Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Οι πιο εντυπωσιακές πινακίδες ΝΕΟΝ στον κόσμο


Ποιες εικόνες σας έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεστε μια σύγχρονη "μεγαλούπολή"; Στο δικό μου, κίνηση, κόσμος, θόρυβος, ψηλά κτήρια, τεράστιες αφίσες και φυσικά ταμπέλες με φώτα νεον!!!

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις ωραίοτερες και πιο ευφανταστές φωτεινές επιγραφές στον κόσμό. Έλατε να θαυμάσουμε παρέα την λάμψη των φώτων απο νέον που στολίζουν τον κόσμο μας...


Nashville, ΗΠΑ


 
Oakland, ΗΠΑ



Seattle, ΗΠΑ



West Hollywood, ΗΠΑ



Las Vegas, ΗΠΑ



Kuala Lumpur,Μαλαισία



Hong Kong, Κίνα



Paris, Γαλλία



Las Vegas, ΗΠΑ


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Μέρη του κόσμου που... δεν πατάνε τουρίστες!!


Βρήκαμε τα μέρη του κόσμου που στην κυριολεξία δεν πατάνε τουρίστες!! Χώρες στις οποίες δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν τουρίστες, ενώ τα μαγαζιά με τα σουβενίρ είναι ελάχιστα...

Πρόκειται για χώρες χωρίς αξιοθέατα, επικίνδυνες ή αποκλεισμένες, με αποτέλεσμα να είναι ελάχιστα δημοφιλείς ως τουριστικοί προορισμοί. Σύμφωνα με το Έθνος, ο διάσημος νορβηγός περιηγητής Γκούναρ Γκάρφορς συνέταξε για λογαριασμό της υπηρεσίας στατιστικών στοιχείων του ΟΗΕ μια λίστα με τις λιγότερο επισκεπτόμενες χώρες στον κόσμο.

Στην κορυφή της λίστας είναι το Μικρό Ναουρου, ένα μικρό νησάκι στη μέση του Ειρηνικού, το οποίο το 2012 επισκέφθηκαν συνολικά 200 άτομα! "Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε να δεις εκεί... αφού το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι ένα επιφανειακό ορυχείο φωσφορικών αλάτων" γράφει ο Γκάρφορς.


Ακολουθεί η σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο με τους ισλαμιστές αντάρτες Σομαλία, η οποία πέρυσι είχε μόνο 500 τουρίστες. "Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε ασφαλείς στη Σομαλία, είναι να μην πάτε εξαρχής" συμβουλεύει απλά η σελίδα του wikitravel.


Στη λίστα βρίσκεται επίσης το Τουρκμενιστάν, το οποίο είναι "σχετικά ασφαλής" χώρα, ωστόσο δεν είναι προσβάσιμη λόγω απόσταση, ενώ έχει -αμφιλεγόμενα- αξιοθέατα, όπως το χρυσό άγαλμα του πρώην δικτάτορα Νιγιάζοφ, που περιστρέφεται για να κοιτάει πάντα τον Ήλιο...


Ένα άλλο αξιοθέατο είναι η "Πύλη της Κόλασεως" στην έρημο Καράκουμ, υπάρχει ένας τεράστιος κρατήρας ο οποίος φλέγεται σταθερά επί τέσσερις δεκαετίες.Επί σοβιετικού καθεστώτος έγινε εκεί γεώτρηση και το έδαφος υποχώρησε. Οι ειδικοί αποφάσισαν να βάλουν φωτιά, ελπίζοντας ότι δεν θα μολυνθεί η ατμόσφαιρα και το κοίτασμα θα εξαντλείτο σε μερικές ημέρες. Οι προβλέψεις τους προφανώς ήταν ατυχείς.


Από την εν λόγω λίστα δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει και το Αφγανιστάν, το οποίο εδώ και χρόνια βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. "Το μήνυμα των Ταλιμπάν στους τουρίστες είναι σαφές, ειδικά εάν κατάγονται από μία εκ των 50 χωρών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ: Μεγάλο Λάθος", γράφουν οι New York Times.


Στην 16η θέση βρίσκεται η Β. Κορέα, η οποία είναι άπιαστο όνειρο για τον ταξιδιώτη, καθώς ένα ταξίδι εκεί προϋποθέτει τεράστια χαρτούρα. "Είναι απίθανο να δείτε αλλού πιο απροκάλυπτη προπαγάνδα" λέει ο Γκάρφορς.


Στη λίστα υπάρχει και χώρες της αφρικής, -όπως η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία με τους... αιμοβόρους αντάρτες- και νησίδες στον Ειρηνικό -όπως η Ομοσπονδία της Μικρονησίας, τα Νησιά του Σολομώντα, το Κιριμπάτι και το Τουβαλού.

Χώρα και αριθμός τουριστών:

Ναούρου 200
Σομαλία 500
Τουβαλού 1.200
Κιριμπάτι 4.700
Νήσοι Μάρσαλ 5.000
Ισημερινή Γουινέα 6.000
Τουρκμενιστάν 7.000
Σάο Τομέ και Πρενκίπε 8.000
Νήσοι Κομόρος 15.000
Αφγανιστάν 17.500
Νήσοι του Σολομώντα 23.000
Ομοσπονδία της Μικρονησίας 26.000
Μαυριτανία 29.000
Γουινέα-Μπισάου 30.000
Λιβύη: 34,000 (στοιχεία 2008)
Βόρεια Κορέα 35.000



Διαβάστε παρακάτω »