Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Τραβώντας μία φωτογραφία



 






Διαβάστε παρακάτω »

Αυτό το ήξερες ; Ποιός Άγιος γιορτάζει κάθε 4 χρόνια;

Ο Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος, είναι ο μοναδικός άγιος που γιορτάζει κάθε... 4 χρόνια αφού η μνήμη του τιμάται στις 29 Φεβρουαρίου! Διαβάστε τις πληροφορίες για τον βίο του αλλά και για τη λαϊκή παράδοση που τον θέλει να γιορτάζει κάθε δίσεκτο έτος γιατί είναι... τεμπέλης!



Ποιός ήταν ο Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος
   Γεννήθηκε στην Ρώμη από γονείς ευσεβείς, οι οποίοι φρόντισαν να τον αναθρέψουν “εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου”. Η γνωριμία και η συναναστροφή του, από την παιδική του ηλικία, με αγίους ανθρώπους επέδρασε ευεργετικά στην διαμόρφωση της προσωπικότητος και του όλου τρόπου ζωής του, γράφει ο Πρωτ. π. Γεώργιος Παπαβαρνάβας.
  Ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης γράφει: “Μετέβη εις διαφόρους τόπους και συνήντησε αγίους και γνωστικωτάτους οσίους και τας αρετάς όλων συναθροίζει εις τον εαυτόν του, ως άλλη φιλόπονος μέλισσα· ώστε και αυτό έγινεν εις τους άλλους τύπος και παράδειγμα παντός είδους αρετής. Όθεν ανώτερος των παθών γενόμενος και τον νουν καθαρίσας, εγνώρισεν την τελείαν κατά των παθών νίκην”.

Η λαϊκή παράδοση για τον "τεμπέλη" Αγιο!
  Κάθε τέσσερα χρόνια, λοιπόν, που το έτος είναι δίσεκτο, την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, δηλαδή στις 29 του μήνα, γιορτάζει ο Όσιος Κασσιανός. Η περίεργη αυτή γιορτή, έδωσε αφορμή για διάφορες λαϊκές ερμηνείες και δοξασίες.
  Στη Μυτιλήνη, τη γιορτή του Αγίου Κασσιανού τη θεωρούν ως γιορτή των τεμπέληδων! Λένε μάλιστα: « του Κασσιανού γιορτάζουν οι οκνοί ». Η παράδοση από την Μυτιλήνη που εξηγεί τις παραπάνω εκφράσεις είναι οι εξής:

   Μια μέρα που ο Χριστός γύριζε με τους Αποστόλους, έκατσε σε ένα μέρος να ξεκουραστεί. Πάνε τότε όλοι οι Άγιοι κοντά, για να του γυρέψουν δουλειά. Πάει ο Άι- Νικόλας και του λέει:
- Χριστέ μου για πες μου, τι να κάνω;
Λέει τότε ο Χριστός:
- Πήγαινε να δεις ποια καράβια και καΐκια βολοδέρνουν και απέ να τα σώζεις.
Πάει ο Άι - Τρύφωνας και του λέει:
- Εγώ τι θέλεις να κάνω;
- Αμ' το κλαδευτήρι το'χεις στη μέση σου και κρέμεται, τι ρωτάς λοιπόν; Πήγαινε στα χωράφια και στα αμπέλια και κάνε τη δουλειά σου. Διώξε τις αρρώστιες απ' τα δέντρα κι όλα τα κακά!
Ένας ,ένας πήγαν όλοι οι Άγιοι στο Χριστό και ανέλαβαν τη δουλειά τους. Πίσω, πίσω πήγε και ο Άγιος Κασσιανός και λέει:
- Εγώ Χριστέ μου, τι να κάνω;
Γέλασε τότε ο Χριστός, δε βάσταξε και του ‘πε:
- Αμ' εσύ είσαι που είσαι οκνός! Φύλαγε λοιπόν το Φλεβάρη! Κι άμα δεις και τραβάει είκοσι εννιά, έμπα μέσα στο είκοσι εννιά και κάνε τη δουλειά σου. Πάλι, σα δεν έχει είκοσι εννιά , κάτσε απ' όξω.


pyles.tv


Διαβάστε παρακάτω »

Αστείες φωτογραφίες με ζώα # 2






Διαβάστε παρακάτω »

10 μοναδικά φυσικά φαινόμενα στον ουρανό


Η φύση πολλές φορές μας ξαφνιάζει με φυσικά φαινόμενα μοναδικής ομορφιάς.

10. Ζώνη της Αφροδίτης (Belt of Venus)

Φυσικό φαινόμενο που παρατηρείται καθαρότερα κατά την ανατολή ή δύση του ηλίου, και κατά την διάρκεια του εμφανίζεται  ένα τόξο από ροζ λάμψη που εκτείνεται 10 ° -20 ° πάνω από τον ορίζοντα. Συχνά, η λάμψη διαχωρίζεται από τον ορίζοντα, από ένα σκούρο στρώμα.

 

9.Ουράνια τόξα φεγγαριού (Moonbows)

Σε νύκτες με πανσέληνο και καθαρό ουρανό είναι δυνατή η δημιουργία ουράνιων τόξων με το φως του φεγγαριού. Το ουράνιο τόξο εμφανίζεται συνήθως μετά από μία βροχερή μέρα, ενώ ο ήλιος λάμπει, την στιγμή που εμφανίζεται. Τα ουράνια τόξα του φεγγαριού φαίνονται σχετικά μικρά και δεν είναι τόσο φωτεινά όπως το ουράνιο τόξο (αφού το   φως του φεγγαριού δενείναι τόσο φωτεινό, όπως το φως του ήλιου).

 

8. Halo

Είναι ένα χειμερινό φαινόμενο που εμφανίζεται κατά την διάρκεια της μέρας και προκαλείται από τη διάθλαση και ανάκλαση του ηλιακού ή σεληνιακού φωτός πάνω στους παγοκρυστάλλους των νεφών. Την στιγμή του φαινομένου, ο ήλιος περιβάλλεται από ένα μεγάλο κύκλο ουράνιου τόξου.

 

7. Sun Dog

Είναι ένα φαινόμενο κατά το οποίο ο ήλιος μοιάζει να έχει μια σκιά και στις δύο πλευρές. Το όμορφο αυτό φαινόμενο είναι μια οπτική ψευδαίσθηση που συμβαίνει στην ατμόσφαιρα.

 

6. Ουράνιο τόξο της φωτιάς

Σχηματίζεται από παγοκρυστάλλους με πεπλατυσμένο σχήμα που βρίσκονται σε υψηλά σύννεφα τύπου cirrus. Υπάρχει ένας μύθος σχετικά με την σπανιότητα του φαινομένου. Το πόσο συχνά γίνεται ορατό εξαρτάται από την τοποθεσία και συγκεκριμένα από το γεωγραφικό πλάτος. Στις ΗΠΑ είναι ένα σχετικά συχνό φαινόμενο που μπορεί να γίνει ορατό αρκετές φορές κάθε καλοκαίρι, ενώ αντιθέτως είναι σπάνιο σε μεσαία γεωγραφικά πλάτη και στην βόρεια Ευρώπη.

 

5. Πυλώνες φωτός (Light pilars)

Μοιάζουν σαν μετεωρίτες που πέφτουν αλλά το ίχνος τους παραμένει ορατό για αρκετή ώρα ή ακόμη και σαν μια εξωγήινη δύναμη που εισβάλει στον μικρό πλανήτη μας. Στην πραγματικότητα όμως είναι απλά ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο.
Φως και νερό είναι τα μόνα που απαιτούνται για την δημιουργία ενός Πυλώνα Φωτός. Το φως εισέρχεται στην ατμόσφαιρα και έρχεται σε επαφή με πτυχές κρυστάλλων πάγου με αποτέλεσμα να αναπηδήσει.  Όταν αυτό το φως προέρχεται από τον ήλιο ονομάζεται ηλιακός πυλώνας (Sun Pillar ή Solar Pillar) και έχει την ίδια διάμετρο και το ίδιο χρώμα με τον ήλιο. Ο Ηλιακός Πυλώνας είναι περισσότερο ορατός λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα.

 

4. Supermoon

Περίγειο ονομάζεται το σημείο στην τροχιά της Σελήνης που προσεγγίζει περισσότερο την Γη. Η απόσταση της Σελήνης από εμάς δεν είναι ακριβώς πάντα η ίδια επειδή η τροχιά της είναι ελλειπτική και παρουσιάζει εκκεντρικότητες που οφείλονται στην βαρυτική έλξη που ασκούν πάνω της η Γη και ο Ήλιος. Όταν μια Νέα Σελήνη ή Πανσέληνος συμβαίνει πάνω ή πολύ κοντά στο περίγειο της και η απόσταση της από την Γη είναι πολύ μικρότερη από το μέσο περίγειο της τότε έχουμε το φαινόμενο Super Moon. Η μέση απόσταση που η Σελήνη προσεγγίζει την Γη είναι 368,630 χιλιόμετρα. Όταν η Σελήνη πλησιάσει την Γη σε λιγότερα από 361,585 χιλιόμετρα έχουμε μια σούπερ Σελήνη. Με άλλα λόγια, Super Moon είναι μια ιδιαίτερα ισχυρή Νέα Σελήνη ή Πανσέληνος επειδή συμβαίνει πολύ πιο κοντά στην Γη.

 

3. Σύννεφα Mammatus (“ανώμαλα” σύννεφα ή σύννεφα “μαστοί”)

Σύννεφα Mammatus είναι ένα φαινόμενο κατά το οποίο τα σύννεφα στον ουρανό παίρνουν το σχήμα ανεστραμμένου μπαλονιού ή μοιάζουν με φυσαλίδες. Είναι επίσης γνωστά και ως mammatocumulus (το σύννεφο του μαστού) λόγω των σχημάτων τους. Η εμφάνιση τους είναι συνήθως προάγγελος έντονων καταιγίδων ή ακόμη και ηφαιστειακής στάχτης. Μπορεί να είναι όμορφα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ακίνδυνα.

 

2. Lenticular clouds

Είναι σύννεφα που έχουν μοναδικό σχήμα, και σου δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για UFO. Εμφανίζονται σε μεγάλα υψόμετρα, όπως βουνά και γύρω από λόφους.


1. Σέλας

Το φαινόμενο αυτό είναι από τα ωραιότερα που προσφέρει η Φύση σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων σε αιφνίδιες εμφανίσεις και με γρήγορες σχετικά μεταμορφώσεις. Το Σέλας τόσο το Βόρειο όσο και το Νότιο παρατηρείται συχνότερα κατά μήκος ζώνης της οποίας το κέντρο απέχει από τους πόλους περίπου 10 μοίρες. Ενώ ακριβώς πάνω από τους Πόλους εμφανίζονται πολύ αραιότερα. Επικρατέστερο χρώμα του Σέλαος είναι γενικά το λευκό. Όταν όμως παρατηρείται χρωματισμένο τότε το κόκκινο επικρατεί στο χαμηλότερο άκρο των ακτίνων που πέφτουν κάθετα, το πράσινο (με μήκος κύματος 5677Α), στο ανώτερο και μεταξύ αυτών το κίτρινο που γρήγορα εξαφανίζεται. Από τη φασματοσκοπική ανάλυση του φωτός των Σελάων παρατηρήθηκαν εντός του φάσματος αυτών 150 γραμμές από τις οποίες η φωτεινότερη και σταθερότερη ανήκει στο στοιχείο κρυπτόν ως και στο Οξυγόνο και στο Άζωτο.

 
Διαβάστε παρακάτω »

Στα χαμηλότερα επίπεδα 20ετίας η ανεργία στη Γερμανία



Αναμένεται να δημιουργηθούν 250.000 νέες θέσεις εργασίας το 2012

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εικοσαετίας διατηρήθηκε η ανεργία στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή υπηρεσία απασχόλησης στη Νυρεμβέργη.


Το ποσοστό των ανέργων παραμένει από τον Ιανουάριο στο 6,8%, ενώ οι προβλέψεις των οικονομικών παραγόντων της χώρας κάνουν λόγο για ακόμα μεγαλύτερη μείωση κατά τη διάρκεια του έτους.

Οι καταγεγραμμένοι άνεργοι έχουν περιοριστεί στα 2,87 εκατ. από τις αρχές του έτους σημειώνοντας πτώση σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο κατά 26.000 άτομα.

Σύμφωνα με έρευνα που βασίζεται στις εκτιμήσεις των βιομηχανικών και εμπορικών επιμελητηρίων της χώρας αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 250.000 νέες θέσεις εργασίας το 2012. Συγκεκριμένα προβλέπεται αύξηση της προσφοράς εργασίας στους τομείς της υγείας και των παροχών κοινωνικών υπηρεσιών, πληροφορικής και τεχνολογίας αλλά και στους κλάδους των κατασκευών και μηχανικής.

Ωστόσο η γερμανική οικονομία δεν θα περάσει αβρόχοις ποσί από την ύφεση που πλήττει ήδη τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης.

Η Γερμανία θα είναι πιθανότατα από τις ελάχιστες χώρες με έστω και οριακό ρυθμό ανάπτυξης το 2012, όμως η Κομισιόν εκτιμά ότι «θα σημειωθεί πρόσκαιρη διακοπή» της ανοδικής πορείας που ακολούθησε η οικονομία μετά την κρίση του 2008.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Κομισιόν για το τρέχον έτος προβλέπεται ύφεση 0,3% στην ευρωζώνη και ανάπτυξη 0,6% στη Γερμανία.




on-news



Διαβάστε παρακάτω »

Δείτε το απίστευτο βίντεο με το ταξίδι από χιλιάδες δελφίνια .....

Διαβάστε παρακάτω »

Νέο ρεκόρ στη σαΐτα! Δείτε το video


Εχουμε νέρο ρεκόρ στο πέταγμα σαίτας!. Ο Joe Ayoob  πέταξε μια σαΐτα και έσπασε το ρεκόρ που απο το 2003 είχε ο Stephen Kreiger .




Δείτε το video.......





princeoliver

Δείτε ακόμα ....

Έκαναν σεξ την ώρα της ιπποδρομίας !!!
Σερβιτόρος έριξε μπύρες στο κεφάλι της Μέρκελ...
Μυστηριώδεις ήχοι ακούγονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη...
Κοιτώντας το μπούστο της
Περίεργο πλάσμα κολυμπά σε παγωμένο ποτάμι



Διαβάστε παρακάτω »

Γελοιογραφίες










Διαβάστε παρακάτω »

«Γεννήθηκα στην Ελλάδα. Οι αδερφές μου είναι εκεί. Είμαι Ελληνίδα και θέλω να πάω στην πατρίδα μου»


Διαβάστε παρακάτω »

Τα μπαλκόνια του μέλλοντος θα έχουν και… πισίνα!

Ο αρχιτέκτονας James Law σχεδίασε ένα συγκρότημα ουρανοξυστών διαφορετικό από τα άλλα. Όχι λόγω μεγέθους ούτε εξαιτίας των πολυτελών παροχών που προσφέρει στους ενοίκους του αλλά επειδή σε κάθε μπαλκόνι έχει τοποθετήσει από μία πισίνα!
perierga.gr - Τα μπαλκόνια του μέλλοντος θα έχουν και... πισίνα!

Το «Aquaria Grande» πρόκειται να κατασκευαστεί στη Βομβάη της Ινδίας και θα αποτελείται από 37 ορόφους, ενώ 200 διαμερίσματα «υπόσχονται» να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και πολυτελείς ανέσεις στους ιδιοκτήτες.
perierga.gr - Τα μπαλκόνια του μέλλοντος θα έχουν και... πισίνα!

Το παράδοξο βέβαια της κατασκευής έγκειται στην ιδέα που είχε ο αρχιτέκτονας να προεκτείνει τα μπαλκόνια με έναν πρωτότυπο τρόπο: Τοποθετώντας μία μακρόστενη πισίνα στην άκρη κάθε βεράντας με σκοπό να δημιουργήσει «εξωτική» ατμόσφαιρα στο χώρο.
perierga.gr - Τα μπαλκόνια του μέλλοντος θα έχουν και... πισίνα!

Έτσι οι ένοικοι ή οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το μπάνιο τους… ιδιωτικά, στα πιο «cool» μπαλκόνια που έγιναν ποτέ! Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο οικιστικό συγκρότημα βραβεύτηκε ως μία από τις πλέον πρωτότυπες σχεδιαστικές ιδέες στην Ινδία.
perierga.gr - Τα μπαλκόνια του μέλλοντος θα έχουν και... πισίνα!



perierga.gr

Δείτε ακόμα .....

Διάσημα… ανθρώπινα πορτρέτα στο χιόνι!
Οι 10 πιο περίεργες παραδόσεις στον κόσμο!!
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!
Η μεγαλύτερη «ανθρώπινη» στάγονα αίματος!
10 πλατφόρμες με θέα που… κόβει την ανάσα!



Διαβάστε παρακάτω »

Κολλημένος με το... Sudoku ο Σόιμπλε στη Βουλή

Την ώρα που διεξαγόταν η κρίσιμη συζήτηση στο γερμανικόκοινοβούλιο για την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα, κάποιοςφαίνεται ότι είχε καλύτερα πράγματα να κάνει! Ο λόγος για τον... υπουργόΟικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μάλλον βρήκε ιδιαίτεραανιαρή τη συζήτηση και αποφάσισε να σκοτώσει την ώρα του παίζοντας με αριθμούςστο iPad του.


Mη φανταστείτε όμως ότι ο κύριος Σόιμπλε έκανε σύνθετουςυπολογισμούς για το ελληνικό χρέος και την κρίση στην Ευρωζώνη, απλώς σκέφτηκεότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να σπάσει το ρεκόρ του στο Sudoku!
Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το πακέτο ύψους 130δισεκατομμυρίων ευρώ, στη διάρκεια της οποίας η Γερμανίδα καγκελάριος ΑνγκελαΜέρκελ προσπαθούσε να πείσει τους βουλευτές της να το υπερψηφίσουν, οφωτογραφικός φακός συνέλαβε τον υπουργό Οικονομικών να παίζει στα κρυφά στηνοθόνη αφής του μισανοιγμένου iPad του το δημοφιλές ιαπωνικό πάζλ αριθμών.


ethnos

Διαβάστε παρακάτω »

Αστεροειδής κατευθύνεται στη γη ;


Μία στις 625 πιθανότητες έχει ένας αστεροειδής να χτυπήσει τη Γη το 2040

Η NASA επιβεβαίωσε ότι έχει εντοπίσει ένα νέο αστεροειδή, με διάμετρο περίπου 140 μέτρα, ο οποίος έχει μικρές, αλλά όχι αμελητέες πιθανότητες να πέσει στη Γη, σε 28 περίπου χρόνια από σήμερα.
Συγκεκριμένα, ο αστεροειδής 2011 AG5, που για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε πέρυσι, εκτιμάται ότι έχει μια πιθανότητα στις 625, δηλαδή 0,16%, να χτυπήσει τον πλανήτη μας στις 5 Φεβρουαρίου 2040, αν και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία κάνει λόγο για "πολύ απίθανο σενάριο".
Το δυνητικά επικίνδυνο σώμα, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον της αρμόδιας ομάδας δράσης των Ηνωμένων Εθνών για τα εγγύς στη Γη αντικείμενα, η οποία άρχισε ήδη να μελετά τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου, αν αυτός μεγαλώσει στην πορεία, σε περίπτωση δηλαδή που οι υπολογισμοί είναι λανθασμένοι ή τροχιά του αλλάξει. Η χρήση πυρηνικών όπλων και άλλων τεχνικών εκτροπής από την πορεία του βρίσκονται υπό εξέταση.
Ένας πολύ μεγαλύτερος αστεροειδής πιστεύεται ότι εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από περίπου 65 εκατ. χρόνια. Αν ο 2011 AG5 έπεφτε πράγματι στη Γη, θα προκαλούσε μεγάλες υλικές απώλειες και εκατομμύρια θανάτους, αλλά η ανθρωπότητα θα επιβίωνε από την πρόσκρουση. Η τροχιά του γύρω από τον ήλιο εκτείνεται έως πέρα από τον Άρη, αλλά ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί με μεγάλη ακρίβεια.


Οι επιστήμονες σκοπεύουν να μελετήσουν πιο προσεκτικά τον συγκεκριμένο αστεροειδή και την πορεία του μεταξύ 2013 - 2016, οπότε τότε μπορεί, όπως δήλωσαν οι αμερικανοί αστρονόμοι, να αλλάξει κι άλλο η πιθανότητα πρόσκρουσης "1 προς 625" - πιθανώς υπέρ της Γης! Το 2013 ο αστεροειδής πρόκειται να κάνει ένα πρώτο πιο κοντινό πέρασμα από τον πλανήτη μας σε απόσταση περίπου 147 εκατ. χλμ., κατά τη NASA, κάτι που θα επαναλάβει το 2023, όταν θα πλησιάσει τον πλανήτη μας μόλις στα 1,9 εκατ. χλμ.
Ο 2011 ΑG5 είναι από τα 8.744 εγγύς στη Γη αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν συνολικά περίπου 19.000 τέτοια μεσαίου μεγέθους ουράνια σώματα σε απόσταση έως 200 εκατ. χλμ. από τη Γη (συνεπώς πολλές χιλιάδες ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί), τα οποία έχουν πλάτος 100 έως 1.000 μέτρων και τη δυνατότητα να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη.


Η προσοχή των περισσοτέρων ανθρώπων έχει τελευταία στραφεί στον αστεροειδή Άποφι που έχει μέγεθος περίπου δυόμισι ποδοσφαιρικών γηπέδων και προβλέπεται να περάσει κοντά από τη Γη το 2036, τόσο κοντά (σε απόσταση έως 30.000 χιλιομέτρων), που θα είναι ορατός από την Ευρώπη και άλλα μέρη του πλανήτη.


news247


Διαβάστε παρακάτω »

Διάσημα… ανθρώπινα πορτρέτα στο χιόνι!

Ο Alan Craig γεννήθηκε το 1971 στο San Bernardino της Καλιφόρνια και από μικρή ηλικία άρχισε να ξεδιπλώνει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και να εξερευνεί τις ιδιοφυείς τάσεις του στην τέχνη.
perierga.gr - Διάσημα... ανθρώπινα πορτρέτα στο χιόνι!

Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και το σχέδιο, ενώ πολύ γρήγορα φάνηκε το αστείρευτο ταλέντο του στην αναπαραγωγή διάσημων μορφών σε μεγάλες διαστάσεις, χρησιμοποιώντας όχι συμβατικά υλικά αλλά… ανθρώπους.
perierga.gr - Διάσημα... ανθρώπινα πορτρέτα στο χιόνι!

Η πρώτη του απόπειρα να «σχεδιάσει» το Άγαλμα της Ελευθερίας ήταν επιτυχημένη και τον καθιέρωσε ως έναν ιδιόμορφο εικαστικό στις προσωπογραφίες του… δρόμου, και πιο συγκεκριμένα στη δημιουργία «ανθρώπινων» πορτρέτων.
perierga.gr - Διάσημα... ανθρώπινα πορτρέτα στο χιόνι!

Η πορεία του κατέπληξε τους πάντες, αφού παρουσίαζε το ένα έργο μετά το άλλο, με αποκορύφωμα τα πορτρέτα της Μέριλιν Μονρόε και πρόσφατα της Όντρει Χέμπορν. Για το τελευταίο, μάλιστα, χρησιμοποίησε εκατοντάδες εθελοντές, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία επάνω στο χιόνι, που λειτούργησε ως ιδιαίτερος καμβάς.
perierga.gr - Διάσημα... ανθρώπινα πορτρέτα στο χιόνι!

Το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό, ενώ ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά: «Η αγάπη μου για τον κινηματογράφο και το θέατρο με παρακίνησε να παρουσιάσω τα πορτρέτα δύο διασήμων και πανέμορφων γυναικών… ολοζώντανα! Με ανθρώπους που τις λάτρεψαν και τώρα κλήθηκαν να τις… σχηματίσουν»!
perierga.gr - Διάσημα... ανθρώπινα πορτρέτα στο χιόνι!







perierga.gr - Διάσημα... ανθρώπινα πορτρέτα στο χιόνι!



perierga.gr

Δείτε ακόμα .....

Οι 10 πιο περίεργες παραδόσεις στον κόσμο!!
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!
Η μεγαλύτερη «ανθρώπινη» στάγονα αίματος!
10 πλατφόρμες με θέα που… κόβει την ανάσα!
Μπάρμπεκιου πάνω σε ένα… ηφαίστειο!



Διαβάστε παρακάτω »

Οι 10 πιο περίεργες παραδόσεις στον κόσμο!!

Σε κάθε χώρα του κόσμου οι παραδόσεις και τα έθιμα είναι βασικό συστατικό του κάθε λαού για την συνέχιση της ιστορίας του, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

Εδώ θα δούμε 10 από τις πιο παράξενες παραδόσεις που υπάρχουν στον κόσμο. Μερικές από αυτές τείνουν να εξαφανιστούν, άλλες όμως συνεχίζουν μέχρι και σήμερα.



1 - Ημέρα της Χήνας - Ισπανία

Η Ημέρα της χήνας, ή Antzar Eguna, είναι μια ισπανική παράδοση κατά την οποία μία λαδωμένη χήνα κρέμεται πάνω από το νερό και νέοι άνδρες πηδούν από τις βάρκες και προσπαθούν να πιαστούν από το κεφάλι της χήνας. Ο ανταγωνισμός αυτός χρησιμεύει ως ένας τρόπος για τους νεαρούς άνδρες για να αποδείξουν την δύναμη τους.
Οι νικητές έπαιρναν και την χήνα σαν δώρο και έπρεπε να την φροντίζουν.
Πλέον αυτή η παράδοση γίνεται μόνο στο Φεστιβάλ Antolin στο Lekeitio της Ισπανίας, αλλά όχι με ζωντανές χήνες πιά!


2 - Κόψιμο δαχτύλων - Ινδονησία

Ενώ οι περισσότεροι πολιτισμοί θρηνούν την απώλεια των μελών μιας οικογένειας, οι γυναίκες στην φυλή Dani της Ινδονησίας, πρέπει να υποστούν μεγάλο σωματικό πόνο μαζί με τον ψυχολογικό της απώλειας.

Όταν κάποιο μέλος της οικογένειας πεθάνει, οι γυναίκες πρέπει να κόψουν την άκρη ενός δακτύλου των χεριών τους, για να ικανοποιηθούν τα πνεύματα της φυλής.
Ευτυχώς αυτό το έθιμο τείνει να εξαφανιστεί πλέον..


3 - Φαγοπότι μαϊμούδων - Ταϊλάνδη


Το Monkey Buffet Festival γίνεται κάθε χρόνο στην Ταϊλάνδη. Σε αυτό καλούνται 2.000 μαϊμούδες για να φάνε φρούτα και λαχανικά από τους πάγκους που υπάρχουν στην πλατεία, προς τιμή των Θεών τους.

Πάνω από 3.000 κιλά καταναλώνονται από τις μαϊμούδες στην περιοχή Lopburi, κοντά στην Bangkok


4- Συρρίκνωση ποδιών - Κίνα


Για πάνω από 1.000 χρόνια στην Κίνα, τα κορίτσια έπρεπε να συρρικνώσουν τα πόδια τους, για να χωράνε σε παπούτσια των 3ων Ιντσών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αφήνει όλες με μόνιμη αναπηρία στα πόδια.
Αυτές οι κοπέλες που είχαν συρρικνωμένα πόδια, θεωρούνταν πιο ερωτικές από τις υπόλοιπες και αυτό γιατί λόγω της αναπηρίας δεν μπορούσαν να περπατήσουν κανονικά και ήταν σαν να πετούσαν πάνω από το έδαφος.

Αυτές οι περιορισμένες κινήσεις τους ήταν που τις ανάγκαζαν να μένουν και στο σπίτι.
Αυτά τα συρρικνωμένα πόδια ήταν σύμβολο αγνότητας και ερωτισμού για την Κίνα.


5 - Ουράνια ταφή - Θιβέτ


Στο Θιβέτ και για τους λόγους ότι το έδαφος ήταν πετρώδες και βραχώδες, είχαν σαν έθιμο τους νεκρούς να μην τους θάβουν αλλά να τους αφήνουν εκτεθειμένους στα βράχια για 3 ημέρες, προσφορά στους γύπες.
Οι ιερείς έψελναν το πτώμα και μετά το ετοίμαζαν για κατανάλωση από τους γύπες.
Το σώμα ήταν γυμνό και με μπαλτάδες το έκοβαν σε τεμάχια.

Η σάρκα κόβεται σε κομμάτια κρέατος. Τα εσωτερικά όργανα τα κόβουν σε κομμάτια. Τα οστά είναι σπασμένα σε θραύσματα και κατόπιν αναμειγνύονται με Tsampa.
Για να εξασφαλιστεί η ανάβαση της ψυχής, ολόκληρο το σώμα του νεκρού θα πρέπει να φαγωθεί.


6 - Ντοματοπόλεμος - Ισπανία


Η La Tomatina είναι ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται στην πόλη της Βαλένθια Buñol, στην οποία οι συμμετέχοντες ρίχνουν ντομάτες ο ένας στον άλλο.

Η εκδήλωση αυτή έχει γίνει ένα από τα κυριότερα φεστιβάλ τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ισπανία με χιλιάδες ανθρώπους να συρρέουν σε αυτή τη μικρή πόλη της Βαλένθια για αυτό το χαοτικό αγώνα.


7 - Απαγόρευση χρήσης τουαλέτας -Ινδονησία

Οι Tidong είναι μια ομάδα ανθρώπων από το βόρειο Βόρνεο της Ινδονησίας με ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο έθιμο γάμου. Για 3 μέρες και 3 νύχτες μετά το γάμο, η νύφη και ο γαμπρός απαγορεύεται να κάνουν χρήση της τουαλέτας. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να ουρήσουν, δεν μπορούν να αφοδεύσουν, και να πλυθούν.
Με αυτό το έθιμο πιστεύουν ότι ο γάμος θα είναι μακρύς, χαρούμενος και γόνιμος.
Για να επιτευχθεί αυτό το έθιμο οι νεόνυμφοι μπορούν να τρώνε και να πίνουν σε πολύ μικρές ποσότητες και παρακολουθούνται στενά από τα μέλη της οικογένειας.


8 - Gurning - Αγγλία


Το "gurn" είναι μια στρεβλή έκφραση του προσώπου, και στην αγγλική αγροτική παράδοση γιορτάζονται αυτές οι αστείες γκριμάτσες από το 1267. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Gurning Egremont, στην Αγγλία, οι ανταγωνιστές φορούν ένα περιλαίμιο αλόγου και θα προσπαθήσουν να κάνουν το πιο γελοίο πρόσωπο.

Αν και αυτή η παράδοση ακούγεται ανόητη, μερικοί, όπως ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Peter Jackman, το παίρνει πολύ σοβαρά υπόψη.

Αφαίρεσε όλα του τα δόντια το 2000, για να μπορεί να κάνει καλύτερους ελιγμούς στο πρόσωπο του.


9- Περιλούσιμο νύφης - Σκωτία


Οι νύφες της Σκωτίας, πριν τον γάμο τους θα πρέπει να περάσουν ένα όχι και τόσο καλό τελετουργικό έθιμο.

Φίλοι της νύφης πρέπει να την περιλούσουν με αυγά, χαλασμένο γάλα και φτερά και με αυτά θα πρέπει να κάνει τον γύρο της πόλης.
Ο σκοπός αυτού του εθίμου είναι η προετοιμασία της νύφης για τον γάμο, γιατί μετά από αυτό πιστεύουν ότι θα μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο στον γάμο της, αφού πέρασε αυτή την δοκιμασία.


10 - Σπασίματα γυαλικών - Γερμανία


Το Polterabend είναι μια γερμανική παράδοση πριν το γάμο όπου οι φίλοι και η οικογένεια των νεόνυμφων, κάνουν μια ομάδα.
Παρόλο που ίσως να μην φαίνεται παράξενο, αυτή η ομάδα θα πρέπει να σπάσει πιάτα, γλάστρες, πλακάκια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σπάσει, εκτός από γυαλιά και καθρέπτες.
Τα σπασμένα πρέπει να τα μαζέψει η νύφη και ο γαμπρός, ως συμβολισμός της συντροφικότητας και της συνεργασίας μεταξύ τους στην κοινή ζωή τους.


Κόσμος και πολιτισμός


Δείτε ακόμα .....

Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!

Η μεγαλύτερη «ανθρώπινη» στάγονα αίματος!
10 πλατφόρμες με θέα που… κόβει την ανάσα!
Μπάρμπεκιου πάνω σε ένα… ηφαίστειο!
Παράξενα μνημεία σε όλο τον κόσμο



Διαβάστε παρακάτω »