Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τι είναι χειρότερο κι απ' την κρίση ;


Τι είναι χειρότερο κι απ' την κρίση ; ........................................





υπάρχει και χειρότερο !!!! ........................................................







.................................................. να την κάνεις βαθύτερη !


Διαβάστε παρακάτω »

Ανέκδοτο - Ξανθιές μιλάνε αγγλικά





Ήταν 2 ξανθιές στην παραλία. Σκέφτηκαν λοιπόν να μιλάνε στα Αγγλικά για να αποδείξουν στον κόσμο πως δεν ειναι χαζές. 
Μπαίνει η μια στη θάλασσα ενω η άλλη ξαπλωσε στην ψάθα για να κάνει ηλιοθεραπεία. 
Μετά από λίγο, αυτή που είχε μπει στη θάλασσα φωνάζει στη φίλη της :  
 - Give me the ball! 
Διαβάστε παρακάτω »

Περίεργο πλάσμα κολυμπά σε παγωμένο ποτάμι

Το θρυλικό τέρας της Ισλανδίας Lagarfljótsormurinn,αντίστοιχο της βρετανικής Νέσι στη λίμνη του Λοχ Νες, εθεάθη την Πέμπτη νακολυμπά σε ποτάμι της Ισλανδίας



Το περίεργο πλάσμα συνελήφθη σεβίντεο να γλιστρά στην επιφάνεια του μισοπαγωμένου ποταμού.
Το ισλανδικό τέραςLagarfljótsormurinn αναφέρεται σε πηγές που χρονολογούνται από το 1345. Σύμφωναμε το θρύλο, στην αρχή ήταν ένα μικροσκοπικό σκουλήκι, που τοποθετήθηκε σε έναχρυσό δαχτυλίδι για να κάνει τον χρυσό να πολλαπλασιαστεί.

Η ιδιοκτήτρια του δαχτυλιδιού,όμως, είδε με τρόμο πως αντί να περισσέψει ο χρυσός, είχε μεγαλώσει τοσκουλήκι. Πήρε το δαχτυλίδι και το ερπετό και τα πέταξε στον ποταμό Lagarfljót.Το ερπετό συνέχισε να αναπτύσσεται μέσα στον ποταμό, ώσπου πήρε τερατώδειςδιαστάσεις.

Δείτε το βίντεο:



Διαβάστε παρακάτω »

Ο πιο μικρός χαμαιλέοντας του κόσμου!


Ερευνητές ανακάλυψαν στην Μαδαγασκάρη τέσσερα άγνωστα έως σήμερα είδη χαμαιλέοντα, αν και στην περίπτωση του ενός δυσκολεύτηκαν και αυτό γιατί είναι ο μικρότερος που έχει εντοπιστεί έως σήμερα, με το μήκος του να μην ξεπερνά τα 30 χιλιοστά.Τα νέα είδη ανήκουν στο γένος Brookesia ή χαμαιλέοντες των φύλλων. Οι επιστήμονες, που γράφουν για την ανακάλυψή τους στην επιθεώρηση PLoS ONE, έδωσαν δικαίως στο μικρότερο από αυτά την ονομασία Brookesia micra. Όπως αναφέρουν, τα αρσενικά του είδους αναπτύσσονται φθάνοντας τα 16 χιλιοστά από τη μύτη έως την αρχή της ουράς, ενώ περιλαμβανομένης της ουράς τους, τα ενήλικα και των δύο φύλλων φθάνουν μέχρι τα 30 χιλιοστά.

Πώς όμως εντοπίζεις κανείς ένα από τα μικρότερα σπονδυλωτά στον κόσμο; Όπως λέει ο επικεφαλής των ερευνητών Φρανκ Γκλαβ, η εμπειρία είναι απαραίτητη, όμως «ήταν και θέμα τύχης». Η ομάδα του αναζητούσε τις μικροσκοπικές σαύρες στο σκοτάδι, με τη βοήθεια φακών, με την ελπίδα να τις εντοπίσει την ώρα που κοιμούνταν. Και τα τέσσερα είδη κυκλοφορούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τη νύχτα σκαρφαλώνουν στα κλαδιά των δέντρων για να κοιμηθούν.

«Κοιμούνται και απλά τα πιάνεις, σαν να μαζεύεις φράουλες, τόσο εύκολα αφού δεν κινούνται καθόλου τη νύχτα», λέει ο Γκλαβ προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν ήταν εξίσου απλό να τα εντοπίσει: είναι τόσο μικροσκοπικά που δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν παρά μόνο σε ύψος περίπου 10 εκατοστών από το έδαφος για να βρουν καταφύγιο για τη νύχτα. Έτσι οι επιστήμονες χρειάστηκε να ταξιδέψουν αρκετές φορές στη βόρεια Μαδαγασκάρη την περίοδο 2003 - 2007 στο πλαίσιο των ερευνών τους.

Ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Μονάχου και οι συνεργάτες του κατάλαβαν εξαρχής ότι τουλάχιστον τρεις από τους τέσσερις χαμαιλέοντες που βρήκαν ήταν είδη άγνωστα μέχρι σήμερα. «Γενικά, αυτοί οι χαμαιλέοντες είναι τόσο μικροσκοπικοί που δυσκολεύεται κανείς πολύ να διακρίνει τις μικρές διαφορές διά γυμνού οφθαλμού.» Προειδοποιεί ωστόσο ότι τουλάχιστον δύο από τα είδη αυτά βρίσκονται στα πρόθυρα του αφανισμού εξαιτίας της αποψίλωσης στη Μαδαγασκάρη και της συρρίκνωσης του οικοτόπου τους. 

πηγή :
Διαβάστε παρακάτω »

Ελβετικό σχέδιο για καθαρισμό του διαστήματος





Η Πολυτεχνική Σχολή της Λοζάνης, σκοπεύει να καθαρίσει το διάστημα από τα επικίνδυνα "σκουπίδια" του χάρη στο πρόγραμμα CleanSpace One, την πρώτη διαστημική... σκούπα.

Το ελβετικό σχέδιο, που παρουσιάστηκε σήμερα, προβλέπει την κατασκευή μικρών δορυφόρων, ικανών να αναζητούν τα διαστημικά σκουπίδια, να τα εκτρέπουν από την τροχιά τους και να τα καταστρέφουν στη γήινη ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τον Ζερόμ Γκρος, τον εκπρόσωπο της Σχολής, εξετάζονται δύο επιλογές για τους δορυφόρους αυτούς: ένας τύπος δορυφόρου-καμικάζι που να παγιδεύει τα σκουπίδια και κατόπιν να αυτοκαταστρέφεται και ένα μοντέλο ικανό να προωθεί τα σκουπίδια στη Γη, είτε για να συντριβούν είτε για να καούν στην ατμόσφαιρα.

"Είναι καιρός να κάνουμε κάτι για να μειώσουμε τα διαστημικά σκουπίδια", δήλωσε ο Ελβετός αστροναύτης και καθηγητής Κλοντ Νκολιέ, παρουσιάζοντας το σχέδιο. Όπως είπε, κομμάτια κατεστραμμένων δορυφόρων ή πυραύλων που περιπλανιούνται στο διάστημα συνιστούν κίνδυνο για τη συνέχιση των διαστημικών αποστολών.

Το σχέδιο CleanSpace One εκτιμάται ότι θα κοστίσει μόνο 10 εκατομμύρια φράγκα. Οι εμπνευστές του θέλουν να δώσουν το παράδειγμα, περισυλλέγοντας τον πρώτο ελβετικό δορυφόρο, τον Swisscube, βάρους μόλις 820 γραμμαρίων, που τέθηκε σε τροχιά το 2009. Μετά την εκτόξευσή τής, η διαστημική "σκούπα", που θα έχει διαστάσεις 30 εκ. μήκος, 10 εκ. πλάτος και 10 εκ. ύψος, θα προσεγγίζει το στόχο, θα τον πιάνει και, αφού τον βγάλει από την τροχιά του θα κατευθύνεται προς την ατμόσφαιρα της Γης όπου είτε θα τον αφήνει, είτε θα καταστρέφεται και αυτή μαζί του.

Σύμφωνα με την Πολυτεχνική Σχολή, σήμερα στο διάστημα υπάρχουν 16.000 αντικείμενα με διαστάσεις που ξεπερνούν τα 10 εκατοστά και εκατοντάδες χιλιάδες μικρότερα, που ταξιδεύουν με ταχύτητες πολλών χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο. Τα "σκουπίδια" αυτά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες ή και να καταστρέψουν ολοσχερώς δορυφόρους, όπως έγινε τον Φεβρουάριο του 2009, όταν εξερράγη ο αμερικανικός δορυφόρος Iridium-33 όταν συγκρούστηκε με τον παλαιό ρωσικό δορυφόρο Cosmos-2251.


πηγή : www.on-news.gr



Διαβάστε παρακάτω »