Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

«Πίνακες» βγαλμένοι από τη φύση! Όταν τα πουλιά γίνονται ζωγραφιά!


Διαβάστε παρακάτω »

Προπονητής ζήτησε να τον συλλάβουν επειδή αποβλήθηκε! (Βίντεο)


Με θεατρικό τρόπο προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί για την αποβολή του από τον διαιτητή ο προπονητής της Κάμπρε, Βάλτερ Κνάριο, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της πολιτείας Παρανά στην Βραζιλία.

Ο θεατρίνος τεχνικός αποβλήθηκε επειδή διαμαρτυρήθηκε στον ρέφερι της αναμέτρησης, όμως αρνήθηκε να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου. Επεσε στο χορτάρι μπροστά από έναν αστυνομικό και του ζητούσε να του περάσει χειροπέδες. Οταν ο αστυνομικός προθυμοποιήθηκε να τον συλλάβει, ο προπονητής σηκώθηκε αμέσως και τελικώς οδηγήθηκε εκτός του γηπέδου.

Δείτε το βίντεο:



Διαβάστε παρακάτω »

Έφτασαν τα πρώτα γενόσημα από τη Μοζαμβίκη! Έτσι περνάει ο πονοκέφαλος.... (Βίντεο)




Διαβάστε παρακάτω »

Ηλιακός φούρνος παράγει πόσιμο νερό από θαλασσινό!


Η τεχνολογία δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη, αφού ορισμένες φορές τα απλούστερα υλικά και ιδέες φέρνουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Αυτή είναι η περίπτωση του Eliodomestico, το οποίο είναι ένας ηλιακός αποστακτήρας που φιλοδοξεί να διευκολύνει τη ζωή κατοίκων παράκτιων περιοχών όπου το θαλασσινό νερό αφθονεί αλλά το πόσιμο είναι δυσεύρετο.

Το Eliodomestico λειτουργεί ως ανεστραμμένος διηθητήρας καφέ (κοινώς καφετιέρα) που επιτυγχάνει την αφαλάτωση του θαλασσινού νερού.

—Πώς λειτουργεί

Το νερό της θάλασσας τοποθετείται σε ένα δοχείο στην κορυφή του συστήματος.

Ο ήλιος θερμαίνει το θαλασσινό νερό και παράγει ατμό. Η πίεση που δημιουργείται οδηγεί τον ατμό στη μέση του συστήματος. Εκεί, το συμπυκνωμένος ατμός υγροποιείται και συλλέγεται στη βάση. Ο ηλιακός φούρνος μπορεί να παράξει πέντε λίτρα πόσιμου νερού ημερησίως.

Το κόστος κατασκευής του ηλιακού φούρνου ανέρχεται στα 50 δολάρια. Ο σχεδιαστής της τεχνολογίας, Γκαμπριέλε Ντιαμάντι, χρησιμοποίησε ψημένο πηλό (τερακότα) ωστόσο υποστηρίζει πως ο φούρνος μπορεί να φτιαχτεί από πληθώρα υλικών που υπάρχουν σε αφθονία στον τόπο κατασκευής.

Η δεξαμενή συλλογής του νερού είναι σχεδιασμένη με τρόπο ώστε να μεταφέρεται στο κεφάλι, όπως συμβαίνει στην υποσαχάρια Αφρική και άλλα μέρη του κόσμου.

Η τεχνολογία της διήθησης του νερού με τη βοήθεια του ήλιου δεν είναι άγνωστη στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αν και συναντάται σε μεγαλύτερες κλίμακες, όπως νοσοκομεία και μονάδες αφαλάτωσης.

Στόχος του Ντιαμάντι ήταν η ανάπτυξη ενός τεχνολογικού σχεδίου εύκολου στην υλοποίηση το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες μεμονωμένων οικογενειών.

Solvatten

Αξίζει να σημειωθεί πως μια συσκευή καθαρισμού του νερού με τη βοήθεια του ήλιου είχε αναπτύξει η Σουηδή επιστήμονας Πέτρα Γουάντστρομ.

Η συσκευή που ακούει στο όνομα Solvatten (σσ Ηλιακό νερό) βασίζεται σε μια απλούστατη τεχνολογία: δέκα λίτρα νερού στις δύο δεξαμενές του, μερικές ώρες έκθεσης στον ήλιο και οι υπεριώδεις ακτίνες εξοντώνουν τους ανεπιθύμητους οργανισμούς καθιστώντας το νερό πόσιμο.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Moustafa Ismail: Ένας Ποπάι... όνομα και πράγμα! (Φώτο)


Γνωστός για τη μυική του δύναμη καθώς έτρωγε πολύ σπανάκι, ο Παπάι έγινε διάσημος για τα... στιβαρά του μπράτσα. Ο Αιγύπτιος μπόντι μπίλντερ Moustafa Ismail χαρακτηρίζεται ως ο "αληθινός" Ποπάι καθώς κατεγράφη στα Ρεκόρ Γκίνες λόγω μπράτσων. Ο 24χρονος αθλητής έχει δικεφάλους μεγαλύτερους του παιδικού ήρωα κόμικ και οι αρμόδιοι του Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες έκριναν ότι του αξίζει μία θέση στα ρεκόρ.


Όπως ο ίδιος ο Moustafa Ismail αποκαλύπτει, οφείλει τα μπράτσα του στο κοτόπουλο και όχι στο σπανάκι ενώ αθλείται τα τελευταία 10 χρόνια. Η περιφέρεια των μπράτσων του είναι 31 ίντσες όσο δηλαδή μία φυσιολογική ανθρώπινη μέση!

Οι φίλοι μυο στο γυμναστήριο εκπλήσσονταν πόσο μεγάλοι είναι οι δικέφαλοί μου κι έτσι επικεντρώθηκα στο να τους μεγαλώσω ακόμη περισσότερο!" ομολογεί ο νεαρός αθλητής, που πλέον επιδεικνύει περήφανα τα διάσημα και βραβευμένα μπράτσα του.


Διαβάστε παρακάτω »

Ανακαλύφθηκε το ζώο με τις μικρότερες πατούσες


Τις μικρότερες απολιθωμένες πατημασιές, ηλικίας 315 εκατομμυρίων ετών, ανακάλυψε η ερασιτέχνης παλαιοντολόγος Gloria Melanson στη Νέα Σκωτία του Καναδά.

Η παλαιοντολόγος εντόπισε τις μικροσκοπικές πατημασιές κατά την περιήγησή της στο απολιθωμένο δάσος «Joggins Fossil Cliffs», που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Οι πατημασιές ανήκουν σε ένα μικρό αμφίβιο με την επιστημονική ονομασία «Batrachichnus Salamandroides», που μοιάζει με τις σημερινές σαλαμάνδρες.

Οι σχεδόν 30 πατημασιές εντοπίστηκαν σε μια μικροσκοπική διαδρομή 48 χιλιοστών.

Από την ανάλυσή τους προέκυψε ότι τα μπροστινά πόδια του αμφίβιου είχαν μήκος 1,6 χιλιοστά, ενώ τα πίσω πόδια είχαν μήκος 2,4 χιλιοστά. Το συνολικό μήκος της αρχαίας σαλαμάνδρας υπολογίζεται στα 8 χιλιοστά.

Στη διαδρομή διακρίνονται ξεκάθαρα δυο διαφορετικοί βηματισμοί, γεγονός που σημαίνει ότι το ζώο είτε κυνηγούσε είτε έτρεχε για να ξεφύγει από τους θηρευτές του.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Η «Αλητεία»... χρόνια δεν κοιτά! (Φώτο)


Διαβάστε παρακάτω »

Σκάνδαλο στις πλάτες 96 νεκρών! Λάθη της αστυνομίας οδήγησαν στην τραγωδία του Χίλσμπορο.



ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 96 ΘΥΜΑΤΑ
Ιστορική «συγγνώμη» για το Χίλσμπορο...

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ προκαλεί το πόρισμα που δημοσιοποίησε χθες η ανεξάρτητη επιτροπή που ερευνά την τραγωδία του Χίλσμπορο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν οι αστυνομικές και νοσοκομειακές αρχές παραποίησαν τα στοιχεία ρίχνοντας τις ευθύνες στους οπαδούς της Λίβερπουλ, σε ένα τεράστιο σκάνδαλο για τον βρετανικό αθλητισμό, που ανάγκασε τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να ζητήσει δημόσια συγγνώμη! Τα στοιχεία της έρευνας ανακοινώθηκαν στους συγγενείς και φίλους των 96 αδικοχαμένων οπαδών της Λίβερπουλ, που έχασαν τη ζωή τους πριν από 23 χρόνια στο παιχνίδι με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.


Ο επίσκοπος του Λίβερπουλ και επικεφαλής της επιτροπής, Τζέιμς Τζόουνς, τόνισε: «Για περίπου 25 χρόνια οι οικογένειες των 96 και οι επιζήσαντες του Χίλσμπορο διατηρούσαν μια ανοιχτή πληγή περιμένοντας απαντήσεις σε αναπάντητα ερωτήματα. Ήταν μια ενοχλητική και επώδυνη εμπειρία, η οποία προστέθηκε στη θλίψη τους. Ένιωθαν ότι η αναζήτηση για αλήθεια και δικαιοσύνη είχε ματαιωθεί και ότι κανείς δεν είχε λογοδοτήσει. Τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν και αναλύθηκαν από την επιτροπή, δείχνουν ότι η τραγωδία ποτέ δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί. Υπήρχαν ξεκάθαρες επιχειρησιακές αποτυχίες κατά τη διάρκεια της τραγωδίας και μετά από αυτήν υπήρχαν έντονες προσπάθειες να ρίξουν τις ευθύνες στους οπαδούς. Η λεπτομερής έκθεση της επιτροπής δείχνει πόσο ευάλωτα είναι τα θύματα, οι επιζήσαντες και οικογένειες όταν η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι σε κίνδυνο».


Εκ μέρους της αγγλικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ζήτησε δημόσια ένα «ειλικρινές συγγνώμη για την αδικία που υπέστησαν τα θύματα και οι οικογένειές τους», μη διστάζοντας να παραδεχτεί πως οι 164 καταθέσεις των αστυνομικών παραποιήθηκαν! «Ήταν η μεγαλύτερη τραγωδία εν καιρώ ειρήνης», σχολίασε ο Κάμερον και πρόσθεσε: «Ό,τι έγινε εκείνη την ημέρα και όσα ακολούθησαν ήταν λάθος! Προσπάθησαν να αλλάξουν τα γεγονότα και να κατηγορήσουν τους φιλάθλους».


Στο πόρισμά της η επιτροπή αναφέρει ότι «από το ξεκίνημα η αστυνομία του νότιου Γιόρκσαϊρ προσπάθησε να μετατοπίσει τις ευθύνες για την τραγωδία στους οπαδούς της Λίβερπουλ. Δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στηρίζουν αυτή την άποψη». Επίσης, τα έγγραφα αποκαλύπτουν «ότι έχουν γίνει βασικές μετατροπές» στις καταθέσεις από την αστυνομία, για να διαγράψουν ή να «βελτιώσουν» τα σχόλια σχετικά με την αστυνόμευση του αγώνα. Παράλληλα, υπάρχουν ενδείξεις για ανάλογη στάση από τις νοσοκομειακές υπηρεσίες. Η επιτροπή στάθηκε και στην αναπαραγωγή των λάθος ισχυρισμών από εφημερίδες και συγκεκριμένα τη «Sun», η οποία ακόμα και σήμερα μποϊκοτάρεται από τους οπαδούς των Ρεντς. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ψευδείς πληροφορίες ξεκίνησαν από ένα πρακτορείο ειδήσεων στο Σέφιλντ, από αξιωματούχους της αστυνομίας, από τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας και από ένα μέλος του κοινοβουλίου από την περιοχή. Οι ισχυρισμοί τους έκαναν λόγο για μια σειρά γεγονότων που οφείλονται σε μεθυσμένους οπαδούς χωρίς εισιτήρια και στη βία που προκάλεσαν. «Η μεγάλη πλειονότητα των οπαδών βοήθησε στη διάσωση και στο διαχωρισμό των νεκρών από τους τραυματίες», τονίζουν από την ανεξάρτητη επιτροπή και εκφράζουν τη «βαθιά ανησυχία τους σχετικά με τη διεξαγωγή και την καταλληλότητα των ανακρίσεων».

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »