Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Το πιο λαίμαργο ψάρι που έχετε δει! Προσπαθεί να καταπιεί πιο μεγάλο ψάρι... από το στόμα του (Βίντεο)


Όλοι ξέρουμε την γνωστή φράση «Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό». Τι γίνεται όμως όταν το μεγάλο ψάρι τρώει το… μεγάλο;

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε...



Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Xcaret: Ο υπόγειος ποταμός των Μάγια! (Εικόνες)


Συνήθως τα ποτάμια πηγάζουν από τα βουνά. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σπάνιο να παραμένουν μέσα σε αυτά. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα είναι ο ποταμός Xcaret στο Μεξικό, ο οποίος μάλιστα έχει και ιστορική αξία αφού αποτελούσε εμπορική οδό του αρχαίου πολιτισμού των Μάγια.

Ο υπόγειος ποταμός Xcaret βρίσκεται στο Κανκούν, στην ακτή της Καραϊβικής και πιο συγκεκριμένα στη χερσόνησο του Γιουκατάν στο Μεξικό και σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής, καθώς συγκεντρώνει αμέτρητους τουρίστες που θέλουν να εξερευνήσουν τις σπηλιές και τα μυστικά περάσματα.

Η πρόσβαση στο υπόγειο ποτάμι είναι δυνατή μόνο μέσα από το οικολογικό πάρκο που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή και ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες συνοδεύουν τους κολυμβητές στις διαδρομές τους.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Απίστευτο: Ιστότοπος πανηγυρίζει για το θάνατο της Θάτσερ


Από ότι φαίνεται δεν λυπήθηκαν όλοι με το θάνατο της πρώην πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ. Ο βρετανικός ιστότοπος «Ακόμη να πεθάνει η Θάτσερ;» ήδη έχει αλλάξει την πρώτη του σελίδα, κατεβάζοντας τα πάντα και γράφοντας ένα τεράστιο, μεγαλοπρεπές «Ναι».

Συγκεκριμένα, η βρετανική ιστοσελίδα Ιsthatcherdeadyet.co.uk ανέβασε, λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό πως η πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας πέθανε, ένα τεράστιο «Ναι» το οποίο συνοδεύει η λεζάντα: «Είναι οριστικό, η Θάτσερ πέθανε. Η κυρία δεν επιστρέφει».

H βρετανική ιστοσελίδα, η οποία από μόνη της σημειώνει εμφανέστατα πάνω δεξιά, πως είναι μισητή από τη Daily Mail, ρωτάει τους αναγνώστες της πώς θα πανηγυρίσουν το θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ, ενώ προτείνει και μερικά τραγούδια ειδικά για την περίσταση...


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Bitcoin: Το εικονικό νόμισμα του Ιντερνετ που «χτυπά» την πραγματική αγορά


Ενα νέο νόμισμα που δημιουργήθηκε στο Διαδίκτυο «απειλεί» τη συμβατική τάξη των πραγμάτων, αναφορικά με τον τρόπο που γίνονται οι καθημερινές χρηματικές συναλλαγές σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η αγορά μιας πίτσας ενδέχεται να σφραγίσει την ιστορία των οικονομικών: το Μάιο του 2010, ένας προγραμματιστής ονόματι Λάζλο ρώτησε σ' ένα φόρουμ στο Ιντερνετ αν μπορούσε κάποιος να του παραδώσει μια πίτσα έναντι 10.000 bitcoins, ενός πειραματικού εικονικού νομίσματος που έκανε την εμφάνισή του το 2009. «Χωρίς αντζούγιες ή άλλες εκκεντρικές γαρνιτούρες», διευκρίνιζε ο Λάζλο στο αίτημά του.

Με την ισοτιμία του bitcoin εκείνη την εποχή, η παραγγελία του ισοδυναμούσε με περίπου 41 δολάρια. Σήμερα η πίτσα του θα άξιζε 1,4 εκατομμύριο δολάρια (1,09 εκατ. ευρώ).

Πώς δημιουργήθηκε το bitcoin

Το bitcoin επινοήθηκε το 2009 από έναν ειδικό στην πληροφορική ο οποίος κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Σατόσι Νακαμότο και επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα νόμισμα που να μην εξαρτάται από καμιά κεντρική τράπεζα ή χρηματοπιστωτικό θεσμό. Ενα είδος ηλεκτρονικού νομίσματος δημιουργημένου από κομμάτια πολύπλοκων κωδίκων πληροφορικής που δημιουργούνται αυτόματα από υπολογιστή, μια διαδικασία που αποκαλείται «εκτύπωση» και μπορεί θεωρητικά να αναπαραχθεί από οποιονδήποτε έχει στην κατοχή του έναν υπολογιστή.

Το λογισμικό είναι προγραμματισμένο ώστε να παρουσιάζει εκθετική δυσκολία στην «εκτύπωση» νέων bitcoins, ο συνολικός αριθμός των οποίων σε κυκλοφορία είναι περιορισμένος στα 21 εκατομμύρια.

Μόλις δημιουργηθούν, τα bitcoins αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του ιδιοκτήτη τους, σ' ένα εικονικό πορτοφόλι, και μπορούν να ανταλλάσσονται με τρίτους. Τέτοιες συναλλαγές γίνονται χωρίς να χρειάζεται να περάσει κανείς από την τράπεζα και παραμένουν ανώνυμες.
Όμως είναι και επικίνδυνες: τον Ιούνιο του 2011, χάκερ επιτέθηκαν σε εικονικά πορτοφόλια τα οποία άδειασαν εν αγνοία των ιδιοκτητών τους.


Αλμα στις ισοτιμίες

Την περασμένη Παρασκευή, το bitcoin ανταλλασσόταν γύρω στα 135 δολάρια και το εικονικό αυτό νόμισμα είχε φτάσει στην αρχή της εβδομάδας τα 147 δολάρια, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου η ισοτιμία του ήταν γύρω στα 20 δολάρια.

Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν πως αυτή η ιλιγγιώδης άνοδος ενός νομίσματος που ήταν άγνωστο μέχρι πριν από λίγο καιρό μπορεί να προκλήθηκε από Ρώσους και Κυπρίους επενδυτές που αγοράζουν bitcoins για να προφυλάξουν τα ευρώ τους την ώρα της χρηματοπιστωτικής κρίσης της Κύπρου.

Φόβοι για «φούσκα»

Αλλοι εκφράζουν φόβους ότι παρακολουθούμε τη γέννηση μιας νέας χρηματοπιστωτικής «φούσκας», η οποία θα μπορούσε σύντομα να γνωρίσει την τύχη που είχαν άλλες «φούσκες» του Ιντερνετ, δηλαδή να σκάσει.

«Είναι κάτι εντελώς παράλογο», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιανίκ Νο, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της επενδυτικής εταιρείας Glendevon King Asset Management με έδρα το Λονδίνο, ολοένα και περισσότεροι πελάτες του οποίου ζητούν πληροφορίες για τα bitcoins. «Ως επενδυτής, είναι αδύνατο να δώσω μια ορθολογική αξία στο bitcoin», προσθέτει ο Νο.

Οφέλη και συνέπειες

Τα bitcoins δημιούργησαν μια θέση στο «βαθύ διαδίκτυο», ένα μυστικό και σκοτεινό τμήμα του Ιντερνετ στο οποίο κινούνται μόνον οι μυημένοι και όπου οι λαθρέμποροι ναρκωτικών συγχρωτίζονται με παρόχους απαγορευμένων υπηρεσιών.

Ομως οι μανιώδεις λάτρεις της πληροφορικής έχουν κι αυτοί υιοθετήσει το bitcoin, καθώς πολλοί έμποροι άρχισαν να το χρησιμοποιούν μέσα στους τελευταίους μήνες. Μικροέμποροι ανταλλάσσουν προϊόντα με bitcoins και σημαντικές συναλλαγές οδήγησαν το εικονικό νόμισμα κάτω από τα φώτα των προβολέων.

Ενας Αμερικανός πολίτης δήλωσε πως πούλησε την Porsche του για 300 bitcoins και ένας Καναδός διαθέτει προς πώληση το σπίτι του ζητώντας ως αντίτιμο bitcoins.

Τι λένε οι ειδικοί

Ο Ρόμπερτ Ουόκερ, ένας Λονδρέζος δημιουργός στον ψηφιακό τομέα, δηλώνει πως αγόρασε σχεδόν 200 bitcoins σε έξι μήνες από το τέλος του 2011. Λέει πως γοητεύτηκε από την ιδέα ότι το Ιντερνετ θα εκτυπώσει το δικό του νόμισμα, καθώς και με την προοπτική να μπορεί να επενδύει εκτός του πλαισίου που θέτει οποιαδήποτε συγκεντρωτική αρχή.

Η αγορά του, του κόστισε περίπου 900 δολάρια, αλλά με τη σημερινή ισοτιμία θα του απέφερε σχεδόν 27.000 δολάρια. Ομως παρά την άνοδο της ισοτιμίας, δεν θέλει να εξαργυρώσει το εικονικό κέρδος του, τουλάχιστον προς το παρόν. «Δεν είναι – προς το παρόν – ένα ποσό που θα άλλαζε τη ζωή μου, αλλά θα μπορούσε να γίνει, αν τα κρατήσω πέντε χρόνια», λέει ο Ουόκερ.

Για τον Γιανίκ Νο, η αξία του εικονικού νομίσματος έχει φτάσει σε επίπεδα που δεν μπορούν να υποστηριχθούν. Στα χαρτιά, η αξία των bitcoins που βρίσκονται σε κυκλοφορία, ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια. «Η φούσκα θα σκάσει όταν οι εισερχόμενοι (στην αγορά του bitcoin) θα είναι λιγότεροι απ' αυτούς που θα επιθυμούν να βγουν απ' αυτή. Είναι δύσκολο να το υπολογίσει κανείς, αλλά δεν πρόκειται να διαρκέσει άλλον ένα μήνα σ' αυτή την τιμή», καταλήγει.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Το πιο βίαιο μουσικό βίντεο κλιπ όλων των εποχών! (Βίντεο)


Πρόκειται για ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα μουσικά βίντεο κλιπς όλων των εποχών, κάθε δευτερόλεπτο του οποίου θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για πλήθος αντιδράσεων και εισαγγελικών παρεμβάσεων.

Πρόκειται για το μουσικό κομμάτι «Bad Motherfucker» του μοσχοβίτικου ροκ συγκροτήματος Biting Elbows, ο frontman του οποίου διετέλεσε και χρέη σκηνοθέτη του βίντεο, το οποίο έχει σημειώσει στο YouTube πάνω από 11.000.000 θεάσεις.

Προειδοποιούμε τους αναγνώστες πως το βίντεο περιέχει πλήθος σκηνών που μπορεί να ενοχλήσουν.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Βρέθηκε σπάνιο νόμισμα 2.500 ετών στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας


Δεν ζυγίζει σχεδόν τίποτα, δεν φτάνει σε διάμετρο το ένα εκατοστό κι, όμως, είναι πολύτιμο. Ένα νόμισμα, βάρους μόλις 7 γραμμαρίων και διαμέτρου 6,05-7,05 χιλιοστών, αποτελεί το σπουδαίο εύρημα της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών από τις ανασκαφές της στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας.

Έχει κατασκευαστεί από ήλεκτρο και στη μία όψη φέρει κεφαλή ταύρου.
Ο Τζον Μακ Καμπ στην έκθεσή του ξετυλίγει όλα τα ιστορικά στοιχεία της εποχής κατά την οποία κόβονταν τέτοια νομίσματα. Το συγκεκριμένο είναι κατά πάσα πιθανότητα του 6ου αιώνα π.Χ. και μπορεί να είναι το αρχαιότερο που έχουμε, όπως σημειώνει ο επικεφαλής των ερευνών.

Είναι σίγουρα εξαιρετικά σπάνιο. Τα πρώιμα νομίσματα από ήλεκτρο φέρουν συνήθως τη γλαύκα της Αθηνάς, προστάτιδας της Αθήνας. Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι ο Θησέας έκοψε νομίσματα με ταύρο και το κεφάλι ενός ταύρου, επίσης, εμφανίζεται σε μια σειρά από ασημένια νομίσματα που κόπηκαν στην Αθήνα τον 6ο αιώνα π.Χ., με χρήση ποικιλίας συμβόλων πριν η γλαύκα καθιερωθεί.

Το ήλεκτρο ήταν ιδιαίτερα συχνό στα πρώτα νομίσματα της Λυδίας, καθώς και τις γειτονικές ελληνικές πόλεις κατά μήκος της μικρασιατικής ακτής. Η Αθήνα είναι η μόνη ηπειρωτική πόλη που το χρησιμοποίησε. Η αξία του δεν είναι βέβαιη, επειδή ο λόγος χρυσός/ασήμι προς ήλεκτρο άλλαζε μέσα στον χρόνο και διέφερε από πόλη σε πόλη. Ίσως ήταν δίδραχμο, που αντιπροσώπευε δύο ημερομίσθια.


Κατά πάσα πιθανότητα το νόμισμα κόπηκε επί του τυράννου Πεισίστρατου και χρονολογείται μεταξύ 546-518 π.Χ. Κατά τη διάρκεια της εξορίας του από την Αθήνα πριν από το 546 π.Χ., ο Πεισίστρατος είχε πρόσβαση σε χρυσό και ασήμι από τη Θράκη και προσέλαβε μισθοφόρους για να βοηθήσουν στην επιστροφή του. Πέρασε και από την Ερέτρια, η οποία χρησιμοποιούσε τον ταύρο στα νομίσματά της. Το νόμισμά μας, λοιπόν, μπορεί να κόπηκε στη Θράκη και να χρησιμοποιήθηκε για την επιστροφή του τυράννου από την Ερέτρια στην Αθήνα.


Η Σχολή είχε και άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα κατά την τελευταία ανασκαφική περίοδο. Στην οδό Παναθηναίων εντόπισε ίχνη από οπές όπου στήνονταν πάσσαλοι για περισχοίνιση χώρου 12 επί 15 μ. Ίσως πρόκειται για βάσεις κερκίδων για τους θεατές κατά τις γιορτές. Σε μερικούς από τους πασσάλους, μάλιστα, ίσως στερεώνονταν και ικρία, που πιθανώς συγκρατούσαν υφασμάτινες κατασκευές για σκίαση.

ΠΟΙΚΙΛΗ ΣΤΟΑ

Για πρώτη φορά η σκαπάνη της Σχολής «χτύπησε» στον ανατολικό τοίχο της Ποικίλης Στοάς. Τουλάχιστον έξι ορθοστάτες σώζονται κατά χώραν. Σε γενικές γραμμές το κτίριο θυμίζει τον Θησαυρό των Κνιδίων, στους Δελφούς, που ήταν σύγχρονό του. Έτσι μπορούμε να υπολογίσουμε τις διαστάσεις της στοάς: 48 μ. μήκος και 10 πλάτος στο εσωτερικό 51 επί 12,5 στο εξωτερικό, με 23 δωρικούς κίονες εξωτερικά και 11 ιωνικούς εσωτερικά. Η σχολή θα απαλλοτριώσει υπέρ του ελληνικού Δημοσίου το σύγχρονο κτίριο κάτω από το οποίο συνεχίζεται η Ποικίλη Στοά.

ΤΑΒΕΡΝΑ

Ένα πηγάδι και τα ευρήματά του συσχετίζονται με την εισβολή των Βησιγότθων και του Αλάριχου, το 396 μ.Χ. Το φρέαρ είχε διάμετρο 73 εκ. και βάθος 12 μ. Η αφθονία σε κανάτες, κούπες και αμφορείς όπως και σε νομίσματα δείχνει ότι κατά την περίοδο εκείνη (άφιξη των Βησιγότθων) το κτίριο που βρίσκεται από επάνω και είχε δημόσια χρήση πιθανώς ήταν ταβέρνα.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »