Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Melissa Giraldo. Σώμα φτιαγμένο για μπικίνι!

Melissa Giraldo

Αν η φύση κάνει χατίρια, τότε στην Κολομβιανή τα ’χει δώσει όλα απλόχερα…

Το καλοκαίρι μπορείς πλέον να το μυρίσεις. Για να ξεκινήσει λοιπόν η θερινή σεζόν όπως της πρέπει, θα αφήσουμε τη Melissa Giraldo να σε βάλει σε κλίμα καλοκαιρινό…

Θες δεν θες, θα μπεις! Και σε περιμένει και βιντεάκι-φωτιά, για να μπεις ακόμα περισσότερο…





Πηγή



Διαβάστε παρακάτω »

Οφθαλμαπάτες από... ράφια

Οφθαλμαπάτες από... ράφιαΜε μια πρώτη ματιά, αυτά τα ράφια θυμίζουν το γραφείο ενός ανθρώπου ψυχωτικού με τη καθαριότητα και τη συμμετρία.

Ωστόσο, πίσω από τα γλυπτά του Βρετανού καλλιτέχνη James Hopkins κρύβεται ένα πιο... μακάβριο μυστικό.

Εάν κοιτάξετε προσεκτικά, θα παρατηρήσετε οτι κάθε ράφι έχει τοποθετηθεί και διακοσμηθεί προσεκτικά, έτσι ώστε να μοιάζει με ανθρώπινο κρανίο.

Η σειρά ονομάζεται «Vanitas» και ο καλλιτάχνης χρησιμοποιεί τη παρακτική της απόκρυψης του θανάτου μέσα σε έργα ζωγραφικής, η οποία χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Απολαύστε...




Πηγή




Διαβάστε παρακάτω »

20 πόλεις-φαντάσματα από όλο τον κόσμο

19klomino

Τι μπορεί να κάνει μια μεγάλη και σε μερικές περιπτώσεις πλούσια πολή να εγκαταληφθεί από τους κατοίκους της; Πόσο περίεργο συναίσθημα θα είναι να την εξερευνήσεις απο δρόμο σε δρόμο, από κτίριο σε κτίριο, ανακαλύπτοντας προσωπικά αντικείμενα κι όλα τα στοιχεία από τις ζωές ανθρώπων που κάτι απρόβλεπτο τους έκανε να ξεριζωθούν συνήθως από τη μια μέρα στην άλλη; 

Δείτε είκοσι έρημες πόλεις από όλο τον κόσμου, είκοσι πόλεις φαντάσματα :

1) Καουλούν 

01kowloon

Το Καουλούν βρισκόταν λίγο έξω από το Χονγκ Κονγκ, κατά τη διάρκεια της εγγλέζικης κυριαρχίας, κατελήφθη από τους Ιάπωνες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και, μετά την ήττα τους, παραδόθηκε στους καταπατητές. Αποτελεί την επιτομή αυτού που λέμε «πόλη-εφιάλτης» καθώς τα χρόνια που ακολούθησαν επικράτησε η πλήρης αναρχία: δρόμοι δεν υπήρχαν, καθώς ήταν κατεστραμμένοι και γεμάτοι ερείπια, και έτσι οι κάτοικοι έφτιαχναν για να μετακινούνται λαβυρινθώδεις διαδρόμους πάνω από το επίπεδο των δρόμων. Έτσι, τα κτήρια έγιναν τόσο ψηλά, που το φως του ήλιου δεν έφτανε στα κατώτερα επίπεδα της πόλης, στα οποία αναπτύχθηκε ένας τρίτος κόσμος, όπου κυριαρχούσαν τα πορνεία, οι χαρτοπαικτικές λέσχες, και τα πωλητήρια ναρκωτικών. Σε αυτό τον εφιάλτη έβαλαν τέλος από κοινού Αγγλία και Κίνα, οι οποίες στα 1993 άδειασαν με τη βία την πόλη-τέρας, η οποία μέχρι και σήμερα παραμένει ακατοίκητη.

2) Οραντούρ-σουρ-Γκλαν

00abandonedcitiesmain

Το μικρό αυτό γαλλικό χωριό αποτελεί τον τόπο ανείπωτης φρίκης και μαρτυρίου, καθώς όλοι οι κάτοικοί του εκτελέστηκαν αδιακρίτως τον Ιούνιο του 1944 από τους Γερμανούς ναζί, ως αντίποινα για τη Γαλλική Αντίσταση στον Β’ Παγκόσμιο. Οι κάτοικοι που σφαγιάστηκαν ήταν 642. Το χωριό δεν επανακατοικήθηκε ποτέ και μένει ως τοπόσημο μνήμης στη φρίκη του πολέμου.

3) Κόλμανσκοπ

02kolmanskop

Η μικρή αυτή πόλη λίγα χιλιόμετρα έξω από το λιμάνι της Ναμίμπια στην Αφρική αναπτύχθηκε με τα δεκάδες μεταλλωρυχεία που λειτουργούσαν στις παρυφές της. Καθώς ωστόσο, η ζήτηση και τα αποθέματα διαμαντιών μειωνόταν, έτσι μειώθηκε και ο πληθυσμός της, για να εγκαταλειφθεί οριστικά το 1956. Έκτοτε, όλα τα οικήματα είναι γεμάτα με άμμο από τα συχνές αμμοθύελλες της ερήμου και οι μόνοι κάτοικοί της είναι οι ύαινες, οι γύπες και άλλα ζώα.

4) Χάμπερστοουν

03humberstone

Βρίσκεται στη Χιλή και αναπτύχθηκε από το 1920 μέχρι το 1940, καθώς αποτέλεσε κέντρο παραγωγής νιτρικού καλίου. Καθώς όμως εφευρέθηκε το συνθετικό νιτρικό κάλιο, η παραγωγή στην πόλη άρχισε να μειώνεται και οι κάτοικοί της να την εγκαταλείπουν. Στέκει ερειπωμένη για δεκαετίες, με τα εργοστάσια και τον εξοπλισμό της άθικτο, και γίνεται προσπάθεια να κηρυχθεί ως Τοπίο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

5) Γουίτενουμ

04wittenoongroup1

Στην εποχή της απόλυτης ακμής του, το Γουίτενουμ είχε πάνω από 20.000 κατοίκους και αποτελούσε το βασικό κέντρο παραγωγής αμιάντου της Αυστραλίας. Μετά το θάνατο πάνω από 1000 ατόμων τη δεκαετία του ’60 από τις ίνες του καρκινογόνου αυτού μετάλλου, η πόλη άρχισε να φθείρεται σιγά σιγά και πλέον μόνο 8 πεισματάρηδες κάτοικοι ζουν ακόμα σε αυτή.

6) Γκάρυ

05garygroup

Κατέχοντας την θλιβερή πρωτιά της πόλης με τον μεγαλύτερο αριθμό δολοφονιών στην Αμερική, το Γκάρυ, μόλις 30 λεπτά νότια του Σικάγο, αποτέλεσε στις αρχές του 20ου αιώνα μία κακόφημη μεν, εξαιρετικά πλούσια δε πόλη. Τα χρήματα που διακινούνταν από τις αγοραπωλησίες χάλυβα ήταν από τα υψηλότερα για την εποχή και η οικονομία της πόλης άνθιζε. Με την πτώση των εξαγωγών χάλυβα, στη δεκαετία του ’60, η πόλη άρχισε σιγά σιγά να χάνει τη δυναμική της, έως ότου εγκαταλείφθηκε εντελώς. Παρ’ ότι έχει γίνει επανακατοίκηση στις περιοχές γύρω από το παλιό κέντρο της πόλης, αυτό παραμένει άδειο και ερημωμένο, μη θυμίζοντας σε τίποτα τις ένδοξες ημέρες του παρελθόντος.

7) Ρούμπυ

06rubygroup

Αποτελεί μια από τις πιο διάσημες πόλεις φαντάσματα στην Αμερική και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Όπως και παραπάνω, αποτέλεσε την ατμομηχανή της οικονομίας της Πολιτείας της Αριζόνα τις δεκαετίες ’30-‘50 παράγοντας μεγάλες ποσότητες χαλκού, μολύβδου και ψευδαργύρου. Καθώς όμως τα ορυχεία έκλεισαν κατά τη δεκαετία του 1950, έτσι και η πόλη αφέθηκε στην τύχη της. Πάντως, η φυλακή, το σχολείο, η εκκλησία και πολλά άλλα κτήρια παραμένουν άθικτα, δίνοντας στους λάτρεις των εγκαταλελειμμένων πόλεων στιγμές μεγάλης συγκίνησης.

8) Άγκνταμ

07agdam

Η πόλη αυτή του Αζερμπαϊτζάν με τους 150.000 κατοίκους κυριολεκτικά άδειασε μέσα σε λίγους μήνες το 1993, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τους βανδαλισμούς που ακολούθησαν την κατάληψή της από τις αρμένικες δυνάμεις. Όλα τα κτήρια είναι λεηλατημένα και βανδαλισμένα, με μόνο το κεντρικό τζαμί να μένει άθικτο, με λίγα μόνο γκράφιτι στους τοίχους του. Οι κάτοικοι μετακινήθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς και στο γειτονικό Ιράν, σε αναζήτηση καλύτερης τύχης.


9) Ιστορικό Πάρκο Μπόντι Στέιτ

08bodie

Κέντρο εξόρυξης χρυσού κατά το Μεσοπόλεμο, αποτελεί πλέον μία από τις πολλές πόλεις-φαντάσματα στην Αμερικανική Δύση. Αποτελεί ίσως την πιο καλοδιατηρημένη από τις πόλεις που βλέπουμε, καθώς διαμορφώθηκε σε ολόκληρο θεματικό πάρκο, με χιλιάδες τουρίστες να την επισκέπτονται κάθε χρόνο και όλους τους χώρους των κτισμάτων να έχουν διατηρηθεί ακριβώς όπως είχαν, μέχρι και με τις κονσέρβες στα ντουλάπια! Πάντως, η αύρα της πόλης-φάντασμα έχει μείνει απείραχτη, καθώς δεν υπάρχουν περαιτέρω εμπορικές δραστηριότητες στα όρια της πόλης.

10) Μαντού

09mandugroup

Βρίσκεται στη βορειοδυτική Ινδία και αποτέλεσε την πρωτεύουσα ενός τότε διαμορφωμένου μουσουλμανικού κρατιδίου, κέντρου της ινδουιστικής θρησκείας. Για άγνωστους λόγους εγκαταλείφθηκε πλήρως πριν από 400 περίπου χρόνια και έκτοτε αποτελεί μία πόλη-φάντασμα χωμένη στα βάθη της ινδικής ζούγκλας. Οπαδοί της θεάς Σίβα τελούν κατά καιρούς τελετουργίες στο όνομά της στους βωμούς της πόλης, ενώ οι μόνοι κοντινοί κάτοικοι είναι φυλές Ρομά που κατοικούν στην κορυφή του λόφου πάνω από την πόλη.

11) Καντικτσάν

10kadykchan

Η κωμόπολη αυτή των 12000 κατοίκων άδειασε σε μόλις δύο εβδομάδες, μετά την πτώση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Η νεοπαγείς ρωσική κυβέρνηση ανάγκασε τους κατοίκους να μετακινηθούν σε χρόνο ρεκόρ σε διπλανές περιοχές, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό, ηλεκτρισμό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Έκτοτε βρίσκεται εγκαταλελειμμένη. Η βιασύνη των κατοίκων να την εγκαταλείψουν ήταν τέτοια, που ακόμη και σήμερα οι επισκέπτες βρίσκουν στα κτήρια προσωπικά είδη και αντικείμενα που οι κάτοικοι άφησαν πίσω, όπως παιδικά παιχνίδια, βιβλία και ρουχισμό.

12) Κόντι

11cody

Παίρνοντας το όνομά της από τον χρυσοθήρα Χένρυ Κόντι, η πόλη αυτή του Καναδά, στα σύνορα με την Αλάσκα, φιλοδόξησε να συναγωνιστεί και να ξεπεράσει άλλες πόλεις σε ευημερία κατά τη χρυσή εποχή του κυνηγιού του χρυσού. Κάτι που δεν κατάφερε, καθώς ουδέποτε ξεπέρασε τους 150 κατοίκους, γεγονός που οδήγησε στην οριστική εγκατάλειψή της στα 1910.

13) Μπαλεστρίνο

12balestrino

Μόλις 70 χιλιόμετρα έξω από τη Γένοβα, η πανέμορφη αυτή μεσαιωνική ιταλική πόλη, άρχισε να χάνει τον πληθυσμό της από τα τέλη του 19ου αιώνα λόγω της συνεχούς σεισμικής δραστηριότητας. Παρά τις προσπάθειες του βενεδικτινού αββαείου του Αγίου Πέτρου που κατείχε και τις μεγαλύτερες εκτάσεις σε αυτή να τη διατηρήσει ζωντανή, η πόλη εγκαταλείφθηκε και ερήμωσε οριστικά το 1953, λόγω γεωλογικής αστάθειας, που κατακρήμνιζε ολόκληρα κομμάτια γης και έκανε τη ζωή εξαιρετικά αβέβαιη. Έκτοτε, παραμένει ερημωμένη.

14) Τάιμς Μπιτς

13timesbeach

Η κωμόπολη αυτή του Μιζούρι των ΗΠΑ, με τους άλλοτε 2200 κατοίκους, αποτέλεσε το θέρετρο μίας από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές της αμερικανικής ιστορίας. Από το 1972 μέχρι το 1976 οι αρχές χρησιμοποιούσαν χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια πάνω στους μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους της πόλης για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της σκόνης στην περιοχή. Τα ορυκτέλαια αυτά, όμως, περιείχαν υψηλά ποσοστά διοξινών, που εμποτίστηκαν στο έδαφος, μολύνοντας όλη τη γεωργική παραγωγή και τον υδροφόρο ορίζοντα. Οι κάτοικοί της αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν, καθώς απειλούνταν με σοβαρές βλάβες στην υγεία τους.

15) Ντισέπσιον Άϊλαντ

14deception
15deception

Λίγο έξω από τη Χερσόνησο της Ανταρκτικής αποτελούσε ένα ασφαλές λιμάνι και καταφύγιο από τους θυελλώδεις ανέμους για τα διερχόμενα πλοία. Παράλληλα, υπήρξε ένα βασικό κέντρο επεξεργασίας φαλαινών, την εποχή που το κυνήγι τους άκμαζε. Οι συνεχείς ηφαιστειακές εκρήξεις και η μείωση της εκμετάλλευσης των φαλαινών οδήγησε στην εγκατάλειψή του στα 1969. Ωστόσο, η Ισπανία και η Αργεντινή εξακολουθούν να διαθέτουν ερευνητικούς σταθμούς σε αυτούς, οι οποίοι ωστόσο λειτουργούν για μόνο λίγους μήνες το καλοκαίρι.

16) Τάινεχαμ


17tynehamgroup
Γνωστό ως «το χωριό που έχασε το Ντόρσετ», το Τάινεχαμ επιτάχθηκε από τον αγγλικό στρατό κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για να χρησιμοποιηθεί ως στρατιωτική βάση, με την υπόσχεση στους κατοίκους του ότι θα επέστρεφαν σε αυτό άμα τη λήξει του πολέμου. Αυτό δεν συνέβη ποτέ, στους κατοίκους δεν επιτράπηκε ποτέ η επιστροφή και το χωριό παραμένει ακόμη και σήμερα ερειπωμένο, σε σχετικά καλή κατάσταση. Μάλιστα, στην εκκλησία του χωριού ακόμη διατηρείται ένα σημείωμα από τον τοπικό πάστορα που παρακαλάει τους στρατιώτες να σεβαστούν και να διαφυλάξουν το χωριό που κατοικείται για γενιές ολόκληρες, και να το παραδώσουν στην κατάσταση που το παρέλαβαν. Τραγική ειρωνεία…


17) Καγιακόι

16kayakoygroup

Ναι, υπάρχει και ελληνικό χωριό στη λίστα μας και αυτό είναι το Καγιακόι. Αποτέλεσε τόπο διαμονής χιλιάδων Ελλήνων με 25000 κατοίκους στην απόλυτη ακμή του. Οι κάτοικοί του εκδιώχθηκαν με τη βία από τις τουρκικές αρχές το 1923, στους διωγμούς που ακολούθησαν τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το χωριό, που κατοικούνταν αδιάλειπτα από τον 13ο αιώνα, χάσκει έκτοτε ερημωμένο, αποτελώντας το πλέον καλοδιατηρημένο χωριό φάντασμα ολόκληρης της Μέσης Ανατολής.


18) Κράκο

18craco

Το μεσαιωνικό ιταλικό αυτό χωριό, στα νότια της χώρας χτισμένο ως οχυρό πάνω σε ένα λόφο, αποτέλεσε αμυντικό φυλάκιο στους εισβολείς για πολλές δεκαετίες. Η πανούκλα που θέρισε την περιοχή, η κατάληψή του από τους Γάλλους, όμως, έφεραν κοινωνική αναταραχή, με αποτέλεσμα μεταξύ 1892-1922 να χάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του. Η πτώση, δε, της αγροτικής παραγωγής, από την οποία εξαρτιόταν οικονομικά και οι συνεχείς σεισμοί, έδιωξαν και τους τελευταίους κατοίκους το 1967, οπότε και εγκαταλείφθηκε εντελώς.


19) Κλόμινο

19klomino

Χτισμένο αποκλειστικά και μόνο για να εγκατασταθούν και να ζήσουν σε αυτό ρώσοι στρατιώτες και να στεγαστούν τα γραφεία και οι υπηρεσίες του ρωσικού στρατού, το Κλόμινο ερήμωσε με την αποχώρησή τους το 1992. Αποτελεί από τότε τη μοναδική πόλη-φάντασμα της Πολωνίας, την οποία η πολωνική κυβέρνηση έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να πουλήσει σε ξένους επενδυτές, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αν σας περισσεύουν πάντως δύο εκατομμύρια δολάρια, μπορείτε να το σκεφτείτε…


20) Πυραμίντεν

20pyramiden
Υπήρξε κέντρο εξόρυξης άνθρακα δημιουργημένο στο νορβηγικό έδαφος από τη Σουηδία, που το πούλησε στη ρωσική κυβέρνηση το 1927, η οποία το εκμεταλλεύτηκε μέχρι και το 1991, οπότε με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης πήρε την κατηφόρα. Η εταιρεία στην οποία είχε ανατεθεί η εκμετάλλευσή του έκλεισε, και οι κάτοικοί του το άφησαν στην τύχη του. Η Ρωσία πάντως σχεδιάζει να το επανεκμεταλλευτεί σύντομα, γεγονός που έχει δημιουργήσει ένταση στις σχέσεις της με τα Νορβηγία.


Πηγή





Διαβάστε παρακάτω »

Καυγάδες πολιτικών on air που άφησαν εποχή

Καυγάδες πολιτικών on air που άφησαν εποχή


Με αφορμή τον πρόσφατο καυγά σε διαδικτυακό κανάλι ανάμεσα στον Πέτρο Τατσόπουλο και τον πολιτευτή της Δράσης Στέλιο Σταυρίδη που παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, το Πρωινό του ΑΝΤ1 "θυμάται" τους καυγάδες πολιτικών που στην κυριολεξία άφησαν εποχή στην ελληνική τηλεόραση. 

Από τον Παπαντωνίου με την Κανέλλη και τον Καμμένο με τον Άδωνι Γεωργιάδη μέχρι τον καυγά Τριφύλλη- Γκλέτσου στο Mega, όλα τα περιστατικά προσφέρουν στο τηλεοπτικό κοινό "τροφή" για άφθονο γέλιο.





Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του κόσμου

Perierga.gr - Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα

Γιγάντια εμπορικά κέντρα έτοιμα να καλύψουν όχι μόνο τις ανάγκες για ψώνια αλλά και την αναψυχή και διασκέδαση των επισκεπτών τους.

Σας παρουσιάζουμε τα μεγαλύτερα εμπορικά κένρα του πλανήτη. Κάποια από αυτά αποτέλεσαν ιδιαίτερα επιτυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις κάποια άλλα όχι.

Το εντυπωσιακό είναι ότι σχεδόν όλα βρίσκονται στην Ασία και κανένα στην Ευρώπη!!!


10. Siam Paragon – Μπανγκόκ, Ταϋλάνδη (340000 τ.μ.)

Perierga.gr - Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα


9. Berjaya Times Square – Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία (370000 τ.μ.)

Perierga.gr - Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα


8. Istanbul Cevahir – Κωνσταντινούπολη, Τουρκία (375000 τ.μ.)

Perierga.gr - Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα


7. SM Megamall – Μανίλα, Φιλιππίνες (395000 τ.μ.)

Perierga.gr - Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα


6. West Edmonton Mall – Έντμοντον, Καναδάς (410000 τ.μ.)

Perierga.gr - Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα

5. Dubai Mall – Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (410000 τ.μ.)

Perierga.gr - Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα


4. SM Mall of Asia – Μανίλα, Φιλιππίνες (470000 τ.μ.)

Perierga.gr - Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα


3. Central World – Μπανγκόκ, Ταϋλάνδη (520000 τ.μ.)

Perierga.gr - Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα


2. Golden Resources Mall – Πεκίνο, Κίνα (670000 τ.μ.)

Perierga.gr - Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα


1. New South China Mall – Dongguan , Kίνα (720000 τ.μ.)

Perierga.gr - Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα


Πηγή




Διαβάστε παρακάτω »