Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Color Run: Ο Μαραθώνιος της χαράς!


To τρέξιμο και οι φιλανθρωπίες είναι δύο δραστηριότητες εξαιρετικά διαδεδομένες και αγαπητές στο δυτικό ημισφαίριο, ωστόσο όχι εξίσου δημοφιλείς στην ανατολική πλευρά του πλανήτη, εκεί όπου, γενικότερα μιλώντας βεβαίως, οι ανθρωπολόγοι έχουν αναγνωρίσει ότι επικρατεί μια τύπου «ραχάτ»* νοοτροπία – ή εν πάση περιπτώσει, συνήθεις είναι άλλου τύπου δραστηριότητες ανάμεσα στους πολίτες όπως ο καφές, η ηλιοθεραπεία, η κουβεντούλα και η ταβερνούλα.

Στο εξωτερικό όμως συχνά οργανώνονται «μίνι μαραθώνιοι», ( 5 έως 15 χλμ.) για φιλανθρωπικούς σκοπούς, και με ένα ασυνήθιστο χαρακτηριστικό ώστε να προσελκύουν την προσοχή και τη συμμετοχή του κόσμου: Κάτι τέτοιο είναι το Color Run, όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών συγκεντρώνονται για να «τρέξουν» για πέντε χιλιόμετρα, κατά τη διάρκεια των οποίων «λούζονται» με…χρώμα! Δείτε φωτό:

*ραχατλής ο (ουσιαστικό)[ετυμ.: από το τουρκικό "ραχάτ"(ραχάτι) = ο τεμπέλης, συνώνυμα: χουζούρης, χουζουρλής.


Το λουτρό του χρώματος γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στη λήξη κάθε χιλιομέτρου τους δρομείς περιμένουν δεκάδες εθελοντές με τις μπογιές (μέσα σε μπουκάλια μουστάρδας) ανα χείρας. Κάθε ένας που εμφανίζεται, βομβαρδίζεται με χρώμα!


Οι συμμετέχοντες αθλούνται αλλά ταυτόχρονα διασκεδάζουν με την καρδιά τους λουσμένοι στα χρώματα, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ, πράσινο και μπλε.


Καταδιασκεδάζει ο κόσμος με το “Color Run”!


Τρελλαίνονται από τη χαρά τους όσοι συμμετέχουν στο “Color Run”!


Τα χρώματα είναι 100% φυσικά και ασφαλή. Τρώγονται κιόλας (από βαμμένο άμυλο καλαμποκιού), αλλά οι διοργανωτές προειδοποιούν ότι έχουν πολλές θερμίδες!


Το Color Run ξεκίνησε το 2011 και μέσα σε ένα χρόνο έγινε τόσο δημοφιλές, που διοργανώθηκε σε 30 Πολιτείες της Αμερικής αλλά και στην Αυστραλία


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »