Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η φωτογραφία με την μεγαλύτερη ανάλυση παγκοσμίως. Μόλις 15,9 Gigapixels!


Ο Jeff Cremer έβγαλε το Μάτσου Πίτσου από πολύ μακριά αλλά βλέπει κυριολεκτικά τα πάντα...

Δείτε τις φωτογραφίες. Μόλις τελειώσετε ή θα θέλετε να πάτε στο Περού ή θα αισθάνεστε ότι έχετε ήδη πάει...



Διαβάστε παρακάτω »

«Αυγά εξωγήινων» στην έρημο της Αριζόνα! (Βίντεο)


Ο περίεργος σωρός βρέθηκε στην έρημο της Αριζόνα. Τα μωβ σφαιρίδια είναι διαφανή και η σύστασή του μοιάζει υδαρή. Η Gerardine ειδοποίησε ένα τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, καθώς η ίδια δεν μπορούσε να εξηγήσει τι ήταν αυτό που είχε βρει: «Βγάζαμε φωτογραφίες με τον σύζυγό μου και ξαφνικά, τα είδαμε μπροστά μας».

Το περίεργο φαινόμενο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με την ονομασία «αυγά εξωγήινων». Σύμφωνα πάντως με τον τηλεοπτικό σταθμό που απευθύνθηκε σε ειδικούς, οι μωβ σφαίρες θα μπορούσαν να είναι γλίτσα, είδος μύκητα ή γέλης, ακόμα και κάποια τεχνητή ουσία που διατηρεί την υγρασία στα φυτά.


Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι ακριβώς είναι οι μωβ σφαίρες. «Είναι ένα από τα πράγματα που δεν έχεις δει ποτέ ξανά στη ζωή σου», λέει απλά η Gerardine.

Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε παρακάτω »

Πού είναι κρυμμένος ο χρυσός της γης;


Την ώρα λοιπόν που ο πλανήτης αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα επιβίωσης που προέρχονατι από τις κλιματικές αλλαγές, την οικονομική κρίση κλπ, το παράλογο... είναι ότι σημειώνεται αύξηση στην παραγωγή χρυσού που αγγίζει το 5,5% (2011)! Ποιές χώρες βρίσκονται πίσω από αυτό το παράξενο γεγονός;

10. Ουζμπεκιστάν

Παραγωγή 2011: 90 τόνοι


9. Ινδονησία

Παραγωγή 2011: 100 τόνοι


8. Γκάνα

Παραγωγή 2011: 100 τόνοι


7. Καναδάς

Παραγωγή 2011: 110 τόνοι


6. Περού

Παραγωγή 2011: 150 τόνοι


5. Νότια Αφροκή

Παραγωγή 2011: 150 τόνοι


4. Ρωσία

Παραγωγή 2011: 200 τόνοι


3. Ηνωμένεσ Πολιτείες

Παραγωγή 2011: 237 τόνοι


2. Αυστραλία

Παραγωγή 2011: 270 τόνοι


1. Κίνα

Παραγωγή 2011: 335 τόνοι


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Οι πιο extreme οδικές διαδρομές στον κόσμο!


Αχανή περάσματα μέσα από ερήμους, στενές ορεινές διαδρομές σε μεγάλα υψόμετρα και δρόμοι όπου η ορατότητα των οδηγών φτάνει σε οριακό σημείο, αποτελούν μερικές από τις πιο extreme οδικές αρτηρίες στον κόσμο.

Είτε χρειαστεί να ζορίσετε τη μηχανή του αυτοκινήτου σας για να διασχίσετε ένα στενό, ανηφορικό πέρασμα, είτε περνάτε από μια ατελείωτη έκταση άμμου με ένα όχημα 4Χ4, είτε ακόμη χρειαστεί να διανύσετε αμέτρητα χιλιόμετρα για να εφοδιαστείτε με βενζίνη και τρόφιμα, οι δρόμοι που περιγράφονται παρακάτω, έχουν αποκτήσει τη φήμη των πιο extreme οδικών αρτηριών στον κόσμο.

Αυτοκινητόδρομος Karakoram, Πακιστάν και Κίνα


Ο αυτοκινητόδρομος Karakoram, είναι μια μακραίωνη διαδρομή συναλλαγών που κάποτε αποτελούσε μέρος του φημισμένου Δρόμου του Μεταξιού και είναι η διεθνής οδική αρτηρία με το μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο. Ένα κομμάτι της, 1.200 χιλιομέτρων, που περνά από την οροσειρά Karakoram, μεταξύ της πόλης Abbottabad στο Πακιστάν και της πόλης Kashgar στην Κίνα, διασχίζει μερικά από τα πιο αξιόλογα ορεινά τοπία του κόσμου και παρέχει πρόσβαση σε κορυφαίες πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές.

Canning Stock Route, Αυστραλία


Η οδήγηση στην ιστορική διαδρομή Canning Stock Route, μέσα από την τραχιά, κόκκινη έρημο της Δυτικής Αυστραλίας, είναι το όνειρο κάθε σύγχρονου εξερευνητή. Πρόκειται για ένα από τα πιο απομακρυσμένα κομμάτια του κόσμου, 1.820 χιλιομέτρων, μεταξύ των πόλεων Wiluna και Creek Hall. Η «σκληρότητα» αυτής της σκονισμένης διαδρομής, μετριάζεται από την ευκαιρία που θα σας δοθεί, να γνωρίσετε τους κατοίκους αυτής της απομονωμένης γης και να επισκεφθείτε τα βραχώδη τοπία που σχηματίστηκαν εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια.

Δρόμος του θανάτου (Yungas), Βολιβία

Αυτός ο δρόμος δεν έχει λάβει το παρατσούκλι «Camino de La Muerte» (Δρόμος του θανάτου), χωρίς λόγο. Η περιβόητη διαδρομή 80 χιλιομέτρων, από την πρωτεύουσα Λα Παζ, μέχρι το χωριό Coroico, μέσα από την περιοχή Yungas με το τροπικό δάσος, είναι μια συγκλονιστική εμπειρία και περιλαμβάνει τρομακτικά κλειστές στροφές, απόκρημνα βράχια και ατέλειωτους γκρεμούς. Λόγω των συνεχών τροχαίων ατυχημάτων που καταγράφονταν εκεί, η κυβέρνηση της Βολιβίας ολοκλήρωσε μια σειρά από έργα το 2007, με κυριότερο από αυτά, την παράκαμψη μεγάλου μέρους της αρχικής, επικίνδυνης διαδρομής. Πάντως, παρόλη την κακή της φήμη, η παλιά διαδρομή έχει γίνει πλέον τουριστικό αξιοθέατο.







Αυτοκινητόδρομος Manali-Leh, Ινδία


Πρόκειται για μια εντυπωσιακή οδική αρτηρία που πλαισιώνεται εναλλάξ από άγρια, χιονισμένα βουνά και άγονες πεδιάδες μεγάλου υψομέτρου. Αυτή η ελικοειδής διαδρομή 490 χιλιομέτρων, εκτείνεται μεταξύ των περιοχών Himachal Pradesh και Ladakh και αποτελεί μια από τις πιο όμορφες διαδρομές στην Ινδία. Η κυκλοφορία πραγματοποιείται μέσα ανηφόρες και κατηφόρες σε ορεινά τοπία, δίπλα από ποτάμια και παγετώνες που λιώνουν και θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε ένα από τα πιο εκπληκτικά τοπία και να βγάλετε μοναδικές φωτογραφίες.

Αυτοκινητόδρομος Trans-Sahara, Αλγερία-Νίγηρας-Νιγηρία


Αυτή η εθνική οδός θα σας χαρίσει την απόλυτη περιπέτεια στην έρημο. Εκτείνεται σε 4.500 χιλιόμετρα, περνώντας μέσα από τρεις χώρες και η οδήγηση κατά μήκος της, είναι μια δοκιμή θάρρους και τόλμης, που προσελκύει τους ριψοκίνδυνους οδηγούς. Εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια των οδηγών, με μεγαλύτερο το ίδιο το… περιβάλλον γύρω της. Οι λάτρεις της περιπέτειας επιλέγουν αυτή τη διαδρομή, τόσο γιατί αποτελεί πρόκληση γι’ αυτούς, όσο και γιατί τους δίνει την ευκαιρία να απολαύσουν μαγευτικά τοπία της ερήμου Σαχάρα.

Αυτοκινητόδρομος James Dalton, Αλάσκα


Ο αυτοκινητόδρομος James Dalton, εκτείνεται σε 666 χλμ. πετρώδους εδάφους. Οδηγεί προς τα βόρεια, από τη στροφή Livengood της Εθνικής Οδού Elliott, μέσω της αρκτικής τούνδρας, μέχρι τα βόρεια της Αλάσκας και είναι η κύρια οδός για τη σύνδεση με τις πετρελαιοπηγές στο Prudhoe Bay. Οι «γενναίοι» που θα οδηγήσουν κατά μήκος της, θα μοιραστούν το δρόμο με μεγάλα οχήματα-ρυμουλκά, ενώ πολύ συχνά εκτοξεύονται πέτρες που σπάνε τα παρμπρίζ και τους προβολείς των οχημάτων και σύννεφα σκόνης ή λάσπης, μειώνουν την ορατότητα στο απόλυτο μηδέν. Οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης δεν θα σας επιτρέψουν να οδηγήσετε τα αυτοκίνητά τους στο Dalton.

Trollstigen, Νορβηγία


Η οδική αρτηρία Trollstigen, είναι ένας απότομος ορεινός δρόμος με πολλές στροφές στην περιοχή Rauma της Νορβηγίας. Αποτελεί κομμάτι της Εθνικής Οδού 63 που συνδέει τη μικρή πόλη Åndalsnes, με την κοιλάδα Valldal στην περιοχή Norddal. Είναι πολύ στενός δρόμος και έχει συνεχείς και απότομες στροφές, ενώ περιστασιακά πέφτουν βράχοι στο οδόστρωμα. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες, κάνουν ακόμη πιο επικίνδυνη της οδήγηση στην Trollstigen.

Πηγή
 
Διαβάστε παρακάτω »