Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

12χρονο κοριτσάκι δεν νοιώθει πόνο


Είναι 12 ετών και πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που λέγεται συγγενής αναισθησία στο πόνο με ανίδρωση (CIPA) και παρότι τα περισσότερα παιδιά με αυτό το πρόβλημα πεθαίνουν πριν την ηλικία των τριών ετών, εκείνη τα έχει καταφέρει.

Ο λόγος για την Georgia pre-teen Ashlyn Blocker, η οποία το πάλεψε και πήρε την ζωή στα χέρια της, συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς ομορφιάς, παίζοντας σε σχολική μπάντα αλλά και βοηθώντας άλλα παιδιά με την ίδια νόσο.

Οι γονείς της, Tara and John Blocker, μίλησαν στην εκπομπή Good Morning America αποκαλύπτοντας πως κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κόρη τους, απ' όταν ήταν 8 μηνών. Δεν έκλαιγε όταν πεινούσε ή συγκαιόταν από την πάνα της...

Στην συνέχεια έμαθαν ότι η κόρη τους δεν μπορούσε να νιώσει πόνο...

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Με ελληνικά εξαρτήματα το CERN


Για την ανακάλυψη του «σωματιδίου του Θεού» ύστερα από το πείραμα στο CERN όλοι έμαθαν.

Αυτό όμως που δεν έγινε εξίσου ευρέως γνωστό, είναι πως μία ελληνική εταιρία κατασκεύασε πολλά εξαρτήματα και προγράμματα για τα πειράματα που έγιναν στο κέντρο ερευνών. Πρόκειται για την «Πρίσμα Ηλεκτρονικά», εταιρεία που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, η οποία συγκεκριμένα έχει κατασκευάσει ηλεκτρονικά κυκλώματα και συσκευές, που λειτουργούν σε περιβάλλον με ακραίες συνθήκες, μέσα στον επιταχυντή του πειράματος.

Ελληνικής κατασκευής είναι και οι συσκευές ασφαλείας των τεχνικών που πραγματοποιούν επισκευές στον επιταχυντή του CERN. Η εταιρεία μάλιστα βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο από το πανευρωπαϊκό κέντρο ερευνών για την ποιότητα των υλικών που κατασκευάζει.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Πυροσβέστης ρίχνει νερό στον ..«γάμο του Καραγκιόζη»! (Βίντεο)


Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο άντρας αυτός είναι σίγουρα πυροσβέστης;

Παρότι μπροστά του το κτίριο φλέγεται από άκρη σε άκρη, ο ..πυροσβέστης ρίχνει το νερό στα σύννεφα! Εκτός και αν εντόπισε εκεί μία άλλη φωτιά και είπε να σβήσει εκείνη πρώτα...


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Εντόπισαν τα γονίδια που καθορίζουν το μέγεθος του γυναικείου στήθους


Σε μία νέα μελέτη, ερευνητές της εταιρείας 23andMe εντόπισαν επτά γενετικούς δείκτες, οι οποίοι συνδέονται με το μέγεθος του στήθους μίας γυναίκας.

Μπορεί να ήταν γωνστό ότι το μέγεθος του στήθους βασίζεται εν μέρει στην κληρονομικότητα, αυτή η έρευνα όμως είναι η πρώτη που αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γενετικούς παράγοντες, ως υπεύθυνους για την ποικιλία των... μεγεθών.

Επιπλέον, εκείνο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ότι δύο από τους παράγοντες που σχετίζονται με το μέγεθος του στήθους έχουν συνδεθεί προηγουμένως και με αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

Η νέα έρευνα, πάντως, δεν αποδεικνύει τη σχέση μεταξύ μεγέθους του μαστού και καρκίνου, αλλά μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν τι ρόλο παίζει η δομή του μαστού στον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.


Διαβάστε παρακάτω »