Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Η Stacy Keibler με τα εσώρουχα

Το κορίτσι του George Clooney, πέταξε τα ρούχα της και έμεινε με τα εσώρουχα, επιδεικνύοντας το καλλίγραμμο σώμα της.

Πάντως ρίχνοντας μια ματιά στις φωτογραφίες καταλαβαίνει κανείς τους λόγους που έκαναν ένα εργένη σαν τον George Clooney να πέσει στα δίχτυα της και να... μείνει.

Η Stacy είναι γλυκιά, θηλυκή και ταυτόχρονα ακαταμάχητα σέξι.

Πηγή





Διαβάστε παρακάτω »

Γδύστε ένα μοντέλο κάνοντας Like στο Facebook

Γδύστε ένα μοντέλο κάνοντας Like στο FacebookΑν και έχουμε δει πολλούς τύπους εφαρμογών στο Facebook, μάλλον ο πιο πρωτότυπος μέχρι τώρα είναι αυτός που έχει δημιουργήσει η εταιρεία ρούχων Stussy με έδρα το Άμστερνταμ. Η εταιρεία λοιπόν σας δίνει τη δυνατότητα να απαλλάξετε ένα μοντέλο από τα περιττά του ρούχα κάνοντας απλώς Like.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η διαφημιστική εταιρεία που έχει αναλάβει το project, η κοπέλα ασφυκτιά κάτω από τα τόσα ρούχα που φοράει. Συνεπώς είναι καθήκον των χρηστών του Facebook να την απαλλάξουν από αυτά πατώντας Like στην εφαρμογή.

Όπως είναι φυσικό, η εφαρμογή έχει ήδη συγκεντρώσει σφοδρή κριτική. Επιπλέον πολλοί αναφέρουν ότι παραβιάζει και τους όρους χρήσης του Facebook αν και κάτι τέτοιο είναι σχετικά αμφίβολο.

Παρόλα αυτά αν εσάς δεν σας ενδιαφέρει οι κατηγορίες που έχει δεχθεί πέρι εμπορευματοποίησης του γυναικείου σώματος και θέλετε να την εγκαταστήσετε, μπορείτε τη βρείτε εδώ.

Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Φοβερό κόλπο!







Διαβάστε παρακάτω »

Γερμανός δημόσιος υπάλληλος. «Για περισσότερο από μία δεκαετία δεν έχω δουλέψει»

«Για περισσότερο από μία δεκαετία δεν έχω δουλέψει»Γερμανός δημόσιος υπάλληλος αποκαλύπτεται… - Και μετά λένε εμάς τεμπέληδες

«Από το 1998 ήμουν παρών αλλά δεν ήμουν στην πραγματικότητα εδώ». Με αυτά τα λόγια ένας πρώην δημόσιος υπάλληλος ενημέρωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους πρώην συναδέλφους του ότι εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία πήγαινε στη δουλειά του κανονικά αλλά περισσότερο σαν... θεατής αφού δεν δούλευε.

«Έτσι είμαι προετοιμασμένος για τα χρόνια της σύνταξης» συνέχισε ο πρώην δημόσιος υπάλληλος και νυν συνταξιούχος.

Όχι, ο εν λόγω κύριος δεν εργαζόταν σε κάποιο δημόσιο φορέα στην Ελλάδα, όπως πολλοί μπορεί να υποψιαστήκατε.

Ήταν δημόσιος υπάλληλος στη Γερμανία, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας. Και τώρα που βγήκε στη σύνταξη με περίσσεια ειλικρίνεια παραδέχεται ότι δεν έχει γράψει ούτε μία εργατοώρα για περισσότερο από δέκα χρόνια.

Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Σκύλος βοηθάει ... κουνέλι να το σκάσει από κλουβί! (Βίντεο)

Διαβάστε παρακάτω »

Διακοπές σε θέρετρο του... Χίτλερ

Διακοπές σε θέρετρο του... ΧίτλερΤεράστιο οίκημα των Ναζί θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο

Σε πολυτελές ξενοδοχείο θα μετατραπεί ένα τεράστιο παραθαλάσσιο θέρετρο που έχει χτιστεί στη Βαλτική. Οι επισκέπτες του μάλιστα θα έχουν την ευκαιρία να μένουν σε δωμάτια τα οποία είχαν αρχικά κατασκευαστεί με την προοπτική να φιλοξενήσουν μέλη των… Ναζί!

Η ιστορία του «Colossus of Prora» όπως είναι το όνομα του θέρετρου ξεκινάει τη δεκαετία του ’30 όταν και κατασκευάστηκε έπειτα από εντολή του Χίτλερ. Προοριζόταν να έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 20.000 μελών των Ναζί οι οποίοι θα παραθέριζαν στα παράλια της Βαλτικής.

Όταν όμως η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1939, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεσπούσε, οπότε και κανένας δεν πρόλαβε να καταλύσει. Τελικά ο Κόκκινος Στρατός το κατέλαβε το 1945 όπως και μετατράπηκε σε μυστική βάση των Σοβιετικών.

Πρόσφατα ένα τμήμα του κολοσσιαίου οικήματος αγοράστηκε σε δημοπρασία στην τιμή των παραπάνω από 2,5 εκατ. ευρώ με σκοπό να μεταμορφωθεί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο 400 δωματίων και άλλων τόσων διαμερισμάτων.

Δείτε φωτογραφίες από το θέρετρο...

Πηγή



Διαβάστε παρακάτω »

Αστείες φωτογραφίες με ζώα # 6



Διαβάστε παρακάτω »

Επαγγελματικές κάρτες με… νόημα!

perierga.gr - Επαγγελματικές κάρτες με... νόημα!Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι ακόμη και ο καλύτερος σχεδιασμός μιας επαγγελματικής κάρτας δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία της επιχείρησης, ωστόσο, είναι ένα από βασικά πράγματα που κάνουν πολύ μεγάλη εντύπωση εξαρχής, η οποία, μάλιστα, διαρκεί. Κι ακόμη περισσότερο, όταν η φαντασία δεν περιορίζεται σε ένα απλό ορθογώνιο ή παραλληλόγραμμο κομμάτι χαρτόνι στην επιφάνεια του οποίου απλώς αναγράφονται τα στοιχεία της εταιρείας αλλά συμπεριλαμβάνει κάποιου είδους… διαδραστικότητα ή ακόμη και πανέξυπνους γρίφους, τότε οι επαγγελματικές κάρτες αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Γιατί τι πιο εντυπωσιακό από μια κάρτα με την οποία θα σχοληθείς μαζί της κάμποσο χρόνο μέχρι να ανακαλύψεις το μήνυμα που θέλει να περάσει; Μόνο έτσι το προϊόν αλλά και η ίδια η εταιρεία μπορεί να παραμείνει στο μυαλό του καταναλωτή για περισσότερο χρόνο. Στην κατηγορία αυτή, λοιπόν, ανήκουν και οι ακόλουθες επαγγελματικές κάρτες, που σίγουρα προκαλούν εντύπωση με την πρώτη ματιά, αφού είναι για γερούς… λύτες!

1. Personal trainer: ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ τη γυμναστική

perierga.gr - Επαγγελματικές κάρτες με... νόημα!


2. Yoga Center: Για να σας θυμίζει το στρωματάκι του γυμναστηρίου!

perierga.gr - Επαγγελματικές κάρτες με... νόημα!


3. Κομμωτήριο στη Ρώμη: Τα «δόντια» της τσατσάρας παίζουν μουσική μόλις τα αγγίξετε!

perierga.gr - Επαγγελματικές κάρτες με... νόημα!


4. Κατάστημα μουσικών οργάνων: Συνοδεύεται από μολύβια-ξυλάκια ντραμς για να παίξετε το… κομμάτι σας!

perierga.gr - Επαγγελματικές κάρτες με... νόημα!


5. Οδοντιατρείο: Με ενσωματωμένο οδοντικό νήμα για καλύτερα αποτελέσματα!

perierga.gr - Επαγγελματικές κάρτες με... νόημα!


6. Σοκολατερί: Ξετυλίγεις, απολαμβάνεις το σοκολατάκι και κρατάς το περιτύλιγμα!

perierga.gr - Επαγγελματικές κάρτες με... νόημα!


7. Εταιρεία προϊόντων καθαρισμού: Σφουγγαράκι-μινιατούρα για άριστο καθάρισμα!

perierga.gr - Επαγγελματικές κάρτες με... νόημα!


8. Εταιρεία που κατασκευάζει σκεπές: Με κεραμμίδια ή όποιο άλλο υλικό προτιμάτε!

perierga.gr - Επαγγελματικές κάρτες με... νόημα!


9. Κατάστημα delicatessen: Όλων των ειδών τα αλλαντικά σε μία κάρτα!

perierga.gr - Επαγγελματικές κάρτες με... νόημα!


10. Κομμωτήριο στην Ιαπωνία: Πολύχρωμα τσιμπιδάκια στα μαλλιά!

perierga.gr - Επαγγελματικές κάρτες με... νόημα!


11. Εταιρεία διάθεσης προϊόντων από δεύτερο χέρι: Δεν μπορούσε παρά και η κάρτα να είναι… από δεύτερο χέρι!

perierga.gr - Επαγγελματικές κάρτες με... νόημα!


12. Εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου: Η κάρτα φυτρώνει σε διάφορα σημεία όταν εκτεθεί στο φως και… ποτιστεί!

perierga.gr - Επαγγελματικές κάρτες με... νόημα!


13. Ψυχολόγος, ειδικευμένη στη θεραπεία παντρεμένων ζευγαριών: Μια καρδιά κόβεται στα δυο, για να ενωθεί ξανά μετά το πέρας των υπηρεσιών…






Διαβάστε παρακάτω »

Ένας ζωντανός... Άτλας!

Ένας ζωντανός... Άτλας!Ινδός έχει εμμονή με τα ρεκόρ

Ο 70χρονος Guinness Rishi από την Ινδία ήθελε να πετύχει αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά του: τα ρεκόρ Γκίνες. Και ήθελε να κατακτήσει ο ίδιος το ρεκόρ για τα περισσότερα τατουάζ «χτυπώντας» ασταμάτητα σημαίες χωρών, χάρτες, μινιατούρες σημαιών και άλλα!

Η σύζυγός του κατάφερε να τον πείσει να σταματήσει να «σημαδεύει» το σώμα του επιμένοντας πως κανείς άλλος δεν θα θέλει να σπάσει το ρεκόρ του με 220 σημαίες από το 2009.

Ο Γκίνες- που άλλαξε το όνομά του πριν από πέντε χρόνια λόγω της εμμονής του με τα ρεκόρ- δήλωσε: «Έσπασα το ίδιο μου το ρεκόρ και περιμένω την απόφαση των κριτών για να αναγνωριστεί το νέο μου επίτευγμα».

Τα 22 του ρεκόρ περιλαμβάνουν τη μεγαλύτερη διαθήκη στον κόσμο- 489 σελίδες-, τη διανομή πίτσας στη μεγαλύτερη απόσταση- από το Νέο Δελχί στο Σαν Φρανσίσκο- και φυσικά τα περισσότερα τατουάζ.

Η σύζυγός του Bimla πάντως έχει τόσο οργιστεί με την ανάγκη του Γκίνες να τραβά την προσοχή που αρνείται να βγει για ψώνια μαζί του ή να κυκλοφορήσει μαζί του δημόσια. Σαμπόταρε δε την απόπειρά του για το ρεκόρ χειρότερης επίδοσης υποψηφίου στις εκλογές υποσχόμενη να τον ψηφίσει!

«Θέλω να με θυμούνται όταν πεθάνω», λέει ο Guinness εξηγώντας την εμμονή του. «Αλλά η γυναίκα μου έχει θυμώσει για τα τατουάζ μου και απειλεί να με αφήσει. Δεν έχω τελειώσει ακόμα και απλά ψάχνω για το επόμενο ρεκόρ που μπορώ να κατακτήσω», πρόσθεσε.

Τα υπόλοιπα ρεκόρ του Rishi συμπεριλαμβάνουν την υιοθεσία του μεγαλύτερου ανθρώπου- ο Γκίνες ανέλαβε τη νομική κηδεμονία του 61χρονου γαμπρού του- και την κατασκευή του μεγαλύτερου πύργου από κύβους ζάχαρης που έφτανε τα 162 εκατοστά.

Το πιο απίστευτο από όλα είναι που έβγαλε με χειρουργείο όλα του τα δόντια για να χωρέσει 750 καλαμάκια- και να σπάσει το ρεκόρ!

«Ο κόσμος με αποκαλεί τρελό αλλά δεν με νοιάζει», δηλώνει.

«Όνειρό μου είναι να γυρίσω τον κόσμο πολλές φορές. Θέλω τα παιδιά των χωρών αυτών να με ρωτάνε πού είναι η σημαία της χώρας τους πάνω στο σώμα μου, να την εντοπίζουν και στη διαδικασία αυτή να μαθαίνουν για τη χώρα μου και άλλες χώρες».

Για το λόγο αυτό ο Γκίνες θα δωρίσει το σώμα του στο μουσείο «Ripley’s Believe It Or Not» για να το διατηρήσουν και να το εκθέσουν!

Το αν η περιπέτειά του με τα τατουάζ έχει ολοκληρωθεί είναι δύσκολο να ειπωθεί καθώς υπάρχει ακόμα το ρεκόρ των περισσότερων ταυτόχρονων τατουάζ. Το κατέχει ένας Αμερικανός που το 1996 έκανε ταυτόχρονα 22 τατουάζ. Ο Γκίνες το έσπασε πέρσι κάνοντας ταυτόχρονα 25 αλλά δεν γνώριζε τους κανονισμούς και δε βιντεοσκόπησε τη διαδικασία.

Κι ενώ όλο το σώμα του είναι καλυμμένο με τατουάζ, η πλάτη του παραμένει «καθαρή». «Τη φυλάω για ένα ονειρεμένο πρότζεκτ», εξομολογείται, «θα γίνει σημείο δόξας των καλλιτεχνών τατουάζ. Θα έχω όλα τα ονόματά τους και τα επιτεύγματά τους στην πλάτη μου».


Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Ομογενής πλήρωσε 2,6 εκατ. δολάρια για άλογο κούρσας!

Ομογενής πλήρωσε 2,6 εκατ. δολάρια για άλογο κούρσας!
Ένας ομογενής επιχειρηματίας κατέβαλε το εντυπωσιακό ποσόν των 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει ένα άλογο, ετεροθαλή αδελφή του περίφημου ιπποδρομιακού αλόγου Blac Caviar που έχει κερδίσει πολυάριθμες κούρσες και τεράστια ποσά!

Πρόκειται για το άλογο BC3, που δεν έχει αποδείξει ακόμα τις δυνατότητες του στον ιππόδρομο, και το οποίο αγόρασε εταιρεία του ομογενή Βασίλη Βλάχου, πληρώνοντας την υψηλότερη τιμή που έχει καταβληθεί ποτέ για την αγορά αλόγου στην Αυστραλία.

Ο κ. Βλάχος δεν έχει καμιά αμφιβολία για το μέλλον του BC3 και δηλώνει ότι η εταιρεία του θα διατηρήσει το 70% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο 30% θα το πουλήσει.



Διαβάστε παρακάτω »

Χοντρή γάτα βλέπει TV στην πολυθρόνα της (Βίντεο)







Διαβάστε παρακάτω »

Τα πιο περίεργα πασχαλινά έθιμα ανά τον κόσμο


Όπως συμβαίνει και με άλλες θρησκευτικές γιορτές, ο εορτασμός του Πάσχα εκτείνεται και πέρα από την εκκλησία. Από παλιά, το Πάσχα αποτελεί περίοδο εορτασμού και έχει συνδεθεί με πολλά παραδοσιακά έθιμα ανά τον κόσμο, όπως μπουγελώματα, το κάψιμο του Ιούδα, γιγαντιαίες ομελέτες, χαρταετοί κ.ά.

Αν λοιπόν μέχρι τώρα πιστεύατε ότι το σούβλισμα του αρνιού είναι το πιο περίεργο πασχαλινό έθιμο, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω πασχαλινά έθιμα διαφόρων λαών του κόσμου, που βρήκαμε ύστερα από αναζήτηση στο Διαδίκτυο…

Ισπανία (Verges)- Ο χορός του θανάτου


Η μικρή πόλη Verges στα βορειανατολικά της Ισπανίας, φιλοξενεί ένα ασυνήθιστο χορό του… Θανάτου. Τη Μεγάλη Πέμπτη, πολλοί κάτοικοι φορούν κοστούμια –πολλά από αυτά απεικονίζουν σκελετούς- και συμμετέχουν στην πομπή του παραδοσιακού «χορού του θανάτου», στους δρόμους της μεσαιωνικής πόλης. Η παρέλαση ξεκινά τα μεσάνυχτα, διαρκεί τρεις ώρες και κορυφώνεται με τρομακτικούς σκελετούς που μεταφέρουν κιβώτια με στάχτες.

Σκανδιναβία- Οι μάγισσες του Πάσχα

Περίεργα πασχαλινά έθιμα!


Στη Φινλανδία και σε μέρη της Σουηδίας, τα παιδιά «ζωντανεύουν» τη μάγισσα του Πάσχα, ντύνονται με παλιά ρούχα και κουρέλια και κρατάνε σκουπόξυλα. Έτσι ντυμένα, πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα και ζητούν κέρασμα (όπως στο Halloween), δίνοντας ως αντάλλαγμα διακοσμημένα κλαδιά με μπουμπούκια. Οι χαρούμενοι… μάγοι παίρνουν τους δρόμους την Πέμπτη ή το Σάββατο πριν από το Πάσχα. Επίσης, τις μέρες μέχρι το Πάσχα, φωτιές και πυροτεχνήματα ανάβουν στους δρόμους για να «διώξουν» τις μάγισσες που πιστεύεται ότι βγαίνουν ανάμεσα στη Μεγάλη Πέμπτη και την Κυριακή του Πάσχα. Για μεσημεριανό ή δείπνο, το Μεγάλο Σάββατο, οι οικογένειες στη Σουηδία και τη Δανία τρώνε σε μπουφέ, ρέγγα, σολομό, πατάτες, αυγά και άλλα φαγητά. Στη Φινλανδία, συνηθίζουν να τρώνε ψητό αρνί με πατάτες και λαχανικά.

Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ- αυγά που κυλάνε


Σύμφωνα με μια παλιά παράδοση, σε ορισμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου (όπως π.χ. στη Σκωτία και τη Βόρεια Αγγλία) οι άνθρωποι ρίχνουν βαμμένα αυγά στους απότομους λόφους την Κυριακή του Πάσχα. Στις ΗΠΑ, το έθιμο αυτό πραγματοποιείται συχνά σε επίπεδο έδαφος, με το σπρώξιμο των αυγών με ένα κουτάλι.

Βερμούδες- Πέταγμα χαρταετού


Τη Μεγάλη Παρασκευή, στο βρετανικό υπερπόντιο έδαφος των Βερμούδων, οι κάτοικοι «πετάνε» πολύχρωμους χαρταετούς, συμβολίζοντας την Ανάληψη του Χριστού στον ουρανό. Η ιστορία λέει ότι ο «δάσκαλος» χρειαζόταν ένα απλό, αλλά διαρκές σύμβολο για να βοηθήσει τους «μαθητές» του να κατανοήσουν την Ανάληψη του Χριστού στον ουρανό. Έτσι, έφτιαξε έναν χαρταετό, τον διακόσμησε με την εικόνα του Χριστού και τον «πέταξε’ στον ουρανό. Οι Βερμούδες, είναι επίσης διάσημες για την καλλιέργεια και εξαγωγή πασχαλινών κρίνων.

Εκτός από ζεστά ψωμάκια με σταυρούς και πασχαλινά αυγά, στις Βερμούδες συνηθίζουν να τρώνε κέικ ψαριού κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Γαλλία (Haux)- γιγαντιαία ομελέτα


Στην πόλη Haux της νοτιοδυτικής Γαλλίας, τη Δευτέρα της Λαμπρής, ψήνεται μια γιγαντιαία ομελέτα στην κεντρική πλατεία. Περίπου 5.000 αυγά χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα κατάλληλο γεύμα για 1.000 άτομα. Φυσικά, ακριβώς στην ώρα του μεσημεριανού γεύματος.

Ιταλία (Φλωρεντία)- η ανατίναξη του κάρου
 

Στη Φλωρεντία, συνηθίζεται το μοναδικό έθιμο του Scoppio del Carro, κατά το οποίο ανατινάσσεται μια άμαξα, κατά τη διάρκεια του ακούσματος του ύμνου Gloria την Κυριακή του Πάσχα. Όταν η άμαξα φτάνει μπροστά στο Duomo της Φλωρεντίας, ο επίσκοπος ανάβει με το Άγιο Φως μια ρουκέτα σε σχήμα περιστεριού (Colombina), η οποία ξεκινάει από την Αγία Τράπεζα και φτάνει στην άμαξα, η οποία είναι γεμάτη πυροτεχνήματα. Μόλις η ρουκέτα αγγίζει το αμάξι, τα πυροτεχνήματα ανάβουν και η πλατεία πλημμυρίζει με φως, σε ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Ελβετία (Nyon)- πασχαλινά πηγάδια


Οι Ελβετοί στην πόλη Nyon, μετατρέπουν τα σιντριβάνια και τις βρύσες τους σε πασχαλινά πηγάδια, στολίζοντάς τα με χρωματιστές κορδέλες, διακοσμημένα αυγά και λουλούδια. Αυτή η γιορτή του νερού είναι επίσης μια γιορτή για τη νέα ζωή και προέρχεται από μια παλιά γερμανική παράδοση του εορτασμού της τήξης των χιονιών και της επιστροφής του νερού στις βρύσες. Ένα παρόμοιο έθιμο υπάρχει και στο Bischofszell, στην Canton Thurgau.

Αυστραλία- Bilby vs πασχαλινό λαγουδάκι


Αν τύχει και βρεθείτε στην Αυστραλία για το Πάσχα, μην περιμένετε να δείτε παραδοσιακά… λαγουδάκια που συνηθίζονται αλλού. Οι Αυστραλοί δεν είναι ιδιαίτερα λάτρεις των κουνελιών, που καταστρέφουν τις καλλιέργειες και τη βλάστησή τους. Αντί αυτών προτιμούν το Bilby, ένα μικρό μαρσιποφόρο, που αποτελεί την πασχαλινή μασκότ τους.

Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία- "φτερωτές" καμπάνες


Οι καμπάνες των εκκλησιών μένουν σιωπηλές ως ένδειξη πένθους για μία ή περισσότερες ημέρες πριν από το Πάσχα στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία. Αυτό έχει οδηγήσει σε μια παράδοση που λέει ότι το Πάσχα οι καμπάνες «πετούν» μακριά για να φτάσουν στη Ρώμη (γεγονός που εξηγεί τη σιωπή τους) και να επιστρέψουν το πρωί του Πάσχα φέρνοντας δύο βαμμένα αυγά και σοκολατένια αυγά ή κουνέλια. Τόσο στην Ολλανδία όσο και στο φλαμανδόφωνο Βέλγιο, συνηθίζονται ακόμη οι παραδόσεις που έχουν να κάνουν με τις καμπάνες. Οι καμπάνες («de Paasklokken») «πετούν» για τη Ρώμη το Μεγάλο Σάββατο, που ονομάζεται «Stille Zaterdag» στην Ολλανδία, ενώ στο γαλλόφωνο Βέλγιο και στη Γαλλία οι καμπάνες είναι σιωπηλές από τη Μεγάλη Πέμπτη.

Πολωνία- μπουγέλο Smingus-Dyngus


Στην Πολωνία κατά τη διάρκεια του Πάσχα, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας… μια πετσέτα, ομπρέλα ή αδιάβροχο. Σε ένα ασυνήθιστο έθιμο που είναι γνωστό ως Smingus-dyngus, τα αγόρια μπουγελώνουν στα κορίτσια τη Δευτέρα του Πάσχα. Το Smingus-dyngus αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον 15ο αιώνα. Τότε υπήρχαν δύο χωριστά έθιμα: κατά το śmingus, οι άνδρες έριχναν νερό στις γυναίκες και κατά το dyngus, οι άνθρωποι ζητούσαν δωρεές. Η παράδοση του Smingus-Dyngus τη Δευτέρα του Πάσχα είναι ένα έθιμο που σήμερα εμφανίζεται σε όλους τους σλαβικούς πολιτισμούς.

Ελλάδα και Λατινική Αμερική- Ιούδες που καίγονται


Στην Ελλάδα και σε ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής, κατασκευάζεται ένα ομοίωμα του μαθητή που πρόδωσε τον Ιησού, το οποίο στη συνέχεια καίγεται με φωτιά ή πυροτεχνήματα. Αν και δεν αποτελεί επίσημο κομμάτι του πασχαλινού λειτουργικού, το έθιμο αυτό αποτελεί μέρος της αναπαράστασης της ιστορίας των Παθών. Το έθιμο ποικίλει, ανάλογα με την περιοχή, αλλά το ομοίωμα του Ιούδα κρεμιέται συνήθως, τη Μεγάλη Παρασκευή και καίγεται το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Στην Ελλάδα το έθιμο συνηθίζεται στην Κρήτη, στη Μεσσηνία, στη Θράκη, στους Γαργαλιάνους, στην Κάλυμνο κ.α.

Νέα Υόρκη- πασχαλινή παρέλαση


Στην Αμερική, σύμφωνα με μια πανάρχαια δεισιδαιμονία, οι άνθρωποι έπρεπε να φορούν καινούρια ρούχα για το Πάσχα, για να έχουν καλή τύχη όλο το χρόνο. Από τα μέσα του 1800, στη Νέα Υόρκη, οι άνθρωποι έβαζαν τα καλά τους και παρέλαυναν στην 5η Λεωφόρο. Ακολουθώντας αυτή την παράδοση, η παρέλαση του Πάσχα, συνεχίζεται και σήμερα στη μεγάλη λεωφόρο.

Τσεχία- Ουγγαρία-Σλοβακία: Το «ξύλο» είναι… υγεία.
 

Περίεργα πασχαλινά έθιμα!

Ένα από τα πιο περίεργα έθιμα του Πάσχα συμβαίνει στην Τσεχία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία. Η παράδοση προστάζει οι άνδρες να μαστιγώνουν(!) τις γυναίκες τους τη Μεγάλη Δευτέρα. Αφού τις βρέξουν με μπόλικο νερό, έπειτα τις μαστιγώνουν με χειροποίητα μαστίγια, φτιαγμένα από ιτιά και διακοσμημένα με κορδέλες στα άκρα τους. Το μαστίγωμα έχει συμβολική σημασία. Σύμφωνα με το θρύλο οι γυναίκες μαστιγώνονται από τους συζύγους τους, ώστε να διατηρούν την ομορφιά και την υγεία τους την επόμενη χρονιά. Η ομορφιά θέλει θυσίες!!!

Γερμανία: Ανακύκλωση των χριστουγεννιάτικων δέντρων


Από την παραγωγή στην κατανάλωση αλλά και στην ανακύκλωση. Στη Γερμανία η παράδοση προβλέπει την καύση των χριστουγεννιάτικων δέντρων την περίοδο του Πάσχα. Συμβολίζει την νίκη της όμορφης και ηλιόλουστης άνοιξης έναντι των κρύων γκρίζων ημερών του χειμώνα.

Λετονία: Τσούγκρισμα αβγών με συνέπειες…


Το παραδοσιακό έθιμο του τσουγκρίσματος αβγών επικρατεί και στη Λετονία με τη διαφορά ότι αναδεικνύεται σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα – κάτι σαν ρώσικη ρουλέτα! Οι παίκτες δένουν τα ημι-βρασμένα αβγά σε μια κλωστή και τα τσουγκρίζουν από απόσταση. Νικητής όπως αντιλαμβάνεστε είναι αυτός που θα σπάσει το αβγό του αντιπάλου του, ωστόσο ο χαμένος έχει να πληρώσει… το λογαριασμό του καθαριστηρίου!!!

Βρετανία: Το φιλί «βασανιστήριο»


Στην πόλη Χάνγκερφορντ οι νεοδιορισμένοι αστυνομικοί καλούν όλους τους άνδρες στο Δημαρχείο της πόλης, σφυρίζοντας ένα χαρακτηριστικό σύνθημα με τη σφυρίχτρα τους. Δύο άντρες επιλέγονται να παρελάσουν σε όλη την πόλη μοιράζοντας πορτοκάλια στις διερχόμενες κυρίες. Σε αντάλλαγμα παίρνουν ένα φιλί! Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν άνδρες που δεν θέλουν να συμμετέχουν στην παρέλαση αυτή!


Διαβάστε παρακάτω »