Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Καταργήθηκε ο πιο παράξενος νόμος του Παρισιού...


Μάλλον είναι πολύ λίγοι εκείνοι που γνώριζαν ότι το το να φοράει μια γυναίκα παντελόνι στην πρωτεύουσα της Γαλλίας χωρίς την άδεια της αστυνομίας είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!! Σας ακούγεται απαρχαιωμένο σαν τακτική;Τότε ετοιμαστείτε γιατί η κυβέρνηση Ολάντ αποφάσισε να εκσυγχρονιστεί και να παρέμβει δυναμικά αλλάζοντας το σύστημα...

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, ο νόμος που είχε επιβληθεί στις 17 Νοέμβρη του 1800, δηλαδή πριν από 213 χρόνια επιτέλους καταργήθηκε! Οπότε, οι γυναίκες πλέον είναι ελεύθερες να φορούν παντελόνια δίχως τον φόβο των αστυνομικών αρχών... Όσες δηλαδή γνώριζαν για τον περίεργο νόμο...

Για την ιστορία πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο νόμος έδινε το δικαίωμα στις αστυνομικές αρχές του Παρισιού να συλλάβουν μια γυναίκα που φοράει παντελόνι, το επίσημο ανδρικό ένδυμα.

Μάλιστα, μόνο στην περίπτωση που αυτές οδηγούσαν ποδήλατο ή καβαλούσαν άλογο επιτρέπονταν να φορέσουν το περιβόητο ρούχο!

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έρθουν στην επιφάνεια και άλλου τέτοιου είδους νόμοι...

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Εντυπωσιακές εκκλησίες από όλο τον κόσμο


Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 10 από τους πιο εντυπωσιακούς… οίκους του Θεού σε όλο τον κόσμο. 

Είτε είστε θρησκευόμενοι, είτε όχι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι εκκλησίες –πολλές από αυτές τουλάχιστον- είναι από τις πιο θεαματικές δημιουργίες του ανθρώπου. Από μια σύγχρονη, γυάλινη και ξύλινη κατασκευή στην ύπαιθρο του Αρκάνσας των ΗΠΑ, μέχρι μια ξύλινη εκκλησία που χρονολογείται από το Μεσαίωνα στη Νορβηγία, ψάξαμε σε όλο τον κόσμο και σας… βρήκαμε τις πιο εκπληκτικές εκκλησίες (όπως τις αναφέρει το budgettravel.com).

Εκκλησία Borgund Stave, Laerdal, Νορβηγία
 
 


Η χώρα που είναι γνωστή για τα φιόρδ και τα απόκοσμα τοπία της Αρκτικής, είναι επίσης η μόνη χώρα στη Βόρεια Ευρώπη με ξύλινες μεσαιωνικές εκκλησίες που διατηρούνται τέλεια. Συγκεκριμένα στη Νορβηγία υπάρχουν 28 τέτοιες εκκλησίες, με ομορφότερη ίσως την Borgund Stave στη δυτική Νορβηγία, η οποία χρονολογείται από το 1180.

Η ιδιαίτερη κατασκευή της από σανίδες ξύλου, την κάνει να μοιάζει σαν πλοίο Viking, ενώ οι δράκοι που τη στολίζουν, της δίνουν μια ανατολίτικη χροιά. Το Laerdal βρίσκεται περίπου τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο βορειοδυτικά του Όσλο.

Εκκλησία του Hallgrímur, Reykjavík, Ισλανδία




Όπου κι αν βρίσκεστε στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, έχετε πολλές πιθανότητες να εντοπίσετε το πανύψηλο καμπαναριό αυτής της ασυνήθιστης κατασκευής. Με ύψος 74 μέτρα, η Εκκλησία του Hallgrimur ή Hallgrímskirkja, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι το υψηλότερο κτίριο στο Ρέικιαβικ και η μεγαλύτερη εκκλησία στην Ισλανδία. Κοιτάζοντάς την από μακριά, μοιάζει με βέλος ή με διαστημόπλοιο που «ξεκολλά» από το έδαφος.

Ο σχεδιασμός της έλαβε έμπνευση από τα άγρια βουνά, τον ηφαιστειακό βασάλτη και τα παγωμένα τοπία του υπερφυσικού τοπίου της Ισλανδίας. Η εκκλησία ήταν υπό κατασκευή για πάνω από 30 χρόνια και τελικά ολοκληρώθηκε το 1974, ενώ ο αρχιτέκτονάς της, Gudjon Samuelsson, δεν πρόλαβε να δει την ολοκλήρωσή της. Καταβάλλοντας ένα μικρό αντίτιμο, μπορείτε να ανεβείτε με ασανσέρ στο καμπαναριό και να θαυμάσετε την υπέροχη θέα όλης της πρωτεύουσας και του Ατλαντικού. Η μινιμαλιστική διακόσμηση είναι σύμφωνη με τη Λουθηρανική κληρονομιά της εκκλησίας, εκτός για ένα τολμηρό στοιχείο: ένα τεράστιο εκκλησιαστικό όργανο με περίπου 5.000 σωλήνες.

La Sagrada Família, Βαρκελώνη, Ισπανία



Αυτός ο εκπληκτικός γοτθικός καθεδρικός ναός, σχεδιάστηκε το 1880 από τον διάσημο Ισπανό αρχιτέκτονα Antoni Gaudí και είναι το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Βαρκελώνης. Είναι κατασκευασμένος από πέτρες και βράχους με έναν τρόπο που τον κάνει να μοιάζει με κτήριο που… λιώνει ή με ορυκτά κοιτάσματα σε ένα ψυχεδελικό σπήλαιο με σταλαγμίτες. Βρίσκεται στο τέλος ενός πολυσύχναστου δρόμου της πόλης και μοιάζει σα να έχει βγει από ταινία animation, με τα περίτεχνα αγάλματα, τα τέρατα, τις στήλες και τις ατέλειωτες καμπύλες. Ο Γκαουντί εργάστηκε για την κατασκευή της εκκλησίας περίπου 40 χρόνια, αλλά πέθανε πριν την ολοκλήρωσή της και έχει θαφτεί σε μια κρύπτη κάτω από το ναό. Μια αναμενόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του καθεδρικού ναού, είναι το 2026 - επέτειος 100 χρόνων από το θάνατο του Γκαουντί.

Παρεκκλήσι Saint Michel d'Aiguilhe, Aiguilhe, κοντά στην Le Puy-en-Velay, Γαλλία



Όταν πρωτοαντικρίζει κανείς αυτή την εκκλησία, εντυπωσιάζεται τόσο, όσο κι όταν βλέπει τη θέα από την κορυφή της. Βρίσκεται στην κορυφή μιας ηφαιστειακής κορυφής 80 μέτρων, κοντά στο χωριό Le Puy-en-Velay στην Auvergne και οι επισκέπτες πρέπει να ανέβουν 268 πέτρινα σκαλοπάτια, λαξευμένα στο βραχώδες βουνό. Ο περίεργος γεωλογικός σχηματισμός, είναι στην πραγματικότητα ένα ηφαιστειακό απόθεμα βασάλτη, που σχηματίστηκε όταν η λάβα ενός ενεργού ηφαιστείου, πάγωσε.

Ο χώρος θεωρούνταν ιερός πολύ πριν χτιστεί η εκκλησία το 962 μ.Χ. Η ανάβαση στην κορυφή αξίζει τον κόπο: Η εκκλησία είναι κλασική μεσαιωνική και πρόσοψη κυριαρχείται από χρωματιστές πέτρες και πολύχρωμα ψηφιδωτά πλακάκια . Αν και αρκετά απλό, το εσωτερικό είναι επίσης ενδιαφέρον, για τα ανώμαλα δάπεδα του (λόγω των βραχωδών θεμελίων), τις τοιχογραφίες και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Ο θρύλος λέει ότι η μητέρα της Ζαν ντ’ Αρκ έκανε ένα προσκύνημα εδώ στις αρχές του 15ου αιώνα για να προσευχηθεί για την κόρη της. Ο ναός βρίσκεται στη νοτιο-κεντρική Γαλλία, 4,5 ώρες με το τρένο από το Παρίσι.

Duomo, Μιλάνο, Ιταλία



Πολλά έχουν γραφτεί για το Duomo στο Μιλάνο, έναν από τους μεγαλύτερους γοτθικούς καθεδρικούς ναούς στον κόσμο, αλλά ο Mark Twain, είναι ίσως αυτός που περιέγραψε καλύτερα την ομορφιά αυτής της εκκλησίας, το 1869 στο κλασικό «The Innocents Abroad»: Μια τόσο βαριά κατασκευή που όμως μοιάζει στο μαλακό φως του φεγγαριού σα μια νεράιδα που μπορεί να εξαφανιστεί με μια ανάσα!

Στο εξωτερικό του υπάρχουν 135 κομψά καμπαναριά και 3.400 περίτεχνα αγάλματα, ενώ η ατμόσφαιρα του εσωτερικού είναι μάλλον σκοτεινή χάρη στα βιτρό παράθυρα και τις βαριές πέτρινες κολώνες. Δεν πρέπει να παραλείψετε να ανεβείτε με τις σκάλες (ή να πάρετε το ασανσέρ) για να μεταβείτε στην οροφή του ναού που περιβάλλεται από μαρμάρινους πύργους. Από εκεί θα θαυμάσετε της θέα όλης της πόλης, μέχρι τις κορυφές των Άλπεων.

Εκκλησία Our Savior on Spilled Blood, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία


Με τρούλο που μοιάζει με ένα πολύχρωμο κρεμμύδι, αυτή τη τεράστια εκκλησία δίπλα στο ποτάμι, στην Αγία Πετρούπολη δεν είναι τόσο γνωστή, όσο ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου στη Μόσχα, αλλά έχει πιο ιδιαίτερη ιστορία: Χτίστηκε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Τσάρος Αλέξανδρος ΙΙ το 1881. Η κατασκευή της ξεκίνησε λίγα χρόνια αργότερα, το 1883 και χρηματοδοτήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από την αυτοκρατορική οικογένεια. Στη συνέχεια, στη δεκαετία του 1930, οι Μπολσεβίκοι την έκλεισαν και τη χρησιμοποίησαν ως αποθήκη για πατάτες στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εκκλησία επαναλειτούργησε το 1997, μετά από 27 χρόνια ανακαινίσεων.

Το εσωτερικό καλύπτεται από το δάπεδο μέχρι την οροφή, με περίτεχνα πλακάκια που απεικονίζουν βιβλικές σκηνές. Και ενώ δεν πραγματοποιούνται τακτικά λειτουργίες εδώ, η εκκλησία δέχεται χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να θαυμάσουν τα θαυμαστά μωσαϊκά της. Βρίσκεται στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, μόλις λίγα βήματα από τη Nevsky Prospekt, την κύρια οδική αρτηρία της.

Ιερό Las Lajas, Ipiales, Κολομβία


Στα βουνά της νοτιοδυτικής Κολομβίας, η εκκλησία αυτή βρίσκεται στο τέλος μιας γέφυρας που διασχίζει ένα εκπληκτικό φαράγγι, πάνω από τα ορμητικά θολά νερά του ποταμού Guaitara. Το όνομα του ιερού, Las Lajas, αναφέρεται στις επίπεδες πέτρες που βρέθηκαν στις γύρω Άνδεις και με τις οποίες κτίστηκε η εκκλησία, αφιερωμένη στην Παναγία, μετά από ένα θαύμα το 1754. Το γοτθικό ιερό χτίστηκε αργότερα, μεταξύ 1916 και 1949, για να αντικαταστήσει το παρεκκλήσι του 19ου αιώνα.

Οι προσκυνητές που συνεχίζουν να φθάνουν μέχρι σήμερα από την Κολομβία, τον Ισημερινό και αλλού, αφήνουν συχνά πίσω τους αφιερώματα, για να ευχαριστήσουν την Παναγία για θαύματα.
Η εκκλησία βρίσκεται λίγο έξω από την μικρή πόλη Ipiales, κοντά στα σύνορα της Κολομβίας και του Ισημερινού. Από την Ipiales, είναι καλύτερα να πάρετε ένα ταξί από το σταθμό των λεωφορείων στο κέντρο της πόλης για να φτάσετε στην εκκλησία.

Καθεδρικός ναός του Ely, Αγγλία


Μπορεί να τον θυμάστε από τη μεγάλη οθόνη: Στην ταινία του 2010 «The King's Speech», το εσωτερικό του καθεδρικού ναού μετατράπηκε στο εσωτερικό του Westminster Abbey. Η εκκλησία έχει επίσης «εμφανιστεί» και σε άλλες ταινίες.

Η ιστορία του καθεδρικού ναού Ely είναι αρκετά συναρπαστική για το Hollywood από μόνη της: Τα θεμέλια για αυτή την εντυπωσιακή πέτρινη εκκλησία, στις τεράστιες εκτάσεις παπαρούνας στην ύπαιθρο έξω από το Cambridge, μπήκαν από τους Βενεδικτίνους μοναχούς τον 11ο αιώνα. Όμως, εκατοντάδες χρόνια πριν, η περιοχή δεχόταν προσκυνητές που έφταναν εκεί για να επισκεφτούν το ιερό της Etheldreda, μιας πριγκίπισσας της Σαξονίας, που άφησε τον σύζυγό της για να ακολουθήσει το Θεό και ίδρυσε στην περιοχή ένα μοναστήρι τον 7ο αιώνα.

Σήμερα, ο ναός είναι γνωστός ως ένα λαμπρό δείγμα Norman αρχιτεκτονικής, που σηματοδότησε το ρωμανικό στυλ στη Βρετανία. Η πόλη Ely βρίσκεται μια ώρα με το τρένο, βόρεια του Λονδίνου.

Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, λίμνη Bled, Σλοβενία


Αν δεν είστε χειμερινοί κολυμβητές, θα πρέπει να πάρετε μια βάρκα για να διασχίσετε τα νερά, προς την Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που βρίσκεται σε ένα παραμυθένιο νησί στη μέση της λίμνης. Κατασκευάστηκε το 1142, αν και το κτίσμα που θαυμάζουμε σήμερα, χτίστηκε τον 17ο αιώνα μετά από σεισμό που κατέστρεψε την προηγούμενη. Το δημοφιλές θέρετρο στο βουνό, περιβάλλεται από τις γραφικές Άλπεις και προσελκύει πολλούς τουρίστες. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, πολλά ζευγάρια επιλέγουν αυτή την εκκλησία για να παντρευτούν γύρω από το πανέμορφο τοπίο.

Η τοπική παράδοση αναφέρει ότι οι γαμπροί πρέπει να κουβαλούν τις νύφες στα 98 σκαλοπάτια από την αποβάθρα μέχρι την εκκλησία, διαφορετικά δεν είναι κατάλληλοι για το γάμο. Η λίμνη Bled βρίσκεται μία ώρα με το τρένο βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα.

Παρεκκλήσι Thorncrown, Eureka Springs, Αρκάνσας, ΗΠΑ


Στα βουνά Ozark, κοντά στην κοινότητα Eureka Springs (μια από τις πιο συμπαθητικές μικρές πόλεις στην Αμερική), βρίσκεται το παρεκκλήσι Thorncrown. Η εκκλησία είναι τόσο μακριά από τις πιο συνηθισμένες πορείες δρόμων, που και καλύτερες νέες συσκευές GPS δεν την βρίσκουν. Έχει κατασκευαστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από γυαλί και ξύλο και έχει 425 παράθυρα, που φωτίζουν εκπληκτικά το εσωτερικό με φυσικό φως και αποκαλύπτουν το εντυπωσιακό δάσος.
Χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Ε. Fay Jones το 1980, οποίος στήριξε το σχέδιό του στον κλασικό γοτθικό ναό Sainte-Chapelle, στο Παρίσι. Η εκκλησία βρίσκεται δυτικά της Eureka Springs, στην εθνική οδό 62 West.


Διαβάστε παρακάτω »

Τα πιο παράξενα χόμπι


Ταρίχευση

Η ταρίχευση είναι ένα πολύ παράξενο χόμπι που όχι μόνο θα εντυπωσιάσει τους φίλους σου, αλλά μπορεί και να αποδώσει οικονομικά. Για παράδειγμα, όταν το χαριτωμένο γατάκι του γείτονα τα τινάξει (sorry γείτονα) θα είσαι ο πρώτος στη σειρά να φροντίσεις ώστε να διατηρηθεί για πάντα.

Ιδανικά χρειάζονται κάποια μαθήματα για τις βασικές τεχνικές αλλά προετοιμαστείτε να περάσετε πολλά χρόνια πρακτικής πριν γίνετε πραγματικά καλοί.

Φίδια και αράχνες


Αυτό είναι ένα πιο διαδεδομένο χόμπι από ότι μάλλον θα πιστεύατε. Παραδόξως, πολλοί άντρες και γυναίκες, θεωρούν γοητευτικό το να έχει κάποιος τέτοιου είδους κατοικίδιο.

Εξοπλίσου λοιπόν με μερικές γυάλες, γέμισε τες με ταραντούλες και μια ποικιλία φιδιών και φέρε το ραντεβού σου πίσω στο σπίτι, να δει τον πύθωνά σου. Θα κάνουν ουρά! Τα ραντεβού βέβαια....

Συλλογή γραμματοσήμων


Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά ο φιλοτελισμός μπορεί να γίνει για εσάς αγαπημένο και συναρπαστικό χόμπι. 

Πριν μπουν στη ζωή μας όλα αυτά τα gadgets, τα περισσότερα παιδάκια περνούσαν τα απογεύματά τους ξεφυλλίζοντας άλμπουμ με γραμματόσημα. Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί, όμως η ασχολία παραμένει και αν τύχει να διαλέξετε κάποιο πολύ ιδιαίτερο κομμάτι για τη συλλογή σας, μπορεί και να γίνετε πλούσιοι. 

Μοντελισμός με σπίρτα


Τώρα που κόψαμε όλοι το κάπνισμα, υπάρχουν πολλά αχρησιμοποίητα –και σχεδόν άχρηστα- σπίρτα τριγύρω. Πάρτε μερικές χιλιάδες από αυτά και φτιάξτε το δικό σας Big Ben ή τον Τιτανικό.

Μόνο, σιγουρευτείτε πρώτα πως είναι χρησιμοποιημένα σπίρτα γιατί ο δικός σας Τιτανικός δεν θα ναυαγήσει, θα γίνει μάλλον παρανάλωμα.

Vintage Ρούχα 


Προφανώς και δεν εννοούμε το παλιό 501 Levi’s που κάλυπτε μέχρι και το στήθος σας αν το τραβούσατε λίγο ψηλά.

Εννοούμε πραγματικά παλιά ρούχα. Αυτά που χαρίζουν τέλειο στυλ και μπορείτε να βρείτε σε απίστευτες τιμές, αρκεί να ξέρετε που να ψάξετε. Θέλει πολύ χρόνο και περπάτημα για να βρείτε αυτούς τους κρυμμένους θησαυρούς, αλλά αξίζει τον κόπο.

Κατοικίδια κουνάβια


Μπορεί να μην είναι τόσο γλυκούλικα και χαδιάρικα όσο, ας πούμε, τα κουταβάκια, αλλά είναι πολύ έξυπνα ζωάκια. Όχι τόσο έξυπνα για να σας γυρίσουν πίσω το παιχνίδι τους ή μία μπάλα όπως θα έκανε το σκυλάκι σας, αλλά απ’ την άλλη δεν θα πηδάνε πάνω στους καλεσμένους σας ούτε θα τους γαβγίζουν χωρίς λόγο.

Μην ξεγελαστείτε όμως. Δείτε και τα δόντια.

Συλλογή νομισμάτων


Δεν είναι ακριβώς εσωτερικού χώρου ασχολία αφού μπορεί να χρειαστεί να βγείτε έξω-ίσως στην παραλία-, με τον ανιχνευτή μετάλλων σας. Αν βρείτε τα σωστά νομίσματα, μπορεί να γίνετε όμως πολύ πλούσιος. Μπορεί να είναι μία ασχολία που χρειάζεται αρκετό διάβασμα τα βράδια, αλλά αν φτάσετε να ξεχωρίζετε τις δεκάρες απ’τα νομίσματα αξίας, θα ανταμειφθείτε. 

Μάθετε ένα ασυνήθιστο μουσικό όργανο


Ξεχάστε την κιθάρα, και αν μένετε σε διαμέρισμα, θα πρέπει μάλλον να ξεχάσετε και τα ντραμς. Αυτό που χρειάζεστε είναι κάτι ασυνήθιστο.

Γίνετε η ψυχή του πάρτι με το ακορντεόν σας, ή σαγηνεύστε τα πλήθη με την άρπα σας. Αν καθίσετε και δίπλα σε ένα ανοιχτό παράθυρο μπορεί να αναλάβει ο αέρας να παίζει την άρπα και εσείς απλά να κάθεστε. 

Bonsai


Η αρχαία, Γιαπωνέζικη τέχνη των Μπονσάι είναι πολύ χαλαρωτική και θα σας χαρίσει γαλήνιες ώρες καθώς θα περιποιείστε τα δεντράκια σας.

Μην νομίζετε πως είναι απλή κηπουρική. Χρειάζεται πολύ έρευνα και διάβασμα για να το πετύχετε. Με μία λάθος επιλογή για το σπίτι σας μπορεί να βρεθείτε ξαφνικά με ένα νεκρό Μπονσαί στο σαλονάκι σας.

Τροπικά Ψάρια 


Θα σκέφτεστε ότι τα χρυσόψαρα που εύκολα μπορείτε να κερδίσετε στο λούνα παρκ, δεν είναι ούτε ασυνήθιστα ούτε έχουν ενδιαφέρον. Δοκιμάστε όμως κάτι ξεχωριστό και βάλτε στο ενυδρείο σας μερικά πιράνχας ή μικρά καρχαριάκια και οι επισκέπτες σας δεν θα ξεκολλάνε από τη «γυάλα».
Θα σπάτε πιο εύκολα τον πάγο στα πάρτι, προσπαθώντας να τα ταΐσετε.

Διαβάστε παρακάτω »

Stephen & Terry Weaver. Το πιο τυχερό ζευγάρι στον κόσμο!


Νικητές εις διπλούν βγήκαν δύο Αμερικάνοι στο Αρκάνσας των ΗΠΑ, οι οποίοι ξεκίνησαν για μια εκδρομή για ψάρεμα και επέστρεψαν στο σπίτι τους με... ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ο Στέφεν και η Τέρι Γουίβερ, ζευγάρι στη ζωή, καθώς πήγαιναν μια συνηθισμένη εκδρομή για ψάρεμα, σταμάτησαν σε ένα περίπτερο για να αγοράσουν ένα λαχείο και στην επιστροφή τους από το ταξίδι σταμάτησαν ξανά και αγόρασαν άλλο ένα. Ωστόσο, αυτό που ακολούθησε δεν έχει προηγούμενο, αφού στην κλήρωση κέρδισαν και τα δύο λαχεία, γεγονός που κατέστησε τους Γουίβερ ίσως το πιο τυχερό ζευγάρι στον κόσμο.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Time» στην ηλεκτρονική του έκδοση, η «Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών» του Αρκάνσας ανακοίνωσε ότι το ένα λαχείο είχε ως βραβείο ένα εκατομμύριο δολάρια και το δεύτερο ήταν το… κερασάκι στην τούρτα, που κέρδισε 50 χιλιάδες δολάρια. Κανείς δεν γνωρίζει εάν το ζευγάρι γύρισε με άδεια χέρια από το ψάρεμα, όμως, λογικά, αυτό ελάχιστα θα τους απασχολεί...


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Yπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει!


Η διακόσμηση ενός δωματίου για κάποιους είναι διασκέδαση, για πολλούς όμως μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη. Αν λοιπόν δεν έχετε τον χρόνο και τις ιδέες για να διακοσμήσετε το χώρο, η ιστοσελίδα Eazy Wallz. έχει μια πολύ καλή λύση για εσάς. Εντυπωσιακές φωτογραφικές τοιχογραφίες που μπορούν να κάνουν το μουντό και θαμπό δωμάτιο σας να ζωντανέψει!

Δείτε μερικά παραδείγματα:

Yπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.gr
Yπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.gr
Yπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.grYπέροχες τοιχογραφίες που θα κάνουν το χώρο σας να ζωντανέψει! - alitampouras.blogspot.gr

Διαβάστε παρακάτω »