Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Πέντε εντυπωσιακά μακάβρια αξιοθέατα στην Ευρώπη (Εικόνες)


Η Ευρώπη έχει μακρά ιστορία και αναρίθμητα αξιοθέατα μεγάλης σημασίας και εκπληκτικής διαφοράς. Από την άλλη πλευρά, η ήπειρος έχει και μια σκοτεινή και αιματοβαμμένη πλευρά η οποία, παρά τις όποιες προσπάθειες, δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί.

Συνεπώς εάν δεν μπορείς να το αποφύγεις καλό είναι να το απολαύσεις και αυτό ακριβώς έχουν κάνει αρκετοί που μετέτρεψαν σκοτεινούς, ανατριχιαστικούς χώρους σε θαυμάσια αξιοθέατα.

Καταφύγιο, Γκρούσελκάμπινετ , Βερολίνο


Πρόκειται για ένα μόνιμα ανοικτό καταφύγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που παρά το γεγονός ότι από μόνο του προκαλεί τον τρόμο, οι υπεύθυνοι του χώρου έχουν φροντίσει να τον διαμορφώσουν σε ένα τριώροφο βασανιστικό κτίριο. Στο ισόγειο υπάρχουν ακρωτηριασμοί και βάρβαρες ιατρικές θεραπείες, στον πρώτο όροφο ένα στοιχειωμένο σπίτι με όλα τα... κομφόρ, ενώ το υπόγειο, παραδόξως, κοσμούν απλά ιστορικά εκθέματα από την περίοδο του πολέμου.


Μεσαιωνικό Μουσείο Εγκλήματος, Ροτενμπουργκ, Γερμανία


Ετοιμαστείτε για την απόλυτη φρίκη των σκοτεινών μεσαιωνικών ετών με όργανα βασανιστηρίων, διαφορετικούς τρόπους εκτέλεσης και άλλα αξεσουάρ, όπως μια ειδική συσκευή που χρησιμοποιούνταν μόνο για να τιμωρούνται οι αρτοποιοί που πωλούσαν πολύ μικρά καρβέλια ψωμί.


Κούνστκαμερ, Αγία Πετρούπολη


Το μουσείο αυτό φιλοξενεί μια παράξενη συλλογή με εκθέματα τερατογεννήσεων βγαλμένα από τις πιο άρρωστες πτυχές του ανθρώπινου μυαλού. Παραδόξως η διαμόρφωση του χώρου είχε ξεκινήσει από τον Μέγα Πέτρο σε μια προσπάθεια να απομυθοποιήσει τον φόβο του κοινού για τα τέρατα και χτυπήσει διάφορες προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες.


Οι κατακόμβες των Καπουτσίνων, Παλέρμο, Ιταλία


Ενα από τα πιο διάσημα τρομακτικά μουσεία βρίσκεται στο σκοτεινό αυτό μοναστήρι, στο υπόγειο του οποίου υπάρχουν περισσότερα από 8.000 μουμιοποιημένα σώματα. Οταν οι Καπουτσίνοι μοναχοί διαπίστωσαν, το 1599, ότι οι κατακόμβες του μοναστηριού έχουν αυτές τις «ιδιότητες» δεν ήθελαν και πολύ να το μετατρέψουν σε ένα απέραντο νεκροταφείο.


Τα μπουντρούμια του Εδιμβούργου, Σκωτία


Οι κρύπτες αυτές θεωρούνται το πιο στοιχειωμένο μέρος στη Μεγάλη Βρετανία, εξαιτίας της επιβλητικής σκοτεινής ατμόσφαιρας και της τρομακτικής ησυχίας (εκτός όταν είναι γεμάτα τουρίστες). Οι φήμες για αυτά τα σημεία οργιάζουν και γίνεται λόγος σημεία όπου έχουν λάβει χώρα πολλές αποτρόπαιες πράξεις, ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο, υπάρχει και ένα φάντασμα χωρίς πρόσωπο.

Διαβάστε παρακάτω »

Jeffry Life: Ο 73 ετών παππούς με σώμα... 20άρη! (Εικόνες)


Ο Τζέφρι Λάιφ έχει κορμί που θα μπορούσαν να ζηλέψουν ακόμα και εικοσάρηδες. Είναι 73 ετών και ξοδεύει τις περισσότερες ώρες του στο γυμναστήριο, προκειμένου να διατηρήσει το καλογραμμωμένο του κορμί.

Η γυμναστική δεν ήταν πάντα τρόπος ζωής για τον ίδιο, αλλά άλλαξε στην ηλικία των 60 ετών, όταν αποφάσισε να αφήσει τον καθιστικό τρόπο ζωής που ακολουθούσε μέχρι τότε.

Η καθημερινή άσκηση, σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή που ακολούθησε, έφεραν τα παρακάτω αποτελέσματα.

Μέχρι τα εξήντα, ο Δρ. Λάιφ βίωνε τη φρικτή πραγματικότητα του γήρατος σε όλο της το μεγαλείο: υπέρβαρος, αγύμναστος, οριακή περίπτωση διαβητικού. Τότε ήταν που πήρε την απόφαση να επιφέρει ριζικές αλλαγές στη ζωή του: ξεκίνησε εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής, έχασε πολύ περιττό βάρος, βελτίωσε τη φυσική του κατάσταση, αλλά μέχρι εκεί, καθότι η ηλικία του δεν του επέτρεπε περαιτέρω ανάπτυξη του μυϊκού του συστήματος.

Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως ανδρόπαυση και συνδέεται με τη – φυσική κατά τη γήρανση – σταδιακή μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης στον οργανισμό, πράγμα που τον ώθησε να ξεκινήσει ειδική θεραπεία με χορήγηση τεστοστερόνης, συνοδευόμενη πάντα από δίαιτα και σκληρή γυμναστική.

Τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπετε, παρά τους κινδύνους τους οποίους επισημαίνουν οι γιατροί αναφορικά με τις επιπτώσεις της χορήγησης τεστοστερόνης στον οργανισμό.Διαβάστε παρακάτω »

Katskhi, o «Πυλώνας της Ζωής»: Μία εκκλησία που φτάνει στο Θεό!


Η εκκλησία του πυλώνα Katskhi είναι χτισμένη πάνω σε ένα ασβεστολιθικό μονόλιθο σε ύψος περίπου 40 μέτρων.

Βρίσκεται στη δυτική Γεωργία, κοντά στην πόλη Chiatura, και έχει επιφάνεια του 150 τ.μ.

Για τους ντόπιους είναι «ο Πυλώνας της Ζωής» και συμβολίζει τον Τίμιο Σταυρό. Η εκκλησία χτίστηκε από Στυλίτες που ζούσαν στα βουνά, προσεύχονταν και κύρητταν το λόγο του Θεού.

Το σημείο αυτό αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και επισκεπτών, που θαυμάζουν την τοποθεσία και το μονόλιθο που στέκεται περήφανος στα ψηλά!Διαβάστε παρακάτω »