Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Έρευνα: Δεν θα χρειαζόταν το νέο πακέτο μέτρων, εάν πατασσόταν η φοροδιαφυγή


Τι αναφέρει έρευνα πανεπιστημιακών, για τα έσοδα που χάνει κάθε χρόνο το ελληνικό Δημόσιο και κατά πόσο το ποσό αυτό θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις

Φορολογικά έσοδα ύψους 11,2 δισ. ευρώ χάνει κάθε χρόνο το δημόσιο από τη φοροδιαφυγή που συντελείται στον χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών.

Πρόκειται για ποσό ανάλογο με το πακέτο μέτρων 11,8 δισ. ευρώ που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα για τη διετία 2013 - 2014 και δείχνει ότι αν εισπράττονταν τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή θα αποφεύγονταν οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μελέτη με τίτλο "Φοροδιαφυγή ανά επαγγελματικό κλάδο": Στοιχεία από τη χορήγηση πιστώσεων στην Ελλάδα" που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Επικεφαλής της μελέτης είναι η κ. Μαργαρίτα Τσούτουρα, επίκουρος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και ο Νικόλαος Αρταβάνης μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Virginia Tech.

Η ομάδα των ερευνητών συγκέντρωσε στοιχεία για τις δανειοδοτήσεις ελεύθερων επαγγελματιών από μια αντιπροσωπευτική τράπεζα στην Ελλάδα (στεγαστικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες κ.α.) και τα ποσά που καταβάλλονται για τις δόσεις εξόφλησής τους και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι φορολογούμενοι αυτοί καταβάλλουν κάθε χρόνο το 82% του δηλωθέντος εισοδήματός τους για την εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Μάλιστα υπάρχουν κλάδοι όπως γιατροί, μηχανικοί κ.α. στους οποίους το ποσοστό αυτό είναι ακόμη υψηλότερο και φθάνει έως και το 155%. Οι ερευνητές υπολόγισαν με βάση τα δεδομένα αυτά ότι το 2009 το σύνολο των εισοδημάτων που δεν δηλώθηκε από τους ελεύθερους επαγγελματίες φθάνει τα 28 δισ. ευρώ. Αν στο ποσό αυτό υπολογιστεί ένας συντελεστής 40% τότε ο φόρος που δεν καταβάλλεται ανέρχεται σε 11,2 δισ. ευρώ.

Η μελέτη επίσης συνδέει τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής που παρατηρούνται σε συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, όπως στους γιατρούς, τους δικηγόρους και τους μηχανικούς, με το υψηλό ποσοστό εκπροσώπησής τους στο κοινοβούλιο.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Πελοπίδας Καλλίρης, ανέφερε ότι τέτοιες μελέτες αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την κατανόηση και την αντιμετώπιση του φαινομένου της φοροδιαφυγής.

Η μελέτη προτείνει τη λήψη μέτρων μεταξύ των οποίων είναι:

- Η πραγματοποίηση στοχευμένων ελέγχων σε περιοχές και ομάδες επαγγελμάτων με υψηλή φοροδιαφυγή.

- Η θέσπιση τεκμαρτού φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ελληνίδα μαθήτρια άφησε άφωνο το κοινό ελληνο-γερμανικού συνεδρίου (Βίντεο)


Άφωνο έμεινε το κοινό ελληνο-γερμανικού συνεδρίου από την ομιλία Ελληνίδας μαθήτριας που αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και ανάγκασε και τους Γερμανούς συνέδρους να τη χειροκροτήσουν.

Ξεκινώντας την ομιλία της, διευκρίνισε πως δεν θα χρειαζόταν διερμηνέα, καθώς την είχε προετοιμάσει και στα γερμανικά.

"Είμαι νέα, Ελληνίδα και αυτόν τον καιρό μένω στο σπίτι των γονιών μου", σημείωσε και αναφέρθηκε στον Αριστοτέλη που έλεγε πως οι νέοι ζουν κυρίως με την ελπίδα.

"Ο λόγος είναι από το γεγονός ότι η ελπίδα αφορά το μέλλον και για τους νέους το μέλλον είναι μεγάλο", συνέχισε, τονίζοντας πως το μέλλον των νέων της χώρας μοιάζει να είναι καταδικασμένο.
Η ανεργία, που πλήττει περισσότερους από τους μισούς νέους, σημείωσε πως αποτελεί τροχοπέδη στη ζωή τους και εμποδίζει τα όνειρά τους.

"Εκπροσωπούσα τη νεολαία. Γι' αυτό εξέφρασα τις ανησυχίες των νέων", εξήγησε η ίδια στο ΑΜΠΕ, σημειώνοντας πως αυτό που ήθελε να μεταφέρει ήταν η αγωνία ανθρώπων όπως η ίδια, που νιώθουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μικροσκόπιο και αδικείται από δημοσιεύματα μερίδας του Γερμανικού και ευρωπαϊκού Τύπου.

"Χρειαζόμαστε ιδέες και προτάσεις που ενδεχομένως μπορούν να υλοποιηθούν από την ελληνική και τη γερμανική πλευρά και ήθελα να ευαισθητοποιήσω τους ακροατές από τη Γερμανία ώστε να είναι πιο δεκτικοί στις ιδέες που θα προτείνουμε την επόμενη μέρα", προσέθεσε η Χριστίνα, αριστούχος μαθήτρια που φέτος πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, πρώτη ανάμεσα σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της τρίτης Λυκείου στη Θεσπρωτία.

Αναφερόμενη στην ιστορία τόνισε ότι οι νέοι της δίνουν τη δέουσα αξία γιατί αυτή συνιστά σταθερό έρμα για την εξέλιξή τους. Και γιατί, όπως υπογράμμισε ο Σεφέρης, "όποιος δεν γνωρίζει το παρελθόν είναι υποχρεωμένος να το ξαναζήσει".

Μίλησε όμως στην ομιλία της και για την ιστορία των κατακτητών που πέρασαν από την Ελλάδα και αναφέρθηκε στους Ρωμαίους, τους Οθωμανούς, τους Ιταλούς, τους Άγγλους, τους Βούλγαρους και τους Γερμανούς.

Προτού όμως κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο διευκρινίζει στο ΑΜΠΕ πως δεν ήθελε να προσβάλλει το κοινό γιατί, όπως επισημαίνει "δεν πρέπει να είμαστε μισαλλόδοξοι επειδή οι Γερμανοί έχουν πει κατά καιρούς διάφορα για την Ελλάδα". "Οι αλληλοκατηγορίες αναζωπυρώνουν την ένταξη και δεν βοηθούν. Το μέλλον της Ελλάδας είναι η ελπίδα", υπογράμμισε.

Με την ομιλία της σε Έλληνες και Γερμανούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, η 18χρονη Χριστίνια Λιόλιου από την Παραμυθιά της Θεσπρωτίας κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Μίλησε με την καρδιά της, με ειλικρίνεια, με δυναμισμό. Είπε την αλήθεια και η αλήθεια ξύπνησε, συγκίνησε, ενθουσίασε το κοινό του συνεδρίου που έγινε στην περιοχή στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνέλευσης.

"Θέλετε να μας αφήσετε χωρίς εισόδημα και χωρίς προοπτικές και δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα της Κατοχής", ανέφερε σε ένα σημείο της ομιλίας της η Χριστίνα Λιόλιου.

Κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας του συνεδρίου με τίτλο "Μνήμη πολιτισμού και συνεργασία Νεολαίας", η Χριστίνα Λιόλιου, μαθήτρια από λύκειο της Παραμυθιάς, με μια εντυπωσιακή ομιλία ανάγκασε ακόμα και τους Γερμανούς σύνεδρους να την χειροκροτήσουν.

Η ελληνογερμανική συνάντηση στην Παραμυθιά ασχολήθηκε με τη μνήμη πολιτισμού και τη συνεργασία νεολαίας.

Το συνέδριο οργανώθηκε από τον δήμο Σουλίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Friedrich-Ebert, το γραφείο της ελληνογερμανικής συνεργασίας ( DGV στην Θεσσαλονίκη), και το γερμανικό Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Πόσες θερμίδες καις με ένα φιλί και με μισή ώρα σεξ;


Που ταξιδεύει ο λογισμός σου; Μα φυσικά στο αντικείμενο του πόθου. Κι αυτό δεν είναι τα σοκολατάκια, ούτε τα λαχταριστά γλυκά. Πού χρόνος για φαγητό άλλωστε όταν έχεις το μυαλό σου αλλού; Άλλες γυναίκες πάλι, λένε πως τους κλείνει το στομάχι όταν είναι ερωτευμένες, αναφέρει το tlife.gr

Οι επιστήμονες είναι λοιπον πλέον σίγουροι. Ο Καλύτερος τρόπος να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά είναι να ερωτευθείς! Σύμφωνα με την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Ευανθία Καραμπίνα "μια γυναίκα όταν είναι ερωτευμένη δεν τρώει πολύ, προσέχει αυτό που θα φάει, πώς θα το φάει και γενικά προσέχει το σώμα της για να μπορεί να αρέσει στο άλλο φύλο".

Ένα φιλί σε αναστατώνει, ανεβάζει την αδρεναλίνη σου και βοηθά την κυκλοφορία του αίματος. Είναι μια φοβερή καρδιαγγειακή άσκηση! Και απολαυστική... Όταν δε πέσεις στο κρεβάτι, τότε οι θερμίδες εξατμίζονται σαν καυτοί υδρατμοί!

Το φιλί καίει θερμίδες

Όσο πιο ερωτευμένη είσαι, τόσο πιο δύσκολα μπορείς να ξεκολλήσεις τα χείλη σου από τα δικά του. Όσο περισσότερο συμβαίνει αυτό, τόσο περισσότερες θερμίδες καις. Για κάθε 5 ώρες παθιασμένου φιλιού μπορείς να χάσεις μέχρι και μισό κιλό!

Φιλί! Πηγή ευεξίας!

Ένα παθιασμένο φιλί είναι η απόλυτη τεχνική χαλάρωσης! Όταν το στόμα παίρνει θέση για φιλί, μοιάζεις σαν να χαμογελάς! Κι επειδή τα συναισθήματά μας συνδέονται άμεσα με την γλώσσα του σώματος, είναι σχεδόν αδύνατο να "χαμογελάς" και να είσαι σφιγμένη την ίδια στιγμή. Αναπνέεις πιο βαθειά και κλείνεις τα μάτια. Τι καλύτερο για να νιώσεις ήρεμη και χαλαρή;

Το φιλί στον αγαπημένο είναι πηγή ευτυχίας. Και όταν είσαι ευτυχισμένη, αισθάνεσαι ποθητή και βέβαια η αυτοπεποίθηση σου εκτινάζεται στα ύψη.

Προκαταρκτικά: Είναι το αλατοπίπερο της ερωτικής ζωής και τα απολαμβάνεις με κάθε ευκαιρία. Συνέχισε έτσι γιατί η όλη διαδικασία μπορεί να κάψει για εσένα 60-90 θερμίδες.

Σε αυτές πρόσθεσε άλλες 120 θερμίδες για κάθε μισή ώρα στοματικού έρωτα.

Σεξ: Πλησιάζεις προς την κορύφωση κι έχεις "εκπαιδεύσει" τον παρτενέρ σου να γνωρίζει να σου δίνει αυτό που ζητάς. Μετά από μισή ώρα έντονου σεξ, εκτός από ένα πλατύ χαμόγελο θα αποχαιρετάς 150 θερμίδες.

- Θυμήσου πως ένα μάθημα γιόγκα ή μισή ώρα περπάτημα είναι ικανό να κάψει το πολύ 115 θερμίδες!

Σύμφωνα με έρευνες του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Kinsey, ένας μέσος άνθρωπος χάνει κοντά στα 2,5 κιλά το χρόνο, κάνοντας απλά σεξ. Εσύ απλά φρόντισε να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου. Μην αφήνεσαι στα χέρια του αγαπημένου σου. Οποιαδήποτε στάση απαιτεί περισσότερο ενεργητικό ρόλο από την πλευρά σου, απαιτεί περισσότερη ενέργεια και άρα σε βοηθά να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες.

Το σεξ είναι τέλος ένα πρώτης τάξεως αγχολυτικό. Μια ερωτική συνεύρεση μπορεί να σε απαλλάξει από ενοχλητικούς πονοκεφάλους, να παράγει την ορμόνη της ευτυχίας την ενδορφίνη και να σε χαλαρώσει.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Στο βιβλίο Γκίνες η Θεσσαλονίκη για το μεγαλύτερο οριγκάμι του κόσμου!


Κατασκευάστηκε στο πλαίσιο των ενεργειών του κεντρικού δήμου για την διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

Η εμπνεύστρια του εγχειρήματος, Μυρτώ Δημητρίου, παρέδωσε το πιστοποιητικό του ρεκόρ Γκίνες στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και αντιδήμαρχο Νεολαίας Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου.


"Με την εικαστική επιμέλεια της Μυρτώς Δημητρίου και τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης κατορθώσαμε και πήραμε το ρεκόρ Γκίνες. Για την επίτευξη του στόχου εργάστηκαν τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι που κατασκεύασαν με χαρτί 40.000 νούφαρα, σχηματίζοντας την εικόνα του Λευκού πύργου. Ευχαριστούμε την εμπνεύστρια του εγχειρήματος και τους εθελοντές που μας χάρισαν το μεγάλο αυτό ρεκόρ που θα καταχωρηθεί στο βιβλίο Γκίνες" δήλωσε η κ. Πασχαλίδου.

Η Μυρτώ Δημητρίου εφαρμόζει εδώ και χρόνια τη μέθοδο Instructor Origami (Ιαπωνική χαρτοδιπλωτική) και έχει βραβευτεί για τις επιδόσεις της.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »