Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Απίστευτο τροχαίο ατύχημα! Πολύ τυχερός ο οδηγός του φορτηγού! (Φώτο)

  (πατήστε πάνω για μεγέθυνση)

Διαβάστε παρακάτω »

Frane Selak: Ο άνθρωπος που ξεγέλασε ...τον θάνατο!


Γνωρίστε τον Frane Selak από την Κροατία. Τον άνθρωπο που ξεγέλασε πέντε φορές τον θάνατο..

Εξαρτάται πως θα δεις το ποτήρι...

Πόσο άτυχος μπορεί να είναι κάποιος στην ζωή του για να κινδυνέψει να πεθάνει 5 φορές; Αλλά από την άλλη πόσο τυχερός μπορεί να είναι για να γλυτώσει και τις 5;

Τυχερός ή άτυχος αποφασίστε το εσείς.. Εμείς θα σας δώσουμε με χρονολογική σειρά τα γεγονότα..

• Τον Ιανουάριο του 1962, ο Frane ήταν στο τρένο που πήγαινε στο Ντουμπρόβνικ, στην Κροατία, όταν η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε και έπεσε σε ποτάμι. 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ο Frane επέζησε.

• Το 1963, ο Frane ταξίδευε με αεροπλάνο από το Ζάγκρεμπ, πρωτεύουσα της Κροατίας, προς την Ριέκα. Ξαφνικά μια πόρτα άνοιξε φέρνοντας την καταστροφή. 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Ο Frane ξύπνησε στα άχυρα. Επέζησε!

• Το 1970, το αυτοκίνητο του Frane έπιασε φωτιά ενώ οδηγούσε. Ευτυχώς για αυτόν πρόλαβε να πηδήξει έξω πάνω στην ώρα πριν το δει να τυλίγεται ολόκληρο στις φλόγες και να εκρήγνυται. Ο Frane επέζησε!

• Το 1995, ο Frane χτυπήθηκε από ένα λεωφορείο στο Ζάγκρεμπ. Υπέστη μόνο ελαφρά τραύματα. Επέζησε

• Το 1996, ο Frane οδηγούσε με το αυτοκίνητο του σε ένα δύσβατο ορεινό δρόμο του Ζάγκρεμπ. Στην προσπάθεια του να αποφύγει ένα άλλο αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχο του τιμονιού και το αυτοκίνητο του έπεσε σε χαράδρα. Ο Frane πρόλαβε να πηδήξει έξω από το αυτοκίνητο του και να πιαστεί από ένα δέντρο όταν άκουσε το αυτοκίνητο του να εκρήγνυται περίπου 300 πόδια κάτω από αυτόν.

Τελείωσε; Όχι ακριβώς! Η μοίρα μάλλον τον λυπήθηκε για όσα τον ανάγκασε να περάσει στην ζωή του και του επιφύλασσε και άλλη έκπληξη. Όχι τόσο δυσάρεστη αυτή την φορά.

Το 2003 ο Frane επιβραβεύτηκε για την ικανότητα του να ξεγελάσει τον θάνατο με το να κερδίσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε λαχειοφόρο αγορά της Κροατίας!

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Έντομα σε ρόλο… μοντέλου! # 4


Τα έντομα είναι παρεξηγημένα πλάσματα. Στα μάτια μας ένα έντομο παίρνει τις διαστάσεις μυθικού τέρατος και οι περισσότεροι από εμάς αναζητούν την παντόφλα ή το εντομοκτόνο. Η Κάθριν Τσάλμερς κάνει κάτι διαφορετικό: στη θέα ενός εντόμου αναζητά αμέσως τη φωτογραφική της μηχανή. Ή, ακόμη καλύτερα, ταξιδεύει μαζί με τη φωτογραφική μηχανή της, αναζητώντας έντομα. Όσο πιο σπάνια, τόσο καλύτερα.

Ο φακός της απαθανατίζει λιβελούλες, μυρμήγκια, ακρίδες, κατσαρίδες, μέλισσες και σαρανταποδαρούσες.

Η Κάθριν δεν θεωρεί τα έντομα καλλιτεχνικό αντικείμενο. Της αρέσει να παρατηρεί τη συμπεριφορά τους και να συγκρίνει τις «συνήθειές» τους με κάποιες ανθρώπινες. Για παράδειγμα, η ίδια λέει ότι η ομαδικότητα των μυρμηγκιών της θυμίζει... το Facebook και οι ατελείωτες σειρές που σχηματίζουν μεταφέροντας το φαγητό τους, είναι όμοιες με λεωφόρους την ώρα της πρωινής αιχμής.

Οι φωτογραφίες της Τσάλμερς εκτίθενται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να κάνουν τα έντομα περισσότερο συμπαθή και λιγότερο... τερατόμορφα.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Λονδρέζικο λεωφορείο κάνει... push ups! (Βίντεο)


Ένα από τα σύμβολα του Λονδίνου, το διώροφο κόκκινο λεωφορείο, μετέτρεψε σε αθλητή που κάνει… push ups ένας Τσέχος καλλιτέχνης. Το λεωφορείο-αθλητής πρόκειται να εγκατασταθεί στη βρετανική πρωτεύουσα, κοντά στο σημείο που θα μένει η τσεχική ολυμπιακή αποστολή, και ο δημιουργός του ελπίζει πως θα… ασκείται καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων.

Ο David Cerny αγόρασε το λεωφορείο του 1957 από έναν Ολλανδό και προσάρτησε δύο μεγάλα χέρια, ηλεκτρική μηχανή και πολλά εξαρτήματα που το μετέτρεψαν σε έργο τέχνης με τον τίτλο «London Booster».

Το λεωφορείο ανεβοκατεβαίνει στηριζόμενο στα «καλογυμνασμένα» χέρια του ενώ ακούγονται ήχοι και προβάλλονται βίντεο στα παράθυρά του.

«Υπάρχει μία κοινή άσκηση για κάθε αθλητή στον κόσμο, τα push-ups», είπε ο καλλιτέχνης. «Κι έτσι σκέφτηκα πως τα push ups θα ήταν ωραία ιδέα. Το άλλο στοιχείο για τα push ups είναι πως από τη μία είναι άσκηση κι από την άλλη τιμωρία στο στρατό ή τις φυλακές».

Δείτε το βίντεο


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Το «γερμανικό» χωριό της ...Νότιας Κορέας!


Έχει Oktoberfest και γερμανικά λουκάνικα αλλά δεν βρίσκεται στη Γερμανία. Το «γερμανικό» χωριό της Νότιας Κορέας είναι η πατρίδα για πολλούς Κορεάτες που πέρασαν χρόνια ως μετανάστες εργάτες στη Γερμανία. Σήμερα, χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται τον ιδιόμορφο οικισμό - προς μεγάλη ενόχληση ορισμένων κατοίκων.

Το χωριό έχει σήμερα 35 σπίτια και αυτό που ενώνει τους κατοίκους είναι οι παρόμοιες ιστορίες ζωής και οι λόγοι που επέστρεψαν στη Νότια Κορέα: Μια όμορφη τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, καλύτερη ποιότητα αέρα, ένα ήπιο κλίμα και η αναζήτηση για τις ρίζες τους.

Και βέβαια τα προβλήματα και οι τσακωμοί μεταξύ των γειτόνων δε λείπουν και από αυτή τη συνοικία και αφορούν κυρίως την καθαριότητα και την τάξη.

Όσο για τη φήμη του χωριού, αυτή έχει φτάσει και εκτός συνόρων. Η ζωή των κατοίκων έγινε σενάριο για ντοκιμαντέρ το οποίο έκανε πρεμιέρα το 2009 στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου.

Αυτό βέβαια έχει και αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους , καθώς, χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν στο χωριό για να δουν από κοντά περί τίνος πρόκειται. Η περιέργεια τους μάλιστα είναι τόσο έντονη, που κάποιες φορές απρόσκλητοι τουρίστες εμφανίζονται από το πουθενά στις αυλές των κατοίκων, στις βεράντες τους, ακόμη και τα σαλόνια τους.

Ορισμένοι το απολαμβάνουν, άλλοι όμως όχι και τόσο.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Blue Hole: Η καταραμένη τοποθεσία καταδύσεων!


Περισσότεροι από 130 δύτες άφησαν την τελευταία τους πνοή στο βυθό

Μπορεί να μην έχει τους καλύτερους κοραλλιογενείς σχηματισμούς, ούτε τα περισσότερα ψάρια. Αλλά το Blue Hole στον κόλπο της Άκαμπα στην Ερυθρά Θάλασσα, είναι ένας μαγνήτης για τους δύτες, λόγω της φήμης που έχει αποκτήσει με την επικινδυνότητα του.

Δεκάδες λάτρεις της περιπέτειας έχουν χάσει στο πέρασμα των χρόνων τη ζωή τους και, όταν αυτό συμβαίνει, ο Tarek Omar αναλαμβάνει να τους ανασύρει πίσω στην επιφάνεια.

Ο Tarek Omar έχει χάσει, όπως δηλώνει το μέτρημα. Ωστόσο, θυμάται ακόμα και σήμερα τα ονόματα των δύο πρώτων δυτών, τους οποίους ανέσυρε νεκρούς από τα βάθη της Ερυθράς Θάλασσας, φέρνοντάς τους πίσω στην αιγυπτιακή ακτή.

«Ήταν ο Conor O'Regan και ο Martin Gara από την Ιρλανδία που θεωρούνταν πολύ προσεκτικοί σαν δύτες. Και οι δύο έχασαν τη ζωή τους εδώ στις 19 Νοεμβρίου του 1997. Ήταν μόνο 22 και 23 ετών αντίστοιχα. Τους βρήκα σε βάθος 102 μέτρων. Ήταν αγκαλιασμένοι μεταξύ τους, και πρέπει να συνέβη με τον εξής τρόπο... ο ένας άρχισε να βυθίζεται διαρκώς και ο άλλος πήγε κοντά του να τον βοηθήσει, με αποτέλεσμα να χάσουν τελικά και οι δύο τις αισθήσεις τους» περιγράφει ο Οmar.

Το μνημείο με τα ονόματα τους χαραγμένα πάνω σε αυτό στέκει μεταξύ αυτών που έχουν ανεγερθεί στη μνήμη των δυτών που έχασαν τη ζωή τους εκεί.

Το άνοιγμα του Blue Hole έχει διάμετρο 80 μέτρα και οι πλαϊνές του πλευρές σχηματίζουν ένα χωνί. Κατεβαίνοντας κανείς προς τα κάτω, σε βάθος 52 μέτρων υπάρχει ένα άνοιγμα που οδηγεί σε ένα τούνελ με μήκος 26 μέτρα, το οποίο με τη σειρά του καταλήγει στην ανοιχτή θάλασσα.

Και μπορεί όλα αυτά να ακούγονται συναρπαστικά για έναν δύτη, όπως έχει αποδειχτεί όμως, είναι και θανάσιμα. Σύμφωνα με έναν μύθο, η ψυχή ενός νεκρού κοριτσιού είναι αυτή που «δελεάζει» τους δύτες. Η κοπέλα θεωρείται πως εκδικείται με αυτό τον τρόπο τον πατέρα της, έναν στρατηγό που την ανάγκασε να πνίξει τον εαυτό της στο Blue Hole.

Περισσότεροι από 130 δύτες εκτιμάται πως έχουν χάσει τη ζωή τους εκεί τα τελευταία 15 χρόνια. Όσο για την πρόσβαση στο Blue Hole, είναι πολύ εύκολη.

Δεν χρειάζεται βάρκα για να φτάσει κανείς στο σημείο και ούτε να κολυμπήσει. Απλώς πηδάει στο νερό, καθώς βρίσκεται σε απόσταση δέκα μέτρων από την παραλία. Το νερό είναι ζεστό, τα κύματα ανύπαρκτα και η ορατότητα τέλεια. Στοιχεία που, όπως φαίνεται, δεν αρκούν για να ξαναβγεί κάποιος στην επιφάνεια.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Απίστευτη αγριότητα από ζηλιάρη σύζυγο στην Ινδία! Έβαλε λουκέτο στα γεννητικά όργανα της γυναίκας του!


Σοκ προκαλεί η ιστορία μιας γυναίκας από την Ινδία, ο σύζυγος της οποίας έβαλε, κυριολεκτικά, λουκέτο στα γεννητικά της όργανα για να σιγουρευτεί ότι δεν θα τον απατήσει.

Η απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως όταν η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Maharaja Yashwant Raoin στην πόλη Ιντόρ, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας με ποντικοφάρμακο. Οι γιατροί της έκαναν πλύση στομάχου και μπόρεσαν να την σώσουν, όμως αυτό που αντίκρισαν στη συνέχεια ήταν πέρα από κάθε φαντασία…

Έκπληκτοι οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η Σιταμπάι Κούχαν είχε ένα μικρό λουκέτο στα γεννητικά της όργανα.

Όπως αποδείχθηκε ο άντρας της είχε τρυπήσει με βελόνες το αιδοίο της και από αυτές τις τρύπες περνούσε ένα λουκέτο, όταν δεν ήταν μαζί με τη γυναίκα του, ώστε να είναι σίγουρος ότι δεν θα τον απατήσει!

Ο Κούχαν πριν τέσσερα χρόνια, είχε ναρκώσει τη σύζυγό του και είχε προχωρήσει σε αυτή την απίστευτη πράξη, καθώς όπως είπε στη συνέχεια πολλές γυναίκες της οικογένειάς του είχαν παραστρατήσει στο παρελθόν.

Αμέσως η αστυνομία προσπάθησε να βρει τον άντρα, καθώς ήταν ο μόνος που είχε τα κλειδιά για να ανοίξουν την κλειδαριά στα γεννητικά όργανα της γυναίκας. Ο Κούχαν έκρυβε τα κλειδιά στις κάλτσες του!

Η Σιταμπάι ευτυχώς τώρα αναρρώνει και θα γίνει πλήρως καλά. Όπως ομολόγησε, προσπάθησε να αυτοκτονήσει όταν ο άντρας της πήγε να βιάσει την μεγαλύτερη κόρη τους.

Οι δυο τους είναι παντρεμένοι από τότε που η Σιταμπάι ήταν 16 ετών και έχουν πέντε παιδιά. Ο Κούχαν περιγράφηκε ως αλκοολικός και ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος.


Διαβάστε παρακάτω »