Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Αρχές Οκτώβρη ξεκινάνε τα «τρυπάνια». Αρχίζουν σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη.


Πριν λίγες ημέρες από το Υπουργείο Ενέργειας και φυσικών πόρων έφτασε ένα απόρρητο σημείωμα –αναφορά στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά που περιείχε:

1) Τα ονόματα των τεσσάρων ξένων εταιρειών που προκρίθηκαν μετά από την κατάθεση των εγγράφων προτάσεών τους για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών Ιονίου και Κρήτης για την ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίων και φυσικού αερίου.

2) Την ημερομηνία έναρξης των ερευνών αυτών που είναι το τέλος του Σεπτέμβρη ή η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου οι οποίες θα γίνουν με έξοδα των εταιρειών που θα κάνουν τις έρευνες.

3) Το αναμενόμενο κέρδος για το ελληνικό δημόσιο από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου που ανέρχεται στο ύψος των 150 δισ. ευρώ σε βάθος εικοσαετίας - όπως επίσημα έχει ανακοινώσει ο πρώην υφυπουργός Ενέργειας κ. Γ. Μανιάτης.

Αύριο Τετάρτη ο αρμόδιος υπουργός κ. Λιβεριάτος θα ενημερώσει την διακομματική επιτροπή της Βουλής στον τομέα ενέργειας και φυσικών πόρων, για τα αποτελέσματα των προσφορών των ξένων εταιρειών για τις έρευνες που θα κάνουν στο Ιόνιο και στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών αυτών αναμένονται στο τέλος του 2012.

Τελικός ανάδοχος για τις έρευνες σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες θα είναι μια εταιρεία για το Ιόνιο και μια άλλη για την Κρήτη και αυτές θα είναι μια Νορβηγική και μια Αγγλική

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ζωγραφική με ...μουσική! Εντυπωσιακές δημιουργίες από CD!


Οι καλλιτέχνες Mirco Pagano και Moreno De Turco έδωσαν «ζωή» σε μερικούς από τους πιο γνωστούς μουσικούς παγκοσίως, με τη βοήθεια 6.500 CD. Η δημιουργία των συγκεκριμένων έργων κράτησε πάνω από τρείς μήνες.


Διαβάστε παρακάτω »

Ζωγραφίζοντας τα χέρια! Εντυπωσιακές δημιουργίες από την Annie Ralli.


Διαβάστε παρακάτω »