Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Η νέα εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου

Η νέα εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου χαρακτηρίζεται από λιτές γραμμές και τον εμβληματικό σταυρό της ελληνικής σημαίας που αποτυπώνεται ανάγλυφα σε όλο το μήκος του μπροστινού μέρους της φανέλας.

alt
Η εντός έδρας (λευκή) εμφάνιση διατηρεί τα κλασικά χρώματα του λευκού και του μπλε, ενώ για πρώτη φορά η εκτός έδρας (μπλε) εμφάνιση περιλαμβάνει τρία χρώματα: το βαθύ μπλε και το λευκό που πλαισιώνονται από το γαλάζιο. 
alt
Ένα ακόμη αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό σχεδίασης είναι η χαραγμένη φράση «UEFA EURO CHAMPIONS 2004», στο πίσω μέρος της λαιμόκοψης της φανέλας που σηματοδοτεί τη σημαντικότερη έως σήμερα επιτυχία της Εθνικής μας!
alt
Τεχνολογίες αιχμής της adidas στις νέες εμφανίσεις της Εθνικής Ομάδας
Φέτος οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της ελαστικής TECHFITκαι της κλασικής Formotion φανέλας, ώστε κάθε αθλητής να χρησιμοποιεί την εμφάνιση που ταιριάζει καλύτερα στο προσωπικό του αγωνιστικό στυλ.
Το TechfitPowerweb είναι ένα πρωτοποριακό ελαστικό ύφασμα, το οποίο προσφέρει στους αθλητές όλα τα πλεονεκτήματα μίας ελαστικής φανέλας. Ενισχύει την ισορροπία και τη σωστή στάση του σώματος, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τις συσπάσεις των μυών διατηρώντας περισσότερη ενέργεια στο σώμα, ενώ παράλληλα βοηθάει τους αθλητές να επιτύχουν τη μέγιστη απόδοση της δύναμης τους, καθώς και εκρηκτικές επιταχύνσεις στη διάρκεια του αγώνα.
alt
Η πρωτοποριακή τεχνολογία Formotion™ προσφέρει στους αθλητές ασύγκριτη εφαρμογή, μέγιστη άνεση και ελευθερία κινήσεων διαθέτοντας χαρακτηριστικά όπως: τρισδιάστατο σχεδιασμό που χαρίζει φυσική κίνηση σε απόλυτη αρμονία με το σώμα του αθλητή, διαφορετικούς συνδυασμούς υφασμάτων που προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και ειδικές ραφές που μειώνουν δραματικά τις τριβές κατά τη διάρκεια της έντονης δράσης.
alt
Τόσο η TECHFIT όσο και η Formotion™ φανέλα αξιοποιούν την τεχνολογία Climacool® της adidas, η οποία μέσω ειδικών υφασμάτων τοποθετημένων σε καίρια σημεία εφίδρωσης του σώματος εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ροή αέρα και επιτρέπει στον αθλητή να παραμένει στεγνός και άνετος, μεγιστοποιώντας το επίπεδο της απόδοσης του.
adidas και UEFA EURO 2012™
Ως Επίσημος Χορηγός και Προμηθευτής Υλικού του UEFA EURO 2012™, η adidas προμηθεύει τη διοργάνωση με την επίσημη μπάλα των αγώνων -την Tango 12- και τον απαραίτητο εξοπλισμό για όλους τους συντελεστές των αγώνων, διαιτητές, εθελοντές, ball kids και τα παιδιά που συνοδεύουν τους παίκτες κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.
Στη φετινή διοργάνωση η adidas θα δώσει δυναμικά το παρόν ντύνοντας έξι από τις δεκαέξι ομάδες που προκρίθηκαν στο UEFA EURO 2012™, οι οποίες είναι: η κάτοχος του τίτλου Ισπανία, η οικοδέσποινα Ουκρανία, η Δανία, η Γερμανία, η Ρωσία και βέβαια η Ελλάδα, καθιστώντας την ως την εταιρεία που ντύνει τις περισσότερες ομάδες της διοργάνωσης.
alt
adidas Football
Η παρουσία της adidas είναι έντονη σε κάθε ποδοσφαιρικό χώρο από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου μέχρι τις μεγαλύτερες Ποδοσφαιρικές Οργανώσεις της FIFA και της UEFA. Η πλέον αυθεντική και ταυτόχρονα πρωτοποριακή εταιρία ποδοσφαιρικού εξοπλισμού έχει συνεργασία με τις κορυφαίες Εθνικές Ομάδες, συλλόγους και παίκτες παγκοσμίως. Για την adidas, οι συνεχείς έρευνες και ειδικότερα η γνώμη των ποδοσφαιριστών και η στενή συνεργασία μαζί τους οδήγησε σε πολύ σημαντικές καινοτομίες στα παπούτσια και στα υφάσματα με αποτέλεσμα να αναγνωριστεί παγκοσμίως ως η Νο 1 εταιρία στο ποδόσφαιρο.
alt




































Διαβάστε παρακάτω »

Αυτό το ήξερες ; Το παπάκι (@) και ιστορία του!



Με τη λέξη “παπάκι”αναφερόμαστε στο σύμβολο @ που συνοδεύει κάθε διεύθυνση ηλεκτρονικούταχυδρομείου. Ποιά η ιστορία του @ και πώς το αποκαλούν σε άλλες χώρες;

Το 1972, ο Raymond Samuel Tomlinson, προγραμματιστής στοεπάγγελμα, έστειλε το πρώτο ηλεκτρονικό μήνυμα, γνωστό σήμερα ως emailχρησιμοποιώντας το σύμβολο @, για να δείξει τη θέση του παραλήπτη. Μέχρι τότετα ηλεκτρονικά μηνύματα μπορούσαν να σταλούν σε χρήστες που χρησιμοποιούσαν τονίδιο υπολογιστή. Ο Tomlinson, που χρησιμοποίησε μια πρότυπη συσκευή τηλετύπου,κατάλαβε ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει ένα σύμβολο που θα διέφερε από το όνομαώστε να μην υπάρξει καμία σύγχυση. Εντούτοις, πριν το σύμβολο αποκτήσει αυτήντην ιδιότητα στα πληκτρολόγια γραφομηχανών στο 1880 και αργότερα σταπληκτρολόγια QWERTY της δεκαετίας του ‘40, το @ είχα μια μεγάλη ιστορία τηςχρήσης του σε όλο τον κόσμο.
Οι γλωσσολόγοι διχάζονται ως προς το πότε εμφανίστηκε αρχικά το σύμβολο. Πολλέςθεωρίες έχουν ακουστεί σχετικά με την προέλευση του.

* 6ος ή 7ος αιώνας. Μοναχοί το χρησιμοποιούσαν για να γράφουν γρηγορότερα τηλέξη ad (at στα λατινικά)

* Χρησιμοποιήθηκε από εμπόρους για να προσδιορίσουν την έννοια του “το κάθεένα” δηλαδή η έκφραση 10 μήλα @ 1€ υποδηλώνει συνολικό κόστος 10€, ενώ ηέκφραση 10 μήλα at 1€ υποδηλώνει συνολικό κόστος 1€.

* Προέρχεται από το ελληνικό ανά

* Τελευταία ένας καθηγητής Ιστορία στην Ιταλία, ανακάλυψε έγγραφα του 14ουαιώνα που εμφάνιζε το @ σα μονάδα μέτρησης.

Στα Αγγλικά το @ είναι η συντομογραφία του “at”, αλλά σε άλλες χώρες, έχειεντελώς διαφορετικό όνομα.


Δείτε μερικά από τα ονόματα του @ σεάλλες χώρες…

Αφρική Ουρά πιθήκου
Βοσνία, Σερβία, Κροατία Αναφέρονταισ’αυτό ως Crazy I
Χονγκ Κονγκ Εχει την ίδια έννοιαόπως και στα αγγλικά
Ισπανία, Καναλονία, ΠορτογαλίαΤο ονομάζουν arrova, μία μονάδα μέτρησης βάρους
Δανία Σύμβολο άλφα, ή προβοσκίδαή ουρά γουρουνιού
Κάτω χώρες Ουρά πιθήκου
Γαλλία Σαλιγκάρι
Γερμανία Ουρά πιθήκου
Ελλάδα Παπάκι
Ουγγαρία Σκουλήκι
Ιταλία Σαλιγκάρι
Ιαπωνία Σύμβολο α
Κινέζικα Ποντίκι
Νορβηγία Ουρά γουρουνιού
Πολωνία Μαϊμού
Ρουμανία Την ίδια έννοια όπωςκαι στα Αγγλικά “at”
Ρωσία Σκυλάκι
Σουηδία Προβοσκίδα
Τουρκία Αυτί



bloggertips.gr


Διαβάστε παρακάτω »

Μεσαιωνικό μενταγιόν στην κοιλιά ενός καρχαρία



Ένα μεσαιωνικό μενταγιόν που πιστεύεται ότι είναι του11ου αιώνα βρέθηκε μέσα στην κοιλιά ενός μωρού καρχαρία στη νότια Μαλαισία,σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα.
 Το μενταγιόν έχει από τη μία του όψηχαραγμένη τη μορφή μιας γυναίκας και από την άλλη έναν σταυρό με την επιγραφήANTONII. Βρέθηκε χθες Τρίτη από μια νοικοκυρά την ώρα που καθάριζε το ψάρι γιανα το βράσει.

Το μενταγιόν φέρεται ότι φορούσαν πορτογάλοι στρατιώτες, για να έχουν τη θεϊκήπροστασία, και είχαν αποικήσει τη Μαλαισία το 1511.

Η 47χρονη Σουσίλα Μενόν, κάτοικος της πόλης Κλεμπάνγκ, περίπου 120 χιλιόμετρανοτίως της Κουάλα Λουμπούρ, είπε ότι καθάριζε τον καρχαρία που είχε αγοράσειαπό την αγορά ψαριών όταν είδε το μενταγιόν μέσα στο στομάχι του.

Τόνισε ότι ο σύζυγός της αποφάσισε να μη φάνε το ψάρι καθώς πιστεύει ότι τομενταγιόν μπορεί να έχει θρησκευτική αξία.

"Ο σύζυγός μου αισθάνεται ότι είναι ευλογία για την οικογένειά μας ναέρχεται στο σπίτι μας ένα μενταγιόν από τα βάθη της θάλασσας. Θα το δοξάζουμεπάντα", δήλωσε στην εφημερίδα Star.



newsit.gr

Δείτε ακόμα .....

«Ζωντάνεψαν» απολιθωμένο δάσος 300 εκατ. ετών
Παγωμένο λουλούδι ανθίζει μετά από 30.000 χρόνια
Επέζησε για δύο μήνες σε ένα αυτοκίνητο θαμμένο στο χιόνι
Ένα σπίτι από... χαρτονομίσματα!
Γυμνός ομαδικός γάμος στη Τζαμάικα!


Διαβάστε παρακάτω »

«Ζωντάνεψαν» απολιθωμένο δάσος 300 εκατ. ετών


Ένα τροπικό δάσος ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών, που διατηρήθηκε κάτω από στρώμα τέφρας μετά από έκρηξη ηφαιστείου στη σημερινή βόρεια Κίνα, ανακάλυψαν οι επιστήμονες.
Ο Δρ. Hermann Pfefferkorn, καθηγητής Παλαιοβοτανολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, συνεργάστηκε με τρείς Κινέζους ερευνητές για την «αναβίωση» του απολιθωμένου δάσους, που είχε καλυφθεί στο μεγαλύτερο μέρος του με ηφαιστειακή τέφρα.
Οι ερευνητές, που πιστεύουν ότι οι εκρήξεις του ηφαιστείου διήρκεσαν μόνο μερικές ημέρες με αποτέλεσμα ορισμένα από τα φυτά να διατηρηθούν σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι σήμερα, βρήκαν στο απολιθωμένο δάσος, σε έκταση ενός χιλιομέτρου, δέντρα με τα φύλλα τους, κλαδιά και κορμούς.
Ειδικότερα εντόπισαν έξι ομάδες φυτών, από χαμηλές φτέρες μέχρι δέντρα ύψους 24,3 μέτρων, τα οποία έχουν εξαφανιστεί.
«Έχει διατηρηθεί εκπληκτικά. Βρίσκαμε ένα κλαδί με τα φύλλα ανέπαφα και μετά το επόμενο κλαδί και μετά τον κορμό του δέντρου. Είναι πραγματικά συναρπαστικό», δήλωσε ο Δρ. Hermann Pfefferkorn.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences».
Οι ερευνητές, που συνεργάστηκαν με τον ζωγράφο Ren Yugao για την αναβίωση του απολιθωμένου δάσους, εκτιμούν ότι τα ευρήματά τους θα αποτελέσουν τη βάση για μελλοντικές ανακαλύψεις.


econews.gr

Δείτε ακόμα .....

Παγωμένο λουλούδι ανθίζει μετά από 30.000 χρόνια
Επέζησε για δύο μήνες σε ένα αυτοκίνητο θαμμένο στο χιόνι
Ένα σπίτι από... χαρτονομίσματα!
Γυμνός ομαδικός γάμος στη Τζαμάικα!





Διαβάστε παρακάτω »

Το μπιφτέκι του μέλλοντος !


Από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα είναι τα κοινά μπιφτέκια που τρώγαμε έως σήμερα και θα συνεχίσουμε ίσως να τρώμε για μερικά ακόμη χρόνια. Το μπιφτέκι του μέλλοντος, όμως, το οποίο αυτή την περίοδο «μαγειρεύεται» σε εργαστήριο της Ολλανδίας, θα είναι από βλαστοκύτταρα.

Ο δρ Μαρκ Ποστ από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ αγωνιά πάνω από 3.000 λεπτές λωρίδες βόειου μυϊκού ιστού: αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται σε δοκιμαστικούς σωλήνες, στη συνέχεια θα αναμειχθούν με αίμα και τεχνητό λίπος και έως τον Οκτώβριο θα δώσουν το πιο ακριβό - εργαστηριακό - μπιφτέκι του κόσμου. «Το σχέδιο είναι να ζητήσουμε από τον διάσημο βρετανό μάστερ σεφ Χέστον Μπλούμενταλ να το μαγειρέψει», είπε με περίσσεια υπερηφάνεια ο Ποστ στο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο του Βανκούβερ στον Καναδά.
Αν το πείραμα του ολλανδού γιατρού και επικεφαλής του Τμήματος Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ πετύχει και επιτευχθεί για πρώτη φορά η παραγωγή συνθετικού κρέατος - πράγμα για το οποίο ο ίδιος δηλώνει απολύτως βέβαιος -, το κέρδος θα είναι τριπλό: εκτός από το πρόβλημα σίτισης, στο οποίο θα δοθεί οριστική λύση, θα μειωθούν σημαντικά οι εκτροφές ζώων και κατά συνέπεια θα ωφεληθεί το περιβάλλον. Από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η παγκόσμια παραγωγή κρέατος έχει πενταπλασιαστεί. Βάσει ενός πρόχειρου υπολογισμού, αυτή τη στιγμή στον πλανήτη διαβιούν περίπου ένα δισεκατομμύριο χοίροι, 1,3 δισεκατομμύριο αγελάδες και 15 δισεκατομμύρια κοτόπουλα, τα οποία συμβάλλουν στην παραγωγή αερίων του θερμοκηπίου.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Εκτός όμως από τον παράγοντα περιβάλλον (η παραγωγή συνθετικού κρέατος υπολογίζεται ότι θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών έως και κατά 60%) ή ενδεχομένως τα φιλοζωικά αισθήματα αρκετών, εξηγεί ο Ποστ, η σημερινή μορφή παραγωγής κρέατος σε βάθος χρόνου θα είναι «ανεπαρκής». «Σε 40 χρόνια η κατανάλωση κρέατος θα διπλασιαστεί. Αν λοιπόν δεν κινητοποιηθούμε, θα γίνει είδος πολυτελείας. Από το σύνολο των φυτικών πρωτεϊνών που προσλαμβάνουν οι χοίροι και τα βοοειδή μόνο το 15% μετατρέπεται σε ζωικές πρωτεΐνες. Αν μπορέσουμε να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό στο 50%, θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο άλμα μπροστά», εξηγεί.
Το μπιφτέκι του Ποστ γεννιέται από ένα βλαστοκύτταρο μέσα στον οργανισμό του βοοειδούς. Οταν το ζώο σφαγιάζεται, τα βλαστοκύτταρα αφαιρούνται και καλλιεργούνται στο εργαστήριο. Στη συνέχεια τρέφονται με αμινοξέα, πρωτεΐνες, λιπίδια, ορμόνες και σάκχαρα ώσπου να πάρουν τη μορφή υπόλευκων λεπτών λωρίδων μυϊκού ιστού, μήκους περίπου δύο εκατοστών, πλάτους ενός εκατοστού και πάχους ενός χιλιοστού - φανταστείτε τα σαν καλαμάρια. Και όπως σε κάθε φυσιολογικό οργανισμό οι μύες δομούνται γύρω από τους τένοντες και ασκούνται, έτσι ακριβώς σφίγγουν και τεντώνονται διαρκώς οι μύες στο εργαστήριο του Ποστ - με ηλεκτρική υποστήριξη, ασφαλώς.

ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ. Το μόνο πρόβλημα μέχρι στιγμής στο μπιφτέκι στο οποίο οι επιστήμονες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για την εν μέρει σωτηρία του κόσμου είναι το κόστος παρασκευής, που αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 250.000 ευρώ - τα έξοδα του πειράματος καλύπτει πλούσιος χορηγός που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του. Μόλις όμως η τεχνική γίνει ευρέως γνωστή και αρχίσει να εφαρμόζεται, υποστηρίζει ο Ποστ, η μέθοδος θα βελτιωθεί και το κόστος θα είναι πιο προσιτό.


 on-news
 ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε παρακάτω »

Παγωμένο λουλούδι ανθίζει μετά από 30.000 χρόνια


Το αρχαίο φυτό Στενόφυλλη Σιληνή (Silene stenophylla) κατάφεραν να αναστήσουν Ρώσοι επιστήμονες, χρησιμοποιώντας σπόρους που θάφτηκαν πριν 30.000 χρόνια από σκίουρους στα παγωμένα εδάφη της Σιβηρίας.
Όπως επισημαίνουν, πρόκειται για τον αρχαιότερο, βιώσιμο, πολυκύτταρο ζωντανό οργανισμό στη Γη.
Οι ερευνητές της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών βρήκαν τους σπόρους σε παγωμένα λαγούμια σκίουρων, στις όχθες του ποταμού Κόλμια.
Το επίτευγμα γεννά ελπίδες ότι στους πάγους έχουν διατηρηθεί και θα μπορούσαν να ανακτηθούν και άλλες μορφές αρχαίας ζωής, που εξαφανίστηκαν από τη Γη πριν πάρα πολλά χρόνια.
Η Στενόφυλλη Σιληνή είναι ένα μικρό ποώδες φυτό με μικρά λευκά άνθη, που εξακολουθεί να φυτρώνει στην περιοχή σήμερα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μόνη διαφορά του προϊστορικού φυτού σε σχέση με το σημερινό είναι ότι οι σπόροι του, που διατηρήθηκαν σε βάθος 38 μέτρων και σε μηδενικές θερμοκρασίες, ήταν ελαφρώς μικρότεροι.
Αναλύσεις με τη μέθοδο του ραδιοάνθρακα επιβεβαίωσαν ότι οι καρποί του φυτού είναι περίπου 31.800 ετών.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences». 

econews.gr

Δείτε ακόμα .....

Παγωμένο λουλούδι ανθίζει μετά από 30.000 χρόνια
Επέζησε για δύο μήνες σε ένα αυτοκίνητο θαμμένο στο χιόνι
Ένα σπίτι από... χαρτονομίσματα!
Γυμνός ομαδικός γάμος στη Τζαμάικα! 


































































































































































































Διαβάστε παρακάτω »

Μυστηριώδεις ήχοι ακούγονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη...


Μυστηριώδεις ήχοι ακούγονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη και οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν την προέλευση της περίεργης αυτής βοής. Περιστατικά έχουν συμβεί στην Κόστα Ρίκα, ενώ στο παρελθόν η βοή ακούστηκε στην Ουκρανία, τη νότια Σουηδία, τον Καναδά και τη βόρειο-ανατολική Αγγλία. Χιλιάδες κάτοικοι στην Κόστα Ρίκα άκουσαν και κατέγραψαν τον μυστηριώδη ήχο και ανέβασαν βίντεο στο Ίντερνετ, ζητώντας απαντήσεις είναι σαν να έρχεται από τον ουρανό, είπαν όσοι άκουσαν την βοή. Μεταξύ αστείου και σοβαρού, σχολίασαν πως πρόκειται για προειδοποιήσεις των Μάγια, για τα πρώτα σημάδια της "Αποκάλυψης".
 Η συζήτηση στο διαδίκτυο άναψε, αλλά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει από που προέρχονται οι μυστηριώδεις ήχοι. Πριν από λίγους μήνες πάντως, παρόμοιος ήχος ακούστηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας... Αλλά και στη βορειοανατολική Αγγλία, τη νότια Σουηδία, τον Καναδά, και τη Γαλλία. Και όμως οι επιστήμονες κάθε φορά λένε ότι δεν υπήρξε κάποια δραστηριότητα, όπως ένας σεισμός που θα έδινε μία πιθανή εξήγηση. Οι θεωρίες είναι πολλές, λένε για ένα υπερηχητικό αεροσκάφος τελευταίας τεχνολογίας που σπάει το φράγμα του ήχου.
  Στις περισσότερες χώρες η παράξενη βοή ακούστηκε τα ξημερώματα και κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει βρει μία πειστική εξήγηση για τον ιδιαίτερο ήχο που ακούγεται τους τελευταίους μήνες σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας.

Δείτε το βίντεο:




 πηγή : pyles.tv


Δείτε ακόμα ....

Νέο ρεκόρ στη σαΐτα!
Έκαναν σεξ την ώρα της ιπποδρομίας !!!
Σερβιτόρος έριξε μπύρες στο κεφάλι της Μέρκελ...
Κοιτώντας το μπούστο της
Περίεργο πλάσμα κολυμπά σε παγωμένο ποτάμι


Διαβάστε παρακάτω »

Αστείες φωτογραφίες με ζώα # 1





Διαβάστε παρακάτω »