Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Έκθεση αυτοκινήτου στη Μπογκοτά. Τα κορίτσια... του Motor Show!


Κορίτσια από την Κολομβία και κάτι... αυτοκίνητα και μηχανές. Τι άλλο θέλετε;


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Τα πιο όμορφα γήπεδα γκολφ στον κόσμο!


Είναι τόσο συγκλονιστικά που θέλεις να παίξεις γκολφ ακόμα κι αν δεν ξέρεις πως πιάνουν το μπαστούνι!

Από εξαιρετική θέα προς τον ωκεανό και καθαρά τυρκουάζ νερά μέχρι πέτρινους σχηματισμούς και ψηλούς αμμόλοφους, ιδού ορισμένα (από τα πάρα πολλά) όμορφα γήπεδα που έχει να προσφέρει ο κόσμος. 

Pebble Beach Golf Links, Αμερική


Λίγα γκολφ σκηνικά κόβουν περισσότερο την ανάσα από το Pebble Beach Golf Links, που βρίσκεται κατά μήκος της κακοτράχαλης Carmel Bay, στην Καλιφόρνια. Με το Golf Digest να το έχει κατατάξει ως το νούμερο ένα δημόσιο γήπεδο γκολφ στην Αμερική, και αποτελώντας το μέρος όπου διοργανώθηκαν πέντε US Open Championships, αυτό το course με τις 75 τρύπες προσφέρει μαγική θέα προς τον ωκεανό και μία πραγματική αίσθηση ιστορίας.

Doonbeg Golf Club, Ιρλανδία


Το σχεδιασμένο από τον Greg Norman γήπεδο στο Doonbeg, που άνοιξε το 2002 στην περιοχή West County Clare στην Ιρλανδία, βρίσκεται δίπλα σε τεράστιες, μήκους ενάμιση μιλίου παραλίες, και αξιοποιεί τεράστιους, ηλικίας ενός αιώνα και βάλε αμμόλοφους.

Με συγκλονιστική θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό, και μία από τις πιο όμορφες εναρκτήριες τρύπες στον κόσμο, οι 14 στόχοι (green) και 12 ενδιάμεσα (fairways), το καθιστούν ένα από τα πιο γραφικά τοπία στην Ευρώπη.

Stone Forest International Country Club, Κίνα


Με τα εντυπωσιακά τοπία να εναλλάσονται διαρκώς, το γήπεδο με τις 54 τρύπες κοντά στην Shilin National Scenic Area, περίπου 75 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kunming στην πολιτεία Yunnan της Κίνας, είναι δύσκολο να του αντισταθείς. Η περιοχή διαθέτει τρία υπέροχα courses, με το κάθε ένα να βρίσκεται κοντά σε εντυπωσιακούς πέτρινους σχηματισμούς.

Ο σχεδιαστής Brian Curley ενσωμάτωσε πολλά από τα απομεινάρια των προϊστορικών, μονολιθικών ογκόλιθων, καταλήγοντας σ’ ένα προκλητικό μείγμα από ανοιχτά γήπεδα γκολφ και δύσκολες τρύπες, που βρίσκονται ανάμεσα σε βράχους.

Cape Kidnappers, Hawkes Bay, Νέα Ζηλανδία


Η Νέα Ζηλανδία είναι ένας τόπος μαγικών εικόνων και το γήπεδο Cape Kidnappers στην Hawkes Bay, North Island, δεν αποτελεί εξαίρεση. Χτισμένο το 2003 σε μία απομονωμένη, 5.000 εκταρίων φάρμα προβάτων, το γήπεδο απλώνεται σε μεγάλη έκταση γης που κατηφορίζει προς τη θάλασσα μέσω των 180 μέτρων ύψους λόφων.

Θέλοντας να διατηρήσει την «άγρια» ομορφιά του τοπίου, ο αρχιτέκτονας Tom Doak επικεντρώθηκε στη μορφολογία του εδάφους, αλλά και στους αμμόλακους ως εμπόδια, καταλήγοντας σ’ ένα γήπεδο που είναι το ίδιο συγκλονιστικό όσο και η θέα.

Falsterbo, Σουηδία


Τοποθετημένο στην άκρη της Σουηδικής χερσονήσου Falsterbo (όπου ο πορθμός του Oresund συναντά την Βαλτική θάλασσα), το Falsterbo θεωρείται ένα από τα λίγα κλασικά γήπεδα γκολφ στην Ηπειρωτική Ευρώπη. Η απομονωμένη προστατευόμενη περιοχή είναι επίσης δημοφιλής για τους παρατηρητές πουλιών, που συρρέουν για να δουν τα πουλιά που μεταναστεύουν στις παραλίες με την λευκή άμμο. Φτιαγμένο το 1909 (αρχικά υπήρχαν εννέα τρύπες γύρω από τον φάρο, που μετά έγιναν 18 το 1930), το club προσφέρει στους παίκτες μία αίσθηση γκολφ ιστορίας, όπως και ένα εντυπωσιακό τοπίο.

Legend Golf & Safari Resort, Νότιος Αφρική


Θα σας άρεσε να παίξετε λίγους γύρους, και μετά να ακολουθήσει ένα απόγευμα με εντυπωσιακό σαφάρι; Το Legend Golf & Safari Resort, στο Λιμπόπο στη Νότιο Αφρική, προσφέρει και τα δύο. Το ιδιωτικό καταφύγιο θηραμάτων αποτελεί το σπίτι για ζώα όπως λιοντάρια, ιπποπόταμους, ρινόκερους, βουβάλια, γκνου και ζέβρες, μαζί με ένα γήπεδο με 18 τρύπες, σχεδιασμένο από 18 από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου.

Στην «Extreme 19η» τρύπα μπορεί να προσεγγίσει κανείς μόνο με ελικόπτερο, με την εναρκτήρια τρύπα να βρίσκεται 400 ψηλά στο μαγευτικό βουνό Hanglip και να παίζεται σ’ ένα στόχο που βρίσκεται 400 μέτρα προς τα κάτω.

Yas links, Abu Dhabi, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Τοποθετημένο στις δυτικές ακτές του νησιού Yas, έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς διασκέδασης, το Yas Links περηφανεύεται για τα περισσότερα από 100 bunkers που βρίσκονται ανάμεσα σε λόφους και μανγκρόβια βλάστηση. Το πρώτο Links γήπεδο γκολφ στην Μέση Ανατολή, έχει 18 τρύπες και σχεδιάστηκε από τον Kyle Phillips με στόχο να εκμεταλλευτεί τη μαγευτική θέα του Αραβικού Κόλπου, και σίγουρα δεν απογοητεύει.

El Camaleon Mayakoba, Μεξικό


Εάν η ιδέα σας για τον γκολφ παράδεισο, είναι να ξεκινάτε την εναρκτήρια τρύπα βλέποντας τα τυρκουάζ νερά της Καραϊβικής, μην ψάχνετε παραπέρα από το El Camaleon Mayakoba, ένα πολυτελέστατο θέρετρο που απέχει 40 λεπτά οδήγησης από το Κανκούν στο Μεξικό. Σχεδιασμένο από τον Greg Norman, το γήπεδο με τις 18 τρύπες είναι τοποθετημένο σε τροπική βλάστηση και περιλαμβάνει fairways που είναι παράλληλα με αμμόλοφους και μανγκρόβια βλάστηση, όπως και ξεχωριστά εμπόδια, όπως είναι φυσικές καταβόθρες και λιμνοθάλασσες με κρυστάλλινα νερά.

Hamilton Island Golf Club, Queensland, Αυστραλία


Η Αυστραλία δεν στερείται εντυπωσιακών γκολφ τοποθεσιών, όμως μόνο ένα μπορεί να διεκδικήσει την αποκλειστικότητα της τοποθεσίας στα μαγευτικά Whitsundays.

Τοποθετημένο στο νησί Dent, που βρίσκεται σε απόσταση πέντε λεπτών από το νησί Hamilton, αυτό το γήπεδο με τις 18 τρύπες σχεδιάστηκε από τον πρωταθλητή του British Open, Peter Thomson έτσι ώστε οι παίκτες να μπορούν να απολαύσουν το σύμπλεγμα των νησιών Whitsundays από κάθε τρύπα. Την ίδια στιγμή τους «προκαλεί» παικτικά με τις απότομες κοιλάδες, τις λίμνες, τα δέντρα και τα φυσικά εμπόδια.

The Carrick, Loch Lomond, Σκωτία


Το St Andrews συγκαταλέγεται σταθέρα σ’ ένα από τα καλύτερα γήπεδα γκολφ στον κόσμο, αλλά δεν σημαίνει με τίποτα πως είναι το μοναδικό γραφικό σκηνικό που έχει να προσφέρει η Σκωτία.

Τοποθετημένο στις ακτές της λίμνης Loch Lomond, το Carrick (σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Doug Carrick), περιλαμβάνει εντυπωσιακούς χερσότοπους και μαγικά highlands, με εννέα τρύπες στα lowlands και εννέα στα highlands, όπως και ένα εντυπωσιακό υδάτινο εμπόδιο. Την ίδια την λίμνη.

The Fairmont Banff Springs Course, Καναδάς


«Φωλιασμένο» μέσα σ’ένα από τα πιο όμορφα εθνικά πάρκα του Καναδά και με τον σχηματισμό των Rockies να δεσπόζουν, το The Fairmont Banff Springs Course στην Δυτική Αλμπέρτα του Καναδά, προσφέρει πανοραμική θέα που είναι δύσκολο για κάθε τι άλλο να την ξεπεράσει. Μην εκπλαγείτε εάν κάποιο ελάφι διασχίζει το γήπεδο (έχουν κάθε «δικαίωμα» να το κάνουν αυτό εδώ), αφού αυτό απλώνεται παράλληλα με τις εντυπωσιακές κοιλάδες του ποταμού Bow. Φτιαγμένο το 1928, εννέα καινούργιες τρύπες προστέθηκαν το 1989, καταλήγοντας σήμερα σ’ ένα χώρο που διαθέτει συνολικά 27.

Kauai Lagoons Golf Club, Χαβάη


Δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ για να βρείτε πραγματικά εντυπωσιακά γήπεδα στην Χαβάη, και το Kauai Lagoons Golf Club, που βρίσκεται στην γραφική νοτιοανατολική γωνιά του Καουάι, προσφέρει στον golfer κάτι σπέσιαλ. Το γήπεδο «φρεσκαρίστηκε» την περασμένη χρονιά (με την δουλειά της ανακαίνισης να την επιβλέπει ο original αρχιτέκτονας του χώρου Jack Nicklaus), και πλέον υποστηρίζει πως έχει τη μεγαλύτερη έκταση από συνεχόμενες «ωκεανικές» τρύπες στην Χαβάη, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ακόμα περισσότερη απ’ αυτή την εντυπωσιακή θέα.

Διαβάστε παρακάτω »