Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Επιπλέον 10 λόγοι για να... γελάσετε με την καρδιά σας!


Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο».

Αυτή η απλή λαϊκή φράση κρύβει μέσα της πολλή σοφία, αφού τα ωφέλη του γέλιου βοηθούν εμάς και τους γύρω μας να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα και να δούμε τη ζωή με αισιοδοξία.

Τα πλεονεκτήματα του είναι γνωστά σε κάθε γωνιά του κόσμου, κάθε λαό και κάθε κουλτούρα. Διαβάστε τι λένε γιʼ αυτά οι ειδικοί:

1. Το γέλιο χαλαρώνει ολάκερα το σώμα. Ένα καλό γέλιο απελευθερώνει τον οργανισμό μας από το άγχος και διατηρεί τους μύες του σώματός μας χαλαρούς για 45 λεπτά.

2. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μειώνει τις στρεσογόνες ορμόνες και αυξάνει τα αντισώματα κατά των λοιμώξεων, προστατεύοντάς μας έτσι από ασθένειες.

3. Απελευθερώνει την ορμόνη ενδορφίνη, η οποία ευθύνεται για την καλή μας διάθεση. Η ενδορφίνη δίνει στον άνθρωπο την αίσθηση της ευεξίας.

4. Προστατεύει την καρδιά μας. Βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, προστατεύοντάς μας έτσι από καρδιακά επεισόδια και άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις.

5. Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Έρευνα έδειξε μείωση του σακχάρου στο αίμα διαβητικών μετά από έκθεσή τους σε αστείες εικόνες και χιουμοριστικές καταστάσεις.

6. Μειώνει τον πόνο. Το γέλιο βοηθάει να μειώσουμε τα επίπεδα του πόνου στο σώμα μας, ενώ μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο «αντιπερισπασμό» όταν πονάμε. Βελτιώνει τη μνήμη μας.
Κρατάει τον εγκέφαλο μας σε εγρήγορση και μας βοηθάει με αυτό τον τρόπο να διατηρούμε πιο εύκολα τις πληροφορίες.

8. Βοηθά στην αναπνευστική λειτουργία. Τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, όπως το εμφύσημα, μπορούν να δουν θετικά αποτελέσματα από το γέλιο, αφού καθαρίζει τους πνεύμονες και χαρίζει βαθύτερη αναπνοή.

9. Παγιδεύει τα αρνητικά συναισθήματα. Είναι σχεδόν αδύνατο να νιώθουμε θλίψη, άγxos ή θυμό ότον γελάμε, ενώ το ευχάριστο συναίσθημα διατηρείται ακόμα κι όταν σταματήσουμε το γέλιο.

10. Βελτιώνει τις προσωπικές μας σχέσεις. Με το γέλιο κοινωνικοποιούμαστε, ερχόμαστε πιο κοντά με τουε ανθρώπους και μοιραζόμαστε ωραίες στιγμές.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αυξήστε το γέλιο στην καθημερινότητα σας. Δεν έχετε παρά να περιμένετε μόνο θετικά αποτελέσματα!


Διαβάστε παρακάτω »

Έξυπνοι τρόποι να ξαναχρησιμοποιήσετε την... εφημερίδα σας


Διαβάστε 9 έξυπνους λόγους για να μην πετάξετε την εφημερίδα σας. Διαβάστε την όμως πρώτα…

1. Kάνει τα τζάμια αόρατα: 
Το χαρτί της εφημερίδας είναι ιδανικό για να κάνει τα τζάμια του σπιτιού σας αόρατα. Μη σας φοβίζει το μελάνι γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει λόγος. Απλά ψεκάστε με λίγο νερό και ξύδι τα τζάμια και τους καθρέφτες σας, σκουπίστε με την εφημερίδα και απομακρύνετε όλα τα στίγματα με τη μία. Επιπλέον με τον τρόπο αυτό, δε χρησιμοποιείτε καθόλου χημικά.
 
2. Νεροχύτης-καθρέφτης
Εάν διαθέτετε κουζινικά, ασημικά και ανοξείδωτο νεροχύτη, η εφημερίδα είναι η απάντηση στους λεκέδες που επιμένουν. Χαρίστε τη γυαλάδα στα ανοξείδωτα υλικά, που έχετε, τρίβοντας απαλά με μία υγρή και τσαλακωμένη εφημερίδα.
 
3. Ανάψτε το τζάκι : 
Αντί να ψάχνετε για καυσόξυλα και να φυσάτε και να ξεφυσάτε μέσα στο τζάκι, προκειμένου να ανάψετε μία ωραία φωτιά, τυλίξτε μερικές εφημερίδες σε ένα ρολό και χρησιμοποιήστε τες για προσάναμμα.
 
4. Χρόνια πολλά : 
Ποιος είπε ότι ένα χαρτί περιτυλίγματος είναι καλύτερο από την εφημερίδα; Πάρτε παλιές εφημερίδες και τυλίξτε τα δώρα σας, χαρίζοντάς τους έτσι μία καλλιτεχνική και …ενημερωτική πτυχή. Στα plus: είναι και πιο οικονομική λύση.
 
5. Μπρρρρ :
 Ένας καλός και υγιεινός τρόπος να χρησιμοποιήσετε τη χθεσινή σας εφημερίδα, είναι να την τοποθετήσετε στον πάτο του ραφιού στο ψυγείο σας, που βάζετε τα λαχανικά. Η εφημερίδα θα απορροφήσει τα υγρά (που τυχόν θα βγάλουν) αλλά και τις μυρωδιές. Επιπλέον, εάν έχετε φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανός, άνηθος κλπ, στο ψυγείο σας, τυλίξτε τα με ένα φύλλο εφημερίδας. Με τον τρόπο αυτό θα τα διατηρήσετε περισσότερο καιρό φρέσκα.
 
6. Για ώριμα φρούτα : 
Αν έχετε αγοράσει ακτινίδια, ροδάκινα, αβοκάντο ή άλλα φρούτα, τα οποία είναι λίγο άγουρα, τυλίξτε τα μέσα σε εφημερίδα και θα είναι έτοιμα για φάγωμα, πολύ πιο σύντομα από ότι θα περιμένατε. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε ανάμεσα στα φρούτα και ένα μήλο, το οποίο βοηθά στην ωρίμανση των φρούτων.
 
7. Ούπς…έσπασε;
Οι εφημερίδες είναι ιδανικό υλικό αν κάνετε μετακόμιση ή αν θέλετε να πακετάρετε εύθραυστα υλικά, χωρίς να φοβάστε μήπως σπάσουν. Για παράδειγμα τσαλακώστε ένα φύλλο εφημερίδας και τοποθετήστε το μέσα σε ένα ποτήρι, πιέζοντας ελαφρά. Έπειτα, τυλίξτε με ένα άλλο φύλλο το ποτήρι, βάλτε το μέσα σε ένα κουτί και είναι έτοιμο για ασφαλή μεταφορά.
 
8. Για τα κατοικίδια : 
Οι εφημερίδες μπορούν να γίνουν ένα πολύ φτηνό «πατάκι» για το σπιτάκι του σκύλου σας ή το κλουβί του …παπαγάλου σας. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε εύκολα να αλλάζετε τον πάτο χωρίς έξοδα και να διατηρείτε το κατοικίδιό σας καθαρό.
 
9. Φύση καλλιτεχνική : 
Στην περίπτωση βέβαια που είστε καλλιτεχνική φύση, οι παλιές εφημερίδες είναι ότι πρέπει για να πειραματιστείτε με την τέχνη του origami ή για να κατασκευάσετε παιχνίδια (ακόμα και μουσικά όργανα, όπως μαράκες για παράδειγμα), χρησιμοποιώντας την τέχνη του παπιέ μασέ. Κόψτε τις παλιές εφημερίδες σε λωρίδες, περάστε μία στρώση υγρή κόλλα και έπειτα τοποθετείστε τες πάνω στο καλούπι, αυτού που θέλετε να φτιάξετε. Αφήστε τις εφημερίδες να στεγνώσουν τελείως και στη συνέχεια ζωγραφίστε το δημιούργημά σας. Με τον τρόπο αυτό και θα απαλλαγείτε από τις παλιές εφημερίδες και θα περάσετε δημιουργικές ώρες, ειδικά αν έχετε και παιδιά.




Διαβάστε παρακάτω »

Ομοιόμορφα τακτοποιημένα ξύλα! Εντυπωσιακά αποτελέσματα! (Εικόνες)



Διαβάστε παρακάτω »