Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Μήπως είσαι γκέι τελικά; Κάνε το τέστ για να μάθεις ...


Το αποτέλεσμα είναι από επιστημονική μελέτη...

Διαβάστε παρακάτω »

Δείτε τι προκαλεί στο αίμα σου μια και μοναδική σταγόνα από δηλητήριο φιδιού! (Βίντεο)


Σοκ προκαλεί η εικόνα του τι κάνει ακόμα και μια μόνο σταγόνα από δηλητήριο κόμπρας στο αίμα, όπως προβάλλεται μέσα από τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που ανέβασε χρήστης στο youtube, το οποίο έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο views.

Το ντοκιμαντέρ δείχνει ένα πείραμα όπου απομονώνεται το δηλητήριο μιας κόμπρας και διαχέεται σε ένα μπουκαλάκι με αίμα. Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικό.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

10 απίστευτα γκάτζετ που πολύ θα θέλατε να βάλετε στην πλάτη σας


Εφευρέσεις που μοιάζουν να βγήκαν απο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, απίστευτα εξαρτήματα απο ταινίες αλλά και απο την πραγματική ζωή, που εντυπωσίαζουν το κοινό και δίνουν άλλη διάσταση στις τεχνολογικές εξελίξεις. Δείτε λοιπόν τα πιο παράξενα «φορετά» γκάτζετ που κυκλοφορούν και θα σας αφήσουν άφωνους

1.Google Trekker


Ολόκληρη η street view τεχνολογία των χαρτών της Google (Google maps) στριμωγμένη σε μία συσκευή πλάτης. Είναι σχετικά ελαφρύ, ενω η 360 μοιρών κάμερά του μπορεί να τραβηξει φωτογραφίες πολύ υψηλής ανάλυσης, εως και 45 pixel.

2.To τζετ-πακ του Rocketeer


Το ειδαμε για πρώτη φορά το 1991 στην ταινία Rocketeer της Ντίσνευ, η οποία διαδραματίζεται στη δεκαετία του '30 με κεντρικό χαρακτήρα τον Κλιφ Σέκορντο, έναν παλαίμαχο οδηγό αγώνων που βρίσκει ένα ξεχασμένο τζετ πακ και πετάει στους ουρανούς, κυνηγώντας κακοποιούς, σώζωντας τους φίλους του και κερδίζοντας το κορίτσι.Κλασσική αμερικάνικη «super-hero» ταινία, αλλά το γκάτζετ άφησε εποχή.


3.Φτερά με τουρμπίνες του Yves "Jetman" Rossy


Πέταξε με αυτή τη παράξενη κατασκευή για πρώτη φορά το 2006 και απο τότε αυτοαποκαλείται «jetman». Μπορεί οπτικά να φαίνεται λίγο «εξωγήινο», αλλά δίνει μία άλλη διάσταση στις ανθρώπινες δυνατότητες, κερδίζοντας επάξια μία θέση στη λίστα με τα εντυπωσιακά γκάτζετ πλάτης.


4.Αερόσακοι πλάτης


Δε πετάει και δεν είναι όπλο, όμως σου σώζει τη ζωή όταν κάνεις σκι στα χιόνια ή αμα πέσεις απο το μηχανάκι. Τραβώντας ένα σκοινάκι δύο τεράστιοι αερόσακοι που περιέχουν 170lb αέρα σου φυλάνε κυριολεκτικά τα νώτα.


5. Minority Reports' Hoverpacks


Δε μπορούμε να μιλάμε για τζετ-πακ και γκάτζετ πλάτης και να μην αναφέρουμε τους ιπτάμενους αστυνομικούς απο την ταινία του Σπίλμπεργκ Minority Report (1999). Eξοπλισμένα με σειρήνα και μπλε-κόκκινα φωτάκια, κάνουν λίγο πολύ οτι και η δίκυκλη αστυνομία, αλλά με πιο εντυπωσιακό τρόπο.


6.JetLev


Εξοπλισμένο με βενζίνη πολλών οκτανίων, χρησιμοποιεί το νερό και το εκτοξεύει με πίεση, προκειμένου να ωθήσει τον χρήστη να πετάξει πάνω απο λίμνη, θάλασσα ή ποτάμι. Κοστίζει 99.500 δολλάρια και είναι το μοναδικό τζετ-πακ που κυκλοφορεί στην αγορά.


7.Οι «σκούπες» των Γκοστμπάστερς


Η ομάδα-σήμα κατατεθέν της δεκαετίας '80-'90 δε θα μπορούσε να μην έχει το δικό της απίστευτο γκάτζετ. Τα επονομαζόμενα Proton packs, που ουσιαστκά ήταν ηλεκτρικές σκούπες που πετούσαν ηλεκτρικά κύματα που ακινητοποιούσαν τα άτακτα φαντάσματα και στη συνέχεια τα ρουφούσαν μέσα στο κουτί. Ακούγεται απλοϊκό, αλλά για το 1984 που βγήκε η πρώτη ταινία ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.


8.Τα ρομποτικά πλοκάμια του Δρ. Οκτόπους


Ο cool «κακός» απο τον Spiderman, δε θα μπορούσε παρά να έχει το δικό του διαβολικό μηχάνημα για να δυσκολεύει τη ζωή του Πίτερ Πάρκερ. Ένα πείραμα που πάει τραβά, μία πυρηνική έκρηξη και ο Δρ. Οκτόπους βρίσκεται με ένα γκάτζετ στη πλάτη που το κοινό του Σπαϊντερμαν, μίσησε, ζηλεψε και αγάπησε όσο κανένα.


9. Tα φτερά του Άνθρωπου-Κόνδωρα


Ταινία του 1981, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι. Με την υπογραφή της Disney, ο παράξενος τύπος με τα ψεύτικα φτερά εντυπωσίασε το παιδικό κοινό της εποχής.


10.Το φλογοβόλο του Fireball


Ένα φοβερό τζετ-πακ φλογοβόλο, μετέτρεψε τον ποδοσφαιρικό αστέρα Τζιμ Μπράουν σε ηθοποιό. Στη ταινία αυτή παίζει τον Fireball επιφορτισμένο να κυνηγάει εγκληματίες. Σκεφτείτε κάτι σαν Hunger Games σε σκηνοθεσία του Σταλόνε και πρωταγωνιστή τον Τζιμ Μπράουν με πέτσινα κολαν. Ταινία με φοβερό γκάτζετ για κοινό με γερά νεύρα και πολύ υπομονή.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Η απαγόρευση της... περιτομής φέρνει πιο κοντά Εβραίους με Μουσουλμάνους!

Η απόφαση γερμανικού δικαστηρίου να απαγορεύσει την περιτομή στα μικρά αγόρια έχει προκαλέσει μια σπάνια επίδειξη αλληλεγγύης μεταξύ των Εβραίων, των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών, που θεωρούν ότι το μέτρο αυτό απειλεί τη θρησκευτική τους ελευθερία. Παράλληλα, οι γιατροί προειδοποιούν ότι εξαιτίας αυτής της απαγόρευσης ενδέχεται να αυξηθούν οι κίνδυνοι για την υγεία των παιδιών καθώς οι γονείς θα αναγκάζονται να συνεχίζουν αυτή την πρακτική κρυφά.

Ευρωπαίοι ραβίνοι που συναντήθηκαν σήμερα στο Βερολίνο δεσμεύθηκαν να αγνοήσουν την απόφαση του δικαστηρίου της Κολωνίας. Σκοπεύουν επίσης να συζητήσουν με χριστιανούς και μουσουλμάνους θρησκευτικούς αξιωματούχους την επόμενη εβδομάδα στη Στουτγάρδη ώστε να ερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να πολεμήσουν κατά της απόφασης αυτής ενωμένοι.

Ο Πίντσας Γκόλντσμιθ, επικεφαλής των ραβίνων της Μόσχας και διοργανωτής της τριήμερης συνάντησης, δήλωσε ότι η απαγόρευση αποτελεί απειλή για την ύπαρξη της εβραϊκής κοινότητας της Γερμανίας και επεσήμανε ότι αποτελεί ένα νέο παράδειγμα της αυξανόμενης προκατάληψης των ευρωπαϊκών νόμων εναντίον των μη-χριστιανών, μετά την ελβετική απαγόρευση για την ανέγερση μιναρέδων και την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας σε δημόσιους χώρους στη Γαλλία και το Βέλγιο.

Δικαστήριο της Κολωνίας πήρε την απόφαση αυτή αφού ένας γιατρός που περιέθαλψε ένα αγόρι για αιμορραγία έπειτα από περιτομή ειδοποίησε την αστυνομία. Σύμφωνα με την απόφαση δεν απαγορεύεται η περιτομή, όμως επισημαίνεται ότι οι οικογένειες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να μεγαλώσουν οι γιοι τους για να μπορέσουν να αποφασίσουν μόνοι τους αν θέλουν να υποβληθούν σε περιτομή.

Μέχρι στιγμής η απαγόρευση ισχύει για την περιοχή που έχει δικαιοδοσία το δικαστήριο της Κολωνίας.

Στη Γερμανία ζουν περίπου 120.000 Εβραίοι και 4 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι, οι οποίοι επίσης καταδίκασαν την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι ραβίνοι έχουν απευθυνθεί σε μέλη του γερμανικού και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για να τους πείσουν να προωθήσουν μια νομοθεσία που δεν θα επιτρέψει να επεκταθεί η απαγόρευση και σε άλλες περιοχές της Γερμανίας.

Την ίδια ώρα εβραίοι και μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα με αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για να διαμαρτυρηθούν για την «προσβολή στα βασικά μας θρησκευτικά και ανθρώπινα δικαιώματα». 

Διαβάστε παρακάτω »

Κορμιά στη λάσπη! Το αγαπημένο σπορ όλων των αντρών!

Διαβάστε παρακάτω »

Για ξυλοδαρμό 84χρονου δικάζεται τον Οκτώβριο ο Θάνος Τζήμερος


Η πολιτική έκπληξη των φετινών εκλογικών αναμετρήσεων, ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, δικάζεται στις 26 Οκτωβρίου του 2012, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Μηνυτής είναι ο 84χρονος Νικόλαος Δεληγεώργης, πρόεδρος του κοινωφελούς Ιδρύματος Δεληγεώργη το οποίο έχει συζητηθεί για τις δωρεές του σε πανεπιστήμια αλλά και στην εκκλησία.
Οπως αποκαλύπτει η zougla.gr στο δικαστικό έγγραφο οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι για απλή σωματική βλάβη και για εξύβριση έργω. Ως μάρτυρες προτείνονται ο αδελφός του μηνυτή Γιώργος Δεληγεώργης και η σύζυγός του Σοφία Κυριαζή.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο ο κ. Τζήμερος καταγγέλλεται ότι «στις στις 18 Οκτωβρίου του 2009, στο Βόλο, στην οδό Κουμουνδούρου 2, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου κατοικεί ο παθών Νικόλαος Δεληγεώργης, και ώρα 15:00, τέλεσε τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
-Mε πρόθεση προξένησε σε άλλον απλή σωματική βλάβη, δηλαδή έπληξε τον ως άνω εγκαλούντα και πιο συγκεκριμένα τον άρπαξε με τα χέρια του και τον σήκωσε ψηλά και άρχισε να χτυπάει με δύναμη όλο του το σώμα στον τοίχο και έτσι προκάλεσε σε αυτόν απλή σωματική βλάβη.
-Επίσης, με περιφρονητική συμπεριφορά σκοπούσα τη μείωση της τιμής του ανωτέρω εγκαλούντος, προσέβαλε αυτόν με έργο ήτοι αρπάζοντάς τον με τα χέρια του και σηκώνοντάς τον ψηλά.

Η ποινική δίκη είχε ορισθεί αρχικά για τις 16 Μαΐου του 2012 αλλά κατόπιν αναβολής ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 26 Οκτωβρίου του 2012.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

O κύριος «drindrin» παρακολουθούσε όποιον ήθελε - Yπέκλεψε συνομιλίες, sms, emails


Με ένα απλό και φαινομενικά αθώο γραπτό μήνυμα ένας 33χρονος είχε καταφέρει να σπάσει το απόρρητο των επικοινωνιών. Ο νεαρος που βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών είχε καταφέρει να παρακολουθεί συνομιλιών, sms, emails μέσω κινητών τηλεφώνων νέας γενιάς. Μάλιστα δεν έμεινε στην παρακολούθηση για δικό του όφελος μόνο, αλλά πωλούσε μέσω της ιστοσελίδας του το λογισμικό σε όποιον πελάτη ενδιαφερόταν.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που εντόπισαν το λογισμικό για την παρακολούθηση των επικοινωνιών που γίνονται μέσω smartphones κάνουν λόγο για απόσυρση των «κοριών» και hi-tech μετάλλαξη των υποκλοπών, αφού όπως αποδέιχθηκε ο καθένας μπορεί πλέον με ένα απλό sms που θα στείλει στο κινητό νέας γενιάς του στόχου του να παρακολουθεί τα πάντα γύρω από τις επικοινωνίες του.

Εδώ και ένα χρόνο, ο 33χρονος διέθετε on-line, μέσω της ιστοσελίδας του drindrin.gr, τις υπηρεσίες του και είχε καταφέρει να κερδίσει πολλά χρήματα. Χαρακτηριστικό είναι πως στο γραφείο του είχε 38.000 ευρώ μετρητά...

Σύμφωνα με το σύστημα που χρησιμοποιούσε ο 33χρονος, με 20 ευρώ το μήνα προς τη διαχειρίστρια εταιρεία του λογισμικού, μπορούσε κάποιος να κάνει προώθηση μια ενοχλητική «απόρρητη» κλήση και σε δευτερόλεπτα να του σταλεί πίσω ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου που τον καλούσε, ίσως και ο χρήστης του!

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

«Η Ελλάς ευγνωμονούσα» επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου


«Επέστρεψε» στο πρωθυπουργικό γραφείο ο πίνακας «Η Ελλάς ευγνωμονούσα», έργο του Θεόδωρου Βρυζάκη που φιλοτεχνήθηκε το 1858, και ο οποίος είχε απομακρυνθεί και αντικατασταθεί με άλλον από τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πίνακας έγινε αντιληπτό ότι... έλειπε από το πρωθυπουργικό γραφείο, ή καλύτερα ότι είχε αντικατασταθεί από άλλον, τον Οκτώβριο του 2010, όταν κάποιοι παρατηρητικοί το... διαπίστωσαν βλέποντας φωτογραφίες από τη διακαναλική συνέντευξη που είχε δώσει ο κ. Παπανδρέου.

Μία από τις πρώτες ενέργειες του νυν πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όταν μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου και πριν ακόμη υποβληθεί στην εγχείρηση, ήταν να διατάξει την επιστροφή του πίνακα «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» από την Εθνική Πινακοθήκη στο Μέγαρο Μαξίμου κάτι το οποίο κατέστη εφικτό να γίνει σήμερα.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ο Α.Τσοχατζόπουλος εμπλέκει στο σκάνδαλο των Type 214 Γ.Παπανδρέου & Κ.Σημίτη



Tα μέλη όλων των ΚΥΣΕΑ των κυβερνήσεων Σημίτη εμπλέκει στο σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214 ο Άκης Τσοχατζόπουλος κια ζητεί να καταθέσουν στην υπόθεση. Μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και φυσικά και ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης.
Από την πλευρά Άκη αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Κ.Σημίτης έχει να πει πολλά για την προτίmηση που έδειξε και ο ίδιο στα γερμανικά υποβρύχια, αλλά και για τον ρόλο του αδελφού του, μόνιμου κάτοικου Γερμανίας στην υπόθεση. 

Οι δικηγόροι του πρώην υπουργού κατέθεσαν αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή και ζητούν την εξέταση ως μαρτύρων των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. της περιόδου 1998-1999, καθώς και αξιωματούχων εκείνης της περιόδου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σημειώνεται ότι μέλη του ΚΥΣΕΑ εκείνη την περίοδο ήταν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Σημίτης, Παπανδρέου Βενιζέλος.

Στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρουν ότι η εξέταση των εν λόγω προσώπων κρίνεται στην παρούσα φάση εντελώς απαραίτητη, ενώ υποστηρίζουν ότι το ΚΥΣΕΑ εκείνης της περιόδους σε διαδοχικές ομόφωνες αποφάσεις του ενέκρινε την αγορά των 4 υποβρυχίων.

Η ανακοίνωση των συνηγόρων Α. Τσοχατζόπουλου:

1.Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι του πρ. Υπουργού κ. Α.-.Α. Τσοχατζόπουλου (προσωρινά κρατούμενου από 11.4.2012) κ.κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Παγορόπουλος, Ιωάννης Νικόλαου, Γρηγόριος Τσόλιας κατέθεσαν σήμερα 12.7.2012 επείγουσα αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή του ν. 4022 και ζητούν την εξέταση ως μαρτύρων των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. της περιόδου 1998-1999, καθώς και αξιωματούχων εκείνης της περιόδου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

2. Η εξέταση των εν λόγω προσώπων κρίνεται στην παρούσα φάση της εν εξελίξει ευρισκομένης τακτικής ανακρίσεως εντελώς απαραίτητη. Και τούτο γιατί έτσι η διερεύνηση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου ουσιαστικοποιείται πλήρως, αφού τα ως άνω πρόσωπα μετείχαν ή προετοίμασαν ((σ)τη λήψη των υπό εξέταση ομοφώνων αποφάσεων του ΚΥ.Σ.Ε.Α. για προμήθεια των 4 υποβρυχίων «214» για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Διευκρινίζεται ότι το ΚΥ.Σ.Ε.Α. με διαδοχικές ομόφωνες αποφάσεις του ενέκρινε την αγορά των 4 υποβρυχίων. Είχε προηγηθεί η κατά νόμο αναγκαία υπηρεσιακή και ιεραρχική προετοιμασία από το Πολεμικό Ναυτικό (αρμόδιες υπηρεσίες και συμβούλια) και από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της προτάσεως του Σ.ΑΜ., με τον Υ.ΕΘ.Α. κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλο προς το ΚΥ.Σ.Ε.Α.  
Η τελευταία σχετική απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. (26.7.1999) οδήγησε στην υπογραφή της αντιστοίχου συμβάσεως της 15.2.2000 από την Γ.Δ.Ε. και τα Ε.Ν.Α.Ε. (διευθύνοντα σύμβουλο).

3. Η συμμετοχή του τότε Υ.ΕΘ.Α.  Α.-Α. Τσοχατζόπουλου στην ως άνω υπερδιετή υπηρεσιακή διαδικασία έγκειται στα εξής δύο σημεία:

Α) Εισήγηση ως μέλος του Σ.ΑΜ. προς το ΚΥ.Σ.Ε.Α. κατόπιν προηγουμένων εισηγήσεων εκ μέρους του Π.Ν. και της Γ.Δ.Ε.

Β) Υλοποίηση της σύμβασης στο διάστημα της θητείας του ως Υ.ΕΘ.Α., μέχρι δηλαδή τον Οκτώβριο 2001, κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του ΚΥ.Σ.Ε.Α.

4. Επισημαίνεται ότι η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου χωρίς την ενδελεχή και σε βάθος διερεύνηση των αποφάσεων του ΚΥ.Σ.Ε.Α. καθιστά τον δικαστικό έλεγχο ελλιπή, αφού θα εξετάζοντο απλώς μερικές πτυχές της υπόθεσης χωρίς σύνδεση με την αφετηρία, τη μήτρα, της όλης υπόθεσης.

5. Εξάλλου, το αίτημα της εξέτασης των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. και άλλων αξιωματούχων του ΥΠ.ΕΘ.Α. έχει υποβληθεί εκ μέρους μας τρεις φορές (στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, στην προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κατά την απολογία του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου), χωρίς όμως για διαφορετικούς λόγους να έχουμε μέχρι σήμερα λάβει σχετική απάντηση.

6. Πιστεύουμε ότι το άιτημά μας είναι απολύτως δικαιολογημένο, καθιστά δε την περαίωση της τακτικής ανάκρισης χωρίς την αιτούμενη εξέταση λογικά και νομικά αδύνατη.

β. Τέλος εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την απόλυτη πίστη μας στη Δικαιοσύνη της χώρας μας".


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Υπό τις διαταγές της τρόϊκας οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με "στρατηγό" τον Τόμσεν; Κάποιος να πει όχι

Υπό τις διαταγές της τρόϊκας οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με `στρατηγό` τον Τόμσεν; Κάποιος να πει όχι

Όταν η τρόϊκα είχε πρωτοέρθει στα μέρη μας, υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Απαντώντας τότε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είχε διαβεβαιώσει ότι η τρόϊκα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μπει στον πυρήνα της Εθνικής Άμυνας. Είχε μάλιστα αρνηθεί να συναντηθεί ο ίδιος με τους πρώτους νεαρούς υπαλλήλους της τρόϊκας που είχαν έρθει στην Ελλάδα,παραπέμποντάς τους σε ομάδα αξιωματικών. Και καλά έκανε.

Μετά βέβαια ο Ευάγγελος Βενιζέλος έγινε τσάρος της Οικονομίας και τα ΄λεγε κάθε μέρα με τη τρόϊκα.Αλλά αυτή ήταν η δουλειά του.

Το θέμα είναι ότι η τρόϊκα όχι μπήκε μόνο στο ΥΕΘΑ,αλλά όπως όλα δείχνουν έχει μπει εκεί που ο κ.Βενιζέλος έλεγε ότι δεν πρόκειται ποτέ να της επιτραπεί: στο στενό πυρήνα της Εθνικής Άμυνας.

Γιατί το λέμε αυτό;
Γιατί το ΥΕΘΑ βοά εδώ και δυο μήνες ότι το θέμα της μεταφοράς των αρμάτων μάχης Abrams από τις ΗΠΑ δεν είναι η εξεύρεση των χρημάτων για το κόστος της μεταφοράς. Τα χρήματα υπάρχουν και είναι ένα κονδύλι 4,2 εκατομμυρίων ευρώ που έχει συμφωνηθεί με συγκεκριμένη εταιρεία που θα αναλάβει τη μεταφορά. Γιατί λοιπόν δεν προχωρά η υπόθεση; Μα γιατί υπάρχει “σκεπτικισμός” πως θα δικαιολογηθεί αυτό το έξοδο στη τρόϊκα.Δηλαδή στους Γερμανούς για να είμαστε ακριβείς ,οι οποίοι έχουν μεγάλο συμφέρον να μην μπουν άλλα άρματα μάχης στις ΕΔ. Και θα κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν αυτή τη προοπτική.

Χθες πάλι μετά τη διυπουργική αυτό που καταλάβαμε είναι ότι συμφωνήθηκε απ΄ όλους ότι δεν μπορεί να υπάρξουν άλλες περικοπές στους στρατιωτικούς ,συμφωνήθηκαν και τα ισοδύναμα μέτρα που πρότεινε ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος,αλλά θα περιμένουμε τον κ.Τόμσεν και τη παρέα του για να μας πει αν τα δέχονται! 

Ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος έχει πει από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε ότι “το ΥΕΘΑ είναι ένα πολύ δύσκολο υπουργείο”. Αυτό είναι θετικό, γιατί δείχνει ότι έχει συνείδηση της κατάστασης.Συνεπώς αντιλαμβάνεται ότι το να πει “όχι” σε οποιαδήποτε προσπάθεια της τρόϊκας να διοικήσει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει. Και για τον ίδιο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΥΓ.Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν πρέπει να σοβαρευτούμε και να προχωρήσουμε γρήγορα σε ριζική αναδιοργάνωση των ΕΔ, όπως γράφαμε χθες.Η “χαοτική” δομή των σημερινών ΕΔ,δίνει “πατήματα” στους Τόμσεν να παριστάνουν και τους στρατηγούς.


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ


Διαβάστε παρακάτω »

Pyura chilensis: Ζωντανός βράχος τρέφεται με μικροοργανισμούς και αυτοαναπαράγεται!


Μοιάζει σαν βράχος με εντόσθια, είναι ακίνητο, τρέφεται ρουφώντας νερό και φιλτράροντας τους μικροοργανισμούς και το αίμα του περιέχει το σπάνιο μέταλλο βανάδιο.

Γεννιέται αρσενικό, γίνεται ερμαφρόδιτο στην εφηβεία και αναπαράγεται εκτοξεύοντας σπέρμα και αυγά στο νερό “ελπίζοντας” ότι κάπου θα συναντηθούν.

Το παράξενο πλάσμα ακούει στο όνομα Pyura chilensis και συναντάται στις ακτές της Χιλής και του Περού στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι ντόπιοι το τρώνε ωμό ή βραστό και περιγράφουν τη γεύση του ως πικρή και αλκαλική με άρωμα ιωδίου, που πιθανότατα οφείλεται στο βανάδιο, στοιχείο που βρίσκεται στο αργό πετρέλαιο και την ασφαλτούχο άμμο (tar sands) και που εντοπίζεται στο παράξενο πλάσμα σε συγκεντρώσεις δέκα φορές υψηλότερες από τον περιβάλλοντα χώρο.

Τα P. chilensis συναντώνται είτε σε ομάδες, πυκνές ή αραιές,  είτε μόνα τους. Σε αυτή την περίπτωση αναπαράγονται μόνα τους με το έμβρυο να προσκολλάται πάνω σε βράχια για να αναπτυχθεί.

Πηγή
Διαβάστε παρακάτω »

Καρχαρίας κλέβει ψάρι από το αγκίστρι! (Βίντεο)


Λένε ότι το ψάρεμα κάποιους ανθρώπους τους ηρεμεί. Η Shara Brame από τη Νότια Καλιφόρνια όμως δύσκολα θα τολμήσει να ξαναψαρέψει αφού της χάρισε την πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής της.

Είχε πάει με τον πατέρα της στην Myrtie για να κάνει το χόμπι της. Όλα πήγαιναν καλά, ώσπου ένα ψάρι "τσίμπησε".

Η κοπέλα προσπάθησε με το καλάμι της να το βγάλει έξω και τότε ένας μεγάλος καρχαρίες, βγήκε από το νερό και της το "βούτηξε" από το αγκίστρι!


Όλοι τρομοκρατήθηκαν, ενώ η Sarah Brame φώναζε κατ' επανάληψη "Καρχαρίας!". Δείτε τι ακριβώς συνέβη.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Δοκιμαστής σοκολάτας παραιτείται λόγω υγείας

Δοκιμαστής σοκολάτας παραιτείται λόγω υγείας

Λόγω... χοληστερίνης, ο 47χρονος Άνγκους Κένεντι, ο οποίος έγινε γνωστός πριν από δυο χρόνια λόγω του μισθού που απολάμβανε για να... δοκιμάζει σοκολάτες αναγκάζεται να παραιτηθεί.

Οι γιατροί τoν προειδοποίησαν ότι το επίπεδο χοληστερίνης έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα αφότου ξεκίνησε να δουλεύει, στην ονειρική για πολλούς εργασία των 30.000 λιρών Αγγλίας ετησίως, και ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής ήταν πλέον ορατός.

Οι απαιτήσεις της δουλειάς; Να τρώει καθημερινά σχεδόν 1 κιλό σοκολάτας και κάθε είδους γλυκό που του ανατίθετο από διάφορους κατασκευαστές, όπως Nestle και Mars!

O Άνγκους το μόνο που έπρεπε να κάνει μετά, ήταν να γράψει την άποψη του για τα προϊόντα που κατανάλωνε στο μηνιαίο του μαγκαζίνο Kennedy's Confection.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Έχασε 49 κιλά κάνοντας σεξ όλη μέρα!


Καίει 500 θερμίδες τη φορά!

Όποιος λέει ότι είναι μύθος πως το σεξ αδυνατίζει έρχεται η Paulina Potter να τον διαψεύσει!
Η μέχρι πέρυσι πιο ευτραφής γυναίκα στον κόσμο που ζύγιζε 321 κιλά έχασε 49 κιλά κάνοντας σεξ όλη την ημέρα! Ο σύντροφός της με τον οποίο είχαν χωρίσει επέστρεψε σε εκείνη μόλις πάχυνε όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό.

Η ίδια λοιπόν αποφάσισε να χάσει τα περιττά της κιλά επειδή το είχε παρακάνει με τον πιο... ευχάριστο τρόπο, το σεξ!

«Δεν μπορώ να κουνηθώ πολύ στο κρεβάτι, αλλά παρολαυτά καίω 500 θερμίδες την φορά. Είναι τρομερή άσκηση», δήλωσε η Potter στο Βρετανικό περιοδικό Closer.

Όπως δήλωσε κάνουν περίπου 7 φορές σεξ την ημέρα και συνεχίζουν ακάθεκτοι!


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Annie Hawkins-Turner: Η γυναίκα με το μεγαλύτερο φυσικό στήθος του κόσμου!


Η 53χρονη Annie Hawkins-Turner από την Ατλάντα είναι η γυναίκα με το μεγαλύτερο, φυσικό στήθος του κόσμου. Η ίδια δηλώνει ότι κυκλοφορεί με τη συνοδεία σεκιούριτι για να την προστατεύει από τους αγνώστους που την κυνηγούν, εντυπωσιασμένοι από τα… φυσικά της «προσόντα»!

Η Annie φορά νούμερο σουτιέν 102ZZZ και το στήθος της έχει… κατοχυρωθεί από τα βραβεία Γκίνες!

Παρότι όταν ήταν παιδί το μεγάλο της στήθος της προκαλούσε μόνο δυσάρεστα συναισθήματα επειδή την κορόιδευαν, πλέον δηλώνει χαρούμενη και περήφανη για το σώμα της καθώς χάρη σε αυτό κατάφερε να κάνει καριέρα ως «fantasy model», κάνοντας εμφανίσεις σε ιδιωτικά βίντεο φετίχ.

«Κανείς δεν είναι σαν κι εμένα. Είμαι μία στο εκατομμύριο. Πολλές θέλουν να μου μοιάσουν και κυκλοφορώ με ασφάλεια γιατί με κυνηγούν» λέει η ίδια.




Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Γιατί η Παρασκευή και 13 θεωρείται κακότυχη


Εδώ και πάρα πολλούς αιώνες η Παρασκευή και 13, είναι η μέρα συνυφασμένη με τους χειρότερους αστικούς μύθους και τη δεισιδαιμονία, ειδικότερα στις αγγλοσαξωνικές χώρες, τις ισπανόφωνες και τη Γερμανία.

Σε αυτές τις χώρες ακόμη και σήμερα πολλά κτίρια και ξενοδοχεία δεν διαθέτουν 13ο όροφο και πολλοί δρόμοι δεν έχουν τον αριθμό 13.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, ο μύθος προέρχεται από το γεγονός ότι ο δέκατος τρίτος μαθητής του Χριστού ήταν ο Ιούδας.

Η Παρασκευή θεωρείται δυσοίωνη ίσως επειδή τέτοια μέρα σταυρώθηκε ο Χριστός. Για τους μουσουλμάνους όμως είναι γρουσούζικη, επειδή ο Αδάμ και η Εύα έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό μέρα Παρασκευή.

Πολλοί θεωρούν πως ο μύθος γεννήθηκε με την απόφαση του Πάπα να εκδώσει διάταγμα για τη σύλληψη και θανάτωση των ναϊτών ιπποτών. Το διάταγμα εκδόθηκε σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππου του Δ΄, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307.

Στη σφαίρα των μύθων της Παρασκευής και 13 ανήκουν και τα εξής: η αποστολή της NASA, Απόλλων 13 με προορισμό το Φεγγάρι, εκτοξεύθηκε στις 13:13, ενώ μετά από τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, η αποστολή διακόπηκε στις 13 Απριλίου. Παρασκευή επίσης, ήταν η καθιερωμένη εκτέλεση κρατουμένων στην αρχαία Ρώμη. Όταν το όνομα ενός ατόμου έχει δεκατρία γράμματα θεωρείται ότι έχει την τύχη του διαβόλου (Jack the Ripper, Charles Manson, κτλ.).


Διαβάστε παρακάτω »