Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πως θα ήταν ο κόσμος αν ο Aϊνστάιν ήταν τεμπέλης;

Δείτε τι θα γινόταν αν ο Aϊνστάιν ήταν «τεμπέλης»!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως θα ήταν ο κόσμος, αν ο Aϊνστάιν ήταν τεμπέλης;

-Δεν θα είχαμε bar codes

-Δεν θα υπήρχαν ανιχνευτές καπνού και δεν θα είχαν τελειοποιηθεί τα συστήματα πυρασφάλειας

-Δεν θα βλέπαμε καθαρά την ώρα στα ηλεκτρονικά ρολόγια, διότι οι φωτοδίοδοι (LED) δεν θα είχαν ανακαλυφθεί. 4. Δεν θα είχαμε e-mail διότι το ίντερνετ θα ήταν στα σπάργανα

-H τεχνολογία GPS δεν θα υπήρχε

-Δεν θα γνωρίζαμε ότι ο ήλιος αποτελείται από υδρογόνο, αλλά από σίδηρο

-Δεν θα μπορούσαμε να υπολογίσουμε τις τιμές οψιόν σε παράγωγα προϊόντα

-Δεν θα είχαμε DVD.

-Στο Star Wars ο Luke θα ξέμενε από... σφαίρες

-Δεν θα είχαμε τηλεχειριστήρια για να κάνουμε ζάπινγκ στην τηλεόραση

-Θα πιστεύαμε ότι στον Άρη ζουν Kάστορες...

-Δεν θα είχαμε ρομποτικά διαστημόπλοια

-Δεν θα είχαμε καλά φάρμακα

-Δεν θα υπήρχαν σαρωτές PET για εξετάσεις εγκεφάλου

Όλα αυτά γιατί ...

1. Tα λέιζερ που διαβάζουν τα bar – code των προϊόντων είναι στενές δέσμες φωτονίων. Tο 1917 ο Aϊνστάιν περιέγραψε έναν τρόπο παραγωγής φωτονίων.

2. Tα φωτόνια του ηλιακού φωτός ελευθερώνουν ηλεκτρόνια από ημιαγωγούς. Mε την εφαρμογή ηλεκτρικού πεδίου, τα ηλεκτρόνια επιταχύνονται και παράγουν ρεύμα.

3. Oι διατάξεις συζευγμένου φορτίου μετατρέπουν τα εισερχόμενα φωτόνια σε ηλεκτρόνια και στη συνέχεια δημιουργούν ψηφιακές εικόνες βάσει του φορτίου κάθε pixel.

4. H εργασία του Aϊνστάιν πάω στην τυχαία κίνηση των μορίων επιτρέπει στους επιστήμονες να ελέγχουν τις χημικές αντιδράσεις κατά την παραγωγή νέων ενώσεων.

5. Oι εξισώσεις του Aϊνστάιν αποτέλεσαν το υπόβαθρο του μοντέλου Black-Schols, το οποίο επιτρέπει στους χρηματιστές να προβλέπουν τις μελλοντικές διακυμάνσεις των χρηματαγορών.

6. Για τον συγχρονισμό των δορυφόρων GPS πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σχετικά φαινόμενα: η ταχύτητα των δορυφόρων προκαλεί διαστολή του χρόνου συγκριτικά με τους επίγειους δέκτες, στο ύψος όπως όπου βρίσκονται η βαρύτητα κάνει το χρόνο να κυλά πιο γρήγορα...

7. Aν και άλλοι επιστήμονες διέσπανα το άτομο, η περιβόητη εξίσωση του Aϊντάιν ήταν αυτή που έδειξε ότι αυτό είναι εφικτό:πολλαπλασιάζοντας ακόμη και μικρή ποσότητα ύλης με τον αριθμό 9X108(το c2), η ενερχεια που εκλεύτεται είναι τεράστια.

8. Pαδιενεργά άτομα εγχέονται στο σώμα των ασθενών και διασπώνται στον εγκέφαλο εκπέποντας ακτίνες γ ανιχνεύοντας αυτές τις ακτίνες, η σκευή σάρωσης δείχνι ποια τμήματα του εγκεφάλου παραμένουν ενεργά.

9. Στον Aϊνστάιν οφείλεται η αρχή της λειτουργίας της φωτοδιόδου LED, στην οποία στηρίζεται η λειτουργία των καντράν των ηλεκτρονικών ρολογιών και των τηλεχειριστηρίων τηλεόρασης κλπ.

10. Aν δεν υπήρχε το λέιζερ, τα δεδομένα του ίντερνετ θα διακινούνταν μέσω χάλκινων σιρμάτων...

11. O Aϊνστάιν ανακάλυψε ότι η φαινομενικά τυχαία κίνηση των μορίων γύρης μέσα στο νερό προκαλείται από τις συγκρούσεις με τα μόρια του νερού καθώς αυτά αναπηδοών όπως οι μάλες του φλίπερ. Oι σχέσεις που περιγράφουν τις διακυμάνσεις της τιμής μιας μετοχής προέκυψαν απροσδόκητα από αυτές τις εξισώσεις.

12. Oι ανιχνευτές καπνού περιέχουν το ραδιενεργό στοιχείο Aμερίκιο 241, το οποίο διασπάται σύμφωνα με την εξίσωση E=mc2. H ακτινοβολία που εκλύεται ιονίζει τα μόρια του αέρα, δημιουργώντας ένα ηλεκτρικό πεδίο που είναι ευαίσθητο στην παρουσία καπνού.

13. Yποτίθεται ότι είχαν παρατηρηθεί ποτάμια στον Άρη. Δηλαδή νερό, δηλαδή ζωή, δηλαδή... Kάστορες...

14. Tο ηλιακό φως απελευθερώνει στις φωτοβολταϊκές κυψέλες ηλεκτρόνια. Mε προσανατολισμένη κίνησή τούς παράγεται ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι ηλεκτροδοτούνται σήμερα τα ρομποτικά διαστημόπλοια.

Tι περιμένουμε στο μέλλον. Oι ανακαλύψεις του Aϊνστάιν έχουν ετοιμάσει το έδαφος για:

1. Hθμοί Brown. Aυτές οι μικροσκοπικές συσκευές θα λειτουργούν ως μοριακοί επιλογείς, διαχωρίζοντας για παράδειγμα τους ιούς από τα υπόλοιπα συστατικά του αίματος με κριτήριο το μέγεθός τους. Πρόκειται για εφαρμογή της κίνησης Brown.

2. Σπιν-ηλεκτρονική. H σχετικότητα α μπορούσε να μας παράσχει μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ, επιτρέποντας την αποθήκευση δεδομένων στον προσανατολισμό του ηλεκτρονίου (ο οποίος μπορεί να πάρει πολλές τιμές) και όχι στο φορτίο του, το οποίο μπορεί μόνο να πάρει θετικό ή αρνητικό.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Photoshop: Όταν ο Μπαλοτέλι πανηγυρίζει!


Ο Μάριο Μπαλοτέλι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρόκρισης της Ιταλίας στον τελικό του Euro 2012 καθώς σκόραρε δύο φορές στον ημιτελικό με τη Γερμανία και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 2-1.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα όχι μόνο για τα δύο τέρματα που σημείωσε, αλλά και για τον πανηγυρισμό του μετά το δεύτερο γκολ που πέτυχε, όταν έβγαλε την μπλούζα του επιδεικνύοντας τους μύες του.

Τα αποτελέσματα με την... βοήθεια του Photoshop τα βλέπετε στις φωτογραφίες!



Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Γιώργος Χρονάκης: Ένας 24χρονος Έλληνας σχεδίασε το αυτοκίνητο του 2025!


Ο Γιώργος Χρονάκης από μικρό παιδί όταν τον ρωτούσες τι ήθελε να γίνει, απαντούσε σχεδιαστής αυτοκινήτων!

Σήμερα όχι μόνο ζει το όνειρο του αλλά συγκαταλέγεται πλέον και στα κορυφαία ταλέντα του κόσμου!

Τι κι αν δεν υπήρχε αντίστοιχη Πανεπιστημιακή σχολή στην Ελλάδα. Τι κι αν υπήρχαν μόνο δύο τέτοιες στον κόσμο, μια στην Αμερική κι άλλη μία στη Βρεττανία.

Τι κι αν έπρεπε να διαπρέψεις σ΄αυτό το ανταγωνιστικό πεδίο για να έχεις ελπίδα να στεριώσεις.
Όπως αναφέρει το cretalive.gr, o 24χρονος Γιώργος ούτε στιγμή δεν το σκέφτηκε, γι΄αυτό και παράτησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου σπούδαζε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, για να ζήσει το όνειρο του.

Φοίτησε στην Αγγλία και στο φημισμένο COVENTRY UNIVERCITY ART END DESIGN και όχι μόνο ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του πριν μερικές εβδομάδες αλλά διέπρεψε κιόλας.

Φέτος στον ετήσιο διαγωνισμό που αθλοθετούν για τους αποφοίτους οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ο νεαρός φοιτητής κατέκτησε την πρώτη θέση σχεδιάζοντας για λογαριασμό της Βρεττανικής ASTON MARTIN το πιο λειτουργικό, πιο ανταγωνιστικό και πιο αρμονικά συνδεδεμένο με την παράδοση της χώρας στην οποία απευθύνεται αυτοκίνητο, για την επόμενη 25ετία.

Και όταν το αυτοκίνητο που σχεδιάζεις απευθύνεται στους ιδιαίτερα απαιτητικούς και σφόδρα ανταγωνιστικούς Γιαπωνέζους, το βραβείο...έχει την αξία του.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Οι σκίουροι που πετούν! (Φώτο)


Ίσως να μην είναι  ευρέως γνωστό αλλά κάποιοι σκίουροι έχουν την δυνατότητα να πετούν.

Κινούνται από κλαδί σε κλαδί με φοβερή ταχύτητα ενώ απλώνοντας τα πόδια τους δημιουργούν κάτι  σαν φτερά.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από τους νυκτόβιους σκίουρους.



Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Σαλιγκάρι κάνει ντους! (Βίντεο)


Το βίντεο με το... σαλιγκάρι που απολαμβάνει ένα δροσερό «ντους» κάνει το γύρο του κόσμου και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα της ημέρας.

Δείτε το και θα καταλάβετε το λόγο...


Πηγή
Διαβάστε παρακάτω »

Αιγύπτιος έψαχνε πορνό στο ίντερνετ και βρήκε ακατάλληλο βίντεο της γυναίκας του!

Έψαχνε πορνό στο ίντερνετ και βρήκε ακατάλληλο βίντεο της γυναίκας του

Τον χειρότερο εφιάλτη του έζησε ένας άνθρωπος από την Αίγυπτο...

Ο Ράμανταν, που ζει σε επαρχία της Αιγύπτου, αναζητούσε κάποια ταινία με πορνογραφικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Ξεκίνησε να βλέπει μια ταινία όταν ξαφνικά είδε μπροστά στα μάτια του τη γυναίκα του να πρωταγωνιστεί σε μια!

Η γυναίκα, αρκετά πιο νέα απ'αυτό, αρνήθηκε στην αρχή τα πάντα, μετά όμως αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι ήταν όντως αυτή η πρωταγωνίστρια, και  είχε γυρίσει την ταινία με έναν πρώην σύντροφό της.

Ο άντρας όμως έψαξε και βρήκε ότι η γυναίκα είχε πρωταγωνιστήσει σε συνολικά 11 ταινίες ερωτικού περιεχομένου!

Τοπική εφημερίδα που αναφέρει το περιστατικό, φιλοξενεί δηλώσεις του, και αν και ο ίδιος στην αρχή ήταν αποφασισμένος για διαζύγιο τώρα έχει δεύτερες σκέψεις λόγω των παιδιών τους...

Πηγή
Διαβάστε παρακάτω »

Οι 10 πιο μολυσμένες χώρες του κόσμου

Οι 10 πιο μολυσμένες χώρες του κόσμου

Ποιες χώρες είναι οι πιο μολυσμένες από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα;

Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έκανε σχετική μελέτη και δημοσίευσε τη λίστα με τις πιο μολυσμένες χώρες.

Δείτε τις με σειρά από την πιο μολυσμένη στην λιγότερο...

1) Νότιος Αφρική

2) Ουζμπεκιστάν

3) Τρινιντάντ και Τομπάγκο

4) Τουρκμενιστάν

5) Βοσνία - Ερζεγοβίνη

6) Ιράκ

7) Αυστραλία

8) Συρία

9) Ιορδανία

10) Καζακστάν

Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Βουντού έφεραν τη νίκη της Ισπανίας στο Euro 2012


Η εκπληκτική εμφάνιση της εθνικής Ισπανίας στον τελικό του Euro 2012 κατά της εθνικής ομάδας της Ιταλίας δεν οφείλεται απλά στην απόδοση των παικτών, ούτε στους χιλιάδες Ισπανούς φιλάθλους που εμψύχωναν την ομάδα από τις κερκίδες.

Μερικές ώρες πριν από τον τελικό, στο κέντρο της Μαδρίτης βρισκόταν σε εξέλιξη μια τελετή βουντού. Ο ιερέας, ένας Κουβανός, περιστοιχισμένος από κούκλες βουντού και φυλαχτά, καλούσε τα πνεύματα για να δώσουν δύναμη στους Ισπανούς παίκτες και να φέρουν τη νίκη.

Ο ιερέας βουντού Φρανκ Άλφαρο προσεύχεται στο θεό Όρουλα. Μια ιέρεια ανάβει κεριά και ρίχνει κάρτες που μοιάζουν με ταρώ. Μετά, βάζει καρφίτσες σε ένα κερί που έχει το σχήμα ανθρώπου και πάνω του έχει τη φωτογραφία του Ιταλού τερματοφύλακα, Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Αφού η Λούρδες Κούμπα ρίξει κατάρες στον Μπουφόν, καίει φωτογραφίες άλλων Ιταλών παικτών σε «μαγικές» φλόγες.

«Ανάβουμε φωτιές για να μην βλέπουν τίποτα (οι Ιταλοί), να τους τυφλώσουμε για να μην μπορούν να δουν την μπάλα και να κερδίσει η Ισπανία», λέει η ιέρεια.

Εκ του αποτελέσματος, η μαύρη μαγεία ίσως έδωσε λίγη παραπάνω ώθηση στα πόδια των «φούριας ρόχας»...


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »