Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Η τρομακτική φωτογραφία που έχει σοκάρει! Προϊόν φωτομοντάζ ή πραγματική λήψη;


Το γύρο του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία, που απεικονίζει μία νεαρή κοπέλα, η οποία... νομίζει ότι είναι μόνη της στο δωμάτιο. Στο φόντο της φωτογραφίας διακρίνεται μία αλλόκοτη φιγούρα, η οποία έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, κάνοντας πολλούς να μιλούν για μία τρομακτική φωτογραφία.

Άγνωστα παραμένουν ωστόσο τα στοιχεία τόσο της νεαρής κοπέλας, όσο και ο τόπος και ο χρόνος που τραβήχτηκε η επίμαχη φωτογραφία, χωρίς να έχει εξακριβωθεί ακόμη εάν πρόκειται για προϊόν φωτομοντάζ ή για πραγματική λήψη.

(Πατήστε πάνω  στις εικόνες για μεγένθυση)



Διαβάστε παρακάτω »

Axolotl: Το πιο χαριτωμένο και ασυνήθιστο θαλάσσιο «τέρας» που έχετε δει ποτέ


Ένα απίστευτα χαριτωμένο ζωάκι του βυθού που ζει κυρίως στους κόλπους του Μεξικού, έχει γίνει η νέα μόδα στους συλλέκτες υποβρύχιων ειδών. To axolotl με τα εντυπωσιακά χρώματα και το παράξενο σωματότυπο, μοιάζει σαν να βγήκε απο Ιαπωνικό καρτούν.

Η λέξη axolotl σημαίνει «τέρας του νερού», αλλά το συγκεκριμένο ζωάκι, μόνο τέρας δε το λες. Η επιστημονική του ονομασία είναι Ambystoma mexicanum και ουσιαστικά είναι ένα είδος νοτενικής σαλαμάνδρας που συνδέεται στενά με το είδος «Σαλαμάνδρα-Τίγρη».

Αντίθετα όμως με τα άλλα αμφίβια, οι προνύμφες του είδους αυτού δεν υφίστανται μεταμόρφωση, αφού και ως ενήλικες παραμένουν υδρόβια και διατηρούν τα βράγχιά τους.

Τα ζωάκια αυτά είναι ιδιαίτερα χαριτωμένα και πολύ φιλικά με τον άνθρωπο και μπορούν να εντοπιστούν ελεύθερα στη φύση, αλλά είναι το ίδιο ευπροσάρμοστα και σε συνθήκες αιχμαλωσίας και μέχρι πρόσφτα πωλούνταν σε petshop κυρίως του Μεξικού.

Από το 2010, τα άγρια ​​axolotls απειλούνται με εξαφάνιση, λόγω της αστικοποίησης στην Πόλη του Μεξικού και τα μολυσμένα νερά που αυτή επιφέρει. Επίσης αφρικάνικα ψάρια όπως οι κυπρίνοι της Αφρικής που πρόσφατα εμφανίστηκαν στα νερά του Μεξικού, απειλούν τα axolotl, που αποτελούν κύρια πηγή τροφής τους. Τα Axolotl είναι προς το παρόν στη Κόκκινη Λίστα σύμφωνα με την ετήσια λίστα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση των απειλούμενων ειδών.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν το μικροσκοπικό υποβρύχιο ζωάκι:


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »