Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ένας Ηπειρώτες τρελαίνει το Λονδίνο με... σπανακόπιτες!


Η νέα τάση στο γρήγορο φαγητό στην πρωτεύουσα της Αγγλίας είναι προϊόν... made in Greece. Να τρώει η βασίλισσα και του Καρόλου να μην δίνει!

Ο Άγγελος Κλεφτάκης ξέρει από καλή πίτα και στο κουκλίστικο μαγαζί του «Little Greek Pie Company» οι λονδρέζοι στήνονται στην ουρά για ένα κομμάτι σπανακόπιτα.

Ο Άγγελος αποφοίτησε με πτυχίο Οικονομικών από το πανεπιστήμιο Οντάριο, και αποφασίζει να ζήσει στη χώρα που τα καλοκαίρια που επισκέπτονταν τους παππούδες τους. «Το μαγαζί ήταν το πιλοτικό βήμα. Στόχος μου είναι να εισάγω τις ελληνικές πίτες στα αγγλικά super market και να γίνουν γνωστές στο ευρύ αγοραστικό κοινό» αναφέρει ο ίδιος στο «Θέμα».

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Η καλύτερη φωτογραφία γάμου που τραβήχτηκε ποτέ!


Ένας φωτογράφος γάμων κατάφερε να τραβήξει μια «εξωπραγματική» φωτογραφία.

Ένα ζευγάρι φωτογραφήθηκε  κάτω από τον έναστρο ουρανό, μόνο που ο προικισμένος καλλιτέχνης Lakshal Perera τους απαθανάτισε την ώρα που ....έπεφταν αστέρια.

Για να φανεί η «βροχή» των αστεριών στην φωτογραφική μηχανή είχε γίνει ρύθμιση για να φαίνονται όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες

(Πατήστε πάνω για μεγένθυση)


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ellidaey: Το νησί με το πιο μοναχικό σπίτι του πλανήτη!


Βλέποντας τις εικόνες το πρώτο πράγμα που σίγουρα σκέφτεται κανείς είναι πως πρόκειται για την «απόλυτη τοποθεσία για διακοπές»! Αν, βέβαια, επιθυμεί κάποιος την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση, σε ένα από τα πλέον «μοναχικά» σημεία του πλανήτη!

Με μοναδικούς «γειτόνους» μερικές αγελάδες που βόσκουν στο ατελείωτο γρασίδι αλλά και άπειρα θαλασσοπούλια που έχουν κάνει το νησί... περιοχή ωοτοκίας, οι συνθήκες παραπέμπουν το λιγότερο στην ταινία με τον Τομ Χανκς «Ο Ναυαγός»!

Στο νησί Ellidaey κοντά στο Vestmannaeyjar, ένα μικρό αρχιπέλαγος στα ανοικτά της νότιας ακτής της Ισλανδίας, υπάρχει ένα και μοναδικό σπίτι, ενώ η πρόσβαση σε αυτό γίνεται αποκλειστικά και μόνο με δύο τρόπους: με σχοινί(!) από την ανατολική πλευρά και με βάρκα από την ηπειρωτική χώρα...

Το Ellidaey είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στην Ισλανδία, που έχει έκταση 0,45 τετραγωνικά χιλιόμετρα και σχηματίστηκε 5-6 χιλιάδες χρόνια πριν μετά από μια δυνατή έκρηξη που συνέβη στην περιοχή. Η κατοικία κατασκευάστηκε το 1953 και ανακαινίστηκε πολλές φορές μέχρι σήμερα, προσφέροντας... κατάλυμμα στους τυχερούς επισκέπτες.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Είμαστε όλοι υπό παρακολούθηση! Γερμανική εταιρεία θα μας «φακελώσει»!



Ένα ακόμη βήμα για να γίνουμε γερμανική αποικία χάνοντας οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα, γίνεται με το «φακέλωμα» όλων μας από την αθώα φαινομενικά «κάρτα του πολίτη».

Ο «Μεγάλος αδελφός», όπως τον οραματίστηκε ο Όργουελ εγκαθίσταται πλέον στην Ελλάδα ώστε κάθε Έλληνας πολίτης να είναι εκτεθειμένος σε τράπεζες, αστυνομία, εφορίες ή ακόμη και ιδιώτες μέσω των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων που θα αντικαταστήσουν τα παλιά δελτία ταυτότητας.

Και γύρω από τον Έλληνα «Big Brother» έχει στηθεί ήδη ένας τρελός χορός εκατομμυρίων ευρώ με πρωταγωνιστές μία ιαπωνική εταιρεία και το γερμανικό εθνικό τυπογραφείο, που με τη βοήθεια των γνωστών-αγνώστων Ελλήνων μεσαζόντων συγκρούονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει τη δουλειά γιατί «τα λεφτά είναι πολλά, Άρη μου». Και βέβαια, ήδη έχουν πάρει κεφάλι στη σύγκρουση οι Γερμανοί...

Η κάρτα του πολίτη, δηλαδή οι νέου τύπου ηλεκτρονικές ταυτότητες αποτελούν το ψηφιακό αποτύπωμα του κάθε Έλληνα. Πέρα από τα βασικά στοιχεία του κάθε πολίτη που θα υπάρχουν σ' αυτή τη νέα ταυτότητα (ημερομηνία γέννησης, πατρώνυμο, χρώμα οφθαλμών κλπ) θα εμπεριέχονται και στοιχεία όπως ο ΑΜΚΑ, ο ΑΦΜ, ο Αριθμός Δημοτολογίου και πολλά άλλα στοιχεία που παραβιάζουν τα ατομικά δεδομένα του κάθε πολίτη.

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για ενσωμάτωση ενός τσιπ μνήμης χωρίς επαφή, που σημαίνει ότι θα διαβάζεται χωρίς να εισάγεται σε κάποια συσκευή. Το τσιπάκι χωρίς επαφή θα είναι εξατομικευμένο εκ των προτέρων και θα ενσωματώνεται στο σώμα της κάρτας κατά τη διαδικασία παραγωγής της.

Σε πρώτη φάση τη δουλειά επρόκειτο να πάρει η ιαπωνική εταιρεία Toppan Printing Co Ltd και μάλιστα είχε συνάψει μια πρώτη συμφωνία με την κυβέρνηση της ΝΔ το Δεκέμβρη του 2005 αλλά στο παιχνίδι μόλις έγινε γνωστό το γεγονός αυτό μπήκε ο ιδιωτικός γερμανικός κολοσσός Gieseke und Devrient και από την άλλη η κρατικοποιημένη πλέον Bundesdruckerei.

Κι εκεί αρχίζει το μεγάλο παιχνίδι αφενός για το «φακέλωμα» όλων μας και αφετέρου για το ποιοι θα πάρουν τα λεφτά αυτού του «φακελώματος». Αλλά και τα προνόμιά του. Αλλά για όλη αυτήν την συγκλονιστική ιστορία που κρύβεται επιμελώς από τις κρατικές υπηρεσίες, το newsbomb.gr θα προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »