Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Φαλάκρα: 10 μύθοι που καταρρίπτονται αμέσως!


Τα μαλλιά είναι δείγμα κύρους, ανδρισμού και υπερηφάνειας και η γυμνή αλήθεια για την απώλειά τους είναι ότι καταρρακώνει την ψυχολογία, όποιου την υφίσταται. Ήρθε όμως ο καιρός (επιτέλους) να ξεπεράσετε τα ταμπού γύρω από αυτό το ζήτημα...

Καταρχήν, όπως θα γνωρίζετε ήδη, δεν είστε μόνος. Περίπου δύο στους τρεις άντρες θα υποστούν τη δυσάρεστη, αλλά κυρίως φυσική εξέλιξη της απώλειας μαλλιών μέχρι την ηλικία των 60 ετών.

Έρευνες δείχνουν ότι, ο πιο κοινός τύπος απώλειας μαλλιών, η γνωστή φαλάκρα προκαλείται επειδή τα προγονικά κύτταρα στο τριχωτό της κεφαλής, είναι ελαττωματικά. Για πολύ καιρό οι επιστήμονες μάλιστα, πίστευαν ότι η σταδιακά λέπτυνση και τελικά, απώλεια της τρίχας (αρχικά στη «μπροστινή» γραμμή της κεφαλής, με σταδιακή υποχώρηση στους κροτάφους) οφείλεται ακριβώς σε έναν μεγάλο αριθμό τέτοιων κυττάρων. Στην ουσία, τα κύτταρα αυτά αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη φυσιολογική εξέλιξη και «ωρίμανση» της τρίχας.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την απώλεια μαλλιών. Μεταξύ των οποίων διάφορες ασθένειες, η ηλικία, η γενετική προδιάθεση ακόμη και οι …στυλιστικές επιλογές, που έχετε για τα μαλλιά σας. Τι από όλα αυτά ισχύει όμως;

Μύθος 1: Η φαλάκρα είναι κληρονομική από την πλευρά της μητέρας

Αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον όχι απόλυτα. Αν και η πρώιμη φαλάκρα «βρίσκεται» στο χρωμόσωμα Χ, το οποίο οι άντρες παίρνουν από τη μητέρα τους, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, που παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Ο κληρονομικός παράγοντας υπερισχύει ελαφρά προς την πλευρά της μητέρας, αλλά τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι άντρες, των οποίων οι πατεράδες είναι φαλακροί, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν την ίδια «οδό».

Μύθος 2: Η φαλάκρα «προσπερνά» μία γενιά

Δεν υπάρχουν επαρκή ιατρικά στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι εάν ο πατέρας σας είχε φαλάκρα εσείς θα τη «γλιτώσετε»...αλλά ο γιος σας όχι. Αυτές είναι απλά εικασίες, που άλλες φορές εντελώς συμπτωματικά γίνονται πραγματικότητα. Εξάλλου, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, οι πιθανότητες για φαλάκρα αυξάνουν εάν ο πατέρας σας είναι φαλακρός.

Μύθος 3: Ψυχικά και σωματικά τραύματα προκαλούν φαλάκρα

Αυτό είναι αλήθεια αλλά υπάρχει και μία παγίδα. Το σωματικό ή το συναισθηματικό στρες δεν προκαλεί καμία απώλεια μαλλιών. Αντίθετα, οι απότομες εναλλαγές στο βάρος σας, είτε χάσετε είτε πάρετε κιλά, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην «εμφάνιση» φαλάκρας.

Μύθος 4: Η έκθεση στον ήλιο εντείνει τη φαλάκρα

Αυτό είναι ένας απλός μύθος χωρίς ίχνος αλήθειας. Επιπλέον, ούτε το solarium επηρεάζει τη φαλάκρα.

Μύθος 5: Η κατανάλωση υδατανθράκων οδηγεί σε φαλάκρα

Οι υδατάνθρακες και το κόκκινο κρέας παρέχουν θρεπτικά συστατικά, τα οποία συγκρατούν τις τρίχες στο κεφάλι, παρά το αντίθετο. Σχετικές έρευνες μάλιστα δείχνουν ότι, η έλλειψη σιδήρου είναι αυτή που ενδεχομένως να συνδέεται στενά με την φαλάκρα. Σε περίπτωση που έχετε έλλειψη σιδήρου, καλό είναι να προσθέστε στη διατροφή σας συμπληρώματα (με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας φυσικά), τα οποία ενδεχομένως να αποκαταστήσουν μερικώς την απώλεια των τριχών.

Μύθος 6: Αν χάνετε μία «χούφτα» μαλλιά την ημέρα είναι η αρχή …του τέλους

Αν βρίσκεστε ήδη στα πρώιμα στάδια της απώλειας μαλλιών, ναι, το να χάνετε μία χούφτα μαλλιά καθημερινά, δεν είναι καλό σημάδι. Αντίθετα βέβαια, αν δε συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπορεί η απώλεια αυτή να είναι φυσιολογική. Μία επίσκεψη στο δερματολόγο σας, θα σας δώσει τις απαντήσεις που θέλετε.

Μύθος 7: Καλύτερα να βουρτσίζετε, παρά να χτενίζετε τα μαλλιά σας

Στην πραγματικότητα, η τρίχα αντιδρά καλύτερα στη βούρτσα παρά στη χτένα. Αλλά σε ότι αφορά στην φαλάκρα, η μόνη αλήθεια είναι ότι κατά το βούρτσισμα η τρίχα «σπάει» στις άκρες και κάνει ψαλίδα, όμως δεν προκαλεί σε καμία περίπτωση απώλεια τριχών.

Μύθος 8: Αν ξυρίσετε το κεφάλι, οι τρίχες θα ξαναβγούν πιο δυνατές και υγιείς

Αν αυτό ήταν αλήθεια, θα βλέπατε στους δρόμους περισσότερες... γυναίκες, παρά άντρες με ξυρισμένα κεφάλια. Αν θέλετε να ξυρίσετε το κεφάλι σας κάντε το, απλά μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι, αυτός είναι ένας τρόπος για να ξαναποκτήσετε πλούσια κόμη.

Μύθος 9: Οι πιο σεξουαλικά ενεργοί άντρες κάνουν φαλάκρα νωρίς

Πρόκειται για έναν από τους «κλασικούς» πλέον μύθους σχετικά με τη φαλάκρα, ο οποίος αποσκοπεί στην ουσία στο να μεταβιβάσει το όλο θέμα, σε άλλους τομείς. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές, οι φαλακροί άντρες δεν έχουν περισσότερη τεστοστερόνη από τους πιο τριχωτούς.

Μύθος 10: Η έλλειψη σεξ προκαλεί φαλάκρα

Αυτό φυσικά και δεν ισχύει. Η έλλειψη σεξ μπορεί να προκαλεί άγχος, απογοήτευση και εκνευρισμό, αλλά σε καμία περίπτωση δε σχετίζεται με την απώλεια μαλλιών.

clickatlife.gr

Διαβάστε παρακάτω »

JPAP: Ο Έλληνας που... ντρόπιασε την Apple!


Το όνομά του είναι Γιάννης Παπανδριόπουλος και είναι ο Έλληνας από τη Μελβούρνη που κατάφερε να βάλει τα γυαλιά στην Apple ανακαλύπτοντας τις "κρυμμένες" δυνατότητες του iPhone! Αυτή, είναι η ιστορία της ζωής του!

Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αυστραλία. Εκεί ξεκίνησε και το «ταξίδι» του στον κόσμο των προγραμματιστών. Σήμερα, ζει και δουλεύει στο Σαν Φρανσίσκο έχει την εταιρία SnappyLabs.

Είναι εκείνος που κατάφερε να μετατρέψει το iPhone 5 σε μια πλήρη φωτογραφική μηχανή που μπορεί να τραβά 20 ψηφιακές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μέσα σε ένα δευτερόλεπτο! Πως; Με ένα application!


Σήμερα θεωρείται κορυφή στον τομέα του και μεγάλες εταιρίες απλώνουν εκατομμύρια δολάρια... χαλί στα πόδια του για να αγοράσουν την εταιρία του. Εκείνος προτίμησε την Apple.

Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε να γράφει έναν κώδικα. Πριν από επτά χρόνια, ο Γιάννης Παπανδριανόπουλος (jpap όπως τον αποκαλούν όσοι τον ξέρουν) ανέπτυξε αλγόριθμους (προγράμματα) που πολλαπλασίαζαν τις δυνατότητες των χάλκινων καλωδίων ώστε να μπορούν να «σηκώσουν» ακόμη και ταχύτητα 100 Mbps.

Έγινε γνωστός στον κόσμο των προγραμματιστών και η πρόταση από την Αμερική δεν άργησε. Από τη Μελβούρνη, την οποία όπως δηλώνει υπεραγαπά, έφτασε στη δυτική ακτή των ΗΠΑ και το Σαν Φρανσίσκο.

Με το application SnappyLabs κατόρθωσε να «ξεκλειδώσει» τις κρυφές δυνατότητες του iPhone. «Το hardware του iPhone 5 είναι εξαιρετικό και απλώς δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως» δηλώνει ο ίδιος σύμφωνα με την Espresso.

Με το SnappyLabs το iPhone 5 μπορεί να τραβήξει 60 καρέ το δευτερόλεπτο με ανάλυση 1 megapixel
Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος έψαξε και βρήκε νέους τρόπους επεξεργασίας εικόνας ώστε η φωτογραφική μηχανή του iPhone να αποκτήσει ταχύτητα ανάλογη με μιας φωτογραφικής μηχανής τύπου DSLR.

Η εφαρμογή SnappyLabs επιτρέπει στον κάτοχο του iPhone 5 να βγάλει συνεχόμενες και σε υψηλή ανάλυση φωτογραφίες, κάτι που ήταν αδύνατον με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του smartphone της Apple.

Το λογισμικό που έφτιαξε επιτρέπει τη λήψη 20 φωτογραφιών το δευτερόλεπτο σε πλήρη ανάλυση που φτάνει τα 8 megapixels.

«Είναι ταχύτερη από κάθε άλλη εφαρμογή σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ακόμα και του Android και τέσσερις φορές πιο γρήγορη από κάθε άλλη εφαρμογή σε περιβάλλον iOs», λέει ο 35χρονος Ελληνοαυστραλός προγραμματιστής στο blog του.

Οι χρήστες του iPhone μπορούν έτσι να τραβήξουν ατελείωτα καρέ με μόνο ένα κλικ και μετά να κρατήσουν όσα θέλουν χωρίς να χάσουν σε ποιότητα. Γι’ αυτό και το SnappyLabs έφτασε στην πρώτη θέση του App Store της Apple σε 10 χώρες αλλά και στα κορυφαία 10 σε άλλες 60!

Ο δρόμος προς την... κορυφή.
Η επιστημονική κοινότητα, γράφει η Espresso, τον γνώρισε όταν το 2006 και ενώ ακόμη έκανε το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, ανέπτυξε μεθόδους για τη μείωση των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών στα δίκτυα ADSL και οι οποίες έδωσαν ώθηση στις ταχύτητες του ίντερνετ.

Η Ericsson ενδιαφέρθηκε για τη δουλειά του. Εκείνος, κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη διδακτορική του διατριβή και μετά πούλησε την πατέντα του στη σουηδική εταιρία κολοσσό. Μέχρι σήμερα, η Ericsson έχει αγοράσει τέσσερις πατέντες του.



Η συνέχεια ήταν μια πρόταση από τον «πατέρα» της τεχνολογίας ADSL, τον Τζον Τσιόφι, καθηγητή του πανεπιστημίου Στάνφορντ που του πρόσφερε δουλειά στην εταιρία του ASSIA (Adaptive Spectrum and Signal Alignment, Inc) στο Σαν Φρανσίσκο.

Εργάστηκε εκεί από το 2008 έως το 2011 όταν ίδρυσε τη δική του εταιρία, την SnappyLabs.

Πηγή: Newsit

Διαβάστε παρακάτω »