακα, ενώ παραμένει μυστήριο το πως κατασκευάστηκαν το 800 μ.Χ.




Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Η NASA στέλνει αστροναύτες στον πλανήτη Άρη με όχημα αστεροειδή

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ζήτησε από τη NASA να βρει έναν μικρό αστεροειδή, ο οποίος θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη ώστε να χρησιμοποιηθεί ως ενδιάμεσος σταθμός για την αποστολή αστροναυτών στον πλανήτη Άρη.

Το πρόγραμμα, που προβλέπει την επίσκεψη αστροναυτών στον μικρό αστεροειδή το 2021, περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2014 για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, συνολικού ύψους 17,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Το πρότζεκτ θεωρείται συνέχεια των υφιστάμενων δράσεων για τον εντοπισμό αστεροειδών που βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, αλλά και των δράσεων για την προετοιμασία ανθρώπινης αποστολής στον Άρη ως το 2030.

Η σχετική μελέτη προβλέπει την αποστολή ρομποτικού διαστημόπλοιου σε αστεροειδή πλάτους 7 ως 10 μέτρων μέχρι το 2020.

Το ρομποτικό διαστημόπλοιο θα είναι εξοπλισμένο στο μπροστινό του μέρος με ρυμουλκό, που θα «γραπώσει» τον αστεροειδή και θα τον μεταφέρει σε τροχιά με συγκεκριμένο ύψος πάνω από τη Γη.
Η NASA ήδη αναπτύσσει μια κάψουλα που θα μεταφέρει αστροναύτες πέρα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο οποίος βρίσκεται σε ύψος 400 χλμ. Στόχος είναι η κάψουλα να ταξιδέψει στο φεγγάρι, σε αστεροειδείς και τελικά στον Άρη.

«Αυτή η αποστολή μας επιτρέπει να βελτιώσουμε την τεχνολογία και τα συστήματά μας ώστε να εξερευνήσουμε ακόμα πιο μακριά, σε μέρη που μέχρι σήμερα είχαμε μόνο ονειρευτεί και δεν είχαμε ελπίδα να φτάσουμε, δήλωσε ο διοικητής της NASA, Charles Bolden.

Οι απειλές που θέτουν οι αστεροειδείς βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων τον Φεβρουάριο, όταν ένας αστεροειδής πλάτους 4,5 μέτρων πέρασε ξυστά από τη Γη, σε απόσταση 27.000 χιλιομέτρων. Την ίδια ημέρα ένας μικρότερος αστεροειδής εξερράγη στην ατμόσφαιρα, πάνω από τη Ρωσία.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ιρανός επιστήμονας ισχυρίζεται πως ανακάλυψε τη... μηχανή του χρόνου!


Ένας Ιρανός επιστήμονας ισχυρίζεται πως κατόρθωσε να δημιουργήσει την πρώτη μηχανή του χρόνου στην ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία είναι σε θέση να προβλέπει το μέλλον, με ποσοστό ακρίβειας 98%.

Ο εν λόγω επιστήμονας, ονόματι Αλί Ραζέγκι, υποστηρίζει ότι η μηχανή του μπορεί να παράγει μία φωτοτυπία, στην οποία θα αναγράφεται με εξαιρετική ακρίβεια το μέλλον του ανθρώπου που θα τη χρησιμοποιεί, ωστόσο μόλις για τα επόμενα πέντε με οκτώ χρόνια, με ένα απλό άγγιγμα του χεριού.

Ο Ραζέγκι θεωρεί πως η συσκευή του μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη και για την ιρανική κυβέρνηση, η οποία μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να προβλέψει στρατιωτικές διαμάχες του μέλλοντος, καθώς και για να εκτιμήσει τις διαφορές στην αξία των νομισμάτων και του πετρελαίου.

Η μηχανή του, όπως ο ίδιος λέει, είναι στο μέγεθος ενός λάπτοπ και χρησιμοποιεί ένα πολύπλοκο σετ αλγόριθμων, το οποίο επεξεργαζόταν επί δέκα χρόνια μέχρι να το τελειοποιήσει. Ωστόσο, ο Ιρανός επιστήμονας δεν έχει προβεί, μέχρι στιγμής, στη δημοσιοποίηση οποιασδήποτε περαιτέρω πληροφορίας σχετικά με τη δημιουργία του.

Ο λόγος που δεν δίνουμε περισσότερες πληροφορίες για τη χρονομηχανή σε αυτή τη φάση, είναι πως οι Κινέζοι θα έκλεβαν την ιδέα και θα την αναπαρήγαγαν κατά εκατομμύρια, μέσα σε ένα μόνο βράδυ.

Η είδηση προκάλεσε την έκπληξη και την περιέργεια, διάφορων ερευνητών ανά τον κόσμο, όμως δεν αποκλείεται να πρόκειται απλά για μια προσπάθεια εντυπωσιασμού της διεθνούς κοινής γνώμης με τα υποτιθέμενα τεχνολογικά άλματα του Ιράν.

Αντίθετα με τη διάσημη DeLorean, που ταξίδευε στον χρόνο, στην ταινία Επιστροφή στο Μέλλον, η μηχανή του Ραζέγκι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του: “δεν σας πάει στο μέλλον, αλλά φέρνει το μέλλον σε εσάς”.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Βangwithfriends: To σεξ μπήκε κι επίσημα στο Facebook…


Ποιός θέλει σεξ χωρίς προσχήματα; Και μάλιστα, χωρίς να ρισκάρει το ρεζίλι ομολογώντας το; Και μάλιστα με ανθρώπους όχι τυχαίους, αλλά που ήδη γνωρίζει και “ποθεί”; Ολόκληρο το ανδρικό γένος, πασών των ηλικιών και τάξεων, θα απαντήσετε. Πολύ σωστά, και όχι μόνο. Κάποιοι λοιπόν που το σκέφτηκαν αυτό, αποφάσισαν να κάνουν κάτι. Κι έφτιαξαν την εφαρμογή “bangwithfriends”, την οποία σέταραν στο facebook, ανεβάζοντας την εμπειρία του παράλληλου αυτού σύμπαντος σε νέα επίπεδα…  Η νέα εφαρμογή, η οποία κερδίζει χρήστες με ταχύτητα φωτός,  βοηθά τους «friends» να, χμ, πως να το πούμε απλά, να εκφράσουν τυχόν σεξουαλικό ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον.

Η εφαρμογή έχει ως εξής: Κάνεις log in και επιτρέπεις έτσι την πρόσβαση στο όνοματεπώνυμό σου, στη διεύθυνση e-mail σου και στη φωτογραφία προφίλ σου. Στη συνέχεια επιλέγεις με ένα κλικ τις φωτό των φίλων σου με τους οποίους δεν θα έλεγες όχι να εχμ…γνωριστείς καλύτερα.

Και εδώ γίνονται τα πράγματα ενδιαφέροντα. Αν κάποιος από τους φίλους σου, ή όσοι από αυτούς χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή, έχει κάνει κλικ στη δική σου φωτό, τότε και μόνο τότε το facebook στέλνει μια ειδοποίηση και στους δυό σας στην οποία σας ανακοινώνει ότι έχετε αλληλοεπιλεχθεί….
Τα υπόλοιπα, τα κάνετε μόνοι σας.

Η εφαρμογή ονομάζεται «bangwithfriends» (bang = slang έκφραση για την ερωτική συνεύρεση) και είναι δημιούργημα τριών Αμερικανών φοιτητών από την Καλιφόρνια, που παρά την εκρηκτική ανταπόκριση στο εγχείρημά τους ( αριθμεί γύρω στους 700.000 χρήστες και δημιουργήθηκε ένα μήνα πριν) επιμένουν να παραμένουν ανώνυμοι.

Διαβάστε παρακάτω…


Οι νεαροί ομολόγησαν ότι την εφαρμογή την εμπνεύστηκαν και την έφτιαξαν μέσα σε δυο ώρες ένα βράδυ, που έπιναν vodka και Red Bull, και συζητούσαν για το γεγονός ότι το online dating έχει «χαλάσει», γιατί έχει γεμίσει από άντρες με ψεύτικα προφίλ που αραδιάζουν αποφθέγματα και ψευδείς πληροφορίες, ενώ το μόνο που θέλουν είναι να βρουν μια γυναίκα να περάσουν το βράδυ τους. Δεν θα ήταν ωραία, σκέφτηκαν, να υπάρχει ένας τρόπος να μην χασομεράμε και να μπαίνουμε κατευθείαν στο ψητό; Αλίμονο


Και έτσι, εγένετο το «bangwithfriends.com».«Το σεξ είναι κάτι για το οποίο πρέπει να εκφραζόμαστε ελεύθερα, να είμαστε άνετοι, και αν υπάρχει ένας όμορφος άντρας ή γυναίκα με τον οποίον θα θέλαμε να συνευρεθούμε, να μπορούμε να το πούμε χωρίς να νοιώθουμε άσχημα. Σε αυτό ακριβώς το σημείο βοηθάμε εμείς. Στη συνέχεια, ότι ήθελε προκύψει», ισχυρίζονται..


Το bangwithfriends.com ανέβηκε στο web στις αρχές του περασμένου μήνα. Μόλις σε τέσσερις μέρες από το ξεκίνημά του είχε ήδη «ταιριάξει» 1000 ζευγάρια. Και μέσα σε τρείς εβδομάδες, οι χρήστες έφτασαν τους 700.000.


Η εφαρμογή μετρά και τις επιδόσεις – προς θεού, όχι τις επιδόσεις στη σεξουαλική πράξη, αλλά το πόσο δημοφιλής είναι ο κάθε χρήστης, δηλαδή πόσα «bang» (όπως «like») έχει συγκεντρώσει, πόσοι έχουν δει το προφίλ του, τι «σκορ» έχει σε σχέση με τους φίλους του κ.λπ. Όσοι πιστοί προσέλθετε: http://bangwithfriends.com/

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ... γυμνή!


Γερμανικό μουσικό συγκρότημα ανέβασε στο facebook τη φωτογραφία που δείχνει τη γερμανίδα καγκελάριο στα νιάτα της, στη θάλασσα, με δυο φίλες της, χωρίς ρούχα.

“Για κοιτάξτε: Η καγκελάριος είναι γυμνή. Ποιος να το φανταζόταν” . Αυτό είναι το σχόλιο που συνοδεύει τη φωτογραφία που ανέβασε το γερμανικό μουσικό συγκρότημα Kraftfuttermischwerk.


Πολλοί αναρωτιούνται αν η φωτογραφία είναι αληθινή ή προϊόν μοντάζ. Μέχρι τώρα πάντως έχει συγκεντρώσει 1.460 likes...


Διαβάστε παρακάτω »

«Οι βλάκες από το Ντόρτμουντ...»! Απίστευτο... fail από έναν 56χρονο οπαδό της Ντόρτμουντ και της κόρης του!


Απίστευτο... fail από έναν 56χρονο οπαδό της Ντόρτμουντ και της κόρης του, οι οποίοι έφυγαν από το γήπεδο πριν τελειώσει το ματς και έχασαν το μεγάλο γκολ της νίκης!


Είναι συχνό φαινόμενο να βλέπουμε κόσμο να φεύγει από το γήπεδο πριν το σφύριγμα της λήξης. Άλλοι για να μην... κολλήσουν στην κίνηση, άλλοι γιατί πιστεύουν ότι το ματς έχει κριθεί. Ο Ούντο Νέμπε και η 25χρονη κόρη του όμως το παράκαναν! Με το ματσάκι στο 1-2 και την Ντόρτμουντ να ψάχνει το μεγάλο κόλπο, σηκώθηκαν και έφυγαν! Έχασαν έτσι το γκολ του Ρόις που έφρε την ισοφάριση και την πρόκριση με  τον Φελίπε Σαντάνα!

«Δεν ξέρω γιατί το κάναμε. Ήταν η μεγαλύτερη χαζομάρα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου», τόνισε ο Νέμπε στη Bild, στην οποία παραχώρησε συνέντευξη και φωτογραφήθηκε μαζί με την Κορίνα με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις!  Πάντως, η φωτογραφία τους κυκλοφορεί στι διαδίκτυο με τίτλο «οι βλάκες από το Ντόρτμουντ»...

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Lamborghini Veneno: To ακριβότερο αυτοκίνητο του κόσμου!


Είναι η νέα, πιο γρήγορη και πιο δυνατή Lamborghini που κατασκευάστηκε ποτέ, η Lamborghini Veneno, που παρουσιάστηκε στο Motor Show της Γενεύης ένα μήνα πριν, με τιμή 3,9 εκατομμύρια δολάρια . Το νέο μοντέλο είναι τόσο ακριβό που θα κατασκευαστούν μόλις τρία οχήματα, τα οποία όμως έχουν ήδη πουληθεί… Η Lamborghini Veneno έχει 12-κύλινδρη μηχανή, κιβώτιο 7 ταχυτήτων και φτάνει τα 220 μίλια (354 χλμ) την ώρα…

Με την Veneno, η Lamborghini συνδύασε τη δύναμη ενός αγωνιστικού με την πολυτέλεια μιας λιμουζίνας. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι κατασκευασμένο σχεδόν ολόκληρο από ίνες άνθρακα, έχει 750 ίππους και μόνιμη τετρακίνηση.


«Veneno» ήταν το όνομα ενός θρυλικού…ταύρου αρρένας, που έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους πιο δυνατούς και επιθετικούς ταύρους που έζησαν ποτέ. Στη φωτογραφία το πίσω μέρος της Lamborghini Veneno


Τα τρία μοντέλα θα έχουν το καθένα από ένα από τα τρία χρώματα της Ιταλικής σημαίας: πράσινο, λευκό και κόκκινο. Η τύχη του γκρι μοντέλου που παρουσιάστηκε στην έκθεση, παραμένει άγνωστη…


Το δεύτερο στη λίστα με τα ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο είναι το πρώτο σούπερ αυτοκίνητο από τη Μέση Ανατολή, το Lykan Hypersport της W Motors. Κόστος: 3,4 εκατομμύρια δολάρια. Οι προβολείς τύπου LED έχουν επίστρωση από διαμάντια…


Στη τρίτη θέση είναι η γαλλίδα πρώην σούπερ σταρ Bugatti Veyron Super Sport. Τα 2,4 εκατομμύρια δολάρια που κοστίζει (και σε συνδυασμό με την ταχύτητα που πιάνει) θεωρούνται ευκαιρία (!) σε σχέση με τις τιμές στην κορυφή της λίστας…


Μια νέα, διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία της και δυνατότερη από ποτέ Rolls-Royce, είναι η Wraith 2014. Επίσης με 12κύλινδρη μηχανή, επιταχύνει από τα Ο στα 97 χλμ σε 4.4 δεύτερα. Οι κατασκευαστές επιμένουν ότι αυτό γίνεται τόσο ήσυχα, που δεν θα χυθεί ούτε στάλα από τα κοκτέιλ στα χέρια των επιβατών…


Με καθοδήγηση από δορυφόρους η νέα Rolls προσαρμόζει αυτόματα τις ταχύτητες ανάλογα με το έδαφος που ακολουθεί, πριν να το δουν καν τα μάτια του οδηγού…


Στην εσωτερική οροφή κεντήθηκαν με το χέρι 1340 λάμπες οπτικών ινών που δίνουν στους επιβάτες την αίσθηση του ουρανού με τ’ άστρα…


Για όσους ενδιαφέρονται, στην Ευρώπη η Rolls Royce Wraith ξεκίνησε να πωλείται φέτος το φθινόπωρο, με τιμή 245.000 ευρώ…

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

World Trade Center One: Άνοιξε το Παρατηρητήριο του Κόσμου, στο σημείο που ήταν κάποτε οι Δίδυμοι Πύργοι...


Στο σημείο που ήταν κάποτε οι Δίδυμοι Πύργοι, το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου κοντεύει να ολοκληρωθεί. Πριν απο λίγες μέρες οι αρχές της Νέας Υόρκης άνοιξαν την πόρτα στους δημοσιογράφους που έφτασαν μέχρι τον τελευταίο (102ο) όροφο του ενός από τους δύο Πύργους (World Trade Center One). Τα στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των εργαζομένων αλλά και οι φωτογραφίες από ύψος 500 προκαλούν δέος και συγκίνηση, αν αναλογισθεί κανείς την τρομακτική, βιβλική περιπέτεια που έζησε αυτή η πόλη καταφέρνοντας να σταθεί στο ύψος της.

Οι τρεις τελευταίοι όροφοι του World Trade Center One θα ονομάζονται “Παρατηρητήριο του Κόσμου” και  θα είναι ανοιχτοί στο κοινό για  μια «όχι απλά επίσκεψη, αλλά μια multimedia, δραδιαστική εμπειρία ζωής» σύμφωνα με τις Αρχές της πόλης.

Και όχι μόνο γιατί οι Αμερικανοί είναι «μανούλες» στο θέαμα και την ψυχαγωγία, αλλά γιατί γι’ αυτούς το συγκεκριμένο έργο για ευνόητους λόγους θα αποτελεί αιώνιο σύμβολο «αντίστασης, αντοχής και ελευθερίας». Τυχεροί θα είναι σίγουρα αυτοί που θα το επισκεφθούν, ωστόσο μια γεύση, μπορούμε να πάρουμε όλοι. Ξεκινήστε τη δική σας περιήγηση από τις παρακάτω φωτογραφίες:

Το One World Trade Center στις 27 Μαρτίου 2013. Όταν ολοκληρωθεί ( το 2015), θα είναι το ψηλότερο κτίριο στο Δυτικό Ημισφαίριο
Στις αρχές Απριλίου, ο Δήμος της Νέας Υόρκης αποκάλυψε στους δημοσιογράφους την πανοραμική θέα από τους τρείς τελευταίους ορόφους του WTC (100, 101, 102)
Εκπρόσωπος των media αποθανατίζει τη θέα από το μισοτελειωμένο Παρατηρητήριο στον 100ο όροφο. Οι τρεις τελευταίοι όροφοι θα φιλοξενούν εστιατόρια, ένα μαγαζί με είδη δώρων καθώς και αίθουσα προβολών. (φωτογραφία: Associated Press)
O ποταμός Hudson από ύψος 500 μέτρων. Το Manhattan, το Brooklyn και το New Jersey στο πιάτο. Η φωτό δεν είναι από αεροσκάφος, αλλά από την κορυφή του νέου World Trade Center
Δημοσιογράφοι και φωτογράφοι περιεργάζονται τους χώρους
“H καλύτερη θέα στον κόσμο αποκαταστάθηκε. Το κτίριο αυτό θα συμβολίζει για πάντα την αντοχή, την αποφασιστικότητα και την ικανότητα της Νέας Υόρκης και των ΗΠΑ» δήλωσε ο David Samson, Πρόεδρος της Αρχής Διαχείρισης του Λιμανιού της Νέας Υόρκης, στην οποία ανήκει όλο το σύμπλεγμα του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου
Αναπαράσταση του λόμπυ από το οποίο οι επισκέπτες θα ξεκινούν για το Παρατηρητήριο του Κόσμου στον 100ο όροφο. Στους τοίχους του ασανσέρ θα προβάλονται βίντεο
Οι επισκέπτες θα μεταφέρονται στον 100ο όροφο μέσα σε 60 δεύτερα. Κατά τη διάρκεια της ανάβασης θα παρακολουθούν multimedia προβολή σχετικά με την ιστορία των Πύργων
Σε όλη τη διάρκεια της περιήγησης, που θα διαρκεί μία ώρα, αναφορές στην ιστορία του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου θα υπενθυμίζουν στους επισκέπτες οτι βιώνουν “τον θρίαμβο του ανθρώπινου πνεύματος
Αναπαράσταση της εισόδου του θεάτρου “See Forever” (Δες για Πάντα), στον 101ο όροφο. Εδώ οι επισκέπτες θα παρακολουθούν ταινία με την ιστορία της Νέας Υόρκης
Το νέο WTC, γνωστό και ως “Πύργος της Ελευθερίας”, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του το 2010
Το WTC σήμερα. Φέτος έκλεισαν 12 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου
Το σκισμένο δίχτυ ασφαλείας προσφέρει ένα διαφορετικό κάδρο στους ουρανοξύστες του Μανχάτταν…
Φωτογραφία από την οικοδομή. Σιδηρουργός ισορροπεί σε ατσάλινη ράβδο ενώ καθοδηγεί άλλη ράβδο που κρέμεται από γερανό.
Εργάτες ευθυγραμμίζουν κολώνες από ατσάλι. Η κατασκευή των Πύργων ξεκίνησε πριν απο μια δεκαετία, αλλά φαίνεται ότι τώρα έχει μπει στην τελική ευθεία
Οι τοίχοι του νέου World Trade Center είναι γεμάτοι από γκράφιτι των εργατών: Kate, Meghan, Stephanie… τα περισσότερα είναι γυναικεία ονόματα, αλλά κάπου ανάμεσα διακρίνεται: «God Bless America» (o Θεός να ευλογεί την Αμερική)
“Θυμόμαστε, χτίσαμε, επιστρέφουμε δυνατοί” έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα σε μια ατσάλινη ράβδο, κατά τη διάρκεια τελετής πριν από ένα περίπου χρόνο, τον Ιούντιο του 2012
Ένας από τους εργάτες αφήνει την δική του υπογραφή πάνω σε ένα κομάτι κόντρα πλακέ. Πολλοί άλλοι εργαζόμενοι και αστυνομικοί χάραξαν και υπέγραψαν τα δικά τους λόγια στο σκελετό που κρύφτηκε μια για πάντα κάτω από την πρόσοψη του κτιρίου
Ένας από τους δεκάδες εργάτες που δούλεψαν ακούραστα για να ξαναγίνει η διάσημη Νεοϋρκέζικη “Γραμμή στον Ουρανό” όπως ήταν κάποτε
Ένας από τους δεκάδες εργάτες που δούλεψαν ακούραστα για να ξαναγίνει η διάσημη Νεοϋρκέζικη “Γραμμή στον Ουρανό” όπως ήταν κάποτε
Εργάτες προετοιμάζουν την επιφάνεια ενός από τους ορόφους, πριν τοποθετήσουν πλάκα τσιμέντου
Το One World Trade Center έφτασε τον 80ο όροφο το 2011, απ’ όπου και η φωτογραφία
27 Φεβρουαρίου 2003. Ο αρχιτέκτονας Daniel Libeskind, δεύτερος από δεξιά, παρουσιάζει το νικητήριο όραμα του για το νέο WTC (επικράτησε στον διεθνή διαγωνισμό), στον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg (στα αριστερά του) και στον τότε Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, George Pataki (δεξιά του), σε συνέντευξη Τύπου
Πυροσβεστικό όχημα μεταφέρεται με γερανό στο Εθνικό Μουσείο και Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου, μπροστά από το One World Trade. Είναι ένα από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά εργαζομένων κατά την εκκένωση των κτιρίων το πρωινό του τρομοκρατικού χτυπήματος
Το Μνημείο για την 11η Σεπτεμβρίου, άνοιξε στους χώρους του World Trade Center το 2011. Εδώ επισκέπτες περπατούν γύρω από την “Λίμνη της Περισυλλογής” όπως χαρακτηριστικά ονομάστηκε
Οι Δίδυμες Λίμνες της Περισυλλογής, περίπου 1 στρέμμα η κάθε μια, καταλαμβάνουν ακριβώς τα σημεία όπου “στέκονταν” οι Δίδυμοι Πύργοι. Τα τοιχώματα στολίζουν οι μεγαλύτεροι, πλέον, τεχνητοί καταρράκτες στη Β. Αμερική
Τα ονόματα κάθε ενός από τους ανθρώπους που χάθηκαν το 2001 είναι χαραγμένα στις μπρούτζινες πλάκες γύρω από τις δύ Λίμνες
Κάθε επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, δύο μπλε “πύργοι φωτός” υψώνονται από το WTC στον ουρανό, στη μνήμη των Δίδυμων Πύργων. H δημιουργία έχει τον τίτλο “Tribute to Light” (Ωδή στο Φως),


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »