Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η απρόσεχτη σύζυγός του Steven Gerrard

Εκείνος λιώνει στα γήπεδα κι εκείνη...

Κατά καιρούς έχει απασχολήσει τα media με τις... απροσεξίες της. Ο λόγος για την Alex Curran, τη σύζυγο του δημοφιλούς ποδοσφαιριστή της Liverpool και της εθνικής Αγγλίας Steven Gerrard, η οποία δεν πρόσεξε ιδιαίτερα βγαίνοντας από το αυτοκίνητο και μας τα έδειξε... όλα.

Ο άσσος του ποδοσφαίρου κρύβει έναν «θησαυρό» σπίτι του.


Πηγή





Διαβάστε παρακάτω »

Προσφέρει 250.000 ευρώ για σεξ μέχρι… θανάτου!

Κι όμως, ο Γερμανός Ρόλφ Έντεν είναι πρόθυμος να συντάξει... διαθήκη
με την οποία θα προσφέρει 250.000 ευρώ σε όποια γυναίκα καταφέρει να κάνει μαζί του σεξ μέχρι εκείνος να πεθάνει!

Ο Γερμανοεβραίος Ρόλφ είναι γνωστός για τις εκκεντρικές του επιλογές, τους επτά γάμους του και τις συναυλίες των Rolling Stones στα μαγαζιά του.

Ο Ρόλφ Έντεν, που άλλαξε τη νυχτερινή ζωή του Βερολίνου τη δεκαετία του ’60 θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο βιβλίο με τίτλο “Τα πάντα χαρούμενα πάντα” και είναι σίγουρο ότι δεν θα περάσει απαρατήρητο.

 


Διαβάστε παρακάτω »

Ποιος είπε τον Πάγκαλο ιπποπόταμο;

Ποιος είπε τον Πάγκαλο ιπποπόταμο;

Φαίνεται πως ο λαός δεν ξεχνά τα όσα έχει πει ο κ. Πάγκαλος και έτσι όπου και αν βρεθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δέχεται τι αποδοκιμασίες των αγανακτισμένων πολιτών.

Ο «αυθόρμητος» και «πληθωρικός» κ. Πάγκαλος φαίνεται πως πληρώνει τις φράσεις του, «μαζί τα φάγαμε», «κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι», «ένα μάτσο αγράμματοι και αδαείς οι ήρωες του 1821», και άλλα τέτοια «όμορφα» που έχει πει κατά καιρούς.
Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε νέο φραστικό επεισόδιο, και πάλι στη λίμνη Βουλιαγμένης, με αγανακτισμένο λουόμενο.
Ο κ. Πάγκαλος, συνοδευόμενες από άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, έφτασε στη λίμνη για να απολαύσει το καθιερωμένο του μπάνιο στα ιαματικά νερά.

Αυτή τη φορά βέβαια ζήτησε να πληρώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες έγινε γνωστή η έντονη διαμαρτυρία μιας επισκέπτριας η οποία «επιτέθηκε» στον βουλευτή, επειδή κατάλαβε ότι εκείνος εισήλθε στη λίμνη χωρίς να κόψει εισιτήριο.

Τότε ο κ. Πάγκαλος, φανερά ενοχλημένος, ζήτησε τη σύλληψη της επισκέπτριας, κινητοποιώντας ακόμη και τον υποδιευθυντή του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.

Αφού λοιπόν πλήρωσε το εισιτήριο, κατευθύνθηκε προς τις ξαπλώστρες της λίμνης.

Τη στιγμή που ο κ. Πάγκαλος έβγαζε το μπουρνούζι του και ετοιμαζόταν να κολυμπήσει, κάποιος φώναξε δυνατά: «Σήκω και φύγε από εδώ ρε, η λίμνη δεν είναι για ιπποπόταμους!».

Ξαφνιασμένος γύρισε και είδε έναν καλογυμνασμένο άνδρα να τον κοιτάζει με άγριες διαθέσεις. «Έμενα είπες ιπποπόταμο;», τον ρώτησε ο κ. Πάγκαλος… «Ναι ρε, εσένα είπα, να σηκωθείς να φύγεις από εδώ. Τ 'ακούς;».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν έδωσε έκταση στο θέμα και προτίμησε να μαζέψει τα πράγματά του και να αποχωρήσει, αφού ο άγνωστος κύριος κατάφερε αν μη τι άλλο να «χαλάσει» τη διάθεση και το μπάνιο.
Απ' ότι φαίνεται ορισμένοι πολιτικοί δεν θα μπορούν πλέον να πάνε ούτε στο περίπτερο για τσιγάρα...

Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

«Μις γιαγιά 2012»



Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει μέρος κάποια στα καλλιστεία «Miss Γιαγιά 2012» είναι να έχει γίνει γιαγιά και να είναι από τη Βραζιλία.



Αυτό σκέφτηκαν οι διοργανωτές και δημιούργησαν καλλιστεία αποκλειστικά για γιαγιάδες.Και τι γιαγιάδες! Με κορμιά που κολάζουν.



Στα συγκεκριμένα καλλιστεία έλαβαν μέρος γυναίκες από 40 ετών και πάνω οι οποίες έκαναν μικρές παιδιά και απέκτησαν γρήγορα εγγόνια.



Οι διαγωνιζόμενες διαθέτουν καλλίγραμμα, γυμνασμένα κορμιά και προσέχουν πολύ τη διατροφή τους και την εμφάνισή τους. Οι περισσότερες από αυτές έχουν στο παρελθόν ασχοληθεί με το χώρο της μόδας.

 


Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Οπαδικές εμπνεύσεις! (Βίντεο)

Οπαδικές εμπνεύσεις


Παραδειγματίσου από τους φίλους της Spartak!

Όλο και κάτι θα μπορείς να κάνεις με το έμβλημα της άλλης ομάδας...
Στο κυριακάτικο ντέρμπι μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων της Ρωσίας, Spartak Μόσχας και Zenit Αγίας Πετρούπολης, τα πράγματα ξέφυγαν λιγάκι, με ευφάνταστο ωστόσο τρόπο...
Οι οπαδοί της Spartak ξεδίπλωσαν πρώτα ένα πανό με το έμβλημα της Zenit, προς έκπληξη όλων, η συνέχεια ωστόσο έμελλε να είναι διασκεδαστική! Πρέπει να τους αναγνωρίσεις τουλάχιστον τη δημιουργικότητα...

Οπαδικές εμπνεύσεις

 Δείτε το βίντεο:



Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Βραβείο σε 11χρονο για σχέδιο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή. Δείτε τι σκέφτηκε!

Βραβείο σε 11χρονο για σχέδιο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή Ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά... βραβεία διεκδίκησε ένας 11χρονος Ολλανδός, που σχεδίασε την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή.
Ο μικρός Jurre Hermans, κέρδισε 100 ευρώ ως τιμητική διάκριση για τις προσπάθειές του να κερδίσει το Οικονομικό Βραβείο Wolfon, με θέμα το πώς η Ευρώπη θα μπορούσε να προοδεύσει.
Ο 11χρονος πρότεινε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, να επιστρέψει στη δραχμή και να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους θελήσουν να αποφύγουν το νέο νόμισμα.
«Ανησυχώ για την κρίση χρέους» δήλωσε ο 11χρονος στην αίτησή του για το βραβείο, χαρακτηρίζοντας ότι η ευρωπαϊκή κρίση είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Πάντως, στην αίτησή του, ο Χέρμανς ανέφερε ότι αγαπά τα ζώα καθώς και να παίζει με πέντε φίλους του.
Σύμφωνα με την πρόταση του 11χρονου, στην οποία έχει βάλει και ένα σχέδιο το οποίο δείχνει έναν λυπημένο άνθρωπο από την Ελλάδα, προτείνει να φύγει η χώρα μας από το ευρώ και να υποχρεώσει τους πολίτες της να χρησιμοποιήσουν ένα «ανταλλακτικό μηχάνημα» ώστε να μετατραπούν τα ευρώ σε δραχμές. Τα ευρώ θα χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση για να αποπληρώσει τα χρέη της που έχουν εκδοθεί στο ενιαίο νόμισμα.


Μάλιστα, ο Χέρμανς χρησιμοποίησε ως παράδειγμα για να εξηγήσει το σχέδιό του μια... πίτσα. «Όποιος έχει χρέος, είναι σαν να παίρνει ένα κομμάτι πίτσα στα χέρια του. Βλέπετε ότι όλα αυτά τα ευρώ που βρίσκονται στην πίτσα πηγαίνουν στις εταιρείες και στις τράπεζες που έχουν δώσει δάνεια στην Ελλάδα», αναφέρει.
Συνειδητοποιώντας ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα επιχειρήσουν να αποφύγουν να πάρουν τη νέα δραχμή, που θα χάσει «δραματικά την αξία της», ο Χέρμανς πρότεινε να επιβληθούν ποινές σε όσους προσπαθήσουν να κρυφτούν, ενώ σε κάποιο άλλο σημείο πρότεινε να επιστρέψει η χώρα στην ευρωζώνη εφόσον εξοφλήσει τα χρέη της.
Ωστόσο, η πρότασή του δεν εγκρίθηκε για να περάσει στις 5 ισχυρότερες προτάσεις, που ο νικητής θα πάρει το χρηματικό ποσό των 320,280 δολαρίων, ωστόσο ο ίδιος έχει κάθε λόγο να χαίρεται, αφού η επιτροπή αναγνώρισε την προσπάθειά του.
Διαβάστε παρακάτω »

Από τα μεγαλύτερα παράνομα οπλοστάσια της Ευρώπης! Βρέθηκαν πάνω από 1000 αυτόματα όπλα στην Αρτέμιδα



Ένα οπλοστάσιο ικανό να εξοπλίσει ένα ολόκληρη σύνταγμα ειδικών δυνάμεων (σύνταγμα της παλαιάς σύνθεσης του ΕΣ, όχι της νέας που είναι χαμηλής οροφής), αφορά τελικά η ανακάλυψη της οπλαποθήκης, κατόπιν αξιοποίησης συγκεκριμένων πληροφοριών από τις αρχές ασφαλείας της χώρας στο τριώροφο κτίριο της Αγίας Μαρίνας στην Αρτέμιδα Αττικής.

Όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές στο defencenet.gr, τα όπλα είναι … πάνω από 1000 (χίλια!) και είναι σχεδόν όλα ολοκαίνουρια επιθετικά τυφέκια διαφόρων τύπων και αυτό είναι που προβληματίζει ακόμα περισσότερο.

Δεν είναι δηλαδή μόνο τα κλασικά AK-47 (όλα τελευταίας παρτίδας παραγωγής) είναι και αμερικανικής κατασκευής Μ16, η έκδοση Colt Commando M4, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν και για ελβετικά τυφέκια SIG από αυτά που χρησιμοποιούν οι ομάδες SEAL του αμερικανικού Ναυτικού.
Από εκεί ξεκινά και ο προβληματισμός της ΕΥΠ και βέβαια της αστυνομίας, καθώς πρόκειται με διαφορά για το μεγαλύτερο οπλοστάσιο που έχει βρεθεί στη χώρα από την λήξη του ανταρτοπολέμου το 1949 και ένα από τα μεγαλύτερα παράνομα οπλοστάσια που έχουν βρεθεί στην Ευρώπη.
Όπως σημείωνε αξιωματικός του Στρατού στο defencenet.gr «Από το 1999 την εποχή του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο, έχει να βρεθεί τέτοια ποσότητα παράνομου οπλισμου στα Βαλκάνια».

Προβληματίζει ιδιαίτερα, βέβαια, η προέλευση και η κατάσταση των όπλων: Ολοκαίνουρια, αχρησιμοποίητα. Όποιος τα αγόρασε (ή δεν αγοράστηκαν και απλά … δωρίστηκαν;) και τα μετέφερε στο τριώροφο κτίριο στην Αγία Μαρίνα Αρτέμιδας είναι άριστα δικτυωμένος με το «σοβαρό» παράνομο εμπόριο όπλων. «ΑΚ-47 μπορώ να αγοράσω και στην Ομόνοια με 500 ευρώ, αλλά Μ16 ή Μ4 σε τέτοιες ποσότητες, πρέπει να βρω κύκλωμα με πολύ υψηλές διασυνδέσεις και εκτός Ελλάδας» σημείωνε αξιωματικός της Αστυνομίας στο defncenet.gr.

Από εκεί αρχίζουν και τα … δύσκολα: Η υπόθεση δεν είναι καθόλου απλή είναι βέβαιο έχει να κάνει με την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

Κάποιοι, ετοίμαζαν κάτι. Αυτό είναι βέβαιο. Μόνο τυχαίο δεν είναι που έχει ενδιαφερθεί για το ζήτημα τα κλιμάκια μυστικών υπηρεσιών τουλάχιστον δύο ξένων πρεσεβιών στην Αθήνα. 
Τα όπλα δεν είχαν έρθει εδώ για να πουληθούν, ούτε αποτελούσε η Αρτέμιδα διαμετακομιστικό σταθμό. Μία υπόνοια που υπήρχε, μήπως τυχόν τα όπλα φορτώνονταν σε πλοίο που θα περνούσε κοντά στις ακτές της Αττικής με κατεύθυνση ανατολικά, απορρίφθηκε: Υπάρχουν άλλα πολύ ασφαλέστερα δρομολόγια και σίγουρα δεν υπάρχουν «διαμετακομιστικοί σταθμοί» σε τέτοιες υποθέσεις. Είναι πάντα “one way”.

Oι έρευνες, λοιπόν, επικεντρώνονται σε δύο άξονες: Ο ένας έχει να κάνει με τον UCC, τον παράνομο «απελευθερωτικό στρατό της Τσαμουριάς», δηλαδή τους εξτρεμιστές Αλβανούς που έχουν στενές σχέσεις με τον UCK και ονειρεύονται την «απελευθέρωση της Τσαμουριάς» (το 2000-2001 είχε υπάρξει μια τεράστια κινητοποίηση του UCC και μεγάλες ποσότητες όπλων είχαν τοποθετηθεί σε διάφορες κρύπτες στην Β.Ελλάδα).

Ο δεύτερος άξονας, εξίσου ανησυχητικός, είναι τα όπλα να προορίζονταν για ομάδες προβοκατόρων εντός της χώρας.  Το τριώροφο οίκημα στο οποίο στεγάζονταν ανήκει σε 53χρονο δικηγόρο ο οποίος αναζητείται.

Σημειώνουμε ότι τα όπλα είναι «του κουτιού», μία πληροφορία φέρει ως χώρα παραγωγής «κράτος της Κεντρικής Ευρώπης» και φωτογραφίζουν την Σλοβακία.

Τα όπλα εξετάζονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για αποτυπώματα και ίχνη DNA, αλλά είναι μία διαδικασία που θα κρατήσει εβδομάδες. Κατ’αρχήν η μεταφοράς τους δε πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος της εβδομάδας.

Το ενδεχόμενο να πρόκειται για  παράνομο εμπόριο όπλων, αποκλείεται. Τέτοια ποσότητα για να πουληθεί στην ελληνική αγορά χωρίς να υποπέσει κάτι στην προσοχή των αρχών ασφαλείας είναι πρακτικά αδύνατον. Και αν για τα ΑΚ-47 μπορούν εύκολα να διακινηθούν τα Μ16 και τα Μ4 τραβάνε αμέσως την προσοχή και … «συζητιούνται», οπότε είναι αδύνατον κάποιος να πίστευε ότι θα μπορούσε να πουλήσει στην λιανική τέτοια ποσότητα όπλων.

Υπάρχει βέβαια πάντα το ενδεχόμενο να προορίζονταν για μεγάλο νησί της Ελλάδας με παράδοση στην οπλοκατοχή. Είναι το μοναδικό μέρος εντός Ελλάδας που σχετικά εύκολα θα μπορούσαν να απορροφηθούν στην ντόπια αγορά, χωρίς πολλές ερωτήσεις και με μεγαλύτερη ασφάλεια για τους διακινητές. Αλλά και πάλι πόσο πιθανό είναι να «παρκάρισαν» για μήνες (η τριώροφη πολυκατοικία είναι κλειστή εδώ και αρκετούς μήνες) για να μεταφερθούν εν συνεχεία εκεί;

Τελικά, το μόνο που δείχνει βέβαιο είναι ότι κάποιοι, κάτι ετοίμαζαν εντός Ελλάδας. Ή το ετοιμάζουν ακόμη. Κάτι πολύ χοντρό...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε παρακάτω »

Τέλος το ιρανικό πετρέλαιο για την Ελλάδα - Φόβοι για ελλείψεις στα καύσιμα


Ιρανικό πετρέλαιο, τέλος! Πριν λίγο τα Ελληνικά Πετρέλαια σταμάτησε την αγορά ιρανικού αργού αυτό το μήνα, καθώς οι κυρώσεις που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ισλαμική Δημοκρατία έχουν καταστήσει τις πληρωμές μέσω τραπεζών σχεδόν αδύνατες, φέρεται να δήλωσε ανώτερο στέλεχος της επιχείρησης την Τρίτη στο Reuters.

Οι ελληνικές εταιρείες εφοδιάζονταν αναγκαστικά με ιρανικό πετρέλαιο καθώς ήταν το μόνο κράτος που έδινε πετρέλαιο με ανοικτή πίστωση.
 Μετά από την εν λόγω εξέλιξη διατυπώνεται ανησυχία μήπως υπάρξουν ελλείψεις στην ελληνική αγορά καυσίμων, αφού ακόμα δεν έχουν υπογραφεί συμβόλαια με την Λιβύη, αλλά πηγές των ΕΛΠΕ, σημείωναν στο defencenet.gr ότι: "Από την στιγμή που η Ρωσία μας στηρίζει δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα κανονικά"...

Ωστόσο πηγή της διοίκησης των ΕΛΠΕ, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω της λεπτής φύσης του θέματος, είπε ότι καμιά τράπεζα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιθυμεί να διαχειρίζεται συναλλαγές με το Ιράν πλέον κι επομένως τα Ελληνικά Πετρέλαια ανέστειλαν τις αγορές αργού από την Τεχεράνη μέσα τον Απρίλιο.

«Χρησιμοποιούσαμε μια τουρκική τράπεζα συνεχώς αλλά τώρα πρέπει να χρησιμοποιούμε μια ανταποκρίτρια τράπεζα της ΕΕ για να γίνονται πληρωμές από την ελληνική τράπεζά μας στην τουρκική και οι τράπεζες της ΕΕ το αρνούνται αυτό» δήλωσε η πηγή της διοίκησης της στο βρετανικό πρακτορείο.

Η πηγή πρόσθεσε ότι ο όμιλος διύλισης αργού πετρελαίου και διάθεσης καυσίμων ήλπιζε πως οι αποφάσεις των ΗΠΑ να εξαιρεθούν οι χώρες που μείωναν τις αγορές τους από το Ιράν από τις κυρώσεις θα διευκόλυνε την κατάσταση. Ωστόσο, επισήμανε, αυτό «δεν ισχύει. Οι τράπεζες δεν ξέρουν ακριβώς τι μπορούν να κάνουν, έτσι για αυτές είναι ασφαλέστερο να μην κάνουν τίποτε» σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Η ΕΛΠΕ έχει ξεκινήσει να αγοράζει, πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή, αργό παρόμοιας ποιότητας με το ιρανικό κυρίως από τη Ρωσία, καθώς και σαουδαραβικό ελαφρύ αργό, αν και οι υψηλές τιμές του τελευταίου έχουν περιορίσει τις μέχρι στιγμής αγορές σε ένα φορτίο τον Απρίλιο.
Τον Μάιο φαίνεται ότι η ΕΛΠΕ θα συνεχίσει τις αγορές σαουδαραβικού αργού και εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει αργό από το Κιρκούκ του Ιράκ, αναφέρει το πρακτορείο. Δηλαδή από την κουρδική κυβέρνηση η οποία έχει πάψει τις εξαγωγές, όμως, λόγω διαφωνιών με την ιρακινή κυβέρνηση.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση η ρωσική αγορά έχει ανοίξει μετά από τέσσερις μήνες που είχε κλείσει λόγω χρεών της Ελλάδας προς την Ρωσία και αυτό είναι το μόνο ενθαρρυντικό στην όλη υπόθεση...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε παρακάτω »

Η φάλαινα beluga και οι μπουρμπουλήθρες

Επιδεικνύει όλα τα ταλέντα της!

Οι εντυπωσιακές αυτές εικόνες τραβήχτηκαν στο θαλάσσιο πάρκο Iwami Seaside Park, που βρίσκεται στην επαρχία Shimane της Ιαπωνίας, όπου φιλοξενούνται φάλαινες beluga.

Οι φάλαινες έχουν μάθει να φτιάχνουν «δαχτυλίδια» αέρα μέσα στο νερό. Γεμίζουν το στόμα τους με αέρα και μετά φυσούν έξω τον αέρα σχηματίζοντας… «τρύπες» στο νερό!

Ο Hiroya Minakuchi, από την Osaka, βούτηξε μαζί τους στο ενυδρείο και τράβηξε τις φωτογραφίες.

«Νομίζω ότι το διασκεδάζει. Από τότε που έμαθε αυτό το κόλπο το κάνει συνέχεια στους επισκέπτες του ενυδρείου. Πιστεύω ότι είναι σπάνιο θέαμα» είπε ο ίδιος.


Πηγή



Δείτε ακόμα .....

Κάβουρας βρήκε καταφύγιο σε σπίτι από Lego
Πολύχρωμα κοτοπουλάκια!
Τα πιο θανατηφόρα ζώα στον πλανήτη!
Οι καλύτερες τοποθεσίες για καταδύσεις
Twitter: Τυπώστε τα μηνύματά σας σε χαρτί υγείας 


Διαβάστε παρακάτω »

Ανιχνευτής ψεύδους! (Βίντεο)















Διαβάστε παρακάτω »

Τα ζώδια των... μεταλλάδων

Διαβάστε παρακάτω »

Παίζει τένις μόνο με τα εσώρουχα! (Βίντεο)

Η Bar Rafaeli έκανε και πάλι το θαύμα της

Το supermodel από το Ισραήλ, Bar Rafaeli πήρε τη ρακέτα της και βγήκε στο γήπεδο φορώντας μόνο τα εσώρουχα.

Ο λόγος ήταν η φωτογράφιση της νέας σειρά εσωρούχων «Under Me» και το concept ένας αγώνας τένις. Το μήνυμα είναι «τα εσώρουχα πρέπει να κολακεύουν το σώμα σου, αλλά όχι να κλέβουν την παράσταση». Απορίας άξιο είναι αν η διαφήμιση πέτυχε το σκοπό της γιατί ο ανδρικός πληθυσμός δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να πάρει τα μάτια του από την σέξι Bar Rafaeli.

Δείτε το βίντεο :

Διαβάστε παρακάτω »

Κάβουρας βρήκε καταφύγιο σε σπίτι από Lego

Ο ερημίτης κάβουρας δεν έχει καβούκι

Σε ένα πολύχρωμο σπίτι από τουβλάκια Lego ζει ο Harry, ο ερημίτης κάβουρας. Ο Harry φιλοξενείται σε ενυδρείο, στο θεματικό πάρκο της Lego για τη «χαμένη Ατλαντίδα» στο Μπέρκσαϊρ της Αγγλίας.

Ο ερημίτης κάβουρας δεν έχει καβούκι, οπότε μετακομίζει σε κοχύλια για να προστατευτεί.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κάβουρες του είδους του, ο Harry δεν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα κοχύλια αλλά προτίμησε να αναζητήσει καταφύγιο σε ένα πολύχρωμο σπιτάκι από Lego.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε στον Harry περισσότερες επιλογές και έτσι δημιουργήσαμε ένα σπιτάκι από Lego αποκλειστικά για εκείνον», δήλωσε η Liane Riley από τη Legoland στο Μπέρκσαϊρ.

«Δεν ξέραμε αν θα μετακόμιζε εκεί, όμως τελικά ο Harry απέρριψε τα κοχύλια και δείχνει πολύ άνετα στο νέο του σπίτι», προσέθεσε.



 
Διαβάστε παρακάτω »

Louise Glover. Ασορτί με το φόρεμα το εσώρουχο

Πόσο μπροστά ήταν! Είχε προβλέψει ότι θα γίνουν... αποκαλυπτήρια

Ροζ το φόρεμα, ροζ και το εσώρουχο. Το μοντέλο Louise Glover φαίνεται πώς είχε «προβλέψει» ότι θα φανεί το εσώρουχό της κι έτσι φρόντισε να είναι ασορτί με το φόρεμά της. Αυτό σημαίνει να βλέπεις το μέλλον!


Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες...

 

* σχόλιο : Αφού το πρόβλεψε ότι θα φανεί ... γιατί δεν το έβγαζε για να μην το δούμε ?
Διαβάστε παρακάτω »

Γερμανικό μουσείο επιστρέφει αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς


Φαίνεται πως οι υποχρεώσεις της Γερμανίας προς τη χώρα μας δεν περιορίζονται μόνο σε αποζημιώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Διαβάστε τη λίστα με τα μνημεία που επιστρέφονται

Οι εκκρεμότητες της χώρας μας με τη Γερμανία δεν είναι μόνο για τα θέματα των οικονομικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, ανοιχτές παραμένουν και οι εκκρεμότητες της επιστροφής αρχαιολογικών θησαυρών που αφαιρέθηκαν βιαίως και παρανόμως από την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της Κατοχής (1941-1944).
Όπως μάλιστα αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη δράση των δυνάμεων της κατοχής είναι η Κρήτη, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Σάμος και η Θεσσαλία.
Πρόσφατα, το 2010, η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών ενημερώθηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο του Pfahlbaumuseum της Γερμανίας, ότι στο συγκεκριμένο μουσείο φυλάσσονται αρχαιότητες, προερχόμενες από την παράνομη ανασκαφή νεολιθικού οικισμού στη Θεσσαλία, η οποία διεξήχθη κατά τη διάρκεια της Κατοχής από τους Γερμανούς.
Η Διεύθυνση επικοινώνησε άμεσα με το εν λόγω Μουσείο και τα αρχαία θα επαναπατρισθούν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή τους, επισημαίνεται στο έγγραφο του κ. Ρέππα.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θυμίζει ότι, τα προηγούμενα χρόνια, εκδόθηκαν δύο εγκύκλιοι από τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων προς τις Εφορείες Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για την καταγραφή των απωλεσθεισών αρχαιοτήτων, καθώς και όσων επαναπατρίσθηκαν.


Από τις απαντήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, διαφαίνεται ότι μικρός μόνο αριθμός αρχαίων επεστράφη. Για τα περισσότερα δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους, αφού δεν υπήρχε η αναγκαία φωτογραφική ή σχεδιαστική τεκμηρίωση.
Από τις επιστροφές, στο έγγραφο του κ. Ρέππα, γίνεται ενδεικτική μνεία στο μαρμάρινο γυναικείο άγαλμα, κλαπέν από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, επιγραφές από την Αμφίπολη, το άγαλμα της Φιλίππης, μια λακωνική κύλικα και τρία κιβώτια με αρχαία από τη Σάμο (Μουσείο Βαθέως), χάλκινος τράγος (μουσείο Θέρμου), ανάγλυφο με παράσταση θράκα ιππέα (Έδεσσα), μαρμάρινη κεφαλή θεραπαινίδος από το επιτύμβιο μνημείο (Παιανία).
Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δια της αρμόδιας Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών επιχείρησε, το 2011, να αποσαφηνίσει ποιες αρχαιότητες έχουν επαναπατρισθεί και να καταγράψει αναλόγως και ποια βυζαντινά/μεταβυζαντινά μνημεία είχαν αρπαγεί ή καταστραφεί.
Οι απαντήσεις των αρμοδίων Εφορειών Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών συγκεντρώθηκαν και δημιουργήθηκε ένας κατάλογος μνημείων, τα οποία είχαν υποστεί λεηλασίες ή καταστροφές.
Στο έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρονται ενδεικτικά:
*Στο νομό Ιωαννίνων, οι πυρπολήσεις των μοναστηριών Μολυβδοσκέπαστου, Κοίμησης Γρεβενιτίου, Αγίου Δημητρίου Γρεβενετίου, Θεοτόκου Ασπραγγέλων, Αγίου Νικολάου Τριστένου, Γεννήσεως Θεοτόκου Τριστένου, Αγίου Αθανασίου Τριστένου, Αγίου Αθανασίου Καστανώνα, Προφήτη Ηλία Δόλιανης, Κοίμησης Θεοτόκου Ανθρακίτη.
*Στο νομό Τρικάλων, το μοναστικό συγκρότημα Μετεώρων, ο Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων, η Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Γκούρας, Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού Δολιανών, Παναγία Λιμποχόβου.
*Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, το Κάστρο Βόνιτσας, η Κοίμηση Θεοτόκου Ακαρνανίας, Γενέσιο Θεοτόκου Ρέθα Βάλτου, Εισόδια Θεοτόκου Μυρτιάς Θέρμου, Παντοκράτορας Αγγελοκάστρου, Γενέσιο Θεοτόκου Κατερινούς, 'Αγιος Συμεών Μεσολογγίου.
Η πλειονότητα των προαναφερθέντων μνημείων αποκαταστάθηκαν μεταπολεμικώς, αναφέρει ο κ. Ρέππας επισημαίνει όμως ότι έχουν αφαιρεθεί εικόνες, χειρόγραφα και εκκλησιαστικά κειμήλια από διάφορες Μονές και ιερούς ναούς: Μονή Ταξιαρχών Γκούρας, Μονή Βελλάς στην Κόνιτσα και Ι.Μ. Ρουσάνου στο Καλπάκι.
Το έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων, το Κατοχικό δάνειο και την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών, διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατίας Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη που είχε καλέσει τα αρμόδια υπουργεία να απαντήσουν αν θα τα διεκδικήσουν άμεσα.
"Η εν προκειμένω εκκρεμότητα υφίσταται και διατηρούμε πάντα το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική εξέλιξή της. Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεων της", ξεκαθαρίζει ο υπουργός και ενημερώνει ότι "η ελληνική κυβέρνηση θα αξιολογήσει την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με τη διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας στην οποία παρενέβη και η χώρα μας, υπό το φως της σταθερής και διαχρονικής θέσης ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό".

Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Οι κατηγορίες της τέχνης

Διαβάστε παρακάτω »

Ανακαλύφθηκαν τα αρχαιότερα ίχνη φωτιάς

Χρονολογούνται πριν από ένα εκατομμύριο χρόνια

 

Ευρήματα μίας διεθνούς ομάδας ερευνητών δείχνουν πως οι πρόγονοί μας μπορεί να χρησιμοποιούσαν φωτιά για να ζεσταθούν και να μαγειρεύουν ήδη πριν από ένα εκατομμύριο χρόνια, δηλαδή περίπου 300.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες.

Η ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον ανθρωπολόγο Μάικλ Τζέιζαν του καναδικού πανεπιστημίου του Τορόντο ανακάλυψε μικροσκοπικά καλοδιατηρημένα ίχνη στάχτης μήκους λίγων χιλιοστών έως λίγων εκατοστών, από κλαδιά, φύλλα και χόρτα, μαζί με οστά ζώων και λίθινα εργαλεία, στο μεγάλο σπήλαιο Γουόντεργουερκ, στην άκρη της ερήμου Καλαχάρι, σε ένα γεωλογικό στρώμα ηλικίας περίπου ενός εκατ. ετών και σε βάθος 30 μέτρων από την είσοδο του σπηλαίου, γεγονός που καθιστά μάλλον απίθανα τα φυσικά αίτια της φωτιάς.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι πολύ πριν τον Homo Sapiens, o Homo Erectus (που εμφανίστηκε πριν από 1,9 εκατ. χρόνια και θεωρείται ο πιθανότερος κάτοικος του νοτιοαφρικανικού σπηλαίου) χρησιμοποιούσε τη φωτιά στην καθημερινή ζωή του.

Ο έλεγχος της φωτιάς από τον άνθρωπο υπήρξε μείζον γεγονός και ορόσημο στην εξέλιξή του, γιατί τόσο το μαγείρεμα της τροφής του, όσο και η κοινωνική συναναστροφή γύρω από τη φωτιά, άνοιξαν νέους δρόμους στον εγκέφαλό του και στον πολιτισμό του.

Επί εκατομμύρια χρόνια οι πρόγονοι των ανθρώπων στην Αφρική έτρωγαν ωμό κρέας και ωμά φυτά, κρύωναν πολύ ιδίως το χειμώνα, ενώ έπρεπε να κοιμούνται στο σκοτάδι υπό το φόβο της επιδρομής των άγριων ζώων. Όλα αυτά άλλαξαν με την χειραγώγηση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον καθηγητή βιολογικής ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ Ρίτσαρντ Ράγκαμ, το μαγείρεμα των τροφών ήταν αυτό που οριστικά διαχώρισε την εξέλιξη των ανθρώπων από εκείνη των γοριλών και των χιμπατζήδων. Οι άνθρωποι μπορούσαν να χωνεύουν πιο εύκολα την τροφή τους και να τροφοδοτούν με μεγαλύτερες ποσότητες ενέργειας τον ενεργοβόρο εγκέφαλό τους, ο οποίος μεγάλωσε σταδιακά και έτσι άρχισε να κάνει διαδοχικά άλματα προόδου.

Τα αρχαία ίχνη φωτιάς έχουν κατά καιρούς δημιουργήσει αντιμαχίες μεταξύ των επιστημόνων, επειδή έχει αποδειχτεί δύσκολο να διακρίνουν ανάμεσα στις φωτιές που είχαν ξεσπάσει με φυσικό τρόπο (π.χ. λόγω πτώσης κεραυνού), από αυτές που είχαν ανάψει οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Έως τώρα τα αρχαιότερα ίχνη φωτιάς είχαν εντοπιστεί στο Ισραήλ και χρονολογούνται πριν από 790.000 χρόνια περίπου, όμως η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι εκτεθειμένη (όχι σπήλαιο) κι έτσι η φωτιά μπορεί να είχε φυσική προέλευση. Οι αρχαιότερες -ευρέως αποδεκτές από τους επιστήμονες- ενδείξεις για φωτιά που χρησιμοποιήθηκε σε μαγείρεμα, χρονολογούνται πριν από 400.000 χρόνια.

Αυτή τη φορά οι ερευνητές αξιοποίησαν τις πιο σύγχρονες μεθόδους ανάλυσης των απομειναριών της φωτιάς και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όντως υπήρξε ανθρώπινο δημιούργημα ήδη πριν από ένα εκατομμύριο χρόνια, κάτι που ως τώρα εθεωρείτο αδύνατο.

Αν και τα νέα ευρήματα στηρίζουν τη θεωρία του Ράγκαμ για την κρίσιμη εξελικτική σημασία της φωτιάς και του μαγειρέματος, και αυτή φορά υπάρχουν αμφισβητήσεις για αυτό τον ισχυρισμό από άλλους σκεπτικιστές επιστήμονες, οι οποίοι ζητούν ήδη περισσότερες αποδείξεις. Κυρίως επιμένουν ότι πρέπει να βρεθούν εξίσου αρχαίες εστίες φωτιάς κατασκευασμένες από ανθρώπους (δεν έχουν ακόμα βρεθεί) και όχι απλώς στάχτες. 


Διαβάστε παρακάτω »

Ο πιο έξυπνος και άτυχος κλέφτης! Δείτε τι προσπάθησε να κλέψει! (Βίντεο)

Χωρίς υπερβολή στο επόμενο video θα δείτε τον πιο έξυπνο αλλά και ταυτόχρονα....

.... πιο άτυχο κλέφτη που έχουμε δει να καταγράφει κάμερα ασφαλείας.




Μόλις ξεκινήσετε να δείτε το video δε θα σας φανεί κάτι περίεργο αλλά στο τέλος σίγουρα θα γελάσετε και θα πείτε ότι πράγματι είναι ευφυής και είχε οργανώσει πολύ καλά την κλοπή! Τον πρόδοσε όμως η εξωτερική κάμερα ασφαλείας του καταστήματος! 

Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε παρακάτω »

Πολύχρωμα κοτοπουλάκια!

Βάφουν τα κοτοπουλάκια χρωματιστά !


Την οργή των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων έχει προκαλέσει η νέα «μόδα» μικρά κοτόπουλα να χρωματίζονται! Τα άτυχα πουλιά «βάφονται» είτε με χρωστικές ουσίες που εγχέονται στο αυγό είτε με χρωματιστά σπρέι με τα οποία ψεκάζονται μόλις βγουν από το αυγό. 
Λίγες εβδομάδες αργότερα, καθώς τα πουλιά ρίχνουν τα πρώτα τους φτερά, το χρώμα φεύγει.  Σε περίπου τις μισές από τις ΗΠΑ η πρακτική αυτή έχει ήδη απαγορευτεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εξαιρέσεις όπως η Φλόριντα που πρόσφατα κατάργησε νόμο 45 ετών που απαγόρευε το χρωματισμό ζώων.  


Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων λένε πως η πρακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα τα ζώα να στρεσάρονται, να πωλούνται σε πολύ μικρή ηλικία και τελικά ο κόσμος να τα πετά σαν σκουπίδια.


Πτηνοτρόφος που μίλησε στους «New York Times» παραδέχτηκε πως η βαφή των κοτόπουλων γίνεται για έξτρα κέρδος αλλά υποστήριξε πως τα ίδια δεν βλάπτονται. «Τα πουλιά ψεκάζονται με ένα πολύ καλό σπρέι κι αυτό γίνεται πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε θάλαμο εκκόλαψης και στεγνώνουν πολύ γρήγορα, δεν τα βλάπτει καθόλου», είπε...
 



Δείτε ακόμα .....

Τα πιο θανατηφόρα ζώα στον πλανήτη!
Οι καλύτερες τοποθεσίες για καταδύσεις
Twitter: Τυπώστε τα μηνύματά σας σε χαρτί υγείας
«Γκατζετάκια» για πλούσιους! Τα 8 πανάκριβα πράγματα που θα αγοράσεις αν πλουτίσεις ξαφνικά...
Μωρό γεννήθηκε «στεγνό» από αίμα και επέζησε


Διαβάστε παρακάτω »