Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Σκέφτονται να αυξήσουν τους βουλευτές στους 400 και την θητεία στα 5 χρόνια !!!


ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ

Στην Ελλάδα του ΔΝΤ, οι πολιτικοί δεν έχουν νιώσει σε καμία περίπτωση την οικονομική κρίση.. Την στιγμή που κόβουν το ψωμί απο το λαό, σκέφτονται να αλλάξουν το Σύνταγμα προκειμένου να διασφαλίσουν τις θέσεις τους.
Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέλουν 400 τους βουλευτές στην Βουλή ενώ η θητεία να γίνει 5ετής!! Απίστευτα και όμως αληθινά απο τους προδότες της Ελληνικής κοινωνίας.. Αναλυτικά το άρθρο αναφέρει “Αλλάζει το σύνταγμα μετά τη συγκρότηση της νέας βουλής με πρωτοβουλία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 5ετής θητεία, αύξηση βουλευτών και…. μεγαλύτερη δύναμη στα 2 πρώτα κόμματα εις βάρος των μικροτέρων οι αλλαγές. Η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές περνά και μέσα από τη διαδικασία αναθεώρησης… του Συντάγματος, η οποία είναι βέβαιον ότι θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη συγκρότηση της νέας Βουλής με πρωτοβουλί α των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).
Ηδη από τις επόμενες ημέρες το Κέντρο Πολιτικής Ερευνας και Επικοινωνίας – το παλαιότερο think tank – που λειτουργεί στην Ελλάδα και πρόσκειται στη ΝΔ θα αναρτήσει στον διαδικτυακό ιστότοπό του 20 προτάσεις για την τροποποίηση του Συντάγματος που αναφέρονται στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», στις αλλαγές αυτές συμφωνεί η ηγεσία της ΝΔ αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και αναμένεται να κυριαρχήσουν στον διάλογο που θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές.

Μεταξύ των προτάσεων αυτών περιλαμβάνονται:


Αυστηρά 5ετής κοινοβουλευτική θητεία
Προτείνεται σταθερή κοινοβουλευτική θητεία με διάλυση της Βουλής μόνον εφόσον το εγκρίνουν τα 2/3 των μελών του Κοινοβουλίου, κατά τα πρότυπα της ρύθμισης που εισήχθη πρόσφατα και στο βρετανικό κοινοβούλιο. Κατά πάσα πιθανότητα, η θητεία που θα προταθεί θα είναι πενταετής. Εχει επίσης προταθεί, αν κατά τη διάρκεια της πενταετίας προκηρυχθούν για οποιονδήποτε λόγο πρόωρες εκλογές, η κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές να έχει θητεία μόνο για το υπόλοιπο της πενταετίας.

Εποικοδομητική πρόταση δυσπιστίας
Κατά το γερμανικό πρότυπο, η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης (άρθρο 34, παρ. 2 του ισχύοντος Συντάγματος) προτείνεται να κατατίθεται μόνο αν περιλαμβάνει πρόταση νέου πρωθυπουργού.

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Προτείνονται αλλαγές έτσι ώστε να καθίσταται δυνατή η εκλογή Προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία με απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών ή η παράταση της θητείας του απερχόμενου προέδρου, π.χ. για ένα έτος, με απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών.

Επαναφορά της ενισχυμένης αναλογικής
Οπως αναφέρει η πρόταση του ΚΠΕΕ, «οι πρόσφατοι εκλογικοί νόμοι (από τη δεκαετία του ’90 και μετά) έχουν νοθεύσει την αρχική φιλοσοφία της ενισχυμένης αναλογικής, αφού ενισχύουν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του πρώτου κόμματος σχεδόν αποκλειστικά εις βάρος του δευτέρου και όχι των μικροτέρων. Αυτό αποτελεί παράγοντα αστάθειας του κομματικού συστήματος. Πρέπει ως εκ τούτου να εξετασθεί η αποκατάσταση της αρχικής λειτουργίας των εκλογικών συστημάτων αυτού του τύπου που, σε μια προσπάθεια δημιουργίας σταθερών μεγάλων κομμάτων με κυβερνητική προοπτική, ευνοεί όχι μόνο το πρώτο αλλά όλα τα μεγάλα κόμματα εις βάρος των μικρών κομμάτων (τα οποία γίνονται αντιληπτά ως οιονεί κόμματα διαμαρτυρίας ή των άκρων).

Αύξηση του αριθμού των βουλευτών
Σε αντίθεση με τις προτάσεις βουλευτών και κομμάτων για μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200, το ΚΠΕΕ προτείνει αύξησή τους με την αιτιολογία ότι θα αυξανόταν η εκπροσώπηση απομακρυσμένων περιοχών και θα μειωνόταν η εξάρτηση των πολιτικών από τα ΜΜΕ”.

ΠΗΓΗ


Διαβάστε παρακάτω »

Ζητούν την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια !!!

Επιστολή των Οικολόγων Πράσινων προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου έστειλαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι, σχετικά με τη διατήρηση της επιλογής του θρησκευτικού όρκου στην ποινική δίκη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.
Παρότι η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει λάβει ξεκάθαρη θέση για το θέμα υποστηρίζοντας την πλήρη κατάργηση του θρησκευτικού όρκου και την αντικατάσταση του από τον πολιτικό [1], η ελληνική πολιτεία εξακολουθεί να παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχοντας οδηγήσει επανειλημμένα στην καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου [2].
Ακολουθεί η επιστολή των Οικολόγων Πράσινων προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης:

«Κύριε Υπουργέ,
Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Για τη δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής» που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, με το άρθρο 39 εισάγονται ρυθμίσεις για τον όρκο στην ποινική δίκη, με τις οποίες διατηρείται η επιλογή του θρησκευτικού όρκου κατά τη διαδικασία ορκοδοσίας στα ελληνικά ποινικά δικαστήρια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
α) Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας που υπάγεται στον Πρωθυπουργό, έχει υποστηρίξει ότι: «η θρησκευτική ορκοδοσία, ακόμα και η προαιρετική κατά το πρότυπο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, παραβιάζει την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης αφού ο ομνύσας υποχρεούται μέσω αυτής να
αποκαλύψει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις» και ζητά την πλήρη κατάργηση του θρησκευτικού όρκου και την αντικατάσταση του από τον πολιτικό όρκο.
β) Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει επανειλημμένα καταδικάσει την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 9 της Ε.Σ.Δ.Α. (ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας) για πρακτικές που σχετίζονται με την διαδικασία ορκοδοσίας στα ελληνικά δικαστήρια.
γ) Η θρησκευτική ελευθερία ως ατομικό δικαίωμα κατοχυρώνεται στο άρθρο 13 του Συντάγματος καθώς και στα άρθρα 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΝΔ 53/1974 ΦΕΚ Α’ 256) και 18 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (Ν. 2462/1997 ΦΕΚ Α’ 25), προκαλεί έκπληξη το ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο εν γνώσει του παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είναι αντίθετο με τη σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Οι Οικολόγοι Πράσινοι επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας για την πλήρη κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια και στις δημόσιες υπηρεσίες και την αντικατάστασή του από τον πολιτικό όρκο και καλούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αναλάβει άμεσα νέα νομοθετική πρωτοβουλία που να εναρμονίζει τη σχετική νομοθεσία με το Σύνταγμα της χώρας και το διεθνές δίκαιο.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων,
Γιώργος Τσέκος, Συντονιστής»

ΠΗΓΗ


Διαβάστε παρακάτω »

Έλληνες, δεν σας θέλουμε στην χώρα μας


xeri.jpgΑυτό το μήνυμα (Έλληνες, δεν σας θέλουμε στην χώρα μας) διαλαλεί η Γερμανική κυβέρνηση προς τους Έλληνες και Ισπανούς που σκοπεύουν να εγκατασταθούν για εργασία στην Γερμανία.
Στο εξής το ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας, δεν θα υποστηρίξει με τα ειδικά επιδοτούμενα προγράμματα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους Έλληνες, στην προσπάθεια να αναζητήσουν εργασία στη Γερμανία.
Τέτοια προγράμματα μεταξύ άλλων είναι το Hartz IV για μετανάστες εργαζόμενους, οι οποίοι μετά την εγγραφή τους στο μητρώο του εν λόγω ταμείου, λαμβάνουν 450 Ευρώ , μέχρι να βρουν δουλειά.
Από το ίδιο ταμείο για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας, επίσης δίνεται ένα συμβολικό επίδομα βοήθειας, όπως δίνει και η Ελλάδα σε αλλοδαπούς μεταξύ αυτών και σε Γερμανούς πολίτες http://www.fr-online.de/arbeit—soziales/willkommen–malocher–kein-hartz-iv-fuer-fachkraefte-aus-dem-ausland,1473632,11803890.html
Η εν λόγω ρατσιστική απόφαση της Γερμανικής κυβέρνησης, αποφασίστηκε τον Φεβρουάριο του 2012 και μόλις πριν λίγες μέρες τέθηκε σε εφαρμογή, ισχύει δε αποκλειστικά για Έλληνες και Ισπανούς πολίτες της Ε.Ε, με  την δικαιολογία ότι
στις χώρες αυτές, η Γερμανία δάνεισε υπέρογκα ποσά, οπότε δεν δικαιούνται και αυτήν την επιπλέον βοήθεια, αλλά κύριως φοβούνται  αύξηση μετανάστευσης από τη νότια Ευρώπη.
Έτσι απλά, κόβουν τον δρόμο σε όσους δεν γουστάρουν. Ο σοβινισμός σε όλο το μεγαλείο του, κόβοντας τα φτερά και στην νέα γενιά των Ελλήνων που προγραμμάτιζαν να εγγραφούν στην δημόσια εκπαίδευση, στα Γερμανικά Πανεπιστήμια, ή μεταπτυχιακά τμήματα, αφού προηγουμένως μαθαίνοντας την γλώσσα για λίγους μήνες, έπαιρναν τη πιστοποίηση η οποία είναι απαραίτητη για την εγγραφή στα ανώτατα αυτών ιδρύματα.
Κάποτε η Γερμανία όχι και τόσο μακριά, έκανε τους Εβραίους να κρύβουν την καταγωγή τους.
Σήμερα μετά από 60 χρόνια προσπαθεί να κάνει το ίδιο και στους Έλληνες, να κρύβουμε την καταγωγή μας από τους Γερμανούς και όχι μόνο.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου που διέσυρε διεθνώς και ανεπανόρθωτα την Ελλάδα και τους Έλληνες. Έδωσε στους Ευρωπαίους το δικαίωμα να μας χλευάζουν και να μας φέρονται σαν τα σκουπίδια, ποιον ;;;, ένα ιστορικό λαό όλων των εποχών.
Και το τσίρκο του παραλόγου συνεχίζεται με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, Υπουργό της χώρας να δηλώνει τα εξής καταπληκτικά, την ώρα που οι Γερμανοί αποφάσιζαν να μην βοηθήσουν τους νέους Έλληνες εργαζόμενους μετανάστες, παρά την μεγάλη επικείμενη έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού.
” αποκαταστήσαμε μια ιστορική αδικία σε βάρος των επόμενων γενεών. Χθες η Ελλάδα πια οριστικά απέφυγε την χρεοκοπία. Όλος ο πλανήτης από χθες ξαναμιλάει θετικά για την Ελλάδα, την βλέπουν με άλλο μάτι. Ο κόσμος από χθες αντιμετωπίζει τους Έλληνες ως Ευρωπαίους πολίτες, ισότιμους, αξιοπρεπείς, υπομονετικούς” και αγγούρια στο ξύδι όπως έλεγαν και στο χωριό μου.
Τέτοιες δηλώσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι πολιτικοί μας είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αυτές οι δηλώσεις στα σαλόνια των Βρυξελλών θα είχαν χειροκροτηθεί θερμά, αλλά στην αρένα της Ελλάδος οι μούντζες στο πολιτικό σύστημα τείνει να γίνει κίνημα.
Και όχι άδικα από τον φιλήσυχο και πολύ σκληρά εργαζόμενο Ελληνικό λαό
Οι πολιτικοί μας μιλούν και σχεδιάζουν την τύχη της χώρας εκ του ασφαλούς, με ένα εισόδημα, βρέξει – χιονίσει που πλουτίζεται ολοένα και περισσότερο ο τραπεζικός τους λογαριασμός, χωρίς να ιδρώσουν, ζητώντας παράλληλα από τον λαό να ζήσει με 100 Ευρώ και αυτά αν περισσέψουν, παραβλέποντας σε τι άθλια κατάσταση έφεραν την χώρα, τις Ελληνικές οικογένειες, και την νέα γενιά.
Με το πολιτικό καταστημένο, πρώτα εξοντώνουν απάνθρωπα την τρίτη ηλικία η οποία έβαλε τα θεμέλια του κράτος , αυτά που σήμερα τα γκρεμίζουν οι πολιτικοί μας μέσα σε μια νύχτα, εν συνεχεία επαναφέρουν την δουλεία για ένα κομμάτι ψωμί, και τρίτον και χειρότερον σκότωσαν κάθε ελπίδα και τα όνειρα της νέας γενιάς, παραδίδοντας της, ένα φαλακρό κράτος σάπιας μπανανίας.
Επομένως, η Ελλάδα μετά το « χρηματοπιστωτικό πραξικόπημα », επτώχευσεν!!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!
ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ, το χρυσό (και τα σώβρακα) μαζί και  τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο και ότι πλούτο έχει η Ελλάδα, όχι όμως την αξιοπρέπεια μας. Γι΄ αυτό θα παλέψουμε.
Όταν η Ελλάδα διέδιδε τον πολιτισμό οι Βόρειοι λαοί της Ευρωπαϊκής ηπείρου μεταξύ αυτόν και οι Γερμανοί, ακόμα ζούσαν επάνω στα δένδρα.
Αυτά, για να μην ξεχνάμε και την καταγωγή μας.

Kein Hartz IV für Fachkräfte aus dem Ausland
Eigentlich sollen Arbeiter aus dem Ausland den akuten deutschen Fachkräftemangel ausgleichen - eine Absicherung in unseren Sozialsystemen soll es für sie jedoch nicht geben.
Ausgang Deutschland: Nur für wenige eine Hoffnung.
Der Termin ist wie gemalt für Ursula von der Leyen. Auf Einladung der Industrie- und Handelskammer geht es an diesem Abend im Haus der Wirtschaft zu Heilbronn um das Thema „Fachkräfte sichern – Potenziale gemeinsam aktivieren.“ IHK-Präsident Thomas Philippiak weist darauf hin, der Region gingen aus demografischen Gründen jährlich 1000 Arbeitskräfte verloren. Es fehle Firmen nicht an Aufträgen, wohl aber an Fachkräften. Die Bundesarbeitsministerin ergreift die Gelegenheit, mit weltoffenem Gestus die Sorgen der 300 geladenen Gästen aufzunehmen.
Die „Vakanzzeit unbesetzter Stellen“ werde immer länger. Ohne qualifizierte Zuwanderung, so die Botschaft der CDU-Politikerin, sei dem drohenden Fachkräftemangel nicht zu begegnen. Deutschland benötige eine neue „Willkommenskultur“, um für junge qualifizierte Menschen aus anderen Ländern attraktiv zu werden. Denn: „Wir haben derzeit nicht den Ruf, besonders gastfreundlich zu sein.“ Der Beifall ist warm und anhaltend. Man schreibt den 23. Februar 2012.
Kein Geld für junge Spanier
Am gleichen Tag übermittelt das Bundesarbeitsministerium an die Bundesagentur für Arbeit (BA) eine Direktive, die mit der beschworenen Willkommenskultur nicht ohne weiteres überein zu bringen ist. Mit der „Geschäftsanweisung SGB II Nr. 8“ wird die BA über einen „Vorbehalt“ in Kenntnis gesetzt, den die Bundesregierung gegen das Europäische Fürsorgeabkommen (EFA) geltend gemacht hat. Damit finden „Leistungsausschlussgründe nach § 7, Absatz 1, Nr. 1 und 2, Sozialgesetzbuch II, ab dem 19. 12. 2011 auf Angehörige der EFA-Staaten wieder Anwendung“.
Die Anordnung hat es in sich. Sie besagt, dass Zuwanderern aus 14 EU-Ländern sowie Norwegen, Island und der Türkei, die auf der Suche nach einer Arbeitsstelle nach Deutschland kommen, bis auf weiteres keine Hartz-IV-Leistungen zustehen. Junge Spanier oder Griechen, die angesichts horrender Arbeitslosenzahlen in ihren Heimatländern in Deutschland eine Stelle zu finden hoffen, können mithin nicht mit staatlicher Unterstützung rechnen.
Brisant ist der Vorgang nicht allein wegen des offenkundigen Widerspruchs zur Notwendigkeit qualifizierter Zuwanderung. Auch die rechtliche Situation ist alles anders als eindeutig. Das bereits 1953 geschlossene EFA besagt nämlich im Kern, dass die Unterzeichnerstaaten ihre Sozialleistungen auch den Angehörigen der anderen Vertragsländer zubilligen. In Deutschland wurden danach Leistungen nach dem Bundessozialhilfegesetz gewährt, nicht aber Hartz-IV-Zahlungen nach dem Sozialgesetzbuch II. Dies änderte sich erst im Oktober 2010, als das Bundessozialgericht der Klage eines Franzosen auf Hartz-IV-Leistungen unter Hinweis auf das europäische Abkommen stattgab.
Seither mussten die Jobcenter Arbeitslosengeld II an Bürger der EFA-Staaten zahlen, die ausschließlich zur Arbeitssuche nach Deutschland gekommen waren. Nun hat die Regierung mit ihrem Vorbehalt gegen das EFA das Gerichtsurteil faktisch außer Kraft gesetzt. Folge: Wer zur Jobsuche kommt, erhält zunächst gar keine Leistungen. Denn Sozialhilfe steht ihnen auch nicht zu.
Im Bundesarbeitsministerium heißt es, es gehe um eine Harmonisierung des Rechts für Angehörige aller EU-Staaten in- und außerhalb des EFA. Tatsächlich dürfte die Furcht vor einem Anstieg der Zuwanderung aus Südeuropa eine zumindest ebenso große Rolle spielen.
„Arbeitssuchenden EU-Ausländern vom ersten Tag an Anspruch auf Hartz IV zu gewähren, beinhaltet die Gefahr des Missbrauchs: Grundsätzlich könnte sich jeder zunächst auf den Status des Arbeitssuchenden berufen, um Sozialleistungen zu beziehen“, sagt Ferdinand Wollenschläger, Lehrstuhlinhaber für Europarecht an der Uni Augsburg. Allerdings stelle sich „die Frage, wie realistisch die Annahme ist, dass etwa junge spanische Akademiker ihre Heimat verlassen, um in Deutschland von Hartz IV leben zu können“.
Fallzahlen im Promillebereich
Bisher jedenfalls scheint diese Option nicht sonderlich attraktiv. Nach Angaben der Bundesagentur für Arbeit lag die Zahl der Hartz-IV-Anträge, die Neuwanderer aus EFA-Staaten zwischen Oktober 2010 und Februar 2012 stellten, unterhalb der Wahrnehmungsgrenze. „Das bewegt sich im Promillebereich, wir sehen da keinen Handlungsbedarf“, sagt eine Sprecherin. Vermutlich geht es um einige Hundert Fälle.
Die Anweisung aus dem Ministerium ergibt aus BA-Sicht schon deshalb wenig Sinn, weil es einfache Umgehungsmöglichkeiten gibt. EU-Ausländer, die einen Minijob annehmen oder ein Gewerbe anmelden, haben sofort Anspruch auf Sozialleistungen, etwa als Hartz-IV-Aufstocker.
Das Vorgehen von Ministerin von der Leyen erscheint jedenfalls nicht sonderlich konsequent. Anfang Februar gab sie zu Protokoll, nach Inkrafttreten der Arbeitnehmerfreizügigkeit in der EU im Mai 2011 hätten „nicht wenige einen Strom von Zuwanderern“ erwartet. „Gekommen ist ein Rinnsal.“ Die größte Hürde sei wohl die Sprache. „Aber es fehlt auch eine Willkommenskultur.“
 
 
 
Διαβάστε παρακάτω »

Δημοσιογράφος, προσπαθώντας να πάρει μια δήλωση, έπεσε σε... στύλο ! Δείτε το βίντεο ...

Δύσκολη η ζωή για έναν ρεπόρτερ. Καθημερινά στη πρώτη γραμμή για να παρουσιάσουν την είδηση, με κρύο με ζέστη και με... κολώνες.
Στο βίντεο που ακολουθεί και έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου ο ρεπόρτερ έχει μάτια μόνο για μια δήλωση.
Ήταν τόσο απορροφημένος που κατέληξε να τρακάρει με... ένα στύλο που βρέθηκε ξαφνικά μπροστά του.


Δείτε το βίντεο ...


ΠΗΓΗ

Δείτε ακόμα ....

Δημοσιογράφος, προσπαθώντας να πάρει μια δήλωση, έπεσε σε... στύλο !
Οι πανίσχυροι μαγνήτες Ζεν !!!
Η πιο συναρπαστική κούνια στον κόσμο για ..... «μεγάλα παιδια» !!
Ένα μπαρ μέσα στο μεγαλύτερο δέντρο ηλικίας 6000 ετών.
Εσείς πως θα αντιδρούσατε αν βρίσκατε ένα αυθεντικό τρόπαιο ;
«Η Eurovision χρόνια δεν κοιτά» . Δείτε τις "γιαγιάδες" της Ρωσίας ...



Διαβάστε παρακάτω »

Πρωτοποριακή μάσκα φορτίζει κινητά τηλέφωνα με την αναπνοή


Θραύση αναμένεται να κάνει στην αγορά το νέο «πράσινο» γκάτζετ για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων με τη δύναμη του αέρα που αναπνέουμε.
Η «έξυπνη» συσκευή, που ονομάζεται AIRE mask, εκμεταλλεύεται την αιολική ενέργεια της αναπνοής για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων.
Η πρωτοποριακή μάσκα αποτελείται από μικρές ανεμογεννήτριες και ένα καλώδιο για τη μεταφορά της παραγόμενης ενέργειας στις ηλεκτρονικές συσκευές που θέλουμε να φορτίσουμε.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εφευρέτης της AIRE mask, Joco Paulo Lammoglia, η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση, κατά τη διάρκεια του ύπνου ή του περίπατου.
«Ελπίζω η ιδέα για το προϊόν να περάσει στο στάδιο της εμπορικής παραγωγής για να μειώσουμε το ανθρακικό αποτύπωμα (των ηλεκτρονικών συσκευών)», τόνισε σε δηλώσεις του ο Βραζιλιάνος εφευρέτης.
«Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα ή έξω από το σπίτι, όταν κοιμόμαστε, περπατάμε, τρέχουμε ή διαβάζουμε ένα βιβλίο» ανέφερε, προσθέτοντας ότι εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας και την περιβαλλοντική προστασία, η πρωτοποριακή συσκευή ενθαρρύνει τη φυσική άσκηση.
«Η ενέργεια της μάσκας είναι διαθέσιμη 24 ώρες ημερησίως, επτά ημέρες την εβδομάδα. Αν και πολλά από τα σύγχρονα γκάτζετ έχουν πλεονεκτήματα, συνήθως καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε ο Lammoglia.
«Η εκμετάλλευση της ενέργειας που παράγεται από ανθρώπινες δραστηριότητες και η μετατροπή της σε ηλεκτρική ενέργεια είναι δυνατή και αποτελεί πολύ καλή λύση», κατέληξε.



 ΠΗΓΗ


Διαβάστε παρακάτω »

Δημόσιοι υπάλληλοι που λήστεψαν το Δημόσιο αλλά ποτέ δεν τιμωρήθηκαν....

Δεν μπορούν να τιμωρήσουν τους δημόσιους υπαλλήλους που εμπλέκονται σε σκάνδαλα του δημοσίου αποκαλύπτει έγγραφο του ειδικού γραμματέα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, όπου αναφέρονται 13 περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων, που ερευνήθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών και ενώ διαπιστώθηκαν παραβατικές συμπεριφορές, σε αρκετές περιπτώσεις οι υπάλληλοι έπεσαν στα «μαλακά» από τα πειθαρχικά όργανα, στα οποία εναπόκειται εντέλει η επιβολή κυρώσεων.
  • Μιλάμε για μια δικαστική υπάλληλο , η οποία είχε οικογενειακούς τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις, εκτός μισθοδοσίας και τόκων, ύψους 7.965.236,64 ευρώ. Εξωφρενικό για μια απλή υπάλληλο δημοσίου.
  • Προϊστάμενος Πολεοδομίας Δήμου στο Νομό Αττικής εντοπίστηκε με αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 353.971,60 ευρώ. Ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη αλλά απαλλάχθηκε από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
  • Ο πρώην προϊστάμενος δασικής υπηρεσίας νησιωτικού νομού, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου εντοπίσθηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις συνολικού ύψους 88.200 ευρώ, έχει παραπεμφθεί στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο από 3.6.2011, αλλά αυτό δεν συνεδριάζει και η υπόθεση εκκρεμεί.
  • Πρώην Δασάρχης, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου εντοπίστηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 1.014.701,40 ευρώ, απαλλάχθηκε από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο, σε βάρος του όμως ασκήθηκε ποινική δίωξη.
  • Υπάλληλος υπουργείου στην Αθήνα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου εντοπίσθηκαν καταθέσεις 8.923.506,59 ευρώ που δεν αιτιολογούνται, συνταξιοδοτήθηκε, πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου της περιουσιακής του κατάστασης.
  • Σε υπάλληλο Πολεοδομίας στη Βόρεια Ελλάδα, εντοπίστηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 61.967,10 ευρώ. Παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο. Αναβλήθηκε η εξέταση της υπόθεσης για ένα έτος και πριν την παρέλευση του χρόνου αυτού, ο υπάλληλος απολύθηκε λόγω σωματικής ανικανότητας.
  • Σε τελωνειακό υπάλληλο, που εντοπίστηκε με αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 923.554,67 ευρώ, επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή 10 ημερών! Καταδικάστηκε όμως σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή, από το Γ΄ Τριμελές Εφετείο Πλημ/των Αθηνών, τον περασμένο Μάιο.
ΠΗΓΗ


Διαβάστε παρακάτω »

Οι δανειστές της Ελλάδας θα μπορούν να κατάσχουν τον χρυσό

Αρθρο της εφημερίδας New York Times αποκαλύπτει πως στα ψιλά γράμματα της τελευταίας δανειακής συμφωνίας, προβλέπεται ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα μπορούν να κατάσχουν τον χρυσό (περίπου 111 τόνους) που διαθέτει η Ελλάδα.



«Η Ελλάδα μοιάζει να παρέδωσε θεμελιώδη στοιχεία της εθνικής της κυριαρχίας στην ΕΕ, στην ΕΚΤ, και στο ΔΝΤ. Η Ελλάδα όμως ήδη αντιμετωπίζει την απόλυτη καταστροφή. Και το μόνο πράγμα που θα χειροτέρευε την κατάσταση, παραδίνοντας την χώρα στον απόλυτο έλεγχο των κλεφτών του ΔΝΤ και της τρόικας, είναι να χαθεί και ο χρυσός της. Η τελευταία συμφωνία θα προκαλέσει ένα εφιαλτικό σενάριο υπερπληθωρισμού» γράφει η εφημερίδα.

Όπως ενημερώνει, ο ένας τόνος = 1.000 κιλά= 32150.746 ουγγιές troy. Με την κάθε ουγγιά troy να κοστίζει $1.780, η συνολική αξία του ελληνικού χρυσού ανέρχεται στα $6.35 δισεκατομμύρια.

Και συνεχίζει « Σε σχέση με την εκτιμώμενη συνολική αξία της ελληνικής οικονομίας, που υπολογίζεται στα $290 δισ. τα έξι και κάτι δισεκατομμύρια δεν μοιάζουν με σοβαρό ποσό. Όμως έστω και τα λίγα, είναι καλύτερα από το τίποτα. Είναι ένα ποσό που μπορεί να αποτρέψει την απόλυτη απαξίωση ενός νομίσματος, αν και δεν μπορεί να αποτρέψει την μεγάλη του υποτίμηση. Η Ελλάδα έχει ακόμη τα χρονικά περιθώρια να συνέλθει, και να απορρίψει την συμφωνία. Βάσει των όρων που υπογράφτηκαν, χρειάζεται να γίνει συνταγματική αναθεώρηση, κάτι που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από το 2013. Είναι ειρωνικό, το ότι η μεγαλύτερη ελπίδα για την Ελλάδα είναι η … Γερμανία. Η Γαλλία, και άλλες χώρες, ήθελαν την επιτυχία της συμφωνίας, αλλά η Γερμανία μάλλον δεν την ήθελε, ούτε την θέλει.Το Βερολίνο έχει βάλει κάθε είδους εμπόδιο, σε μια προσπάθεια να κάνει την Ελλάδα να στρέψει την πλάτη της στην δανειακή σύμβαση, με μόνο αποτέλεσμα, κάποιοι ανισόρροποι, όπως είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, να συμφωνήσουν αναφανδόν με οποιονδήποτε όρο τους έχει επιβληθεί. Μπορεί έστω και τώρα, οι Γερμανοί να θέσουν νέα εμπόδια στην υλοποίηση της συμφωνίας, και έτσι οι Έλληνες να ξυπνήσουν επιτέλους. Η συμφωνία της Αθήνας με τον διάβολο της τρόικας, είναι λάθος. Ειδικά όταν αφορά στην υφαρπαγή του ελληνικού χρυσού».

Δεν μας εκπλήσσει η εν λόγω «συμφωνία» της Τρόικα.


ΠΗΓΗ



Διαβάστε παρακάτω »

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ζει σαν βασιλιάς.

Σε ένα ανάκτορο 500 τμ στην Εκάλη. Κυκλοφορεί με πολυτελή αυτοκίνητα. Φυλάσσεται από μια στρατιά αστυνομικών που τους πληρώνουμε εμείς.

Ταξιδεύει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και δεν....
μιλάει κανένας. Και δηλώνει...συγγραφέας, γιος της Μαργαρίτας Τσάντ και αδερφός ενός έκπτωτου πρωθυπουργού που ο κόσμος δεν θέλει να τον βλέπει μπροστά του.

Ο κ.Νίκος Παπανδρέου σύμφωνα με το makeleio.gr δηλώνει στην εφορία 33.814.11 ευρώ. Δηλωθέν εισόδημα ελευθερίου επαγγέλματος :29.814.11 ευρώ.

Εισόδημα λόγω τεκμηρίων: 3.302.48 ευρώ. Σύνολο :33.814,11. Ποσό επιστροφής: 8.667,29
Η σύζυγός του Κληρονόμου Αλεξία(υπάλληλος Εθνικής Τραπέζης): 21.711,57 ευρώ.
Ποσό επιστροφής:1.164,27

Τα συμπεράσματα δικά σας για το πως κατορθώνει και τα βολεύει όλα με τόσα λίγα το παλληκαράκι. Να συντηρεί ανάκτορο και να βάζει βενζίνα στις Πόρσε.

Νομίζουμε ότι εδώ υπάρχει θέμα. Αλλά πια δεν αφορά τους δημοσιογράφους αλλά άλλους δημόσιους λειτουργούς.


Πρέπει να σημειωθεί ότι σημαντικά στοιχεία από την φορολογική δήλωση του κ.Ν.Παπανδρέου έβγαλε η εφημερίδα Realnews.
ΠΗΓΗ


Διαβάστε παρακάτω »